|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
|
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja taka zła....Była u mnie bratowa mojego męża i tak mnie podkurzyla ze masakra...Ona to zawsze potrafi mi podniesc cisnienie....Kiedys z checia bym jej cos powiedziala ale ja wlasnie tak nie potrafie...Zawsze siedze cicho..Boze jaka ja jestem beznadziejnaaaa.......... ...................
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj byłam na usg i pobraniu krwi do badań i moczu - 5 próbówek krwi... mały jest naprawdę mały bo ma centymetr i wszystko ok serce wali jak dzwon.tak sie zastanawiam że jestem w 8 tygodni a lekarz nie zmierzył ciśnienia ani nie zapytał o wagę - jestem normalna ani za chuda ani za gruba ale to mnie zastanowiło... ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- dziewczyny a jak u was z jedzeniem? w sensie czy odżywiacie się zdrowo, ja ostatni tydzień masakra np wczoraj mc donald i 2 razy pizza. dziś już zdecydowanie lepiej ale brakuje mi sił i pomysłów na przygotowanie jedzenia do pracy...
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
Rodzice szczesliwi?Ja bylam w 7 tygodniu i 3 dniu u lekarza i mnie wtedy tez nie zwazyl ani cisnienia nie zmierzyl nawet karty nie mam zalozonej..Oby jutrzejszy dzien był lepszy jak dzisiejszy..
Z jedzeniem to tak w kratke.Dzis tez mialam pizze i czuje strasznego moralniaka przez to..Ogolnie staram sie jesc duzo owocow mniej slodyczy.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-01-20 o 21:44 |
|
|
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
Witam wieczorowo
![]() Dzisiaj był jakiś niekorzystny biorytm chyba ja od samego rana miałam dosyć ciężki dzień, na szczęście nie mam mdłości ani nie muszę tulić muszli w łazience, ale za to mam straszliwy ból żołądka i dzisiaj miałam jakąś kumulację - od rana zwijałam się z bólu - ale postanowiłam ugotować obiadek surówkę z rybką - takiego smaka miałam, ale jak już podałam do stołu to nie mogłam nic przełknąć, jedynie ciepła herbatka pomogła macie jakiś sposób na dolegliwości żołądkowe? na szczęście ok 17-tej dolegliwości minęły i poszłam z TŻ na spacerek i od razu zrobiło mi się lepiej Ja do gina idę dopiero 28-go już się nie mogę doczekać...
|
#606 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jutro mam pierwszą ciążową wizytę, trochę mnie martwi bo nie mam ubezpieczenia.Złożyłam papiery o uznanie mi niemieckiego, mieli wysłać decyzję, ale jeszcze nic nie dotarło. Też mam jakąś chandrę dzisiaj.Zaczęłam się martwić, że dopiero co weszłam w dżinsy, to się długo nimi nie nacieszyłam, bo zaraz znowu te okropne legginsy... Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-01-20 o 23:12 |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
to pocieszajace a jednoczesnie bardzo martwiace, ze wszystkie dzis mamy zly dzien...
ja wizyte mam 30.01, w poradni gin. przy szpitalu i nawet nie wiem jak tam bedzie, co beda mi robic itp...
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko nowe mamusie
![]() Ja tez dzis mialam ciezki dzien, lapia mnie co jakis czas doly itp dobrze ze juz sie konczy ten dzien :p a jak tam u was z waga dziewczyny? Przytylyscie, schudlyscie? U mnie waga stoi w miejscu, chociaz brzuszek wydaje sie okraglejszy |
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cellulitu, rozstepow, pajaczkow, wiszacej skory... wszystkiego i ze przestane sie podobac mojemu mimo zapewnien, ze tak nie bedzie ale wiadomo jak to z facetami... ehhh...u mnie brzuch lekko zaokraglony, jak po bardzo ovfi
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-21 o 00:24 |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam chudnąć do wakacji, ale teraz to średnio
![]() Mi się w nocy śniło, że mam krwawienia Obudziłam się zlana potem i poszłam zrobić jeszcze raz test, dla pewności...
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem co sie dzieje ze mna. nie umiem tego okreslic co mi jest.. caly czas placze... mam dosc wszystkiego!
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
a mi się właśnie śnilo że poszłam na wizyte a lekarka mnie olała i sobie poszła i chyba przez sen płakałam;/ Co do tycia to chyba przytyłam 0,5 kg .ale ważyłam się po talerzu rosołku Jednak spodziewałam się wyższej wagu gdyż norrmalnie to nigdy nie jem śniadania tylko kawe pije i w pracy też nie mam czasu na jedzenie. Więc głównie to obiadami żyłam( jednodaniowe) ,kolacje też rzadko jadłam. A teraz śniadanie obowiązkowo, w pracy już mi się zdarzyło kilka razy jeść, a jak już wracam do domu to mnie nie raz trzesie z głodu Tak więc jadłospis zmienił mi się diametralnie. Miłego dnia mykam do pracy
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-01-21 o 06:46 |
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja waze 71 przy 179 cm. Duzo ale po mnie niewidac. Nieprzytylam ani nie chudlam ale czuje sie jakas zatkana, pelna, napuchnieta. Jedzenie pizzy i mc donalda niewplywa dovrze na ten stan rzeczy a tak po za tym to ja sie tyn przejadam i pozniej narzekam ze mi zle i niedobrze. Wlasnie gotuje kasze jeczmienna do sosu wczorajszego ze schabem i warzywami so tego buraki w pracy do mikrofalii pysny obiad jest i zdrowy.
Do slodyczy mnie nieciagnie i nigdy nieciagnelo, ale owocow tez nieruszam ale moze zaczne sobie wmuszac np winogrona. Z warzyw to najlepiej gotowane albo papryke i koniec wiec czas na urozmaicenie i pilnowanie niejedzenia fast fodow. To moje postanowienia. Niechce sie roztyc i byc obrosnieta celuitem i rozstepami a jedynym gwarantem jest zbilansowana sieta.
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny to widzę, że nie jestem sama, ja miałam wczoraj taki straszny dzien i tak się z moim mężem pokłóciłam i może nie miałam racji nawet, dziś robie rachunek sumienia i zastanawiam sie czy był sens siebie i jego tak denerwować... ehh, też zwalam winę na hormony, a on chyba jeszcze tego nie ogarnia i w sumie mu sie nie dziwie, może i ciężko mu teraz ze mną wytrzymać... już sama nie wiem, a dzis mi sie ryczeć chce, że wczoraj taka okropna byłam... i dalej mi smutno i źle
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Dodam jeszcze, że pizza wcale nie jest niezdrowa, spokojnie mozna ja w ciązy jeść, może jedynie jeśli ktoś chce dbac o sylwetke to nie przesadzać ale nie mozna zaliczyć pizzy do fast foodów typu McDonald. Przecież to tylko ciasto z dodatkami i sosem pomidorowym... podobne ciasto zjadamy z chlebem, naleśnikami i innymi ciastowymi smakołykami, a jeszcze jak przyrządzona w prawiodływ sposób czyli cieniutkie ciasto i np. tylko warzywa... mmmmniam pycha, ja jem pizze raz w tygodniu!
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki.Jak sie spało?Ja miałam mega problem z zasnięciem..Zaraz ide pod prysznic i wskakuje dalej do wyrka pokimac.Ja sie bardzo boje tego ile przzytyje.Rozpoczełam ciaże z waga 80 i boje sie ze pod koniec ciazy bede wazyc 100
Najgorsze jest to ze musze lezec..Mam nadzieje ze po nastepnej wizycie bede juz mogla normalnie funkcjonowac..
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzsiaj mam wizyte u lekarza, ide do niego z badaniami. Chciałabym juz miec to za soba
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
A najgorsze jest to ze ciagle mysle o bratowej mego meża i jej wczorajszych głupich tekstach...Dziewczyna ciągle narzeka jak nie na swojego męża to na sytuacje materialną(tylko ze to jej gadanie np o sytuacji materialnej mnie strasznie irytuje bo wiem ze osoby ktore nie maja piniedzy nie kupuja sobie kurtki za 2000 czy butow za 1000..)
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Powodzenia!Trzymamy kciuki !!Daj znac po wizycie! |
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja źle spalam
Jade do pracy i się przewracam... A chłopaki jeszcze śpią. Muszę się dziś do gina na badania umówic.
|
|
#619 |
|
Konto usunięte
|
ja zaczęłam z wagą 58.5, dziś jest 59 przy 165, też się boję, że za dużo w ciąży przytyję... poza tym mam mdłości i odrzuca mnie od warzyw i mięsa, jedynie chleb z serem i ogórkiem mogę jeść
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ja wlasnie wstalam i zaliczylam muszle po raz pierwszy... poszlam sobie zrobic cos do jedzenia, ale nie dalam rady i juz lecialam do kibelka.... na szczescie przez sniezyce odwolane mam spotkanie ktore mialam na 11 wiec nie musze sie spieszyc...
co do wagi to ja przez ostatni rok przytylam prawie ok. 10 kg ;/ wszystkiemu winna moja tarczyca... jakies 2 tygodnie temu (jeszcze nie wiedzialam o ciazy) postanowilam sie odchudzac, jesc 5 mniejszych posilkow bo tak to jadalam sniadanie i jednodaniowy obiad... i zrezygnowac calkiem ze slodyczy... potem dowiedzialam sie o ciazy ale stwierdzilam ze nic zlego nie robie tzn ze moja obecna "dieta" jest lepsza niz wczesniejszy sposob odzywiania wiec dalej unikam slodyczy i staram sie jesc duzo owocow i warzyw.... po 1 tyg waga wskazywala o 1 kg mniej niz waga wyjsciowa, a teraz jeden kilo wiecej... ale nie wiem... moze to normalne wahania kilo w ta, kilo w ta... zalezy ile wody w organizmie itd
|
|
|
|
#621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
A ja wlasnie sie wazylam i jest 1kg do przodu. Oj tam, nie martwcie sie, moze wcale tak duzo nie przytyjemy
![]() Ech ja to mam straszny problem z nuda... Nie pracuje, bo jak tylko powiedzialam w pracy o ciazy to kierowniczka kazala mi jak najpredzej isc na zwolnienie. Pracuje w sklepie spozywczym a tam ciagle cos sie dzwiga itp... i przez to strasznie sie nudze! Nie moge juz wysiedziec w domu :/ |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przed slubem 3,5 roku temu wazylam 55 kg, potem moze przytylam do 60 kg bo zmienilam prace na bardziej siedzaca, a teraz nagle waze 68 nawet nie wiem kiedy mi to 8 kg uroslo, bo ale nie moge sie za chiny ich pozbyc... moge chodzic codziennie na silke, katowac sie dieta (oczywiscie nie teraz) a waga ani drgnie mam nadzieje ze po ciazy uda mi sie zrzucic...
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
ulala to znaczy ze nawet po ciazy mozesz przytyc bez zadnego uzasadnienia??
|
|
|
|
#626 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha dobre
ale powiem Ci ze po poronieniu zanim u mnie zdiagnozowano hasimoto to mialam tsh 0,2 a nawet 0,02 czyli nadczynnosc i niestety juz wtedy tylam
|
|
|
|
#628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najgorsze było to, że musiałam wymienić spodnie, nie chcę znowu jeszcze większych kupować.... |
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez sie marzy powrot do przynajmniej 60 kg wtedy zdecydowanie lepiej sie czulam
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

ja od samego rana miałam dosyć ciężki dzień, na szczęście nie mam mdłości ani nie muszę tulić muszli w łazience, ale za to mam straszliwy ból żołądka i dzisiaj miałam jakąś kumulację - od rana zwijałam się z bólu - ale postanowiłam ugotować obiadek surówkę z rybką - takiego smaka miałam, ale jak już podałam do stołu to nie mogłam nic przełknąć, jedynie ciepła herbatka pomogła
macie jakiś sposób na dolegliwości żołądkowe?
na szczęście ok 17-tej dolegliwości minęły i poszłam z TŻ na spacerek i od razu zrobiło mi się lepiej 

Obudziłam się zlana potem i poszłam zrobić jeszcze raz test, dla pewności...