Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 23:57   #1801
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ale to nie chodzi w oglole o ten katar. Sarka źle spi od Świąt, pomyślałam że to może faktycznie to ucho jak u Tymcia i poprosiłam o sprawdzenie. W prawym uszku brązowa wydzielina/zaschnięta krew- pediatra sama nie wiedziała co to kazała obserwować.
Wzrost Sary-72 cm na siatkach to chyba poniżej każdej normy (sprawdzamy na tych wcześniaczych), dla nas to niepokojące, ona znów obserwować.

Pytałam o szczepienia p/meningo, wyjęła książkę i zaczęła mi czytać.... dowiedziała się tyle samo co z wikipedii :P a chamiałam jakiejs po prostu porady i zwykłego pogadania czy jej zdaniem warto szczepić.

Uciekajcie stamtąd!

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
J
A u nas szpitalTż choruje w sumie od początku roku z małymi przerwami (oczywiście do poracy chodził),ale w czwartek nastąpiła kumulacja i w piątek nie poszedł do pracy. Teraz lerzy.
Mały też chory. W czwartek wieczorem miał mały katar, wczoraj było już gorzej,dzisiaj pojechaliśmy do lekarza - diagnoza grypa. Pewnie się zaraził do tż-a.
W sumie teraz się zastanawiam, czy słusznie się upierałam przy czwartkowym spacerku...(mama oczywiście mi przypomniała- a nie mówiłam, żeby jeszcze nie wychodzić - byli 15 min)
Beznadziejnie nam się coś ten rok zaczyna...
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bry wieczor
my po noclegu u rodziców
mały wyszalał się z dziadkami
ale zrobił nam jazdę od 5 rano, obudził się z płaczem
nie dało się go uspokoić
chciał tylko w kuchni być, pokoju się bal
i tak walczyl bidulek do 7 aż w koncu padł
nie wiem czy cos mu sie przyśniło i bał się pokoju zagadka nierozwiazana zostanie
Ojj Może coś mu się przyśniło

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kindze gorzej... nie mam weny na odpisywanie bo normalnie padam. z dwojka w domu fajnie ale strasznie gwarnie. dziekuje bogu ze mam roznice wieku 3 lata, bo z arturem moge sie juz konktretnie dogadac i podziwiam wszystkich, ktorzy maja mniejsza roznice wieku - dla mnie to nie do pomyslenia, chyba bym nie ogarnela. kinga dzis kaszlala jak szalona, dostala antybiotyk, wieczorem zwymiotowala na spiaco. martwie sie. bo wlasciwie nie wiem czy goraczka od kaszlu czy cos inego... ech... dzieci zdrowe to skarb
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
dzisiaj robiłyśmy druga serie dla babc i dziadków. No i dziisaj juz bardziej była przekonana do brudzenia sobie rak Juz dzisiaj odwiedzilysmy prababcie i były zachwycone
Z tej okazji Martyna pozowlila sobie na zjedzenie szynki, jablka, kasztanka, faworka i ciasta. I to u jednej prababci

NATKO Domek uroczy-mały rozrabiaka. Wszędzie chyba wejdzie Nie drży ci serce jak włazi na te krzesła?
-Dziakom napewno się spodobają. Śliczna mała malarka
-Już nie, jestem zawsze w pobliżu, jakby tak chciał "skakać"

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aaa, i byliśmy na sankach Mąż wytrzymał z nami całe 10 minut, po czym stwierdził, że ma mokro w butach i wrócił do domu A my jeszcze pohasaliśmy. Podobało się Tymeczkowi, ale bez jakiejś euforii. Siedział spokojnie, jak go ciągaliśmy, rozglądał się, ale tak na spokojnie. W sumie wolał chyba bez sanem biegać po śniegu. A śnieg mu dziś do pupy momentami sięgał

3. Bez zmian Tzn. chcę pracować nadal z domu i być tu z nim. Poślę go dopiero do przedszkola, ale na razie jeszcze o tym nie myślę, bo to jeszcze ze dwa latka przynajmniej.
-Fajnie, że udało Wam się skorzystać w końcu z zimy
A tż
-U nas ostatnio taka sama decyzja została podjęta. Domek pójdzie dopiero do przedszkola

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej Babolki!
Mamy nianie, babka po 60-ce, bardzo dobre wrazenie zrobiła na mnie i Borysie(od razu do niej podszedł, co nie zdarza sie u mojego dziecka),pełna życia,radosna, majaca spore doświadzenie , mysle ze Borysek nie bedzie sie z nią nudził.Od poniedziałku przychodzi juz , aby maly sie przyzwyczaił-idziemy razem na spacer.

.
oby to było TO

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
ogrzewanie podłogowe - ogólnie wydaje mi się, że to naprawdę fajna sprawa nasza psica jednak jest innego zdania - u znajomych, którzy mają takie ogrzewanie nie mogła sobie znaleźć bidula miejsca

hej ho! zima na całego, zimno i śnieży a ja ciągle głodna chodzę - mój organizm chyba chce warstwę dodatkowego tłuszczyku stworzyć
Hela zaczęła się po regale wspinać póki co potrzebuje jeszcze pufy, żeby zacząć, ale sądzę, że niedługo odkryje, że i bez niej może - nie ma dla niej niedostępnych miejsc... i dziś "tańczyła" z kotem - kot leży, ona podchodzi, łapie go za łapki i podryguje. a kot... mruczy dom wariatów
-Dziękuję za opinię
-Eeee ja też ostatnio cały czas jem Brzuch już odstaje
-Fajny dom wariatów

Ja dzisiaj od rana na uczelni. Napisałam 2 egzaminy, chyba nie będzie tak źle.
Udało mi się wrócić po 15, więc zabraliśmy z Domeczkiem mężula na urodzinowy obiad
Jutro jadę dopiero na 11, ale w domu będę dopiero przed 18...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 09:43   #1802
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Scio, Agatka po prostu wymiata zazdraszam Ci, chciałabym zeby Karolek już tak ladnie mówił.

zanetaa88 rozumiem ból, ja nie dość że przeziębiona to jeszcze mega bolesną @ dostałam, normalnie jak na zdechnięcie.

83monia współczuje chorych dzieci, biedna Kinia Miejmy nadzieje że wszystko dobrze się ułozy i szybko wrócą do zdrówka

Telik Jasiu na pewno się zaklimatyzuje, a Ty bedziesz zadowolona, zobaczysz odrazu jakie postępy w rozwoju zrobi , a tatuaż wybrałas chyba najczulsze miejsce na niego, będziesz syczeć z bólu, ale pomysł fajny

Wszystkim potrzebującym zdrówka życzę

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Karolek ma ostatnio jakieś napady złości, wczoraj wieczorem obudził się z płaczem, nie szło go uspokoić. Jak tylko ja albo tż chcieliśmy się zbliżyć żeby go przyrulic czy cokolwiek to krzyczał przeraźliwie "nieee" . Udało się nam go usadzić na dywanie i uspokoił się przed teletubisiami. Jak tylko któreś z nas się zbiżało to zaczynał juz płakać. Minęło dobre dwie godziny zanim przyszedł sie przytulic sam z siebie.

Dzisiaj rano przywitał nas gorączką, dość długo to juz wszystko trwa.
Tż już lepiej, Bartuś też. Ja chyba tez, chociaż dzisiaj 2 dzień @ i boli mnie nadal brzuch i plecy.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:55   #1803
83monia
Zakorzenienie

wy tu o postanowieniach ze dziecko dacie dopiero do przedszkola a ja juz sie w przedszkolu podpytuje czy kngi od wrzesnia dac bym nie mogla maja grupe taka wlasnie 2latkow ale we wrzesniu nie utwprza nowej niestety wiec bedzie zlobkowac jeszcze troche

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:06   #1804
zanetaa88
Zakorzenienie

Gomra mnie wlasnie boli kregoslup ale dzis juz lepiej ten katar taki meczacy nie jest.

CO ROBICIE, JAK REAGUJECIE KIEDY WASZE DZIECI ZACZYNAJA BIĆ?
Moja podchodzi i bije w twarz nie raz bez niczego :/
Gadanie tłumaczenie nic nie pomaga:/

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:12   #1805
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Scio, oczu nie mogłam oderwać od Agatki, świetna jest i głosik ma uroczy.

Natko, ja również obstawiam czarną kieckę, choć chyba już wybór odjęty.
Domka mogłabym oglądać i oglądać.

Żaneta, Monia, Gomra- zdrówka dla chorowitków.

Teliczku
, rewelacyjny ten żłobek. Na 3-4 godziny jak najbardziej byłabym skłonna posłać dwuletnią Hanię do takiego miejsca. Twoja mama trochę odpocznie, a w razie choroby pewnie będzie mogła się nim zająć?
Na diastemę zwróciła uwagę Pani stomatolog, ja myślałam że u tak małych dzieci jest to normą. My z tż nigdy nie mieliśmy takiej przerwy, to w spadku po babci (teściowej).

Dzięki za wszystkie odpowiedzi w tej sprawie , odpuścimy temat. Jeśli kiedyś będzie jej to przeszkadzało, to zawsze można skorygować aparatem.

DDewik, super że udało się znaleźć nianię tak szybko. A gdzie w góry jedziecie? My za tydzień ruszamy.

Myha, piękna malarka i śliczna laurka.

Mme_Audrey
, ale zwierzaki mają instynkt, aż się wzruszyłam. Hela tańcząca z kotem musiała wyglądać bosko.

Justyna zmobilizowała mnie do uszycia królika dla Hani.
Tak mi wyszedł sku-bunny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg królik.jpg (69,6 KB, 85 załadowań)
Stary 2013-01-20, 12:24   #1806
myha82
Wtajemniczenie

MARZENA królik boski Nawet d.u.p.k.e ma

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:30   #1807
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marzenka dzięki Twoim kopniakom zaliczyłam na piątke

Królik przefantastyczny, na pewno zgapię

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:33   #1808
marzena_S
Zadomowienie

Myha, trochę chuda wyszła, ale jest.

Scio, gratulacje!!! To co pijemy?
Stary 2013-01-20, 13:02   #1809
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też z tym nie ma najmniejszego problemu. Tymuś w nosidle mógłby siedzieć godzinami Trochę się bawi, trochę rozgląda, a w końcu wtula i czasem prawie zasypia A my regularnie chodzimy, mimo zimy, bo na zakupy często nosidło biorę, jak się spieszę i nie mam czasu, żeby z Tymkiem godzinę jedną alejką sklepową spacerować
to super Hmmm...może spróbuję drugiego więcej nosić, to się przyzwyczai...?
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Strasznie nie lubię czegoś takiego Ja wychodzę z założenia, że jak się nie wywali/uderzy to się nie nauczy. Mamy sąsiadów, których syn ma ponad 2 lata, a oni go cały czas za kaptur trzymają, broń Boże żeby nie biegał...

Najważniejsze, że jest juz blisko Was, Adaś pewnie w 7 niebie

Ja też! Mój tata czasami mówi że nie może patrzeć, jak Adaś się wspina na krzesła, szafki itp, bo mu skóra cierpnie ale wtedy woli wyjść albo się nic nie odzywać, nie zabrania, skoro ja pozwalam

Adaś bardzo szczęśliwy, ledwo TŻ wróci, w progu pakuje mu się na ręce i zaczyna kurtkę tacie zdejmować, żeby szybciej go mieć dla siebie

zaneta, dużo zdrowia! Brałaś może oscillococcinum? Mnie pomagał

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
cudo!!!!!
robiłaś w ciemno, czy z jakiegoś wzoru?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
gratulacje!!!

Ad. tego co napisałam na początku, czyli spokojnego siedzenia, u nas nie ma mowy żeby Adaś więcej niż minutę-dwie posiedział. Wyjątkiem są sanki A poza tym wszędzie go pełno, musi wszędzie wejść, wszystko sprawdzić.
A ciekawa jestem, jaki będzie młodszy, aż się boję... W brzuchu rozrabia bardziej niż Adaś, jak mu tak zostanie to pięknie Czasami mam wrażenie że to dziecko prawie wcale nie śpi, w dzień na okrągło, w nocy nieważne o której się w zbudzę, w brzuchu dyskoteka. Teraz też siedzę, a brzuch mi faluje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:04   #1810
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Za nami DOBRA noc. Pierwsza od daaaawna, gdy Tymuś miał tylko jedną pobudkę około godzinną, ale jeszcze zanim położyłam się spać. Więc spałam 6 godzin ciurkiem Od miesięcy się to nie zdarzyło.

Marzenka, o Twoim króliku myślę od wczoraj Podziwiam go i pożądam. I już się zdecydowałam na swój typ Teraz jeszcze materiały zebrać trzeba i siebie na odwagę

Dziś jedziemy do mojej mamy świętować Dzień Babci, bo jutro trudniej by było. Ona późno z pracy wraca, korki itp.

I patrzcie co znalazłam: http://mojschabbychic.blogspot.com/ Tak pięknego bloga dawno nie widziałam Ale ma dziewczyna zacięcie i gust!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-20 o 13:05
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:05   #1811
aania_20
Zakorzenienie

Od jutra w Lidlu mają być ciuszki dziecięce - body, piżamki itp KLIK

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:07   #1812
brumek
Zakorzenienie

A, i jeszcze do Marzenki: zazdroszczę Ci tej piżamki w sówki, jak nie wiem co! Ale to z takiego dziewczęcego zestawu, prawda? Jakiś różowy pajac tam chyba też był? A chłopięcej wersji ni ma

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Od jutra w Lidlu mają być ciuszki dziecięce - body, piżamki itp KLIK
No, i bramka na schody. Czaję się na nią, żeby na działkę kupić.
Stary 2013-01-20, 13:25   #1813
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Tż usypia młodego, potem zupka i na spacer, sanki nadal w niełasce chyba wezmę dziś misia i jego będę wozić może coś pomoże

nie było mnie bo miałam gości siorki mnie na najechały wraz dziećmi normalnie pełna chata dzieciaków razem 6!
Stary 2013-01-20, 15:04   #1814
zanetaa88
Zakorzenienie

Anity zaczynałam brać jak czułam ze mnie cos zaczyna brać a potem jak mnie wzięło to tylko paracetamol pomagał.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:10   #1815
brumek
Zakorzenienie

Marzenka, raczki tez wypelnialas krolikowi czy nie?
Stary 2013-01-20, 16:13   #1816
marzena_S
Zadomowienie

Aaniu, wzorowałam się na zdjęciu http://www.pakamera.pl/zabawki-misie...a-nr675124.htm . To pierwszy pluszak uszyty przeze mnie, nie mam zbyt wielkiego pojęcia o szyciu.

Brumku, uwielbiam te piżamki. (generalnie lubię sowy ) Komplet rzeczywiście bardziej dziewczyński, Tymek mógłby się obrazić za różowe wdzianko.
Rączki i uszy królika są bez wypełnienia. Już szyjesz? Będzie królik czy inny zwierz?
Stary 2013-01-20, 16:38   #1817
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam,
podczytuje Was z krzaczorow, ale nie umiem sie wbic w temat. Marsyia w poniedzialek rozchororwala sie na obustronne zapalenie uszu, w piatek poszla zdrowa do kontroli, to w przychodni zlapala jakies cholerstwo i noc z piatku na sobote mialam z glowykaszle, goraczka, inhalujemy sie wojujac.
Ja sie czuje ok, wiec chociaz tyle dobrego
marzenka fajny zajac
scio jaka agata gadula moja duzo gada, ale wiecej po swojemu.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:06   #1818
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Gomra mnie wlasnie boli kregoslup ale dzis juz lepiej ten katar taki meczacy nie jest.

my też mamy ten sam problem, kiedyś jak ogladałam "super nianie" to mówiła żeby mocniej chwycić rączkę. Tak też robię, no i jest poprawa.

Cytat:
Dzień dobry.

Scio, oczu nie mogłam oderwać od Agatki, świetna jest i głosik ma uroczy.

Natko, ja również obstawiam czarną kieckę, choć chyba już wybór odjęty.
Domka mogłabym oglądać i oglądać.

Żaneta, Monia, Gomra- zdrówka dla chorowitków.

Teliczku
, rewelacyjny ten żłobek. Na 3-4 godziny jak najbardziej byłabym skłonna posłać dwuletnią Hanię do takiego miejsca. Twoja mama trochę odpocznie, a w razie choroby pewnie będzie mogła się nim zająć?
Na diastemę zwróciła uwagę Pani stomatolog, ja myślałam że u tak małych dzieci jest to normą. My z tż nigdy nie mieliśmy takiej przerwy, to w spadku po babci (teściowej).

Dzięki za wszystkie odpowiedzi w tej sprawie , odpuścimy temat. Jeśli kiedyś będzie jej to przeszkadzało, to zawsze można skorygować aparatem.

DDewik, super że udało się znaleźć nianię tak szybko. A gdzie w góry jedziecie? My za tydzień ruszamy.

Myha, piękna malarka i śliczna laurka.

Mme_Audrey
, ale zwierzaki mają instynkt, aż się wzruszyłam. Hela tańcząca z kotem musiała wyglądać bosko.

Widziałam już na fb. Czym wypychałaś? mam w domu trochę niebieskiego weluru, tylko takiego intensywniejszego, może tez coś wykombinuje

ps. najbardziej podoba mi się doopka
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 21:13   #1819
isiaok
Rozeznanie

Witam sie i ja

Weekend wyjazdowy-odwiedziliśmy teściow, Ewka podrózniczka w siodmym niebie-dziadki pekały z dumy, Ewka wołała co sekunde "babcia basia"i "dziadzia"-takze totalnie ich rozłożyła
Jak na złość zepsuł nam sie jeden samochód a po jego naprawie drugi takze poplynelismy w Nowym Roku...
Ale jest i dobra wiadomosc:jutro moja mama wychodzi ze szpitala

Wysypka wyszla juz wszedzie takze jutro od rana rejestruje nas do lekarza
TelikJasiowi wszystko zeszło?
MarzenaPiekna fochatka!!!I mamy bodziaki z serii sówki
Eveco za pech z ta kontrolaja tez z mysla o jutrzejszej wizycie drże...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 22:52   #1820
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Za każdym razem stanowczo mówimy, że nie wolno bić mamy/taty każemy przeprosić i zrobić cacy. Jak nie słucha, to udajemy płacz Czasem też łapię ją rękę.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Ale gaduła z Agatki
BTW Kilka dni temu w trakcie rysowania odkryłam, że Ida umie nazwać dużo części ciała. W ciągu jednego dnia nastąpił prawdziwy wysyp słów.

Dziewczyny,
Wybieram się do znajomych którym urodziło się drugie dziecko tej samej płci i tak się zastanawiam z jakim prezentem przyjść? Ubrana i zabawki pewnie mają po poprzednim dziecku. Wiem, że pieluch nigdy dość. Nie wiem.... co radzicie?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 23:00   #1821
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam niedzielnie.

Marzenko na wstępie Musze napisac, ze miesiek jest cudny. A Haniolek to juz wgl brak mi slow
Kusicie babolki tymi przytulankami

Eve wracaj tu do nas babo jedna i nie wydziwiaj. A dla Mery zdroweczko

Isiaok lec do znachora i daj znac jak po wizycie.

Wiktoria jakos jeszcze nie wpadła na to by kogokolwiek bić. Wgl dość ugodowa jest.

Bylysmy dzis na zimowym spacerze. Wiki nozkami. Zachwycona jest śniegiem. Bierze go do raczek, próbuje, lize. Na poczatku bała sie chodzić ale szybko sie oswoila.

ImageUploadedByTapatalk1358719327.777682.jpg
ImageUploadedByTapatalk1358719350.914878.jpg
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 23:00   #1822
DaKaro
Zadomowienie

Crazy może ich delikatnie podpytaj? Moja kuzynka urodziła córeczkę w listopadzie i nadmieniła, że mile by widzieli właśnie pieluchy. Dobrze wiemy, ile pieniędzy idzie na pampersiaki.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 23:04   #1823
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry.

My jedziemy Marzenko do Karpacza do hotelu Belweder(on jest w gornym Karpaczu kolo h.Gołębiewskiego).Fajnie bo mamy 30m do stoku(plaski jest, ale trudno i tak nie nastawiamy sie tak bardzo na narty) i aqua park w Golębiewskim).

Hania jak zwykle śliczna i królik cudny!

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-20 o 23:06
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 23:07   #1824
DaKaro
Zadomowienie

Miałam się jeszcze pochwalić moim dzisiejszym dziełem . Dziewczyny na fb już widziały. Tylko się nie śmiać proszę . Malwiś śmiała się do rozpuku na jej widok, a później ją wykąpała .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20012013515.jpg (145,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20012013516.jpg (138,9 KB, 33 załadowań)

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2013-01-20 o 23:09
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 23:09   #1825
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam,
podczytuje Was z krzaczorow, ale nie umiem sie wbic w temat. Marsyia w poniedzialek rozchororwala sie na obustronne zapalenie uszu, w piatek poszla zdrowa do kontroli, to w przychodni zlapala jakies cholerstwo i noc z piatku na sobote mialam z glowykaszle, goraczka, inhalujemy sie wojujac.
marzenka fajny zajac
Duzo zdrówka dla Marysi!

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Miałam się jeszcze pochwalić moim dzisiejszym dziełem . Dziewczyny na fb już widziały. Tylko się nie śmiać proszę .
Same artystki mamy na forum!Siczna ta sowa!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 23:53   #1826
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Karolek ma ostatnio jakieś napady złości, wczoraj wieczorem obudził się z płaczem, nie szło go uspokoić. Jak tylko ja albo tż chcieliśmy się zbliżyć żeby go przyrulic czy cokolwiek to krzyczał przeraźliwie "nieee" . Udało się nam go usadzić na dywanie i uspokoił się przed teletubisiami. Jak tylko któreś z nas się zbiżało to zaczynał juz płakać. Minęło dobre dwie godziny zanim przyszedł sie przytulic sam z siebie.

Dzisiaj rano przywitał nas gorączką, dość długo to juz wszystko trwa.
Tż już lepiej, Bartuś też. Ja chyba tez, chociaż dzisiaj 2 dzień @ i boli mnie nadal brzuch i plecy.
zdrowia!

Cytat:

Cudny zafochowany króliczek

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Królik przefantastyczny, na pewno zgapię
Brawo!

Cytat:
Dzień dobry

Za nami DOBRA noc. Pierwsza od daaaawna, gdy Tymuś miał tylko jedną pobudkę około godzinną, ale jeszcze zanim położyłam się spać. Więc spałam 6 godzin ciurkiem Od miesięcy się to nie zdarzyło.

Marzenka, o Twoim króliku myślę od wczoraj Podziwiam go i pożądam. I już się zdecydowałam na swój typ Teraz jeszcze materiały zebrać trzeba i siebie na odwagę

Dziś jedziemy do mojej mamy świętować Dzień Babci, bo jutro trudniej by było. Ona późno z pracy wraca, korki itp.

I patrzcie co znalazłam: http://mojschabbychic.blogspot.com/ Tak pięknego bloga dawno nie widziałam Ale ma dziewczyna zacięcie i gust!
Fajnie, że trochę pospaliście a na blogu przepadłam, zamiast inne rzeczy robić

Cytat:
A, i jeszcze do Marzenki: zazdroszczę Ci tej piżamki w sówki, jak nie wiem co! Ale to z takiego dziewczęcego zestawu, prawda? Jakiś różowy pajac tam chyba też był? A chłopięcej wersji ni ma

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

No, i bramka na schody. Czaję się na nią, żeby na działkę kupić.
ta bramka chyba w podobnej cenie do tej ikeowej?

Cytat:
Witam,
marzenka fajny zajac
zdrowia dla Marysi!

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

Weekend wyjazdowy-odwiedziliśmy teściow, Ewka podrózniczka w siodmym niebie-dziadki pekały z dumy, Ewka wołała co sekunde "babcia basia"i "dziadzia"-takze totalnie ich rozłożyła
Jak na złość zepsuł nam sie jeden samochód a po jego naprawie drugi takze poplynelismy w Nowym Roku...
Ale jest i dobra wiadomosc:jutro moja mama wychodzi ze szpitala

Wysypka wyszla juz wszedzie takze jutro od rana rejestruje nas do lekarza
TelikJasiowi wszystko zeszło?
MarzenaPiekna fochatka!!!I mamy bodziaki z serii sówki
Eveco za pech z ta kontrolaja tez z mysla o jutrzejszej wizycie drże...
super, że mamę już wypuszczają i zdrowia dla Ewy!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie.

Marzenko na wstępie Musze napisac, ze miesiek jest cudny. A Haniolek to juz wgl brak mi slow
Kusicie babolki tymi przytulankami

Eve wracaj tu do nas babo jedna i nie wydziwiaj. A dla Mery zdroweczko

Isiaok lec do znachora i daj znac jak po wizycie.

Wiktoria jakos jeszcze nie wpadła na to by kogokolwiek bić. Wgl dość ugodowa jest.

Bylysmy dzis na zimowym spacerze. Wiki nozkami. Zachwycona jest śniegiem. Bierze go do raczek, próbuje, lize. Na poczatku bała sie chodzić ale szybko sie oswoila.

Załącznik 5074502
Załącznik 5074503
śnieg chyba smakował urocza Wiki
Hela ma chyba taki sam model czapki (h&m?), tylko ciemną

Cytat:
Miałam się jeszcze pochwalić moim dzisiejszym dziełem . Dziewczyny na fb już widziały. Tylko się nie śmiać proszę . Malwiś śmiała się do rozpuku na jej widok, a później ją wykąpała .
śliczna sówka

a mi znów dzień minął jak z bicza strzelił... chciałabym mieć jakiś zatrzymywacz czasu, czy coś

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Hela uwielbia tańczyć - dziś odtańczyłyśmy cały repertuar - kółko graniaste, stary niedźwiedź, mam chusteczkę itp. z tryliard razy - mi się już w głowie kręciło, a ona nie miała dość
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 00:03   #1827
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Audrey tak czapeczka z H&M. Kupiłam ostatnio bo z poprzedniej wyrosła i po karku jej wiało. Ta Troche za wielka, kolor ma nie pasujacy do niczego i na oczy spada No ale tu kupic w sklepie czapkę zimowa graniczy z cudem, wiec wzielam co bylo. Czapki wiosenno/jesienne kupuje na ebay bo w sklepach nie maja.

Musze zacząć pokazywać Wiki zabawy w stylu kółko graniaste czy stary niedźwiedź.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 01:01   #1828
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku, uwielbiam te piżamki. (generalnie lubię sowy ) Komplet rzeczywiście bardziej dziewczyński, Tymek mógłby się obrazić za różowe wdzianko.
Rączki i uszy królika są bez wypełnienia. Już szyjesz? Będzie królik czy inny zwierz?
Dziękuję Marzenko, a poratujesz w jeszcze jednej kwestii biedną amatorkę Buzię wyszywałaś przed wypchaniem i zaszyciem stwora czy już po?
Ja robię misia z foszkiem Tymek misie kocha miłością wielką i żadne inne zwierze się do nich nie umywa Siedziałam dziś nad tym sporo czasu wieczorem, ale nie skończyłam. Zostało wypchanie i buzia właśnie.

Cytat:

Załącznik 5074502
Załącznik 5074503
Śnieżek mniam mniam A u Was nadal paraliż z powodu zimy?

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
My jedziemy Marzenko do Karpacza do hotelu Belweder(on jest w gornym Karpaczu kolo h.Gołębiewskiego).Fajnie bo mamy 30m do stoku(plaski jest, ale trudno i tak nie nastawiamy sie tak bardzo na narty) i aqua park w Golębiewskim).
Już chyba kiedyś pisałam, ze Karpacz to moje ukochane miejsce na Ziemi. Przez wiele lat marzyłam, żeby tam mieszkać Ale akurat tego, że postawili tam tego Gołębiewskiego nie mogę im darować

Cytat:
Fajnie, że trochę pospaliście a na blogu przepadłam, zamiast inne rzeczy robić

ta bramka chyba w podobnej cenie do tej ikeowej?
-
- Bramka chyba 30 zł tańsza. I przedłużka też trochę tańsza. Ale jednak nie kupię, bo nawet z przedłużką mi nie starczy Musiałabym kilka tych przedłużek kupić, a to już się nie opłaca.

A my dziś zaliczyliśmy rodzinny wypad na plac zabaw Może trochę nietypowo, bo śniegu prawie po pas ( tam nie odśnieżają, a wręcz spychają śnieg z innych miejsc), ale za to pierwszy raz w życiu mieliśmy cały plac dla siebie Jeździliśmy na zjeżdżalni, i ja i Tymek, i aż chichotał z radości
Stary 2013-01-21, 08:09   #1829
83monia
Zakorzenienie

o tej porze i pierwsza jestem? niemozliwe...

my do wtorku w domu. ja dzis zgrywam dane bo mam wondowsa 8. szybki jednak, szybszy niz vista

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 08:26   #1830
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Myha, trochę chuda wyszła, ale jest.

Scio, gratulacje!!! To co pijemy?
Najwidoczniej kroliczek dba o linie

Cytat:
Witam,
marzenka fajny zajac
Zrówka
Cytat:

Załącznik 5074502

Załącznik 5074503
Cytat:
Jest piękna. Ale wy macie talent...

Cytat:

Hela uwielbia tańczyć - dziś odtańczyłyśmy cały repertuar - kółko graniaste, stary niedźwiedź, mam chusteczkę itp. z tryliard razy - mi się już w głowie kręciło, a ona nie miała dość
Musze chyba tez zaczac wprowadzac przedszkolne piosenki i umiejetnosc tańczenia razem bo my póki co słuchamy RMF i kazda samodzielnie podskakuje
A tu mój tancerz:
http://s781.photobucket.com/albums/y...t=MVI_6178.mp4

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2013-01-21 o 08:29
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości