|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
za ciuszki
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam
![]() ogladalismy przed chwila Zycie Pi. hmm dziwny film. nie wiem co mam o nim myslec. ciesze sie, ze nie poszlam do kina, bo trudno bylo mi nawet w pozycji lezacej chcialam cos wiecej na temat samego filmu napisac, ale mam metlik.
|
|
|
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
współczuje ciężkiej nocy,a później tej glukozy...... a jak się czułaś przez te 2 godziny czekania w domu? bo dla mnie sama ta glukoza nie była straszna, ale później przez te 2 godziny to przysypiałam bo myślałam, że zwymiotuję..
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mialam problem z obrazem przestrzennym, bryly na matmie to byla czarna magia ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, że jak rodząca ma zrobić kupę to zrobi i żeby się nie przejmować, że dla nich to jest normalne i nie robią z tego powodu żadnych fochów.....
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla męża!
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wolałam żyć w przeświadeczeniu, że lewatywka załatwia sprawę!
No ale z drugiej strony, jest jakieś pocieszenie w fakcie, że przytrafia się to prawie każdej ciężarnej, więc jest normą na sali porodowej, nikogo nie zdziwi - najwyżej mężulka (
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
anoxe niech ci bedzie hehe a ja obiecuje ze na porodowce bedzie ci wszystko jedno hehe kolorowych bo padammm
|
#2920 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podwójne brawa za wizytę! a Ty leż teraz dużo i wypoczywaj ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() u mnie różne reakcje w rodzinie Tż ta cieszą się ale nie dowierzają - tam same chłopy, więc zmieniamy bieg historii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
a z ciążowych mam tylko takie cienkie malinowe kupione w h&m też na promocji za 40 zł ![]() a tak to śmigałam w legginsach i tunikach albo rajstopach z gatty ![]() branoc ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
więc już uprzedzony jest, z resztą ja się tym wcale nie przejmuje, uważam, że to normalna reakcja organizmu na taki ból i wysiłek ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- nadrobiłam idę spać branoc!
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tez chlopcy rzadza. znajoma powiedziala mi, ze brzuszek mam fajny do przodu, na boki nie poszlam wiec to na pewno bedzie synek. a inna na to, ze z dziewczynkami sa takie przeboje i pewnie dlatego mialam taki trudny poczatek od razu mi sie przypomnialo jak pisalyscie, ze nikt wprost nie powie "o matko, ale ci ta ciaza nie sluzy, zbrzydlas i wygladasz strasznie" ![]() tez juz sie zegnam, moze uda mi sie zasnac przed 3. dobranocka! |
|
|
|
|
#2922 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co dają w lidlu, nadrabiałam, ale nie doczytałam, poza tym, że dwie osoby się wybierają ? :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
synek przekochany, prze!!! Cytat:
:oklaski:za wizytę :) Cytat:
dobrze, że wiedzą co z ta szyjką zrobić :) oszczędzaj się jak możesz i na pewno wszystko będzie dobrze! opis wizyty super :-) no nie mogę, jutro wyję cały dzień, że zima i chcę lato :D Cytat:
też jestem nastawiona na zakup gondoli osobno spacerówki osobno, ale zaczynam tracić nadzieję, bo nie mogę znaleźć prawie żadnych gondoli!!!
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
diabli no właśnie już ci miałam pisać że to są jedno za drugim
bo stwierdziliśmy że szerokie nam się do mieszkania nie zmieszczą. Ale że mieszkamyna 4 pietrze a winda ma 72cm szerokości więc tak czy siak będziemy trzymać wózek w wozkowni więc chyba wrócimy do pomysłu szerokiego. Miałam wrażenie że mam większą kontrolę nad nim a nie że przednie dziecko jest hen hen 1.5 m przede mną![]() I nawet znalazłam kilka hurtowni w wawie z wozkami i uuuu pooglądam sobie że hoho happy w lidlu od pon są ciuszki dziecięce
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym siedziała bez stanika to bym mogła cycki kolanami odbijać.. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- ja też chce taki deserek!!!!! |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wybieram, to chcę mieć pełny przegląd, ale jak już pisałam, najważniejsze solidne zawieszenie ![]() Mąż wczoraj w temacie wózków stwierdził, że on doradzi może z kolorem, a waga ... on nosi worki z gładzią po 2 20kg, więc dla niego 10 czy 15 to bez różnicy. Nad lewatywą myślałam bardziej od strony stresu. Jak miałam artroskopię kolana to zanim mnie wzięli na stół to co chwilę latałam do kibelka, ale to z nerwów chyba. Jeszcze się pożalę, ledwo wstałam z łóżka dzisiaj Wszelkie ćwiczenia na odcinek lędźwiowy kręgosłupa dla ciężarnych mile widziane, czuję od pasa aż do końcówki palca dokładnie nerw, który mnie boli.
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
halooo
witam niedzielnie znów miałam problem ze spaniem No i chciałam się pochwalić że mój leniuch w końcu po paru dniach był bardzo aktywny może dlatego że u rodzinki TŻta dość głośno było, ale ostro szalała, nawet TŻ poczuł (drugi raz no i w ogóle czułam ją wszędzie, na dole, wysoko nam pępkiem, z boku. Eh no wszędzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze 2 tygodnie na zwolnieniu, już mnie zaczęło puszczać ale nie puściło do konca.. Mam katar 0 taki lekki co prawda, ale też kaszle i odksztuszam to i owo
.. Jutro mam wracać do pracy, z drugiej strony boje się, że mnie znowu rozłoży.. Jak nie wrócę to powiedzą, że symuluje bo ile można być chorym, jak wrócę to mogę znowu się rozchorować.. Może wrócę na jeden dzien - bo muszę zaległe zwolnienie zanieść, odebrać przesyłke i oddać koledzę wodę swięconą.. i wieczorem pójść do lekarza?? ehh
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wstalam po 9 wypilam inke i ide sie szykowac, zeby w razie co malz odpalil mi auto na kable
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Mężulek pojechał do Kościółka a ja zostałam i mam odpoczywać. Więcmoże zaraz spróbuję nadrobić co tu się wczoraj działo. Od kilku dni nie wstaję w nocy siusiu, a dziś rano pierwszy raz bolał mnie pęcherz moczowy. Niedawno robiłam badanie moczu i wyszło ok. Ale coś mi się wydaje, że jakaś infekcja mi się zaczyna
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) ![]() Cytat:
![]() Witam się porannie sprzed telewizora |
||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam mała to jeździłam z dziadkiem na mazury
![]() diabli że mój TŻ nie serwuje mi takich deserków czasami teściowa ale nie w takim ładnym wydaniu Aaś to leż i odpoczywaj!!! i gratuluję wizyty Cytat:
W ogóle myślałam że po tej glukozie to mała będzie szaleć, ale gdzie tam, dwa razy się przekręciła i tyle.
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
Do któregoś lutego, wtedy jest jakieś święto i należy porozbierac choinki.
|
|
|
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Deserek pierwsza klasa
![]() Cytat:
Chyba większy szał by zrobił wypad do kina heehehehStarszy syn pierwsze co powiedział: mamoo , ale ty ledwo wytrzymujesz z nami, a co dopiero będzie z trzecim Potem radocha i koniecznie musi być siostra bo każdy brata ma ![]() Cytat:
Cytat:
super,że z dziewczynkami ok..szkoda tylko ,że się kopią po głowach![]() No a szyjką się nie przejmuj..dużo się oszczędzaj,założą Ci ten krążek i będzie super! Środa popielcowa? pierwsze słysze troche długo![]() U nas się trzyma do kolędy.. Przychodzi ksiądz po kolędzie, a potem się już chowa.. Ale może u każdego inaczej ![]() Witam się Nadrobiłam. Wczoraj o 21 spaliśmy z dziećmi jak susły ![]() Witam się w 21 tc a jutro połówkowe ( o ile zaliczą mi skierowanie)
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. no nic niech na razie stoi..Color a jutro USG??? |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
ok, dzięki. to już niedługo.. 2 tygodnie niecałe..
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

) to polecam promocje dla bejbików!
za 3pln 
za ciuszki

Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko 
, że jak rodząca ma zrobić kupę to zrobi i żeby się nie przejmować, że dla nich to jest normalne i nie robią z tego powodu żadnych fochów.....

więc już uprzedzony jest, z resztą ja się tym wcale nie przejmuje, uważam, że to normalna reakcja organizmu na taki ból i wysiłek 

a jutro połówkowe ( o ile zaliczą mi skierowanie)