Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 14:31   #2761
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

A nuna brawo za ruchy
Trzymam kciuki by z dnia na dzień było coraz więcej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:32   #2762
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Relacja z wczorajszej wizyty:

1.Szyjka bez zmian 25mm... Oczywiście mam się nie przemęczać i w dalszym ciągu żadnego bzykania ...
2. Od ostatniego miesiąca 4 kg do przodu - Grubas
3. Pierwszy raz miałam USG przez brzuszek ! Lekarz pomierzył i posprawdzał narządy - wszystko w normie Ponownie potwierdził płeć męską Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko

Następna wizyta 01 lutego - wtedy idę po zwolnienie i dostanę skierowanie na badania m.in na tą słynną już glukozę

też idę 1.02

ja już okąpana, gładziutka, poodpoczywam z 2 h i będę pomagać mamie jak goście przyjdą.
Stary 2013-01-19, 14:32   #2763
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry! zycze milej sobote wstalam o 12, mala znow nie dala mi zasnac przed 3, to chyba jej ulubiona godzina. powoli zbieramy sie na obiad do tesciowej, takze dzisiaj gotowanie mam z glowy.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki kochana

dokladnie ja tez i chyba nazwy misie popieprzyly szukam tego wozka z graco hehe
tez tak mi sie wydaje ze pomylilas mirage z ultima ( http://allegro.pl/wozek-graco-ultima-plus-sprint-fotel-oslonka-folia-i2947275890.html tu ewidentnie widac wkladke) albo quattro pojedynczym. znalazlam cos takiego:

http://www.euro-trade.nazwa.pl/uploads/dad/files/GRACO_Katalog_2011.pdf ale juz wczoraj nie zdazylam przestudiowac

zastanawia mnie tez dlaczego wiekszosc nowszych modeli, glownie te 3w1 to jednak kubelkowe spacerowki...moze one nie sa takie zle? baaardzo podobaja mi sie wizualnie symbio i evo, ale musze zobaczyc na zywo i poczytac opinie o tych siedziskach.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
sudocrem, gruszka dla dzieci, nozyczki dla dzieci, 50 pieluch, puder łagodzący nivea, butelka duża z firmy Avent, butelka mała z firmy Lovi, paczka pampersow 2, szczoteczka do włosów, krem i oliwka z bambino, octenisept na pępuszek, chusteczki nawilzone, płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne dla dzieci, termometr, mydełko do kąpieli, i witaminy ( na 8 dni sama D, potem D+K-> ale powinnas je dostac w szpitalu). tyle mialam z rzeczy kosmetycznych dla dziecka po powrocie do domu. Tym octeniseptem pryskasz sobie rowniez rane po szyciu porodoweym. bardzo dobrze sie goi. do szpitala dla siebie mialam wkładki poporodowe z bella. od razu kup sobie 2 paczki i wkladki laktacyjne do biustonosz. Biustonosz tez kupuilam do karmienia. chodze w nim na okraglo. bardzo przydtany a kosztuje 12 zl!. Gelatum aluminii- syrop na zgage. kosztuke niecale 5 zl a czyni cuda i mozna go stosowac w ciazy. No i smoczek: ja mam z kauczukową końcówką. najpierw kupilam z plastikową ale nie chciał.
50 pieluch? uzywa tych ich? bo dziewczyny pisaly, ze 10-20 wystarczy. ja planuje kupic 30 sztuk, ale to do ulewania, przykrywania itd.

Gosiulka22 - dla Elizki!

Karolina2121 - dla synka!

nadrobilam Wasze poranne plotki, ale juz nie mam czasu cytowac. uznam, ze przyjelam do wiadomosci, a komentowanie mam zabronione

do pozniej!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:33   #2764
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A nuna brawo za ruchy
Trzymam kciuki by z dnia na dzień było coraz więcej
dziękujemy dziś się poruszyła tylko raz ale daje jej czas
o jaka dobra teściowa
Stary 2013-01-19, 14:35   #2765
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hahaha wiecie co mój tata zrobił?? Ale sie mama wkurzyła
nakupił taki wielopak mleka ale skondensowanego w kartonie bo pomylił z mlekiem w kartonach zwykłym i chyba z 70 zł zapłacił za samo mleko
wysłać faceta do sklepu
nie możecie zwrócić? bo słodzone to ja dodaje do ciast, do kawy zamiast zwykłego, robię masę do andrutów etc. ale z niesłodzonym nie wiem co bym zrobiła.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22
Na poczatek muszę się pochwalić że gin jednak potwierdził dziewczynkę więc będzie Elizka Muszę się powoli przyzwyczajać że mam córeczkę w brzuszku
Po wizycie wszystko ok, wyniki wszystkie mam dobre, gin powiedział że morfologia super w moczu miałam jakies niewielkie bakterie ale mówił że to normalne w ciąży. Zapewnił mnie że ruchy dziecka poczuję lada chwila, uspokoił mnie troche. Mam na razie +2kg wiec nie jest źle.
Do następnej wizyty na razie nie zlecił mi żadnych badań.
Szyjka ok, długa, twarda ogólnie powiedział że super wszystko. Macica na wysokości pępka więc w porządku jak na ten tydzień.
Z małą na szczęście wszystko dobrze. Chociaz na początek się przestraszyłam bo zaczął mi robić usg ja patrze a dziecko się nie rusza dopiero jak zobaczyłam bijące serduszko to mi ulżyło Mała widocznie spała sobie słodko ale obudziliśmy ja tym usg
Pomierzył ją, postrawdzał wszystko i jest w jak najlepszym porzadku. Tylko wg usg termin mi wychodzi na 18czerwca więc aż 10 dni później niż mam ustalony. Chyba jednak sie musze nastawić że nie urodze przed 15 wychodziło by że mam 19tydz dopiero wg usg wiec moze jednak ciąża jest młodsza i temu nie czuje ruchów. No zobaczymy.
Malutka waży 270g Mój mąż stwierdził że duża już pannica. Nie wiem ile mierzy bo nie pamiętam jak gin mówił a nie mam napisane.
za wizytę. i dla Elizy (ze specjalną dedykacją http://www.youtube.com/watch?v=8xEJKZTgIjs)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
Mamy czekoladki i chciałam coś jeszcze tylko co?
może jakaś duża książka z sudoku? albo coś do czytania jak lubi (np. zbiór jakiś felietonów z gazet czy coś)?

Cytat:
Napisane przez gosiulka22
No cóż rodza się też zdrowe dzieci po 2,5kg
ważne żeby donosić do tego któregoś tam tygodnia, a maleństwo sobie poradzi i szybciutko przybierze na wadze

Cytat:
Napisane przez karolina2121
1.Szyjka bez zmian 25mm... Oczywiście mam się nie przemęczać i w dalszym ciągu żadnego bzykania ...
3. Pierwszy raz miałam USG przez brzuszek ! Lekarz pomierzył i posprawdzał narządy - wszystko w normie Ponownie potwierdził płeć męską Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko
za wizytę, super że szyjka się nie skróciła a Antoś pozostał Antosiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:35   #2766
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
w ogóle jest jakiś czas do kiedy można zrobić lewatywę?
robi się chyba jak już konkretne skurcze są, zresztą nie wiem ale chyba pora się tym zainteresować

karolina za wizytę
Stary 2013-01-19, 14:36   #2767
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A u Nas klęska.TŻ złapal kapcia wczoraj. Okej pojechaliśmy do wulkanizatora i okazało się, że kapcie się już nie nadają.
Mieliśmy złą zbiezność i z jednej strony kapcie się tak starły, że wyszły druty.
Musieliśmy kupić dwa nowe i jesteśmy 400 zł w plecy ;(

Drugi news
Przyjeżdża teściowa w czwartek bo ona musi mnie obejrzeć...
450 km jedzie, żeby pobyć 2 dni...

Trzeci news
TŻ w przyszłym roku ma operację na palca i będzie pół roku na zwolnieniu. Wymyślił, że zacznie sobie jakieś studia, bo będzie miał dużo czasu
Pewnie niech się rozwija...Ale, żeby mu jeszcze coś dały...
1. uuuu faktycznie pech
2. Tak trochę poniewczasie (jak mawia moja kumpela)
3. może mu coś dadzą, ale Ty będziesz mieć pomoc w domu do maluszka.
Cytat:
krówki to chyba ze słodzonego muszą być
Dodaj cukier

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:37   #2768
karolina2121
siedzę i myślę

Dzięki za oklaski

Na opisie USG znalazłam skrót WF - 400g ... Jak się domyślam to chyba waga malucha... chyba dość sporo waży
Stary 2013-01-19, 14:39   #2769
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

A u Nas klęska.TŻ złapal kapcia wczoraj. Okej pojechaliśmy do wulkanizatora i okazało się, że kapcie się już nie nadają.
Mieliśmy złą zbiezność i z jednej strony kapcie się tak starły, że wyszły druty.

Drugi news

Trzeci news
TŻ w przyszłym roku ma operację na palca i będzie pół roku na zwolnieniu. Wymyślił, że zacznie sobie jakieś studia, bo będzie miał dużo czasu
1. szkoda, my mieliśmy ten problem z letnimi, na szczęście udało się załatać, ale na przyszły sezon czeka nas wymiana
2. ale troska i poświęcenie ze strony teściowej
3. ma czas żeby wybrać coś fajnego i wartościowego

Cytat:

coś czuje, że jednak kobitki będą górować a tu z początku sami mężczyźni byli
niech kobitki górują, synek będzie miał lepszy wybór wśród ślicznych i mądrych panienek
Stary 2013-01-19, 14:40   #2770
nuna2
Zakorzenienie

hump no właśnie nie przyjmą bez paragonurozdamy no bo co... zostawimy z 4
Stary 2013-01-19, 14:41   #2771
MoTyleKsw
Zakorzenienie

xal nie no wie jak wyglądam, bo się znamy
Tylko musi zobaczyć jak wyglądam w ciąży
Nie no pewnie, niech idzie na studia, ja będę miała pomoc w domu, ale on chyba nie wziął pod uwagę, że później musi wrócić do pracy na pełen etat...
Wiem, że jest uparty, to jakoś zwiąże koniec z końcem i da radę

Karolina no mały wielkolud, nie ma co

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-19, 14:42   #2772
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry! zycze milej sobote wstalam o 12, mala znow nie dala mi zasnac przed 3, to chyba jej ulubiona godzina.
mała sóweczka też lubi nocne życie
Stary 2013-01-19, 14:43   #2773
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Spadam bo Panna Zuzanna chce jeść
Znaczy ja chcę jeść ale tak to będę sobie tłumaczyć

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:49   #2774
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hump no właśnie nie przyjmą bez paragonurozdamy no bo co... zostawimy z 4
spoko, to skondensowane mleko ma zazwyczaj długi termin przydatności do spożycia, więc jak tylko można dodać cukru to możesz spokojnie jakieś 8 weekendów robić różne ciasta z mlekiem skondensowanym w roli głównej szkoda że nie ma paragonu, bo zwrócić by było najprościej

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wytłumaczenie rewelacyjne
mój mąż obudził mnie dziś po 10 z pytaniem co chcę na śniadanie bo Ignaś na pewno już jest głodny, a ja nie mogę tyle spać gdy dziecko jest głodne więc teraz jest podział to co niezdrowe zjada synuś (dobrze że nie ma zębów to się nie popsują), a wszelkie pożywne posiłki zjadam ja. i lepiej żeby młody się dostosował i to on przybierał znacząco na wadze a nie ja
Stary 2013-01-19, 15:14   #2775
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Następna wizyta 01 lutego - wtedy idę po zwolnienie i dostanę skierowanie na badania m.in na tą słynną już glukozę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za wizytę. i dla Elizy (ze specjalną dedykacją http://www.youtube.com/watch?v=8xEJKZTgIjs)
ważne żeby donosić do tego któregoś tam tygodnia, a maleństwo sobie poradzi i szybciutko przybierze na wadze
Eliza dziekuje bardzo (mam nadzieje że utwór się jej spodobał bo mnie podoba się bardzo)
Sa niektóre dzieci które są z natury drobne i małe więc jestem dobrej mysli

Cytat:
noooo tez zawsze sobie tak to tłumaczę

Dziekuje wszystkim za barawa dla małej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:16   #2776
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Brawo dla Was i Antosia No uwielbiam jego imię

Cytat:

Drugi news

Trzeci news
Ulala, ta teściowa to podejrzewam, że najbardziej Ci do szczęścia potrzebna
A mąż od kiedy mialby to zwolnienie? Pewnie z tym palcem to ciężko mu będzie przy dziecku działać za dużo, dlatego chcę głową popracować. Ale rozumiem, że coś zaocznego planuje?

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mój mąż obudził mnie dziś po 10 z pytaniem co chcę na śniadanie bo Ignaś na pewno już jest głodny, a ja nie mogę tyle spać gdy dziecko jest głodne więc teraz jest podział to co niezdrowe zjada synuś (dobrze że nie ma zębów to się nie popsują), a wszelkie pożywne posiłki zjadam ja. i lepiej żeby młody się dostosował i to on przybierał znacząco na wadze a nie ja
Mój drugi imienny ulubieniec , ty go tak nie tucz, bo przy porodzie pożałujesz
Ja to mam nadzieję, ze obie z córą zachowamy (albo odzyskamy) smukłość kształtów
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:30   #2777
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam w sobotę
Dopołudnia byłam z mamą w centrum - kupiłam sobie syrop i tantum verde, a w 5-10-15 dorwałam ręcznik z kapturkiem A teraz mogę sobie leniuchować do wieczora

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:32   #2778
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

będzie dobrze
Cytat:

Drugi news

Trzeci news
opony już to do siebie mają, że się zużywają... teraz znów na jakiś czas wystarczą z teściową to tak średnio wesoło..........
a chłop niech się zastanowi, czy aby na pewno będzie miał dużo czasu jak będzie w miarę funkcjonalny, to ty byś mogła wrócić do pracy, a on mieć oko na malucha
Cytat:
nieee rekina nie było
eeee, szkoda...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:32   #2779
JennyAniolek
Zakorzenienie

Obiecany artykuł o wózkach z "M jak mama"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FG1_5810.jpg (62,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5811.jpg (87,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5812.jpg (99,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5813.jpg (121,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5814.jpg (108,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5815.jpg (95,0 KB, 27 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-19, 15:33   #2780
JennyAniolek
Zakorzenienie

4 kolejne polecane porodówki

* Rzeszów
* Sulechów
* Piaseczno
* Wałbrzych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FG1_5816.jpg (105,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5817.jpg (134,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5818.jpg (125,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FG1_5819.jpg (151,4 KB, 8 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-19, 15:50   #2781
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Brawo dla Was i Antosia No uwielbiam jego imię

Ulala, ta teściowa to podejrzewam, że najbardziej Ci do szczęścia potrzebna
A mąż od kiedy mialby to zwolnienie? Pewnie z tym palcem to ciężko mu będzie przy dziecku działać za dużo, dlatego chcę głową popracować. Ale rozumiem, że coś zaocznego planuje?

Mój drugi imienny ulubieniec , ty go tak nie tucz, bo przy porodzie pożałujesz
Ja to mam nadzieję, ze obie z córą zachowamy (albo odzyskamy) smukłość kształtów
Nie no teściowa nie jest zła, ale mogłaby przyjechac jak będzie ciepło, a nie w tą zimnicę się turlać pociągiem...
A co do zwolnienia, nie wiadomo, bo termin operacji jest ruchomy na 2014...
Tylko on chyba nie wszystko bierze pod uwagę, bo zawsze w okresie letnim wznawia działalność gospodarczą razem ze znajomymi, a to trza dopilnować, bo to jest kilkanaście punktów do pilnowania...
Nie mówiąc o towarze, zusach, srusach dla pracowników etc. Ślub, dziecko, studia, praca, operacja, zaaaa duuuużo - przynajmniej dla mnie...
Poza tym on już jedne studia ma za sobą, a po prostu ma potrzebę rozwijania się. Świetnie, rozumiem, ale może niech się chińskiego nauczy?!
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
będzie dobrze

opony już to do siebie mają, że się zużywają... teraz znów na jakiś czas wystarczą z teściową to tak średnio wesoło..........
a chłop niech się zastanowi, czy aby na pewno będzie miał dużo czasu jak będzie w miarę funkcjonalny, to ty byś mogła wrócić do pracy, a on mieć oko na malucha

eeee, szkoda...
No zużywają się, ale boli po kieszeni jak cholera
I no kurcze mieliśmy inne wydatki, tzn ja miałam, bo on z chęcią kupił nowe opony :|
Jemu się chyba własnie tak wydaje, ze to takie hop siup. Bo jeszcze jak studiował, to był u siebie, pracował sobie na dwa etaty, ale tak serio to wychodził jeden i był Panem sam dla siebie. A teraz to trochę inaczej...
Pewnie pogada, pogada i mu przejdzie jak dojdzie co do czego...
A może zapisze się na jakiś kurs językowy czy co...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

w ogóle to nie chce mi się myśleć, bo ja się nawymyślam, nagadam, a później i tak zrobi jak chce, albo w ogóle...

Moje dziecie dziś leniwe jak cholera, chce mnie chyba w nerwicę do poniedziałku wpędzić...
Wszyscy się pytają naokoło, albo dzwonią czy nie moge się doczekać wizyty, czy sie stresuje. Jesosss.
Idę spać, mam chyba spadek formy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-19, 16:08   #2782
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja wpadłam zdac relacje z wczorajszej wizyty
Na poczatek muszę się pochwalić że gin jednak potwierdził dziewczynkę więc będzie Elizka Muszę się powoli przyzwyczajać że mam córeczkę w brzuszku
Po wizycie wszystko ok, wyniki wszystkie mam dobre, gin powiedział że morfologia super w moczu miałam jakies niewielkie bakterie ale mówił że to normalne w ciąży. Zapewnił mnie że ruchy dziecka poczuję lada chwila, uspokoił mnie troche. Mam na razie +2kg wiec nie jest źle.
Do następnej wizyty na razie nie zlecił mi żadnych badań.
Szyjka ok, długa, twarda ogólnie powiedział że super wszystko. Macica na wysokości pępka więc w porządku jak na ten tydzień.
Z małą na szczęście wszystko dobrze. Chociaz na początek się przestraszyłam bo zaczął mi robić usg ja patrze a dziecko się nie rusza dopiero jak zobaczyłam bijące serduszko to mi ulżyło Mała widocznie spała sobie słodko ale obudziliśmy ja tym usg
Pomierzył ją, postrawdzał wszystko i jest w jak najlepszym porzadku. Tylko wg usg termin mi wychodzi na 18czerwca więc aż 10 dni później niż mam ustalony. Chyba jednak sie musze nastawić że nie urodze przed 15 wychodziło by że mam 19tydz dopiero wg usg wiec moze jednak ciąża jest młodsza i temu nie czuje ruchów. No zobaczymy.
Malutka waży 270g Mój mąż stwierdził że duża już pannica. Nie wiem ile mierzy bo nie pamiętam jak gin mówił a nie mam napisane.
super ze zostala dziewczynka i ze badanie ok
Cytat:
a no właśnie nie dodałam-rozmiarówka mega zawyżona bo to są takie maleństwa jak moje 62
nom na metce masz 9miesiecy ehhe
Cytat:
Hej

superr
Diabli niby w tym mirage tez mozna uzyc wkladu dla noworodka , ale ten ulima fajny tez a ja sieprzejade zobacze do hurtowni tamten bo fajny byl taki zgrabnyy

wrocilam 2 danie zjedzone , teraz kawa inka heheh

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

haaloo gdzie wyy??/ ja tu sie nudzee ciszaaa jakas nastala
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:15   #2783
cloche
Zakorzenienie

ano cisza, wszystkie odsypiają ja zaraz idę w gości...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:26   #2784
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gin zawsze nam pomierzy to co umie, a dziś zażyczyłam sobie opis do usg i mam dokładnie popisane co i jak
A to ja się nawet nie upominałam, sam dał
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
D
Wlasnie zastanawia mnie, ze bie mam bolesnych kopniakow. Czy to mala nir kopie za mocno,czy amortyzacja (wody plodowe + tluszczyk) tak dziala po pecherzu tez mi nie skacze. Ale moze jeszcze wszystko przede mna
My zaliczyliśmy kilka bardziej bolesnych kopniaków ale po pęcherzu nie kopie Wszystko przed nami

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Widziałam, że była dyskusja na temat staników do karmienia..Ja się właśnie zastanawiać czy w ogóle kupować.. Bo jak tak siedze w tej mojej ciażowej piżamie do karmienia.. To odpijam guzik wywalam cyca ze stanika i jest.. Nie wiem czy jeszcze to odpinanie w staniku mi coś da, ale może się myle?? tylko ze caly cyc na wierzchu jest.. może w tamtych do karmienia da się tylko część wywalić??
Cały dzień chcesz siedzieć w koszuli i bez stanika? Od razu zapisuj się na plastykę piersi
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć na wczorajszej wizycie (kontynuacja połówkowego) wszystko elegancko a nawet lepiej- nie spodziewałam się np, że trafimy na sprzęt z 3 D i podejrzeliśmy malucha, myślałam, że się rozpłynę, a dr jeszcze do mnie: ma pani pendrive? niee... to nagram na płytkę

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczerze że raz kupiłam stanik odpinany taki dla matek karmiących..tylko kilka razy go założyłam ..nie mogłam na to patrzec..nie czułam się komfortowo..w ogóle tak nie sexi
..zawsze chodziłam w normalnych sexownych podnoszących czy koronkowych czasami bez...
i nigdy nie miałam problemu z wyciągnięciem cysia i karmieniem dzieci...
pierś wyciągałam sobie jedną ręką i już malec ssał...nawet wtedy kiedy był noworodkiem i nie w jednym sklepie czy na ławeczce w parku musiałam karmic...czasami tylko odpinałam sobie ramiączko...ale tylko przy sztywniejszych modelach...

i jeszcze jedno....te mamy które planują kupic już staniki na zaś..(na po ciąży)...odradzam....:ehe m:
piersi znacząco się powiększą i obwód pod nimi też..
mi powiekszyły się o 3 rozmiary...
były olbrzymie..pełne..i bardzo mi się to podobało
A kupiłaś ładny stanik czy te szmatki za dychę?

A ponoć stanik do karmienia powinno się kupić z obwodem takim jak przed ciążą

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no też się nad tym zastanawiam, co mają na myśli "swoją lewatywę". Myślałam że od was się dowiem o co chodzi
Widzę, że wszystko już wyjaśnione
Cytat:
Dzięki za oklaski

Na opisie USG znalazłam skrót WF - 400g ... Jak się domyślam to chyba waga malucha... chyba dość sporo waży
Nasz tydzień starszy od Twojego miał 375g

---

wróciłam ze szkoły i padam... rano nawet walnęłam budzikiem i chciałam olać ale mąż mnie przekonał abym poszła i miał rację dobrze zrobiłam
idę kończyć obiad i spaaać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:28   #2785
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Nie mogę spać...
Idę pouprawiać jakiegoś lenia razem z dzieckiem...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-19, 16:29   #2786
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ano cisza, wszystkie odsypiają ja zaraz idę w gości...
dokladnie siedza do 3 na wizazu a potem spia do 17 hee to udaego wypadu
Stary 2013-01-19, 16:30   #2787
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w sobotę
Dopołudnia byłam z mamą w centrum - kupiłam sobie syrop i tantum verde, a w 5-10-15 dorwałam ręcznik z kapturkiem A teraz mogę sobie leniuchować do wieczora
Zrób fotkę i podaj cenę z ciekawości. Na to są promocje czy tylko na ubranka?

Cytat:
Obiecany artykuł o wózkach z "M jak mama"
zaraz poczytam.
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

haaloo gdzie wyy??/ ja tu sie nudzee ciszaaa jakas nastala
Ja się najpierw żaliłam rodzicom, a później kombinowaliśmy telefonicznie co zrobić z moim bólem i wyszło, że to od kręgosłupa, a później wzięłam się za prasowanie

Stary 2013-01-19, 16:47   #2788
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zrób fotkę i podaj cenę z ciekawości. Na to są promocje czy tylko na ubranka?

zaraz poczytam.

Ja się najpierw żaliłam rodzicom, a później kombinowaliśmy telefonicznie co zrobić z moim bólem i wyszło, że to od kręgosłupa, a później wzięłam się za prasowanie
no prosze pracowity dzionek , ja sie wczoraj naprasowalam i naogarnialam chate wiec dzisij lennnn
Stary 2013-01-19, 16:47   #2789
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
50 pieluch? uzywa tych ich? bo dziewczyny pisaly, ze 10-20 wystarczy. ja planuje kupic 30 sztuk, ale to do ulewania, przykrywania itd.
No ona w domu raczej dawała mi pieluchy normalne, a na jakieś wyjścia pampersy no i na noc.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Właśnie robię pizze z tego przepisu z yt ciekawe co mi to wyjdzie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:51   #2790
xal
Zakorzenienie

Chyba zacznę szukać sklepu gdzie można zobaczyć ten Graco Evo, zakochałam się w składaniu 1 ręką ...
Znalazłam, 10 km ode mnie, coś czuję że będzie wycieczka w poniedziałek, bo według neta mają tam też Baby Active

Edit:
No i odpadł, a wydawal się taki fajny http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/g...kowanej-cenie/ ma piankowe koła

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-01-19 o 17:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości