Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 20:45   #2611
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Xal a co myślisz o tych solarisach ? jaki model u Was na razie wygrywa? bo ja już totalnie zgłupiałam
znajomi chcą odsprzedać mutsy (chyba 4rider) tylko bez fotelika...
A po ile? Może warto przemyśleć sprawę?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:45   #2612
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej, mogę się dołączyć? podczytuje was już od jakiegoś czasu,ale stwierdziłam, że głupio was tak podglądaćJestem w 21tc. i prawdopodobnie będzie chłopak tp. 29.05
cześć

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

temat wózków mnie dobija nie wiem czego chcę
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:48   #2613
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A po ile? Może warto przemyśleć sprawę?
no właśnie muszą się zastanowić i nam powiedzą zobaczymy, jak zaproponują kuszącą cenę to rozważymy tę opcję

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

[/COLOR]temat wózków mnie dobija nie wiem czego chcę
nie tylko Ciebie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:48   #2614
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Współczuję nocki i gratuluję 20 tc
Ja nie na nocki tylko od 7 pracuje mogę przyjśćna którą chce a tak wychodzę wcześnie
Stary 2013-01-18, 20:50   #2615
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Xal a co myślisz o tych solarisach ? jaki model u Was na razie wygrywa? bo ja już totalnie zgłupiałam
Szczerze, to po porownaniu Baby Design Lupo i Solarisa to Bebetto odpadło. Dlaczego? Lupo łatwiej wypiąć i wpiąć, nic o nic nie wadzi, o wiele łatwiej się składa stelaż, a przede wszystkim w Lupo nie wadzę o ta belke z hamulcem, a Solaris, co można przeczytać w opiniach i mój tata z mechanicznego punku widzenia potwierdził jest bardzo delikatny. Brak belki powoduje, że stukniesz mocniej kołem i będzie ściągać wózek prawo/lewo. Lupo jeszcze tata nie oglądał, ale mężowi się podobało bardziej, tylko tych kół aż tak nie analizowaliśmy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:57   #2616
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zanim zabiorę się za nadrabianie muszę pochwalić męża że zrobił mi genialny krem z pomidorów z kawałkami mozareli zjadłam 3 pełne talerze, ledwo co doczłapię na pilatesa, ale już się nie mogę doczekać aż się mi zrobi miejsce w brzuchu na kolejną porcję (w zasadzie ostatnią)

no i w końcu pojawiły się wyniki posiewu - nie ma bakterii, wynik ujemny, różowe tablety i moc organizmu dały radę
O, jaki zdolny mąż , no i dla Ciebie, że sobie tak z infekcją poradziłaś
I jak było na pilatesie?

Cytat:
Hej, mogę się dołączyć? podczytuje was już od jakiegoś czasu,ale stwierdziłam, że głupio was tak podglądaćJestem w 21tc. i prawdopodobnie będzie chłopak tp. 29.05
Witaj i opowiadaj coś więcej

Cytat:
Mi się mutsy bardzo podobają wizualnie, i jak widzę ludzi z nimi spacerujących mam wrażenie, że tak delikatnie suną po chodniku. Sama jeszcze nie testowałam ale zwracam uwagę jak widzę fajną cenę używanego.

Ale mam dziś dzień... :/ cały w łóżku przez ten brzuch. Mam trochę jak Szprotka, że jak leżę to jest ok, nic mnie nie boli a jak wstanę to mnie tak ciągnie dziwnie z prawej strony brzucha... Zaczeło się wczoraj wieczorem jak wstawałam od stołu. Teraz już mniej boli jak się ruszam, ale nie przeszło zupełnie... Sama nie wiem co o tym myśleć. Ale mała kica cały dzień, więc raczej z nią wszystko w porządku...

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-01-18 o 20:59
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:01   #2617
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Szczerze, to po porownaniu Baby Design Lupo i Solarisa to Bebetto odpadło. Dlaczego? Lupo łatwiej wypiąć i wpiąć, nic o nic nie wadzi, o wiele łatwiej się składa stelaż, a przede wszystkim w Lupo nie wadzę o ta belke z hamulcem, a Solaris, co można przeczytać w opiniach i mój tata z mechanicznego punku widzenia potwierdził jest bardzo delikatny. Brak belki powoduje, że stukniesz mocniej kołem i będzie ściągać wózek prawo/lewo. Lupo jeszcze tata nie oglądał, ale mężowi się podobało bardziej, tylko tych kół aż tak nie analizowaliśmy.
kurde, ale z nas pierdoły że nie oglądaliśmy tego Lupo
może następnym razem...
zastanawia mnie jeszcze ten x-lander 3kolowy

Stary 2013-01-18, 21:11   #2618
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję sie ze my juz po wizycie. Jedziemy na obiadek i do CH
Z Maluszkiem wszystko ok. Serduszko bije 152 uderzenia. Komory, przedsionki i zastawki ok- także z serduszkoem wszystko dobrze. Główka ok, mozdzek tez, sprawdz tez żołądek, nerki itp. No i twierdzi ze wszystko dobrze płeć, cytuje: jak najbardziej męska. Widzieliśmy tez Wiktorka w 3d ale strasznie ruchliwej był i nie chciał współpracować. Puścił nam buziaczki slodkimi ustami i zasłonil twarz rączka
Ale usta ma duże, chyba po tatusia dobrze ze nosek mały, nie po tatusiu
Ważył 423g lekarz powiedział ze jest typowym średniakiem. Oby tak zostało
Według pomiarów wyxhodZi 22 tc
Gin powiedział, ze cały czas zostajemy w tej granicy to mierze 20 a 30 maja

super, że wszystko dobrze
może będziesz miała prezent na dzień matki w moje imieniny
Stary 2013-01-18, 21:12   #2619
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi się mutsy bardzo podobają wizualnie, i jak widzę ludzi z nimi spacerujących mam wrażenie, że tak delikatnie suną po chodniku. Sama jeszcze nie testowałam ale zwracam uwagę jak widzę fajną cenę używanego.

Ale mam dziś dzień... :/ cały w łóżku przez ten brzuch. Mam trochę jak Szprotka, że jak leżę to jest ok, nic mnie nie boli a jak wstanę to mnie tak ciągnie dziwnie z prawej strony brzucha... Zaczeło się wczoraj wieczorem jak wstawałam od stołu. Teraz już mniej boli jak się ruszam, ale nie przeszło zupełnie... Sama nie wiem co o tym myśleć. Ale mała kica cały dzień, więc raczej z nią wszystko w porządku...
mutsy też mi się podoba wizualnie i również jest porządnie wykonany, ma taką fajną nowoczesną linię. Ale spacerówkę ma gorszą od x-landera. A to właśnie na spacerówkę musimy zwrócić uwagę, bo ona nam będzie służyła całą zimę
leż i odpoczywaj oby szybko przeszło

Stary 2013-01-18, 21:13   #2620
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Relacja z wizyty:

Tym razem byliśmy przed czasem, ale mimo to weszliśmy z małym opóźnieniem, bo jakaś laska wcisnęła się przede mną Po wejściu najpierw chwila rozmowy - nie miałam tym razem żadnych wyników, więc wypisał mi jeszcze raz skierowanie na vdrl (bo przez to przeziębienie nie zdążyłam zrobić), potem mocz i morfologia oraz glukoza 75g no i zapytał czy czuję już ruchy Następnie wskok na wagę - mimo świąt - waga pozostała bez zmian ; a ogólnie po 20 tygodniach ciąży mamy -2kg ale gin powiedział, że wszystko jest w porządku , więc się nie martwię Potem badanie na fotelu - macica jest już na wysokości pępka, szyjka długa zamknięta, dziecko wysoko i jak to gin określił "jeszcze długo Pani poród nie grozi" Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie - 120/60, zapytałam czy dzisiejszą wizytę traktujemy jako połówkową i czy może mi dać jakiś opis z usg; gin sobie już szykował sprzęt a ja poszłam po męża. Usg przez brzuch, maluszek pokazał się od razu i gin go ostatni raz zmierzył w całości, bo jeszcze się dało. Ma 14.85 cm, a z nóżkami ok 20 cm Waży 374 g albo 474g (na wydruku mam 374g, a gin mówił i mąż też mi mówi, że tak słyszał, że 474g), tp tym razem na 4.06.2013 więc różnica z om 1 dzień. Pomierzył mu jeszcze brzuszek; główkę (wykluczył wodogłowie); pooglądał mózg, nerki i kręgosłup; sprawdził serduszko; zmierzył nóżkę i rączkę oraz powiedział mi po której stronie jest główka i nóżki. A co do płci to Ptyś pozostał Ptysiem i wszystko z nim w porządku , a gin zapytał czy już mamy wybrane imię Oglądaliśmy Małego normalnie i w 3d/4d, ale tym razem nie pokazał nam buźki tylko pięknie zasłonił ją rączkami i wystawił nóżkę . Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 1 wydrukowaną fotkę, a resztę dostaliśmy na pen drive Kolejna wizyta 15.02, a koszt SR u nich to 300 zł. W Kato u położnej i w szpitalu 400 zł i 2h więcej, więc pewnie tam się wybierzemy.
Stary 2013-01-18, 21:13   #2621
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
super, że wszystko dobrze
może będziesz miała prezent na dzień matki w moje imieniny
bardzo możliwe fajnie by było

Stary 2013-01-18, 21:16   #2622
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
diagnozowany jest pod kotem niskoroslosci , i nasze pobyty to testy trzeba przejsc 3 z podaniem roznych lekow i wszystkie 3 ze złymi wynikami kwalifikuja nas do MR przysadki mozgowej-rezonansu , a testy polegaja na wstrzyknieciu leku ktore stymuluja przysadke i wtedy sparawdzaja co pol godziny, godzine itp. jaki ma wyzut hormonu wzrostu, a po kazdym leku inaczej organizm reaguje, na tym na fotach , cisnienie leci i dziecko chce spac a ty nie mozesz mu dac spac przez 3-4 godziny , bo mozna by bylo go nie dobudzic przy takim niskim cisnieniu, a teraz w pn. mamy lek po ktorym bedzie zygał przez pare godzin wiec nic przyjemnego

oj

dzielny z niego chłopak! i dzielną ma mamuśkę! 3mam za Was kciuki żeby wszystko wyszło dobrze
Stary 2013-01-18, 21:18   #2623
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witaj i opowiadaj coś więcej
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witaj
Napisz coś więcej o sobie
Hah! o sobie? hmm... jestem z Katowic i praktycznie od początku ciąży siedzę na L4. Niby nic złego się nie dzieje, ale z racji zawodu ( jestem nauczycielką w przedszkolu) i problemów ze stawami mam zakaz wracania do pracy do końca ciąży. To nasze pierwsze dziecko i baaardzo się razem z mężem cieszymy! co do wózków to dla mnie na razie czarna magia dobija mnie to:P
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:18   #2624
sharpnowaja
Zakorzenienie

pawie oczko jak Ty teraz odczuwasz małą? bo moja się strasznie leniwa zrobiła. Dziś ją czułam rano z 2 min, później po obiedzie też z 2 min się pokręciła i teraz to samo a tak to cisza I tak od paru dni. A były już dni że fikała calusieńki dzień aż mi brzuch latał.
Stary 2013-01-18, 21:25   #2625
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko ja w tym tyg nie przespałam normalnie ani jednej nocy, albo nie mogłam usnąć, albo się budziłam albo się obudziłam i już nie mogłam spać

ehhhhh to widzę, że ciężki żywot mnie czeka, ja zawsze przesypiałam noce bez problemów, bez budzenia, nie cierpiałam na bezsenność, a ostatnie 2 to porażka, co prawda nie całą noc, a nad ranem od 4-5 przewalanie się z boku na bok, mordęga jak dla mnie
Stary 2013-01-18, 21:26   #2626
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
W nowym numerze "M jak mama" jest artykuł o wózkach (do 1500 zł) i polecają tam:

* Graco Evo
* Coletto Dante
* Bebetto Pascal
* Cadet Navington
* Baby Design Lupo
* Espiro Vector Pro

Opisują też: Bebetto Solaris, Aquarius i Luca

Jak mi się uda to potem Wam wkleję foto
O jakby Ci się udało to super - chętnie poczytam. My wczoraj w Smyku z ciekawości przeglądaliśmy wózki, ale co o którym czytaliśmy to wydawało nam się, że jest ok

Cytat:
Witaj,
Strasznie fajnie, że dołącza kolejna mamusia

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:26   #2627
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
byliśmy z Tż w sklepie z artykułami dziecięcymi i oglądaliśmy wózki..
muszę Wam powiedzieć, że świetne wrażenie na nas wywarł x-lander x-move
ma taką porządną tą spacerówkę, fajnie osłoniętą na zimę możne ją ustawiać przodem i tyłem do jazdy. Tylko cena tych wózków 3w1 już nie jest taka korzystna..
miałam okazję oblukać też Baby Active Elipso- faktycznie jest mega lekki
na prawdę zaskoczył mnie mega pozytywnie. Jeszcze babka nam pokazywała taki w cudnym kolorze (jakaś limitowana najnowsza edycja- beż i ecru) ogólnie bardzo fajny wózeczek, prowadzi się REWELACYJNIE !!!
co mi się spodobało ma taką fajną funkcję jakby kołyski.. x-lander tego nie ma. A jak się wypnie gondolę i postawi na podłodze to też można ją bujać jak kołyskę
no i cena jest BARDZO KORZYSTNA
w jakich cenach te 2 wózki? i gdzie oglądałaś?
Stary 2013-01-18, 21:29   #2628
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ehhhhh to widzę, że ciężki żywot mnie czeka, ja zawsze przesypiałam noce bez problemów, bez budzenia, nie cierpiałam na bezsenność, a ostatnie 2 to porażka, co prawda nie całą noc, a nad ranem od 4-5 przewalanie się z boku na bok, mordęga jak dla mnie
no ja na początku źle spałam ale później już normalnie, w tym tyg jakoś mi się poprzestawiało
Stary 2013-01-18, 21:34   #2629
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil tą listę sama napisałaś czy tak ma być?
skopiowałam z jakiegoś forum nt. porodu w szpitalu bonifratrów, ale nie wiem czy jest nadal aktualna bo nie pamiętam jaka tam data była.

Cytat:
witaj

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:34   #2630
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Fakt, wygląda kwitnąco- chuderlak z piłeczką z przodu. Ciekawe tylko na ile to Jej naturalne piękno a na ile praca fotografów i photoshopa...
photoshop i tyle nie wierzmy w cuda..

ja chyba ostatnio wyglądam okropnie, byłam wczoraj na chwilkę w pracy, więc odwaliłam się jak stróż w boże ciało, make up, a szczególnie pod oczy, bo ostatnio mam takie straszne cienie i myślałam, że wszystko zamaskuję. Nagle wpada znajoma, która nie wiedziała o ciąży, i mówi, słuchaj dziwnie wyglądasz tak jakoś inaczej. Zmęczona jesteś bardzo, czy co? Na co ja się śmieje, że jeszcze przez najbliższe miesiące będę wyglądać na taka zmęczoną. Dopiero wtedy zczaiła się ocb i patrzy na brzuch, jak jej powiedziałam, że 6ty miesiąc to wywaliła oczy i stwierdziła, że dałaby mi 3ci co najwyżej 4ty chociaż tyle
Stary 2013-01-18, 21:40   #2631
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
skopiowałam z jakiegoś forum nt. porodu w szpitalu bonifratrów, ale nie wiem czy jest nadal aktualna bo nie pamiętam jaka tam data była
bardziej chodziło mi o to że co szpital to zwyczaj. W niektórych trzeba mieć wszytsko dla dziecka: ciuchy, pieluchy, rożek. U mnie nawet trzeba mieć swoją lewatywę. A w niektórych Ci dają wszystko nawet koszule do porodu.
Stary 2013-01-18, 21:41   #2632
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja zmykam do spania bo jutro do szkoły kombinowałam już żeby nie iść ale trzeba spiąć poślady bo nie wiem jak dalej będzie to lepiej teraz chodzić

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:44   #2633
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
pawie oczko jak Ty teraz odczuwasz małą? bo moja się strasznie leniwa zrobiła. Dziś ją czułam rano z 2 min, później po obiedzie też z 2 min się pokręciła i teraz to samo a tak to cisza I tak od paru dni. A były już dni że fikała calusieńki dzień aż mi brzuch latał.
nic się nie martw, moja też fika jak chce akurat dziś daje o sobie znać często, przeważnie dziecię czuję rano tak od 5 później zawsze po obiadku no i wieczorkiem, w przerwach pomiędzy też są jakieś stuknięcia, ale to zależy od tego jaki mam intensywny dzień, jak siedzę i obijam się w domu to czuję częściej, a jak bujam się po mieście, to mała buja się razem ze mną i już tak nie czuć jak chce ją poczuć to zjadam coś, kładę się i czekam, przeważnie wtedy czuję
a my ten 26 tc to nie będziemy świętować dopiero po północy?
no bo dziś jest 24 tydzień i 6 dzień, tak ? dobrze, że Cię mam
Stary 2013-01-18, 21:45   #2634
xal
Zakorzenienie

Padam na nos, w ogóle dzisiaj jakiś taki dzień niemrawy u mnie, mam nadzieję że padne spąc. Dzisiaj próbuję bez mleczka, bo ostatnio jakoś lepiej zasypiałam

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:47   #2635
Aaś
Zakorzenienie

jeeeju.. u mnie też dziś dzień niemrawy. chyba się położę i będzie spokój

a jutro połówkowe!
już nie mogę się doczekać
odezwę się pewnie dopiero późnym wieczorem albo w niedzielę z rana

paaaa! miłego weekendu!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:47   #2636
pawie_oczko
Wtajemniczenie

wcięłam właśnie koktajl truskawkowy -to tak w ramach żeby niektórym zrobić smaka i lecę pod prysznic, na film i spać, mam nadzieję, że dziś się wyśpię

dobrej nocki
Stary 2013-01-18, 21:49   #2637
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
w jakich cenach te 2 wózki? i gdzie oglądałaś?
to zależy od konfiguracji. ale ten x-lander około 3tys
a babyactive ok. 1,5 tys
najlepiej na allegro popatrzeć ceny

Stary 2013-01-18, 21:51   #2638
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ale to zależy od tego jaki mam intensywny dzień, jak siedzę i obijam się w domu to czuję częściej
no w sumie ja przez parę ostatnich dni to ciągle w ruchu jestem więc mała ukołysana do snu
Cytat:
a my ten 26 tc to nie będziemy świętować dopiero po północy?
no bo dziś jest 24 tydzień i 6 dzień, tak ? dobrze, że Cię mam
dziś jest 25 tc i 0 dni a jutro będzie 25 i 1 dzień więc teoretycznie od jutra się liczy 26 tc ale ja zawsze liczę już od piątku

Cytat:
wcięłam właśnie koktajl truskawkowy -to tak w ramach żeby niektórym zrobić smaka
no narobiłaś

ja też zmykam bo jednak jutro idę na badania
Stary 2013-01-18, 22:00   #2639
angie83
Raczkowanie

Mi się X-lander spodobał od razu, ale słyszałam że są masywne i ciężkie, oraz stosunkowo szerokie, że czasem trudno przejechać w małym sklepie między regałami. Jeden wózek jest lekki, ale ma małą gondolkę, drugi jest ciężki ale wytrzymały i weź tu człowieku bądź mądry...

Jutro jadę na trip poglądowy do salonu z wózkami. Popatrzę, pomacam, popytam i zacznę poszukiwania na allegro lub tablicy
Stary 2013-01-18, 22:10   #2640
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny dziewczyny dzidzia mnie zaszczyciła 3 ruchami to na bank ona bo poczułam ją z 4 cm pod pępkiem z lewej strony tam gdzie mi robi Usg Teraz jestem pewna, że to to Moja rybcia

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Mi się X-lander spodobał od razu, ale słyszałam że są masywne i ciężkie, oraz stosunkowo szerokie, że czasem trudno przejechać w małym sklepie między regałami. Jeden wózek jest lekki, ale ma małą gondolkę, drugi jest ciężki ale wytrzymały i weź tu człowieku bądź mądry...

Jutro jadę na trip poglądowy do salonu z wózkami. Popatrzę, pomacam, popytam i zacznę poszukiwania na allegro lub tablicy
szkoda, że mieszkam w takim miejscu, że nie bardzo coś znajdę na tablicy A nowy dla mnie za drogi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości