Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 19:05   #601
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
2 razy dziwnie to za często dla żołnierzyków najczęściej mówią ze raz dziennie a często również się spotkałam że raz na 2 dni
Witaj u nas
Raz na dwa dni to bym się bała, że przegapimy... Raz dziennie to jeszcze do wytrzymania
Ale chyba o ginekologu pomyślę, zwłaszcza że wiek już późny... A jak pisała jedna z Was, dobrze, że nie czekała i poszła wcześniej do lekarza.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:14   #602
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Witam wszystkie nowe staraczki i za wszystkie trzymam kciuki )

Ah jak ja sie ciesze ze juz weeekend!!!!

Dziewczyny ja jutro znow testuje bo nadal brak tej Francy @ no chyba ze przyjdzie jeszcze wiec trzymajcie prosze kciuki )

jesli chodzi o ustawe o urlopach maciezynskich no coz trudno mi powiedziec po ktorej stronie sie opowiedziec ale mysle ze rzad mogl juz te 2,5 miesiaca dolozyc )

A czy ktoras testuje w najblizszym czasie ?
Powodzenia,trzymam mocno kciuki

A ja od 15:30 dalej czekam na ksiedza,zaczyna juz mnie ponosic:/
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:19   #603
arenika
Zadomowienie

Hej witam nowe dziewczynki
PPPatinka trzymam kciuki koniecznie daj nam znać co wyszło (mam nadzieję że 2 tłuste kreski ) .

Też słyszałam o tym że codzienne przytulanko może obniżyć jakoś żołnierzyków
My póki co zbieramy siły na przyszły weekend kiedy to znowu będziemy robić bobasa Strasznie mi się dłuży ten czas teraz, już bym chciała chodzić na usg i wybierać wózek a tu się człowiek musi tyle naczekać, nastarać i nadenerwować.
Stary 2013-01-18, 19:32   #604
Ania0783
Raczkowanie

Co do częstotliwości - to ja już wszystko przeszłam z potwierdzoną owu na monitoringu i żołnierzyki tez wporzo a ciąży nie ma.
Ja najbardziej boje sie blokady psychicznej - bo tego gin nie wyleczy

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Hej witam nowe dziewczynki
PPPatinka trzymam kciuki koniecznie daj nam znać co wyszło (mam nadzieję że 2 tłuste kreski ) .

Też słyszałam o tym że codzienne przytulanko może obniżyć jakoś żołnierzyków
My póki co zbieramy siły na przyszły weekend kiedy to znowu będziemy robić bobasa Strasznie mi się dłuży ten czas teraz, już bym chciała chodzić na usg i wybierać wózek a tu się człowiek musi tyle naczekać, nastarać i nadenerwować.
ja też bym chciała ten wózek wybierac heheh

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

a tak apropos macie jakies upatrzone wózki
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:51   #605
justiii87
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Witam,
z dzisiejszym dniem rozpoczął się nasz 8 cs w związku z tym postanowiłam do was dołączyć i poszukać wsparcia u Dziewczyn, które mają podobne problemy, podobne nadzieje i obawy jak ja. Podczytuje inne podobne wątki i chciałam do któregoś dołączyć, ale cały czas miałam nadzieję, że jednak uda się z ciążą... ale jak widać do tej pory nic.
Mam 27 lata i o dziecko staramy się od czerwca 2012 z jednym cyklem z przerwą przeznaczonym na leczenie infekcji. Od niedawna wiem, że mam niedoczynność tarczycy i chorobę Hashimoto. Endokrynolog twierdzi, że mimo to mamy się starać i czekać. Ale ten brak efektu mnie przytłacza i czasem nie mogę sobie z tym poradzić. Mam nadzieję, że z wami będzię mi łatwiej
Widzę, że jesteś z Łodzi, ostatnio czytałam bardzo dobre opinie o dr. Sobieszczanska - Jablońska (gin-endo) , więc może warto iść na dodatkową konsultację. Opinie ma naprawdę dobre i pomogła wielu parą.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Co do częstotliwości - to ja już wszystko przeszłam z potwierdzoną owu na monitoringu i żołnierzyki tez wporzo a ciąży nie ma.
Ja najbardziej boje sie blokady psychicznej - bo tego gin nie wyleczy

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

ja też bym chciała ten wózek wybierac heheh

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

a tak apropos macie jakies upatrzone wózki
Ja kiedyś z powodu nudy oglądałam wózki na all, ale dałam sobie spokój bo bym tylko się nakręciła, a na dobre by mi to nie wyszło

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Witajcie nowe dziewczęta
ja ostatnio cos sie opuścilam podczytywałam ale weny brakowało żeby cos skrobnąc
Ja jestem w okresie nieoczekiwania na wredote @ chociaż szczerze to tak chyba nie wierze w to że zajde w ciąze - mam takie mysli że mi to nie jest przeznaczone

Nie są to oczywiście jakies doły więć luuuz

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

a co do bólu piersi przed okresem to na ile dni przed was bolą??
Mnie teraz piersi bolały cały miesiąc i miałam wyjątkowo duże jak nigdy, a dziś dostałam okresu i wróciły do normalności chociaż bolą nadal
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:00   #606
Ania0783
Raczkowanie

Ja tez z powodu nudy oglądalam i podoba mi się zestaw maxi cosi

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

Mnie teraz piersi bolały cały miesiąc i miałam wyjątkowo duże jak nigdy, a dziś dostałam okresu i wróciły do normalności chociaż bolą nadal
No wlasnie, jak dobrze obserwowałam swój organizm to piersi bolały mnie na tydzień przed a tak dwa dni bądź dzień przed samą @ przestawały - a teraz nic, więc chyba znowu sie cykl wydłuży

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Jak już wszystkie pozachodzimy to bedziemy razem wózki wybierały heheh
Stary 2013-01-18, 20:10   #607
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez z powodu nudy oglądalam i podoba mi się zestaw maxi cosi

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

No wlasnie, jak dobrze obserwowałam swój organizm to piersi bolały mnie na tydzień przed a tak dwa dni bądź dzień przed samą @ przestawały - a teraz nic, więc chyba znowu sie cykl wydłuży

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Jak już wszystkie pozachodzimy to bedziemy razem wózki wybierały heheh
Mój TŻ mówił na mnie mleczarka bo piersi miałam ogromne. Ze staników mi wypływały i aż szaliki zakładałam bo brzydko przez bluzki wystawały bleee

Będziemy wybierały wózki , łóżeczka i kołyski To musi być wspaniały okres, chciała bym już się tym zająć, ale widocznie muszę poczekać, a że dostałam dziś okresu to za 15 dni wybieram się na badania i do lekarza

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-01-18 o 20:12
Stary 2013-01-18, 20:18   #608
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Widzę, że jesteś z Łodzi, ostatnio czytałam bardzo dobre opinie o dr. Sobieszczanska - Jablońska (gin-endo) , więc może warto iść na dodatkową konsultację. Opinie ma naprawdę dobre i pomogła wielu parą.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Jestwm właśnie na etapie poszukiwania jakiegoś innego endo w celu dodatkowej konultacji i właśnie tą Panią biorę pod uwagę, bardzo chciałabym na nfz ale w rejestracji powiedziano mi, żebym przyszła w marcu to zapiszą mnie na następną połowę roku aż słów brakuje

U nas "niestety" w okresie od końca miesiączki do owulacji jest chyba za dużo przytulanek i to z mojej inicjatywy, mam po prostu ochotę i nie potrafię rozsądnie mysleć, że należy poczekać na regenerację TŻ a tż nie potrafi odmówić...
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:53   #609
Ania0783
Raczkowanie

justiii87 przykro mi że ta franza @ przyszła nieproszona

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

a który to cykl starań ??? pierwszy?? bo nie pamiętam
Stary 2013-01-18, 21:05   #610
peppermint patty
Rozeznanie

dolaczam sie do grona przegladajacych z nudow wozki na all....och widac bardzo "znudzone" jestesmytez dalam sobie spokoj,zeby za bardzo sie nie wkrecac,bo bedzie jeszcze na to czas...cwiczmy cierpliwosc
Stary 2013-01-18, 21:06   #611
emi 84
Rozeznanie

Witam

Prześledziłam wątek i widzę,że dobrze trafiłam
Mam 28 lat i za sobą jedną ciążę pozamaciczną której konsekwencją jest usunięty jajowód i szanse są marne :-( ale jednak jakaś nadzieja jest

W sumie chyba już 8 cykl starań się zaczął bo @ zawitał choć jak zwykle liczyłam,że go nie będzie ale cóż takie życie.
emi 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:36   #612
kindzia1984
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za II krechy.

Mnie pobolewają piersi różnie. Czasami w ogóle, innym razem kilka dni przed, albo dwa tygodnie, albo przez prawie cały cykl.

Jeśli chodzi o częstość przytulanek to mój gin powiedział mi, że to indywidualna sprawa naszych TŻ, tzn. mój ma gęstą s i szybko produkuje żołnierzyki więc 2 razy dziennie nie stanowi problemu, natomiast są panowie, którzy powinni raz dziennie, raz na dwa albo nawet trzy dni.

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:15   #613
PPPatinka
Rozeznanie

hej
Witam nowa staraczke ) i trzymam kciuki oby sie udalo )

u mnie dziewczyny niestety I kreska a wiec juz sie nie ludze i czekam na ta france ktos juz napisal u nas ze przy pcos cykle sie wydluzaja i pewnie znow daje o sobie znac no nic trzeba wybrac sie na monitoring jak beda te dni zgodnie z zaleceniami mojego gina

Kindzia -a placilas cos za inseminacje czy to bylo na nfz ? z ciekawosci pytam bo jak tak dalej podzie to pewnie gin tez o tym wspomni(
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:29   #614
arenika
Zadomowienie

Witam

Cytat:
hej
Witam nowa staraczke ) i trzymam kciuki oby sie udalo )

u mnie dziewczyny niestety I kreska a wiec juz sie nie ludze i czekam na ta france ktos juz napisal u nas ze przy pcos cykle sie wydluzaja i pewnie znow daje o sobie znac no nic trzeba wybrac sie na monitoring jak beda te dni zgodnie z zaleceniami mojego gina

Kindzia -a placilas cos za inseminacje czy to bylo na nfz ? z ciekawosci pytam bo jak tak dalej podzie to pewnie gin tez o tym wspomni(
Oj przykro mi
Nie ma co się załamywać tylko z pozytywnym nastawieniem działać dalej
Stary 2013-01-19, 09:35   #615
emi 84
Rozeznanie

PPPatinka przykro mi choć ja sama do wczoraj się łudziłam,że się udało a tu @

No to pora zacząć nowy cykl i nie tracić nadziei
emi 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:42   #616
Eleo765
Zadomowienie

kindzia, wybacz może infantylne pytanie, ale czy inseminacja=invitro?

co to starań co drugi dzień i możliwości przegapienia wydaje mi się że przegapić nie przegapisz, bo co prawda jajeczko "żyje" krótko, ale za to nasionka na nie czekają, nawet do 72 godzin

a dla pocieszenia co prawda konkurencyjny wątek, ale dający nadzieję, że jednak grudniowo-styczniowym się udało: patrzcie, jak wielu

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-01-19 o 09:46
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:16   #617
Ania0783
Raczkowanie

Witam nową staraczkę
ja mam dwa jajowody ale jeden niedrozny wiec razem bedziemy sie starac na tym jednym - ja nie uważam ze szanse sa marne bo gin mi powiedział i tez czytałam o tym że na jednym jajowodzie można zajść co miesiąc bo one przechwytują pęcherzyki (cokolwiek to znaczy)

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

PPPatinka przykro mi

A co do częstotliwości mi gin powiedział żeby przytulac sie regularnie co dwa dni (regularnie tzn przez cały cykl) nie tylko w te dni i dal mi taki przykład statystyczny:
jedna para przytula sie co drudi dzień a druga o dzień rzadziej - gdy ta druga zachodzi w ciąże to ta pierwsza ma już 17 miesięczne dziecko
Stary 2013-01-19, 10:43   #618
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do częstotliwości mi gin powiedział żeby przytulac sie regularnie co dwa dni (regularnie tzn przez cały cykl) nie tylko w te dni i dal mi taki przykład statystyczny:
jedna para przytula sie co drudi dzień a druga o dzień rzadziej - gdy ta druga zachodzi w ciąże to ta pierwsza ma już 17 miesięczne dziecko
No nie... to my musimy zmienić taktykę... Ale przez cały cykl? To będzie miało wpływ na ten okres owulacyjny?
Jak powiem to mężowi to raczej się nie ucieszy
Dziewczyny jak czytam o tej "inseminacji" to gęba mi się sama śmieje, bo jestem zootechnikiem i dla mnie to tak fajnie brzmi, że u ludzi też może być inseminacja

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:02   #619
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Inseminacji nie ma chyba na NFZ. W klinice w której my robiliśmy ins kosztuje to 500 zł + Clo+zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków+witaminki i tabsy (m.in. luteina) po zabiegu+w naszym przypadku dojazdy na monitoring i zabieg to ok 1000 zł w jednym cyklu wychodzi. Zależy to też od kliniki czy gabinetów, bo ceny są różne ale przy tej kwocie wahania nie są, aż tak spore.
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
kindzia, wybacz może infantylne pytanie, ale czy inseminacja=invitro?
Nie, to krótszy, łatwiejszy i dużo tańszy zabieg, który wielu parom już pomógł. Polega ona na wybraniu plemników z grupy A i B (czyli tych prawidłowych, mających szanse przytulić się do jajeczka), a potem taką rurką wpuszczane są prosto do celu i omijają całą drogę wędrowniczą
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czytam o tej "inseminacji" to gęba mi się sama śmieje, bo jestem zootechnikiem i dla mnie to tak fajnie brzmi, że u ludzi też może być inseminacja
Praktycznie podobnie się to odbywa

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:16   #620
Ania0783
Raczkowanie

A po jakim czasie starań sie zdecydowalaś na inseminacje ??
Stary 2013-01-19, 11:38   #621
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Raz na dwa dni to bym się bała, że przegapimy... Raz dziennie to jeszcze do wytrzymania
Ale chyba o ginekologu pomyślę, zwłaszcza że wiek już późny... A jak pisała jedna z Was, dobrze, że nie czekała i poszła wcześniej do lekarza.
Witam dziewczyny

przegapi się chyba nie da bo plemniki żyją długo w sprzyjającym środowisku.
my mamy właśnie 4 cykl staran, poszłam do gina z powodu plamień przed @ a ona dała mi skierowanie na badanie hormonow więc może coś mi z tych badan wyniknie, coś co np wpływa na zajście czy na zagnieżdzenie zarodka różnie rózne hormony wpływają. Jetem dobrej myśli.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
Witam

Prześledziłam wątek i widzę,że dobrze trafiłam
Mam 28 lat i za sobą jedną ciążę pozamaciczną której konsekwencją jest usunięty jajowód i szanse są marne :-( ale jednak jakaś nadzieja jest

W sumie chyba już 8 cykl starań się zaczął bo @ zawitał choć jak zwykle liczyłam,że go nie będzie ale cóż takie życie.
witamy, zapraszamy, tu lepiej spędza się czas na czekaniu i plotkowaniu wiem ze swojego doświadczenia - jakoś mi lżej na duszy od kiedy TU jestem

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:02   #622
Eleo765
Zadomowienie

ach no tak, już rozumiem różnicę pomiędzy invitro i inseminacją, jest zasadnicza

też jestem ciekawa skąd ta decyzja i po jakim czasie starań.
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:17   #623
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Inseminacji nie ma chyba na NFZ. W klinice w której my robiliśmy ins kosztuje to 500 zł + Clo+zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków+witaminki i tabsy (m.in. luteina) po zabiegu+w naszym przypadku dojazdy na monitoring i zabieg to ok 1000 zł w jednym cyklu wychodzi. Zależy to też od kliniki czy gabinetów, bo ceny są różne ale przy tej kwocie wahania nie są, aż tak spore.

Nie, to krótszy, łatwiejszy i dużo tańszy zabieg, który wielu parom już pomógł. Polega ona na wybraniu plemników z grupy A i B (czyli tych prawidłowych, mających szanse przytulić się do jajeczka), a potem taką rurką wpuszczane są prosto do celu i omijają całą drogę wędrowniczą

Praktycznie podobnie się to odbywa

Nigdy nie brałam takiego zabiegu pod uwagę m.in. z przyczyn finasowych i obawiałam się za dużego stresu. Ale to co piszesz brzmi zachęcają więc jeśli dalej nic nie będzie i planowane od marca leczenie też nic nie przyniesie to chyba o tym pomyśle. Cena też jest taka, że jeszcze byłoby nas na to stać

Pytanie do dziewczy przyjmujących olej z wiesiołka - jaki przyjmujecie i od kiedy zauważyłyście poprawę śluzu? Ja zacznę teraz przyjmować oeparol 3 cykl i u mnie pustynia
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:03   #624
peppermint patty
Rozeznanie

kindzia1984 najlepszy opis tego zabiegu jaki kiedykolwiek spotkalamtak wlasnie powinno sie to przedstawiac,bo niestety tez mialam skojarzenia bardziej zootechniczno-weterynaryjne i wszystko ok,ale jednak to "oswojenie" tematu...super!!!az sie do siebie usmiechnelam

PPPatinka
Stary 2013-01-19, 18:10   #625
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
justiii87 przykro mi że ta franza @ przyszła nieproszona

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

a który to cykl starań ??? pierwszy?? bo nie pamiętam

My tak na prawdę nie zaczęliśmy starań, a już je zakończyliśmy. Tzn byłam u gin i "głupie" babsko naskoczyło na mnie, nagadało głupot itp itd, a Ja poszłam do niej w innym celu niż problemy z zajściem w ciążę, poszłam bo włosy mi wypadały i poprosiłam o skierowanie na badania hormonalne i okazało się, że estradiol mam trochę za niski, no a Ona, że dzieci nie będę miała, że dobrze, że przyszłam i w ogóle, a My jeszcze nie podjęliśmy żadnych prób i starań, myślałam, że padnę za serce jak od niej wyszłam, teraz doszliśmy do wnioski, że poczekamy i może w połowie roku, albo pod koniec zaczniemy starania, a teraz mam zamiar znów zrobić badania tego hormonu i iść do innego lekarza na konsultację, więc wiedziałam, że franca przyjdzie

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Nigdy nie brałam takiego zabiegu pod uwagę m.in. z przyczyn finasowych i obawiałam się za dużego stresu. Ale to co piszesz brzmi zachęcają więc jeśli dalej nic nie będzie i planowane od marca leczenie też nic nie przyniesie to chyba o tym pomyśle. Cena też jest taka, że jeszcze byłoby nas na to stać

Pytanie do dziewczy przyjmujących olej z wiesiołka - jaki przyjmujecie i od kiedy zauważyłyście poprawę śluzu? Ja zacznę teraz przyjmować oeparol 3 cykl i u mnie pustynia
Za to poprawiała Ci się kondycja włosów i paznokci po oeparolu ?
Niestety nie wszystko działa na każdego tak samo, więc może wiesiołek w Twoim przypadku nie przynosi poprawy.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Jestwm właśnie na etapie poszukiwania jakiegoś innego endo w celu dodatkowej konultacji i właśnie tą Panią biorę pod uwagę, bardzo chciałabym na nfz ale w rejestracji powiedziano mi, żebym przyszła w marcu to zapiszą mnie na następną połowę roku aż słów brakuje

U nas "niestety" w okresie od końca miesiączki do owulacji jest chyba za dużo przytulanek i to z mojej inicjatywy, mam po prostu ochotę i nie potrafię rozsądnie mysleć, że należy poczekać na regenerację TŻ a tż nie potrafi odmówić...
Może Twój mąż nie potrzebuje dwu dniowej regeneracji

U Nas ta gin przyjmuje na NZF i podobno przyjeżdża raz na miesiąc i jednego dnia ma ok 30 pacjentek. A może umów się do niej prywatnie na pierwszą wizytę, a później poproś, żeby zapisała Cię na NZF. Pójdziesz i sprawdzisz co Ci powie, a prawda jest taka, że 90% lekarzy lepiej zachowuje się na prywatnych wizytach.
Stary 2013-01-19, 18:53   #626
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w ciazy !! Nie wiem co powiedziec , jestem jescze w lekkim szoku .. Wlasnie zrobilam test cyfrowy 3-4 tydzien !

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 19:50   #627
PPPatinka
Rozeznanie

TRELE - MORELE WIELKIE GRATULACJE!!!!!:jup i:

PRZESLIJ NAM TROCHE POZYTYWNYCH FLUIDKOW PRZYDADZA SIE KAZDEJ Z NAS)

dziewczyny dziekuje bardzo za pocieszenie z Wami naprawdej razniej no coz pozostaje czekac na @ i dzialac dalej )
Stary 2013-01-19, 20:04   #628
Trele_Morele
Zakorzenienie

Tak wysylam ile sie da , i trzymam za Was kciuki i Wy trzymajcie za mnie , bo przed nami teraz dluga , ciezka droga ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:09   #629
PPPatinka
Rozeznanie

absolutnie nie wolno Ci mislec ze dluga i ciezka droga : to bedzie bardzo piekna droga na ktorej nie bedzie zadnych wybojow i dziur same piekne chwile czego Wam zycze z calego serca ) mialas jakies przeczucie?
Stary 2013-01-19, 20:15   #630
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w ciazy !! Nie wiem co powiedziec , jestem jescze w lekkim szoku .. Wlasnie zrobilam test cyfrowy 3-4 tydzien !
GRATULACJE !!! super wiadomosc,wszystkiego co najlepsze teraz

swoja droga,czy u nas takie testy cyfrowe sa dostepne w ogole?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości