|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
jeszcze chwila i bedzie wielkosci gruszki zreszta pojawiaja sie wzdecia mniejsze lub wieksze i to wszystko wypycha mi tez jest ciasno w portkach, a i zauwazylam ze rajstopy mnie cisna, juz je sobie pod cycki podciagam byle nie uwieralo
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz sie nie dopinam w spodnie, mimo, ze jestem w 6 tc
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
bajka1807 widze że w poprzedniej ciąży bardzo podobnie nam brzuszki rosły
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- pszczoua- jutro kończe tydzień 7 i zaczynam 8 a w środe do gin Mnie spodnie jeszcze nie cisną bo albo mam biodrówki albo takie wyższe do pępka jedynie w jednych czuje że mi się biodra poszerzyły ale to zauważyłam zaraz po tym jak się kapnęłam że jestem w ciąży![]() ![]() Jak powiedziałam siostrze że chyba jestem w ciązy to ta zaraz stwierdziła że zauważyła że w 1 ciąży i teraz tak jakby biodra mi sie rozeszły/ poluzowały....hahaha ...może coś w tym jest
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Ja u siebie nic nie zauważam też jestem w 6 tygodniu
i pewnie prędko nie będzie widać
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
a ja idę na pierwsze usg 23go stycznia i będę wtedy już w 9 tygodniu
mam nadzieje, że wszystko ok, bo ostatnia ciąża była martwa od 7 tygodnia
|
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
ja tez mam wizytę 23 i usłyszę bicie serduszka
|
|
|
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mam wizyte 23
to będzie 7 tc4d i mam nadzieję usłyszeć, zobaczyć i naprawdę uwierzyć że jest zdrowe i się rozwija bo póki co to potwierdzeniem jest test ciążowy i tyle;/
|
|
|
|
#548 |
|
Konto usunięte
|
ale nas dużo na 23go
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
na którą macie wizyte??? ja na 15.
|
|
|
|
#550 |
|
Konto usunięte
|
ja na 10 rano - ciesze się, ze tak wcześnie, bo inaczej bym się denerwowała czekając na wiadomość czy wszystko w porządku; w ogóle teraz też dużo stresu było, bo mi wyszły wysokie przeciwciała IGG cytomegalii i już płakałam, że znowu będzie poronienie, ale po badaniu na awidnośc wyszło, że nie mam cytomegalii, więc kamień z serca
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnia @ mialam 25 listopada. A szczerze mowiac nawet nie wiem jaka wyszla mi beta bo wyniki byly przeslane prosto do lekarza a on nawet mi nie powiedzial. Stwierdzil tylko ze wysoka... A ja jakos nawet nie zapytalam, chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc. Wiecej juz do niego nie pojde
|
|
|
|
#552 |
|
BAN stały
|
Ja się bardzo boję terroru laktacyjnego, bo mam z tym problemy.Przy pierwszej córce wyłam z bólu, a ona z głodu bo pokarmu i tak nie miałam.Poród był chyba przyjemniejszy.
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku u mnie potwierdzeniem sa tesy i beta powtorzona trzy razy test ostatnio dwa dni temu zrobilam dla sportu i krecha testowa pojawila sie od razu i do tego mega bordowa, wiec sie wyluzowalam troszke
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczajac sie do tematu wizyt to ja mam 30 w ppradni ginekologicznej przy szpitalu, w ktorym najprawdopodobniej bede rodzic (chyba, ze cos wypadnie po drodze)
wtedy skoncze 7 tc.
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na 13:30 i zaczne 7 tydzień
Ostatnio miałam 9 stycznia i mój skarb był o 4 dni za mały na usg niż powinien -tak lekarz powiedział i przepisał mi leki bo już kiedys poroniłam
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
wiec tak pani w przychodni która zawsze zadaje pytanie czy potrzebne L4 została nieugięta, ale zauważyłam czekając do niej że odsyła do zabiegowego na uwaga uwaga mierzenie temperatury - dwóch kolesi, brała następną osobę i później wracali do niej..zauważylam że awansowała na kierownika przychodni może dlatego taka nieugięta, i że kontrole z zusu
ale znalazł sie termin w tym medicoverze i jutro mam wszytskie badania z krwi i moczu oraz usg na które za biorę TŻ bo soboty też ma wolne.lekarza też mam 23 i o 17 czyli muszę odebrać nadgodziny bo z urlopem to ciężko chyba że na żadanie po uprzedzeniu... żenada poprostu. a wiecie co ja mam teraz wizyte co tydzien np dzis ta wizyta nic niewniosła czułam ze stracilam czas... pan zapytał czy sie dobrze czuje, jaka mam grupe krwi i czy mam potwierdzenie, czy chorowałam na różyczke i ospe, powiedział ze beta potwierdza początek 8 tygodnia ciąży i dal skierowania na badania. zaprosił na kolejna wizyte nawet po samej krwi jak neizdaze zrobic usg - na co mu powiedziałam ze niebardzo mam możliwosc przychodzic co tydzien zwłaszcza że wolne godziny ma ok 12-13 gdzie jestem w pracy, albo przyjmuje na drugim końcu miasta... to miała być przyjemność ale dzisiejszy dzień mnie wykończył na dobra sprawe dalej nic niewiem
|
|
#557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-01-18 o 21:53 |
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Powinien jezelu wie o jej ciazy - a ja niechce narazie mowic bo nawt niewiem czy wdzystko jest ok.
Ja jestem z Warszawy. U Ciebie tez tak jest ze lekarz na wizycie nie robi usg tylko trzeba oddzielne skierowanie, wizyte i lekarza? Czy u Was tez tak sypie snieg?
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w badaniu ginekologicznym wykryje, po rozmiarze szyjki macicy.Mi tak wykrył, fakt robiłam test a on mnie zbadał i potwierdził bez wyników i USG. Był 6,7 tydzień ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Witam mamusie ![]() U mnie jest bialutko i śnieg sypie nadal. U mnie jest 8 tydzień i 2 dni Ja miałam robione tylko 1 usg i czekam na następne na 14 lutego, akurat to będzie 12-13 tydzień i lekarz stwierdził że to nAjlepszy moment , DODAM ZE TEŻ NA USG chodzę do innego ale też w przychodni ponieważ mój nie robi, ugadali się miedzy sobą ze tamten będzie robił...ale na 1 usg za wiele nie powiedział bo mało było widać, jedynie ze serduszko bije i płód żywy to najważniejsze....więc czekamy do 14 lutego ![]() Fajna stronka wpisujecie date ostatniej @ i pokazuje wam jak wasza dzidzia rośnie http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Chciałabym do Was dołączyć ![]() Zrobiłam test ciążowy w środę i wyszły dwie kreseczki. Wczoraj byłam u doktora, zrobił mi usg i potwierdził ciąże dokładnie: 6w1d. Serduszko biło, super uczucieMam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze, bo w tamtym roku ciąże miałam nieprawidłową i poroniłam. |
|
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
a no i też jestem strasznie leniwa, i tylko bym spała już zapowiedziałam mężowi że w niedziele to nie wstaje szybciej niż 12 hehe jeść nie muszę stwierdziłam , czyli nie chce mi się gotować
![]() a on na to hahahaha w to ci akurat nie uwierzę ze ty nie będziesz jadła![]() Wczoraj było tak milutko położył mi się na brzusio i pyta słychać już coś ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]() Oj i przykro mi poprzedniej ciaży Teraz będzie oki. trzymam
|
|
#562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas pełno śniegu, ale nie sypie.... |
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka... Pamiętacie mnie?
Zrobiłam dziś test i są... 2 kreseczki! Umawiam się za chwilę do ginekologa.
|
|
#564 |
|
BAN stały
|
Kupiłam coś takiego
http://allegro.pl/uroczy-cieply-komb...943491893.html Właściwie to pewnie córka jeszcze o niego zahaczy,bo kompletuję jej właśnie ubrania w tym rozmiarze, ale drugie maleństwo też będzie miało. Oraz http://allegro.pl/likwidacja-sklepu-...944912714.html Trochę mniejsze, ale jeszcze w nie mała pewnie wejdzie, a potem na półkę i czekać. Troszeczkę się minę z porami roku.Dla maleństwa muszę kupić chyba jakiś jesienny kombinezonik jak się urodzi we wrześniu, bo dla małej w listopadzie to miałam od razu zimowy, drugi i trzeci już będzie zimowy, tu akurat się zgra. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-01-19 o 13:42 |
|
|
|
#565 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki-moge sie do Was dołaczyc?Ogólnie to powinnam byc w lipcowo-sierpniowych ale one juz tam tak wysoko w tej ciazy ..Blizej mi do Was jak do nich
Ostatnia miesiaczke mialam 16 listopada lecz wg usg dzidzius jest troszke młodszy bo ma 8 tydzien Termin porodu wg usg to 27 sierpnia.To co przyjmiecie mnie do swojego grona?Pozdrawiam!
|
|
|
|
#566 |
|
BAN stały
|
policzanka witaj
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje mamusie
, po cichu Wam zazdroszczę tego cudownego okresu jakim jest ciąża.Życzę Wam dużo sił, zdrowia dla Was i dla Waszych pociech ![]() pozdrawiam mama wrzesień-październik 2011r.
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhm, widzę, że nic o sobie nie napisałam
![]() No więc mam już (od wczoraj) 26 lat Na stanie mąż i 1,5 - roczny Edzik ![]() Mieszkamy w Wawie, aczkolwiek niemalże poza. Nie mogę się doczekać wizyty
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny wszystkim tym, które do nas dołączyły serdeczne GRATULACJE
![]() |
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja tez o sobie nic nie napisałam
A wiec mam 26 lat(w lipcu27),mieszkam w Policach no i od 3,5 roku jestem mężatką To moja druga ciaza,pierwszą niestety 5 lat temu poroniłam.Miłej nocki zycze!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

jeszcze chwila i bedzie wielkosci gruszki

u mnie potwierdzeniem sa tesy i beta powtorzona trzy razy
test ostatnio dwa dni temu zrobilam dla sportu

Teraz będzie oki. trzymam