Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 22:10   #2401
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Libra siemię lniane możesz podać też z mlekiem albo jogurtem.

Machaj na tych naszych dyskietkach są tylko podstawowe wiadomości typu imię, nazwisko, adres, pesel. Ewentualnie jak poradnia prowadzi elektroniczne kartoteki to tam będzie zapisane kto na co chorował.
Tak zostaje mama jako źródło wiedzy
Stary 2013-01-20, 22:24   #2402
libra777
Zakorzenienie

Monka no niestety kawałek zeżarłam
tez kiedys robiłam owsiane ciasteczka ,dobre były
tylko nie szalej z tą nogą.
Ania nie raczej nikt mnie nie przekona ,zresztą nigdzie sie nie wybieram
nie lubię wyjeżdżać ,chyba że rowerem po okolicy
Iza fajnie że wyjazd sie udał

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Iza ale to nie ja ,Oliwka pytała czy może być siemie jako osłonowo
ja osobiście sobie do musli dosypuję ,do chleba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 22:25   #2403
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

dziękujemy za miłe słowa... i my tylko tak młodo wyglądamy
edzia a z której części śląska jesteś? może mieszkamy blisko siebie moj tz uśmiał się z halbki a ja ze szczura.. od razu kazałam Kali powiedzieć ale powiedziała dobrze
jakby tu powiedziec z dolnej czesci tak na granice czeska okolice rybnika wodzisławia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 22:28   #2404
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mrowak po prostu ją kup i pij nie zastanawiaj się ,nie zaszkodzi Ci.
Głóg i aronia to raczej smak typowo owocowej herbaty ,melisa mdła a chmiel z kozłkiem dadzą goryczkę i kozłek śmierdzi ale myślę że możesz ją sobie troszkę osłodzić ,chociaż niby nie powinno się słodzić ziół ale nie wiem w czym by to miało zaszkodzić ,jesli na żołądek to rozumiem. Nie wymyślaj kup i pij. Szukasz przyczyny dla której nie śpi Gabrysia a jej wystraczyło spanie z Wami , a powinnaś zająć się sobą ,spróbuj chociaż z tą herbatą nie zakładając z góry że nie pomoże

toż to południe
chyba tak zrobi-nię będę sięzastanawiać, bo mi się nie chce-od kombinowania kto kiedy nie idzie do pracy, bo zostaje z Gabrysią w domu już mam łeb jak sklep-i niech mi nikt nie mówi, że jak się mieszka z dala od dziadków to spokojnie można sobie bez problemu poradzic z dzieckiem-nawet jak zdrowe, to nie da się spokojnie większych zakupów zrobić, o wyjściuy jakimkolwiek wieczornym nie wspominając, a jak chore to już w ogóle Jedni dziadkowie dopiero z grypy wychodzą, mój tata twierdzi, że jutro śniegi jakieś walić będą i trochę się boi jechać ponad 80km (tu go rozumiem), a mojej mamy dla mojego spokoju psychicznego prosić nie zamierzam. W ten sposób ja nie idę jutro do pracy i spędzię PIĄTY z kolei (!!!!!) dzień w domu. Wieczorami wychodzę chociaż na krótki spacer, bo mi już wszystko paruje uszami od tego kiszenia się w chacie.

Libra, tej herbatki raczej w zielarskich szukać czy w aptekach?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 22:28   #2405
ania p
Zakorzenienie

Libra a mnie nosi , na drugi koniec świata bym poleciała jakby było tanio
Stary 2013-01-20, 22:29   #2406
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

moje dziecko dziś...
kupuje mamie podpaski (chora jest) i w markecie wrzucam do koszyka a mała na cały głos "mama a po co ci to do cipuli"
moja mówi ze ma pipke

Stary 2013-01-20, 22:36   #2407
april28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia dr powiedziala ze przy takim kaszlu nie mozna mucosolvanu bo by się dziecko zamęczyło,bo to jest kaszel z gardła a nie z płuc czy oskrzeli żeby się mialo co odrywac,wiec nie daję tego.

W nocy do 2 miał gorączkę zmienialam mu okłady a później jakoś minęło i do teraz nie ma nawet nie kaszlał w nocy,teraz jakis napad kaszlu dostał,ale ogólnie rano się lepiej czuł.W kinecta śmiga.

jak juz się daje antybiotyk to nadal dawac cały ten zestaw innych leków?
a calcium wskazane przy takiej chorobie czy przeciw?

April dzięki za informacje a co u Was słychac?

Minka zdroweczka też dla Amelci i dla Ciebie właśnie też powinnam jutro do pracy isc ale nie najlepiej się czuję
Zrobiłam mały wywiad i...
Wapno tak, ale przynajmniej 2-3 godziny po antybiotyku, bo utrudnia wchłanianie.
A Pulmikort, to zależy w jakim stanie są oskrzela, jeśli nie ma zapalenia, nie ma duszności i trudności z oddychaniem, to nie ma potrzeby.
Wystarczy syrop przeciwkaszlowy.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po bieganiu,wyszlo ze stracilam ponad 1800kalori

Cytat:
2,5 h ale czym samolotem? żartujesz chyba musieliby mnie uśpić najpierw ,wiem wiem wieśniara jestem zacofana ale nie ma takiej siły co by mnie zmusiła do wejścia na pokład samolotu ,w życiu prędzej bym się tam rowerem dokulała
to tak jak ja

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 22:41   #2408
ania p
Zakorzenienie

april nasza encyklopedio leków , zaglądaj częściej
Stary 2013-01-20, 22:43   #2409
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

tz'ta ojciec tak samo gada. ja nie każę jeść Amelce czekolady i mała kiedyś jak u niego bylismy ukradkiem zjadła jeden kawałek, ja jej powiedziałam, że więcej nie może. ona podeszła to dziadka i zrobiła proszącą minę, a ten do niej "mama ci żałuje", myślałam że mnie rozniesie. sam z siebie kalekę zrobił, bo waży 140kg i nie może się ruszać, więc mu powiedziałam, że nie chcę żeby skończyła jak on, więc się obraził i powiedział jak teściowa Evi, że jestem najmądrzejsza i chuja wiem

moja też nie chorowała... do października

tia u tescia wszystkie chude dzieci to chore dzieci badz glodujace a jak dziecko takie okrąglutkie zaraz widać ze dobrze odzywione jak to usłyszałam myslałam ze kawą popluje wszystkich

Stary 2013-01-20, 22:49   #2410
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

[/COLOR]Iza ale to nie ja ,Oliwka pytała czy może być siemie jako osłonowo
ja osobiście sobie do musli dosypuję ,do chleba
Niby odpoczywała a na oczy nie widzę

Mrowak
Stary 2013-01-20, 22:59   #2411
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
chyba tak zrobi-nię będę sięzastanawiać, bo mi się nie chce-od kombinowania kto kiedy nie idzie do pracy, bo zostaje z Gabrysią w domu już mam łeb jak sklep-i niech mi nikt nie mówi, że jak się mieszka z dala od dziadków to spokojnie można sobie bez problemu poradzic z dzieckiem-nawet jak zdrowe, to nie da się spokojnie większych zakupów zrobić, o wyjściuy jakimkolwiek wieczornym nie wspominając, a jak chore to już w ogóle Jedni dziadkowie dopiero z grypy wychodzą, mój tata twierdzi, że jutro śniegi jakieś walić będą i trochę się boi jechać ponad 80km (tu go rozumiem), a mojej mamy dla mojego spokoju psychicznego prosić nie zamierzam. W ten sposób ja nie idę jutro do pracy i spędzię PIĄTY z kolei (!!!!!) dzień w domu. Wieczorami wychodzę chociaż na krótki spacer, bo mi już wszystko paruje uszami od tego kiszenia się w chacie.

Libra, tej herbatki raczej w zielarskich szukać czy w aptekach?
Mrowak no nie przesadzaj ,dlaczego nie da się większych zakupów zrobić , co to znaczy większych? i czy potrzebujesz takich dużych zakupów ,mieszkasz na jakimś zadupiu? masz daleko do sklepów?
a gdzie Ty wieczorem chcesz łazić ,siedź w domu. Ja tam nie narzekam na siedzenie w domu ,mieliśmy jechać do kina ale stwierdziliśmy że nam się nie chce więcej się umęczymy całym wyjazdem niż odpoczniemy
Jak masz sklep zielarski to raczej na pewno będzie ,bo ja zioła ojca klimuszki w zielarskim kupowałam.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra a mnie nosi , na drugi koniec świata bym poleciała jakby było tanio
Mnie też nosi ale najchętniej bym skorzystałam z teleportacji

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
to tak jak ja
no chociaż jedna mnie rozumie
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
tia u tescia wszystkie chude dzieci to chore dzieci badz glodujace a jak dziecko takie okrąglutkie zaraz widać ze dobrze odzywione jak to usłyszałam myslałam ze kawą popluje wszystkich
chyba upasione ,często otyłe dziecko to otyły nastolatek i później dorosły niestety większość ludzi niestety nie widzi powiązania
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Niby odpoczywała a na oczy nie widzę

Mrowak
no miałaś odpocząć a się umordowałaś ,toż właśnie o tym mówię że wszystkie wyjazdy męczą ale do rodzinki wskazane od czasu do czasu jechać
Stary 2013-01-20, 23:09   #2412
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra w końcu w Willa Babcia byłam

Niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, że mimo, że podróż jest krótka to nie czuję się dobrze po siedzeniu w samochodzie, lepiej jest jak prowadzę. Bardzo miło jest wracać do domu

Mrowak jak bardzo chcesz wyjść do kina czy gdzieś to może załatw sobie kogoś, kto posiedzi z Gabrysią a Wy z Tż wyjdziecie razem. To wprawdzie są dodatkowe koszty ale jest to jakieś rozwiązanie.
Stary 2013-01-20, 23:41   #2413
libra777
Zakorzenienie

Dużo przecen książek http://www.weltbild.pl/szukaj.html?q...e&p=2&search=1
Stary 2013-01-21, 00:03   #2414
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Machaj na tych naszych dyskietkach są tylko podstawowe wiadomości typu imię, nazwisko, adres, pesel. Ewentualnie jak poradnia prowadzi elektroniczne kartoteki to tam będzie zapisane kto na co chorował.
Tak zostaje mama jako źródło wiedzy
hm to pewnie źródło wiedzy mojego dziecka (czyli ja) będzie nawalać w przyszłości bo ja mam słabą pamięć ale u nas w przychodni mają zeszyciki i wszytko zapisują więc jest nadzieja
fajnie że weekend wam się udał

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
jakby tu powiedziec z dolnej czesci tak na granice czeska okolice rybnika wodzisławia
te to tak jak my poważnie!! nie chcecie ospy? możemy wam tanio sprzedać

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
hehe, to będzie kiedyś trza ciebie, a nie kalę oduczać

dla mnie spanie z moim dzieckiem to horror był (parę razy się zdarzyło jak chora była, a potem się budziła bo się przyzwyczaiła-ale szybko jej to z głowy wybiłam)-nie z powodu przekonań, tylko mega giga niewygody -we trójkę na naszym małym wyrku (150 albo 160) to ja na baczność spałam, a rąk to już kompletnie nie miałam gdzie dać-jeszcze to jej migrowanie
my też mamy 160cm łóżko... i nam się nawet duże wydaje kala też się kręci ale w pionie... w sensie góra-dół... bo my się już nie dajemy spychać z łóżka i przez sen reaguje na 'przesuń się!'

a co do jej spania w naszym łóżku to już tam wylądowała... biedna drapie się ciągle i ciężko ją powstrzymać... chyba ma kolejny rzut bo widać nowe bąble... mam nadzieję że jutro będzie lepiej... i przestaną jej wyskakiwać nowe bo na buzi ma ich pełno a wolałabym żeby tego nie rozdrapywała... za ładną ma tą buźkę na blizny
oczywiście ja się ciągle drapię ale ja już jestem stara i sprzedana to moge a mi albo coś w buzi wyskoczyło albo gardło zaczyna mnie boleć... a ja do soboty muszę być zdrowa bo z indeksem muszę zajechać do bytomia;/ nie wiem jak to zrobię tym bardziej że podobno ma być -26st!

ide połknąć pigułę i spać... wątpię żeby jutro mąż pozwolił mi pospać tak jak dziś do 12 dobranoc
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 00:06   #2415
april28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
april nasza encyklopedio leków , zaglądaj częściej
Ja tylko powtarzam, co usłyszę Moja encyklopedia leków właśnie chrapie obok mnie. Czasem się zastanawiam, jak mu się to wszystko we łbie mieści. On sam też.

Jeśli chodzi o podróże, to lubię, ale te bliższe, po Polsce Do Czech też mogę wyskoczyć, nawet na rowerze, bo do granicy blisko.
Zmęczenie... przyjemne uczucie , ale pod jednym warunkiem, tj. albo po dłuższej wycieczce rowerowej, albo po przejściu 20-30 km górskim szlakiem.
Jak jedziemy nad morze, to wybieramy miejsce, gdzie jest dużo do zwiedzania, sama plaża nuuuuda...

A w tym roku planujemy wyjazd z rowerami (tzn. ładujemy się z nimi do pociągu) w kierunku wschodnim. Będziemy objeżdżać przez trzy tygodnie Lasy Janowskie i częściowo Roztocze Mam nadzieję, że nic nam planów nie pokrzyżuje.

Moje robótki

Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
Stary 2013-01-21, 00:12   #2416
mloda1989
Zakorzenienie

Laski jak mnie ucho boli... jak ziewam to nawet wiekszy bol czuje, przy dotyku boli ale dziwnie tak bo jakby jakas gulka byla i to ona mnie boli, a z drugiej strony boli mnie pol szczeki juz...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 00:13   #2417
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziewczyny uważajcie bardzo żeby wam się dzieciaki nie drapały, smarujcie czym się da. Przypomniał mi się jakiś program o dziewczynce która w ciężkim stanie wylądowała z zakażeniem po rozdrapanych bąblach.

April Roztocze jak pamiętam było piękne i dzikie Byłam w Majdanie Sopockim a to gdzieś w bliskiej okolicy
Stary 2013-01-21, 00:56   #2418
april28
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny uważajcie bardzo żeby wam się dzieciaki nie drapały, smarujcie czym się da. Przypomniał mi się jakiś program o dziewczynce która w ciężkim stanie wylądowała z zakażeniem po rozdrapanych bąblach.

April Roztocze jak pamiętam było piękne i dzikie Byłam w Majdanie Sopockim a to gdzieś w bliskiej okolicy

Właśnie, piękne i dzikie... To jest to, co lubię I jeszcze lubię brak tłumu turystów.
Lasy Janowskie częściowo objechałam, ale nie na tyle, żeby mnie w pełni zadowoliło. Roztocze niestety nie, a ciągnie mnie tam baaardzo W sumie to dziwne, że nie, bo tamte strony odwiedzałam wiele razy.

Moje robótki

Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
Stary 2013-01-21, 07:14   #2419
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość

A w tym roku planujemy wyjazd z rowerami (tzn. ładujemy się z nimi do pociągu) w kierunku wschodnim. Będziemy objeżdżać przez trzy tygodnie Lasy Janowskie i częściowo Roztocze Mam nadzieję, że nic nam planów nie pokrzyżuje.
ale super ,Roztocze aż zazdroszczę marzy mi się tamten zakątek Polski ,szkoda że mam tak daleko
może kiedyś
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Laski jak mnie ucho boli... jak ziewam to nawet wiekszy bol czuje, przy dotyku boli ale dziwnie tak bo jakby jakas gulka byla i to ona mnie boli, a z drugiej strony boli mnie pol szczeki juz...
kup krople do ucha otinum ,mi pomagają w takiej sytuacji jak mi ucho przewieje i zawsze się obejdzie bez wizyty u laryngologa bo przechodzi.
Cytat:

kiedyś to wiązali dzieciom rękawy od piżamy żeby się nie drapały

Strasznie wam współczuję tych osp ,juz sobie wyobrażam mojego jęczydupę jak on by sie tu darł i wściekał że go swędzi.

Wiecie co ja chyba dla mojej gnidy małej uszyje jakiegoś jeża karnego.
Niemozliwy się ostatnio zrobił. Nabił babcie pilotem i kazałam mu przeprosić ,wygoniłam go do drugiego pokoju (miał zapalone tam światło i drzwi otwarte) i powiedziałam że jak się zdecyduje babcię przeprosic to może wyjść to siedział i wył pół godziny dosłownie. I jakbym po niego nie poszła to dalej by ryczał.Powiedziałm mu że babci przykro i czy pójdzie ze mną przeprosić to w końcu poszedł szlochajac ,smary po pas. Ludzie co za osioł uparty.
Wczoraj rzuca traktorami ,tż do niego nie rzucaj bo połamiesz wszystko i zabiore ci te traktory a on do taty to ja ci laptopa zabiorę.
No smiac mi się zachciało że mało nie parsknęłam ale powagę zachowałam ,bo to wcale śmieszne nie jest.Nie wiem co mam wtedy robić ,nie ma sensu się z nim kłócić przecież.
Gnojek nie dość że uparty jak osioł to jeszcze pyskuje i klnie
ot wychowała synka

A jeszcze budził mi sie w nocy dzisiaj kilka razy ,wiercił ,w końcu nad ranem sie obudził że chce siku ,pierwszy raz tak że się obudził i powiedział świadomie. W końcu wylądował u nas na łóżku. Nic się nei wyspałam ,jeszcze mogę pomarzyć o drzemce bo dzisiaj na księdza czekam i nie wiem o której będzie

Bao gdzie Ty się podziewasz?

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2013-01-21 o 07:19
Stary 2013-01-21, 08:01   #2420
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Fajne macie marzenia podrozne ja to raczej z tych bardziej leniwych. Dla mnie wlasnie plaza, slonce- nic wiecej mi nie trzeba. Oczywiscie takie bardziej czynne wypady tez lubie ale takie blogie lenistwo wygrywa
Werka jeszcze dosypia a ja juz po sniadanku
Niania nauczyla werke nowego wierszyka o babci, bedzie dzis recytowac babciom my zrobilysmy serduszka z masy solnej, werka powalowala farbkami ( to nic ze na czarno ) wiec prezenty mamy

Od dzis te trampy w biedzi? Bo nie wiem czy wpadac na polowanie

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Mala mi cos kaszle. Tak gardlowo. Jaki syrop kupic na taki kaszel?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:46   #2421
mloda1989
Zakorzenienie

wziellam przeciw bolowa i przeszlo, kurcze to chyba nie przewialo, bo boloca gulke wyczuwam... mam mlodego krople do ucha o te Dicortineff ale boje sie wkropic;/

libra ta moja mala cholera tez taka jest;/ juz sily mi brakuje do niego, wczoraj wstal i przez godzine ryk o wszystko ze on chce motor (nie wiem skad mu sie wzial ten motor), ze chce snieg, ze chce motor i znowu snieg.... tylko sie obudzil taki placz... przeciez jakby tak bylo codziennie to chyba bym osiwiala
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:47   #2422
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Od dzis te trampy w biedzi? Bo nie wiem czy wpadac na polowanie
Tak, od dzisiaj.... tylko, że od 30 numeru (przynajmniej u mnie). O 7-ej pogrzałam w wielką śnieżycę do Biedry po te trampki , patrzę a tam ani jedengo samochodu na parkingu, w środku też pusto, zamknięte czy co. No i trampek małych nie było, bluzy też nie zachwycają, ale skoro już tam byłam to wziełam różową.
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:52   #2423
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Asia wysłałam do biedronki Tża przed pracą. Świnie są bo te trampki z HK są od 31 . Kupił te różowe z myszką Minnie bo mu się podobały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 10:28   #2424
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
wziellam przeciw bolowa i przeszlo, kurcze to chyba nie przewialo, bo boloca gulke wyczuwam... mam mlodego krople do ucha o te Dicortineff ale boje sie wkropic;/

libra ta moja mala cholera tez taka jest;/ juz sily mi brakuje do niego, wczoraj wstal i przez godzine ryk o wszystko ze on chce motor (nie wiem skad mu sie wzial ten motor), ze chce snieg, ze chce motor i znowu snieg.... tylko sie obudzil taki placz... przeciez jakby tak bylo codziennie to chyba bym osiwiala
U nas pierwsze ryki też od rana o ubieranie , a on nie umie ,a to noga boli , i tak w kółko siedzi i ryczy zanim sie ubierze mam nadzieję że to przejdzie niedługo

śniegu u nas dopadało ,mróz trzyma
Małego wygonię z młodym na dwór ,starego do sprzątania , a ja idę biegać
Stary 2013-01-21, 10:34   #2425
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje. Może do lekarza podskocz.

Cytat:

Wiecie co ja chyba dla mojej gnidy małej uszyje jakiegoś jeża karnego.
Niemozliwy się ostatnio zrobił. Nabił babcie pilotem i kazałam mu przeprosić ,wygoniłam go do drugiego pokoju (miał zapalone tam światło i drzwi otwarte) i powiedziałam że jak się zdecyduje babcię przeprosic to może wyjść to siedział i wył pół godziny dosłownie. I jakbym po niego nie poszła to dalej by ryczał.Powiedziałm mu że babci przykro i czy pójdzie ze mną przeprosić to w końcu poszedł szlochajac ,smary po pas. Ludzie co za osioł uparty.
Wczoraj rzuca traktorami ,tż do niego nie rzucaj bo połamiesz wszystko i zabiore ci te traktory a on do taty to ja ci laptopa zabiorę.
No smiac mi się zachciało że mało nie parsknęłam ale powagę zachowałam ,bo to wcale śmieszne nie jest.Nie wiem co mam wtedy robić ,nie ma sensu się z nim kłócić przecież.
Gnojek nie dość że uparty jak osioł to jeszcze pyskuje i klnie
ot wychowała synka

A jeszcze budził mi sie w nocy dzisiaj kilka razy ,wiercił ,w końcu nad ranem sie obudził że chce siku ,pierwszy raz tak że się obudził i powiedział świadomie. W końcu wylądował u nas na łóżku. Nic się nei wyspałam ,jeszcze mogę pomarzyć o drzemce bo dzisiaj na księdza czekam i nie wiem o której będzie

Bao gdzie Ty się podziewasz?
ale agnet z tym laptopem hehe , akurat w tym przypadku nie powiem, ze on nie wyglada na zbój , wygadany po mamusi
Może go babcia czymś wkurzyla i musiał rozładować emocje , a tak serio to czasem dzieciom tak odbija . Pamiętaj o konsekwencji i nie daj sie . Upomnij raz dwa powiedz ze jak jeszcze raz tak zrobi to zabierasz traktorek i nie wdawaj sie właśnie w dyskusje . Bo nie ma sensu ty jedno powiesz a on dziesięć i jeszcze cie zwyzywa .

Mój młody mi sie rozłożył , chyba po tym śniegu, bo był w szkole w pólbutach , skarpety mokre , rękawiczki mokre, czapki nie ubral i go zaczelo brac w weekend . Ma gorączkę , poliki rozpalone . Oczy czerwone.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-21 o 10:36
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 10:57   #2426
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Powiem Wam że mądre te nasze dzieciaki aż za bardzo Zwykle to co powiemy do nich wróci do nas ze zdwojoną siłą.

Libra chyba każdy ma jakiś taki etap niestety. Nie bardzo wiem co poradzić ale wydaje mi się że nie wolno pozwolić na niszczenie czegokolwiek (sama wiesz). Teraz, w sobotę chyba, w jakiejś gazecie u babci czytałam list mamy, która się skarżyła że jej dziecko niszczy książki i zabawki. Polecili jej nie pozwalać na niszczenie, nauczyć dziecko konsekwencji zniszczeń (zniszczy=nie ma zabawki) i kupić coś na czym będzie mogło rozładowywać emocje. Podobno najlepsze są klocki bo z jednej strony można z nich robić różne ciekawe rzeczy a z drugiej strony poprzez burzenie można rozładować złość właśnie bez konsekwencji popsucia się zabawki.
Miko pewnie przez pogodę i zmniejszoną aktywność na powietrzu dostaje "świrka". Zresztą nie tylko on.

Z ubieraniem to mamy cyrki codziennie.
Stary 2013-01-21, 11:00   #2427
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Zalamalyscie mnie ta rozmiarowka, zajrze dla pewnosci ale watpliwa sprawa ze u nas beda
U mnie na akcje z ubieraniem zwykle dziala tekst "licze do trzech, jak nie zaczniesz sie ubierac to ja zaczne na sile cie ubierac, raz, dwa, trzy". Na trzy rzuca sie do ubierania bo wie ze nie ma zartow

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 11:05   #2428
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia ale problem w tym że Zosia jest szczęśliwa że to ja ją ubiorę a nie ona sama się ubierze więc z samego założenia liczenie do 3 to żadna pomoc
Stary 2013-01-21, 11:23   #2429
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Wczoraj na wieczor wylozyli w biedronie te trampki. Jakos sie w nich nie zakochalam. Kupie inne takie zeby i starszy i mlodszy mieli takie same.

Monka ja do biegania uzywam programu endomondo.
Libra jak sie zalogujesz na endomondo mozesz sobie recznie wprowadzac nowe treningi,wtedy tez bedziesz miala wszystko policzone. Do wgrania do telefonu potrzebuje gpsa i androida,mojemu ojcu do noki wgrywalam ale mial na windowsie.

Moje dziecko tez ma jakies bardziej agresywne momenty. Klocki roznie sie sprawdzaja bo boli jak w oko oberwe lub w tv poleci. Jak moj tz na mnie raz glos podniosl to mlody podlecial pare razy go walnal z piesci i kopnal,zniknal na sek. U siebie w pokoju i wrocil z klockiem w reku i rzucil w tz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 11:42   #2430
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Trochę mojej górskiej gwiazdy

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-01-22 o 09:28
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości