Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 11:56   #2971
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie rozmawiałam tutaj z lekarzem bo ja byłam z zuzia wtedy a Tesciowa nie dopytala dzisiaj zamierzam sie go wypytac co u jak. Niestety wczoraj czytałam w nr ie na ten temat no i ta wiedza nie wróży nic do tego

spokojnie ... konsultowałaś już z lekarzem w PL ?
co z tym transportem, nie wiem czemu tu chyba by było łatwiej ? cholera bo przynajmniej u siebie nie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:01   #2972
Iwa844
Zakorzenienie

Melduję się od teściowej. Nie jest źle!
Przeleciałam wiadomości po łebkach...
Asiulka... brak słów... oby to wszystko się dobrze skończyło.

Konczi, tak kaszka manna jest z glutenem, bo ja juz właśnie podaję tą zalecaną "dawkę".

Sloiczki z deserkami podaję prosto z szafki, a jak stoja w lodówce to podgrzewam tak tylko by nie były lodowate. Obiadkowe rzeczy podgrzewam na troszkę cieplejsze, wydaje mi się że dzięki temu dziecko tez będzie odróżnialo z czasem obiad od deseru.

Jutro wieczorem będzie mnie więcej...
Pozdrawiam
Stary 2013-01-19, 12:01   #2973
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Katee
Sorrki ze nie doczytalam a jaką robisz prezentacje? taka jak anesh? i jakie zdjecia potrzebujesz to wysle na email.

Nikt mi nie odpisal w sprawie pokoju a bardzo mi zalezy zebym jakiejs lipy nie zrobila bo tz sie zgodzi na kazdy kolor ale jak ten fiolet bedzie brzydki

Dzis Domis spal dluugo nakarmilam go o 1 w nocy a potem o 7 i spi dalej moja bambaryłka śliczna

Wogole Dzien Dobry. Dzis planuje posprzatac troche bo syf tu taki ze szok. Tz w Wiedniu wiec mam wolne
Osobiście uważam że taka zieleń seledynowa bardzo ładnie komponuje się z fioletem

Asiulka nie uciekaj.Dziewczyny nie kłóćcie się proszęKażda z nas ma prawo wyrażać swoje poglądy ale po co na siebie naskakiwać

Anusia specjalnie dla Ciebie synowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12478.jpg (71,6 KB, 29 załadowań)
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:03   #2974
anesh_
Zakorzenienie

Kateee ja się zgadzam co do prezentacji!
Też jestem chora i probuje spac jak malutka spi,dlatego tak mnie tu malo.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:03   #2975
zielona1911
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi w sprawie koloru. Bede buszowac po necie i pokaze dokladnie o co mi chodzi.

Tamlin
bo jak chodze po lekarzach to mi glupio bo widze te mamusie sliczne z fotelikami i wozkami super drogimi,dzieciaki ubrane slicznie,pampersy i chusteczki tylko Pampers to mi glupio ze ja wjezdzam wozkiem uzywanym za 350zl,maluch ubrany na ciuchach w tanich pampkach i z tanimi chusteczkami i sie czuje jakos tak ze jestem gorsza ;/ niewiem,moze mam cos z główką

A co do Asiulki to ja sie w to nie mieszam,domyslam sie co musi przezywac i napewno czuje sie winna. Ja osobiscie bym nie wyjechala tak daleko,ale nie dlatego ze balabym sie o chorobe tylko jak ja bym sobie na takich wakacjach odpoczeła z krzyczącym maluchem.
Zycze jej duzo siły a Jasiowi zdrówka
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:06   #2976
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Pampers powinien się sprawdzić na całą noc. A mały sam się w nocy budzi czy sama go bierzesz do karmienia?
Ja swoją budzę, przystawiam, potem biorę do odbicia i zmieniam pieluchę. Potem przystawiam do drugiej piersi żeby zasnęła
Niestety budzi się sam, i to bardzo często, choć wybudzony właściwie do końca nie jest tylko taki skrzeczący przez sen. Muszę kupić te pampersy premium.

Dzień dobry

U nas dziś tradycyjnie, jedyne 7 pobudek

Zdjęcia na maila wysłane do prezentacji.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:07   #2977
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A propos jabłuszka i innych deserków, dziewczyny podgrzewacie je? Ja swoje przechowuję w szafce (te nieotwarte) więc mają temperaturę pokojową, ale chyba jutro to jabłko trochę podgrzeję.
Jak z szafki wyciągam to nie podgrzewam,jak z lodówki to tak.

Sojka dużo zdrówka dla Juleńki.Mam nadzieję że dowiecie się wreszcie co to jest
Stary 2013-01-19, 12:07   #2978
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Melduję się od teściowej. Nie jest źle!
Przeleciałam wiadomości po łebkach...
Asiulka... brak słów... oby to wszystko się dobrze skończyło.

Konczi, tak kaszka manna jest z glutenem, bo ja juz właśnie podaję tą zalecaną "dawkę".

Sloiczki z deserkami podaję prosto z szafki, a jak stoja w lodówce to podgrzewam tak tylko by nie były lodowate. Obiadkowe rzeczy podgrzewam na troszkę cieplejsze, wydaje mi się że dzięki temu dziecko tez będzie odróżnialo z czasem obiad od deseru.

Jutro wieczorem będzie mnie więcej...
Pozdrawiam

jaką kaszkę dodajesz, pokaż mi

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Asiulka nie uciekaj.Dziewczyny nie kłóćcie się proszęKażda z nas ma prawo wyrażać swoje poglądy ale po co na siebie naskakiwać

Anusia specjalnie dla Ciebie synowa

śliczności kochane
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:11   #2979
colds
Zakorzenienie

Katee - zgadzam sie na prezentacje, zdjecia poki co mozesz wziac z maila, a jak bede miec ladniejsze to podesle
Stary 2013-01-19, 12:13   #2980
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Niestety prawdą jest to, ze nie czas i miejsce teraz na atakowanie Aśki, dziewczyny ona przeżywa piekło i nie dziwię się że każde złe słowo pod adresem jej czy lekarza to kolejny przysłowiowy gwóźdź do trumny dla niej.
Dyskusja obrała bardzo zły tor i nie fajne jest że ktoś tego nie rozumie że teraz Aśka powinna tu czytać same dobre słowo a nie oskarżanie jej że dzieckiem w Polsce zajmuje się konował a nie lekarz. To jest moje zdanie i myślę że większości z was, podkreślam.. większości... szkoda że nie całości..
Zgadzam się. Asiu trzymamy wszyscy mocno kciuki za Jasia, będzie dobrze, musi być!
Stary 2013-01-19, 12:16   #2981
lilka00
Wtajemniczenie

Asiulka- dużo zdrowia dla Jasia, trzymajcie się! Aż się popłakałam, jak pomyślałam co musisz przeżywać, na prawdę dużo o Was myślę i wierzę, że będzie dobrze!

Miałam coś tam pisać, ale jak przeczytałam wszystko na wątku od wczoraj to mi się już nie chce za bardzo.

Moja Kinga leży na macie, kopie i głuży, pierwszy raz widać, że mata ją na prawdę zajęła i zainteresowała, chyba faktycznie jest przydatna od skończonych 3 miesięcy i to z jaką dokładnością.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:17   #2982
zielona1911
Zakorzenienie

mi sie tez bardzo podoba polaczenie zieleni i fioletu.
Myslalam o farbie DULUX francuski fiolet (fot.załacznik) z tą tapetą.

Podoba mi sie tez kolor DULUX brazowy cukier (fot w załaczniku) z tapetami albo zieloną albo brązową.

Tak jak pisalam kanapa ciemny brąz i bez. Reszte mebli musze dokupic.Ale jaki kolor to bede pytac sie pozniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolory-swiata-francuski-fiolet-25l-369383.jpg (18,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tapeta-winylowa-lolipop,main.jpg (121,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tapeta-winylowa-lolihpop,main.jpg (111,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50151.jpg (8,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tapeta-winylowa-loligpop,main.jpg (81,5 KB, 2 załadowań)
Stary 2013-01-19, 12:25   #2983
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Melduje,że dzisiaj mój mały mężczyzna kończy 3 miesiące!

z tej okazji zdjęciaśpiącego w kąpieli królewicza i wczorajsze z nową grzechotką
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wszystkiego naj dla Fabianka ale alidko zasnal q kąpieli

widzę, ze na wątku sie zrobilo znów nie milo
mi też trochę teraz glupio, bo czytajac Wasze kom odnosnie płaczu dziecka wychodzi na to, ze ja niekompetenta matka jestem jakas, bo moja Jagoda mimo. ze ma wszystko zaspokojone i nic jej nie boli to placze.
Ale dziś odpukac kolejny spokojny dzien. Zauważyłam, ze musze jej dawac jejsc na półspiaco tzn.mleko. Wtedy nie jest taka rozdraziona i zasypia zaraz po jedzeniu sama w lozeczku, a jak nie spi to leży spokojnie.
dodam ze udalo mi sie przeforsowac wizytę u rehabilitanta, by sprawdził mała. Mąż sie zgodzil po tym jak wczoraj próbował ja 2h naklonic do polubienia prawej strony...
Wcale nie jesteś niekompetentna matka, nie każde dziecko jest takie samo i nie każde łatwe w obsłudze.
Dobrze, że mąż na własnej skórze przekonał się że wizyta jest jednak konieczna.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My już po jabłuszku! Jeju jak wcinał! Jak przestałam dawać, to dalej otwierał buzię i jęczał No ale dałam tylko 5 pół-łyżeczek...
To ile mogę dać jutro jak będzie wszystko ok?
Zaraz wrzucę na fejsa zdjęcie

Zgadzam się!
Daj na maila! Ja nie mam Cię na fejsie..

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
U mnie stanęło na 47
A to dużo??

Asiulka, trzymam kciuki za zdrówko Jasia. Może Wasz wyjazd wobec tego okazał się zbawienny, może tam jesteście otoczeni lepszą opieką, kto wie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:25   #2984
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Moja Kinga leży na macie, kopie i głuży, pierwszy raz widać, że mata ją na prawdę zajęła i zainteresowała, chyba faktycznie jest przydatna od skończonych 3 miesięcy i to z jaką dokładnością.
Zgadzam się, Maja też jakoś tak się zainteresowała matą, a teraz może cały dzień na niej przeleżeć, obecnie walczy ze słoniem Za to leżaczek trochę przestał ją interesować co mnie martwi bo tak to sobie ją brałam do kuchni i sprzątałam czy gotowałam, a teraz zbytnio nie chcę w nim być.
Stary 2013-01-19, 12:40   #2985
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Asiulka, trzymam kciuki za zdrówko Jasia. Może Wasz wyjazd wobec tego okazał się zbawienny, może tam jesteście otoczeni lepszą opieką, kto wie.
Szczerze mówiąc pomyślałam o tym samym, znając polskie szpitale to nie wiadomo ile u nas by trwała diagnostyka i czy porobiliby od razu wszystkie badania.
Stary 2013-01-19, 12:44   #2986
katiem
Wtajemniczenie

Widzę, że ominęła mnie poważna dyskusja
Ale cieszę się, że co nieco zostało wyjasnione.

A co do lekarza Asiulki to bardzo przepraszam, ale szukam właśnie kogoś takiego, ale z marnym skutkiem jak widać Zresztą Asiulka wie, że zazdroszczę jej tej opieki 24h nad całą rodziną.
Konczi tylko mnie nie zgłaszaj

Muszę sprzątać nie chce mi się straaaasznie. Mam takiego lenia...

Zielona chcesz przez tyłek???? Kochana najważniejsze jest dobro dziecka i to by było szczęśliwe. Myślisz, że dla synka ma znaczenie jakie chusteczki kupujesz? I co chcesz od taniej Dady???
A ciuszki z lumpka???a kto wie, że z lumpka? Możesz powiedziec, ze z butiku we Francji. W mojej rodzinie jest taka zasada, że niczego nie sprzedajemy po dzieciach tylko po kolei obdarowujemy przyszłe mamusie. I żadna nie widzi problemu, że to "używki" A w lumpkach nie raz kupi się naprawdę śliczne ciuszki.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:44   #2987
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie tez bardzo podoba polaczenie zieleni i fioletu.
Myslalam o farbie DULUX francuski fiolet (fot.załacznik) z tą tapetą.

Podoba mi sie tez kolor DULUX brazowy cukier (fot w załaczniku) z tapetami albo zieloną albo brązową.

Tak jak pisalam kanapa ciemny brąz i bez. Reszte mebli musze dokupic.Ale jaki kolor to bede pytac sie pozniej
Mi się podoba brązowy cukier i tapeta brązowa najbardziej, ale ja to w ogól wszystko bym najchętniej wymalowała w odcienie beżu i brązu
Stary 2013-01-19, 12:50   #2988
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Widzę, że ominęła mnie poważna dyskusja
Ale cieszę się, że co nieco zostało wyjasnione.

A co do lekarza Asiulki to bardzo przepraszam, ale szukam właśnie kogoś takiego, ale z marnym skutkiem jak widać Zresztą Asiulka wie, że zazdroszczę jej tej opieki 24h nad całą rodziną.
Konczi tylko mnie nie zgłaszaj

Muszę sprzątać nie chce mi się straaaasznie. Mam takiego lenia...

Zielona chcesz przez tyłek???? Kochana najważniejsze jest dobro dziecka i to by było szczęśliwe. Myślisz, że dla synka ma znaczenie jakie chusteczki kupujesz? I co chcesz od taniej Dady???
A ciuszki z lumpka???a kto wie, że z lumpka? Możesz powiedziec, ze z butiku we Francji. W mojej rodzinie jest taka zasada, że niczego nie sprzedajemy po dzieciach tylko po kolei obdarowujemy przyszłe mamusie. I żadna nie widzi problemu, że to "używki" A w lumpkach nie raz kupi się naprawdę śliczne ciuszki.
No ale wtedy na bioderkach jak bylam to mial bluzeczke troche zmechaconą. A tamta mamusia taka laska wpadła w platynowym blondzie,synek piekny w foteliku maxi cosi to tez jakos odebralam ze nawet w rejestracji pielegniarki ja lepiej traktowały

Cytat:
Mi się podoba brązowy cukier i tapeta brązowa najbardziej, ale ja to w ogól wszystko bym najchętniej wymalowała w odcienie beżu i brązu
To sa moje 2 wymarzone kolory.Jezeli fiolet pojdzie do dziennego to napewno do sypialni brąz
Stary 2013-01-19, 12:51   #2989
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Katee
Sorrki ze nie doczytalam a jaką robisz prezentacje? taka jak anesh? i jakie zdjecia potrzebujesz to wysle na email.

Nikt mi nie odpisal w sprawie pokoju a bardzo mi zalezy zebym jakiejs lipy nie zrobila bo tz sie zgodzi na kazdy kolor ale jak ten fiolet bedzie brzydki

Dzis Domis spal dluugo nakarmilam go o 1 w nocy a potem o 7 i spi dalej moja bambaryłka śliczna

Wogole Dzien Dobry. Dzis planuje posprzatac troche bo syf tu taki ze szok. Tz w Wiedniu wiec mam wolne
ja bym polaczypa sciane tapeta+ farbą. na jednej tapeta liści czy coś w tym stylu zielonym a reszta scian np. bez albo kość sloniowa. my tak mamy w jadalni yylko zamoast zielonej mamy w czekoladowe kwiaty

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:06   #2990
Dearlie
Zakorzenienie

Asiullka ja cały czas sercem i myślami jestem przy Twoim Jasiu! Nie mogę przestać myśleć o Was. Ciężkie dni za Wami i przed Wami, ale wierzę, że wszystko dobrze się zakończy. Kochana życzę Ci dużo siły, bo musisz ją mieć, aby wspierać swoją kruszynkę. Najważniejsze, że Jaśka taki dzielny w tym wszystkim. Ja mam znajomą, której córeczka miała wykryte zapalenie opon mózgowych w pierwszym czy drugim miesiącu życia. Cała ich rodzina przeżyła koszmar, nie będę pisać za wiele, bo sama doskonale wiesz o czym piszę. Teraz ta dziewczynka ma 1,5 roku i jest normalnym, zdrowym dzieckiem, który rozwija się w takim samym tempie jak jej rówieśnicy. Wierzę,że u Was też tak będzie!!!

Cytat:
Szczerze mówiąc pomyślałam o tym samym, znając polskie szpitale to nie wiadomo ile u nas by trwała diagnostyka i czy porobiliby od razu wszystkie badania.
No niestety różnie bywa w naszych szpitalach. Jak widać na moim przykładzie... można 3 dni czekać na zdjęcie rentgenowskie. Chociaż jestem przeciwniczką uogólniania, bo chcę wierzyć, że są w Polsce również szpitale i kliniki z dobrą opieką medyczną.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Z tych emocji zapomniałam Wam wszystkim podziękować za ciepłe słowa i życzenia zdrowia dla naszego Antosia!!!

U nas dzisiaj lepiej, Antoś jedynie w nocy pokaszlał, a w dzień już prawie wcale.

Ja mam dzisiaj więcej wolnego, bo tatuś wrócił z trasy, więc stęskniony spędza dzisiaj dzień z synkiem. Niestety nadal u nas w całym szpitalu zakaz odwiedzin, więc tylko jedna osoba może być przy dziecku w danej chwili. Chociaż powiem Wam, że nawet się cieszę, bo planuję zaraz położyć się chociaż na godzinkę. Ta maleńka dziewczynka, z którą dzielimy salę ma nocny tryb życia. Całą noc płacze w niebogłosy. Jak uda nam się ją wyciszyć ( wspieram jej dzielną mamę jak tylko potrafię, bo ona biedula to już zupełnie wygląda jak cień człowieka) to pośpi max. 30 minut i na nowo płacze. Pielęgniarki zrzucają winę na kolki. Za to mój Antek zupełnie niewzruszony śpi, gdy ona tak płacze, więc rano budzi się pełen energii i patrzy tylko się bawić. Ta malutka i jej mama chociaż troszkę odsypiają noc w dzień, a ja już nie mogę, bo muszę moim rozrywkowym facetem się zająć. Zwariować można.
Stary 2013-01-19, 13:07   #2991
katiem
Wtajemniczenie

Zielona jesli zwracasz na to uwagę to po prostu następnym razem też ładnie ubierz synka bo na pewno masz też niezmechacone ciuszki
A, że wszystkie wiemy, że fajna z Ciebie kobitka to myślę, że z ubraniem siebie nie bedziesz miała problemu.
Ja patrząc na inne dzieciaczki patrzę na nie, a nie w jakich są fotelikach.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:10   #2992
aaliyah
Zakorzenienie

Zielona wazne, ze dziecko jest kochane, zadbane a nie w jakim jest foteliku.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:17   #2993
zielona1911
Zakorzenienie

No moze macie racje.Jak juz kiedys wspominalam mam zapewne syndrom jedynaka,wiec sorry za to
Stary 2013-01-19, 13:19   #2994
anesh_
Zakorzenienie

Dziewwwczzyny Maja ma się lepiej. U nas w szpitalu ogolnie jest epidemia,baaardzo duzo maluszkow ma zapaalenie pluc,w zwiazku z tym mnie i Majeczke co chwile przeprowadzono do innych pokoi.Na szczescie już wywalczylaam osobna sale,powiedzieli,że nas już nie pzeniosa. Za drugim razem trafilismy na sale z taka pania i jej synkiem (tydzien starszym od Majuni). Ta baba doprowadzala mnie do szalu...! Co chwile wychodzila na papierosa - uwaga - bez kurtki i w kapciach bez skarpetek! Zostawiajac oczywisciie pod moja opieka swojego synka,za kazdym razem mowiac - nie powinien plakac... A on zaczynal jak tylko znikala za drzwiami...A ja glupia - uspokajalam tego malucha,bo mi go szkoda było...On est o wiele mocniej chory niż moja corcia,wobec czego moglamv przeniesc cos na nia.Ale tak mi go szkoda było... Drugi dzien już nie wytrzymalam... Zostawialam go,żeby plakal...Serce mi pekalo,ale musialam myslec o swoim dziecku. Blagalam,zebym to ja cos zlapala,a nie Majam.. Cdn
Stary 2013-01-19, 13:22   #2995
Dearlie
Zakorzenienie

Zielona jak dla mnie to chyba troszkę przesadzasz. Mój Antek ma całkiem sporo pomechaconych ciuszków i jakoś nie widzę, aby w szpitalu mnie gorzej traktowano. W ogóle wybacz, ale ta teoria wydaje mi się komiczna. Może po prostu ta blond pani była bardzo miła dla pielęgniarki? Ja myślę, że sposób, w jaki sami zwracamy się do personelu w takich miejscach, odgrywa większą rolę w tym jaki stosunek mają te osóby do nas, niż to jak jest ubrane nasze dziecko. Oczywiście są skrajne przypadki np. pielęgniarki, które nienawidzą wszystkich dookoła, bo nienawidzą po prostu całego świata.

Pytałaś o chusteczki Tami ... nam uczulały Antka. One mają bardzo intensywny zapach, więc chyba po prostu mają za dużo olejków zapachowych i wydaje mi się, że dlatego u nas tak podrażniały Małego.
Miałam je nawet w szpitalu po porodzie i też nikt na mnie dziwnie nie patrzył, że używam chusteczek tanich... w dodatku kupiłam w promocji, więc były jeszcze tańsze! :P

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-19 o 13:24
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:27   #2996
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej kochane,
Melduje że jest o niebo lepiej z Alankiem niż wczoraj
Dziękuje Wam że trzymacie kciuki za nasze zdrówko. Ja także cały czas trzymam za wszystkie chorusiane maluszki i ich rodziców.
Dzidzius pozbył sie gorączki ale kaszle co jakiś czas wiec tż pojechal do apteki po krople bo dzwoniłam do naszej pediatry ktorą wzywałam wczoraj do domu bo byłam przerażona. Dobrze ze rodzice byli bo strasznie sie bałam.
No i pediatra powiedziala co podawac wiec działac nadal bedziemy.
Niech sie to juz konczy!!!
Tżta pochwale bo robi obiad, umył klatke i teraz do apteki pojechał a ja moglam pospac troszke z maluszkiem.

Kochane, wybaczcie bo naprawde nie dam rady nadrobic ale cos doczytałam o kolejnej prezentacji.
Ja z checią wysle zdjecia na maila tylko dajcie znac jak to ta prezentacja ma wyglądac bo już Anesh robiła i nie wiem czy to coś podobnego ???
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:27   #2997
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Zielona jak dla mnie to chyba troszkę przesadzasz. Mój Antek ma całkiem sporo pomechaconych ciuszków i jakoś nie widzę, aby w szpitalu mnie gorzej traktowano. W ogóle wybacz, ale ta teoria wydaje mi się komiczna. Może po prostu ta blond pani była bardzo miła dla pielęgniarki? Ja myślę, że sposób, w jaki sami zwracamy się do personelu w takich miejscach, odgrywa większą rolę w tym jaki stosunek mają te osóby do nas, niż to jak jest ubrane nasze dziecko. Oczywiście są skrajne przypadki np. pielęgniarki, które nienawidzą wszystkich dookoła, bo nienawidzą po prostu całego świata.

Pytałaś o chusteczki Tami ... nam uczulały Antka. One mają bardzo intensywny zapach, więc chyba po prostu mają za dużo olejków zapachowych i wydaje mi się, że dlatego u nas tak podrażniały Małego.
Miałam je nawet w szpitalu po porodzie i też nikt na mnie dziwnie nie patrzył, że używam chusteczek tanich... w dodatku kupiłam w promocji, więc były jeszcze tańsze! :P
Hm,z tym syndromem mysle cos w tym musi byc. Bo jachce byc zawsze najlepsza,najładniejsza,m iec najmądrzejsze dzieci itd.
Stary 2013-01-19, 13:29   #2998
colds
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie:

Jaki polecacie kubek niekapek? I czy w nim też podawać mleko?
Stary 2013-01-19, 13:41   #2999
anesh_
Zakorzenienie

No i zlapalam.... Mialam już ropniaka na gardle,prosilam pediatre by mnie obejrzal,kazal robic plukanki z wody utlenionej i octaniseptu,na szczescie pomogly, ppozniej strasznie meczacy kaszel - to już najprawdopodobniej od tej pani,bo też byla chora ciagle wychodzac na te papierosy tak ubrana. Teraz ten kaszel się odrywa i mam katar - to chyba dobrze,prawda? Jestem strasznie oslabiona,widocznie Mój organizm walczy... Maja też spi od 9 z przerwami na jedzenie tylko,az się o nia martwie...ale moze też to taka reakcja na chorobe,że organizm walczy - co myslicie? Mowilam pielegniarce - a ona - to dobrze. Cdn - musze mala obudzic i Zrobic jej inhalacje...potem opisze. Jeszcze zachowanie tej baby.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Co chwila czegos jej braklo - to mokrych chusteczek,to wacikow, to patyczkow do uszun to tabletek na gardlo, to uwaga - chleba...
Co chwila kazala robic sobie zdjecia i wstawiala je moim tel. Na fb... A jak już mnie przeniesli na inna sale to jeszcze przylazla i chciala,by też wstawic kolejne zdjecie...cdn
Stary 2013-01-19, 13:53   #3000
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie:
Jaki polecacie kubek niekapek? I czy w nim też podawać mleko?
Odpiszę co byś nie pomyślała, że nie widziałam :P Nic nie doradzę ponieważ mam zamiar ten etap pominąć Mam zamiar napoje podawać niebawem kubeczkiem a mleko jeśli przejdziemy na mm butelką. Chyba...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No i zlapalam.... Mialam już ropniaka na gardle,prosilam pediatre by mnie obejrzal,kazal robic plukanki z wody utlenionej i octaniseptu,na szczescie pomogly, ppozniej strasznie meczacy kaszel - to już najprawdopodobniej od tej pani,bo też byla chora ciagle wychodzac na te papierosy tak ubrana. Teraz ten kaszel się odrywa i mam katar - to chyba dobrze,prawda? Jestem strasznie oslabiona,widocznie Mój organizm walczy... Maja też spi od 9 z przerwami na jedzenie tylko,az się o nia martwie...ale moze też to taka reakcja na chorobe,że organizm walczy - co myslicie? Mowilam pielegniarce - a ona - to dobrze. Cdn - musze mala obudzic i Zrobic jej inhalacje...potem opisze. Jeszcze zachowanie tej baby.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Co chwila czegos jej braklo - to mokrych chusteczek,to wacikow, to patyczkow do uszun to tabletek na gardlo, to uwaga - chleba...
Co chwila kazala robic sobie zdjecia i wstawiala je moim tel. Na fb... A jak już mnie przeniesli na inna sale to jeszcze przylazla i chciala,by też wstawic kolejne zdjecie...cdn
Ehhh, czekam na ciąg dalszy tej historii, ale towarzyszka pierwsza klasa...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości