MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 21:52   #2581
bzinka
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5 Koleżanki były tak wspaniałomyślne, ze weszłam jako druga, a ze przewodnicząca komisji zachorowała, to wyników oficjalnych nie było i po obronie możnas było jechac do domu Także wielka dziękówa za kciuki i wsparcie od dzis mam pełne kwalifikacje nauczyciela wczesnoszkolnego i przedszkolnego
Tak, tabletki do żucia mało przyjemne to żucie, ale mi jak na razie pomaga baardzo
Gratulacje!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 21:53   #2582
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
obrioniona żem na 5
gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
... za dużo wolnego źle na mnie działa...
ale jakie konkretne akcje robisz

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:01   #2583
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dołączam już dawno obiecana listę od połóżnej ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję, ze widoczne sa literki. Pierwsze 2 strony to rzeczy do szpitala, 2 kolejne to "wyprawka" dla malucha. Może sie przyda, na przykładzie "potrzeb" i wymogów szpitala przy. al. kraśnickich w Lublinie Gdzie trzeba mieć wszystko od widelca po papier toaletowy;p

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:09   #2584
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja długo poszukiwałam koszyczków na kosmetyki dla małego i na skarpetki, czapeczki do szuflady. Jak ktoś poszukuje takich to polecam Kaufland, bo bardzo duży wybór i dobre ceny Ja dziś kupiłam 3 mniejsze koszyczki za 1,99 zł i 2 większe za 2,99 zł (wzór zebra
No i czapeczka z 1,49 zł też w tym sklepie.

Aaa i odwiedziliśmy Ikeę, kupiłam lampkę nocną http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/ oraz pojemniki do zawieszenia na łóżeczko na wodę i kosmetyki do przewijania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/
Muszę odwiedzić Kaufland, bo faktycznie fajne i nie drogie te koszyki.
Mam lamkę z tej samej serii z ikei, tylko gwiazdę. Właśnie dziś ją zamontowaliśmy.

Cytat:
obrioniona żem na 5
GRATKI!!!!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się dziewczynki co dobrego słychać? ja wzięłam wszystkie ubranka posegregowałam kolorami aby było mi łatwiej prać i schowałam do tapczanu pranie planuje zacząć jakoś na przełomie marca a kwietnia. Dziś kupiłam łóżeczko i materacyk dla Michałka ale pięknie zapakowane czekają na odpowiedni moment. załączam zdjęcie łóżeczka ale nie robione u mnie lecz wzięte ze strony.
Ładniutkie łóżeczko, bardzo podobne do mojego, tylko kolor inny

A u nas już komoda poskładana, jestem z niej bardzo zadowolona. W przyszłym tyg będę ją uzupełniać tzn. prać, prasować i układać ciuszki małego.

Zrobiłam sobie dziś mały salon spa peeling z kawy na całe ciało (kocham go!), na twarz położyłam maseczkę odżywczą.
Potem pomalowałam pazurki na winną czerwień, a teraz właśnie skończyłam wcinać sałatkę owocową Polecam! aaaa się zregenerowałam...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:11   #2585
maria28
Kniaginia

Klementyna, gratuluję !
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:12   #2586
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Wczoraj po wizycie ok, chociaż... To że jestem 11 kg na plusie to ok, ale dostałam zrypkę że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 2,5kg... Ginka powiedziała, że dzidzia sie urodzi a słodycze na brzuchu zostaną... (skąd ona wie, że podjadam slodycze?) No a co do Gucia - nadal głowa w górze, co ginkę zaniepokoiło... Powiedziała, że dajemy mu jeszcze miesiąc. Ale jak do kolejnej wizyty 11.02 sie nie odwróci, to musimy ustalić termin i miejsce cc. Kurcze, trochę mnie to zestresowało bo jednak na poród SN się nastawiłam Mały waży około 1,6kg ale ginka powiedziała, że jak pójdę na usg 2D (pojutrze) to pewnie będzie ważył ciut mniej bo każdy sprzet pokazuje inaczej (inna skala czy coś)

Cytat:
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5
Opieprz za 2,5kg na miesiac? Moja lekarka cieszy sie, ze tylko tyle, bo moich 4,5 na miesiąc;p Mówi, że 2-2,5 na miesiac to norma... Ale teraz az się boję na wagę stanąć, bo wciągam wszystko jak odkurzacz....
gratulacje..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:28   #2587
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5 Koleżanki były tak wspaniałomyślne, ze weszłam jako druga, a ze przewodnicząca komisji zachorowała, to wyników oficjalnych nie było i po obronie możnas było jechac do domu Także wielka dziękówa za kciuki i wsparcie od dzis mam pełne kwalifikacje nauczyciela wczesnoszkolnego i przedszkolnego
Tak, tabletki do żucia mało przyjemne to żucie, ale mi jak na razie pomaga baardzo

Opieprz za 2,5kg na miesiac? Moja lekarka cieszy sie, ze tylko tyle, bo moich 4,5 na miesiąc;p Mówi, że 2-2,5 na miesiac to norma... Ale teraz az się boję na wagę stanąć, bo wciągam wszystko jak odkurzacz....

ZNam to, ja poprałam już wszystkie ubranka, poprasowałam, popakowałam a mama mi wczoraj znów dowiozła jakieś ciuszki, bo....nie mogła się oprzec

gratulacje
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:35   #2588
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny pakujące się..
może którejś z Was okaże się pomocne:

http://www.liliija.blogspot.de/2012/...bysmy-sie.html

http://www.liliija.blogspot.de/2012/...-moze-nie.html

róbcie mi dalej smaka na kawę!!
a mnie się wydaje dobrym pomysłem z tych list, poza oczywistymi rzeczami;
- podkłady na kibelek - czasem tylko widze je na listach do szpitala (spakowane u mnie już bo czasem je uzywam w innych sytuacjach)
- wachlarz
- spryskiwacz żeby sobie rozpuścić tantum rossa ( poprzednio zaczęłam sie podmywać tym dopiero w domu ale uważam ze to super pomysł do szpitala)

idotyczny wydaje mi sie olejek nuxe które pięknie pachnie do masażu, ciekawa jestem czy jak jej sie rzygac bedzie chciało tez tak pięknie jej bedzie pachniec, nie mówiąc o tym że nie warto przy noworodku uzywać takich mocno zapachowych kosmetyków, maluch ma czuć mamę i mleko
a do mycia krocza to ja chyba zrezygnuje z płynu do higieny intymnej na początku, kupiłam sobie szare mydło(podobno się lepiej rany goją)

klementyna1 gratuluję

czarny flamaster ja też się czuję w czasie seksu jak wieloryb grenlandzki na dodatek mam problemy z więzadłami które mnie bolą prawie odkąd zaczął mi brzuch rosnąć i jak rozłożę rano za szeroko nogi to mnie całe dupsko i nogi do kolan bolą cały dzień.aż dobie na forum o seksie weszłam, no......pokłóciłam się z tż, może się godzić będziemy
Stary 2013-01-19, 22:44   #2589
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

klementyna gratulacje
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:46   #2590
Villga
Zadomowienie

[QUOTE=czarny flamaster;38743063
Wiecie co? Miałam taki mega sen erotyczny i nie miałam w nim brzuszka Obudziłam się z taką ochotą na seks, a jak zobaczyłam jak ciężko jest mi się obrócić, to doszłam do wniosku, że chyba poczekam jeszcze z kilka miesięcy.... [/QUOTE]
Tez tak miałam ostatnio

Cytat:
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5
Super!! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie dziś mały salon spa peeling z kawy na całe ciało (kocham go!), na twarz położyłam maseczkę odżywczą.
Potem pomalowałam pazurki na winną czerwień, a teraz właśnie skończyłam wcinać sałatkę owocową Polecam! aaaa się zregenerowałam...
O jak fajnie Ja mam lenia i nawet pomalować paznokci mi się nie chce Pomijam fakt, że je wczoraj na filmie obgryzłam

Misiulka: bardzo fajne łóżeczko

Ja dzis miałam dzień lenia. Pościerałam kurze i stwierdziłam, że na podłogi nie mam siły. Rozłożyłam się jak królowa na łóżku a małż ukochany biegał z odkurzaczem Cóż to był za cuuudowny widok! Ach i och!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 22:51   #2591
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
moja przeszła ospa jak miała 10 miesiecy, tatuś jej załatwił
nawet sie zaszczepić nie zdązyłyśmy, zaoszczedziłam 220zł

złapała coś, pewno od teściowej bo ją pilnowała w wtorek a przyznała sie ze ja boli gardło jak przyszła, za późno było na organizowanie kogoś do młodej bo musiałam wyjsc na usg.....
no ja właśnie też nie zdążyłam zaszczepić a o tym myslałam

Cytat:
o matko... Biedulka
nom

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

tu masz linka do rankingu chusteczek http://podwojona-sroka.blogspot.com/...nawilzane.html

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

jeszcze mam parę pytań w kwestii wyprawki (wybaczcie jeśli nie będą zbyt mądre):
- prześcieradło: frotte czy zwykła bawełna? ma to jakiekolwiek znaczenie czy po prostu na zasadzie kto co lubi?
- pieluchy tetrowe: w jakiej ilości? jakie? patrzę jakie ma ten sprzedający z all - r_p77 a tam zwykłe, podwójnie tkane, w kilku większych rozmiarach, w rozmiarze mini? i zgłupiałam
- podkłady poporodowe (te gigantyczne podpaski) i te na łóżko: w jakiej ilości?
chwilowo chyba tyle mi się nasuwa pytań
dzięki, spisałam sobie wszystkie kosmetyki, jakie są polecane

ja mam frotte, nie ma znaczenia raczej
pieluchy my mamy 10szt, ale przy Julce czasem brakowało rozmiar yyyy nie wiem kupowałam w tesco pakowane
podkładów poporodowych mam 3 opakowania belli, jeszcze 2 sobie dokupię
na łóżko nie mam nic, w szpitalu dają

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Strippi, megi, trolla - zdrówka dla Waszych dzieci!
Strippi, Twoja Julka chyba wszystko po kolei łapie...

[
nom niestety i zaczęło się od września jak poszła do przedszkola, wcześniej nie chorowała

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Strippi co do ospy..to słyszałam że jest ściśle powiązana z półpaścem. Przeprowadziłam mały wywiad w ubiegłym tygodniu właśnie odnośnie ospy. Miałam w planach wybrać się jeszcze w styczniu do przyjaciółki której synek aktualnie przechodzi ospę. Ale jednak zrezygnowałam. Znajoma pediatra, odradziła mi, gdyż pomimo tego że ospę przechodziłam, to mogłabym sobie zafundować po tych odwiedzinach właśnie półpaśca, podobno wywołują go te same wirusy co ospę. A tam gdzie planowałam się wybrać właśnie panuje ospa i dookoła wszyscy chorują, więc nawet jeśli nie od synka koleżanki to mogłabym się zarazić od kogoś innego. Także uważaj na siebie.
no właśnie wczoraj trochę na ten temat poczytałam i mam nadzieję, że się nie zarażę, bo podobno mocno boli, ale nie groźne w ciąży

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ospa jest do D.
Noc nieprzespana, dziecko płacze. Boziu...
moja Julka płacze jak ją smaruję wapnem :/ mówi, że ją to boli ...
Trochę się drapie, ale próbuję ją zająć by się nie drapała. Dziś na szczęście wyszło ok 5 nowych kropek tylko.
Noc przespana, ale poszła spać po 24:00 więc nie wyspana jestem.
W ogóle nic nie je moja Julka,dziś 1,5 pieroga, plasterek sera żółtego na cały dzień :/
za to pije już więcej

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a nie możesz ty sobie spać a ona niech się bawi obok ciebie? Jak wyzdrowieje próbuj ją tak uczyć bardzo przydatne

to tak wam napisze z innej beczki bo przepisuje sobie rzeczy ze starego kalędarza do nowego i mam tu Julki śmieszne teksty pozapisywane to wam napisze jeden nasz dialog Julka miała wtedy 3 lata i 2 miesiące
Jula: A babcia przyniosła mi ciastko i zjadłam
Mama(ja): I co dobre było
J: Dobre
M: A dla mnie masz?
J: Babcia miała w torebce nie dała ci?
M: a zapomniałam poprosić, daj mi buziaka to skosztuję jakie dobre
J: Buziaka nie, poliż sobie moje ząbki (i tu wyszczerzyła się)

no dobra ide walczyć dalej z katarem
super tekst

ale ja nie umiem spać jak ona się bawi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do ospy - to w sumie nawet nie chorowite dzieci i tak ją zaliczają w większości ........
A moje nie chorują często ale czy to zasługa jedzenia ? nie wiem .... nigdy nie były chorowite - kuba pierwszy katar dostał ok.2 r.ż ,ninka troszkę wcześniej. Ale ja z tych długo karmiących - więc jakaś ochrona to jest dla dziecka .Do tego od zawsze mieli kontakt z dużą ilością dzieci (basen od 2 mies.życia, zajęcia w kreatywce od 6 mies.ż.)
a co do jedzenia to NIE WIERZ REKLAMOM!!!!! dzięki nim powinniśmy dawać same "zdrowe" rzeczy- nutellę,nimm 2 ,danonki,bakusie,kinder kanapki a także zupy z paczki, jakieś tam "pomysł na.." i co tam jeszcze jest ........
Ogólnie i bez wymądrzania i rozpisywania powinniśmy jeść wszystko to co ma najkrótszy i najłatwiejszy skład do wymówienia, wszystko to co przypomina z czego jest zrobione ,ma krótką datę przydatności .Jedzenie proste i dające radę się zepsuć .

pisałaś o jogurtach - zwykłe naturalne są ok ,co do słodkości - "najzdrowsza" jest czekolada ,lody ale i tu trzeba czytać skład ..... no i nie dawać na co dzień.

a co do spania- może postaraj się prztrzymywać ją do wieczora bez spania ,no ale jeśli jest dzieckiem które musi to tylko godzinke nie więcej i do 16 max. a wtedy zdąży się zmęczyć do wieczora i pójdzie spać normalnie . u mnie to działało - dzieci spały w południe do 1,5 r.ż -kuba ninka tak mniej-więcej do 2 .Ale jak nawet żle się czuły czasami i zasnęło im się to tylko do 16 .
dzięki za wszystkie rady, Julka nie lubi naturalnego jogurtu
choć ostatnio to nic nie je :/ od półtora tygodnia je tyle co kot napłakał

co do spania, to ona w dzień śpi właśnie w południe i jest ok, ale teraz przez chorobę (cewka, przeziębienie, ospa) potrafi spać 4 godziny :/ i nic nie pomaga wybudzanie, bo od razu zasypia ponownie.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
O rany...współczuję... Zdrówka dla waszych skarbów i wytrwałości dla Was

fajna ta lampka a żółwik
dzięki

no lampka super, nie byłam do niej pewna jak patrzyłam na zdjęcia, ale jak przyszła i ją odpakowałam, to się zakochałam
moja mama też nią zachwycona i mąż też

A żółwik to ten projektor z gwiazdkami

Dziś kupiłam mojej Julce zestaw konny, kask jeździecki, polówkę i bryczesy niedługo wiosna to będzie jeździć na kucykach
Za to małemu kupiłam dres Adidasa bo nie mam nic małego z dresów, więc jeszcze z 2 chcę dokupić, bo wygodnie ubrać body pod spód i na to dresik
Stary 2013-01-19, 23:16   #2592
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no ja z wycięciem i new borny to wezme na wszelki wypadek pampersa albo huggies a potem wlasnie bede eksperymentować.
kolezanka mówila ze wystarczy odgiąc albo samemu wyciąć nie ma co przepłacać.
hmmm... Ja do szpitala tez planuję pampersy. Ale w sumie new borny to chyba koło miesiąca się będzie używać... Więc kilka paczek pójdzie A w związku z tym kilka firm zdążymy wypróbować A Pampers są też z wycięciem? Bo nie słyszałam o takich Co do tego wywijania to też słyszałam - położna nawet nam pokazywała jak to robić
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie dziewczyny
Zebrałam się w sobie i pojechałam do Rossmana, żeby nie siedzieć przygnębiona w domu. Kupiłam kilka rzeczy, w tym wagę, bo pisałyście,że cukrzycówka powinna sobie ważyć porcje.
Chusteczek babydream juz wogóle nie było, puste półki, wszystko przebrane. Ale na przykład nie miałam szczoteczki do włosów a ta różowa strasznie mi sie spodobała, więc wzięłam.
Takie małe co nieco a cieszy
Oprócz tego teściowa wpadła na chwilę i przyniosła mi śpiworek, kilka par małych bucików i body (a mówiłam jej kilka razy, że ciuchów już nie potrzebuję ale to można tak mówić....) .
bzinka, brawa za zakupy A co do ciuszków - to tylko się cieszyć Darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda... A od przybytku głowa nie boli
Cytat:

klementyna, gratuluję
No też się zdziwilam tym opieprzem... Tym bardziej, że już tak na początku bylo, że też tyle przybrałam. Ale wtedy nic nie mówiła. A teraz... w sumie samo dziecko przecież o 700g podrosło a ona mnie o 2,5 kg zrypała A co najlepsze - jak byłam na poprzedniej wizycie to okazało się że przybrałam 0,5 kg w 4 tyg i wtedy jej znowu było za mało... i kazała jeść na co mam ochotę... Chciała to ma... niech się zdecyduje
Cytat:
witam się dziewczynki co dobrego słychać? ja wzięłam wszystkie ubranka posegregowałam kolorami aby było mi łatwiej prać i schowałam do tapczanu pranie planuje zacząć jakoś na przełomie marca a kwietnia. Dziś kupiłam łóżeczko i materacyk dla Michałka ale pięknie zapakowane czekają na odpowiedni moment. załączam zdjęcie łóżeczka ale nie robione u mnie lecz wzięte ze strony.
bardzo ładne łóżeczko
Stary 2013-01-19, 23:30   #2593
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

'' gdzie sie podzial moj techonik ''
a cóż to?!

.
no wiesz co - mama sie pytala o to gdzie jest jej Telefon

Cytat:
Także wielka dziękówa za kciuki i wsparcie od dziś mam pełne kwalifikacje nauczyciela wczesnoszkolnego i przedszkolnego
brawo

och idę spać, się naoglądałam filmów i chyba trza iść spać

buziaki i milej nocki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 23:42   #2594
Dragusia88
Zakorzenienie

klementyna gratuluje ty kujonie
Mokka dla Gustawa czy już zdecydowane? hehe
nie pamietam co tam jeszcze bo czytalam was na komorce.
a ja mam wirusa lekarz stweirdzil eh. czemu musze wszystko łapać?

a co do prześcieradeł to mi sie frotta podoba i też na takich śpimy wiec mały tez dostanie dzisiaj się wierci jak szalony, mame w chorobie pociesza że chociaż z nim ok

ide spać.
aha jutro jedziemy do Opola wracamy w poniedzialek wieczorem wiec pewnie znowu sie opuszczę w pisaniu ;/

dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 08:26   #2595
czarny flamaster
Zadomowienie

Heeeeej....

Ciężka noc za nami... Nie dość, że coś mnie przeczyściło wczoraj wieczorem, to koło 5 rano chyba dostałam skurczy. Piszę "chyba", bo nie jestem pewna w 100% czy to to. Obudził mnie ból brzucha i jeszcze sobie pomyślałam "O Boże! Muszę wstać po podpaskę, a nie mam żadnej!". Ból pojawił się dwukrotnie i trwał chwilę, ale jakiegoś dramatu nie było. Na mnie trzeba siły

Moja znajoma właśnie pisała, że miesiąc po porodzie wróciła do starych ubrań. Zaraz po porodzie spadło jej 11kg, a w ciągu miesiąca kolejnych 12 Mam nadzieję, że mój sen o tym jak szybko traciłam kilogramy się spełni

Wczoraj u teściów było w miarę, w miarę. Jak opowiadaliśmy o szkole rodzenia, to od razu stwierdzili, że oni nas nauczą jak się małe dziecko myje. Powiedziałam, że nie trzeba, bo myłam dziecko w każdym wieku i się nie boję, a mężowi po prostu pokażę i da sobie radę. Muszę pogadać z mężem by przypadkiem nie pozwolił im przyjechać do nas zaraz po porodzie. Nie chcę ciągłych odwiedzin gdy wyjdę ze szpitala, dostanę wzmożonej laktacji, a tu teściowie i musisz siedzieć i gapić się na nich....

Najbardziej jednak wkurzył mnie jeden tekst. Jak pisałam wcześniej, babcia mojego męża będzie mieć amputowaną stopę. Ciągle jednak słucham jakby była co najmniej na łożu śmierci "Ojjj, nie wiem czy babcia dotrwa by prawnuka zobaczyć/ Ojjj, niech Basia przyjedzie to się jeszcze babcią nacieszy". Rety, mój dziadek miał końcowe stadium raka, a nikt go nie grzebał za życia....

Dobra, wracam do pączka....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 08:52   #2596
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
wielkie gratulacjeklas ki:
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 09:01   #2597
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no wiesz co - mama sie pytala o to gdzie jest jej Telefon
nie zgadłabym

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Moja znajoma właśnie pisała, że miesiąc po porodzie wróciła do starych ubrań. Zaraz po porodzie spadło jej 11kg, a w ciągu miesiąca kolejnych 12 Mam nadzieję, że mój sen o tym jak szybko traciłam kilogramy się spełni
a ile przytyła w ciąży?

Stary 2013-01-20, 09:03   #2598
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

a ile przytyła w ciąży?
23kg przynajmniej

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-20, 09:08   #2599
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry,

Wymknęłam się z łóżka, bo ja już wyspana, a Mąż niech sobie pośpi planuje mieć kila ładnych tygodni wolnego jak młody się urodzi więc nabrał teraz roboty jak głupi i non stop albo pracuje albo nie dosypia więc tyle co w niedzielę !

Cytat:
j
Byli znajomi. Przyjaciółka mi zrobiła przyjemnostkę, bo
uwaga cukrzycówki - mnie też tarta razowa (ze szpinakiem i chudym białym serem ) nic nie wybija. wręcz obniża... cukier jak na czczo....
dla przyjaciółki i za tartę. A powiedz mi ile Ci rano wychodzi na czczo cukier zazwyczaj ?

Cytat:
no wiadomo było

Dzięki za listę !

Cytat:
- podkłady na kibelek - czasem tylko widze je na listach do szpitala (spakowane u mnie już bo czasem je uzywam w innych sytuacjach)
- wachlarz
- spryskiwacz żeby sobie rozpuścić tantum rossa ( poprzednio zaczęłam sie podmywać tym dopiero w domu ale uważam ze to super pomysł do szpitala)
dobry pomysł, dzięki !
Stary 2013-01-20, 09:55   #2600
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
23kg przynajmniej
więc idealnie do swojej wagi powróciła

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A powiedz mi ile Ci rano wychodzi na czczo cukier zazwyczaj ?
76, 70, 75, 80, 80, 83, 78, 76, 87, 83, 89, więc własnie mam w oknie google wpisane "jak obniżyć cukier na czczo"
podpowiesz?!

Stary 2013-01-20, 09:56   #2601
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, wracam do pączka....

mój tż powiedział że nie chce przez 2 tyg pierwsze odwiedzin a ja np chce rodzicow
co do znajomej zazdroszcze ale też licze na to, że przy porodzie odrazu poleci sporo kg

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 10:23   #2602
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
76, 70, 75, 80, 80, 83, 78, 76, 87, 83, 89, więc własnie mam w oknie google wpisane "jak obniżyć cukier na czczo"
podpowiesz?!
No właśnie testuje metodę lżej jeść wieczorem, cukier jaki był taki jest..93 na czczo ..w sieci nie znalazłam żadnych konstruktywnych rad.. (jak na coś trafisz daj znać...) gdzieś pisali żeby jeść w nocy o 3 posiłek, z drugiej strony w poradni mówili że żeby wynik się liczył na czczo musi być minimum 8 h przerwy...

Wd ludzi z Kopernika - bo jak tam byłam to już wiedziałam że to mam - nie da się go zbić, będzie mi rosnąć z dnia na dzień ( co nie jest prawdą !) , jedyna metoda brać insulinę nocną - która leży nieużyta...nikt nie chciał ze mną tam nawet rozmawiać o jakichkolwiek innych metodach, nie wiem czy dlatego bo nie ma... czy bo dostają łapówki od repów za każdą przepisaną insulinę... w końcu, dwóch miłych panów kręciło się jak byłam od lekarza do lekarza... wrr

Liczę że czegoś dowiem się w środę na tej prywatnej wizycie...

Aaa
http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/zja...-jest-roznica/ - widzisz coś takiego znalazłam, ale te zalecenia są sprzeczne z tym co radzą nam
Stary 2013-01-20, 11:00   #2603
klementyna1
Zakorzenienie

Witam sie w niedziele...Zimno w domu u nas, ze hej...i jeszcze w nocy nam szyba w kuchni pękła w oknie...ten Nowy Rok dobija mnie wydatkami.... Miłej niedzieli!

Oczywiście ślę 100 buziaków za gratulacje
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:09   #2604
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
O rany, przecież te metody powinny być już dawno zakazane, one szkodzą i nikt w cywilizowanym świecie ich nie stosuje...

Niestety ale mój szpital jest chyba 100 lat za murzynami! jednak zrobili kuzynce cc wczoraj bo nie dała rady urodzić...Ale męczyła się biedna kilka dni!!!!!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
--------------
to tak wam napisze z innej beczki bo przepisuje sobie rzeczy ze starego kalędarza do nowego i mam tu Julki śmieszne teksty pozapisywane to wam napisze jeden nasz dialog Julka miała wtedy 3 lata i 2 miesiące
Jula: A babcia przyniosła mi ciastko i zjadłam
Mama(ja): I co dobre było
J: Dobre
M: A dla mnie masz?
J: Babcia miała w torebce nie dała ci?
M: a zapomniałam poprosić, daj mi buziaka to skosztuję jakie dobre
J: Buziaka nie, poliż sobie moje ząbki (i tu wyszczerzyła się)
Tez planuje założyć specjalny zeszyt na takie powiedzonka)

Cytat:

Wczoraj po wizycie ok, chociaż... To że jestem 11 kg na plusie to ok, ale dostałam zrypkę że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 2,5kg... Ginka powiedziała, że dzidzia sie urodzi a słodycze na brzuchu zostaną... (skąd ona wie, że podjadam slodycze?) No a co do Gucia - nadal głowa w górze, co ginkę zaniepokoiło... Powiedziała, że dajemy mu jeszcze miesiąc. Ale jak do kolejnej wizyty 11.02 sie nie odwróci, to musimy ustalić termin i miejsce cc. Kurcze, trochę mnie to zestresowało bo jednak na poród SN się nastawiłam Mały waży około 1,6kg ale ginka powiedziała, że jak pójdę na usg 2D (pojutrze) to pewnie będzie ważył ciut mniej bo każdy sprzet pokazuje inaczej (inna skala czy coś)
Obroci się zobaczysz)) a zakupy piękne i regał też fajnie wygląda!

I zapomniałam Klementyna - gratulacje!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:17   #2605
bmma
Zadomowienie

Witam i ja w niedzielę...
Znów chodzić nie mogę, albo jak kaczucha okropny ból mam w pachwinie jak chodzę.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:36   #2606
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Jestem tak wnerwiona ze mnie cos trafi zaraz
Moj biedny komputer od 30 minut sam sie naprawia i jakos naprawic nie moze - nie wiem chyba musze jednak go dac koledze niech tam zerknie do srodeczka

U mnie noc w miare spokojnie 1 o 4sie obudzilam no ale poslam spac kllo 1-15 haha nie ma to jak ogladac filmy - ale przynjamniej sie mie nudzilam.

Qrde tez mi sie marzy ze schudne jakies 10kg minimum - fajnie by bylo hehe.

No nic lece cos zjesc a na 15 ide do kolezanki - zapomnialam ze mnie zaprosila na urodziny syna (5) i nie mam prezentu - ew kupie mu czekolade w kiosku bo w niedziele wszystkie sklepy pozamykane

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:47   #2607
maria28
Kniaginia

Witam

Przepatrzyłam ubranka, które dostałam od kuzynki:

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2023-12-20 o 13:01
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:53   #2608
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

śliczne
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 12:15   #2609
czarny flamaster
Zadomowienie

Mam dziś chyba jakąś depresję przedporodową. Smutno mi i w ogóle czuję się taka niewyraźna. Mały znów się układa, ale te nocne skurcze (???) napawają mnie małym strachem. Mam nadzieję, że na czwartkowej wizycie dowiem się, ze wszystko w porządku.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-20, 13:01   #2610
alliw
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Dziewczyny dołączam już dawno obiecana listę od połóżnej ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję, ze widoczne sa literki. Pierwsze 2 strony to rzeczy do szpitala, 2 kolejne to "wyprawka" dla malucha. Może sie przyda, na przykładzie "potrzeb" i wymogów szpitala przy. al. kraśnickich w Lublinie Gdzie trzeba mieć wszystko od widelca po papier toaletowy;p
dzięki

Cytat:
bardzo ładne

Cytat:
- wachlarz

idotyczny wydaje mi sie olejek nuxe które pięknie pachnie do masażu, ciekawa jestem czy jak jej sie rzygac bedzie chciało tez tak pięknie jej bedzie pachniec, nie mówiąc o tym że nie warto przy noworodku uzywać takich mocno zapachowych kosmetyków, maluch ma czuć mamę i mleko
a do mycia krocza to ja chyba zrezygnuje z płynu do higieny intymnej na początku, kupiłam sobie szare mydło(podobno się lepiej rany goją)
też mam wątpliwości co do tych zapachowych kosmetyków (widziałam tam balsam z body shop, a one mają intensywne zapachy). a pozostałe pomysły jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mój tż powiedział że nie chce przez 2 tyg pierwsze odwiedzin a ja np chce rodzicow
ja w sumie nie chcę odwiedzin ani w szpitalu, ani w domu. Moja rodzinka odwiedzi nas pewnie dopiero w kwietniu, a teście są na miejscu, ale mam nadzieję że zrozumieją...no chyba że będę się super czuła, to wtedy nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

śliczne sweterek

A ja bym dziś spała i spała, taki leniwy dzień...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości