|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VII
Cytat:
Np. bardzo lubię zapach mydla Aleppo, ale spray Alvy nie jest prosty do zaakceptowania
|
|
#3842 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Sicilia to witaj w klubie jak również lubię naturalne zapachy. Ulubione to drzewo herbaciane Dla mnie olej manuka nie jest do zniesienia
|
||
|
|
|
#3843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra jesteś ![]() Cytat:
, nawet pisałam o tym jakis czas temu.normalnie strach cos polubic maseczka anuli, kremy safea - wszystkie 3 arganowe, kremy kuomaye..... do peelingu włosowego phenome tez coś nie mam szczęścia ![]() Cytat:
za udane polowanie ![]() mam próbkę tego kremu - daj znac jak wrazenia mam kilka próbek kremów pod oczy, które mnie interesuja ![]() A jak na złośc mój obecny krem oczny chyba po kryjomu się napełnia zaczynam podejrzewac, że ktoś mi go dokłada używam go juz naprawde długo, ponad 4 miesiące, codziennie 2 razy, nie oszczędzam na ilości..... a on ma tylko 15ml.... nie wiem ile go zostało, bo ma nieprzezroczystą butelkę. Znaczy bardzo fajny, świetnie się spisuje, ale wiecie no długo juz go mam
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-01-20 o 10:07 |
|||
|
|
|
#3844 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebuję mocnego odżywienia mnie akurat jmo nie powaliło na kolana - było kilka produktów, które mi sie spodobały, ale nie aż tak, zeby je kupic. Pełen wymiar zagoscił u mnie tylko w przypadku miętowej odżywki do włosów i przyznam, że po dłuższym stosowaniu bardzo mnie rozczarowała. Peeling do twarzy mi się podobał, ale w zasadzie wolę mocniejsze, więc nie kupiłam. Ich kremy do twarzy i sera źle się wchłaniały i pozostawiały lepiąca skórę. Jedyne co mnie kusi to spray do skóry głowy
|
|
#3846 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
natomiast zamowilam sobie probaski szamponu z pierwiosnkiem JMO i jest swietny
Edytowane przez ranka Czas edycji: 2013-01-20 o 12:16 |
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
A to moje najnowsze zakupy włosowe i nie tylko: Pervoe Reshenie 1. Planeta Organica- Balsam Marokański do włosów 2. Domowe Recepty- Maska odżywcza do włosów 3. Love 2 Mix- Maska z efektem laminowania (ma silikon niestety) 4. Love 2 Mix- Szampon Chilli i pomarańcza 5. Love 2 Mix Krem do biustu Pozostałe: - Oleofarm Olej lniany - Barwa Mydlo naturalne. Jedyna rzecz, którą kupiłam podczas ok 7-8 miesięcznego postu. Kupiłam też odżywkę awokadową Garniera, ma całkiem niezły skład, ale zużyłam, zanim zdążyłam zrobić fotkę. Z resztą nie ma sensu się nad nią rozstrząsać, taka sobie była. I jeżeli mowa o zapachach, to dla mnie tragedia, dawno nie miałam kosmetyku z syntetycznym zapachem, odżywka dała mi ostro po nosie sztuczną wanilią z budyniem. Nawet największe naturalne śmierdziele są dla mnie do przejścia. Olejek Sesa wolę od tych plastikowych słodkich ulepów ![]() Testuję te kosmetyki już ponad miesiąc i choć nie są idealne, to jestem z nich bardzo zadowolona, po prostu działają .
|
||
|
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Korah, super zakupy
jeszcze tej maski do włosów nikt nie miał, nie bałaś się? A krem do biustu wiem, że dziewczyny miały, dawał Wam coś oprócz nawilżenia? Jak pachnie?
|
#3849 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Na szczęście silikon dość daleko w składzie, mniemam przypuszczać, że są to ilości śladowe, bo maska nie przetłuszcza mi włosów, a właśnie tak działają silikony na moje kłaki. Maska bardzo w porządku, ale wcale nie jest lepsza od tych pozostałych, a ma mniejszą pojemność i jest od nich droższa.Generalnie każda z tych rzeczy ma jakąś wadę, balsam marokański ma duszący zapach, a maska odżywcza domowe recepty zastyga na włosach na twardą skorupę, ale jeśli chodzi o efekty to nie mam najmniejszych zastrzeżeń, maski dzialają na te moje suche kudły bardzo odżywczo, bardzo poprawiły stan włosów, których kondycja podupadła z początkiem sezonu grzewczego ![]() Jeśli chodzi o krem do biustu, to mam mieszane uczucia, bo on niby jest na powiększenie biustu, a nie na jędrność i gładkość skóry itp i właśnie tak działa, trochę powiększa i że tak się uzewnętrznię- biust zrobił się taki mięsisty . Niestety, pomimo treściwej bardzo ciężkiej konsystencji mam wrażenie, że mi wysusza skórę, a przynajmniej nic z nią nie robi. Dlatego używam też zwykłego balsamu do ciała nawilżającego naprzemiennie, ale sam krem jest bardzo przyjemny, ładnie pachnie, super się wchłania i jest kosmicznie wydajny, już jedną próbkę z niego oddałam
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś chyba pierwsza, która ją kupiła a o tych maskach z Love2mix już dawno rozmawiałyśmy, silikon jest łatwo zmywalny, więc luz.Ciekawa jestem jaką opinię będziesz miała po 2 mc stosowania kremu do biustu, bo serio nie wierze, by jakikolwiek kosmetyk dał taki efekt, a chciałabym Szkoda, że super nie nawilża, liczyłam na to. Miłego używania
|
|
#3851 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Jest w niej odpowiedź na Twoje pytanie, poza tym wydawała się najbardziej odpowiednia do moich włosów w przeciwieństwie do tych bardziej rozsławionych masek, np drożdżowejJa też nie wierzę w jakiekolwiek cuda na kiju, które są obiecywane przez producentów, ale jednak krem coś robi, może bez efektów spektakularnych, ale nie mam wrażenia, że wyrzuciłam kasę w błoto, jakaś tam pielęgnacja jest, nie za duża, lecz dla osoby w moim wieku, po urodzeniu dziecka liczy się każdy nawet minimalny dobry rezultat, bo w pewnym wieku wiele kosmetyków po prostu nie działa wcale, przynajmniej w moim odczuciu
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Może krem pod oczy Bio2Yoy będzie dla Ciebie dobry? Logona ma też serię dla bardziej wymagającej cery może zobacz sobie ich kremy. Ja jestem zakochana w JMO Odżywka sprawuje się świetnie. Teraz przymierzam się do szamponu ale jeszcze nie wiem jakiego
|
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerobiłam sporo kremów pod oczy ale jest ich taka masa, że wciąż jakies nowe kuszą to nawet nie chodzi o to, że forma zelu mi nie pasuje - po prostu żele są lżejsze a moje okolice oczu wymagają już niestety mocniejszego "kopa". Wiecie co - stosuję kozieradkę i po jej uzyciu włosy zyskują na objętości Mieszam ją sposobem Effy z tonikiem babuszki i nakładam na skalp po myciu wlosów.
|
|
#3854 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Cytat:
i łączymy się w bólu Cytat:
Za zakupaski wielkie oklaski ![]() ![]() Cytat:
ale ja nie wierzę w takie cuda, liftingi, puszapy, zero cellulitu. To nie dla mnie bajki. Za stara już na to jestem Chciałam, żeby krem nawilżał, może z czasem wygładzał to, co się tam pojawi. Nie mam opuchnięć, kurzych łapek o dziwo też nie. Jedynie delikatne linie POD oczami, ale one były tam zawsze - taka moja uroda Kremik rzeczywiście jest rzadki, lepi się nieco, ale po krótkiej chwili wchłania. Stosowałam wczoraj wieczorem i dziś rano pod makijaż. Sporo ten dozowniczek dozuje, ale może to i dobrze, bo przy takiej pojemności (30 ml) będę musiała używać go latami, a przecież tyle nowości czeka!!!! |
||||
|
|
|
#3855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moja nadal nie przyszła do apteki---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
jakbyś miała to może też byś zauważyła poprawę, nic nie zmieniłam w pielęgnacji, dodałam tylko to serum i worki mniejsze
|
|
#3856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczę jednak, że przy dłuższym stosowaniu nie będę miała takiego przesuszu jak po olejku arganowym i skóra będzie w lepszej kondycji. Lepszy rydz niż nic
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
na pewno będzie lepiej niż po oleju, sam olej pod oczy to nie jest dobry pomysł niestety, a szkoda, bo właściwości są świetne, ale wysusza po dłuższym stosowaniu. Ale możesz sobie zrobić jakieś szybkie serum z olejem arganowym, ha 1,5%, aloesem, pantenolem i witaminą E
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest to troszkę uciążliwe, że co tydzień trzeba robić serum z wit C a co dwa tyg tonik, ale jak działa to warto poświęcić 10 - 15 minut, bo tyle to zajmuje w wygotowaniem pojemników
|
|
#3860 |
|
Kici kici miau miau
|
u mnie w pracy niektore kobiety zrobily studia medycyny estetycznej - i mowily ze nie ma sensu uzywac zadnych kremow bo to nic nie daje, natomiast zluszczania, peelingi, mikrodermabrazje tak
ale ja tam uzywam
|
|
|
|
#3861 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jaki olej ma najlepsze właściwości nawilżające? Szukam czegoś na dłonie, które mam strasznie przesuszone. Zastanawiam się na olejkami z firmy Ikarou ale jest ich tyle, że nie wiem jaki wybrać ![]() Edytowane przez mydlana_pani Czas edycji: 2013-01-20 o 20:53 |
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawo czy takie Panie wytrzymałyby z bólem ściągniętej odwodnionej cery Ja kocham maszyny, uwielbiam mikro, ale kosmetyki są niezbędne, by utrzymać tą pielęgnację a dzięki złuszczaniu składniki aktywne lepiej penetrują w skórę, dlatego efekty są większe. Cytat:
Ale jak już było mówione, sam olej nic nie da. Poszukaj kremu z mocznikiem.
|
|
#3863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest szansa, że przyjdzie taki dzień, że i ja będę ukręcać swoje własne mazidełka
|
|
|
|
|
#3864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3865 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zbiorowe gratulacje za zakupy
![]() Cytat:
Cytat:
niestety nie zamówisz ich ze strony którą podlinkowałaś właśnie skończyła mi się ich lawendowa pianka do twarzy a to myjadło 2w1 mam już drugie opakowanie i myślę, że nie będzie ostatnie ciekawa jestem Twoich wrażeń ![]() krem z kawą pod oczy u mnie narazie wygrywa wygrał też ostatnio jakieś 2 rankingi czyli coś w nim jest Cytat:
![]() i kompletnie nie wiem co zamówić... będę mieć kilka maluchów z AO i jak się nie sprawdzą to nie wiem co dalej... proszę o propozycję czegoś co z widoczny sposób zwiększa ich objętość ![]() Cytat:
serdeczne gratulacje Cytat:
olej manuka i lcysteina na mokrych włosach to dwa najgorsze zapachy z jakimi do tej pory się spotkałam...reszta nawet przyjemna lub do przeżycia ...
Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2013-01-20 o 22:44 |
|||||
|
|
|
#3866 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3867 | ||
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
studia robily 3 lekarki, ktore robia prywatnie zabiegi z tzw. medycyny estetycznej czyli botoks, lipoliza i te sprawy ![]() jedna z nich na pewno nie uzywa kremow, i mowi ze tylko dermabrazji nie pytalam dokladnie co i jak z tymi kremami ![]() aha w Arkadii jest do konca stycznia -40% w Phenome, nie wiem czy wiecie ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
wiecie one robily te studia w Wawie i zajecia byly z najlepszymi profesorami wiec mysle ze cos w tym jest.Zwlaszcza ze ja rzadko uzywam wszelkie kremidla bo zapominam, malo pije bo nie lubie pic na sile i ta moja skora wyglada na sucha. i jak na razie zaden krem tego nie zmienil a probowalam wielu. Edytowane przez ranka Czas edycji: 2013-01-20 o 21:50 |
||
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czuję się skuszona.Możesz daj linka do tej strony, bo mi się słuchawki wyświetlają. |
|
|
|
|
#3869 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja myślę, że wiele jest takich firm, które pakują tu na miejscu, tym się mniej przejmuję, sklep mam prawie pod nosem, ale i tak na taki kokosowy olej muszę w nim wydać 2 razy tyle co w necie z przesyłką, to boli
|
|||
|
|
|
#3870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z braku innych połproduktów potrzebnych do wykonania płukanki wg przepisu z zsk rozpuściłam ją w jednym z toników babuszki agafii, całość przelałam do butelki z atomizerem i obficie spryskałam włosy po takim zabiegu u mnie efektów brak (oprócz smrodu który czuc podzas schnięcia włosów i po zmoczeniu ich przed kolejnym myciem) nie poddam sie jednak i jeszcze trochę popróbuję bo właśnie dokupiłam składniki potrzebne do płukanki i zobaczymy czy na coś to się zda Cytat:
http://www.ariva.com/100--pure-organ...eye-cream.html Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2013-01-20 o 22:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Np. bardzo lubię zapach mydla Aleppo, ale spray Alvy nie jest prosty do zaakceptowania

i wąsy! 

używam go juz naprawde długo, ponad 4 miesiące, codziennie 2 razy, nie oszczędzam na ilości..... a on ma tylko 15ml.... nie wiem ile go zostało, bo ma nieprzezroczystą butelkę.