|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Moja Zuzia grzeczna tylko ma problemy zasnąć w dzień.
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęła to teraz zjemy z małżem obiad
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Weronika śliczny avatar
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka dla Dusi!!
zmykam sie uczyc |
|
|
|
#3156 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Mnie znowu zastępuje TŻ, więc wpadłam do Was w moim czasie na relaks. ![]() Nam w nocy ktoś dzieciaki popodmieniał. Płacząca co noc Lenka, spała jak zabita i nawet cycucha, którego dostaje co 3 godziny, przesypiała, a za to mój diabelec wymyślił sobie, że będzie się w nocy bawił. Chwilę po 3 miał oczy jak 5 zł i nawijał jak szalony... przytulanki i lulanki trwały prawie 2 godziny zanim zasnął dalej. Od rana też niewiele śpi. Ewidentnie boli go brzuszek, bo cały czas się pręży i z każdym pierdkiem idzie brzydka kupka. Za to już prawie nie kaszle... szkoda, że tam jest jeszcze to "prawie". Jak zapytałam kiedy jest szansa na wyjście, to ordynator tylko powiedziała "jeszcze trochę, jeszcze trochę"... i dowiedz tu się czegokolwiek. Kraven... super, że z Jaśkiem lepiej! Cytat:
), a z drugiej strony jest miejsce, gdzie pielęgniarka wkłada buteleczkę z lekiem i dozuje. Ten lek ma postać wziewów ( coś takiego jak wdychają np. osoby z astmą). Pielęgniarka rozpyla w tej tubie lek i Antek przez moment wdycha to przez te usta Mariana. Przepraszam za głupkowaty opis, ale opisuję to w sposób w jaki ja to widzę, bo zupełnie na tym się nie znam. Dostaje je 2 razy dziennie ( rano i popołudniu) i 2 różne leki w odstępach ok. 10 minut. Płacze przy tym jak szalony. Do tego antybiotyk 3 razy dziennie w welflon.Kupkę robi bardzo często, bo mamy taki problem, że z każdy bączkiem jest większy lub mniejszy kleks na pieluszce. Kupki są bardzo brzydkie... takie jakby zważone, albo jest w nich mnóstwo śluzu, albo wody.Antoś teraz kaszle praktycznie już tylko w nocy, gdy się przebudza i rano po przebudzeniu. Czasami jedynie zakaszle w ciągu dnia i to tylko w sytuacji, gdy płacze lub po jedzeniu. Kaszel nadal suchy. Pytałam ordynator o to wykrztuszanie i stwierdziła, że widocznie Antek ma taki kaszel, że nie wykrztusza. Skrytykowała, że dostawaliśmy wtedy ten Mucosolvan, bo według niej nie było potrzeby podawania go przy takim rodzaju kaszlu. Już sama nie wiem co o tym myśleć. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-20 o 16:29 |
|||||||
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas wrzeszczy, od samiuśkiego rana. Jeść nie chce. Niczym nie można Ją zabawić, bo popatrzy popatrzy i znowu wrzask.
![]() Spać w sumie też nie chce, mimo, że już minął czas Jej dwóch drzemek. Myślałam, że może pić, ale też nie .
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie trzymaj się kochana i ucałuj Antka
Dużo,dużo zdrówka
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić jakiego mam już dużego mężczyznę.
Antek dzisiaj był ważony... 6480g A dokładnie dzisiaj skończył 12 tygodni. ![]() Dziękujemy Martuś. Buziaki dla Zuzki od chłopaka ( takie w czółko, żeby nie zaraził ).
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-20 o 17:33 |
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w poprzednim mieszkaniu mialam farbe lateksowa i faktyccznie łatwo sie z niej zmywa zabrudzenia haj ![]() u mnie cały dzien snieg sypal.bylismy na spacerku,i odkąd wrócilismy Pola ma cały czas czerwone policzki,jakby rozpalona była.mierzylam jej temperature i ma 37,5.brac to za stan podgorączkowy do dam,ze marudna jest
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam jasne pomieszczenia, wydają się większe i człowiek czuje, że żyje. Oczywiście do tego drewno i plany żywego koloru
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje mamuśki ... z racji zapalenia gardełka mamy antybiotyk .. może i dobrze żeby nie rzuciło się dalej? dostaliśmy sumamed i Deflegmin dajemy raz dziennie ... zobaczymy po 3 dniach jaki efekt ...
zdrówka dla wszystkich naszych serduszek kochanieńkich .... Asieńko masz rację dziuniu kochana ... za rok będzie lepiej ... co do naszego klubu i mamuś udzielających się ja nie wnoszę żadnych sprzeciwów .... Dusia zasnęła przytulając żabkę ... ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
temperaturę zbijamy dopiero jak jest ponad 38 więc daj jej piciu i obserwuj ... może po spacerku przegrzana ?
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
cały wczorajszy dzień Lena spędziła z babcią i podobno była bardzo grzeczna ![]() albo Mała chciała przed babcią dobrze wypaść albo moja mama czegoś jej do mleka dosypała kupiłam wreszcie łóżeczko turystyczne, od października mi się zeszło drewniane mamy w sypialni a to drugie wstawiłam na parterze by Małą mieć na oku. w dodatku bałam się, że mi kiedyś z łóżka spadnie bo czasem zdarzy jej się przekręcić. Asiulka, super wieści ![]() dużo, dużo zdrówka dla Jaśka a także Antka,Majki, Dusi i innych chorych dzieciaczków. jeśli chodzi o prezentację to również jestem za, niedługo podeślę na maila jakieś zdjęcia. |
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Konczi summamed to bardzo silny antybiotyk, ja brałam go jednorazowo jako zabezpieczenie okołoporodowe ( miałam trudna do zbicia innymi antybiotykami bakterię na szyjce), ważna jest przy nim dobra osłona, i nie martw się jakby kupka była inna, bo ja stara baba a żołądkowo kiepsko go zniosłam. Ale to baaardzo skuteczny antybiotyk, na pewno wybije co ma wybić
|
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro nie śpi to pewnie zmęczona i dlatego też marudna. Jutro będzie miałą lepszy dzień ![]() Cytat:
duży chłopiec
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze niedawno pisałaś, że zapomniałaś jak Twoja Mela płacze więc teraz Ci dziewczyna przypomina ![]() ja już się nauczyłam, by Leny przedwcześnie nie chwalić ![]() jakiś czas temu cieszyłam się tu na forum, że już 3 tygodnie z rzędu przesypia mi całą noc i od tej pory znowu budzi się 2 razy na butlę
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-01-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Też już kiedyś poruszałam tutaj ten temat... Mój pediatra stwierdził u małego zwężenie na siusiaku i kazał odciągać, pokazał jak to zrobić i tak robię. Jeszcze jeden lekarz mi to zalecił. Położna odradzała. Także zdania są podzielone, a każdy robi jak uważa. Ja się posłucham swojego lekarza. Moja siostra odciągała, i koleżanka też, krzywdy nie zrobiły... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh no nic nie poradzę że taki nam dano ... jak ma pomóc to może i lepiej 3 dni i zobaczymy martwię się o moja myszunie kochaną ![]() miałaś go także w zawiesinie ?
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
te drugie fajne ale z ta pierwsza tapeta co tamlin link wstawiła
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona napewno ma odpowiednia dawkę do swojego wieku
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
Konczi tak jka Asiulka napisała dla dorosłych jest w tabletkach; ja napisałam w sensie, że dobrze, że Dusia go ma
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dostaliśmy go w granulacie do sporzadzenia zawiesiny i ma dostać raz na 24h po 3.5ml ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Mamuśki jak zdecydowałyście się wprowadzać gluten? u nas chyba najwyższa pora gdyż 23 tygodnie już będziemy kończyły .... i kubek niekapek ... podajecie w nim mleczko ? Asiu a Jasiu tylko sumamed bierze ?
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-01-20 o 18:56 |
||
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi ja to wogole mam problem bo Jaś moze tylko mleko teraz pić wiec on nawet żadnych dupek nie dostaje a co dopiero gluten. Ja to juz wogole nie wiem jak sie za to zabiore w Polsce
|
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zmartwiłam się ... taki silny antybiotyk na zapalenie gardła? jejku ... ehh Asiu no tak, teraz musisz ostrożnie wrócić do równowagi ...
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
dla tych co nor mam ma fb fotki i filmiki na mailu
![]() u Jagody 37-37,5 temp od wczoraj. Wyżej nie rosbie ![]() kataru, ani kaszlu nie ma. Mi za to woda z nosa leci straszna
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio - a Ty już mu wprowadziłaś przed wyjazdem słoiczki, prawda? A czemu nie może teraz ich jeść? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

ale coś taki mało wyraźny :/

Za to już prawie nie kaszle... szkoda, że tam jest jeszcze to "prawie". Jak zapytałam kiedy jest szansa na wyjście, to ordynator tylko powiedziała "jeszcze trochę, jeszcze trochę"... i dowiedz tu się czegokolwiek.
), a z drugiej strony jest miejsce, gdzie pielęgniarka wkłada buteleczkę z lekiem i dozuje. Ten lek ma postać wziewów ( coś takiego jak wdychają np. osoby z astmą). Pielęgniarka rozpyla w tej tubie lek i Antek przez moment wdycha to przez te usta Mariana. Przepraszam za głupkowaty opis, ale opisuję to w sposób w jaki ja to widzę, bo zupełnie na tym się nie znam. Dostaje je 2 razy dziennie ( rano i popołudniu) i 2 różne leki w odstępach ok. 10 minut. Płacze przy tym jak szalony.
Skrytykowała, że dostawaliśmy wtedy ten Mucosolvan, bo według niej nie było potrzeby podawania go przy takim rodzaju kaszlu. Już sama nie wiem co o tym myśleć. 

duży chłopiec