|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() Uciekajcie stamtąd! Cytat:
Cytat:
Może coś mu się przyśniło Cytat:
Cytat:
![]() -Już nie, jestem zawsze w pobliżu, jakby tak chciał "skakać" Cytat:
A tż ![]() -U nas ostatnio taka sama decyzja została podjęta. Domek pójdzie dopiero do przedszkola ![]() Cytat:
oby to było TO![]() Cytat:
-Eeee ja też ostatnio cały czas jem Brzuch już odstaje ![]() -Fajny dom wariatów Ja dzisiaj od rana na uczelni. Napisałam 2 egzaminy, chyba nie będzie tak źle. Udało mi się wrócić po 15, więc zabraliśmy z Domeczkiem mężula na urodzinowy obiad ![]() Jutro jadę dopiero na 11, ale w domu będę dopiero przed 18... |
||||||||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Scio, Agatka po prostu wymiata
zanetaa88 rozumiem ból, ja nie dość że przeziębiona to jeszcze mega bolesną @ dostałam, normalnie jak na zdechnięcie. 83monia współczuje chorych dzieci, biedna Kinia Telik Jasiu na pewno się zaklimatyzuje, a Ty bedziesz zadowolona, zobaczysz odrazu jakie postępy w rozwoju zrobi wybrałas chyba najczulsze miejsce na niego, będziesz syczeć z bólu, ale pomysł fajny Wszystkim potrzebującym zdrówka życzę ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Karolek ma ostatnio jakieś napady złości, wczoraj wieczorem obudził się z płaczem, nie szło go uspokoić. Jak tylko ja albo tż chcieliśmy się zbliżyć żeby go przyrulic czy cokolwiek to krzyczał przeraźliwie "nieee" . Udało się nam go usadzić na dywanie i uspokoił się przed teletubisiami. Jak tylko któreś z nas się zbiżało to zaczynał juz płakać. Minęło dobre dwie godziny zanim przyszedł sie przytulic sam z siebie. Dzisiaj rano przywitał nas gorączką, dość długo to juz wszystko trwa. Tż już lepiej, Bartuś też. Ja chyba tez, chociaż dzisiaj 2 dzień @ i boli mnie nadal brzuch i plecy. |
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
wy tu o postanowieniach ze dziecko dacie dopiero do przedszkola a ja juz sie w przedszkolu podpytuje czy kngi od wrzesnia dac bym nie mogla
maja grupe taka wlasnie 2latkow ale we wrzesniu nie utwprza nowej niestety wiec bedzie zlobkowac jeszcze troche
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra mnie wlasnie boli kregoslup ale dzis juz lepiej ten katar taki meczacy nie jest.
CO ROBICIE, JAK REAGUJECIE KIEDY WASZE DZIECI ZACZYNAJA BIĆ? Moja podchodzi i bije w twarz nie raz bez niczego :/ Gadanie tłumaczenie nic nie pomaga:/ |
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Scio, oczu nie mogłam oderwać od Agatki, świetna jest i głosik ma uroczy. Natko, ja również obstawiam czarną kieckę, choć chyba już wybór odjęty. Domka mogłabym oglądać i oglądać. Żaneta, Monia, Gomra- zdrówka dla chorowitków. Teliczku, rewelacyjny ten żłobek. Na 3-4 godziny jak najbardziej byłabym skłonna posłać dwuletnią Hanię do takiego miejsca. Na diastemę zwróciła uwagę Pani stomatolog, ja myślałam że u tak małych dzieci jest to normą. My z tż nigdy nie mieliśmy takiej przerwy, to w spadku po babci (teściowej). ![]() Dzięki za wszystkie odpowiedzi w tej sprawie DDewik, super że udało się znaleźć nianię tak szybko. ![]() Myha, piękna malarka i śliczna laurka. ![]() Mme_Audrey, ale zwierzaki mają instynkt, aż się wzruszyłam. ![]() Justyna zmobilizowała mnie do uszycia królika dla Hani. Tak mi wyszedł sku-bunny. |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka
Królik przefantastyczny, na pewno zgapię
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Myha, trochę chuda wyszła, ale jest.
![]() Scio, gratulacje!!!
|
|
|
|
#1809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm...może spróbuję drugiego więcej nosić, to się przyzwyczai...? ![]() Cytat:
Ja też! Mój tata czasami mówi że nie może patrzeć, jak Adaś się wspina na krzesła, szafki itp, bo mu skóra cierpnie ale wtedy woli wyjść albo się nic nie odzywać, nie zabrania, skoro ja pozwalam ![]() Adaś bardzo szczęśliwy, ledwo TŻ wróci, w progu pakuje mu się na ręce i zaczyna kurtkę tacie zdejmować, żeby szybciej go mieć dla siebie ![]() zaneta, dużo zdrowia! Brałaś może oscillococcinum? Mnie pomagał Cytat:
robiłaś w ciemno, czy z jakiegoś wzoru? gratulacje!!! Ad. tego co napisałam na początku, czyli spokojnego siedzenia, u nas nie ma mowy żeby Adaś więcej niż minutę-dwie posiedział. Wyjątkiem są sanki A poza tym wszędzie go pełno, musi wszędzie wejść, wszystko sprawdzić.A ciekawa jestem, jaki będzie młodszy, aż się boję... W brzuchu rozrabia bardziej niż Adaś, jak mu tak zostanie to pięknie Czasami mam wrażenie że to dziecko prawie wcale nie śpi, w dzień na okrągło, w nocy nieważne o której się w zbudzę, w brzuchu dyskoteka. Teraz też siedzę, a brzuch mi faluje
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Za nami DOBRA noc. Pierwsza od daaaawna, gdy Tymuś miał tylko jedną pobudkę około godzinną, ale jeszcze zanim położyłam się spać. Więc spałam 6 godzin ciurkiem Marzenka, o Twoim króliku myślę od wczoraj Podziwiam go i pożądam. I już się zdecydowałam na swój typ Teraz jeszcze materiały zebrać trzeba i siebie na odwagę ![]() Dziś jedziemy do mojej mamy świętować Dzień Babci, bo jutro trudniej by było. Ona późno z pracy wraca, korki itp. I patrzcie co znalazłam: http://mojschabbychic.blogspot.com/ Tak pięknego bloga dawno nie widziałam
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-20 o 13:05 |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra w Lidlu mają być ciuszki dziecięce - body, piżamki itp KLIK
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
A, i jeszcze do Marzenki: zazdroszczę Ci tej piżamki w sówki, jak nie wiem co! Ale to z takiego dziewczęcego zestawu, prawda? Jakiś różowy pajac tam chyba też był? A chłopięcej wersji ni ma
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Tż usypia młodego, potem zupka i na spacer, sanki nadal w niełasce chyba wezmę dziś misia i jego będę wozić może coś pomoże ![]() nie było mnie bo miałam gości siorki mnie na najechały wraz dziećmi normalnie pełna chata dzieciaków razem 6!
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Anity zaczynałam brać jak czułam ze mnie cos zaczyna brać a potem jak mnie wzięło to tylko paracetamol pomagał.
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka, raczki tez wypelnialas krolikowi czy nie?
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Aaniu, wzorowałam się na zdjęciu http://www.pakamera.pl/zabawki-misie...a-nr675124.htm . To pierwszy pluszak uszyty przeze mnie, nie mam zbyt wielkiego pojęcia o szyciu.
Brumku, uwielbiam te piżamki. ) Komplet rzeczywiście bardziej dziewczyński, Tymek mógłby się obrazić za różowe wdzianko.![]() Rączki i uszy królika są bez wypełnienia. Będzie królik czy inny zwierz?
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
podczytuje Was z krzaczorow, ale nie umiem sie wbic w temat. Marsyia w poniedzialek rozchororwala sie na obustronne zapalenie uszu, w piatek poszla zdrowa do kontroli, to w przychodni zlapala jakies cholerstwo i noc z piatku na sobote mialam z glowy kaszle, goraczka, inhalujemy sie wojujac.![]() Ja sie czuje ok, wiec chociaz tyle dobrego marzenka fajny zajac scio jaka agata gadula
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ps. najbardziej podoba mi się doopka
|
||
|
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja
Weekend wyjazdowy-odwiedziliśmy teściow, Ewka podrózniczka w siodmym niebie-dziadki pekały z dumy, Ewka wołała co sekunde "babcia basia"i "dziadzia"-takze totalnie ich rozłożyła ![]() Jak na złość zepsuł nam sie jeden samochód a po jego naprawie drugi Ale jest i dobra wiadomosc:jutro moja mama wychodzi ze szpitala Wysypka wyszla juz wszedzie takze jutro od rana rejestruje nas do lekarza ![]() TelikJasiowi wszystko zeszło? MarzenaPiekna fochatka!!!I mamy bodziaki z serii sówki Eveco za pech z ta kontrola |
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem też łapię ją rękę.---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Ale gaduła z Agatki ![]() BTW Kilka dni temu w trakcie rysowania odkryłam, że Ida umie nazwać dużo części ciała. W ciągu jednego dnia nastąpił prawdziwy wysyp słów. Dziewczyny, Wybieram się do znajomych którym urodziło się drugie dziecko tej samej płci i tak się zastanawiam z jakim prezentem przyjść? Ubrana i zabawki pewnie mają po poprzednim dziecku. Wiem, że pieluch nigdy dość. Nie wiem.... co radzicie? |
|
|
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie.
Marzenko na wstępie Musze napisac, ze miesiek jest cudny. A Haniolek to juz wgl brak mi slow Kusicie babolki tymi przytulankami Eve wracaj tu do nas babo jedna i nie wydziwiaj. A dla Mery zdroweczko Isiaok lec do znachora i daj znac jak po wizycie. Wiktoria jakos jeszcze nie wpadła na to by kogokolwiek bić. Wgl dość ugodowa jest. Bylysmy dzis na zimowym spacerze. Wiki nozkami. Zachwycona jest śniegiem. Bierze go do raczek, próbuje, lize. Na poczatku bała sie chodzić ale szybko sie oswoila. ImageUploadedByTapatalk1358719327.777682.jpg ImageUploadedByTapatalk1358719350.914878.jpg |
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
Crazy może ich delikatnie podpytaj? Moja kuzynka urodziła córeczkę w listopadzie i nadmieniła, że mile by widzieli właśnie pieluchy. Dobrze wiemy, ile pieniędzy idzie na pampersiaki.
|
|
|
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak nie nastawiamy sie tak bardzo na narty) i aqua park w Golębiewskim ).Hania jak zwykle śliczna i królik cudny! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-20 o 23:06 |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Miałam się jeszcze pochwalić moim dzisiejszym dziełem
. Dziewczyny na fb już widziały. Tylko się nie śmiać proszę . Malwiś śmiała się do rozpuku na jej widok, a później ją wykąpała .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2013-01-20 o 23:09 |
|
|
|
#1825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Same artystki mamy na forum!Siczna ta sowa! |
|
|
|
|
#1826 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na blogu przepadłam, zamiast inne rzeczy robić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zdrowia dla Ewy!Cytat:
urocza Wiki Hela ma chyba taki sam model czapki (h&m?), tylko ciemną Cytat:
a mi znów dzień minął jak z bicza strzelił... chciałabym mieć jakiś zatrzymywacz czasu, czy coś ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Hela uwielbia tańczyć - dziś odtańczyłyśmy cały repertuar - kółko graniaste, stary niedźwiedź, mam chusteczkę itp. z tryliard razy - mi się już w głowie kręciło, a ona nie miała dość
|
|||||||||
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Audrey tak czapeczka z H&M. Kupiłam ostatnio bo z poprzedniej wyrosła i po karku jej wiało. Ta Troche za wielka, kolor ma nie pasujacy do niczego i na oczy spada
No ale tu kupic w sklepie czapkę zimowa graniczy z cudem, wiec wzielam co bylo. Czapki wiosenno/jesienne kupuje na ebay bo w sklepach nie maja. Musze zacząć pokazywać Wiki zabawy w stylu kółko graniaste czy stary niedźwiedź. |
|
|
|
#1828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buzię wyszywałaś przed wypchaniem i zaszyciem stwora czy już po?Ja robię misia z foszkiem Tymek misie kocha miłością wielką i żadne inne zwierze się do nich nie umywa Siedziałam dziś nad tym sporo czasu wieczorem, ale nie skończyłam. Zostało wypchanie i buzia właśnie.Cytat:
A u Was nadal paraliż z powodu zimy? ![]() Cytat:
Ale akurat tego, że postawili tam tego Gołębiewskiego nie mogę im darować ![]() Cytat:
- Bramka chyba 30 zł tańsza. I przedłużka też trochę tańsza. Ale jednak nie kupię, bo nawet z przedłużką mi nie starczy Musiałabym kilka tych przedłużek kupić, a to już się nie opłaca. A my dziś zaliczyliśmy rodzinny wypad na plac zabaw Może trochę nietypowo, bo śniegu prawie po pas ( tam nie odśnieżają, a wręcz spychają śnieg z innych miejsc), ale za to pierwszy raz w życiu mieliśmy cały plac dla siebie Jeździliśmy na zjeżdżalni, i ja i Tymek, i aż chichotał z radości
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
o tej porze i pierwsza jestem? niemozliwe...
my do wtorku w domu. ja dzis zgrywam dane bo mam wondowsa 8. szybki jednak, szybszy niz vista
|
|
|
|
#1830 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tu mój tancerz: http://s781.photobucket.com/albums/y...t=MVI_6178.mp4 Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2013-01-21 o 08:29 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

zapraszam

Może coś mu się przyśniło

oby to było TO
Brzuch już odstaje 

wybrałas chyba najczulsze miejsce na niego, będziesz syczeć z bólu, ale pomysł fajny 

Ja wychodzę z założenia, że jak się nie wywali/uderzy to się nie nauczy. Mamy sąsiadów, których syn ma ponad 2 lata, a oni go cały czas za kaptur trzymają, broń Boże żeby nie biegał...

kaszle, goraczka, inhalujemy sie wojujac.

No ale tu kupic w sklepie czapkę zimowa graniczy z cudem, wiec wzielam co bylo. Czapki wiosenno/jesienne kupuje na ebay bo w sklepach nie maja.
Buzię wyszywałaś przed wypchaniem i zaszyciem stwora czy już po?
Musiałabym kilka tych przedłużek kupić, a to już się nie opłaca.