|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVIII
zaparzylam te nowa herbatke piramdke, pachnie ladnie, zobaczymy co za smak, szybko z dwoch sie zrobila mocna
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z 3,45 zrobilo sie 3,89 a z wagi 600g, 550gr
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
I przez Was chcę ten kubek termiczny
![]() ![]() ![]() Ja akurat kochałam to twarde masło do ciała, mango miało fajne złotawe drobinki - idealne na wakacje
|
#2254 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Jest twarde, nieładnie pachnie, nie dość że nie nawilża, to chyba wręcz wysusza skórę a te drobinki to jakaś kpina, u mnie praktycznie nic nie było widać po nałożeniu.
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie doczytalam,ze te pierogi beda robione z firmy "U Jedrusia" czyli to jednak nie "Virtu" a szkoda bo te sa najlepsze i to te byly takie czosnkowe i w nich tak fajnie czuc te liscie szpinaku a w tamych juz tak nie jest niestety
No chyba,ze zmienili recepture i cos polepszyli ale ja jednak sie nie skusze
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- U mnie jest on w stałej ofercie, po cenie z obecnej gazetki. Znajdziesz go pewnie w wielu B.
21.04.2001 21.12.2010 29.01.2011 ![]() 07.06.2012 Edytowane przez pinaplesss Czas edycji: 2013-01-20 o 23:14 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile to cudo?! ![]() Dziękuję za zdj ![]() Teraz wiem czego szukać, wiec Biedronko, strzeż się! Nadchodzę!
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2013-01-20 o 21:02 |
|
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wiecie może gdzie w poznaniu mogę jeszcze znaleźć przecenione lusterko na nóżce?
|
|
|
|
#2260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zapowiadza się, że hitem będą kubki termiczne
![]() Cytat:
Moja znajoma parzyła sage z 2 torebek
|
|
|
|
|
#2262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba obecnie biedrona jest jednym z najdroższych "sklepów dla ubogich" bywam w różnych miejscach, jak mi jest po drodze i niestety lidl, netto czy carrefour wychodzą korzystniej cenowo![]() Cytat:
niewiele jest herbat, które przełknęłabym przygotowane z dwóch torebek. Np biedronkowa feel green zielona wychodzi bardzo mocna gdy zaparza się z jednej torebki jeden kubek.
|
||
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo wtedy się zaczyna gazetka, w której one są
Dokładnie Aż szkoda, że mieszkamy tak daleko od siebie...Cytat:
Czaję się na sernik i nie wiem, czy brać
|
|
#2264 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Zresztą gdybym miała jedną torebkę na jeden kubek, to opakowanie 20 torebek starczałoby mi na 2 dni A co do cen, to Biedronka i ewentualnie Lidl mają najlepszą jakość produktów, więc nie będę tak marudzić na ceny, bo dalej jest opłacalnie tam kupować
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wagę mam trzeci rok i jest super. Teraz czekam na jakąś ładną kuchenną I ten kubek.W lidlu jakość spożywki jest też bardzo dobra, a obecnie ceny niższe. Za to przemysłowe artykuły kosztują więcej. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-01-20 o 22:27 |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze to niedobrze, bo Virtu są smaczniejsze
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego byłam w szoku jak widziałam co znajoma robi.
Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2013-01-20 o 23:22 |
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
haha... dzieki za oświecenie. Ja zwykle parzę jedną torebeczke jeden raz, ale to zależy jaka to herbata. np. zwykła czarna (np. saga) zaparzam tylko raz, nie lubię mocnych a ta jest prawie w sam raz nawet jak dłużej się parzy
Ale z kolei Liptona (jako że torebeczki wyglądają na podwójne) to zaparzam 2 a nawet 3 razy ![]() Jednakże te piramidki Green Hils są jak dla mnie dostatecznie dobre (te standardowe smaki) więc zaparzam tylko raz - choć z drugiej strony mój tata zawsze je robi w 0,5l garnuszku W sumie dlatego się zdziwiłam, że dwie - a spytałam tak dla jasności
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniał mi się jeszcze jeden biedronkowy produkt, który namiętnie kupuję, makaron pełnoziarnisty, dzisiaj właśnie uzupełniłam zapas jest tak smaczny, że mogłabym go jeść bez dodatków![]() Cytat:
![]() Akurat degustuję zieloną herbatę z ananasem i pomelo, czuję tylko ananasa co upodabnia ją do tej ze stałej oferty..mogłam wziąć z melonem lub porzeczkową czy żurawiną
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-01-21 o 00:58 |
||
|
|
|
#2271 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Przypomniało mi się: raz jadłam tę fasolkę po bretońsku ze słoika, potrzebowała doprawienia odrobiną ziół, ale ogólnie była dobra I z tych dań instant w plastikowych kubeczkach zdarzyło mi się to spaghetti z sosem pomidorowym jeść na szybko, też było niezłe.Żałuję, że nie ma już limitowanych edycji jogurtów typu smaki zimowe i smaki letnie Z zimowych pamiętam, że piernikowy i bananowy były pyszne
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio poszłam do Biedrony, nie kupiłam praktycznie nic, z droższych rzeczy, to kawę i zapłaciłam ponad 50zł ![]() Podczas, gdy w Lidlu często zdarza mi się za np. 70zł zrobić zakupy na cały tydzień. Aktualnie Biedronka to najbliższy dla nas sklep, więc kupujemy tu raczej jak nam czegoś braknie, albo stawiamy na nasze typy, jak np. tortille, chleb tostowy etc. Co do artykułów przemysłowych: w Lidlu są droższe, ale z tego, co pamiętam, blender biedronkowy miał chyba 350W mocy, a Lidlowy 600W, więc warto patrzeć też na takie szczegóły. |
|
|
|
|
#2275 |
|
Pani Pech
|
Widział ktos w biedronkce Jelly Beans ? i po ile ? bo coś mój brat mówił , że są , ale się nie sprecyzował.
|
|
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , ale to w czajniczku, to wychodzi nam spokojnie z tego 3 herbaty a zielona potem jeszcze raz parze ![]() na jeden kubek bym nie dala 2 torebek ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() bo nie dodalam, ze czajniczek to, a nie kubek np. ![]() a herbatka tak cytrynka imbir miod i dobra, polecam
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Z tych nowych zielonych herbat z ananasem i pomelo mi smakuje, ale melonowa jest paskudna.
czekam na patelnie ceramiczne, ale nie wiem jak będzie z ich jakością |
|
|
|
#2278 |
|
Be Strong. ☑️
|
wróciłam właśnie z zakupów
byłam głównie po golarkę do supełków przy okazji zakupiłam 2 pary rajstopek dla bratanka , podkład bell i trochę spożywki. Była u mnie szafa z kosmetykami Bi Es, tzn mnóstwo różnych wód, duże i takie małe perfumetki, i jakieś kremy z Bi Es. Oprócz tego spora część produktów z nowej gazetki wystawiona, wąchałam t nowe świeczki z gazetki, ale jakoś żadna mnie nie zachwyciła.. chyba najprzyjemniejsza ta róża z konwalią herbatki też już stały, ale nie moje klimaty więc się nie interesowałam za bardzo.. Nadal z nadzieją chodzę na półeczki z kosmetykami w poszukiwaniu kremów do stóp.. ale pustki niedobrze .. ale za to widziałam papier toaletowy nawilżany Tami heh. Ahhh i parówki z Sokołowa gdzieś zniknęły.. cena wisi ale na ich miejscu na całej półce Berlinki stoją, mam nadzieję że to tylko chwilowe braki..
'Live a life you will remember. ◢◤ '.wiem co mam teraz robić. oddychać dalej. bo jutro znów wzejdzie słońce. kto wie co przyniesie przypływ.' Edytowane przez mon_soleil Czas edycji: 2013-01-21 o 08:50 |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego coraz mniej sensownie brzmi powtarzane u nich zdanie że nie można płacić kartą bo ceny byłyby wyższe. ![]() Nie dość że ceny u nich rosną tak samo jak w innych dyskontach to są chyba jedynym sklepem (poza małymi) gdzie wymusza się płacenie gotówką. Jakoś inne dyskonty nie mają z tym problemu a i ceny tam nie są wcale wyższe niż w biedronce. W Biedronce mam kilka swoich typów i lubię popróbować nowości, ale częściej na zakupy wybieram się tam gdzie ceny podobne a jednak kartą mogę płacić. |
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Weszlam sobie na gazetke gdzie sa te pierogi, zrobilam zblizenie i odczytalam,ze sa robione dla Biedronki przez "U Jedrusia"
niestety ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Watpie zeby w Biedronie byly no ale kto wie moze jakas nowosc ktorej nie widzialam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

I ciasto francuskie, choć ono chyba już wcześniej.

niewiele jest herbat, które przełknęłabym przygotowane z dwóch torebek. Np biedronkowa feel green zielona wychodzi bardzo mocna gdy zaparza się z jednej torebki jeden kubek.

PORTUGAL
Türkiye
Z zimowych pamiętam, że piernikowy i bananowy były pyszne