|
|
#2581 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakie konkretne akcje robisz
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam lamkę z tej samej serii z ikei, tylko gwiazdę. Właśnie dziś ją zamontowaliśmy. GRATKI!!!! ![]() Cytat:
![]() A u nas już komoda poskładana, jestem z niej bardzo zadowolona. W przyszłym tyg będę ją uzupełniać tzn. prać, prasować i układać ciuszki małego. Zrobiłam sobie dziś mały salon spa Potem pomalowałam pazurki na winną czerwień, a teraz właśnie skończyłam wcinać sałatkę owocową
|
|
|
#2585 |
|
Kniaginia
|
Klementyna, gratuluję !
|
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- podkłady na kibelek - czasem tylko widze je na listach do szpitala (spakowane u mnie już bo czasem je uzywam w innych sytuacjach) - wachlarz - spryskiwacz żeby sobie rozpuścić tantum rossa ( poprzednio zaczęłam sie podmywać tym dopiero w domu ale uważam ze to super pomysł do szpitala) idotyczny wydaje mi sie olejek nuxe które pięknie pachnie do masażu, ciekawa jestem czy jak jej sie rzygac bedzie chciało tez tak pięknie jej bedzie pachniec, nie mówiąc o tym że nie warto przy noworodku uzywać takich mocno zapachowych kosmetyków, maluch ma czuć mamę i mleko a do mycia krocza to ja chyba zrezygnuje z płynu do higieny intymnej na początku, kupiłam sobie szare mydło(podobno się lepiej rany goją) klementyna1 gratuluję ![]() czarny flamaster ja też się czuję w czasie seksu jak wieloryb grenlandzki na dodatek mam problemy z więzadłami które mnie bolą prawie odkąd zaczął mi brzuch rosnąć i jak rozłożę rano za szeroko nogi to mnie całe dupsko i nogi do kolan bolą cały dzień.aż dobie na forum o seksie weszłam, no......pokłóciłam się z tż, może się godzić będziemy
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
klementyna gratulacje
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=czarny flamaster;38743063
Wiecie co? Miałam taki mega sen erotyczny i nie miałam w nim brzuszka [/QUOTE]Tez tak miałam ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam lenia i nawet pomalować paznokci mi się nie chce Pomijam fakt, że je wczoraj na filmie obgryzłam ![]() Misiulka: bardzo fajne łóżeczko ![]() Ja dzis miałam dzień lenia. Pościerałam kurze i stwierdziłam, że na podłogi nie mam siły. Rozłożyłam się jak królowa na łóżku a małż ukochany biegał z odkurzaczem Cóż to był za cuuudowny widok! Ach i och!
|
||
|
|
|
|
#2591 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom ![]() Cytat:
![]() ja mam frotte, nie ma znaczenia raczej pieluchy my mamy 10szt, ale przy Julce czasem brakowało rozmiar yyyy nie wiem kupowałam w tesco pakowane podkładów poporodowych mam 3 opakowania belli, jeszcze 2 sobie dokupię na łóżko nie mam nic, w szpitalu dają Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę się drapie, ale próbuję ją zająć by się nie drapała. Dziś na szczęście wyszło ok 5 nowych kropek tylko. Noc przespana, ale poszła spać po 24:00 więc nie wyspana jestem. W ogóle nic nie je moja Julka,dziś 1,5 pieroga, plasterek sera żółtego na cały dzień :/ za to pije już więcej Cytat:
ale ja nie umiem spać jak ona się bawi Cytat:
choć ostatnio to nic nie je :/ od półtora tygodnia je tyle co kot napłakał co do spania, to ona w dzień śpi właśnie w południe i jest ok, ale teraz przez chorobę (cewka, przeziębienie, ospa) potrafi spać 4 godziny :/ i nic nie pomaga wybudzanie, bo od razu zasypia ponownie. Cytat:
no lampka super, nie byłam do niej pewna jak patrzyłam na zdjęcia, ale jak przyszła i ją odpakowałam, to się zakochałam moja mama też nią zachwycona i mąż też A żółwik to ten projektor z gwiazdkami Dziś kupiłam mojej Julce zestaw konny, kask jeździecki, polówkę i bryczesy niedługo wiosna to będzie jeździć na kucykach Za to małemu kupiłam dres Adidasa bo nie mam nic małego z dresów, więc jeszcze z 2 chcę dokupić, bo wygodnie ubrać body pod spód i na to dresik
|
|
|
|
#2592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego wywijania to też słyszałam - położna nawet nam pokazywała jak to robićCytat:
A co do ciuszków - to tylko się cieszyćCytat:
![]() No też się zdziwilam tym opieprzem... Tym bardziej, że już tak na początku bylo, że też tyle przybrałam. Ale wtedy nic nie mówiła. A teraz... w sumie samo dziecko przecież o 700g podrosło a ona mnie o 2,5 kg zrypała A co najlepsze - jak byłam na poprzedniej wizycie to okazało się że przybrałam 0,5 kg w 4 tyg i wtedy jej znowu było za mało... i kazała jeść na co mam ochotę... Chciała to ma... niech się zdecyduje![]() Cytat:
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz co - mama sie pytala o to gdzie jest jej Telefon
Cytat:
brawooch idę spać, się naoglądałam filmów i chyba trza iść spać ![]() buziaki i milej nocki |
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna
gratuluje ty kujonie Mokka dla Gustawa czy już zdecydowane? hehenie pamietam co tam jeszcze bo czytalam was na komorce. a ja mam wirusa a co do prześcieradeł to mi sie frotta podoba i też na takich śpimy wiec mały tez dostanie ide spać. aha jutro jedziemy do Opola wracamy w poniedzialek wieczorem wiec pewnie znowu sie opuszczę w pisaniu ;/ dobranoc
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Heeeeej....
Ciężka noc za nami... Nie dość, że coś mnie przeczyściło wczoraj wieczorem, to koło 5 rano chyba dostałam skurczy. Piszę "chyba", bo nie jestem pewna w 100% czy to to. Obudził mnie ból brzucha i jeszcze sobie pomyślałam "O Boże! Muszę wstać po podpaskę, a nie mam żadnej!". Ból pojawił się dwukrotnie i trwał chwilę, ale jakiegoś dramatu nie było. Na mnie trzeba siły ![]() Moja znajoma właśnie pisała, że miesiąc po porodzie wróciła do starych ubrań. Zaraz po porodzie spadło jej 11kg, a w ciągu miesiąca kolejnych 12 Mam nadzieję, że mój sen o tym jak szybko traciłam kilogramy się spełni Wczoraj u teściów było w miarę, w miarę. Jak opowiadaliśmy o szkole rodzenia, to od razu stwierdzili, że oni nas nauczą jak się małe dziecko myje. Powiedziałam, że nie trzeba, bo myłam dziecko w każdym wieku i się nie boję, a mężowi po prostu pokażę i da sobie radę. Muszę pogadać z mężem by przypadkiem nie pozwolił im przyjechać do nas zaraz po porodzie. Nie chcę ciągłych odwiedzin gdy wyjdę ze szpitala, dostanę wzmożonej laktacji, a tu teściowie i musisz siedzieć i gapić się na nich.... ![]() Najbardziej jednak wkurzył mnie jeden tekst. Jak pisałam wcześniej, babcia mojego męża będzie mieć amputowaną stopę. Ciągle jednak słucham jakby była co najmniej na łożu śmierci "Ojjj, nie wiem czy babcia dotrwa by prawnuka zobaczyć/ Ojjj, niech Basia przyjedzie to się jeszcze babcią nacieszy". Rety, mój dziadek miał końcowe stadium raka, a nikt go nie grzebał za życia.... Dobra, wracam do pączka....
|
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() klas ki:
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
nie zgadłabym ![]() a ile przytyła w ciąży?
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#2599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry,
Wymknęłam się z łóżka, bo ja już wyspana, a Mąż niech sobie pośpi planuje mieć kila ładnych tygodni wolnego jak młody się urodzi więc nabrał teraz roboty jak głupi i non stop albo pracuje albo nie dosypia więc tyle co w niedzielę ! Cytat:
dla przyjaciółki i za tartę. A powiedz mi ile Ci rano wychodzi na czczo cukier zazwyczaj ? Cytat:
![]() Dzięki za listę ! Cytat:
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
więc idealnie do swojej wagi powróciła
![]() 76, 70, 75, 80, 80, 83, 78, 76, 87, 83, 89, więc własnie mam w oknie google wpisane "jak obniżyć cukier na czczo" podpowiesz?!
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż powiedział że nie chce przez 2 tyg pierwsze odwiedzin co do znajomej zazdroszcze ale też licze na to, że przy porodzie odrazu poleci sporo kg
|
|
#2602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wd ludzi z Kopernika - bo jak tam byłam to już wiedziałam że to mam - nie da się go zbić, będzie mi rosnąć z dnia na dzień ( co nie jest prawdą !) , jedyna metoda brać insulinę nocną - która leży nieużyta...nikt nie chciał ze mną tam nawet rozmawiać o jakichkolwiek innych metodach, nie wiem czy dlatego bo nie ma... czy bo dostają łapówki od repów za każdą przepisaną insulinę... w końcu, dwóch miłych panów kręciło się jak byłam od lekarza do lekarza... wrr Liczę że czegoś dowiem się w środę na tej prywatnej wizycie... Aaa http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/zja...-jest-roznica/ - widzisz coś takiego znalazłam, ale te zalecenia są sprzeczne z tym co radzą nam
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w niedziele...Zimno w domu u nas, ze hej...i jeszcze w nocy nam szyba w kuchni pękła w oknie...ten Nowy Rok dobija mnie wydatkami.... Miłej niedzieli!
Oczywiście ślę 100 buziaków za gratulacje ![]()
|
|
|
|
|
#2604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) Cytat:
Obroci się zobaczysz )) a zakupy piękne i regał też fajnie wygląda!I zapomniałam Klementyna - gratulacje!!!!
|
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja w niedzielę...
Znów chodzić nie mogę, albo jak kaczucha okropny ból mam w pachwinie jak chodzę.
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak wnerwiona ze mnie cos trafi zaraz Moj biedny komputer od 30 minut sam sie naprawia i jakos naprawic nie moze U mnie noc w miare spokojnie 1 o 4sie obudzilam no ale poslam spac kllo 1-15 haha nie ma to jak ogladac filmy - ale przynjamniej sie mie nudzilam. Qrde tez mi sie marzy ze schudne jakies 10kg minimum - fajnie by bylo hehe. No nic lece cos zjesc a na 15 ide do kolezanki - zapomnialam ze mnie zaprosila na urodziny syna (5) i nie mam prezentu - ew kupie mu czekolade w kiosku bo w niedziele wszystkie sklepy pozamykane
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Przepatrzyłam ubranka, które dostałam od kuzynki: Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 13:01 |
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Mam dziś chyba jakąś depresję przedporodową.
Smutno mi i w ogóle czuję się taka niewyraźna. Mały znów się układa, ale te nocne skurcze (???) napawają mnie małym strachem. Mam nadzieję, że na czwartkowej wizycie dowiem się, ze wszystko w porządku.
|
|
|
#2610 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczne sweterek A ja bym dziś spała i spała, taki leniwy dzień...
|
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

Koleżanki były tak wspaniałomyślne, ze weszłam jako druga, a ze przewodnicząca komisji zachorowała, to wyników oficjalnych nie było i po obronie możnas było jechac do domu

12-08-1997
) No a co do Gucia - nadal głowa w górze, co ginkę zaniepokoiło... Powiedziała, że dajemy mu jeszcze miesiąc. Ale jak do kolejnej wizyty 11.02 sie nie odwróci, to musimy ustalić termin i miejsce cc. Kurcze, trochę mnie to zestresowało bo jednak na poród SN się nastawiłam
Mały waży około 1,6kg ale ginka powiedziała, że jak pójdę na usg 2D (pojutrze) to pewnie będzie ważył ciut mniej bo każdy sprzet pokazuje inaczej (inna skala czy coś
)

na dodatek mam problemy z więzadłami które mnie bolą prawie odkąd zaczął mi brzuch rosnąć i jak rozłożę rano za szeroko nogi to mnie całe dupsko i nogi do kolan bolą cały dzień.aż dobie na forum o seksie weszłam, no......pokłóciłam się z tż, może się godzić będziemy 

Co do tego wywijania to też słyszałam - położna nawet nam pokazywała jak to robić
klas ki:
Smutno mi i w ogóle czuję się taka niewyraźna. Mały znów się układa, ale te nocne skurcze (???) napawają mnie małym strachem. Mam nadzieję, że na czwartkowej wizycie dowiem się, ze wszystko w porządku.