Wrześniówki cz. II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 18:02   #2971
Maadzialenaa
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Cytat:
Napisane przez aaagnieszka_85 Pokaż wiadomość
Ja potwierdzam gotowość na 14/09 trochę nas mało póki co....
Ja tydzień po Tobie masz już wszystko załatwione?

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:13   #2972
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Gdzie tam, póki co kilka najważniejszych spraw: fotograf, sala, zespół, nauki, sukienka i wódka "dojrzewa" pochowana po mieszkaniutakże jeszcze sporo do ogarnięcia, ale jakoś damy radę! a jak u Was z przygotowaniami???
aaagnieszka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:11   #2973
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie tam, póki co kilka najważniejszych spraw: fotograf, sala, zespół, nauki, sukienka i wódka "dojrzewa" pochowana po mieszkaniutakże jeszcze sporo do ogarnięcia, ale jakoś damy radę! a jak u Was z przygotowaniami???
To ja w sumie jeszcze mniej tzn sala jest, fotograf i zespół też, kościół "zamówiony", ale u nas nauki to dopiero w czerwcu no i sukienkę też mam zamówioną na ile osób wesele robicie?

Stary 2013-01-16, 07:30   #2974
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Mamy imprezę na ok 120 osób, najgorszy jest fakt, że ponad 80 osobom musimy zapewnić nocleg, a w naszym rejonie jest krucho z salami, które oferują tyle noclegów... na szczęście po wielkich poszukiwaniach udało nam się znaleźć salę z 80 spaniami sala szczytem moich marzeń nie jest, ale jedzeniem i dekoracjami zamierzam nadrobić te braki
maadzialenaa a jaką masz sukienkę???
Stary 2013-01-16, 13:28   #2975
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Mamy imprezę na ok 120 osób, najgorszy jest fakt, że ponad 80 osobom musimy zapewnić nocleg, a w naszym rejonie jest krucho z salami, które oferują tyle noclegów... na szczęście po wielkich poszukiwaniach udało nam się znaleźć salę z 80 spaniami sala szczytem moich marzeń nie jest, ale jedzeniem i dekoracjami zamierzam nadrobić te braki
maadzialenaa a jaką masz sukienkę???
Niestety w internecie nie ma zdjęcia mojej sukienki bo jest ona kompilacją kilku w każdym razie nie żadna beza, tylko w miarę prosta i cała góra zakrywająca dekolt i ramiona z koronki a Ty?

Stary 2013-01-16, 14:27   #2976
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Niestety w internecie nie ma zdjęcia mojej sukienki bo jest ona kompilacją kilku w każdym razie nie żadna beza, tylko w miarę prosta i cała góra zakrywająca dekolt i ramiona z koronki a Ty?
Bosko, już Ci zazdroszczę...też chciałam bardzo prostą, żaden gorset, żadnej bezy. Niestety moja figura nie jest stworzona do prostych sukienek...mam dość sporą różnicę między talią i biodrami, do tego troszkę cycka i wyglądałam jak baleronik owinięty koronką. Jak na złość w gorsecie wyglądam całkiem dobrze. Po wielu poszukiwaniach wybrałyśmy z całą świtą: http://www.sinceritybridal.com/sin/3676 . Sukienka będzie przerobiona, pozbędziemy się trenu i kilku warstw tiulu, zostaną dorobionę ramiączka. Szczerze, gdyby nie mama i przyjaciółka to nawet nie zwróciłabym uwagi na tą sukienkę, na manekinie i na modelce nie podoba mi się za bardzo, ale jak już wciągnęłam ją na siebie..ahh teraz kombinuję z dodatkami do niej, nie chcę za dużo biżuterii, nie lubię się świecić jak choinka, a sama sukienka ma troszkę świecidełek. Masz jakieś pomysły?? bo ja chyba utknęłam...
Stary 2013-01-16, 17:39   #2977
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Bosko, już Ci zazdroszczę...też chciałam bardzo prostą, żaden gorset, żadnej bezy. Niestety moja figura nie jest stworzona do prostych sukienek...mam dość sporą różnicę między talią i biodrami, do tego troszkę cycka i wyglądałam jak baleronik owinięty koronką. Jak na złość w gorsecie wyglądam całkiem dobrze. Po wielu poszukiwaniach wybrałyśmy z całą świtą: http://www.sinceritybridal.com/sin/3676 . Sukienka będzie przerobiona, pozbędziemy się trenu i kilku warstw tiulu, zostaną dorobionę ramiączka. Szczerze, gdyby nie mama i przyjaciółka to nawet nie zwróciłabym uwagi na tą sukienkę, na manekinie i na modelce nie podoba mi się za bardzo, ale jak już wciągnęłam ją na siebie..ahh teraz kombinuję z dodatkami do niej, nie chcę za dużo biżuterii, nie lubię się świecić jak choinka, a sama sukienka ma troszkę świecidełek. Masz jakieś pomysły?? bo ja chyba utknęłam...
Bardzo ładna sukienka jeśli będziesz mieć tak ozdabiany dekolt jak na tej na zdjęciu i do tego ramiączka to ja bym już chyba tylko kolczyki dodała, a szyję zostawiła "pustą". Ja też w końcu kupiłam nieco inną niż początkowo myślałam, ale tak to chyba właśnie jest, że jedno ma się w głowie, a jak się poprzymierza to wychodzi coś innego Ja jeszcze od dodatkach nie myślałam, poza butami bo te już mam od zeszłego roku bo strasznie nie chciałam białych

Stary 2013-01-17, 07:05   #2978
amelkowa123
Raczkowanie

Witam, ja również biorę ślub we wrześniu bierzacego roku mam takie pytanko kiedy zamawiacie termin u fryzjera, kosmetyczki?
amelkowa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 07:54   #2979
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cześć Amelkowa, to zależy od tego jak oblegana jest Twoja fryzjerka czy kosmetyczka, najlepiej ich samych podpytaj ile wcześniej powinnaś się zapisać nie jestem zwolenniczką przedwczesnej paniki i zapisywania się na rok przed...chyba pół roku wystarczy.

Maadzialenaa, dzięki za rady czy któraś z Was zamawiała coś z etsy.com ?? mają tam boską biżuterię, ceny też nie są małe, dlatego nie chcę wpakować się na jakąs minę.
Stary 2013-01-17, 08:20   #2980
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelkowa123 Pokaż wiadomość
Witam, ja również biorę ślub we wrześniu bierzacego roku mam takie pytanko kiedy zamawiacie termin u fryzjera, kosmetyczki?
Witam no właśnie też się nad tym zastanawiam czy to już czy jeszcze za wcześnie

Cytat:
Cześć Amelkowa, to zależy od tego jak oblegana jest Twoja fryzjerka czy kosmetyczka, najlepiej ich samych podpytaj ile wcześniej powinnaś się zapisać nie jestem zwolenniczką przedwczesnej paniki i zapisywania się na rok przed...chyba pół roku wystarczy.

Maadzialenaa, dzięki za rady czy któraś z Was zamawiała coś z etsy.com ?? mają tam boską biżuterię, ceny też nie są małe, dlatego nie chcę wpakować się na jakąs minę.
Nigdy nic nie zamawiałam, ale negatywnych opinii też nie słyszałam

Stary 2013-01-17, 12:40   #2981
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

ja też zaliczam się do wrześniowych PM a dokładnie 28.09

28.09.2013
16:00
tyna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:26   #2982
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tyna25 Pokaż wiadomość
Napisz coś więcej o sobie jak przygotowania?

Stary 2013-01-17, 14:42   #2983
amelkowa123
Raczkowanie

Z jednej strony troche wcześnie ale zapisać sie w kalendarz nie zaszkodzi, przecież data ślubu sie nie zmieni a moja to 07.09 jeszcze tyle tegooo , podobno ceny wódki mają pójść w góre wiecie coś juz na ten temat i jak tam wasze zasoby przed slubne, ja narazie mam zalatwionego fotografa, sale , orkiestre , nauki przedmalzenskie, oczywiscie suknie i pare innych pierdół, jeszcze takie jedno pytanko jaki jest wasz kolor przewodni? Ja zdecydowałam sie na fiolet, od samego początkku wpadł mi w oko
Stary 2013-01-17, 14:48   #2984
amelkowa123
Raczkowanie

.

Edytowane przez amelkowa123
Czas edycji: 2013-01-18 o 13:26
Stary 2013-01-17, 15:04   #2985
amelkowa123
Raczkowanie

.

Edytowane przez amelkowa123
Czas edycji: 2013-01-18 o 13:26
Stary 2013-01-18, 08:46   #2986
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
Witamy kolejną wrześniówkę no właśnie, jak tam Twoje przygotowania?
Stary 2013-01-18, 14:01   #2987
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

sala zamówiona, termin u księdza zaklepany, fotograf też jest no i suknia zamówiona teraz mamy chwilę wytchnienia

28.09.2013
Stary 2013-01-19, 15:37   #2988
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
Z jednej strony troche wcześnie ale zapisać sie w kalendarz nie zaszkodzi, przecież data ślubu sie nie zmieni a moja to 07.09 jeszcze tyle tegooo , podobno ceny wódki mają pójść w góre wiecie coś juz na ten temat i jak tam wasze zasoby przed slubne, ja narazie mam zalatwionego fotografa, sale , orkiestre , nauki przedmalzenskie, oczywiscie suknie i pare innych pierdół, jeszcze takie jedno pytanko jaki jest wasz kolor przewodni? Ja zdecydowałam sie na fiolet, od samego początkku wpadł mi w oko
też słyszałam takie plotki, i to chyba od dość sprawdzonego źródła. przezorny zawsze zabezpieczony, więc już kupiłam wódkę. nie wyparuje, więc może spokojnie stać i czekać w kartonach. kupiłam żołądkową gorzką, sami płacimy za całe wesele, więc nie chciałam się rozbijać na wódce, a osobiście uważam, że jest dobrą wódką za przyzwoite pieniądze.
u nas też będzie fiolet, a dokładnie- wrzosy, lawenda
Stary 2013-01-19, 20:09   #2989
Maadzialenaa
Zadomowienie

U nas nie będzie koloru przewodniego a wódki też nie mamy
a gdzie kupowałyście? w jakiś marketach, hurtowniach? i jakie szacunki miałyście - ile wódki na osobę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 07:15   #2990
amelkowa123
Raczkowanie

Wódeczki jeszcze nie mamy, ale będziemy kupować w hurtowni myślałam nad stockiem, ale chyba jednak zdecyduje się na żubrówkę białą, a co do przeliczenia na każdą osobę liczy się 0,5 z racji tego ze jedni nie pija drudzy pija za dwóch .

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Oczywiście zapasowy karton do konkursow, czy na brame, a co do rodzaju , to kazda jedna moze zaszkodzic, a oszczednosc prawie 3 zl na butelce , to dosc sporo
Stary 2013-01-20, 08:20   #2991
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

A możesz zdradzić co to za sprawdzone źródło informacji o tym, że wódka ma być droższa? I od kiedy? My też jeszcze nie mamy alkoholu więc jeśli to sprawdzone informacje to czym prędzej trzeba wybrać się na zakupy! A co do ilości alkoholu to nam babeczka od cateringu poradzila, żebyśmy kupili 0,7l/osobe (wliczając w to poprawiny) plus konkursy i bramy

28.09.2013
Stary 2013-01-20, 08:48   #2992
amelkowa123
Raczkowanie

Ja slyszalam to juz od kilku osob, i ogolnie na hurtowniach chodza takie pogloski a co do 0,7 lub 0,5 , ja licze poloweczki z tego wzgledu ze nawet dzieci licze i poprostu na kazda jedna sztuke , a jak predyspozycje w rodzince sa spore to faktycznie trzeba wziasc to pod uwage, bo roznie bywa, a wiadome braknac nie moze! Wlasnie dziewczyny! Mialam sie pytac, co z podziekowaniami dla rodzicow, ja mysle nad koszami ale nie gotowymi kupnymi, tylko zeby samemu cos powybierac ale tez nie chce zeby to bylo takie oklepane , jak album... iii nie wiem co wymyslic
Stary 2013-01-20, 09:44   #2993
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja slyszalam to juz od kilku osob, i ogolnie na hurtowniach chodza takie pogloski a co do 0,7 lub 0,5 , ja licze poloweczki z tego wzgledu ze nawet dzieci licze i poprostu na kazda jedna sztuke , a jak predyspozycje w rodzince sa spore to faktycznie trzeba wziasc to pod uwage, bo roznie bywa, a wiadome braknac nie moze! Wlasnie dziewczyny! Mialam sie pytac, co z podziekowaniami dla rodzicow, ja mysle nad koszami ale nie gotowymi kupnymi, tylko zeby samemu cos powybierac ale tez nie chce zeby to bylo takie oklepane , jak album... iii nie wiem co wymyslic
Ja jeszcze nad podziękowaniami nie myślałam, ale za to chodzi ostatnio za mną myśl pt: "co jak we wrześniu będzie zimno?" bo wtedy w samej sukni będzie mi zimno, a takie bolerko zwykłe materiałowe to raczej nie ogrzeje. Na dodatek mam górę z sukienki całą koronkową i absolutnie nie mam żadnego pomysłu co by tu przyodziać na górę. A Wy macie jakiś pomysł? Ostatnio czytałam o kolorowych sweterkach: http://www.slubclick.com/report/pann...u-zdj-cia.html co o tym sądzicie?

Stary 2013-01-20, 10:13   #2994
amelkowa123
Raczkowanie

Powiem szczerze, byłaby masakraa. W zeszłym roku odbyło sie wesele mojego brata i mimo ze brali go w sierpniu pod kosciolem slonko swiecilo, ale z chwila przyjazdu pod sale zaczal padac tragiczny deszcz, sesji nie bylo bo wiadomo suknia byla sila rzeczy bardzo brudna na dole i bylo zimno. Mam nadzieje ze we wrzesniu pogoda sie uda ale na wszelki wypadek trzeba bedzie dobrac sweterek mysle jednak ze bialy bo nie wyobrazam sobie wystapic w futerku, osobiscie mi sie to nie podoba i robi z czlowieka "kulke"
Stary 2013-01-20, 16:59   #2995
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nad podziękowaniami nie myślałam, ale za to chodzi ostatnio za mną myśl pt: "co jak we wrześniu będzie zimno?" bo wtedy w samej sukni będzie mi zimno, a takie bolerko zwykłe materiałowe to raczej nie ogrzeje. Na dodatek mam górę z sukienki całą koronkową i absolutnie nie mam żadnego pomysłu co by tu przyodziać na górę. A Wy macie jakiś pomysł? Ostatnio czytałam o kolorowych sweterkach: http://www.slubclick.com/report/pann...u-zdj-cia.html co o tym sądzicie?
Mi nie podobają się sweterki do sukien slubnych a tez mam ślub we wrześniu i trochę obawiam się czy w samej sukni nie będzie za chłodno.myślałam o bolerku ze sztucznego misia w razie jakby było zbyt zimno
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 19:31   #2996
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
A możesz zdradzić co to za sprawdzone źródło informacji o tym, że wódka ma być droższa? I od kiedy? My też jeszcze nie mamy alkoholu więc jeśli to sprawdzone informacje to czym prędzej trzeba wybrać się na zakupy! A co do ilości alkoholu to nam babeczka od cateringu poradzila, żebyśmy kupili 0,7l/osobe (wliczając w to poprawiny) plus konkursy i bramy
dokładnej daty nie znam, postaram się podpytać znajomego, który prowadzi hotel z restauracją, od niego dostałam informację o podwyżkach. wódkę kupiliśmy od bezpośredniego przedstawiciela Stocka, żołądkowa należy do koncernu Stocka. zapłaciliśmy ok 10 gr taniej niż w Eurocashu. przy tak dużych zakupach, zawsze dadzą Wam w Eurocashu jakiś rabat, więc powinno wyjść w miarę tanio. my kupiliśmy o,5 na osobę, osobny zapas na bramy i konkursy. poprawin chyba nie wyprawimy, więc nie doliczaliśmy. dodatkowo dokupimy wino, sporo osób, zwłaszcza z mojej strony wybierze wino, więc jakoś damy radę

maaadzialenaa- sweterki są cudne! bardzo podoba mi się ten pomysł. sama się nad takim zastanawiałam. bolerka nie strawie, a futerko...też nie jest dla mnie. generalnie i tak chcę taki sweterek wykorzystać na sesji plenerowej

odnośnie podziękowań zdecydowaliśmy się na teledysk. zostanie nakręcony 2 m-ce przed, na weselu zostanie wyświetlony, do tego rodzice dostaną bukiet czerwonych róż. po ślubie i tak zamierzamy zabrać ich do jakieś restauracji na kolację. nic więcej nie będziemy się ścierać. no i na 1000% nie będzie piosenki "cudownych rodziców mam", aż mną wzdryga jak słyszę ją na każdym weselu ale to tylko moja opinia.
Stary 2013-01-20, 19:50   #2997
amelkowa123
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o piosenke z mojej strony jest ona obowiazkowa, musze tez dodac ze bucze przy niej jak bobr wiec jakis uspokajacz sie przyda przed cala ceremonia
Stary 2013-01-21, 07:22   #2998
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

Będę bardzo wdzięczna za informację dotyczącą wódki, przy tej ilości każda zł jest ważna
Jeśli chodzi o sweterki to też nie jestem ich zwolenniczką. Ja jednak postawię na bolerko (ostateczną decyzję podejmę 2-3 tygodnie przed weselem - tyle potrzeba na uszycie bolerka)> Futerko odpada ze względów estetycznych ;p

28.09.2013
Stary 2013-01-21, 07:38   #2999
aaagnieszka_85
Raczkowanie

Cytat:
Będę bardzo wdzięczna za informację dotyczącą wódki, przy tej ilości każda zł jest ważna
Jeśli chodzi o sweterki to też nie jestem ich zwolenniczką. Ja jednak postawię na bolerko (ostateczną decyzję podejmę 2-3 tygodnie przed weselem - tyle potrzeba na uszycie bolerka)> Futerko odpada ze względów estetycznych ;p
postaram się dowiedzieć kiedy będzie podwyżka, jak tylko coś się dowiem dam Ci znać.
Stary 2013-01-21, 08:01   #3000
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

Cytat:
postaram się dowiedzieć kiedy będzie podwyżka, jak tylko coś się dowiem dam Ci znać.
(nie)cierpliwie czekam

28.09.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości