|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Hej
Ja niestety chora, zawalone mam zatoki, ból głowy wczoraj był niesamowity, no i najgorsze, że cały dzien miałam gorączke. Dziś już lepiej, ale jestem osłabiona... karolca kurcze myslalam że mi jakiś robaczek chodzi po monitorze a to Twoj avatar ![]() Cytat:
A ja takie deserki robie sama. Np: płatki owsiane (dwie łyżki) gotuję w małej ilości wody, do jakiś owoc np. banan, jabłko czy gruszka. Czasem dodaje tez 2 miarki mleczka. Jak nie płatki owsiane to gotuje kaszkę manne z truskawkami (tymi z mrożonek) lub ze śliwkami (też z mrożonek) i dodaje do niej ostudzonej 2 miarki mleka i miksuje. Czasem też dodaje biszkopt i z biszkoptem miksuje. Albo jogurt naturalny z owocami miksuję. Do tego też dodaje biszkopt. MoniaHan wiesz ja konsekwentna jestem, ale moja mama lub teść już nie bardzo i co z tego że ja sobie coś wypracuje jak oni z takim usypianiem sobie nie radzą. Ale nic na to nie poradze, najwazniejsze ze Szymon ma zapewnioną dobrą opiekę gdy mnie nie ma.
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka |
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Dziękuję za odpowiedź Ja też chora. Teściowa właśnie zabrała Szymka na spacer, więc mam chwilę dla siebie. |
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które karmią piersią - co dajecie Maluszkom w ciągu całego dnia i o jakich porach mniej wiecej?
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken dzieki
A co do Antka to współczuję, a dlaczego będzie miał wycinany migdałek? Czy to konieczne?
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój ostatnio słaby apetyt ma, ale zazwyczaj: pierś 7-8, 9 z nami do śniadania trochę buły przegryzie z gotowanym filetem ale ciut ok. 12 obiadek, sama robie, ok. 15 po popołudniowej drzemce pierś i tu potafi zz 40 min wisieć jak sama w domu jestem, rozbudza się... ok. 18 owoce jakieś albo kaszka, ok.19.30 po kąpieli pierś i raz w nocy pierś
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska duzo zdrowka
![]() kupilam mrozone sliwki i truskawki dalas mi inspiracje
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zdrowka!
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
A i piszecie o fotelikach. To juz przerzucacie sie na wieksze? Jakie polecacie takie 9-18 czy 9-36 ? na co zwracac uwage?Moj kubus dzis jest taaaaki marudny. Chyba na zabki bo juz tuz tuz. Ciagle wywala język i cmoka tak śmiesznie ![]() I tz kupił mu nowe buciki do chodzenia p domu, bo w skarpetach bardzo sie slizga jak wstaje przy meblach, ale ciagle je odpina bo sa na rzep
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olaf cmoka jak jest głodny ![]() A bucików tzn takich papuciów domowych nie toleruje bo wstać w nich nie potrafi Tylko skarpeciochy z antypoślizgiem Rzepy odpina z butów
|
|
|
#1093 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jeszcze nie przerzucilam Eryka na wiekszy fotelik,ale niebawem to zrobie,bo juz ma bardzo malutko miejsca i jest mega scisniety. Foteliki 9-18 maja lepsze oceny,sa bezpieczniejsze,wiec dlatego taki wybralam. No i przymierzylam Eryka do fotelika i bylo OK,dziecko siedzialo wygodnie,bez protestow.
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Aguska zdrowia!! Agnes U nas jest tak: z poslizgiem do max godziny, 7-8 sniadanko, domowa owsianka 200ml, 11.30-12.30 ( zalezy o ktorej konczy sie poranna drzemka) duzy sloiczek obiadku z mieskiem I deserek 100ml owocowy. 15:00 domowa warzywna zupa z zoltkiem I kasza manna, 200-250 ml, 17:30 kaszka 150ml do popicia cyc 20:00 owsianka 200ml Ok 21 cyc. Dzisiaj w nocy cycka nie dalam, bylam konsekwentna bylo duzo placzu, ale w results is lepsze spanie, pobudki byly ok 21, 23, 4 i na dobre o 8:20, popila troche w nocy wody. Jesli nie bedzie miala cycka w nocy to rano przed sniadaniem mam zamiar jej dac cycucha. Wydaje mi sie o Ze Hania je wystarczajaco? Co myslicie o jej jadlospisie? Jest drobna, wazy 8kg, jest bardzo aktywna. W siatce centylowej idzie 25centylem. My z tz jestesmy mali i dosc drobni. Bo w nocy mialam raz chwile zwatpienia i balam sie ze moze Hania jest glodna. Tym trudniej U nas z oduczaniem Hani cycka w nocy, bo ona bezsmoczkowa, nie toleruje mm. A co U Mravki??odzywala sie? Bo nie nadrobie pozostalych 30 stron. |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julka je rano kaszke ok 150 ml, po 3 h sloiczek owocu 190 ml, po nast. 3 h obiadek 220 ml, potem 100 ml jogurtu i kaszka ok 150 ml na noc, kolo 22-23 150-180 ml mm, w nocy pije rozrzedzone mm na 180 ml wody daje juz jedna miarke, dzisiaj nie obudzila sie wcale na jedzenie w nocy. Julka wazy ok 8,5kg, moze i nawet 9 juz. Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
|
#1097 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dzisiaj miałam pracowitą sobotę wyprała 4 pralki prania posprzątaliśmy bo dzisiaj przyjeżdżały obie mamuśki więc było trzeba ![]() Cytat:
taki dla dorosłych
|
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
dzis tesciowa mi przymiosla spiworek do wozka a tak sie przed nim bronilam a okazalo sie rewelacja i szybciej za zaklada bo nie musze koca ukladac
i mlody sie nie wscieka ![]() jutro tesciowie maja sanki kupic bo na tym sniegu wozkiem to masakra
|
|
|
|
|
#1100 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Dlatego Ciebie pytam![]() Biedny Antoś, ale jeśli ma mu to pomóc...Czasem niestety takie zabiegi są konieczne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fotelik młodszemu mamy zamiar kupić taki sam jak starszak ma. Bardzo się sprawdził i długo posłuzy: Dla starszego mam Kiddy comfort pro- od 9-36 kg http://www.mamamuminka.pl/oferta/produkt/283/3875 bardzo dobre oceny w testach bezp. Cytat:
Po Eryczku widać ze lubi sobie pojeść. ![]() Mój Szymon jak pamietasz też był bardzo cycowy, apetety mu pozostał nadal taki ogromny i mógłby jeść i jeść no i widać też to po nim ![]() Cytat:
![]() Mój Szymon je tak: rano 8- mleko z kaszką 200 ml, 11-deser mleczno-owocowy z kaszką 200 ml. 14- zupa ok 200 ml. 17-II danie, 20-Kasza manna mleczna gęsta. Śpi do rana. Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2013-01-19 o 22:56 |
||||||
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, już samo chrapanie powinno dać lekarzowi do myslenia bo małe dzieci nie chrapią (mam na myśli te w wieku Filipka).
Siostrzeniec też chrapał (jak stary dziad), pocił się bardzo mocno, często chorował (średnio raz na miesiąc). Najpierw mówili, że to przez żłobek, dwa kolejne lata w przedszkolu nie przyniosły poprawy. Aż trafił do laryngologa i ten powiedział - trzeci migdał. Na jakiś czas była poprawa, ale migdał odrósł. Jakiś rok temu miał ponowny zabieg i jak reką odjął. Skonczyło się chrapanie, nadmierne pocenie, choruje zdecydowanie mniej. Warto skonsultować to z innym lekarzem.
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska ja maliny mrozone mam jeszcze
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja nadal chora i to jest coraz gorzej, bo straciłam głos. O 17 przychodzi lekarz i zobaczymy co powie. Karmię jeszcze Szymka i chciałabym uniknąć antybiotyku
![]() Mąż właśnie sam z Szymkiem pojechał na basen. Ciekawe jak sobie poradzi, głównie z ubieraniem po zajęciach. Ostatnio często rzucam go na głęboką wodę w sprawach zajmowania się synkiem
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() u nas znowu nocki w polowie z nami, Mateuszek chyba chce mnie wykurzyc z łożka, bo skutecznie sie na mnie tak wali ,ze mało nie spadam, nie mówiąc o bólu pleców ![]() karteczki na dzien babci i dziadka juz doszły podpisalam w imieniu Mateuszka, walnelam wierszyk, kupimy po kwiatuszku i czekoladzie i dzis zlozymy zyczenia.Aguska, Alamig zdrowia dziewczyny Ja jak przestalam karmic swoim mleczkiem to bardzo mi bylo źle, wydawalo mi sie ,ze Mateuszek schudnie i zbiednieje i faktycznie na poczatku ciezko mu bylo, jadl mm nawet co 5-6 godzin, malo przybral, ale pozniej juz wpadl na obroty i tak ostatnio wazylismy sie i mam 12 kg szczescia ) Takze Gosiu bedzie dobrze, daj sobie i Eryczkowi czas![]() ja sie obkupilam wyprzedazowo ) i nabylam troche fajnych ciuszków
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2013-01-20 o 10:12 |
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
my się witamy po ciężkiej nocy ale cóż nie zawsze jest kolorowo ![]() Cytat:
. U nas średnio co dwa trzy tygodnie była infekcja ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1107 | ||
|
Gang Iren
|
Hej!
Eryczek skonczyl dzis 9 miesiecy ![]() Cytat:
Cytat:
Co kupilas?
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia najlepszego dla Eryka
![]() bylismy dzis u rodzicow i sie nasluchalam ze skrzydelek nie powinnam dziecku dawac bo tam nie ma miesa przeciez ze powinnam solic obiadki bo sa bez smaku lub dawac kostke rosolowa, ze pod spiwor do wozka mam wkladac jeszcze koc bo dziecku zimno ehhh zwiariowac mozna ![]() ogolnie maly jechal ladnie na sankach zadowolony byl w droge powrotna sie przespal a pod domem jak juz nie spal to na faldzie snieznej spadl nam z sanek na chodnik ale sie wystraszylam ale nic sie nie stalo jemu tylko sie strachu najedlismy a mowilam mezowi wlasnie aby bardziej w bok zjechal z tych fald i bach...
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ach te dobre rady
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

)

? na co zwracac uwage?
Dlatego Ciebie pytam

zwiariowac mozna