Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- część VI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 10:30   #1951
2016070150903
Konto usunięte

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

oferta dla nowych z Proszynskiego wrzucona, dzięki za skany.

zmywacz YR jest beznadziejny, głównie przez opakowanie- dużo się marnuje przy aplikacji na płatek kosmetyczny. za 5 zł ok, ale nie więcej.

oddaję kody na 3 w cenie 2 z newslettera
Twój unikalny kod promocyjny to: 44DK2JMC
Twój unikalny kod promocyjny to: 44CWF7NC
Twój unikalny kod promocyjny to: 44W6P9CC
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:55   #1952
calineczka99
Rozeznanie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

No to wstawiam fotke mojego skromnego zamowienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07233.jpg (31,5 KB, 68 załadowań)
calineczka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:01   #1953
wolanin1
Raczkowanie

Dziewczyny oferta na KROK1 kończy się już? Czy będzie jeszcze w lutym - zakochałam się w kremie CS i zastanawiam się czy nie zrobić drugiego zamówienia z krok1??
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:04   #1954
ally21
Rozeznanie

Ja dostałam dopiero dziś mail z ofertą KROK1, oferta ważna przez miesiąc więc w lutym jeszcze powinna wchodzić.
ally21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:07   #1955
czarnaowca5
Raczkowanie

A czy wiadomo co jest prezentem niespodzianką dla niej i dla niego?
czarnaowca5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:08   #1956
czarnaowca5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calineczka99 Pokaż wiadomość
czy warto zamówić te 2 kremy? ten ol ma takie sobie opinie?
czarnaowca5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:16   #1957
wolanin1
Raczkowanie

Mam suchą cerę - krem CS jest dla nie stworzony. Zakochałam się w nim tak bardzo, że chcę złożyć trzecie zamówienie w tym miesiącu specjalnie dla tego kremu

Co do tego drugiego Oval Lifting ... większość wybierała go zamiast mleczka opóźniającego odrastanie włosków po depilacji, ja wybrałam mleczko i ..... także genialne.

Może nie opóźnia odrastania o tydzień ale świetnie nawilża i co dla mnie najważniejsze likwiduje zaczerwienienia i drażliwość skóry po depilacji.
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:17   #1958
Ayertienna
Raczkowanie

Moja mama używa OL na noc i bardzo sobie chwali - ostatnio kupiła sobie 2 kolejne na zapas (były 2 w cenie 1 na szczęście, bo kupiła 3 dni przed początkiem promocji w e-sklepie, czy jakoś tak )
Stary 2013-01-19, 11:52   #1959
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calineczka99 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne
Cudna ta promocja

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez garnet Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy ktoś już tu pisał...w stacjonarce są przeceny na -60% Min. Ming Shu, Iris Noir (długo chodziłam za tym zapachem i grzechem byłoby teraz nie skorzystać;p), błyszczyk/szminka CN, seria Inositol, mleczko+tonik Sebo specific i jakieś produkty z serii Nutri. Do tego szampony -50%.
Dzięki za wiadomość! Oj, coś czuję, że trzeba zajrzeć obejrzeć, co jest

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Mam jeszcze pytanie: czy któraś z Was używała tego serum:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...marszczki.html

Chodzi mi o efekt przeciwzmarszczkowy - trzeba zaatakować bruzdy na czole i te małe paskudztwa wokół oczu
dori7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:52   #1960
201604131205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Mam suchą cerę - krem CS jest dla nie stworzony. Zakochałam się w nim tak bardzo, że chcę złożyć trzecie zamówienie w tym miesiącu specjalnie dla tego kremu

Co do tego drugiego Oval Lifting ... większość wybierała go zamiast mleczka opóźniającego odrastanie włosków po depilacji, ja wybrałam mleczko i ..... także genialne.

Może nie opóźnia odrastania o tydzień ale świetnie nawilża i co dla mnie najważniejsze likwiduje zaczerwienienia i drażliwość skóry po depilacji.
Też sobie wziełam to mleczko i jestem wstępnie bardzo zadowolona ładnie pachnie i bardzo dobrze nawilża. Na pewno je przetestuję po depilacji - jestem fanką wosku i depilatorów mechanicznych, więc będzie miało pole do popisu w kategorii kojenia podrażnień.

Cytat:
Napisane przez ally21 Pokaż wiadomość
Ja dostałam dopiero dziś mail z ofertą KROK1, oferta ważna przez miesiąc więc w lutym jeszcze powinna wchodzić.
Nie mają litości... Ja od listopada nie korzystam z innych kodów (poza -50%) bo ten się najbardziej opłaca, a kremami chyba będę obdzielać kogo popadnie z okazji urodzin, świąt, chrzcin i zdania matury

Brak mi asertywności na zakupy w stacjonarnym. Założyłam sobie kartę głownie dla tuszu SP (ale też mam nadzieję, że rozkręcą się z ciekawymi mailingami). I przy kasie ze 4 razy musiałam powtarzać "nie, dziękuję" kiedy miła pani konsultantka namawiała mnie na ciekawe promocje. Aż mi było głupio, że wydałam tylko kilkanaście złotych .

Wąchałam ambre noir- nie lubię takich ciężkich zapachów dla mężczyzn, na pewno nikomu ich nie kupię. Poza tym strasznie banalne mi się wydają, wąchałam setki podobnych.
201604131205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:06   #1961
calineczka99
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyny która znaja sie na składzie szamponów . Chodzi mi o szampon do włosów przetluszczajacych ,bo teraz pojawił sie nowy w wiekszej pojemnosci 300 ml ,czy on ma inny skład od tego poprzedniego ?? Wczesniej kupowałam do przetluszczajacych ale jak dla mnie mało sie pienił przez to był mało wydajny Czy ten nowy będzie lepszy pod tym wzgledem ?? Zamowiłam na próbę jeden i czekam na przesyłkę . Ale jestem ciekawa waszych opinii na jego temat

Edytowane przez calineczka99
Czas edycji: 2013-01-19 o 12:09
calineczka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:16   #1962
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astray Pokaż wiadomość
Nie mają litości... Ja od listopada nie korzystam z innych kodów (poza -50%) bo ten się najbardziej opłaca, a kremami chyba będę obdzielać kogo popadnie z okazji urodzin, świąt, chrzcin i zdania matury

muszę podzielić się z Wami moją opinią na temat szamponu przeciw wypadaniu włosów. Cóż, po jednym użyciu nie zauważyłam mniejszego wypadania włosów (nawet się tego nie spodziewałam ), ale za to włosy były super błyszczące i miękkie w dodatku dobrze się pieni i nie plącze w ogóle włosów
Stary 2013-01-19, 12:16   #1963
Marigold19
🦄

Ja się chyba zabiję- jak to jest z tym tuszem SP? Bo wczoraj zakładałam kartę, of corz tuszu nie wzięłam, a coś kojarzę, ze był do 1. zakupów tak?

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:37   #1964
201604131205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Ja się chyba zabiję- jak to jest z tym tuszem SP? Bo wczoraj zakładałam kartę, of corz tuszu nie wzięłam, a coś kojarzę, ze był do 1. zakupów tak?
Do drugich ale promocję można wykorzystać od razu.
Pewnie dostałaś taką okrągłą ulotkę, gdzie są zniżki 30 i 40% i darmowy Sp przy następnych zakupach? Jeśli nie to zajdź do sklepu przy najbliższej okazji i się upomnij
Stary 2013-01-19, 12:43   #1965
Marigold19
🦄

Cytat:
Pewnie dostałaś taką okrągłą ulotkę, gdzie są zniżki 30 i 40% i darmowy Sp przy następnych zakupach? Jeśli nie to zajdź do sklepu przy najbliższej okazji i się upomnij
Oczywiście, że nie dostałam. Ale ogólnie jestem strasznie wkurzona po tych zakupach. Z YR coś tam zawsze kupowałam czy dostawałam, miałam kiedyś kartę i niepotrzebnie o tym sypnęłam sprzedawczyni, bo raz że nie dostałam tej gratisowej torby na zakupy ("bo już kiedyś pani miała kartę...") to ogólnie jestem b. niezadowolona z obsługi. Zaczęłam wczoraj myśleć, że chyba sobie sama otworzę sklep u siebie w mieście z YR, bo jest na razie jeden, może to ma jakiś potencjał.

Stary 2013-01-19, 13:06   #1966
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Za jaką kwotę muszą być te zakupy żeby tusz dostać? I normalnie dwa pod rząd można zrobić? W tygodniu będę szła TŻ-towi założyć kartę żeby zgarnąć pieczątki za "przyjaciółkę", a tuszem bym nie pogardziła, bo go uwielbiam A żadnej okrągłej ulotki nie mam.
Stary 2013-01-19, 13:17   #1967
201604131205
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, że nie dostałam. Ale ogólnie jestem strasznie wkurzona po tych zakupach. Z YR coś tam zawsze kupowałam czy dostawałam, miałam kiedyś kartę i niepotrzebnie o tym sypnęłam sprzedawczyni, bo raz że nie dostałam tej gratisowej torby na zakupy ("bo już kiedyś pani miała kartę...") to ogólnie jestem b. niezadowolona z obsługi. Zaczęłam wczoraj myśleć, że chyba sobie sama otworzę sklep u siebie w mieście z YR, bo jest na razie jeden, może to ma jakiś potencjał.
To może spróbuj tam jeszcze zajrzeć, bo przy zakładaniu karty "należy" się chociażby ten kupon zniżkowy 30%-40%, który obowiązuje przez 2 miesiące - do czasu aż zaczną przychodzić mailingi pocztą. A ten tusz to dadatkowy umilacz, który jest częścią ulotki.

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Za jaką kwotę muszą być te zakupy żeby tusz dostać? I normalnie dwa pod rząd można zrobić? W tygodniu będę szła TŻ-towi założyć kartę żeby zgarnąć pieczątki za "przyjaciółkę", a tuszem bym nie pogardziła, bo go uwielbiam A żadnej okrągłej ulotki nie mam.
Za standardowe min. 6,9zł
Dziewczyny pisały, że jedne z nich mogły od razu zrobić drugie zakupy , a innym razem sprzedawczynie się buntowały i nie pozwalały zrealizować kuponu od ręki. Jak chyba zawsze, zależy od sklepu
A tę okrągła ulotkę dostaje się przy pierwszych zakupach, razem z kartą, torbą zieloną i zestawem próbek

Edytowane przez 201604131205
Czas edycji: 2013-01-19 o 13:19
Stary 2013-01-19, 13:24   #1968
Bella_20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Okrągłą ulotkę dostajesz przy zakładaniu karty,musisz zrobić zakupy za min.6,90 aby dostać tusz. Robisz dwa zakupy pod rząd tylko nabijane są na osobnych paragonach.
Bella_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:28   #1969
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Za standardowe min. 6,9zł
Dziewczyny pisały, że jedne z nich mogły od razu zrobić drugie zakupy , a innym razem sprzedawczynie się buntowały i nie pozwalały zrealizować kuponu od ręki. Jak chyba zawsze, zależy od sklepu
A tę okrągła ulotkę dostaje się przy pierwszych zakupach, razem z kartą, torbą zieloną i zestawem próbek
Dzięki W takim razie jakby coś panie sapały, że nie można to przejdziemy się i wrócimy po 10 minutach - wtedy już będzie musiała zaliczyć jako drugie zakupy I będę miała tusz, który chciałam już kupić, bo mój się kończy, no bajka A i tak muszę kupić szampon, pompkę, coś się dorzuci jeszcze i uzbiera 13,80. Zieloną torbą tym bardziej nie pogardzimy, bo TŻ-towa już była wiekowa i się rozdarła przy rączkach.
Stary 2013-01-19, 13:33   #1970
Marigold19
🦄

Aaa daruję sobie ten tusz, ale i tak uważam, że mój sklep YR jest krótko mówiąc- do pupy. Jak już tu jestem to jeszcze podpytam- jak zbiorę już pełną rubrykę pieczątek etapu I to potem na to mi naklejają kolejną i tak sobie dalej zbieram, tak?

Stary 2013-01-19, 13:56   #1971
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Aaa daruję sobie ten tusz, ale i tak uważam, że mój sklep YR jest krótko mówiąc- do pupy. Jak już tu jestem to jeszcze podpytam- jak zbiorę już pełną rubrykę pieczątek etapu I to potem na to mi naklejają kolejną i tak sobie dalej zbieram, tak?
Możesz też od razu odebrać prezent za I poziom - jeśli tak, to lepiej uprzedź, bo panie z rozpędu naklejają kartkę na wyższy poziom Moim zdaniem najbardziej opłacalny jest prezent za poziom II - można wziąć coś z linii PN, balsam w słoiku lub piling, na które nie ma promocji
Stary 2013-01-19, 14:14   #1972
201604131205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dori7 Pokaż wiadomość
Możesz też od razu odebrać prezent za I poziom - jeśli tak, to lepiej uprzedź, bo panie z rozpędu naklejają kartkę na wyższy poziom Moim zdaniem najbardziej opłacalny jest prezent za poziom II - można wziąć coś z linii PN, balsam w słoiku lub piling, na które nie ma promocji
A ile tak w praktyce trzeba wydać, żeby odebrać ten prezent? BO teoretycznie 10zł= 1 pieczątka, czyli ponad 400zł (zaokrąglając w dół przy każdych zakupach, tzn wydając 15zł= 1 pieczątka pewnie i nawet ponad 500zł by wyszło).
Z drugiej strony- z tego co wyczytałam na wątku- te pieczątki można też dostać właśnie np za polecenie kogoś, ale za samą wizytę w sklepie, albo za zakup konkretnych promowanych produktów. Więc tak pi razy drzwi, można np przyjąć, że polowa pieczątek jest faktycznie za zakupy, a reszta tak promocyjnie "gratis"?

Zresztą, nie wierzę, że wydam tam tyle kasy by móc się załapać choćby na prezent za 15zł, chyba że mnie zwabią gruponami albo jakimiś bardzo atrakcyjnymi prezentami.

Kupuję sobie internetowo od 3 lat i traktuję YR cenowo na równi z rossmanem, a tu proszę, zaszłam do stacjonarnego i poczułam się jak w świecie luksusowych kosmetyków nagle wszystko takie drogie

btw, przeglądam sobie księgę urody 2013
1) okazuje się, że pure light jest w pl dostępny w 6 odcieniach- tyle jest kodów, chociaż jest zdjęcie z 8 odcieniami. Więc jest też np porcelanowy beż (100) którego nie ma w e-sklepie sprawdziłam i kod wchodzi wysyłkowo 67067

2)str 28, pod linią sebo specyfik
"NIE, Nie wysuszaj skóry produktami zawierającymi alkohol etylowy. Zareaguje ona jeszcze intensywniejszą produkcją sebum"
a na stronie obok prezentacja linii Pure system do cery trądzikowej, w której każdy produkt zawiera ten alkohol w mega dawce
Oni sobie powinni przeczytać co piszą

Edytowane przez 201604131205
Czas edycji: 2013-01-19 o 14:15
Stary 2013-01-19, 14:29   #1973
Marigold19
🦄

Cytat:
A ile tak w praktyce trzeba wydać, żeby odebrać ten prezent? BO teoretycznie 10zł= 1 pieczątka, czyli ponad 400zł (zaokrąglając w dół przy każdych zakupach, tzn wydając 15zł= 1 pieczątka pewnie i nawet ponad 500zł by wyszło).
Z drugiej strony- z tego co wyczytałam na wątku- te pieczątki można też dostać właśnie np za polecenie kogoś, ale za samą wizytę w sklepie, albo za zakup konkretnych promowanych produktów. Więc tak pi razy drzwi, można np przyjąć, że polowa pieczątek jest faktycznie za zakupy, a reszta tak promocyjnie "gratis"?

Zresztą, nie wierzę, że wydam tam tyle kasy by móc się załapać choćby na prezent za 15zł, chyba że mnie zwabią gruponami albo jakimiś bardzo atrakcyjnymi prezentami.

Kupuję sobie internetowo od 3 lat i traktuję YR cenowo na równi z rossmanem, a tu proszę, zaszłam do stacjonarnego i poczułam się jak w świecie luksusowych kosmetyków nagle wszystko takie drogie

btw, przeglądam sobie księgę urody 2013
1) okazuje się, że pure light jest w pl dostępny w 6 odcieniach- tyle jest kodów, chociaż jest zdjęcie z 8 odcieniami. Więc jest też np porcelanowy beż (100) którego nie ma w e-sklepie sprawdziłam i kod wchodzi wysyłkowo 67067

2)str 28, pod linią sebo specyfik
"NIE, Nie wysuszaj skóry produktami zawierającymi alkohol etylowy. Zareaguje ona jeszcze intensywniejszą produkcją sebum"
a na stronie obok prezentacja linii Pure system do cery trądzikowej, w której każdy produkt zawiera ten alkohol w mega dawce
Oni sobie powinni przeczytać co piszą
Ja założyłam tę kartę dlatego, że kuszą mnie te ulotki 2 w cenie 1 czy jakieś zniżki. Bo akurat chciałam ten aktywator z serii SC, gratisy ze sklepu internetowego mnie zupełnie nie zainteresowały tym razem, zniżkę 40% miałam też na kuponie Sodexo. A w sklepie aktywator też był -50% więc w sumie to był najprostszy sposób tym razem. I nabiłam sobie 6 pieczątek. Myślę, że w takich przypadkach pieczątki można uzbierać albo jak np. coś pilnie potrzeba.

W stacjonarnych jest też fajna promo- peelig do ciała detox za 19 zł Myślałam nad nim, bo pięknie pachnie, pewnie dobrze też drapie po cellulicie

Stary 2013-01-19, 14:31   #1974
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella_20 Pokaż wiadomość
Okrągłą ulotkę dostajesz przy zakładaniu karty,musisz zrobić zakupy za min.6,90 aby dostać tusz. Robisz dwa zakupy pod rząd tylko nabijane są na osobnych paragonach.
Ja miałam wszystko nabite na jeden paragon bez problemu odebrałam tusz.
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:17   #1975
dori7
Zadomowienie

Cytat:

Czasami są oferty z podwójną liczbą pieczątek Poza tym w stacjonarnych są czasami bardzo dobre ceny wyprzedażowe - latem obkupiłam się w moje ukochane kremy z wycofywanej serii Culture Bio za mniej niż 50% albo końcówki kolorówki w niższych cenach
Stary 2013-01-19, 15:33   #1976
anekania
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy nową ofertę może wykorzstać osoba mieszkająca pod jednym adresem z osobą która już jest klientem wysyłkowej? w sensie imie tylko się różni, bo nawet nazwisko jest takie samo
Stary 2013-01-19, 15:38   #1977
asiunia89
Rozeznanie

Tak, właśnie dziś tak zamawiałam na współlokatorkę i przeszło bez problemów
Stary 2013-01-19, 15:53   #1978
wiki100
Rozeznanie

ja czekam do wakacji, az beda czeki i (daj Boze) groupon do stacjonarki i wtedy sobie uzupelnie karte i wezme wode kolonska werbene na 3ci poziom
wiki100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:06   #1979
asiunia89
Rozeznanie

Śpieszę z informacjami ze stacjonarki - jest już sporo rzeczy przecenionych o -60% !!!
Kremy wypełniacze inositol są po 24 zł
Dezodoranty perfumowane Ambre, Vanille i Iris za 23,90 zł
Mleczko do demakijażu z herbatą 14,90 zł

A tak btw, czy któraś z Was myła rączki w płynie do rąk świątecznym Wanilia i Cytryna? Bo Pani ze stacjonarki wielce zachwalała, że wspaniale nawilża - a one są teraz za 7,90 zł przy kasie Tylko nie wiem, czy nie kłamie Wy jesteście bardziej prawdomówne
Stary 2013-01-19, 16:35   #1980
poziomkalol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy nową ofertę może wykorzstać osoba mieszkająca pod jednym adresem z osobą która już jest klientem wysyłkowej? w sensie imie tylko się różni, bo nawet nazwisko jest takie samo
Moja siostra dziś zamówiła telefonicznie z wysyłkowej dla nowych, a różni ją ode mnie tylko imię i data urodzenia - adres mamy identiko, ale przecież nie ma reguły "jeden klient na jeden dom". To jest ta oferta-broszurka dołączona do książek z Prószyńskiego: siostrzyca wzięła nowy krem Nutritive Vegatal do skóry suchej (24,9 zł) i nowy żel do mycia twarzy Nutritive Vegetal (21,9 zł) plus jako gratis mleczko shea do ciała w tubie (według własnego wyboru, bo zam. powyżej 29 zł) plus tusz SP za zamówienie w ciągu 10 dni (od czego te 10 dni liczą, to nie wiem - chyba każdy ten tusz dostaje). Siorka utrzymuje, że pani wspomniała coś o jakimś jeszcze jednym gratisie, miniaturce kremu czy perfum, że niby dziś dodają dodatkowo - ale nie zapamiętała nazwy Nie przysługuje jej kufer w grochy, bo dostaje się go od zam. za 59 zł, a jej zamówienie było poniżej tego pułapu. Jak dostanie paczkę, dam znać, co jest w środku.

Ogólnie zamówienie fajne, bo pomagałam jej wybrać (jedna rzecz dla mnie) - chociaż zapłaci za koszty przesyłki (bo zam. poniżej 70 zł), to i tak się opłaca, bo wszystkie trzy produkty (krem, żel, mleczko) wychodzą 50% taniej od ceny regularnej i jeszcze dochodzi tusz i ta miniaturka (??? jeśli faktycznie będzie).

Edytowane przez poziomkalol
Czas edycji: 2013-01-19 o 16:39
poziomkalol jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości