|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38743398]Niby przy łożysku na tylnej ścianie są bóle krzyżowe, ale nie wiem, na ile to jest mit.
Ja mam ponoć na przedniej :P Przy porodzie nie odczuwałam bóli krzyżowych, ale ja miałam poród w innych warunkach+wywoływany, więc może to też inaczej było. A kręgosłup mnie bolał (kość ogonowa) i miałam łożysko na tylnej ścianie. [/QUOTE] Nie strasz ja mam łożysko na tylnej ścianie a bóle krzyża mam prawie codziennie, jak się położę to ciężko mi wstać Cytat:
![]() i trzymam kciuki za dzisiejsze zaliczenie Witajcie ![]() Jem śniadanie i się zastanawiam czy któraś tak ma, odkąd jestem w ciąży non stop kicham, nie jestem chora, przeziębiona no nic a ciągle kicham, nigdy tak nie miałam no wiadomo zdarzyło się sporadycznie kichnąć lub gdy byłam chora to kichałam. Czy któraś też tak ma?
|
|
|
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pół roku jak tu mieszkamy chyba była sprawna Do piwnicy mam tyle samo schodów co do windy więc rozwiązanie też nie wchodzi w rachubę... Ja poluje na gondolkę wypinaną na "klika" i najwyżej będę zabierać dziecko z gondolką a po stelaż wracać Myślę, że w "praniu" staniemy się mistrzyniami w kombinowaniu ![]() Cytat:
![]() A z młodszymi to wiadomo, że na początku będzie trochę płakać to nawet na wszystkich filmach instruktażowych jest, żeby się nie zrażać, bo jak włożysz dziecko do chusty to biedne nie wie co się dzieje, ale w miarę jak zaczyna się chodzić jest lepiej Ja moje zmuszę ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynkajg a może ty masz alergię na dziecko
![]() Margosia od samego początku. Co najlepsze w tej samej pozycji bez chusty było ok. Nawet na gołe działo próbowałam, żeby słuchała mojego serca, ale nie, nie lubiła. No więc oddałam koleżance której się chusta przydała. Są dzieci lubiące i nielubiące. Na szczęście moje dziecko lubiło być noszone, ale nie przesadzało z wymaganiami i potrafiła w wózeczku poleżeć spokojnie. Do tej pory jest taka mało absorbująca
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Szalone!
nadrobiłam wątki (stary i nowy)... lecicie z prędkością światła Domciatko, zaraz napisze dane to będzie 57 mamusiek ![]() Co do bóli krzyżowych, mnie tak około 8 tyg zaczęła boleć kość ogonowa... prawie płakałam z bólu, nie mogłam chodzić, jak siedziałam to ledwo, jak leżałam to się podnieść nie mogłam. Dostałam czopki przeciwbólowe ale zanim sobie zaaplikowałam najgorszy ból zniknął. Teraz jak długo chodzę, albo źle siedzę to pobolewa ale na szczęście już nie tak mocno. Generalnie lekarz boi się o mój kręgosłup, więc mnie pilnuje z tyciem. Z tym rozszerzaniem to może bez przesady ja już i tak szeroka w biodrach i mam być szersza niż wyższa ?Mela, Verona fajna też mi się podoba, jak widać my terenowe Dziołchy, gust ten sam, ale rzeczywiście kółka skrętne byłyby lepsze. Katarzynka z tym kichaniem to może sa suche powietrze masz w domu, to samo się tyczy tych dziewczyn co krew z nosa im idzie. U mnie np. krew z nosa jest objawem wysuszonej śluzówki przez refluks. W ciąży jeszcze tego nie doświadczyłam choć sucho w nosie mam. Wieszam mokre ręczniki na kaloryferze. Gdzieś właśnie czytałam że będąc w ciąży dobrze pomyśleć o nawilżaczu powietrza. |
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
No proszę! Już mamy nowy wątek. Ale lecicie z tymi postami
![]() Dzisiaj przychodzi do mnie babcia i wujek na urodzinowe ciacho. Poprosiłam tż by też przyszedł, wtedy powiemy wszystkim o ślubie. On się nie pokazywał moim rodzicom przez niecały rok, więc nie wiem czy się zdecyduje. Bardzo się zdenerwuje jeśli nie przyjdzie, bo ile jeszcze będzie unikał moich rodziców? Przecież to nawet nie wypada bym sama mówiła rodzinie o naszych planach. Powiedziałam tż, że pewnie się ucieszą, więc nie powinien się obawiać, a co było to minęło. Wczoraj zadzwoniła do tż jego babcia. I nie uwierzycie co zaczęła gadać... Tż powiedział jej, że nie możemy znaleźć żadnej orkiestry na wesele i żeby ona kogoś popytała, na co ona - "Weź poczekaj z tym ślubem. Zaczęła podawać przykłady z rodziny po ile lat mieli ludzie jak brali ślub. Mówiła coś w stylu, że nie mam pracy (a mam), nie mam wykształcenia i kto będzie mnie utrzymywał. Że w mojej rodzinie go nie akceptują. Spytała czy to ja naciskam na ślub". Na co tż powiedział, że jak jest między nami dobrze to na co będzie czekał. I że oboje podjęliśmy taką decyzję. Wszystko słyszałam, bo siedziałam obok. Wkurzyłam się jak nie wiem. Przechodzi moje wyobrażenie jaka ta kobieta jest fałszywa. Przy mnie mówi, żeby się przypodobać, że może byśmy już jakieś zaręczyny zorganizowali, życzenia na święta składa w stylu "I żebyście już ślub wzięli". Po tej jego rozmowie pokłóciliśmy się ![]() Zaczął mówić, że jak szukałam pracy to takiej byle była najlżejsza, a z kolei do takiej za 1000zł nie chciałam iść. Że może weźmiemy ślub, a on będzie musiał mnie utrzymywać. Zaczął na mnie naskakiwać. Przykro mi się zrobiło. Powiedziałam mu, że jak mieszkałam z nim przez te pół roku to nikt nie musiał mnie utrzymywać. A ze szkołą się staram, zdaje egzaminy z dobrymi wynikami, w maju piszę maturę, więc czego jeszcze ode mnie oczekuje. Sam ma wykształcenie średnie, a egzaminu technika nie zdał, dogryzłam mu, że pracuje w firmie gdzie pracują również osoby po podstawówce. Robię wszystko w jego domu, sprzątam, gotuje, piorę, mimo że z nim nie mieszkam. Wyrzuciłam mu, że jak go poproszę by coś zrobił (pozmywał naczynia, obrał ziemniaki, powiesił pranie) to ciągle jest odpowiedź "Nie chce mi się", kończy się tak, że sama muszę to zrobić. "I co - ja mam brać z Tobą ślub? Żebyś tylko do góry brzuchem leżał" Spytałam czemu ze mną jest skoro wszystko mu się we mnie nie podoba. Dodałam, że jak myśli, że jest mi niezbędny jak tlen do życia to się grubo myli i niech nie niszczy mi życia, tylko szkoda, że nie powiedział tego wcześniej, to układałabym sobie życie z kimś innym i dzieci też robiła z kimś innym, bo szkoda dziecka w takiej sytuacji. Powiedziałam, że sama sobie dam radę - bez niego. I rozmowa się urwała. Posiedziałam sobie kilka minut w innym pomieszczeniu. Przyszedł, powiedział, że mnie kocha, że ślub się mimo wszystko odbędzie. Nie wiem co mam myśleć... Sami hipokryci w tej jego rodzince. Zawsze się znajdzie ktoś komu się coś nie podoba. |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki ))Ale się wyspałam.. i fajną pobudkę miałam: mąż zawsze budzi się szybciej ode mnie i potem czeka niecierpliwie aż chociaż troszkę oczko podniosę, żeby mnie zaczepiać.. dzisiaj tak samo.. i pierwsze co usłyszałam "Spicie jeszcze?" (z delikatnym zawodem a z drugiej strony z nadzieją, że jednak już nie), nie było sensu zamykać znowu oczu, więc mówie, że już nie a on; " A Mały to śpi, czy już się rusza w brzuszku? Jak myślisz dużo śpi? i tak jak Ty?" hahhahaha )) jednak emocje z wczoraj jeszcze zostały![]() Cytat:
yyy, taty zapytam. On się zna na tym. Ostatnio dostałam ochrzan, że kupiłam filety w sklepie. Ze skoro on może załatwiać dla nas świeże i ze sprawdzonego źródła, to teraz tym bardziej mam olać kupowanie. No i tak muszę mu podać kod weterynaryjny z paluszków rybnych, które kupuje w Biedronce:P Cytat:
)) to fajnieCytat:
A bawaria to piwo, które ma 0% alkoholu. Jest zwykłe, przeniczne i jakieś smakowe (jabłkowe itd). Zwykła mi zupełnie nie leży, smakowych piw nigdy nie lubiłam, ale za to pszeniczna mnie zachwyciła kupuję w auchan, w tesco nie widziałam, w biedrze też nie. hyhy.. jest taka książką Nick Hornby "Miłość kibica" (Fever pitch - była adaptacja z Colinem Firthem) i podobno u niego wygląda tak samo prawie. Muszę przeczytać. A tak btw. ten koleś jest autorem "Był sobie chłopiec" (adaptacja z Hugh Grantem dla fanek ). Generalnie najważniejsze wydarzenia z życia zawsze są skojarzone z wydarzeniami sportowymi - ale dzięki temu doskonale pamięta daty. Bo ja niestety w tym cienka jestem..a Ty mi znowu apetyt na owsianke zrobiłaś mam już bananki aby dodać. Jutro może przed pracą zdążę. Bo dzisija paróweczki sojowe![]() Cytat:
nie miałam tak przed ciążą
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
O tej wysuszonej śluzówce i nawilżaczu to chyba na jakimś portalu ciążowym czytałam, ale że ja stara to nie pamiętam, który to portal, bo miotam się po różnych
Chyba wstanę, gnije w wyrku, zacznę niedługo śmierdzieć Trza rozruszać gnaty.... ale ja się boję, że jak odejdę to znowu się z rozmowy wybiję, znowu jak wrócę będę siedzieć godzinę i nadrabiać
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia ja bym z tym ślubem poczekała. Po porodzie dojdą ci obowiązki i stresy. Dwa miesiące po porodzie (dobrze pamiętam? ) to wydaje mi się szybko, dla takiegos szkraba. Komu go zostawisz? Przecież nie weźmiesz na wesele bo za głośno, a on za mały. A twój przyszły ślubny jak teraz ma pretensje i jest niepomocny to nie licz, że mu się to zmieni. Jakby miało to już by się zmieniło. Ja widzę, że ty tak jak ja - więcej dajesz, mniej dostajesz.
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Może faktycznie to kwestia suchego powietrza, ale mieszkam tu 4 lata i nie miałam nigdy tak i nikt z domowników tez tak nie ma
. Zapytam ginki na następnej wizycie, może ona coś poradzi
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz w ciąży wszystko inaczej się odbiera. Ja to mówię, że wszystko jest do góry nogami.
Czarownica mnie to wkurza siedzenie tutaj bo tyle mogłabym zrobić, a tylko siedzę i czytam.
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli ma poważne plany, to lepiej niech nie unika rozmowy na ten temat z twoimi rodzicami. W końcu i tak będzie musiał się z nimi spotkać i chyba lepiej, żeby nastąpiło to przed ślubem. A rodzice będą wam płacić za ślub i wesele czy planujecie wszystko sami opłacić?
|
|
#165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale słodko
|
|
#166 | ||
|
Zakorzenienie
|
WitamY się w niedzielny poranek
Oczywiście leniwo jak zwykle, bo dopiero teraz oczęta otworzyliśmy, ale mam wytłumaczenie- byliśmy wczoraj u znajomych i dopiero koło 2 poszłam spać. ![]() wczoraj kupiłam sobie trochę bluzek luźnych, nie ciążowych tylko po prostu- większych..zobaczymy na ile starczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze, że jak nie chce mi dać laptopa to pyta: a po co? a dlaczego? na co Ci? to póki nie powiem, że chcę Wam coś napisać to nie da, a później sie śmieje, że baby to zawsze inna rasa od nich była ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-20 o 10:41 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale trochę rzeczy pożyczę "z mojego żłobka" z tym, że to raczej dla starszych dzieci jakieś zabawki, krzesełka itp. Dla Młodej musimy kupić wszystko... ale Babcie już szaleją więc może nie zbankrutujemy ![]() No a za windę płacę to się będę wozić a co
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że mieszkam w domy parterowym. Aczkolwiek bardzo go nie lubię
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahah uśmiałam się z twojego tż-a |
|
|
|
|
#170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on ma takie inicjały i się mnie pyta czy wszyscy na tym wizazu o nim piszą? skąd go znająCytat:
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś dwa małe kundle mi się na podwórko przybłąkały. Z tyłu przy padoku pod wiatą w balotach siana siedziały. Jeden ma przetrąconą przednią łapkę. Uciekają jak tylko widza człowieka. Położyłam tam suche żarcie i może wrócą. Choć nie wiem po co mi one, ale nie umiem nie nakarmić. O dziwo Egon (wielki mieszaniec bernardyna) nic im nie zrobił. Tyle co powąchał i olał. Chyba musi je znać bo normalnie to rzuca się z zębami na wszystkie obce.
Na początku mata nie jest potrzebna bo dziecko i tak tylko je i śpi. Jak zaczyna być bardziej kontaktowne to przydają się jakieś wściekłe kolory i dźwięki do zabawy.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-20 o 11:02 |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
hyhy.. widzę że sporo panów tak reaguje..
![]() Asiunia: kurcze, masz akcje nieciekawe. naprawdę nie wiem co mogę Ci doradzić. Może po prostu przemyśl ten związek poważnie A co do tej "orkiestry" na którą dałam namiary, to faktycznie nie grają na żywo.. ale przynajmniej fałszu nie było i wszystkim sie podobało. Jeden puszcza muzykę, a drugi prowadzi imprezę. My nie chcieliśmy żadnych zabaw, ale przekonali nas, żeby chociaż kilka zrobić. nie wiedzieliśmy jakie, więc były dla nas niespodzianką. I co? Byliśmy zachwyceni, goście też, bo zabawy nietypowe, żadnego ośmieszania nikogo, żadnych głupich zabaw, które potem wspomina się z zażenowaniem. Goście nie schodzili dzieki nim z parkietu![]() stokrotka: hahhahah Twój TŻ jest tematem głównym na wizażu )))))jeśli któraś jest zainteresowana ćwiczeniami i aktywnością w ciąży: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post38748762
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-01-20 o 11:04 |
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry babeczki!
W miarę się wyspałam, pobudka 6:15 (czyli i tak super, bo moje dziecko kocha wstawać skoro świt... o 5 przykładowo ![]() Cytat:
możesz wyjaśnić o co chodzi z tym kodem wet? |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze dochodzi leniwa matka. Na tą chwile widzę, że sobie czyta, ale to dopiero 11! Zachrypnięta wstała i płacz, że do przedszkola nie pójdzie. Ja bym ją jutro puściła bo po wypiciu ciepłej herbaty jej przeszło, ale pewnie TŻ stanie okoniem, a nie chce mi się z nim kłócić.
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym watku i juz 6 stron!!!!!!!!
![]() Piekna galeria na pierwszej stronie domciatko dopiszesz ze mam wizyte 29 stycznia? Ide z TZ moze sie dzieciatko pokaze, wtedy bedzie 16 tydzien ![]() Malo mnie, bo mi sie Mery pochorowala, juz nie mam sil, jedna wizyta w przychodni i juz cos przywlekla Wczoraj wieczorem wyskoczylam z tesciowa i TZ ciocia na lody Grycan ale sie najadlysmy. Tesciowa wziela po deserze lodowym i dla mnie soczek z wyciskanej pomaranczy. Pozniej TZ i wujkowi kupilysmy kubelek KFC i przyjechalysmy do domu, posiedzielismy troszke i pozartowalismy. Wogole jakie mam zachcianki, jadlam wczoraj rosol, pozniej ziemniaczki z karpiem (az 3 dzwonki pochlonelam), pozniej serek wiejski, te lody i doprawilam skrzydelkami z KFC
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do rodziców w święta przybłąkał się kot ewidentnie był czyjś, bo łasi się do człowieka, ale panicznie boi się psów... No i dokarmiają go- przychodzi już codziennie ![]() Jak nam się uda kupić gondolkę z funkcją kołyski to leżaczek raczej nie będzie nam potrzebny A Tż siostra już pytała co Młodej kupić po porodzie to chyba poprosimy o karuzelę nad łóżeczko, i napewno takie "pierwsze" zabawki na chrzciny dostanie, bo chciałabym ją w lipcu ochrzcić jeżeli nie będzie większych problemów
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej napisz to na PW do Domciatko, bo tak może przeoczyć twój wpis
![]() fiazo i trzymam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asiunia1230 Na rodzinę tż niestety nie masz wpływu, ale jeżeli on zachowuje się w stosunku do ciebie niewłaściwie, to musisz na tym popracować, bo po ślubie już na pewno lepiej nie będzie. A pakować się w związek w którym będzie się tylko praczką, sprzątaczką to ja bym się nie pisała. On ma być dla ciebie wsparciem i pomocą, a nie dodatkowym obowiązkiem. Cytat:
|
|||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Z bujaczkiem a wózkiem jest taka różnica, że z bujaczka dziecko więcej widzi i może fajnie obserwować świat. U mnie się sprawdziło. Mogłam czytać, nogą bujałam, a mała miała atrakcje.
Psiaków mam dość. W przyszłym tyg wydaję szczeniaki, bo na tą chwilę mam w sumie 6 psów. 1 duży na dworze, 2 małe w domu + 3 szczeniaki. Do dego 4 koty dachowce, ale mieszkające w zabudowaniach gospodarskich. Dzięki nim zimą zalęgła mi się tylko 1 mysz, a nie tak jak do tej pory że co chwila jakaś chrobotała.
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój kot znosił z pola myszy i przynosił do domu ![]() A matka co rano wymiatała z pod łóżka kilka martwych myszy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

ja mam łożysko na tylnej ścianie a bóle krzyża mam prawie codziennie, jak się położę to ciężko mi wstać 

ale sie najadlysmy. Tesciowa wziela po deserze lodowym i dla mnie soczek z wyciskanej pomaranczy. Pozniej TZ i wujkowi kupilysmy kubelek KFC i przyjechalysmy do domu, posiedzielismy troszke i pozartowalismy.
12.06.2010