Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 15:52   #3151
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Moja Zuzia grzeczna tylko ma problemy zasnąć w dzień.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:56   #3152
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melania dzisiaj pobija sama siebie, jeszcze nigdy się tak nie zachowywała. Tragedia jakaś
a co takiego robi?
Stary 2013-01-20, 15:58   #3153
marta1986222
Zakorzenienie

Zasnęła to teraz zjemy z małżem obiad

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Weronika śliczny avatar

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-20, 16:01   #3154
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Weronika śliczny avatar
Dziękuję ale coś taki mało wyraźny :/
Stary 2013-01-20, 16:09   #3155
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

zdrówka dla Dusi!!
zmykam sie uczyc

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:25   #3156
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.
Mnie znowu zastępuje TŻ, więc wpadłam do Was w moim czasie na relaks.

Nam w nocy ktoś dzieciaki popodmieniał. Płacząca co noc Lenka, spała jak zabita i nawet cycucha, którego dostaje co 3 godziny, przesypiała, a za to mój diabelec wymyślił sobie, że będzie się w nocy bawił. Chwilę po 3 miał oczy jak 5 zł i nawijał jak szalony... przytulanki i lulanki trwały prawie 2 godziny zanim zasnął dalej. Od rana też niewiele śpi. Ewidentnie boli go brzuszek, bo cały czas się pręży i z każdym pierdkiem idzie brzydka kupka. Za to już prawie nie kaszle... szkoda, że tam jest jeszcze to "prawie". Jak zapytałam kiedy jest szansa na wyjście, to ordynator tylko powiedziała "jeszcze trochę, jeszcze trochę"... i dowiedz tu się czegokolwiek.

Kraven... super, że z Jaśkiem lepiej!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A te wziewy jak wyglądają?
Ile razy dziennie robi kupkę? Mój od leków to akurat nie mógł zrobić kupki.
A Lacidofil dostaje przez antybiotyk czyli tak jak mówisz - osłonowo. Ja dawałam Biogaie bo nie rozpuszczał mi się w wodzie.
Wydaje mi się, ze skończycie antybiotyk i puszczą Was do domu. Jak często kaszle? powinnaś porozmawiać z lekarzem wtedy się uspokoisz.
Te wziewy to dostaje przez taką tubę, która z jednej strony jest zakończona czymś a la "usta Mariana" ( ), a z drugiej strony jest miejsce, gdzie pielęgniarka wkłada buteleczkę z lekiem i dozuje. Ten lek ma postać wziewów ( coś takiego jak wdychają np. osoby z astmą). Pielęgniarka rozpyla w tej tubie lek i Antek przez moment wdycha to przez te usta Mariana. Przepraszam za głupkowaty opis, ale opisuję to w sposób w jaki ja to widzę, bo zupełnie na tym się nie znam. Dostaje je 2 razy dziennie ( rano i popołudniu) i 2 różne leki w odstępach ok. 10 minut. Płacze przy tym jak szalony. Do tego antybiotyk 3 razy dziennie w welflon.
Kupkę robi bardzo często, bo mamy taki problem, że z każdy bączkiem jest większy lub mniejszy kleks na pieluszce. Kupki są bardzo brzydkie... takie jakby zważone, albo jest w nich mnóstwo śluzu, albo wody.

Antoś teraz kaszle praktycznie już tylko w nocy, gdy się przebudza i rano po przebudzeniu. Czasami jedynie zakaszle w ciągu dnia i to tylko w sytuacji, gdy płacze lub po jedzeniu. Kaszel nadal suchy.
Pytałam ordynator o to wykrztuszanie i stwierdziła, że widocznie Antek ma taki kaszel, że nie wykrztusza. Skrytykowała, że dostawaliśmy wtedy ten Mucosolvan, bo według niej nie było potrzeby podawania go przy takim rodzaju kaszlu. Już sama nie wiem co o tym myśleć.

Cytat:
Dearlie i Anesh - Wybaczcie, że nie komentuje waszych chorych dzieciaczków, ale jakoś brak mi słów żeby cokolwiek napisać Ale wiedzcie, że trzymamy z Melką mocno kciuki za Wasze dzieciaczki i za Was
Dziękuję.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

dużo zdrowka dla Antosia, Majeczki, Alanka i oczywiście kasia który potrzevuje go teraz najwięcejmyślimy o was codziennie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a ja sie dzis rozchorowam więc tylko patrzec jak zaraze mala to dopiero bedzie
Ojej kuruj się Kochana!!!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Niestety to też może być przyczyna chorób Mai. Wiem, że na pewno nie pali przy Malutkiej, ale wystarczy sam zapach na ubraniach do wywołania nadwrażliwości.
Ooo jaaa... nie wiedziałam o tym! A moja mama pali jak smok, a często się Antkiem zajmuje.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja dawałąm Zuzi nawet mi osobiście to smakowało

Dziewczyny mam dobre wieśći
Dzisiaj lekarz powiedział że on nie przypuszcza żeby Jasiu miał jakieś powikłania. Choroba została tutaj zdiagnozowana w tydzień więc bardzo szybko! i szczescie w nieszczesciu że jestesmy tutaj bo oni pod tym katem są uczuleni. a w polsce mogłoby to dłuzej trwać bo i tak czy siak by się to rozwineło. wiec tak naporawde po tomografii nie widac by moizg byl uszkodzony co najczesciej wlasnie po tym badaniu sie to diagnozuje. Jasiu ma byc pod kontrola 5 lat peidatry i neurologa. Mamy go stymulowac ma chodzic do przedszkola normalnie. jestem taka szczesliwa. i nawet jesli mialby pozniej mowic czy cos to idzie to naprawic i mamy sie nie martwic.

dziekujemy wszystkim za kciuki
Wspaniała wiadomość!!!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Fatalny mam dzisiaj dzień
spakowaliśmy Dusie i pojechaliśmy do lekarza ......... i jest zapalenie gardła wiedziałam, że ten kaszel nie od ząbkowania ... później wezwaliśmy naszego pediatrę potwierdził diagnozę ... no nic przez 5 dni bierzemy leki i do kontroli
Ja tez fatalnie się czuję chyba nigdy się nie wyleczę...
Dusia uśmiecha się do wszystkich .. jakby chciała pokazać że czuje się dobrze ...
Biedna Dusia. Dużo zdrówka dla niej!!!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-20 o 16:29
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:32   #3157
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
a co takiego robi?
Cały czas wrzeszczy, od samiuśkiego rana. Jeść nie chce. Niczym nie można Ją zabawić, bo popatrzy popatrzy i znowu wrzask.
Spać w sumie też nie chce, mimo, że już minął czas Jej dwóch drzemek.
Myślałam, że może pić, ale też nie .
Stary 2013-01-20, 17:09   #3158
marta1986222
Zakorzenienie

Dearlie trzymaj się kochana i ucałuj Antka

Dużo,dużo zdrówka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-20, 17:16   #3159
Dearlie
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić jakiego mam już dużego mężczyznę. Antek dzisiaj był ważony... 6480g A dokładnie dzisiaj skończył 12 tygodni.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dearlie trzymaj się kochana i ucałuj Antka

Dużo,dużo zdrówka
Dziękujemy Martuś. Buziaki dla Zuzki od chłopaka ( takie w czółko, żeby nie zaraził ).

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-20 o 17:33
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:25   #3160
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić jakiego mam już dużego mężczyznę. Antek dzisiaj był ważony... 6480g A dokładnie dzisiaj skończył 12 tygodni.

Dziękujemy Martuś. Buziaki dla Zuzki od chłopaka ( takie w czułko, żeby nie zaraził ).
Wzajemnie ślemy buziaki i nasze brzdące ważą prawie tyle samo bo Zuzka 6430

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-20, 17:33   #3161
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
napewno super by to wygladało ale u mnie utrzymaloby sie kilka miesiecy w czystosci. Moze O. nie maluje scian ale dotyka łapkami i wiem ze moze to za chwile wygladac nieciekawie. Slyszalam o farbach lateksowych ze mozna zmywac plamy ale czy to naprawde takdziala? nie mam pojecia..

ja w poprzednim mieszkaniu mialam farbe lateksowa i faktyccznie łatwo sie z niej zmywa zabrudzenia

haj

u mnie cały dzien snieg sypal.bylismy na spacerku,i odkąd wrócilismy Pola ma cały czas czerwone policzki,jakby rozpalona była.mierzylam jej temperature i ma 37,5.brac to za stan podgorączkowydo dam,ze marudna jest

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:38   #3162
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Colds ile za te koszulki? I czy chcesz żebym Ci już zapłaciła, czy poczekamy aż się więcej ciuszków uzbiera?

Katee ja jestem zadowolona, bo ładnie goli i swetry. Jak masz okazję, to kup
Co do kubka, to nie wiem bo nie mam jeszcze, ale podobno jak dziecko pije, to wtedy leci.

Laski, jak mam mocno niebieskie ściany (zdjęcie na fb), to jakie zasłony pasują? Mam ecru i nie wiem jakie dokupić na zmianę. Ale nie chcę niebieskich.
Jak dla mnie, znowu białe zasłony

Ja uwielbiam jasne pomieszczenia, wydają się większe i człowiek czuje, że żyje. Oczywiście do tego drewno i plany żywego koloru
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:41   #3163
Konczita
Zakorzenienie

dziękuje mamuśki ... z racji zapalenia gardełka mamy antybiotyk .. może i dobrze żeby nie rzuciło się dalej? dostaliśmy sumamed i Deflegmin dajemy raz dziennie ... zobaczymy po 3 dniach jaki efekt ...

zdrówka dla wszystkich naszych serduszek kochanieńkich ....
Asieńko masz rację dziuniu kochana ... za rok będzie lepiej ...

co do naszego klubu i mamuś udzielających się ja nie wnoszę żadnych sprzeciwów ....

Dusia zasnęła przytulając żabkę ... oby noc była spokojna

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
u mnie cały dzien snieg sypal.bylismy na spacerku,i odkąd wrócilismy Pola ma cały czas czerwone policzki,jakby rozpalona była.mierzylam jej temperature i ma 37,5.brac to za stan podgorączkowydo dam,ze marudna jest

temperaturę zbijamy dopiero jak jest ponad 38 więc daj jej piciu i obserwuj ... może po spacerku przegrzana ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:51   #3164
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

cały wczorajszy dzień Lena spędziła z babcią i podobno była bardzo grzeczna
albo Mała chciała przed babcią dobrze wypaść albo moja mama czegoś jej do mleka dosypała

kupiłam wreszcie łóżeczko turystyczne, od października mi się zeszło

drewniane mamy w sypialni a to drugie wstawiłam na parterze by Małą mieć na oku. w dodatku bałam się, że mi kiedyś z łóżka spadnie bo czasem zdarzy jej się przekręcić.

Asiulka, super wieści

dużo, dużo zdrówka dla Jaśka a także Antka,Majki, Dusi i innych chorych dzieciaczków.

jeśli chodzi o prezentację to również jestem za, niedługo podeślę na maila jakieś zdjęcia.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:52   #3165
afternoon
Rozeznanie

Konczi summamed to bardzo silny antybiotyk, ja brałam go jednorazowo jako zabezpieczenie okołoporodowe ( miałam trudna do zbicia innymi antybiotykami bakterię na szyjce), ważna jest przy nim dobra osłona, i nie martw się jakby kupka była inna, bo ja stara baba a żołądkowo kiepsko go zniosłam. Ale to baaardzo skuteczny antybiotyk, na pewno wybije co ma wybić zdrówko dla Dusieńki
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:02   #3166
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas wrzeszczy, od samiuśkiego rana. Jeść nie chce. Niczym nie można Ją zabawić, bo popatrzy popatrzy i znowu wrzask.
oj my takie dni mamy bardzo często skoro nie śpi to pewnie zmęczona i dlatego też marudna. Jutro będzie miałą lepszy dzień
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

.
duży chłopiec
Stary 2013-01-20, 18:16   #3167
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
bo ją przechwaliłaś

jeszcze niedawno pisałaś, że zapomniałaś jak Twoja Mela płacze więc teraz Ci dziewczyna przypomina

ja już się nauczyłam, by Leny przedwcześnie nie chwalić
jakiś czas temu cieszyłam się tu na forum, że już 3 tygodnie z rzędu przesypia mi całą noc i od tej pory znowu budzi się 2 razy na butlę

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-01-20 o 18:18
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:16   #3168
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja w poprzednim mieszkaniu mialam farbe lateksowa i faktyccznie łatwo sie z niej zmywa zabrudzenia

haj

Tak to już stan podgorączkowyale leki obniżające temperaturę można podac od 38.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:21   #3169
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:

Anesh ja często w swojej pracy spotykam własnie takie mamy. Najlepsze jest to, że są dzieci które co miesiąc trafiają na oddział z obturacja oskrzeli, rodzice palą jak smok i mają do nas pretensje że za ostatnim razem nie doleczyliśmy dziecka. Jak tłumaczymy, że to już jest nadwrażliwośc oskrzeli wywołana paleniem papierosów to się na nas drą żebyśmy dziecko leczyli a nie się mądrzyli. I czasem na prawdę nerwy mi puszczają jak spotykam takie matki.
Kraven, a gdzie pracujesz? Bo ja niedoinformowana jakaś

Cytat:
Dziewczyny to odciągacie napletek? Bo ja już nie wiem.
Też już kiedyś poruszałam tutaj ten temat... Mój pediatra stwierdził u małego zwężenie na siusiaku i kazał odciągać, pokazał jak to zrobić i tak robię. Jeszcze jeden lekarz mi to zalecił. Położna odradzała. Także zdania są podzielone, a każdy robi jak uważa. Ja się posłucham swojego lekarza. Moja siostra odciągała, i koleżanka też, krzywdy nie zrobiły...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A właśnie!

Henio zrobił kupkę popołudniu żółtą z zielonymi pasmami śluzu. Pytanie, czy podawać mu jutro to jabłko? gazy mu normalnie odchodzą i humor ma dobry cały dzień...

A i była tu mowa kiedyś o dostępie do klubu... Ja jestem za dostępem dla nowych mam co się długo już udzielają. Takich jak Marzenka, Iwa, Lewek, Kaczuszka... Nie wiem czy kogoś pominęłam?
A dziękuję za pamięć

Cytat:

i czy ma ktos takie jasne panele i jak to sie sprawdza w praktyce?
Ja mam ciemne i gdy będę kiedyś kładła gdzieś znów to tylko jasne, na ciemnych szybko widać brud, choć i tak odkurzam czasami codziennie.

Cytat:
Ja dawałąm Zuzi nawet mi osobiście to smakowało

Dziewczyny mam dobre wieśći
Dzisiaj lekarz powiedział że on nie przypuszcza żeby Jasiu miał jakieś powikłania. Choroba została tutaj zdiagnozowana w tydzień więc bardzo szybko! i szczescie w nieszczesciu że jestesmy tutaj bo oni pod tym katem są uczuleni. a w polsce mogłoby to dłuzej trwać bo i tak czy siak by się to rozwineło. wiec tak naporawde po tomografii nie widac by moizg byl uszkodzony co najczesciej wlasnie po tym badaniu sie to diagnozuje. Jasiu ma byc pod kontrola 5 lat peidatry i neurologa. Mamy go stymulowac ma chodzic do przedszkola normalnie. jestem taka szczesliwa. i nawet jesli mialby pozniej mowic czy cos to idzie to naprawic i mamy sie nie martwic.

dziekujemy wszystkim za kciuki
No i tak jak pisałam, dobrze że tam trafiliście, szczęście w nieszczęściu. Super, że takie dobre wieści, wyobrażam sobie jaki kamień spadł Wam z serca
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:41   #3170
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Konczi summamed to bardzo silny antybiotyk, ja brałam go jednorazowo jako zabezpieczenie okołoporodowe ( miałam trudna do zbicia innymi antybiotykami bakterię na szyjce), ważna jest przy nim dobra osłona, i nie martw się jakby kupka była inna, bo ja stara baba a żołądkowo kiepsko go zniosłam. Ale to baaardzo skuteczny antybiotyk, na pewno wybije co ma wybić zdrówko dla Dusieńki

ehh no nic nie poradzę że taki nam dano ... jak ma pomóc to może i lepiej 3 dni i zobaczymy martwię się o moja myszunie kochaną

miałaś go także w zawiesinie ?
Stary 2013-01-20, 18:44   #3171
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
a moze takie polaczenie?przypominam ze mam duzo zieonych dodatkow.
Przepraszam ze Was tak mecze ale naprawde niemam sie kogo poradzic Wy mi przynajmniej powiecie szczerze..
te drugie fajne ale z ta pierwsza tapeta co tamlin link wstawiła

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:44   #3172
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

ehh no nic nie poradzę że taki nam dano ... jak ma pomóc to może i lepiej 3 dni i zobaczymy martwię się o moja myszunie kochaną

miałaś go także w zawiesinie ?
Dla dorosłych jest ectabletkach my tez go bierzemy zeby szybko chorobsko wyburzyć ona napewno ma odpowiednia dawkę do swojego wieku
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:49   #3173
afternoon
Rozeznanie

Konczi tak jka Asiulka napisała dla dorosłych jest w tabletkach; ja napisałam w sensie, że dobrze, że Dusia go ma
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:54   #3174
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dla dorosłych jest ectabletkach my tez go bierzemy zeby szybko chorobsko wyburzyć ona napewno ma odpowiednia dawkę do swojego wieku
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Konczi tak jka Asiulka napisała dla dorosłych jest w tabletkach; ja napisałam w sensie, że dobrze, że Dusia go ma

dostaliśmy go w granulacie do sporzadzenia zawiesiny i ma dostać raz na 24h po 3.5ml

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Mamuśki jak zdecydowałyście się wprowadzać gluten? u nas chyba najwyższa pora gdyż 23 tygodnie już będziemy kończyły ....

i kubek niekapek ... podajecie w nim mleczko ?

Asiu a Jasiu tylko sumamed bierze ?

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2013-01-20 o 18:56
Stary 2013-01-20, 18:54   #3175
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

dostaliśmy go w granulacie do sporzadzenia zawiesiny i ma dostać raz na 24h po 3.5ml
Wszystkie antybiotyki dla dzieci sa w zawiesinir zuza brała raz augementin
Stary 2013-01-20, 18:55   #3176
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Fatalny mam dzisiaj dzień
spakowaliśmy Dusie i pojechaliśmy do lekarza ......... i jest zapalenie gardła wiedziałam, że ten kaszel nie od ząbkowania ... później wezwaliśmy naszego pediatrę potwierdził diagnozę ... no nic przez 5 dni bierzemy leki i do kontroli
Ja tez fatalnie się czuję chyba nigdy się nie wyleczę...
Dusia uśmiecha się do wszystkich .. jakby chciała pokazać że czuje się dobrze ...
dużo zdrowka dla Was kochane

Jagódka
Stary 2013-01-20, 18:56   #3177
Asiuulka89
Zakorzenienie

Konczi ja to wogole mam problem bo Jaś moze tylko mleko teraz pić wiec on nawet żadnych dupek nie dostaje a co dopiero gluten. Ja to juz wogole nie wiem jak sie za to zabiore w Polsce
Stary 2013-01-20, 18:59   #3178
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie antybiotyki dla dzieci sa w zawiesinir zuza brała raz augementin
Cytat:
Konczi ja to wogole mam problem bo Jaś moze tylko mleko teraz pić wiec on nawet żadnych dupek nie dostaje a co dopiero gluten. Ja to juz wogole nie wiem jak sie za to zabiore w Polsce

zmartwiłam się ... taki silny antybiotyk na zapalenie gardła? jejku ... ehh

Asiu no tak, teraz musisz ostrożnie wrócić do równowagi ...
Stary 2013-01-20, 19:03   #3179
angel166
Zakorzenienie

dla tych co nor mam ma fb fotki i filmiki na mailu

u Jagody 37-37,5 temp od wczoraj. Wyżej nie rosbie
kataru, ani kaszlu nie ma. Mi za to woda z nosa leci straszna

Jagódka
Stary 2013-01-20, 19:15   #3180
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Jasio, żadnych dupek nie dostaje

A tak na serio - a Ty już mu wprowadziłaś przed wyjazdem słoiczki, prawda? A czemu nie może teraz ich jeść?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości