|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Obrączki z tytanu - wasze opinie
My kupiliśmy w Elizie - takie ze żłobieniami, moja z oczkiem. Mieli 20% rabatu i zapłaciliśmy 650 zł. Taniej w necie można kupić, ale ja się bałam, że będzie za duża albo za mała
![]() http://obraczki.swiatzlota.pl/index....&k=0&dd=5&pp=1 takie mamy na żywo wyglądają lepiej
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
my jesteśmy zdecydowani na tytan + złoto, wzór wybrany, tylko waham się wciąż, czy żółte, czy czerwone złoto
Jakoś bliżej mi do czerwonego, ale sama nie wiem ![]() a obrączki wyglądają tak, szerokość 7 lub 8mm im więcej oglądam, tym bardziej dostaję oczopląsu :/ znalazłam jeszcze jedne, co mi się bardzo podobają. Edytowane przez sjero Czas edycji: 2012-01-20 o 11:31 |
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem tylko tyle,że są niezniszczalne, widziałam je na żywo i szczerze nie podobały się nam
wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766668 Myślę o Tobie tylko wtedy, gdy mi się przypomnisz. Nie zdarza się to jednak często bo jakieś 50 razy na godzinę. To wcale nie jest tak często. 13.09.2013 <3 |
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
te ostatnie są piękne!
jak na razie ma je w sprzedaży tylko firma Skarabeusz - przynajmniej tylko tam je znalazłam - na ich aukcjach allegro są tańsze niż w sklepie
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś lubi rzeczy rzadko spotykane ....
Też boskie |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
widziałam je, aczkolwiek kojarzą mi się ze wszystkim innym, niż ślubem
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Jest mały problem z tymi obrączkami. I szczerze mówiąc zraziłam się do zakupu przez internet
Przypadkiem weszliśmy do jubilera i bardzo miłe panie pracujące tam napedziły mi troche strachu przy 7 mm obrączce jak dla mnie obrączka musi byc 4 rozmiary większa niż miarka a dla mojego faceta nawet 6 rozmiarów.... w niezłe bagno bym się wpakowała
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy obrączki z tytanu, w Yes kupowaliśmy i są cudne
Chociaż jak je kupiliśmy (bo poprzednie z białego złota zgubiłam I świetne jest to że można sobie samemu czyścić je gąbką
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a gdzie u jubilera pytałaś? Ja moją tytanową obrączkę mam tylko o pół rozmiaru większą niż mój rozmiar, ale tylko dlatego że obrączka ma 12 mm szerokości. Pół rozmiaru więcej wystarczyło, więc skąd nagle 4-6 rozmiarów??? |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ-em chcemy właśnie tytanowe obrączki. Oglądałam parę ładnych. Nie lubię żółtego złota, srebro szybko się niszczy. Białe złoto też jakoś do mnie nie przemawia.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam obrączkę tytanową. Dokładnie to taką: http://www.yes.pl/35361-tytanowe-obr...-T-000-OBR-605. Ja mam dodatkowo brylant. W zasadzie nie pamiętam już dlaczego się na nie zdecydowaliśmy
nie wszystkim się podobają, co jest oczywiste
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że tytanowe obrączki jeżeli nie posiadają wstawek złota można powiększać ale nie można ich zmniejszać. Moja ciocia jest posiadaczką pięknej biżuterii tytanowej i zawsze robi w niej furrorę. Jej biżuteria ma ze 20 lat a cały czas wygląda jak nowa I owszem tytan jest bardzo trwały i lżejszy od złota. Ja jestem miłośniczką złota dlatego takie też mamy obrączki ale znam ludzi którzy bardzo sobie chwalą tytanowe więc chyba warto
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Doszły nasze tytanowe
Są śliczne. I niestety to prawda, że nie można im zmieniać rozmiaru, ale jeśli by się okazało, że będzie na mnie za mała kiedyś to będę ją nosiła na szyi na łańcuszku
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
A gdzie kupiliscie? czemu nie można zmienić rozmiaru? Dostałam obrączke z tytanu, po 3 latach zrobiła sie za mała
Napisałam do sprzedawcy czy mógłby powiększyć, a tu odpowiedź, ze nie bo musieliby wysyłać do USA, bo stamtąd je sprowadzają. Podejrzewam, ze USA sprowadza z Chin, więc taka operacja odsyłania w ogóle nie wchodzi w rachubę. Ale poradzono mi, żebym spytała tutaj w kraju kogoś kto robi tytanową biżuterię, podzwoniłam w kilka miejsc, ale chyba niechętnie zajmują się nie swoją biżuterią. Znalazłam pana Hadrysia, poradził mi jak mam zmierzyć palec, żeby znać aktualny rozmiar i posłać mu obrączkę do powiększenia. Akurat byłam na Śląsku, więc zadzwoniłam czy mogę przyjechać do jego pracowni, myślałam, że zmierzy mi palec, a potem odeśle powiększona obrączkę, ale żona pana Adama zrobiła to w ciągu godziny Wytłumaczyła, ze wzór dosyć prosty, więc nie było większych problemów. W sumie zostałam miło zaskoczona szybkością, bardzo fajnym kontaktem, miłą i fachową obsługą i ...trzema kocimi znajdami rezydującymi na pokrywie akwarium, w którym pływało takie coś, jakby jaszczurka, pani Magda mówiła, że ma na imię Piksel |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pod choinkę dostałam jeszcze wisiorek z tytanu, mam plan żeby go troszkę przeinaczyć, tzn. dołożyć tam trzy kamyki. Jestem po wstępnej rozmowie, w lutym wyślę
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Srebro moim zdaniem absolutnie nie nadaje się na obrączki i jako biżuteria noszona na co dzień, toć to po kilku dniach obrączki są porysowane na maksa, a gdzie tu całe życie. Każdy jubiler to powie, Białe złoto? Niewypał jak dla mnie, problemy z nim, uczulają, rod się ściera...Łączone? Zazwyczaj w gablotkach ładnie wyglądają i na zdjęciu, potem na żywo z reguły rozczarowanie, bo kolory złota bardzo zbliżone do siebie. Ostatnio tak sobie pomyślałam, że może kiedyś kupię sobie obrączkę z tytanu tak na co dzień do noszenia, do pracy itp. A na wyjścia, weekendy, jakieś uroczystości swoją złotą bym zakładała. Byłam nawet dziś przymierzyć i wygląda to świetnie- tytanowa obrączka, ale blyszcząca i dla mnie z brylancikiem. Boję się tylko, żeby to chiński badziew nie był, dlatego nie wiem gdzie taką kupić. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() P.S. Bardzo ładne macie, nie widziałam jeszcze takich
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
A ja oprócz tytanu, który ma oczywiste minusy (nie można zmieniać rozmiaru) polecam pallad. Wcześniej o nim nie słyszałam ale jak zobaczyłam to się zakochałam. Ma piękny kolor i jest plastyczny. My zamawialiśmy w pracowni inne obrączki. I są naprawdę "inne"
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
witam
a co sądzicie o tych?http://impressimo.pl/obraczki-tytan-...ta-tg69-7.html według mnie są bardzo ładne, proste, a za razem takie inne, strasznie podoba mi się połączenie złota z tytanem szczerze mówiąc mnie oczarowały, zastanawiam się tylko co na to mój przyszły ślubny.swoją drogą te też są bardzo ładne http://impressimo.pl/obraczki-tytan-...-tg97-6-5.html , jak myślicie, które wybrać? |
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
my mamy takie http://www.yes.pl/35365-tytanowe-obr...-T-000-OBR-609, jesteśmy 2 lata po ślubie, moja obrączka wygląda prawie tak samo jak w dniu ślubu, obrączka TŻ z racji jego pracy oraz tego że jej nigdy nie ściąga jest troszkę porysowana, ale nie widać tego tak bardzo. My widzimy bo wiemy gdzie są ryski
Do obrączek dostaliśmy kawałek jakiegoś materiału, po wyczyszczeniu nim obrączek wyglądają jak nowe Także ja jestem jak najbardziej zadowolona z nich i każdemu polecam
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
My mamy dwie różne - mój narzeczony ma tytanowo-srebrną, ja mam tylko srebrną. Nie nosiliśmy ich jeszcze, co jest oczywiste dość, więc nie wiem jak się będą sprawować, ale są z całą pewnością oryginalne i niepowtarzalne. Robiliśmy na zamówienie u Artura Skrockiego w Lublinie. Poza tytanem robi też mokume (moja jest właśnie mokume). Za obie zapłaciliśmy 1000 PLN więc ceny też dość konkurencyjne.
Moja przyjaciółka i jej mąż robili swoje u Hadrysia, też mają różne, obie tytanowe. Są półtora roku po ślubie i z obrączek są bardzo zadowoleni. Też dostali gąbeczkę czy jak to inaczej nazwać do czyszczenia z rysek. My nie dostaliśmy bo mojego TŻ obrączka jest łączona ze srebrem, więc nie bardzo chyba da się ją tak potraktować. A mamy o takie - pierwsze zdjęcie to nasze, drugie jest ze strony Artura, to jest mojego TŻ obrączka. Edytowane przez Fredro1981 Czas edycji: 2013-06-27 o 08:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

na żywo wyglądają lepiej 

Jakoś bliżej mi do czerwonego, ale sama nie wiem

jak na razie ma je w sprzedaży tylko firma Skarabeusz - przynajmniej tylko tam je znalazłam 

Wytłumaczyła, ze wzór dosyć prosty, więc nie było większych problemów. W sumie zostałam miło zaskoczona szybkością, bardzo fajnym kontaktem, miłą i fachową obsługą i ...trzema kocimi znajdami rezydującymi na pokrywie akwarium, w którym pływało takie coś, jakby jaszczurka, pani Magda mówiła, że ma na imię Piksel