|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
haloo
dosłownie całą noc nie spałam Ogólnie wyjechaliśmy z domu za 5 min 8 (do lab mam 7 min na nogach ale liczyłam na to że będę mogła wrócić do domu na te dwie godz). Na wstępie babka mnie zrypała że na glukozę to się przychodzi z samego rana a nie tak późno ciekawe, bo byłam tam może z 5 po 8, bo 15 po wyszłam z gabinetu a siedziałam tam 10 min na pewno. A lab czynne od 8 do 11. I ta glukoza nie jest taka straszna, smakowała jak herbata mojego braciszka I kobietka sama do mnie z tekstem że mam wracać do domu i wrócić za 2 godz. No i dobrze że poszłam dziś a nie za tydzień, bo wyniki dopiero na wtorek rano, a zawsze były następnego dnia więc liczyłam że na poniedziałek będą. Więc jak się uda to pójdę na wizytę jednak 25 tak jak miało być na początku, ale to w ten sam dzień będę dzwonić do lekarza. Teraz gotuję obiadek i przy okazji was nadrobię
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
hej,właśnie wstałam
![]() masaaaakra jaka jestem zmęczona tym spaniem.. troszkę nadrobiłam,więcej mi się nie chce ![]() A teraz mam newsa! Jak macie gdzieś carrefoura(czy jak to się pisze ) to polecam promocje dla bejbików!Kupiłam bluzeczki dwie dla małej za (uwaga uwaga 3 i 2pln!!!!) Jedna disneya orginal z metka za 3pln ![]() foto jeszcze ze sklepu bo mamie wysyłałam mmsa ![]() I skarpetuszki (jakie to słodko małe
|
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj młody chyba nogą albo z kolanka mnie skopał, bo aż wybrzuszenia były ![]() Cytat:
nadrabiam dalej
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wpadłam zdac relacje z wczorajszej wizyty
![]() Na poczatek muszę się pochwalić że gin jednak potwierdził dziewczynkę więc będzie Elizka ![]() Po wizycie wszystko ok, wyniki wszystkie mam dobre, gin powiedział że morfologia super w moczu miałam jakies niewielkie bakterie ale mówił że to normalne w ciąży. Zapewnił mnie że ruchy dziecka poczuję lada chwila, uspokoił mnie troche. Mam na razie +2kg wiec nie jest źle. Do następnej wizyty na razie nie zlecił mi żadnych badań. Szyjka ok, długa, twarda ogólnie powiedział że super wszystko. Macica na wysokości pępka więc w porządku jak na ten tydzień. Z małą na szczęście wszystko dobrze. Chociaz na początek się przestraszyłam bo zaczął mi robić usg ja patrze a dziecko się nie rusza dopiero jak zobaczyłam bijące serduszko to mi ulżyło Mała widocznie spała sobie słodko ale obudziliśmy ja tym usg![]() Pomierzył ją, postrawdzał wszystko i jest w jak najlepszym porzadku. Tylko wg usg termin mi wychodzi na 18czerwca więc aż 10 dni później niż mam ustalony. Chyba jednak sie musze nastawić że nie urodze przed 15 wychodziło by że mam 19tydz dopiero wg usg wiec moze jednak ciąża jest młodsza i temu nie czuje ruchów. No zobaczymy.Malutka waży 270g |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
katrinka witamy czyli nie ja jedna ![]() Ashy ja też nie mam mocnych kopniaków, a już 26 tc. W zasadzie to czuję jak się przekręca albo wypina. szprotka a gdzie Ty jesteś że kulig |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego ![]() Cytat:
Cytat:
i jakie ceny fajne Cytat:
dla Elizy ![]() nie martw się, nasz też chuderlaczek jakoś wolniej teraz rośnie i tp wyszedł mi na troszkę później. Tż się śmiał, że Mamusia dietkę zafundowała synkowi, bo się przestraszyła że wielkoluda będzie musiała rodzić
|
||||
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Axella a jakie to rozmiary, bo chyba większe.
Ja po 2 tygodniach problemów z zasypianiem powoli wracam do normy, więc dziewczyny troszkę przecierpieć i będzie dobrze.
|
#2740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mozna go stosowac w ciazy. No i smoczek: ja mam z kauczukową końcówką. najpierw kupilam z plastikową ale nie chciał.Tyle na razie z grubsza wiem. Ona używa kosmetyków bambino bo jej siotra używała i ani jeden ani drugi bobas nie ma uczulenia. Cytat:
A to badanie robi się bez jedzenia śniadania?? Tak coś mi się kojarzy i dla mnie to właśnie będzie problem bo ja jak nie zjem śniadania do godziny jak wstanę to zaraz mnie na wymioty bierze ( już przed ciążą tak miałam ). Cytat:
Cytat:
Ja mam z OM na 10 czerwca,a z usg za każdym razem wychodzi na 17 czerwca i bardziej na ten się nastawiam.
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no też się nad tym zastanawiam, co mają na myśli "swoją lewatywę". Myślałam że od was się dowiem o co chodzi color pewnie że dasz radę!!! trzymam kciuki! dla mnie to straszne że w dzisiejszych czasach jedno z małżeństwa musi jechać zarabiać za granicę. |
||
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i zlalazłąm w końcu żeliko-szampon z pompką :hura: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html kupiony Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-19 o 12:57 |
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny macie jakiś pomysł co można kupić dziadkowi? Mamy czekoladki i chciałam coś jeszcze tylko co? Kosmetyki raczej odpadają, alkohol też (bo nie on wypije). Dziadek jedynie co robi (oprócz zajmowania się gospodarstwem) to czyta gazety i rozwiązuje sudoku. Kurcze nie mam pomysłu. W zeszłym roku też był problem i nie pamiętam na czym stanęło. Cytat:
![]() a nie można oddać do sklepu? |
||
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
z tą swoją lewatywą to zapewne chodzi o coś takiego http://www.d oz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do_wlewu_do odbytniczego_150_ml_jedno razowego_uzytku
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak na drugie I zawsze się podniecałam jak słyszałam Bethovena Fur Elise ![]() Super, że wszystko ok, a co do terminu porodu, to mi położna ostatnio tłumaczyła, że najbardziej jest wiarygodny ten ustalony na podstawie USG w 8. tc. U mnie wtedy było 6dni różnicy w stosunku do OM, ale wierzę, że mała jednak nie będzie aż tyle czekać i urodzę na parę dni przed terminem ![]() ![]() Justyna, dzięki za listę, dobrze wiedzieć co innym mamom na początek się przydało. A i super info o syropku na zgagę. Mam ją niestety prawie codziennie a po rennie mi niedobrze, może spróbuję tego gelatum alumini. |
|
|
|
|
#2746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w sumie trzeba być na bieżąco ![]() gosiulka za wizytęloney ja robiłam jeszcze inne badania i w sumie nie wiem prze które muszę dłużej czekać, ale pewnie albo przez tą glukozę albo przez to z żółtaczką związane (nie pamiętam nazwy). Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
ewentualnie może być też coś takiego http://www.d oz.pl/apteka/p49276-ZESTAW_do_lewatywy_jednor azowego_uzytku_niejalowy
jakoś niedobrze mi się zrobiło |
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak mój żołądek to wytrzyma
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-01-19 o 13:40 |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
z opowieści koleżanek wiem, że robiła to położna
![]() ale to mieli sprzęt i rowtwór ze spzitala, a nie swój ![]() No i gdzieś też obiło mi się o uszy, że ten roztwór szpitalny niby jest lepszy od kupnego ![]() Ale może doświadczone dziewczyny wyjaśnią nam co i jak
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOOO, właśnie! Dziewczynki, pomożecie ????
|
|
|
|
|
#2752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym terminem to mi własnie za każdym razem wychodzi później ![]() Moja siostra sie śmiała żebym tylko nie chciała do sierpnia chodzić w ciaży ale to już by było za wiele
|
||
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lekarz mówił że jak się leży w szpitalu na podtrzymaniu to są ogromne dawki podawane w kroplówkach często 24h/dobę więc nie przedawkujesz ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
mieliśmy to tydzień temu ![]() dziś kończymy łososia, do tego frytki i jakaś sałatka ![]() a mąż po pracy pojechał do rodziców i przywiezie gar bigosu i gołąbki, więc nie będziemy gotować przez kilka następnych dni ![]() Cytat:
![]() nasza córeczka zanim przekształciła się w synka miała być Elizka ![]() Cytat:
![]() a co do staników do karmienia - ja noszę takie praktycznie od początku ciąży
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-19 o 14:04 |
|||||||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej jak ktoś zrobi po wejdzie tam gdzie ma wleźć.
Lepiej zrobić lewatywę, tak gdzieś czytalam, że jak się prze to przez wszystkie dziury wylatuje, więc tamtą lepiej opróżnić wcześniej ![]() Zjadłam na obiad kurczak curry według własnego pomysłu tzn według przepisu, ale zmodyfikowany o zawartość mojej kuchni.
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Relacja z wczorajszej wizyty: 1.Szyjka bez zmian 2. Od ostatniego miesiąca 4 kg do przodu - Grubas ![]() ![]() 3. Pierwszy raz miałam USG przez brzuszek ! Lekarz pomierzył i posprawdzał narządy - wszystko w normie Ponownie potwierdził płeć męską Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko Następna wizyta 01 lutego - wtedy idę po zwolnienie i dostanę skierowanie na badania m.in na tą słynną już glukozę
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-01-19 o 14:18 |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
aż mnie ciary przeszły
w ogóle jest jakiś czas do kiedy można zrobić lewatywę? ![]() Zbieram sie popracować.. nie piszcie dużo
|
|
|
|
#2759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać czy dojechał. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u Nas klęska.TŻ złapal kapcia wczoraj. Okej pojechaliśmy do wulkanizatora i okazało się, że kapcie się już nie nadają. Mieliśmy złą zbiezność i z jednej strony kapcie się tak starły, że wyszły druty. Musieliśmy kupić dwa nowe i jesteśmy 400 zł w plecy ;( Drugi news Przyjeżdża teściowa w czwartek bo ona musi mnie obejrzeć... 450 km jedzie, żeby pobyć 2 dni... Trzeci news TŻ w przyszłym roku ma operację na palca i będzie pół roku na zwolnieniu. Wymyślił, że zacznie sobie jakieś studia, bo będzie miał dużo czasu Pewnie niech się rozwija...Ale, żeby mu jeszcze coś dały...
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiulka gratuluję córci
![]() coś czuje, że jednak kobitki będą górować a tu z początku sami mężczyźni byli ![]() co do tego mleka tata kupił go wczoraj i nie wie gdzie ma paragon mama przez przypadek zauważyła![]() ![]() ![]() Sharp fajnie, że cię puścili do domu. Mi się nie będzie opłacało wracać więc będę pewnie rozwiązywać sudoku nieee rekina nie było
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

ciekawe, bo byłam tam może z 5 po 8, bo 15 po wyszłam z gabinetu a siedziałam tam 10 min na pewno. A lab czynne od 8 do 11.

za 3pln 

smacznego
i jakie ceny fajne
Ślub 27. X. 2012

?

Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko