Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 22:07   #2041
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie by coś takiego nie pasowało. Nie lubię, gdy obca osoba pyta mnie o imię Pomijam, oczywiście, sytuacje, w których poznaję kogoś nowego, ale akurat ekspedientka raczej poznać mnie nie chce.

Już bym wolała kartkę „zajęte”, a nie kartkę z imieniem.
A najlepsze byłyby po prostu zamki. Mnie nie przeszkadza nawet udawana sympatia ekspedientki, tylko namolność. Ostatnio weszłam z koleżanką do jakiegoś sklepu. Rozglądałyśmy się za sukienkami, no ale na jeden rzut oka nie było tam nic interesującego, więc chciałyśmy iść dalej, z tymże sprzedawczyni się przyczepiła i zachwalała swój towar, że nowy, że piękny, bla bla bla. Koleżanka wymyśliła jakiś kit i w końcu się stamtąd wydostałyśmy. Już wolę być ignorowana niż żeby mi ktoś truł dupę. Podczas zakupów umiem zastanawiać się nad jedną rzeczą dłuuugo, czasem wracam parę razy do jednego sklepu i najlepiej sobie radzę sama.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:07   #2042
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
A ja właśnie lubie gdy sprzedawczyni stoi przy przymierzalniach bo można poprosić o inny rozmiar. Zwykle jednak muszę sie ubierać, wychodzić na sklep i wracać z innym rozmiarem.
Jak można poprosić to też lubię. Ale tak jak IzzieSt nie lubię dopytywania, a pasuje, nie chce pani, a czemu pani nie chce, przecież dobrze leży.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:09   #2043
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ja nie spotkałam jeszcze niemiłego kanara. W ogóle dziwna sprawa, bo w Krakowie mieszkam od kilku miesięcy i w autobusach owszem zdarzały mi się kontrole, a w tramwaju jeszcze nigdy
w Krakowie to w ogóle na kanarów wydaje mi się że biorą największe męty... kiedyś byłam świadkiem jak taki jeden szarpał gościa który nie miał biletu ogólnie wywiązała się z tego bójka.
Stary 2013-01-18, 22:12   #2044
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
I ci kierowcy jak robili badania do prawa jazdy to nie wpisano im kodu, że mogą prowadzić tylko w okularach?

Ja mam wadę wzroku od dziecka, najpierw małą, potem większą i tak rosła razem ze mną. Co jakiś czas nowe okulary, obecnie mam inne do czytania, inne do chodzenia w nich no i korekcyjne przeciwsłoneczne. W prawie jazdy będę miała wpisane, że bez okularów nie mogę prowadzić.
Moja koleżanka zrobiła prawo jazdy tuż po 18 i wzrok miała dobry. Teraz ma 27 lat i mocno jej się pogorszył ale prowadzić bez okularów może, nie ma tego w plastiku wpisanego. No i tak kurde jeździ...
No ale to już głupota i nieodpowiedzialność koleżanki, odkąd ja zrobiłam prawo jazdy, też pogorszył mi się wzrok i mimo, że mam bezterminowe prawo jazdy, to jeżdżę zawsze w okularach lub soczewkach.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:18   #2045
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Mnie by coś takiego nie pasowało. Nie lubię, gdy obca osoba pyta mnie o imię Pomijam, oczywiście, sytuacje, w których poznaję kogoś nowego, ale akurat ekspedientka raczej poznać mnie nie chce.

Już bym wolała kartkę „zajęte”, a nie kartkę z imieniem.

W Pure Fitness mają takie standardy, że podczas pierwszej wizyty pracownik podaje ci rękę, przedstawia się, np. "Zosia" i trzeba zrobić tak samo Dalsza rozmowa też już przebiega per "ty". Nie podoba mi się takie coś.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:22   #2046
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Przełożyłam je już w inne miejsce, bo chciałabym ułożyć pasjansa
Przeczytałam: penisa

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:28   #2047
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
W Pure Fitness mają takie standardy, że podczas pierwszej wizyty pracownik podaje ci rękę, przedstawia się, np. "Zosia" i trzeba zrobić tak samo Dalsza rozmowa też już przebiega per "ty". Nie podoba mi się takie coś.
Akurat to by mi nie przeszkadzało, bo podejrzewam, że w takim Pure Fitness nie raz się rozmawia z pracownikiem, konsultuje pewne sprawy itp.. W takiej sytuacji lepiej już być na ty, niż tworzyć sztuczne bariery.

Za to w sklepie, w którym ekspedientka tylko prowadzi mnie do przebieralni (halo, halo, jak mi raz wskaże drogę, to ja tam potem trafię!) nie mam powodu, by podawać swojego imienia. Równie dobrze ekspedientka mogłaby mnie zapytać o numer PESEL czy imię matki
Stary 2013-01-18, 23:30   #2048
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Ideę badania wzroku doskonale rozumiem i się zgadzam, tylko właśnie to wymienianie prawka jest dość upierdliwe i kosztowne. Na pewno po przekroczeniu pewnego wieku powinny być częste i bardzo dokładne badania kierowców. Mój 85 letni dziadek dopiero pół roku temu przestał prowadzić samochód mimo próśb i gróźb, aż w końcu mój tata zabrał mu kluczyki, bo dziw że nikogo nie pozabijał ani sam sobie i babci nie zrobił krzywdy. Jazda na pamięć, brak refleksu, nie pamięta kiedy się urodził, a samochód chciałby prowadzić. 90% osób w jego wieku nie powinna już w ogóle wsiadać za kółko, bo stwarzają ogromne zagrożenie.
Dziadek mojej koleżanki też powoli dobija do tego wieku, refleks juz stanowczo nie ten, al strasznie trudno mu to przetłumaczyć, bo "przecież on całe życie jeździł". Z tego, co wiem to na razie udało się go przekonać, żeby sie nie pchał do samochodu w godzinach szczytu

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
I ci kierowcy jak robili badania do prawa jazdy to nie wpisano im kodu, że mogą prowadzić tylko w okularach?

Ja mam wadę wzroku od dziecka, najpierw małą, potem większą i tak rosła razem ze mną. Co jakiś czas nowe okulary, obecnie mam inne do czytania, inne do chodzenia w nich no i korekcyjne przeciwsłoneczne. W prawie jazdy będę miała wpisane, że bez okularów nie mogę prowadzić.
Moja koleżanka zrobiła prawo jazdy tuż po 18 i wzrok miała dobry. Teraz ma 27 lat i mocno jej się pogorszył ale prowadzić bez okularów może, nie ma tego w plastiku wpisanego. No i tak kurde jeździ...
No właśnie chodzi mi o to, że (tak jak twoja koleżanka), kiedy te 20 lat temu mieli badanie to wzrok mieli ok. W międzyczasie się pogorszył, ale prawko jest bezterminowe. Poza tym znam osoby z wadami wzroku, które "oszukały" lekarza, poszły na badanie w szkłach kontaktowych, powiedziały, ze nie mają wady i dostały bezterminowe prawko, bez żadnego wpisu, co do wady wzroku.

Cytat:

A tak z ciekawosci - co sie stanie jeśli klient nie chce przejśc na "ty" i uparcie używa Pan/Pani?
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:38   #2049
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Przeczytałam: penisa
Głodnemu chleb...

Cytat:
Akurat to by mi nie przeszkadzało, bo podejrzewam, że w takim Pure Fitness nie raz się rozmawia z pracownikiem, konsultuje pewne sprawy itp.. W takiej sytuacji lepiej już być na ty, niż tworzyć sztuczne bariery.
Dla mnie zwracanie się do pani za ladą jest właśnie sztuczne, takie sztuczne spoufalanie się i w ogóle sztuczna uprzejmość. Wg mnie pewnych granic nie powinno się przekraczać Nie toleruję zwracania się do mnie po imieniu (zwłaszcza zdrobniale ) przez obcą osobę, nie i już.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
A tak z ciekawosci - co sie stanie jeśli klient nie chce przejśc na "ty" i uparcie używa Pan/Pani?
Nie wiem, nie widziałam takiej sytuacji, podejrzewam, że skończy się to fochem pani recepcjonistki
Stary 2013-01-18, 23:40   #2050
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dla mnie zwracanie się do pani za ladą jest właśnie sztuczne, takie sztuczne spoufalanie się i w ogóle sztuczna uprzejmość. Wg mnie pewnych granic nie powinno się przekraczać Nie toleruję zwracania się do mnie po imieniu (zwłaszcza zdrobniale ) przez obcą osobę, nie i już.
Rozumiem. Mnie to nie przeszkadza, dopóki i ja mogę odpowiedzieć „ty” osobie, która mówi do mnie po imieniu.
A w przypadku np. regularnych rozmów z trenerem fitnessu itp., to, moim zdaniem, nawet lepiej, jak się można pozbyć formy „pan(i)”.
Stary 2013-01-18, 23:46   #2051
201604181004
Konto usunięte

Cytat:

Za to w sklepie, w którym ekspedientka tylko prowadzi mnie do przebieralni (halo, halo, jak mi raz wskaże drogę, to ja tam potem trafię!) nie mam powodu, by podawać swojego imienia. Równie dobrze ekspedientka mogłaby mnie zapytać o numer PESEL czy imię matki
W McDonaldzie musisz do każdego mówić po imieniu... Dostałam zrąby jak do starszej menedżerki pierwszego dnia powiedziałam pani, bo kurde kumam laski w moim wieku ale ta kobieta była ok 40tki nie widziałam powodu żeby wołać do niej Ej Helenka rzuć mje milkszejka, bo to niezgodne z polityką firmy i tworzy sztuczną barierę

ja tam mówię do każdego na pan pani i wygodniej mi jak ktoś się tak do mnie zwraca, chyba że jest starszy wiekiem lub rangą to nie widzę powodu by mnie tak tytułował ale gdy jestesmy na tym samym poziomie np fryzjerka - klient to wolę pani
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:49   #2052
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem. Mnie to nie przeszkadza, dopóki i ja mogę odpowiedzieć „ty” osobie, która mówi do mnie po imieniu.
A w przypadku np. regularnych rozmów z trenerem fitnessu itp., to, moim zdaniem, nawet lepiej, jak się można pozbyć formy „pan(i)”.
Trener to co innego, on nawet może dotknąć klienta, jeśli trzeba Ale pani z recepcji niech pozostanie panią
Stary 2013-01-18, 23:56   #2053
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
W McDonaldzie musisz do każdego mówić po imieniu... Dostałam zrąby jak do starszej menedżerki pierwszego dnia powiedziałam pani, bo kurde kumam laski w moim wieku ale ta kobieta była ok 40tki nie widziałam powodu żeby wołać do niej Ej Helenka rzuć mje milkszejka, bo to niezgodne z polityką firmy i tworzy sztuczną barierę
W sumie, to częściowo rozumiem tę politykę firmy. Ale też rozumiem, że nie każdemu ona odpowiada.

Cytat:
(…) chyba że jest starszy wiekiem lub rangą to nie widzę powodu by mnie tak tytułował (…)
Ja za to bardzo nie lubię takiej asymetrii. Akceptuję zarówno formę „pan(i)”, jak i formę „ty”, byle tylko działało to w obie strony.
Stary 2013-01-18, 23:59   #2054
kasztanka3
Pani Mizantrop

Ja nienawidzę, jak obcy ludzie zwracają się do mnie per 'Ty', to, że może wyglądam na "naście" lat nie oznacza, że tyle mam.
Stary 2013-01-19, 00:01   #2055
201604181004
Konto usunięte

Ja to czasami lubie jak strasze panie mnie rozpieszczają ;p np pani z piekarni mówi "słońce słońce te bułeczki to pyszne" ale jakby jakaś dziewczyna w moim wieku mi tak rzuciła to bym się dziwnie spojrzała
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 00:03   #2056
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę, jak obcy ludzie zwracają się do mnie per 'Ty', to, że może wyglądam na "naście" lat nie oznacza, że tyle mam.
Ja nie lubię jak starsze osoby się do mnie tak zwracają. Młode osoby okej, fajnie, ale jak mi baba 50letnia wyjeżdża na Ty to
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 00:10   #2057
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ja nie lubię jak starsze osoby się do mnie tak zwracają. Młode osoby okej, fajnie, ale jak mi baba 50letnia wyjeżdża na Ty to
Ja nie lubię ani jak starsze tak mówią, ani jak młodsze.
Jakoś z półtora roku temu podrywał mnie licealista, i jak mi zarzucił swoimi bajerami typu "maleńka", to miałam większą ochotę mu przyłożyć niż tłumaczyć, że jestem 10 lat od niego starsza
I też nie lubię w supermarketach jak np kupuję winko do kolacji i pani kasjerka prosząc o dowód mówi coś w stylu "no bo pani to mi na pełnoletnią nie wygląda" i to pani takim ironicznym tonem wypowiedziane, to nie jest miłe
Stary 2013-01-19, 00:43   #2058
Stace
Zakorzenienie

A propo kanarów - dziwi mnie moja matka, która znalazła w skrzynce list od Renomy, który był zaadresowany do sąsiada z naprzeciwka i.. zaczęła go oglądać pod światło, żeby zobaczyć kiedy go dostał i ile zapłaci . Czasem mi tak za nią wstyd, że nie wiem .

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 02:00   #2059
matyldaaaa
Zakorzenienie

Zdziwiła mnie dziś dziewczyna, która spytała mojego znajomego czy ma pożyczyć akumulator bo w jej aucie padł.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:16   #2060
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam mówię do każdego na pan pani i wygodniej mi jak ktoś się tak do mnie zwraca, chyba że jest starszy wiekiem lub rangą to nie widzę powodu by mnie tak tytułował ale gdy jestesmy na tym samym poziomie np fryzjerka - klient to wolę pani
Nie zapomnę, jak w pracy w Macu, ktoś się do mnie zwrócił "hej dziewczynko"..jakiś menadżer . Rozumiem, że nie jestem jakaś wielka i specjalnie staro nie wyglądam, a wtedy to już w ogóle, bo miałam 22 lata, no ale....bez przesady . O ile gadanie po imieniu mnie nie denerwowało, to takie głupie teksty już tak. A co mnie w ogóle zdziwiło... w PL Macu to się zapierniczało, jak mała lokomotywka, w NL można sobie czeeeeekać i czeeekać na byle frytki .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:32   #2061
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam na odwrót. Często ludzie zwracają się do mnie per 'Pani', chociaż mam 'naście' lat. ale w sumie nie mam na czole napisanego ile mam lat, więc ich nie winię.

Cytat:
Ja to czasami lubie jak strasze panie mnie rozpieszczają ;p np pani z piekarni mówi "słońce słońce te bułeczki to pyszne" ale jakby jakaś dziewczyna w moim wieku mi tak rzuciła to bym się dziwnie spojrzała
Do mnie kiedyś fryzjerka zwracała się per 'księżniczko'. No dobra, może i miałam wtedy 15 lat, ale nie przyjechałam w karocy.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:35   #2062
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Ja mam na odwrót. Często ludzie zwracają się do mnie per 'Pani', chociaż mam 'naście' lat. ale w sumie nie mam na czole napisanego ile mam lat, więc ich nie winię.

Do mnie kiedyś fryzjerka zwracała się per 'księżniczko'. No dobra, może i miałam wtedy 15 lat, ale nie przyjechałam w karocy
.
Do mnie się tak żadna nie zwracała . Raz mi jedna skutecznie dzień popsuła, bo zaczęła opowiadać o swoich chorobach, chorobach swoich dzieci i dalszej rodziny, że jej ciężko etc. Normalnie....człowiek idzie do fryzjera sobie humor poprawić a wychodzi z jeszcze gorszym, niż pierwotnie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:20   #2063
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Do mnie się tak żadna nie zwracała . Raz mi jedna skutecznie dzień popsuła, bo zaczęła opowiadać o swoich chorobach, chorobach swoich dzieci i dalszej rodziny, że jej ciężko etc. Normalnie....człowiek idzie do fryzjera sobie humor poprawić a wychodzi z jeszcze gorszym, niż pierwotnie.
Dużo kobiet traktuje wizytę u fryzjera/kosmetyczki jak terapię, idą tam się wygadać i przez to one mają lepszy humor.
Stary 2013-01-19, 10:34   #2064
paulinka1128
Zadomowienie

To ja dla odmiany lubie jak wszyscy sie do mnie zwracaja na ty (nawet na uczelni do niektorych wykladowcow mowimy po imieniu), fryzjerki nie traktuje jak terapeutki ale jak chodze do tej samej od 6 lat to jednak czesto rozmawiamy o glupotach i troche wiemy o sobie na wzajem, w sumie tu gdzie mieszkam to normane jest, ze w malych barach i sklepikach blisko domu znam prawie wwszystkich pracownikow z imienia....ale rozumiem ze nie kazdemu takie zachowanie pasuje.
Stary 2013-01-19, 10:44   #2065
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Jak to zabrania grac w karty??
W szkole/na uczelni też nie wolno, bo hazard
Dowiedziałam się jak któraś grupa miała fazę na granie w pokera podczas okienka i jedna Pani Doktor była totalnie oburzona i gadała o nich na wykładzie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Niektórych zasłon nawet porządnie nie można dociągnąć. A takie drzwi z zamkami może i kosztują więcej, ale prać nie trzeba i zapewniają prywatność przynajmniej. Ostatnio mierzyłam coś w Stradivariusie i ekspedientka sama zaprowadziła mnie do kabiny, zapytała o imię i napisała je na tabliczce przy drzwiach. Byłam zaskoczona tym nowym sposobem, ale w sumie dobry pomysł.
☠☠☠, nie słyszałam o tym.
Ale to chyba jednak trochę za dużo, nie wystarczyłby napis "zajęte" Szkoda roboty tych sprzedawczyń

Cytat:
Terminowe są już teraz, ale dotyczą one osób z wadą wzroku. I co 5 lat taki kierowca musi wykonywać badanie wzroku.
Co do prawka, to mnie rozwaliło badanie, które miałam odbyć przed rozpoczęciem kursu. Pani doktor nawet nie popatrzyła na mnie, tylko dała mi kartkę i zaśpiewała sobie za nią 85zł.
Jak 5 lat, znowu się coś zmieniło?
Zdałam w 2010, mam krótkowzroczność i mam prawko do 2020, przy czym zostałam poinformowana, że gdy po tych 10 latach stawię się na badanie to dostanę bezterminowe.
Btw znam dużo osób z wadą, które po prostu się do niej nie przyznały (same wiecie jak te badania często wyglądają...) i nie mają nic wpisane. A nawet takie, które się przyznały ale i tak mają bezterminowe Straszny rozpiepsz....

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Ideę badania wzroku doskonale rozumiem i się zgadzam, tylko właśnie to wymienianie prawka jest dość upierdliwe i kosztowne. Na pewno po przekroczeniu pewnego wieku powinny być częste i bardzo dokładne badania kierowców. Mój 85 letni dziadek dopiero pół roku temu przestał prowadzić samochód mimo próśb i gróźb, aż w końcu mój tata zabrał mu kluczyki, bo dziw że nikogo nie pozabijał ani sam sobie i babci nie zrobił krzywdy. Jazda na pamięć, brak refleksu, nie pamięta kiedy się urodził, a samochód chciałby prowadzić. 90% osób w jego wieku nie powinna już w ogóle wsiadać za kółko, bo stwarzają ogromne zagrożenie.
Masakra, mam takiego sąsiada, stary, ślepy, mieszka w miejscu z którego baaardzo ciężko wyjechać bo nic nie widać + jest to główna ulica z ogromnym ruchem ale nie da sobie powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A propo kanarów - dziwi mnie moja matka, która znalazła w skrzynce list od Renomy, który był zaadresowany do sąsiada z naprzeciwka i.. zaczęła go oglądać pod światło, żeby zobaczyć kiedy go dostał i ile zapłaci . Czasem mi tak za nią wstyd, że nie wiem .
omg

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:52   #2066
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
W szkole/na uczelni też nie wolno, bo hazard
Dowiedziałam się jak któraś grupa miała fazę na granie w pokera podczas okienka i jedna Pani Doktor była totalnie oburzona i gadała o nich na wykładzie
Ha! Myśmy miały fazę przez rok grania w uno na okienkach. Jednego razu złapała nas na tym pani z którą miałyśmy zajęcia. Zapytała na co gramy, powiedziałyśmy, że tylko na punkty, to stwierdziła, że 'ee nieee', ale jakbyśmy na pieniądze grać zaczęły to wiemy gdzie ją znaleźć
Przed każdymi zajęciami u tej kobiety trzęsłyśmy się ze strachu, bo nigdy nie było wiadomo czy czasem nie zrobi jakiegoś kolokwium, które znów wszystkie oblejemy, a tu się okazało, że całkiem w porządku kobieta
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:22   #2067
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
dziwi mnie, że w wc ludzie nie potrafią pukać do drzwi, tylko od razu sie pchają do środka...
a mnie ostatnio zaczelo dziwic zjawisko zatkanych po brzegi papierem toaletowym muszli w publicznych toaletach (kluby, galerie, knajpki, uczelnia), najdziwniejsze w tym jest to ze zawsze jak do takiej toalety wchodze, splukuje wode i voila, po problemie czy tak trudno jest spuscic wode?

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:34   #2068
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
ja w pracy musze mówić na Ty do wszystkich, co obejmuje nie tylko panie ok 40 ale i panow w wieku emerytalnym. dodatkowo, nie tylko u nas ale na całym świecie, i zdaję sobie sprawę, że np dla takiego Japończyka, wychowanego w innej kulturze, to może być nie do końca wygodne i akceptowalne, że jakaś młoda laska z Europy go "tyka" w bezpośredniej rozmowie. Albo Hindusa, który czasami ma 3 imiona a i tak najlepiej zwracać się do niego po nazwisku... No ale cóż, standardy korpo musieli się dostosować.

Cytat:
Do mnie kiedyś fryzjerka zwracała się per 'księżniczko'. No dobra, może i miałam wtedy 15 lat, ale nie przyjechałam w karocy.
jakby ktoś tak do mnie powiedział to trzymajcie mnie bo niewytrzymię
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:53   #2069
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Mnie też, wiele razy w centrum handlowym miałam taką sytuację, że korzystam z toalety (a zawsze 2 razy sprawdzam, czy drzwi na pewno są zamknięte), z zewnątrz nad klamką widać duże czerwone kółko świadczące o tym, że kabina jest zajęta, podchodzi ktoś i nawet nie zapuka, tylko szarpie za tę klamkę, jakby chciał ją wyrwać, no paranoja
Toż to się można posikać ze strachu
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:00   #2070
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Btw znam dużo osób z wadą, które po prostu się do niej nie przyznały (same wiecie jak te badania często wyglądają...) i nie mają nic wpisane. A nawet takie, które się przyznały ale i tak mają bezterminowe Straszny rozpiepsz....
Szczerze mówiąc wcale sie nie dziwie, że ludzie nie chcą mieć prawa jazdy na "specjalnych" warunkach. To po prostu same kłopoty. Nasłychałam sie kiedyś, że policja w czasie kontroli sprawdza czy jeździ sie w okularach gdy ma sie taki wpis w dokumencie. I nie przyjmyjmują do wiadomości, że ktoś akurat nosi soczewki albo zrobił sobie laserową korekcje.
Jako okularnica mogę powiedzieć, że znacznie częściej (i z własnej, nieprzymuszonej woli) kontroluje wzrok u specjalisty niż 50latek, który od 30 lat ma prawo jazdy i powiedzmy, niewykrytą jaskrę i nadwzroczność.
Tylko, że to ja przy kontroli byłabym na cenzurowanym a nie ten pan.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości