Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 18:41   #3061
Qloui
Rozeznanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX

Cytat:
Napisane przez maerishies Pokaż wiadomość
Czy ja tez moge poprosic o nicka tej vlogerki, na privie?

A co do zarobkow, to mnie to wkurza, jak ktos robi takie tajemnice, ja sie nigdy z moimi nie krylam. Moja kolezanka (w ogole w innym miescie mieszka, widzimy sie raz na rok) zmienila prace i pytam sie jej ile zarabia, bo mowila mi kiedys ile zarabia w swojej poprzedniej pracy, wiedzialam, ze mniej, bo zmienila prace przez presje i mowila mi wczesniej, ze bedzie zarabiac mniej - a ona, ze nie moze mi powiedziec... nie wiem o co tym ludziom chodzi...

Tam skąd ja pochodzę ludzie są bezpośredni i otwarci temat zarobków jest tematem codziennym nikt się z tym nie kryje i otwarcie ludzie między sobą o tym mówią ,wymieniają się informacjami gdzie się jak zarabia , polecają sobie prace dobrze płatne itd itp

Nie wiem czemu tu się tak spina doope na ten temat ,śmiechu warte temat tabu się z tego robi ,co za ograniczenia.
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 18:53   #3062
Atenya
summer vibes;)

Szusz już naprawdę odbija palma, chociaż wydaje mi się bardziej szczera niż Karolina...

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-01-19 o 19:09
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 19:05   #3063
Qloui
Rozeznanie

Za chwilę kolejny live z cremedelacreme28
http://www.youtube.com/watch?v=IbqLqUFqJQk
Stary 2013-01-19, 19:09   #3064
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Kto zaczął w ogóle tą erę lajfów?
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 19:23   #3065
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez maerishies Pokaż wiadomość
Moja kolezanka (w ogole w innym miescie mieszka, widzimy sie raz na rok) zmienila prace i pytam sie jej ile zarabia, bo mowila mi kiedys ile zarabia w swojej poprzedniej pracy, wiedzialam, ze mniej, bo zmienila prace przez presje i mowila mi wczesniej, ze bedzie zarabiac mniej - a ona, ze nie moze mi powiedziec... nie wiem o co tym ludziom chodzi...
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Pytanie o zarobki jest pytaniem bardziej intymnym niż pytanie o seks
a co to kogo obchodzi ?
jak się okazuje, że zarabiam więcej to źle, bo dlaczego zarabiam więcej, i za co mi tyle płacą
jak się okazuje, że zarabiam mniej to źle, bo zarabiam za mało, jak firma może mnie tak traktować ... jak moge dac się tak traktować

ja wole nie mówić takich rzeczy
Stary 2013-01-19, 19:25   #3066
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Kto zaczął w ogóle tą erę lajfów?
To raczej się zaczęło od tego jak Google przejął Youtube i umożliwiło live na Google+ na kanałach , nie pamiętam kto zaczął z vlogrek kosmetycznych, ale Shogun który prowadzi kanał o życiu w USA z tego co pamiętam zaczął pierwszy .
Stary 2013-01-19, 20:38   #3067
paulina800
Rozeznanie

z resztą w umowie jest zapis, przynajmniej ja tak miałam w miejscach gdzie mnie zatrudniono że moje wynagrodzenie jest tajemnica firmową i nie mam prawa rozmawiać o nim z innymi pracownikami. W obecnej firmie mieliśmy z☠☠☠kę niedawno bo doszło do szefostwa że rozmawialiśmy o naszych wynagrodzeniach, porównywaliśmy je
Stary 2013-01-19, 20:56   #3068
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez paulina800 Pokaż wiadomość
z resztą w umowie jest zapis, przynajmniej ja tak miałam w miejscach gdzie mnie zatrudniono że moje wynagrodzenie jest tajemnica firmową i nie mam prawa rozmawiać o nim z innymi pracownikami. W obecnej firmie mieliśmy z☠☠☠kę niedawno bo doszło do szefostwa że rozmawialiśmy o naszych wynagrodzeniach, porównywaliśmy je
No bo po to jest ta cała klauzula, żeby ludzie nie porównywali, bo się jeszcze może ktoś zorientuje, że zarabia mniej niż inna osoba, na podobnym stanowisku.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:43   #3069
urodzona3maja
Rozeznanie

Kajmanowa w nowym filmiku bardzo mi przypomina anne bosak z wygladu jak dla mnie dwie krople wody. Tez macie takie wrażenie ?
http://m.youtube.com/watch?v=QwUk2fYkeAo

Edytowane przez urodzona3maja
Czas edycji: 2013-01-19 o 21:44
urodzona3maja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:47   #3070
mantas
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=T8OMMb6eZyI&sns=tw (z czerwca)

wiem, że stare, ale:

weź się dziecko natłuść !
aaa... jak się fajnie zgina...
mój poprawiacz humoru
mantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:51   #3071
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość
O ludzie mnie nie obchodzi ile ona tam zarabia na lewo z tego kanału i nie chce żeby mi podawała ile ma mam to gdzieś.
Wiem że zarabia sobie na firmach dostaje gratisy mam to głęboko gdzieś , chodzi mi o YT i zarabianie konkretnie z partnerem bo to są inne zarobki niż na reklamach google , widzowie pytają ile ma za wyświetlenia kanału czy filmów ile się zarabia . Każdy zaczyna kręcić i chce wiedzieć a ona robi z tego tajemnice.
Z tego co pamietam to ktos mowil, ze w przypadku Polski to jest maks 100zl co miesiac i to przy duzej ilosci filmikow i odslon. U nas w koncu nie leca w miliony odslon. Z samego partnerskiego wyzyc sie nie da.
Przynajmniej nie w tej branzy, duzo zarabiaja pewnie ludzie pokroju Barbary Kwarc, matura to bzdura, piosenkarze na teledyskach, tego typu ludzie.

Z reszta, skoro my mamy wylaczyc i nie komentowac jak nam sie cos podoba to po co one ten watek czytaja, No serio nie ogarniam, jest nas z 10-15 osob, napewno maja wiecej negatywnych komentarzy pod samymi filmikami. Co ich tak wszystkich boli ten watek. My tu wiecej siebie hejtujemy nawzajem.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:02   #3072
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=T8OMMb6eZyI&sns=tw (z czerwca)

wiem, że stare, ale:

weź się dziecko natłuść !
aaa... jak się fajnie zgina...
mój poprawiacz humoru

oemdżioemdżioemdżi
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:04   #3073
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Z tego co pamietam to ktos mowil, ze w przypadku Polski to jest maks 100zl co miesiac i to przy duzej ilosci filmikow i odslon. U nas w koncu nie leca w miliony odslon. Z samego partnerskiego wyzyc sie nie da.
Przynajmniej nie w tej branzy, duzo zarabiaja pewnie ludzie pokroju Barbary Kwarc, matura to bzdura, piosenkarze na teledyskach, tego typu ludzie.

Z reszta, skoro my mamy wylaczyc i nie komentowac jak nam sie cos podoba to po co one ten watek czytaja, No serio nie ogarniam, jest nas z 10-15 osob, napewno maja wiecej negatywnych komentarzy pod samymi filmikami. Co ich tak wszystkich boli ten watek. My tu wiecej siebie hejtujemy nawzajem.
racja A ja dodatkowo współczuję, że ktoś podczytuje, na bieżąco śledzi i nie może/nie chce się tu wypowiadać. Serio, my sobie pocytujemy, podocinamy, pogadamy, a one tylko czytają. :P
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 02:27   #3074
xoxo_gg
Raczkowanie

na blogu RGP w poscie o sylwestrze poznikały zdjęcia - np. to gdzie było widać całe jej ramiona

xoxo_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 05:59   #3075
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Może akurat je obowiązuje .
Są vlogerzy którzy mówią swoim widzom ile zarabiają i wyśmiewają właśnie takich co się z tym czają i dziwią się im że nie mówią o tym skoro zarabiają na nich ich klikaniach .
Wszystkie jednostki biznesowe czerpią zyski z oferowania czegoś, ale jakoś nie sądzę, że stoisz w sklepie z jakimś ubraniem w ręku i domagasz się informacji, jaka jest marża i ile sklep na Tobie zarobi :P

Prywatność to nie jest układ "wszystko albo nic". Sklepy nie deklarują swoich marży, gwiazdy nie ujawniają ile dostały za wystąpienie na tej, czy tamtej gali, radio i telewizja nie ujawniają ile ta czy inna firma zapłaciła za emisję konkretnej reklamy i jakoś nikt się tym nie ekscytuje. Ale jak przychodzi okazja, żeby pozaglądać vloggerom to portfela, to na raz cała masa chętnych
Stary 2013-01-20, 08:05   #3076
Gogo Yubari
Rozeznanie

Cały ten live był strasznie nudny, do momentu o wizazu już nie dotrwał, bardziej interesujące mi się wydało mycie garow. Czemu te live są tak beznadziejne i wszystkie opierają się na odpowiadaniu na pytania widzów? Nie lepiej jakby zrobiły coś tematycznego?
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:17   #3077
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Wszystkie jednostki biznesowe czerpią zyski z oferowania czegoś, ale jakoś nie sądzę, że stoisz w sklepie z jakimś ubraniem w ręku i domagasz się informacji, jaka jest marża i ile sklep na Tobie zarobi :P

Prywatność to nie jest układ "wszystko albo nic". Sklepy nie deklarują swoich marży, gwiazdy nie ujawniają ile dostały za wystąpienie na tej, czy tamtej gali, radio i telewizja nie ujawniają ile ta czy inna firma zapłaciła za emisję konkretnej reklamy i jakoś nikt się tym nie ekscytuje. Ale jak przychodzi okazja, żeby pozaglądać vloggerom to portfela, to na raz cała masa chętnych
Chyba chodzi o to, że każdy z nas wie, że te sklepy i media zarabiają na reklamie. Nikt za darmo nie wyemituje żadnej i żaden sklep nie zrobiłby biznesu tylko na tym, że mu się zwrócą koszta. Dodatkowo jeśli chodzi o sklepy - kiedy dowiedziałam się, że ZARA produkuje swoje ubrania w Chinach za małe pieniądze, a sprzedaje po KOSMICZNYCH cenach, to zwyczajnie przestałam tam kupować. To inna sprawa, ale jednak marża gra tu jakąś rolę.

Vlogerkom bardziej ufamy niż jakiejś reklamie w telewizji. I wiele z nas zastanawia się teraz czy one robią to tylko dla pieniędzy czy faktycznie coś polecają od serca. Z YT zaczyna robić się telewizja i pewnie to nas boli w większości.

Poza tym to zwykła ciekawość, bo może któraś z nas też chciałaby założyć taki kanał i z niego żyć, a nie wie czy się opłaca (taki żarcik )

Polecam kanał shoguna
https://www.youtube.com/watch?v=VpfdmkDKB74 od 3:12
Moim zdaniem ma ciekawy punkt widzenia i inicjatywa, choć wiadomo, że prawdopodobnie każdy vloger ma inne zarobki.
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:28   #3078
zoila
Klientka w krawacie

http://www.youtube.com/watch?v=3uUDxzLagcI
xbebe bardzo pasują tak podkreślone oczy

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:36   #3079
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
I kolorki na sweterku jej kolory
Stary 2013-01-20, 13:52   #3080
monicar
Zakorzenienie

Nieesia25 Zabiegi, kosmetyki i ich składniki, których powinny uniakać kobiety w ciąży część 1
http://www.youtube.com/watch?v=5IaiX...em-uploademail

kto ma ochotę ogląda,kto nie to nie
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:37   #3081
Pigeons
Zadomowienie

Nie wiem czy już widziałyście: Ingrid i test na żywo podkładu Revlon Nearly Naked. Fajnie, że pokazuje jak podkład zachowuje się przez cały dzień, brakuje mi czegoś takiego w polskich testach.

http://www.youtube.com/watch?v=TiD-1IRpxio

Sam podkład też wydaje się być interesujący, ciekawe czy będzie w PL
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:50   #3082
tekila54321
Przyczajenie

witam,

prosze na wstepie o wyrozumialosc..moj pierwszy post ;] zazwyczaj czytam i ogladam filmy . oststnio bylo glosno o szusz a dzis znalazlam informacje na wyborczej biz gdzie udzielila wywiadu i na końcu artykułu jest "Weronika: - Ja już nigdzie nie pracuję. Utrzymuję się tylko z YouTube."

czyli to zarobkowa sprawa, troche w to nie wierzylam ;/ artykul pod linkiem http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...a_w_swoim.html

pozdrawiam

tekila54321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:54   #3083
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Tam skąd ja pochodzę ludzie są bezpośredni i otwarci temat zarobków jest tematem codziennym nikt się z tym nie kryje i otwarcie ludzie między sobą o tym mówią ,wymieniają się informacjami gdzie się jak zarabia , polecają sobie prace dobrze płatne itd itp

Nie wiem czemu tu się tak spina doope na ten temat ,śmiechu warte temat tabu się z tego robi ,co za ograniczenia.
Zawistni nie powiedzą ile zarabiają, bo a nóż będzie ktoś się chciał przenieść do tej firmy i wygryzie tą osobę, bo okaże się być lepszy.
Ludzie szczerzy i chętni do pomocy zawsze polecą jakąś prace.
U mnie zarobki w firmie nie są tematem tabu.
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:05   #3084
ladymln
Zadomowienie

Dziewczyny a znacie jakąś stronę, gdzie zdalnie mogę dobrać kolor podkładu revlon colorstay na podstawie koloru innego podkładu- w moim przypadku maybelline affinitone?
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:39   #3085
201604250941
Konto usunięte

warod dzisiejszej dawki hałli, co mi sie wala po torbie i wszystkiego byle przypadkiem czegos urodowego nie wrzucic na kanale urodowym wyłuskałam to
http://www.youtube.com/watch?v=lvy2VNGl2Hg ja ozdobic torebke
nawet ciekawe

co do zarobkow w firmach to jest dobra metoda robienia pracownikow w butelke, istnieje cos takiego jak statystyczna pensja na danym stanowisku i taka pracownik powinien miec zaproponowana odgornie, a nie siada przed komisja i ile chce pani zarabiac, no eee yy eer tyle
no i tak w naszym kraju na tym samym stanowisku przy tym samym wyksztalceniu kobiety zarabiaja o tysiac mniej miesiecznie, na zachodzie chyba wcale o wiele lepiej nie jest z tego co pamietam
(poza sektorem na minimalnej krajowej)
aczkolwiek daje to mozliwosc pracodawcy ustalic pensje pracownikowi na podstawie tego jak pracuje a nie tego jakie ma kwalifikacje
no i przestanie marzyc o podwyzce bo nie bedzie mial pojecia ile moze zarabiac w danym miejscu pracy, do tego nie bedzie zdemotywowany tym, ze pracuje ciezej a kolega leń nic nie robi a zarabia wiecej
wredne ale sprytne z punktu widzenia pracodawcy
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:51   #3086
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
warod dzisiejszej dawki hałli, co mi sie wala po torbie i wszystkiego byle przypadkiem czegos urodowego nie wrzucic na kanale urodowym wyłuskałam to
http://www.youtube.com/watch?v=lvy2VNGl2Hg ja ozdobic torebke
nawet ciekawe

co do zarobkow w firmach to jest dobra metoda robienia pracownikow w butelke, istnieje cos takiego jak statystyczna pensja na danym stanowisku i taka pracownik powinien miec zaproponowana odgornie, a nie siada przed komisja i ile chce pani zarabiac, no eee yy eer tyle
no i tak w naszym kraju na tym samym stanowisku przy tym samym wyksztalceniu kobiety zarabiaja o tysiac mniej miesiecznie, na zachodzie chyba wcale o wiele lepiej nie jest z tego co pamietam
(poza sektorem na minimalnej krajowej)
aczkolwiek daje to mozliwosc pracodawcy ustalic pensje pracownikowi na podstawie tego jak pracuje a nie tego jakie ma kwalifikacje
no i przestanie marzyc o podwyzce bo nie bedzie mial pojecia ile moze zarabiac w danym miejscu pracy, do tego nie bedzie zdemotywowany tym, ze pracuje ciezej a kolega leń nic nie robi a zarabia wiecej
wredne ale sprytne z punktu widzenia pracodawcy
U mnie w firmie wszystkie stanowiska we wszystkich działach są wycenione i kazdy wiec ile kto zarabia, bo jest to w regulaminie wynagradzania....sa widelki w zaleznosci od stazu pracy...ale po roku chyba kazdy juz ma tak samo.

nie jest to złe,ale nie do konca uwazam żeby było sprawiedliwe...własnie z takich powodów jak wspominasz, jeden sie przyklada, inny nie a kazdy ma tyle samo.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:09   #3087
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkax3 Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze rozumiem, że oprócz "Blair" i "Elle" jest trzecia siostra Fowler?
Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Dziewczyny a znacie jakąś stronę, gdzie zdalnie mogę dobrać kolor podkładu revlon colorstay na podstawie koloru innego podkładu- w moim przypadku maybelline affinitone?
http://www.temptalia.com/foundation-matrix
Stary 2013-01-20, 16:35   #3088
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mnie też się spodobały, bardzo kocio wyglądają
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:23   #3089
akasha84
Zadomowienie

niech mi ktoś wytłumaczy, po co kręcić włosy na termoloki a potem prostować prostownicą?? że co od nasady miały się unieść czy jak?? bo już o makijażu to się nawet nie wypowiadam
http://www.youtube.com/watch?v=RvqJfKdDbuA

może i jest pocieszna jak ktoś napisał, ale to chyba nie o to chodzi...
Stary 2013-01-20, 17:33   #3090
xoxo_gg
Raczkowanie

też tego nie rozumiem

xoxo_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości