|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
spokojnie ... konsultowałaś już z lekarzem w PL ? co z tym transportem, nie wiem czemu tu chyba by było łatwiej ? cholera bo przynajmniej u siebie nie ?
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się od teściowej. Nie jest źle!
![]() Przeleciałam wiadomości po łebkach... Asiulka... brak słów... oby to wszystko się dobrze skończyło. Konczi, tak kaszka manna jest z glutenem, bo ja juz właśnie podaję tą zalecaną "dawkę". Sloiczki z deserkami podaję prosto z szafki, a jak stoja w lodówce to podgrzewam tak tylko by nie były lodowate. Obiadkowe rzeczy podgrzewam na troszkę cieplejsze, wydaje mi się że dzięki temu dziecko tez będzie odróżnialo z czasem obiad od deseru. Jutro wieczorem będzie mnie więcej... Pozdrawiam |
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiulka nie uciekaj .Dziewczyny nie kłóćcie się proszę Każda z nas ma prawo wyrażać swoje poglądy ale po co na siebie naskakiwać![]() Anusia specjalnie dla Ciebie synowa
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Kateee ja się zgadzam co do prezentacji!
Też jestem chora i probuje spac jak malutka spi,dlatego tak mnie tu malo. |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi w sprawie koloru. Bede buszowac po necie i pokaze dokladnie o co mi chodzi.
Tamlin bo jak chodze po lekarzach to mi glupio bo widze te mamusie sliczne z fotelikami i wozkami super drogimi,dzieciaki ubrane slicznie,pampersy i chusteczki tylko Pampers to mi glupio ze ja wjezdzam wozkiem uzywanym za 350zl,maluch ubrany na ciuchach w tanich pampkach i z tanimi chusteczkami i sie czuje jakos tak ze jestem gorsza ;/ niewiem,moze mam cos z główką ![]() A co do Asiulki to ja sie w to nie mieszam,domyslam sie co musi przezywac i napewno czuje sie winna. Ja osobiscie bym nie wyjechala tak daleko,ale nie dlatego ze balabym sie o chorobe tylko jak ja bym sobie na takich wakacjach odpoczeła z krzyczącym maluchem. Zycze jej duzo siły a Jasiowi zdrówka |
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() U nas dziś tradycyjnie, jedyne 7 pobudek ![]() Zdjęcia na maila wysłane do prezentacji. |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sojka dużo zdrówka dla Juleńki.Mam nadzieję że dowiecie się wreszcie co to jest
|
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką kaszkę dodajesz, pokaż mi ![]() Cytat:
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Katee - zgadzam sie na prezentacje, zdjecia poki co mozesz wziac z maila, a jak bede miec ladniejsze to podesle
|
|
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka- dużo zdrowia dla Jasia, trzymajcie się!
Miałam coś tam pisać, ale jak przeczytałam wszystko na wątku od wczoraj to mi się już nie chce za bardzo. Moja Kinga leży na macie, kopie i głuży, pierwszy raz widać, że mata ją na prawdę zajęła i zainteresowała, chyba faktycznie jest przydatna od skończonych 3 miesięcy i to z jaką dokładnością .
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie tez bardzo podoba polaczenie zieleni i fioletu.
Myslalam o farbie DULUX francuski fiolet (fot.załacznik) z tą tapetą. Podoba mi sie tez kolor DULUX brazowy cukier (fot w załaczniku) z tapetami albo zieloną albo brązową. Tak jak pisalam kanapa ciemny brąz i bez. Reszte mebli musze dokupic.Ale jaki kolor to bede pytac sie pozniej
|
|
|
|
#2983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mąż na własnej skórze przekonał się że wizyta jest jednak konieczna. Cytat:
A to dużo?? ![]() Asiulka, trzymam kciuki za zdrówko Jasia. Może Wasz wyjazd wobec tego okazał się zbawienny, może tam jesteście otoczeni lepszą opieką, kto wie. |
|||
|
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to leżaczek trochę przestał ją interesować co mnie martwi bo tak to sobie ją brałam do kuchni i sprzątałam czy gotowałam, a teraz zbytnio nie chcę w nim być.
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc pomyślałam o tym samym, znając polskie szpitale to nie wiadomo ile u nas by trwała diagnostyka i czy porobiliby od razu wszystkie badania.
|
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że ominęła mnie poważna dyskusja
![]() Ale cieszę się, że co nieco zostało wyjasnione. A co do lekarza Asiulki to bardzo przepraszam, ale szukam właśnie kogoś takiego, ale z marnym skutkiem jak widać Zresztą Asiulka wie, że zazdroszczę jej tej opieki 24h nad całą rodziną.![]() Konczi tylko mnie nie zgłaszaj ![]() Muszę sprzątać nie chce mi się straaaasznie. Mam takiego lenia...Zielona chcesz przez tyłek???? Kochana najważniejsze jest dobro dziecka i to by było szczęśliwe. Myślisz, że dla synka ma znaczenie jakie chusteczki kupujesz? I co chcesz od taniej Dady??? A ciuszki z lumpka???a kto wie, że z lumpka? Możesz powiedziec, ze z butiku we Francji. W mojej rodzinie jest taka zasada, że niczego nie sprzedajemy po dzieciach tylko po kolei obdarowujemy przyszłe mamusie. I żadna nie widzi problemu, że to "używki" A w lumpkach nie raz kupi się naprawdę śliczne ciuszki. |
|
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sa moje 2 wymarzone kolory.Jezeli fiolet pojdzie do dziennego to napewno do sypialni brąz |
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiullka ja cały czas sercem i myślami jestem przy Twoim Jasiu! Nie mogę przestać myśleć o Was. Ciężkie dni za Wami i przed Wami, ale wierzę, że wszystko dobrze się zakończy. Kochana życzę Ci dużo siły, bo musisz ją mieć, aby wspierać swoją kruszynkę. Najważniejsze, że Jaśka taki dzielny w tym wszystkim. Ja mam znajomą, której córeczka miała wykryte zapalenie opon mózgowych w pierwszym czy drugim miesiącu życia. Cała ich rodzina przeżyła koszmar, nie będę pisać za wiele, bo sama doskonale wiesz o czym piszę. Teraz ta dziewczynka ma 1,5 roku i jest normalnym, zdrowym dzieckiem, który rozwija się w takim samym tempie jak jej rówieśnicy. Wierzę,że u Was też tak będzie!!!
Cytat:
Chociaż jestem przeciwniczką uogólniania, bo chcę wierzyć, że są w Polsce również szpitale i kliniki z dobrą opieką medyczną.---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Z tych emocji zapomniałam Wam wszystkim podziękować za ciepłe słowa i życzenia zdrowia dla naszego Antosia!!! U nas dzisiaj lepiej, Antoś jedynie w nocy pokaszlał, a w dzień już prawie wcale. Ja mam dzisiaj więcej wolnego, bo tatuś wrócił z trasy, więc stęskniony spędza dzisiaj dzień z synkiem. Niestety nadal u nas w całym szpitalu zakaz odwiedzin, więc tylko jedna osoba może być przy dziecku w danej chwili. Chociaż powiem Wam, że nawet się cieszę, bo planuję zaraz położyć się chociaż na godzinkę. Ta maleńka dziewczynka, z którą dzielimy salę ma nocny tryb życia. Całą noc płacze w niebogłosy. Jak uda nam się ją wyciszyć ( wspieram jej dzielną mamę jak tylko potrafię, bo ona biedula to już zupełnie wygląda jak cień człowieka) to pośpi max. 30 minut i na nowo płacze. Pielęgniarki zrzucają winę na kolki. Za to mój Antek zupełnie niewzruszony śpi, gdy ona tak płacze, więc rano budzi się pełen energii i patrzy tylko się bawić. Ta malutka i jej mama chociaż troszkę odsypiają noc w dzień, a ja już nie mogę, bo muszę moim rozrywkowym facetem się zająć. Zwariować można.
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona jesli zwracasz na to uwagę to po prostu następnym razem też ładnie ubierz synka bo na pewno masz też niezmechacone ciuszki
![]() A, że wszystkie wiemy, że fajna z Ciebie kobitka to myślę, że z ubraniem siebie nie bedziesz miała problemu. Ja patrząc na inne dzieciaczki patrzę na nie, a nie w jakich są fotelikach. |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona wazne, ze dziecko jest kochane, zadbane a nie w jakim jest foteliku.
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
No moze macie racje.Jak juz kiedys wspominalam mam zapewne syndrom jedynaka,wiec sorry za to
![]()
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewwwczzyny Maja ma się lepiej. U nas w szpitalu ogolnie jest epidemia,baaardzo duzo maluszkow ma zapaalenie pluc,w zwiazku z tym mnie i Majeczke co chwile przeprowadzono do innych pokoi.Na szczescie już wywalczylaam osobna sale,powiedzieli,że nas już nie pzeniosa. Za drugim razem trafilismy na sale z taka pania i jej synkiem (tydzien starszym od Majuni). Ta baba doprowadzala mnie do szalu...! Co chwile wychodzila na papierosa - uwaga - bez kurtki i w kapciach bez skarpetek! Zostawiajac oczywisciie pod moja opieka swojego synka,za kazdym razem mowiac - nie powinien plakac... A on zaczynal jak tylko znikala za drzwiami...A ja glupia - uspokajalam tego malucha,bo mi go szkoda było...On est o wiele mocniej chory niż moja corcia,wobec czego moglamv przeniesc cos na nia.Ale tak mi go szkoda było... Drugi dzien już nie wytrzymalam... Zostawialam go,żeby plakal...Serce mi pekalo,ale musialam myslec o swoim dziecku. Blagalam,zebym to ja cos zlapala,a nie Majam.. Cdn
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona jak dla mnie to chyba troszkę przesadzasz. Mój Antek ma całkiem sporo pomechaconych ciuszków i jakoś nie widzę, aby w szpitalu mnie gorzej traktowano. W ogóle wybacz, ale ta teoria wydaje mi się komiczna.
Może po prostu ta blond pani była bardzo miła dla pielęgniarki? Ja myślę, że sposób, w jaki sami zwracamy się do personelu w takich miejscach, odgrywa większą rolę w tym jaki stosunek mają te osóby do nas, niż to jak jest ubrane nasze dziecko. Oczywiście są skrajne przypadki np. pielęgniarki, które nienawidzą wszystkich dookoła, bo nienawidzą po prostu całego świata. Pytałaś o chusteczki Tami ... nam uczulały Antka. One mają bardzo intensywny zapach, więc chyba po prostu mają za dużo olejków zapachowych i wydaje mi się, że dlatego u nas tak podrażniały Małego. Miałam je nawet w szpitalu po porodzie i też nikt na mnie dziwnie nie patrzył, że używam chusteczek tanich... w dodatku kupiłam w promocji, więc były jeszcze tańsze! :P
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-19 o 13:24 |
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
Melduje że jest o niebo lepiej z Alankiem niż wczoraj Dziękuje Wam że trzymacie kciuki za nasze zdrówko. Ja także cały czas trzymam za wszystkie chorusiane maluszki i ich rodziców. Dzidzius pozbył sie gorączki ale kaszle co jakiś czas wiec tż pojechal do apteki po krople bo dzwoniłam do naszej pediatry ktorą wzywałam wczoraj do domu bo byłam przerażona. Dobrze ze rodzice byli bo strasznie sie bałam. No i pediatra powiedziala co podawac wiec działac nadal bedziemy. Niech sie to juz konczy!!! Tżta pochwale bo robi obiad, umył klatke i teraz do apteki pojechał a ja moglam pospac troszke z maluszkiem. Kochane, wybaczcie bo naprawde nie dam rady nadrobic ale cos doczytałam o kolejnej prezentacji. Ja z checią wysle zdjecia na maila tylko dajcie znac jak to ta prezentacja ma wyglądac bo już Anesh robiła i nie wiem czy to coś podobnego ??? |
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
No i zlapalam.... Mialam już ropniaka na gardle,prosilam pediatre by mnie obejrzal,kazal robic plukanki z wody utlenionej i octaniseptu,na szczescie pomogly, ppozniej strasznie meczacy kaszel - to już najprawdopodobniej od tej pani,bo też byla chora ciagle wychodzac na te papierosy tak ubrana. Teraz ten kaszel się odrywa i mam katar - to chyba dobrze,prawda? Jestem strasznie oslabiona,widocznie Mój organizm walczy... Maja też spi od 9 z przerwami na jedzenie tylko,az się o nia martwie...ale moze też to taka reakcja na chorobe,że organizm walczy - co myslicie? Mowilam pielegniarce - a ona - to dobrze. Cdn - musze mala obudzic i Zrobic jej inhalacje...potem opisze. Jeszcze zachowanie tej baby.
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Co chwila czegos jej braklo - to mokrych chusteczek,to wacikow, to patyczkow do uszun to tabletek na gardlo, to uwaga - chleba... Co chwila kazala robic sobie zdjecia i wstawiala je moim tel. Na fb... A jak już mnie przeniesli na inna sale to jeszcze przylazla i chciala,by też wstawic kolejne zdjecie...cdn |
|
|
|
#3000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam zamiar napoje podawać niebawem kubeczkiem a mleko jeśli przejdziemy na mm butelką. Chyba...Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

bo tz sie zgodzi na kazdy kolor ale jak ten fiolet bedzie brzydki
nakarmilam go o 1 w nocy a potem o 7
.Dziewczyny nie kłóćcie się proszę

Chociaż jestem przeciwniczką uogólniania, bo chcę wierzyć, że są w Polsce również szpitale i kliniki z dobrą opieką medyczną.