|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
hej
![]() moje dziecie spalo od 20 do 8 ale musialam ja na spiocha nakarmic bo gdybym nie nakarmiła to wyszlo by ze 14 godzin by nie jadła
|
#1652 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hej jedziemy dziś do znajomych, koleżanka ma termin za tydzień,w dodatku będzie miała cc u mojej dr i ma parę pytań,chyba stresik jej się załącza bo wczoraj o 1.30 dostałam smsa jaki ma kupić krem do pupci i jedziemy do nich właśnie
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2013-01-20 o 09:17 |
|||
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
małe schodzi te uczulenie
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() My już po śniadanku i zaraz jedziemy do koleżanki, która urodziła jakieś 1,5 miesiąca temu dzieciątko. Miłego dnia |
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() A ja dopiero co wstałam, małż jeszcze śpi. Do Ikei się dzisiaj wybieramy
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Tż pojechał na amatorski turniej piłki nożnej , a potem idziemy na obiad do restauracji ..wszyscy wnukowie tż babci i dziadka idą i stawiają im obiadek, to nasze pierwsze wyjście z Nadią do restauracji poza chrzcinamiKrwiaczki z paszek zeszły , ale pojawiło się troszkę na szyi i wokół oczek po brzegach...nie wiem co to znowu , zwariuję ![]() A i spóźnione najlepsze życzenia dla naszych solenizantów i za nowe ząbki..u nas nadal nic
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fabi ma drzemkę, to i ja się prześpię. Olcia u mnie w Lidlu nie ma bio warzyw i owoców... Jak tam będę to Ci zrobię fotkę to zobaczysz jakie małe jest to stoisko
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Olcja jechałam dzis do lidla ale nie było warzyw BIO, podpytałam i maja je ponoć, ale czasami tylko, trzeba zaglądac |
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukalam i nie moglam znalesc W wtorek pomalowalam sobie wlosy u fryzjera i odwiedzilam okuliste. Pierwszy raz w zyciu mam soczewki Dominika woli mnie w okularach. Ale trzeba sie jakos ogarnać. Odrazu czuje sie lepiej
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Emil mi się śmieje jak mówię do niego "cycor"
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
bo zaczął ssać mojego palca to mu powiedziałam że to nie cycor, zaśmiał się i zaczęłam to powtarzać
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany, myślałam że we wszystkich lidlach są bo byłam w trzech niedaleko mnie i wszędzie były
|
|
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
chyba jednak młody ma odruch wymiotny na dynię. Dziś dostał marchewkę z ziemniakami i wcinał aż miło.
Kotek narazie mieszka w naszej blokowej piwnicy i nasza sąsiadka się nim opiekuje. Zastanawiałam się czy go nie wziąc jak mieszkałam u mamy to zawsze mieliśmy kota i pamiętam jakie to miłe jak śpi obok i mruczy, ale my często wyjeżdżamy do naszego domu w Wiśniczu a tam wujek nie toleruje kotów w domu... Z tymi produktami bio w Lidlu to jest różnie u mnie np. w Tarnówku są tylko ziemniaki marchewka i jabłka. Więc szału nie ma pewno w większych miastach jest większy wybór. Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-01-20 o 12:42 |
|
|
|
#1667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Ale się wyspałam Co prawda dzieć wstał o 6 ale zaraz zasnął. Obudził się o 8 ale mąż powiedział żebym spała i wstał do niego. I tym sposobem pospałam do 10 bo poszli sobie do salonu, dał młodemu jeść i się bawili a matka spała Cytat:
![]() Ja jak mialam 29 lat to wychodziłam za mąż bo stwierdziłam, że już mogę być żoną No i dziecia też chcialam tylko nam trochę zeszło z produkcją... ale za to egzemplarz się udał wprost wybornie Cytat:
Nie gadaj! nie kąpała się? Współczuję tym, którzy mieli z nią kontakt... Cytat:
Zwłaszcza jak królik siedzi na czymś czarnym albo czerwonym - wtedy go to śmieszy najbardziej ![]() U Ciebie tak było z kotem, u mnie z królisiem Mąż się zgodził z tekstem - ale ja się nim nie zajmuje. A teraz to do niego nawet "pierwsze dziecko" mówi Jak dla mnie to zwierząt się nie da nie kochać. Wszystkie są cudne, kochane i urocze Cytat:
Ostatnio wypalił do nich z tekstem - to ja do waszej sypialni już nie wchodzę, może będzie coś z tego ![]() W każdym razie ta koleżanka bardzo chce mieć dziecko tylko nie chce być w ciąży I też wczoraj mnie wypytywała jak to teraz jest, jakie badania, co kupić... ale drina ze mną wypiła więc pewnie jeszcze poczekamy...Jak się wypiorą to pokażę co mały wczoraj dostał |
||||
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Małż porwał małą na długi spacer, ma iść też do teściów (coś tam zje, posiedzi) i pieszo (to jakieś 45 minut marszu) wróci. A zatem pół dnia spędzę jak za przedciążowych czasów ![]() Posprzątam trochę (jutro goście więc może nawet bardziej, niż "trochę"), poczytam, na necie posiedzę, prysznic wezmę w spokoju i takie tam. Ostatnio krucho z tym było, bo po jakichś 6 tygodniach względnej samodzielności w spędzaniu czasu, Zosia znów potrzebuje mnie bez przerwy - w najlepszym wypadku muszę być na oku, w najgorszym - trzymać ją w ramionach. Każda czynność wymagająca użycia dwóch rąk graniczy z cudem
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
No i zazdroszczę Wam!!! Macie takie fajne plany, wyjścia (chociażby do Ikei
), a ja znowu zasiadam za książkami!![]() Za to zaraz zamawiamy pizzę! To a propos wyrzutów sumienia i tycia ![]() Mamuśka ![]() Karolinko, bardzo mi przykro |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy w domu chorowitka
Nie wiem czy Dorotce piątki nie wychodzą... wczoraj wieczorem, w nocy i rano miała gorączkę W końcu udało się ją zbić, ale już byliśmy gotowi jechać z nią na IP
|
|
|
|
#1671 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziś wyprałam materiał z fotelika samochodowego, bo bym brudny od jedzenia,a we wtorek będę musiała zrobić zapasy jedzonka na kolejne dni- obiadki i deserki. |
||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
super tz zgubil telefon ze wszystkimi zdjeciami itp
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
No to w Ikei oprócz rzeczy do domu kupiliśmy młodej śliniaki i pacynkę-sowę, o taką
http://allegro.pl/ikea-vandring-uggl...909054327.html ![]() ach no i Lu w Ikei zrobiła furorę, wszyscy się za nią oglądali ![]() Cytat:
![]() oj
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-01-20 o 19:07 |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emil uwielbia ją tulić
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
no i zakupiliśmy zaślepki do kontaktów. I małż mnie rozbroił, bo mamy podwójne i on mówi, żeby założyć tylko na ten dolny, bo do tego górnego nie dosięgnie. Posłałam mu tylko odpowiednie spojrzenie w odpowiedzi. No on jeszcze nie widział wszystkiego co Lu potrafi.
Tylko nie mieli blokad do szuflad (znaczy mieli, ale tylko takie na śrubki przykręcane) musimy gdzie indziej jakieś kupićAch i na moje nieszczęście Lu odkryła dzisiaj gdzie miski psa stoją, więc tylko patrzeć jak będzie próbowała się w jego wodzie "taplać".
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mieliśmy bardzo przyjemny dzień spędzony ze znajomymi. Ich 1,5 miesięczne dzieciątko jest takie malusie, takie delikatne i kruche Oba dzieciaczki były grzeczne więc spokojnie mogliśmy sobie pogadać. Poza tym pojadałam bardzo dobrych rzeczy, a na koniec jeszcze przynieśli sernik, ale już nie miałam miejsca ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przytulam bardzo mocno
|
||
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu dzisiaj cicho!
Agunia, fajnie, że wam się udał wypad do ikei, choć nie zazdroszcze - ikea+niedziela=pełna frustracja. Mandi, ja takie samo wrażenie odnośnie dziecka miałam 2 dni temu u koleżanki, szok, że te dzieci tak szybko rosną, nasze dopiero co był takie małe. Czyzby kolezanka, która miała rodzić jak byłaś u mnie ? Depoison, czemu celowo robisz z niej chłopka? B. ma wiele ubranek chłopięcych i dużo osób mi zwraca na to uwagę, że już w tym wieku definiuję jej NIE JEJ płeć :P Jakby akurat kolor bluzy miał wielkie znaczenie... Mamka, ułoży się ! Byliśmy dzisiaj u drugich dziadków, było miło, objadłam się pysznościami, dziadkowie happy, popłakali się na widok prezentów, no i wystrojonej niuni. No i teraz odpoczywam, bo noce mamy trudne ostatnio. Od kilku tygodni mogę powiedzieć. |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian ma dziś imieniny
![]() Co u nas - żółtko spowodowało ogromny ból brzucha ![]() Do tego Mały zasysa butlę Ja mam bardzo pogryzione sutki, są obdarte ze skóry... Fabi zamiast ssać to gryzie i dziś przez 5h płakał z głodu, ale jak go dostawiałam to gryzł. Aż boje się karmić
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Jak podajecie żółtko ? Ugotowane? Z czymś czy samo ?
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() co tak cicho? Widać, że niedziela... My dziś zaliczyliśmy dzień babci i dziadka. Było super. Kalendarzami są wszyscy zachwyceni więc to był strzał w dziesiątkę Już mi powiedzieli, że na przyszły rok też chcą z Kubą Więc prezenty mam z głowy ![]() Cytat:
![]() ojjj, to przykre Cytat:
Wiesz, to też będzie BLW
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

A wiem - że gratuluję ząbka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szukalam i nie moglam znalesc 
Jak go tak jem, to czuję, że tyję
No i dziecia też chcialam tylko nam trochę zeszło z produkcją... ale za to egzemplarz się udał wprost wybornie 
Wiesz, mój mąż też nie chciał kota. Ostatecznie to on go kupił, ale to długa historia... Kot miał być tylko dla mnie i koniec. A po kilku tygodniach był w kocie śmiertelnie zakochany!