Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 13:18   #1351
lady_kiss
Rozeznanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Moja mała ma na ramieniu po szczepionce ze szpitala krostke i ta krostka z dnia na dzień coraz większa! z czerwoną obwódką.

nie wiem co robić czy wasze dzieci tak samo mają??
mój tak nie miał, ale jak wychodziłam ze szpitala to ostrzegali, że odczyn poszczepienny może się pojawić (właśnie taka krosteczka) i żeby jej nie wygniatać, nic z nią nie robić, że ona sama zniknie. A ile twoja córeczka ma tygodni?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Super opis, ale byłaś dzielna ja już przy 3 cm wiłam się z bólu
z córką nie byłam taka dzielna przy 4 cm darłam się na cały oddział i paznokcie wbijałam w materac na porody nie ma mocnych

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:19   #1352
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
to wracajcie z tego fb cholernice wy
ja tam nie moglam sie odnalezc szczerze mowiac, tutaj latwiej odnlaezc posty i w gole jest tu sentyment jakis
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:39   #1353
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie że moje piersi jakies taki nalesnikowe się zrobiły. Wczesniej przed karmieniem czułam ze mam takie nabrzmiałe. Jak karmię to słyszę że maly połyka ale boje się że może ten pokarm mi powoli zanika...
czytałam gdzieś, że po pewnym czasie karmienia kobiety mogą mieć wrażenie, że ich piersi są puste, ale to tylko wrażenie. tak naprawdę laktacja się stabilizuje i dopasowuje się do rytmu maluszka, ale w dalszym ciągu wystarczy go tyle, ile dziecko potrzebuje jeśli słyszysz jak mały połyka i w efekcie jest najedzony, to się nie martw

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
a zapomnialam o zdjatkach
śliczne zdjęcia

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Muszę częściowo zmienić zdanie na temat Bepanthenu. Co prawda odparzeń Kubie nie wyleczył, ale ostatnio zrobiły mu się takie szorstkie zaczerwienienie na pupce. Maścią pięciornikową po 3 dniach smarowania nie zeszło, a że miałam końcówkę bepanthenu, to postanowiłam te 3 razy mu przesmarować pupala. Wiecie, że zaczerwienienie i krostki zeszły po 2 smarowaniach Strasznie się zaskoczyłam...
A tak wogóle to znalazłam tańszy odpowiednik (narazie w internecie, jeszcze go nie kupiłam) bepanthenu. Dermopanten. 30g kosztuje ok. 7 zł, a skład taki sam: 50mg dexpanthenolum w 1 g maści. Chyba się skuszę następnym razem. Używa go może któraś z was?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Mam pytania do was:
1. w czym kąpiecie dzieciaczki?
2. czym czyścicie uszka?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-19, 13:51   #1354
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Mam pytania do was:
2. czym czyścicie uszka?
Ja kąpię w Hippie, a uszka czyszczę z zewnątrz patyczkiem kosmetycznym. Na początku myłam je samą wodą ( tak jak buzię) przed kąpielą, ale w związku z tym, że jakimś cudem po kąpieli te uszy i tak są mokre, pomimo, że nie moczone to je po prostu wycieram suchym patyczkiem - tę zewn część.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:00   #1355
justa86
Zadomowienie

Cytat:
czytałam gdzieś, że po pewnym czasie karmienia kobiety mogą mieć wrażenie, że ich piersi są puste, ale to tylko wrażenie. tak naprawdę laktacja się stabilizuje i dopasowuje się do rytmu maluszka, ale w dalszym ciągu wystarczy go tyle, ile dziecko potrzebuje jeśli słyszysz jak mały połyka i w efekcie jest najedzony, to się nie martw

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

śliczne zdjęcia

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Muszę częściowo zmienić zdanie na temat Bepanthenu. Co prawda odparzeń Kubie nie wyleczył, ale ostatnio zrobiły mu się takie szorstkie zaczerwienienie na pupce. Maścią pięciornikową po 3 dniach smarowania nie zeszło, a że miałam końcówkę bepanthenu, to postanowiłam te 3 razy mu przesmarować pupala. Wiecie, że zaczerwienienie i krostki zeszły po 2 smarowaniach Strasznie się zaskoczyłam...
A tak wogóle to znalazłam tańszy odpowiednik (narazie w internecie, jeszcze go nie kupiłam) bepanthenu. Dermopanten. 30g kosztuje ok. 7 zł, a skład taki sam: 50mg dexpanthenolum w 1 g maści. Chyba się skuszę następnym razem. Używa go może któraś z was?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Mam pytania do was:
2. czym czyścicie uszka?
Ja kapie w hippie, ale chyba zmienie, bo juz nie wiem do czego Kuba ma uczulenia na twarzy
a dzis bylo tyyyle sluzu w kupie ze chyba faworki wczorajsze nie poluzyly - ale taka mialam na nie ochote ze wpierdzielilam chyba tone!

Uszka woda wtedy kiedy buzka a potem tak jak u Soli i tak mokre wiec recznikiem normalnie susze a potem patczkami zbieram ewentualny miodek
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:12   #1356
martaj9
Rozeznanie

Cytat:

Mam pytania do was:
2. czym czyścicie uszka?

No to mi ulżyło

Ja kapię w Linomagu- olejek do kąpieli mimo iz pisze żeby po tym nie oliwkowac dziecka ja go smaruję- niech pachnie a co!

Ja uszka czyszczę patyczkami z ogranicznikami po kąpieli kiedy uszka są jeszcze wilgotne

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

laktacja Ci się pewno unormowała teraz mleczko będzie się produkować na bierząco więc piersi będą robiły się nabrzmiałe coraz rzadziej Nic się nie martw, napewno Ci nie zanika pokarm

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Marti - zdjęcie 36 - powaliło mnie Ja to bym je w ramkę wprawiła i postawiła w widocznym miejscu - jest genialne.

Mnie tak samo!

Marti sesja jest przepiękna Brak mi słów na to jakie to są piękne ujęcia- pamiątka na całe życie. Zazdroszczę i sama nosze się z myslą o takiej sesji. Poraz kolejny powiem że jesteś piękna i masz cudowna rodzinkę

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:14   #1357
lady_kiss
Rozeznanie

pytam, bo ja kąpałam Kubę w oilatum - na początku strasznie mu skóra schodziła - ale nie chcę jego skóry tak przyzwyczajać do specyfików (jakby nie było to preparat dla skóry problemowej) i chciałam zmienić. Mam mydełko Nivea z oliwą z oliwek i Bambino z lanoliną, ale nie chcę mu przesuszyć skóry i nie wiem w końcu w czym go kąpać. Miałam też płyn 2w1 z Nivea, ale on się pieni i jak to dziecko później dobrze opłukać

a co do uszu pytałam, bo myślałam o takim psik psik do uszu, co rozpuszcza woskowinę. stosuje któraś?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 14:16   #1358
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Hej, byliśmy dziś z Oliwierkiem u lekarki, bo w nocy jakoś tak dziwnie chrząkał i charchotał no i niby jak go osłuchała to wszystko w porządku, mam mu dawać wapno 2xdziennie po pół łyżeczki a na ropiejące oczko kropelki tobrosopt.
też miałam taką sytuację, tylko że mój szkrab miał jeszcze gorączkę. Dostał Calcium i Cebion

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:19   #1359
martaj9
Rozeznanie

To mój urwis- dwa tyg temu

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Kurde nie mogę załadowac zdjęcia

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:20   #1360
lady_kiss
Rozeznanie

dziewczyny, na stronie bebilon.pl można założyć fajny pamiętnik
niedawno go znalazłam i mam dopiero parę stron, ale fajna pamiątka z tego będzie można go wydrukować po ukończeniu
jak chcecie to podam wam link do mojego.

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-19, 14:28   #1361
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Mam pytania do was:
2. czym czyścicie uszka?

1. w wanience myję białym jeleniem - mydłem, żadnych płynów nie używam
2. tak samo jak dziewczyny, patyczkami po kąpieli

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
niedawno go znalazłam i mam dopiero parę stron, ale fajna pamiątka z tego będzie można go wydrukować po ukończeniu
dawaj
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 14:30   #1362
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma_majka Pokaż wiadomość
1. W wanience :d
:d

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-19, 14:30   #1363
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
a zapomnialam o zdjatkach
Wow, super sesja, też taką chcę...
Cytat:
Mam pytania do was:
2. czym czyścicie uszka?
1. na poczatku kąpałam w hippie ale że ma suchą skórę to przeszłam na emolium.
2. tak jak reszta, żadnych specyfików.
Cytat:
Ja poproszę
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:34   #1364
lady_kiss
Rozeznanie

https://www.bebilon.pl/pamietnik/#ow..._op.pl;page:-1
hasło to mój nick na wizażu bez kreseczki

to jest na razie wersja robocza, będę musiała dodać strony z pierwszej gwiazdki Kuby i zmienić zdjęcie na okładce i dodać zdjęcia na drzewie, ale mniej więcej tak to wygląda.
są tam jeszcze strony "pierwszy ząbek" "pierwszy kroczek" "wielkanoc" "tańczę i śpiewam"
fajna sprawa

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Edytowane przez lady_kiss
Czas edycji: 2013-01-19 o 14:37
Stary 2013-01-19, 14:50   #1365
Sola1
Zakorzenienie

Widziałam, że pisałyście o emolientach. Powiem Wam, że któregoś dnia zobaczyłam, że skórka u mojej Izy się przesuszyła i umyłam 2 razy w emolium ( podostawałam tych próbek to miałam okazję sprawdzić) i skórka rzeczywiście ładnie się nawilżyła. Ale żeby jej nie przyzwyczajać ( to tylko przesuszenie, a nie zmiany chorobowe) to wróciłam z powrotem do Hippa i już było ok. Także czasem wystarczy umyć w czymś takim kilka razy, nie trzeba przechodzić na stałe

Cytat:
pytam, bo ja kąpałam Kubę w oilatum - na początku strasznie mu skóra schodziła - ale nie chcę jego skóry tak przyzwyczajać do specyfików (jakby nie było to preparat dla skóry problemowej) i chciałam zmienić. Mam mydełko Nivea z oliwą z oliwek i Bambino z lanoliną, ale nie chcę mu przesuszyć skóry i nie wiem w końcu w czym go kąpać. Miałam też płyn 2w1 z Nivea, ale on się pieni i jak to dziecko później dobrze opłukać

a co do uszu pytałam, bo myślałam o takim psik psik do uszu, co rozpuszcza woskowinę. stosuje któraś?
Ja mam Hippa i też się pieni delikatnie - daję jedną pompkę i potem już nie spłukuję.

A jeśli chodzi o uszka to ja myślę, że taka pielęgnacja jak pisałam ja i dziewczyny wystarczy. Tak nam zresztą pokazywali na sr. Podobno ta woskowina w środku chroni - u mojej jej nie widać jak zaglądam tak bardziej do środka, pewnie siedzi gdzieś tam głębiej.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-19 o 14:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 15:04   #1366
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
A jeśli chodzi o uszka to ja myślę, że taka pielęgnacja jak pisałam ja i dziewczyny wystarczy. Tak nam zresztą pokazywali na sr. Podobno ta woskowina w środku chroni - u mojej jej nie widać jak zaglądam tak bardziej do środka, pewnie siedzi gdzieś tam głębiej.
ja patyczkami też zbieram tylko to co widoczne, nie wkładam do środka. to mówisz psik psik nie jest niezbędne?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-19, 15:04   #1367
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
mój tak nie miał, ale jak wychodziłam ze szpitala to ostrzegali, że odczyn poszczepienny może się pojawić (właśnie taka krosteczka) i żeby jej nie wygniatać, nic z nią nie robić, że ona sama zniknie. A ile twoja córeczka ma tygodni?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

z córką nie byłam taka dzielna przy 4 cm darłam się na cały oddział i paznokcie wbijałam w materac na porody nie ma mocnych
dziś kończy 4 tygodnie
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:06   #1368
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.bebilon.pl/pamietnik/#ow..._op.pl;page:-1
hasło to mój nick na wizażu bez kreseczki

to jest na razie wersja robocza, będę musiała dodać strony z pierwszej gwiazdki Kuby i zmienić zdjęcie na okładce i dodać zdjęcia na drzewie, ale mniej więcej tak to wygląda.
są tam jeszcze strony "pierwszy ząbek" "pierwszy kroczek" "wielkanoc" "tańczę i śpiewam"
fajna sprawa
Fajny
Stary 2013-01-19, 15:08   #1369
justa86
Zadomowienie

A czy jest jaki emolient ktory sie lekko pieni?? uzywalam probki, nalalam do wanienki i jakos mnie to wkurzalo ze to w ogole sie nie pieni - jak bym myla metna woda:/

Kuba troszke woskowiny ma wiec to czyszcze patyczkami

Macie jakis pomysl na nawilzanie buzki?? mialam proble emolientu, ale nie wiem czy kupic bo rewelacji nie zdzialala

W ogol to Kubusiek spi a jego leniwa mamusia sprzata w domu pewnie dlugo sie nie narobie

Ponawiam pytanie: jak odnalesc Was na fb??

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
ja patyczkami też zbieram tylko to co widoczne, nie wkładam do środka. to mówisz psik psik nie jest niezbędne?
Ja bym mu niczym nie psikala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 15:09   #1370
Swarovska
Zadomowienie

marti

jestem zachwycona twoim maleństwem! <3 piękne zdjęcia!
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:19   #1371
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się

-----

A moje dziecko jest od wczoraj spokojne tzn. szaleje nóżkami jak nie śpi i sobie coś gada do tej książki - jeszcze to nie gaworzenie, ale jakieś próby, ale nie płacze bez powodu i nie chce co chwilę na ręce. W ogóle wczoraj pokazała mi kilka razy język - tak świadomie jakby zorientowała się, że ma kontrolę nad nim. Ona mi pokazywała a ja jej

Także albo to był skok rozwojowy albo aura pogodowa.... albo cisza przed burzą

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
A czy jest jaki emolient ktory sie lekko pieni?? uzywalam probki, nalalam do wanienki i jakos mnie to wkurzalo ze to w ogole sie nie pieni - jak bym myla metna woda:/
To emolium co mam lekko się pieniło, ale tz jest mistrzem robienia piany, także nie wiem czy nie popracował nad tym żeby się spieniło.

Cytat:
Macie jakis pomysl na nawilzanie buzki?? mialam proble emolientu, ale nie wiem czy kupic bo rewelacji nie zdzialala
Nie wiem jak myjesz buzię, bo może tu jest problem. Ja myję ją letnią przegotowaną wodą i jest ok.

Cytat:

Ponawiam pytanie: jak odnalesc Was na fb??[COLOR="Silver"]
Ktoś musi Cię zaprosić do grupy. Ale mnie tam nie ma także niestety nie wyślę Ci zaproszenia.
Stary 2013-01-19, 15:24   #1372
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Zgadza się

-----

A moje dziecko jest od wczoraj spokojne tzn. szaleje nóżkami jak nie śpi i sobie coś gada do tej książki - jeszcze to nie gaworzenie, ale jakieś próby, ale nie płacze bez powodu i nie chce co chwilę na ręce. W ogóle wczoraj pokazała mi kilka razy język - tak świadomie jakby zorientowała się, że ma kontrolę nad nim. Ona mi pokazywała a ja jej

Także albo to był skok rozwojowy albo aura pogodowa.... albo cisza przed burzą

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

To emolium co mam lekko się pieniło, ale tz jest mistrzem robienia piany, także nie wiem czy nie popracował nad tym żeby się spieniło.

Nie wiem jak myjesz buzię, bo może tu jest problem. Ja myję ją letnią przegotowaną wodą i jest ok.

Ktoś musi Cię zaprosić do grupy. Ale mnie tam nie ma także niestety nie wyślę Ci zaproszenia.
Jak sie nazywa Two emilient??

Buzke myje tak jak Ty - letnia, przegotowana woda i wacikami

Ok to poczekam az ktos bedzie mial to moze mnie zaprosza
Stary 2013-01-19, 15:34   #1373
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sie nazywa Two emilient??
Emolient nazywa się Emolium

Cytat:

Buzke myje tak jak Ty - letnia, przegotowana woda i wacikami
To nie mam pojęcia. A osuszasz mu dokładnie buzię po myciu? Bo ja czasem jak nie zdążę wysuszyć suchym wacikiem i sama wysycha to też jest taka bardziej przesuszona.
Stary 2013-01-19, 15:35   #1374
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Emolient nazywa się Emolium

To nie mam pojęcia. A osuszasz mu dokładnie buzię po myciu? Bo ja czasem jak nie zdążę wysuszyć suchym wacikiem i sama wysycha to też jest taka bardziej przesuszona.
OO jaka nietypowa nazwa jak na emolient

Osuszam....sama juz nie wiem, chyba jeszcze troche przeczekam -wole zeby mial troszke krostek niz zarazil sie grypa w przychodni:/
Stary 2013-01-19, 15:45   #1375
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
OO jaka nietypowa nazwa jak na emolient

Osuszam....sama juz nie wiem, chyba jeszcze troche przeczekam -wole zeby mial troszke krostek niz zarazil sie grypa w przychodni:/
Ja kiedyś tak podrażniłam sobie skórę na twarzy jakimś kremem, że podrażniała mnie później przez jakieś czas nawet zwykła woda - wtedy przez jakiś czas myłam twarz naparem z rumianku, bo on jakby nawilża skórę, ale nie wiem czy takiemu maleństwu można to proponować. Mówi się, że ma on działanie alergizujące. Mnie pomimo, że mam wrażliwą skórę na twarzy nigdy nie podrażnił ani nie wywołał żadnej alergii, ale to już pewnie kwestia indywidualna.
Stary 2013-01-19, 15:59   #1376
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedyś tak podrażniłam sobie skórę na twarzy jakimś kremem, że podrażniała mnie później przez jakieś czas nawet zwykła woda - wtedy przez jakiś czas myłam twarz naparem z rumianku, bo on jakby nawilża skórę, ale nie wiem czy takiemu maleństwu można to proponować. Mówi się, że ma on działanie alergizujące. Mnie pomimo, że mam wrażliwą skórę na twarzy nigdy nie podrażnił ani nie wywołał żadnej alergii, ale to już pewnie kwestia indywidualna.
Wlsnie mam wrazenie ze teraz przemywanie woda podraznia mu ta buzke, no ale wes tu czlowieku nie myj w ogole.... ehh ide prasowac ubranka poki spi
Stary 2013-01-19, 16:01   #1377
Sola1
Zakorzenienie

A w ogóle odnośnie pampersów. Mam teraz te Pampers active baby 3 - w porównaniu do Dad 3 to różnią się moim zdaniem lepszym wycięciem - dostosowanym do mojego dziecka. Ostatnio przy Dadach pomimo, że są trochę większe robiły się takie odgniecenia od tych falbanek na udach, nie otarcia, ale takie odgniecenia. Także narazie to duży plus dla Pampersa i pewnie narazie z tego powodu będę je kupować.

Ktoś zarzucał Dadom, że są mokre po jakimś czasie - Pampersy tak samo moim zdaniem nasiąkają. Dzisiaj Pampers przy dotknięciu ręką był wilgotny.

Ale Dady nadal lubię. Mam ochotę wypróbować jeszcze te Huggisy. Narazie ich nie kupowałam, bo miałam ich chusteczki - jakaś wersja pure, które są do niczego i zraziłam się. Szybciej zmywałam kupę zwykłym wacikiem z wodą, a tymi chusteczkami to trzeba było dosłownie trzeć pupę, żeby coś zeszło. Może inne wersje są dobre, ale ta pure - jak dla mnie fatalna.
Stary 2013-01-19, 16:10   #1378
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:

mam psik psik, ale czekam az maly bedzie mial 3 miesiace.
Jeśłi zaś chodzi o kąpanie, to na początku w emoliencie, potem Ziajka natłuszczająca+Ziajka kremowy olejek do mycia ciała, a teraz jesteśmy na etapie Nivea delikatny płyn do kąpieli+Nivea sensitive żel do mycia ciała i włosów.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:11   #1379
justa86
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle odnośnie pampersów. Mam teraz te Pampers active baby 3 - w porównaniu do Dad 3 to różnią się moim zdaniem lepszym wycięciem - dostosowanym do mojego dziecka. Ostatnio przy Dadach pomimo, że są trochę większe robiły się takie odgniecenia od tych falbanek na udach, nie otarcia, ale takie odgniecenia. Także narazie to duży plus dla Pampersa i pewnie narazie z tego powodu będę je kupować.

Ktoś zarzucał Dadom, że są mokre po jakimś czasie - Pampersy tak samo moim zdaniem nasiąkają. Dzisiaj Pampers przy dotknięciu ręką był wilgotny.

Ale Dady nadal lubię. Mam ochotę wypróbować jeszcze te Huggisy. Narazie ich nie kupowałam, bo miałam ich chusteczki - jakaś wersja pure, które są do niczego i zraziłam się. Szybciej zmywałam kupę zwykłym wacikiem z wodą, a tymi chusteczkami to trzeba było dosłownie trzeć pupę, żeby coś zeszło. Może inne wersje są dobre, ale ta pure - jak dla mnie fatalna.
Ja mialam pierwsze rozmiary Dady i wydaalo mi sie ze sa naprawde spoko, ale 3 okazaly sie dla mnie okropna lipa - cala pupa czerwona i odcisnieta mimo ze rozmiar nawet za duzy jak za maly. Pampersy bardiej miekkie, nie uczulily wiecmi pasuja a cenowo - wcale nie wychodza drozej

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ok jednak pampersy drozsze, przy zalozeniu ze Dada 3 ma 70szt w paczce i kosztuje 29zl a Pampers 3 za 96szt 52zl
Stary 2013-01-19, 16:13   #1380
nini_b
Zadomowienie

Ja mam Emolium i nie pieni się w ogóle ale mi to nie przeszkadza. Moja siostra kiedyś jak jej córeczka była już starsza i lubiła pianę przy kąpieli a miała suchą skórę, to wlewała jej i emolium i dodatkowo trochę innego płynu pieniącego się.
A jak mój maluszek miał suchą skórę na czole to pomógł mu krem hippa na wiatr i niepogodę. Tam jest napisane, że można smarować przy suchej skórze na buźce dziecka.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości