|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- z córką nie byłam taka dzielna przy 4 cm darłam się na cały oddział i paznokcie wbijałam w materac na porody nie ma mocnych
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
|
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli słyszysz jak mały połyka i w efekcie jest najedzony, to się nie martw ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- śliczne zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Muszę częściowo zmienić zdanie na temat Bepanthenu. Co prawda odparzeń Kubie nie wyleczył, ale ostatnio zrobiły mu się takie szorstkie zaczerwienienie na pupce. Maścią pięciornikową po 3 dniach smarowania nie zeszło, a że miałam końcówkę bepanthenu, to postanowiłam te 3 razy mu przesmarować pupala. Wiecie, że zaczerwienienie i krostki zeszły po 2 smarowaniach A tak wogóle to znalazłam tańszy odpowiednik (narazie w internecie, jeszcze go nie kupiłam) bepanthenu. Dermopanten. 30g kosztuje ok. 7 zł, a skład taki sam: 50mg dexpanthenolum w 1 g maści. Chyba się skuszę następnym razem. Używa go może któraś z was? ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Mam pytania do was: 1. w czym kąpiecie dzieciaczki? 2. czym czyścicie uszka?
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kąpię w Hippie, a uszka czyszczę z zewnątrz patyczkiem kosmetycznym. Na początku myłam je samą wodą ( tak jak buzię) przed kąpielą, ale w związku z tym, że jakimś cudem po kąpieli te uszy i tak są mokre, pomimo, że nie moczone to je po prostu wycieram suchym patyczkiem - tę zewn część.
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzis bylo tyyyle sluzu w kupie ze chyba faworki wczorajsze nie poluzyly - ale taka mialam na nie ochote ze wpierdzielilam chyba tone! ![]() Uszka woda wtedy kiedy buzka a potem tak jak u Soli i tak mokre wiec recznikiem normalnie susze a potem patczkami zbieram ewentualny miodek
|
|
|
|
|
#1356 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to mi ulżyło Ja kapię w Linomagu- olejek do kąpieli mimo iz pisze żeby po tym nie oliwkowac dziecka ja go smaruję- niech pachnie a co! Ja uszka czyszczę patyczkami z ogranicznikami po kąpieli kiedy uszka są jeszcze wilgotne Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Mnie tak samo! Marti sesja jest przepiękna Brak mi słów na to jakie to są piękne ujęcia- pamiątka na całe życie. Zazdroszczę i sama nosze się z myslą o takiej sesji. Poraz kolejny powiem że jesteś piękna
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
pytam, bo ja kąpałam Kubę w oilatum - na początku strasznie mu skóra schodziła - ale nie chcę jego skóry tak przyzwyczajać do specyfików (jakby nie było to preparat dla skóry problemowej) i chciałam zmienić. Mam mydełko Nivea z oliwą z oliwek i Bambino z lanoliną, ale nie chcę mu przesuszyć skóry i nie wiem w końcu w czym go kąpać. Miałam też płyn 2w1 z Nivea, ale on się pieni i jak to dziecko później dobrze opłukać
![]() a co do uszu pytałam, bo myślałam o takim psik psik do uszu, co rozpuszcza woskowinę. stosuje któraś?
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
też miałam taką sytuację, tylko że mój szkrab miał jeszcze gorączkę. Dostał Calcium i Cebion
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
To mój urwis- dwa tyg temu
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kurde nie mogę załadowac zdjęcia
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, na stronie bebilon.pl można założyć fajny pamiętnik
![]() niedawno go znalazłam i mam dopiero parę stron, ale fajna pamiątka z tego będzie można go wydrukować po ukończeniu ![]() jak chcecie to podam wam link do mojego.
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. w wanience myję białym jeleniem - mydłem, żadnych płynów nie używam2. tak samo jak dziewczyny, patyczkami po kąpieli ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
|
#1363 | ||
|
Zadomowienie
|
Wow, super sesja, też taką chcę...
Cytat:
2. tak jak reszta, żadnych specyfików. Cytat:
|
||
|
|
|
#1364 |
|
Rozeznanie
|
https://www.bebilon.pl/pamietnik/#ow..._op.pl;page:-1
hasło to mój nick na wizażu bez kreseczkito jest na razie wersja robocza, będę musiała dodać strony z pierwszej gwiazdki Kuby i zmienić zdjęcie na okładce i dodać zdjęcia na drzewie, ale mniej więcej tak to wygląda. są tam jeszcze strony "pierwszy ząbek" "pierwszy kroczek" "wielkanoc" "tańczę i śpiewam" fajna sprawa
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-01-19 o 14:37 |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że pisałyście o emolientach. Powiem Wam, że któregoś dnia zobaczyłam, że skórka u mojej Izy się przesuszyła i umyłam 2 razy w emolium ( podostawałam tych próbek to miałam okazję sprawdzić) i skórka rzeczywiście ładnie się nawilżyła. Ale żeby jej nie przyzwyczajać ( to tylko przesuszenie, a nie zmiany chorobowe) to wróciłam z powrotem do Hippa i już było ok. Także czasem wystarczy umyć w czymś takim kilka razy, nie trzeba przechodzić na stałe
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o uszka to ja myślę, że taka pielęgnacja jak pisałam ja i dziewczyny wystarczy. Tak nam zresztą pokazywali na sr. Podobno ta woskowina w środku chroni - u mojej jej nie widać jak zaglądam tak bardziej do środka, pewnie siedzi gdzieś tam głębiej. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-19 o 14:52 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
ja patyczkami też zbieram tylko to co widoczne, nie wkładam do środka. to mówisz psik psik nie jest niezbędne?
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
A czy jest jaki emolient ktory sie lekko pieni?? uzywalam probki, nalalam do wanienki i jakos mnie to wkurzalo ze to w ogole sie nie pieni - jak bym myla metna woda:/
Kuba troszke woskowiny ma wiec to czyszcze patyczkami Macie jakis pomysl na nawilzanie buzki?? mialam proble emolientu, ale nie wiem czy kupic bo rewelacji nie zdzialala W ogol to Kubusiek spi a jego leniwa mamusia sprzata w domu pewnie dlugo sie nie narobiePonawiam pytanie: jak odnalesc Was na fb?? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ja bym mu niczym nie psikala |
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
marti
jestem zachwycona twoim maleństwem! <3 piękne zdjęcia! |
|
|
|
#1371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----- A moje dziecko jest od wczoraj spokojne tzn. szaleje nóżkami jak nie śpi i sobie coś gada do tej książki - jeszcze to nie gaworzenie, ale jakieś próby, ale nie płacze bez powodu i nie chce co chwilę na ręce. W ogóle wczoraj pokazała mi kilka razy język - tak świadomie jakby zorientowała się, że ma kontrolę nad nim. Ona mi pokazywała a ja jej ![]() Także albo to był skok rozwojowy albo aura pogodowa.... albo cisza przed burzą ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Cytat:
Ktoś musi Cię zaprosić do grupy. Ale mnie tam nie ma także niestety nie wyślę Ci zaproszenia. |
|||
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buzke myje tak jak Ty - letnia, przegotowana woda i wacikami Ok to poczekam az ktos bedzie mial to moze mnie zaprosza
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Emolient nazywa się Emolium
![]() To nie mam pojęcia. A osuszasz mu dokładnie buzię po myciu? Bo ja czasem jak nie zdążę wysuszyć suchym wacikiem i sama wysycha to też jest taka bardziej przesuszona.
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Osuszam....sama juz nie wiem, chyba jeszcze troche przeczekam -wole zeby mial troszke krostek niz zarazil sie grypa w przychodni:/ |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś tak podrażniłam sobie skórę na twarzy jakimś kremem, że podrażniała mnie później przez jakieś czas nawet zwykła woda - wtedy przez jakiś czas myłam twarz naparem z rumianku, bo on jakby nawilża skórę, ale nie wiem czy takiemu maleństwu można to proponować. Mówi się, że ma on działanie alergizujące. Mnie pomimo, że mam wrażliwą skórę na twarzy nigdy nie podrażnił ani nie wywołał żadnej alergii, ale to już pewnie kwestia indywidualna.
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle odnośnie pampersów. Mam teraz te Pampers active baby 3 - w porównaniu do Dad 3 to różnią się moim zdaniem lepszym wycięciem - dostosowanym do mojego dziecka. Ostatnio przy Dadach pomimo, że są trochę większe robiły się takie odgniecenia od tych falbanek na udach, nie otarcia, ale takie odgniecenia. Także narazie to duży plus dla Pampersa i pewnie narazie z tego powodu będę je kupować.
Ktoś zarzucał Dadom, że są mokre po jakimś czasie - Pampersy tak samo moim zdaniem nasiąkają. Dzisiaj Pampers przy dotknięciu ręką był wilgotny. Ale Dady nadal lubię. Mam ochotę wypróbować jeszcze te Huggisy. Narazie ich nie kupowałam, bo miałam ich chusteczki - jakaś wersja pure, które są do niczego i zraziłam się. Szybciej zmywałam kupę zwykłym wacikiem z wodą, a tymi chusteczkami to trzeba było dosłownie trzeć pupę, żeby coś zeszło. Może inne wersje są dobre, ale ta pure - jak dla mnie fatalna. |
|
|
|
#1378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśłi zaś chodzi o kąpanie, to na początku w emoliencie, potem Ziajka natłuszczająca+Ziajka kremowy olejek do mycia ciała, a teraz jesteśmy na etapie Nivea delikatny płyn do kąpieli+Nivea sensitive żel do mycia ciała i włosów.
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a cenowo - wcale nie wychodza drozej---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ok jednak pampersy drozsze, przy zalozeniu ze Dada 3 ma 70szt w paczce i kosztuje 29zl a Pampers 3 za 96szt 52zl |
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam Emolium i nie pieni się w ogóle
A jak mój maluszek miał suchą skórę na czole to pomógł mu krem hippa na wiatr i niepogodę. Tam jest napisane, że można smarować przy suchej skórze na buźce dziecka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

ja już przy 3 cm wiłam się z bólu 
przy 4 cm darłam się na cały oddział i paznokcie wbijałam w materac
na porody nie ma mocnych 

28.08 2010 Nasz Dzień

myję białym jeleniem - mydłem, żadnych płynów nie używam

A osuszasz mu dokładnie buzię po myciu? Bo ja czasem jak nie zdążę wysuszyć suchym wacikiem i sama wysycha to też jest taka bardziej przesuszona.