|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Dzisiaj mi się śniło ,że mam córeczkę
![]() Słodziutka kruszynka ![]()
Nasz kochany Synuś Piotruś 14.04.2014r. http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png Edytowane przez meduzka88 Czas edycji: 2013-01-20 o 12:49 |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka - życzę spełnienia marzeń
![]() dopiero co wam powiedziałam, że u mnie nie sypie... 3 min później tak sypało aż biało za oknem, ale chyba topnieje od razu. |
|
|
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja wlasnie wstalam , u mnie tak sypie ze w ogrodzie to juz mam prawie do kolan Do tego obudzil nas telefon z pracy , zeby Tzt przyszedl dzis do pracy , bo nie ogarniaja tego co sie dzieje dzis na Lotnisku . Pewnie odwolali 80% lotow albo wogole zamkneli 3/4 lotniska.No wiec kolejny dzien spedze sama w domu Co do @ to ja jak zaczelam miesiaczkowac , mialam takie bole ze zwalnialam sie w polowie lekcji do domu , ale do niego nie dotarlam tylko lezalam w szatni na brzuchu na zimnych kaflach bo tylko to mi pomagalo az mnie ktos znalazl . I tak sie w sumie zaczela moja przygoda z antykoncepcja , jak mialam 14/15 lat Wtedy przeszlo wszystko , @ mi sie wyregulowala idealnie i w sumie tak do teraz zostalo .
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze pierwszego dnia miesiączki mam takie bóle brzucha ,że leżę w łóżku zmieniając tylko pozycje....i muszę brać Ketonal :/
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Trele_Morele - a jaką miałaś przerwę między tabletkami a ciążą?
O kurcze to strasznie wcześnie zaczęłaś... ja szczerze powiem, że mi udało się uniknąć całej tej hormonalnej antykoncepcji i w sumie jestem zadowolona, zresztą nigdy nie miałam problemu z miesiączkami itp więc szkoda mi było zaburzać lub sztucznie regulować coś co było OK. Meduzka - ten ketonal to straszne świństwo dla żołądka i wątroby, a próbowałaś leki przeciwbólowe typowe na miesiączkę? bierzesz kwas foliowy? bo mi strasznie bóle się zmiejszyły odkąd go jem. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-20 o 13:41 |
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tabletek , to mi kiedys pewien lekarz podsunol esspumissan , i wiem ze on dziala raczej na wzdecia ale naprawde poczulam ulge , jak po zadnych innych srodkach przeciwbolowych .
To nie jest tak ze bralam antykoncepcje non stop od 14 roku zycia. Mialam takiego lekarza , ktory zalecal mi co roku 3 miesieczna przerwe , i do tego sie stosowalam , ale pamietam tez ze nie raz ta przerwa byla dluzsza bo ciagle sie zle czulam . Az trafilismy wspolnie na plastry antykoncepcyjne i to byl strzal w 10 . Plastry odstawilam miesiac przed pierwsza ciaza , ale wiem juz napewno ze nie mialo to zadnego zwiazku z tamtym # . siostra mojego Tzta tak sie uparla zeby znalesc powod # , bo ona urodzila dwoje dzieci bez zadnych komplikacji , wiec to pewnie byla moja wina. No i wlasnie sie uparla tej antykoncepcji , ze za krotka przerwa . Ja juz pozniej tez zglupialam , pytalam ,czytalam i wersja jest taka .. Nie ma udowodnionego przypadku ze poprzednie stosowanie antykoncepcji mialo wplyw choc na jedno # . Owszem jedni lekarze zalecaja odczekac conajmniej 3 miesiace , inni kaza dzialac od razu bo wtedy najwieksze szanse . To samo jest z # , w Polsce dziewczyny czekaja po 6 miesiecy bo lekarz tak kazal , a tutaj ? Tydzien po # lekarka nakrecala mnie do dzialanie .
|
#968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brałam leki rozkurczowe typu Nospa itd. ale mi nie pomagają, więc raz w miesiącu w pierwszy dzień miesiączki łykam Ketonal i mi przechodzi. Wiem ,że jest on bardzo niezdrowy dla żołądka... Jak jakiś czas brałam tabletki antykoncepcyjne to nie miałam bóli, ale już ze 3 lata ich nie biorę...nie chcę się truć. Nad kwasem foliowym się zastanawiam czy kupić taki czysty kwas foliowy czy zestaw witamin dla starających się o dziecko , który zawiera kwas foliowy.
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Trele Morele - przepraszam, może to tak zabrzmiało, ale ja absolutnie nie miałam na myśli, że to miało jakiś wpływ. Czasem po prostu tak się dzieje. Z tego co pamiętam jak czytałam radzi się przerwę żeby organizm się ustabilizował, częściej występuje ciąża mnoga, ale mam koleżankę w pracy która urodziła zdrowego dzieciaczka podczas brania tabletek (zachorowała i brała antybiotyki w tym czasie).
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Meduzka - zacznij na razie od kwasu, potem zawsze będziesz mogła dorzucić coś innego. W sumie o Nospie nie pomyślałam bo na mnie zupełnie nie działa, ale np tutaj można dostać lek o nazwie Feminax i jak dla mnie działał bardzo fajnie. Ja brałam jakiś czas Ketonal na inne schorzenie i powiem ci, że to co zrobił mi z żołądkiem to było straszne, wiadomo jednak, że jak bierzesz raz na miesiąc to nie to samo jak jak brałam... |
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę właśnie zakupić sobie kwas foliowy może złagodzi moje bóle miesiączkowe
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kolezanke , ktora tak jak ja brala antykoncepcje chyba od 14 roku zycia , ze wzgledu na duze problemy z hormonami w wieku dojrzewania. I tak brala kilka lat , potem juz sluzyly jako antykoncepcja . az kiedys w przerwie pomiedzy blistrami nie dostala okresu , poszla do swojego ginekologa ktory stwierdzil ze organizm przyzwyczail sie do tej dawki hormonow i znpwu szaleje , zalecil wieksza dawke juz nie pigulek antykoncepcyjnych ale specjalistycznych lekow hormonalnych i kazal odczekac 3 miesiace az znowu sie wszystko wyreguluje , ale @ dalej nie bylo . Jak poszla kolejny raz , byla juz w 20 tyg ciazy . Co sie strachu najadla to szkoda gadac , ale dzieciatko urodzilo sie zdrowe .
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Trele_Morele jeja, proszę, dwa dni mnie nie było i jakie newsy
gratulacje, fantastyczna wiadomość, dodałaś nam wszystkim pewnie wiele otuchy i nadziei tą wiadomością![]() ![]() k laski: ![]() ![]() a jak zareagował mąż? tak zwyczajnie mu powiedziałaś czy przyszykowałaś coś ekstra?![]() meduzka88 oby Twój sen się spełnił Malgos_12 zgadzam się z Tobą całkowicie odnośnie tego ketonalu.. moje przyjaciółki też go jedzą nałogowo.. jak tylko trochę zacznie boleć je brzuch... ehhh dziewczyny dzisiaj termin spodziewanej @.. narazie nic... test robiłam we wtorek.. ale nic... myślę, że nie ma sensu go już powtarzać...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-01-20 o 14:15 |
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby @ nie przyszła Ja bym nie wytrzymała i robiła kolejny test
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
meduzka88 myślisz, że jest sens robić kolejny test skoro robiłam we wtorek?
![]() ja się zastanawiam czy brak @ nie jest spowodowany tym, że nie brałam wszystkich hormonów jakie miałam przepisane... bo nie chciałam się już faszerować nimi... może głupio zrobiłam, ale jak byłamn przed świętami u gin to byłam w 10 dc i po usg dopochwowym powiedziała mi, że widzi, że @ będzie normalnie.. a dopiero od 15 dc zaczęłam brać tabletki na wywołanie okresu... więc stwierdziłam, że w tym cyklu tylko tabletki na stumulację owulacji,... może mój błąd... sama nie wiem...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-01-20 o 14:24 |
|
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak si czujesz ?
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Trele_Morele hmmm generalnie to nie czuję bólu brzucha tak jak przed spodziewaną @... od połowy tam tego tygodnia, czyli jakoś mniej więcj 17 dc mam obolałe piersi... a od tego jedynie trochę bardziej senna się czuję i straszliwie głodna.. ale to może być wynik tego, że w tym tygodniu zaczęłam nową pracę... ale w biurze, więc nie zmęczę się tam za bardzo, a sypiam codziennie po 8 godzin...
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Wloszka - to poczekaj jeszcze kilka dni i test powtórz... poza tym może warto dostosowac się do zaleceń lekarza i brac leki tak jak nakazał, bo nie wiadomo czy będą działać prawidłowo jeśli do tego nie będziesz się stosowała
Trele Morele - to jest czasami najgorsze, że zamiast zrobić jakieś badania na podstawie których dobiera się leki, czy wychodzi z takimi diagnozami to czasami zupełnie przypadkowo są one dobierane. Moja managerka miała takie wahania nastrojów, że kiedyś przy stole wylała bratu zupę na głowę, bo się biedny zaczął śmiać z jakiejś głupoty. |
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
Malgos_12
wiem, wiem, masz rację,że powinnam brać wd. zaleceń lekarza... ale sama świadomie z nich zrezygnowałam... bo zbyt dużo skutków ubocznych i się wystraszyłam...nie miałam badań hormonalnych... a tyle lekow mi kazala przyjmować... a przy moim PCOS nie chce wprowadzać juz w organizmie wiekszych zmian... poczekam jeszcze jeden cykl, bo zostaly mi tabletki na stymulacje owulacji i udam sie do nowego lekarza
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze to byc to albo to ..Ja bym zrobila test , nie moglabym sie doczekac ![]() Mnie zawsze bolal brzuch trzy dni przed @ nie dluzej ? A teraz to trwa drugi tydzien i to tez mi dalo do myslenia ..
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-20 o 14:45 |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Wloszka - oj to rzeczywiście pewnie musisz udać się po coś innego jak masz wiele skutków ubocznych... no z tymi badaniami hormonalnymi to trochę lipa, że często dają co leci, albo z kim mają podpisaną umowę.
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Staram się Was podczytywać, ale nie mam czasu na udzielanie się ![]() Trele Morele gratuluję Ci serdecznie pięknej niespodzianki!!! Ogromnie się cieszę, że Wam się udało!!! ![]() My wykorzystujemy ten cykl na maksa Mam nadzieję, że nam się uda
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Buźka mi sie śmieje od ucha do ucha
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego wszystkiego to aż sama mam ochotę zatestować, bo niby ten clearblue można użyć do 4 dni przed miesiączką... z drugiej strony chyba zaczekam jeszcze te parę dni, jednak mam wrażenie że chyba nic z tego w tym cyklu...jednak przekonam się wkrótce - jestem prawdziwą niezdecydowaną kobitką
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli kiedy testujesz?
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
za 4 -5 dni
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mniej wiecej bedziecie testowac w tym samym czasie ?
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
tak w podobnym czasie o ile wytrzymam
powinnam mieć 24 lub 25 moją @, bo miałam dość wczesną owulację
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję serdecznie, teraz 9 miesięcy spokoju
![]() Jedna ciężarówka już jest teraz pora na następne
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Do tego obudzil nas telefon z pracy , zeby Tzt przyszedl dzis do pracy , bo nie ogarniaja tego co sie dzieje dzis na Lotnisku . Pewnie odwolali 80% lotow albo wogole zamkneli 3/4 lotniska.No wiec kolejny dzien spedze sama w domu
KCIUKI DLA ANI

k laski: