Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 12:21   #3271
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Iwa Ty pisałaś o szamponie z biedronki,który to jest ten natei czy ten drugi nie pamiętam firmy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:31   #3272
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dzięki Tamlin
powiedz mi tylko (bo każdą kaszę chyba trzeba ugotować?) to łyżeczkę kaszy mannej ma swoim mleku gotuję i dodaję do powiedzmy 100 ml mleka? no i jak mic butlą będę musiała karmić (smoczek nr 2?) bo łyżeczką to nam ciężko idzie i więcej ląduje wokół niż w żołądeczku
pisze z Matim na reku wiec bez polskich znakow bedzie Ja pójde na łatwizne i kupie kaszke z bobovity, tej sie nie gotuje ( chyba ), bede dawała do obiadku i wtedy lyzeczka albo do wieczornego mm razem z kleikiem i smok do kaszki wtedy.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Chwalę się, bo zapomniałam wcześniej Krystianek z dnia na dzień zaczął podnosić głowę i to razem z przedramionami Po prostu w jeden dzień się złościł i podnosił, po czym od razu mu opadała i kończyło się to darciem i ogromnymi nerwami, potem była przerwa chyba dwudniowa, bo był po szczepieniu i nie chciałam żeby się raził w rączkę, a kolejnego podnosił elegancko i robi tak do tej pory Ależ jestem z niego dumna... Tylko jak się podpiera rączkami, to jedną chce prostować i tak jakby samą dłonią się opierać i kończy się to tak, że się chwieje i przewraca na jedną stronę, bo nie może wtedy utrzymać równowagi. Coś z tym zrobić (co? ustawiam mu z powrotem tą rączkę tak jak powinna być, ale zaraz robi to samo)? Czy nie zwracać na to uwagi?

Kiedy Wasze maluchy zaczęły podnosić główkę do góry, jak się je łapało za rączki podczas leżenia? Bo mojemu jeszcze leci do tyłu, a położna środowiskowa mówiła, że już powinien podnosić....
dla Krystianka i ja bym sie nie martwila ze sie przechyla, tez bys sie przechylała jakbys byla w takiej pozycji jak on
Co do ciagniecia głowy to jakos po 3cim miesiacu zaczal sztywno trzymac głowe przy podnoszeniu.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

A ja sie mialam pytac tez o szampon. chodzi mi o ten zachwalany Alterra czy jakos tak. To jest ten tani z rossmanna?
Stary 2013-01-21, 12:31   #3273
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie zdziwiłam się jak mi pediatra z takim pomysłem od 10 mca wyskoczył. Tym bardziej jestem zaskoczona, bo to jeden z najlepszych pediatrów w mieście.
czyli jak mam się za to zabrać?
łyżeczkę kaszy mannej zagotować (kurcze nigdy w ogóle kaszy mannej nie przygotowywałam) w mleku swoim / na wodzie mineralnej, czy jak? i podać butlą ze swoim mlekiem?
sorry, że z takim może durnym pytaniem, ale weźcie mi łopatologicznie wytłumaczcie

biedny Jaś

może tak byc
Zuza tak mi palce chwytała i do buzi i w ten sposób zęba pierwszego wyczułam
Bo od 10 miesiąca to stara szkoła była, kiedyś tak właśnie wprowadzano gluten.
Ja podaję mleczną kaszkę manną z bobovity - jej nie trzeba gotować, tylko wsypujesz po prostu do mleka (ona ma w skladzie mm, ale myślę że nic się nie stanie jak ją wsypiesz do swojego mleka i podasz butelką)

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Iwa, Lena też miała problem z wysuszoną śluzówką i pediatra kazał jej kupić nasivin soft.

do tego psikam jej kilka razy dziennie wodą morską "disne mar" i nosek ma ładny
dzięki

Cytat:
dzięki Tamlin
powiedz mi tylko (bo każdą kaszę chyba trzeba ugotować?) to łyżeczkę kaszy mannej ma swoim mleku gotuję i dodaję do powiedzmy 100 ml mleka? no i jak mic butlą będę musiała karmić (smoczek nr 2?) bo łyżeczką to nam ciężko idzie i więcej ląduje wokół niż w żołądeczku

i chyba zdecydowałam się na zakup krzesełka do karmienia, które pół wątku już ma.
niby mamy drewniane po kimś odziedziczone, ale Zuzania jeszcze nie siedzi. No i to krzesło nie ma pasów.
Kupuj, bo fajne. Nie ustaję w swoich zachwytach nad nim

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Krop umył gary i stwierdził że musimy się na talerze plastikowe przerzucić
Ło matko, wypłaty by nie nastarczył

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Iwa Ty pisałaś o szamponie z biedronki,który to jest ten natei czy ten drugi nie pamiętam firmy
Ten drugi, care&go, ja mam cool mint

Alicja od wczoraj puszcza baki jak szalona... możliwe że to od drożdżowych bułeczek którymi objadłam się przez weekend jak bąk? Brzuch jej nie boli, tylko te gazy...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-21 o 12:36
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:39   #3274
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A właśnie!

Henio zrobił kupkę popołudniu żółtą z zielonymi pasmami śluzu. Pytanie, czy podawać mu jutro to jabłko? gazy mu normalnie odchodzą i humor ma dobry cały dzień...

A i była tu mowa kiedyś o dostępie do klubu... Ja jestem za dostępem dla nowych mam co się długo już udzielają. Takich jak Marzenka, Iwa, Lewek, Kaczuszka... Nie wiem czy kogoś pominęłam?
Właśnie miałam Was wcześniej zapytać co oznacza taka kupka, jak zobaczyłam te zielone pasma śluzu przestraszyłam się, że być może to robale. Może to być przeziębiony brzuszek? Być może tż dał zimne mleko.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja dawałąm Zuzi nawet mi osobiście to smakowało

Dziewczyny mam dobre wieśći
Dzisiaj lekarz powiedział że on nie przypuszcza żeby Jasiu miał jakieś powikłania. Choroba została tutaj zdiagnozowana w tydzień więc bardzo szybko! i szczescie w nieszczesciu że jestesmy tutaj bo oni pod tym katem są uczuleni. a w polsce mogłoby to dłuzej trwać bo i tak czy siak by się to rozwineło. wiec tak naporawde po tomografii nie widac by moizg byl uszkodzony co najczesciej wlasnie po tym badaniu sie to diagnozuje. Jasiu ma byc pod kontrola 5 lat peidatry i neurologa. Mamy go stymulowac ma chodzic do przedszkola normalnie. jestem taka szczesliwa. i nawet jesli mialby pozniej mowic czy cos to idzie to naprawic i mamy sie nie martwic.

dziekujemy wszystkim za kciuki
dobra wiadomość

Witam sie dzisiaj dziękuje dziewczyny za pozwolenie na wejście do klubu
Wczoraj kupiłam sobie z polecenia pani w aptece Vitapil na wypadanie i ogólne polepszenie stanu włosów, łykam od dzisiaj i mam nadzieje, że pomoże.

Kupiłam słoiczek z jabłuszkiem bobovity i marchewe z gerbera i zastanawiam się czy już Maksowi dać czy jeszcze poczekać, i nie wiem od czego zacząć
Dawać od razu po butki z mm czy odczekać z godzinke i dać deserek oczywiście nie cały od razu
Stary 2013-01-21, 12:46   #3275
ula2689
Wtajemniczenie

Weronika a robilas kurczaka a la KFC?
Piersi pokroić w paseczki, przyprawić, obtoczyć w jajku i w pokruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć w głębokim oleju.Z sosami pycha
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:48   #3276
sandra23s
Zadomowienie

u nas marudzenia ciąg dalszy.cyca niebutelki .szarpie i wrzeszczy przy ssaniu.tak sie zastanawiam czy ją może ucho nie boli

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:50   #3277
Konczita
Zakorzenienie

u nas jest babcia .. dzień babci w pełni

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:51   #3278
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Piersi pokroić w paseczki, przyprawić, obtoczyć w jajku i w pokruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć w głębokim oleju.Z sosami pycha
Pycha Ja podpowiem ze swojej strony by pierś pociętą na paseczki najpierw podgotować i trzymać w tej wodzie do momentu panierowania - wtedy jest wilgotniejsza. A w wersji bardziej kalorycznej - zamiast w jajku zamoczyć w cieście takim jak na naleśniki, tylko gęstszym i mocno doprawionym ostrą papryką i dopiero panierować płatkami. I dużo wychodzi... jak zrobię z dwóch średniej wielkości piersi to mamy z TŻ na dwa obiady - oczywiście do tego ryż albo frytki albo ziemniaki i surówka.
Stary 2013-01-21, 13:05   #3279
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie mialam pytac tez o szampon. chodzi mi o ten zachwalany Alterra czy jakos tak. To jest ten tani z rossmanna?
Tak, to jest Rossmannowa marka - Alterra. Ja najbardziej lubię ten szampon z granatem albo z marakują.
Jak nie kupuję swojego Pharmaceris Keratium, to kupuję Alterrę. No i odżywkę i maskę Alterry stosuję - genialne.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja podaję mleczną kaszkę manną z bobovity - jej nie trzeba gotować, tylko wsypujesz po prostu do mleka (ona ma w skladzie mm, ale myślę że nic się nie stanie jak ją wsypiesz do swojego mleka i podasz butelką)

Alicja od wczoraj puszcza baki jak szalona... możliwe że to od drożdżowych bułeczek którymi objadłam się przez weekend jak bąk? Brzuch jej nie boli, tylko te gazy...
A czy jak dosypię tę kaszkę manną Bobovity do swojego mleka, da się to jakoś podać łyżeczką...? Bo mój butli nie chce

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Was wcześniej zapytać co oznacza taka kupka, jak zobaczyłam te zielone pasma śluzu przestraszyłam się, że być może to robale. Może to być przeziębiony brzuszek? Być może tż dał zimne mleko.

Kupiłam słoiczek z jabłuszkiem bobovity i marchewe z gerbera i zastanawiam się czy już Maksowi dać czy jeszcze poczekać, i nie wiem od czego zacząć
Dawać od razu po butki z mm czy odczekać z godzinke i dać deserek oczywiście nie cały od razu
Marzenko nie ma czegoś takiego jak przeziębiony brzuszek
Zielone pasma śluzu, to albo nowy pokarm albo alergia... Zimne mm nie szkodzi dziecku. Tylko ponad 2 godziny nie powinno stać, bo szybko się psuje.

Ja zaczęłam od jabłuszka - mniejsza szansa, że uczuli.
Myślę, że daj mu PRZED butlą, a potem sobie doje mleko. No i zacznij oczywiście od 3 łyżeczek. Ja dałam przedwczoraj 3 łyżeczki, wczoraj pół słoiczka, dzisiaj drugie pół. Jutro dam cały, a pojutrze próbujemy marchewy!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:21   #3280
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Tak, to jest Rossmannowa marka - Alterra. Ja najbardziej lubię ten szampon z granatem albo z marakują.
Jak nie kupuję swojego Pharmaceris Keratium, to kupuję Alterrę. No i odżywkę i maskę Alterry stosuję - genialne.

A czy jak dosypię tę kaszkę manną Bobovity do swojego mleka, da się to jakoś podać łyżeczką...? Bo mój butli nie chce

Marzenko nie ma czegoś takiego jak przeziębiony brzuszek
Zielone pasma śluzu, to albo nowy pokarm albo alergia... Zimne mm nie szkodzi dziecku. Tylko ponad 2 godziny nie powinno stać, bo szybko się psuje.

Myślę, że daj mu PRZED butlą, a potem sobie doje mleko. No i zacznij oczywiście od 3 łyżeczek. Ja dałam przedwczoraj 3 łyżeczki, wczoraj pół słoiczka, dzisiaj drugie pół. Jutro dam cały, a pojutrze próbujemy marchewy!
Aaaha dzięki dziwne bo mleka nie zmieniałam a taka kupka pojawiła się ze dwa razy i owszem jest żółta jak zawsze ale bez śluzu
Będę obserwować
Stary 2013-01-21, 13:28   #3281
aga_ton
Wtajemniczenie

co do rozszerzania diety to właśnie czytam gazetkę, w której jest napisane, że na początku podania nowego dania może się zdarzyć, że wyjdzie ono drugą stroną w stanie niezmienionym
pielucha może być więc pełna marchewki

nie należy wtedy odstawiać słoiczka tylko spróbować kolejny raz.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:31   #3282
Iwoncia81
Zakorzenienie

A co Wy na te dwa podobne pyszczki powiecie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,5 KB, 58 załadowań)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:33   #3283
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Chwalę się, bo zapomniałam wcześniej Krystianek z dnia na dzień zaczął podnosić głowę i to razem z przedramionami Po prostu w jeden dzień się złościł i podnosił, po czym od razu mu opadała i kończyło się to darciem i ogromnymi nerwami, potem była przerwa chyba dwudniowa, bo był po szczepieniu i nie chciałam żeby się raził w rączkę, a kolejnego podnosił elegancko i robi tak do tej pory Ależ jestem z niego dumna... Tylko jak się podpiera rączkami, to jedną chce prostować i tak jakby samą dłonią się opierać i kończy się to tak, że się chwieje i przewraca na jedną stronę, bo nie może wtedy utrzymać równowagi. Coś z tym zrobić (co? ustawiam mu z powrotem tą rączkę tak jak powinna być, ale zaraz robi to samo)? Czy nie zwracać na to uwagi?

Colds
to może poczekamy, jak byś jeszcze coś znalazła fajnego, to wszystko razem wyślesz?

Kiedy Wasze maluchy zaczęły podnosić główkę do góry, jak się je łapało za rączki podczas leżenia? Bo mojemu jeszcze leci do tyłu, a położna środowiskowa mówiła, że już powinien podnosić....

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Weronika ja mam fajne danie z kurczakiem, nawet 2 dni temu teściowa je robiła i mnie bardzo smakowało. Kawałki kurczaka kroi się w kosteczkę i razem z pieczarkami robi się z tego kotleciki. Jak chcesz to poszukam przepisu.
dla Krystianka
poproszę o przepis jeśli to nie problem

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Cytat:
Pycha Ja podpowiem ze swojej strony by pierś pociętą na paseczki najpierw podgotować i trzymać w tej wodzie do momentu panierowania - wtedy jest wilgotniejsza. A w wersji bardziej kalorycznej - zamiast w jajku zamoczyć w cieście takim jak na naleśniki, tylko gęstszym i mocno doprawionym ostrą papryką i dopiero panierować płatkami. I dużo wychodzi... jak zrobię z dwóch średniej wielkości piersi to mamy z TŻ na dwa obiady - oczywiście do tego ryż albo frytki albo ziemniaki i surówka.
też dość często robię tż tak się nimi zajada zresztą zacznijmy od tego czego on nie lubi hehe
Stary 2013-01-21, 13:35   #3284
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
pisze z Matim na reku wiec bez polskich znakow bedzie Ja pójde na łatwizne i kupie kaszke z bobovity, tej sie nie gotuje ( chyba ), bede dawała do obiadku i wtedy lyzeczka albo do wieczornego mm razem z kleikiem i smok do kaszki wtedy.
a teraz jakiego smoczka uzywasz do kleiku? rozmiar wiekszego czy tego Y ?

i samopony alterry tak w rosmanie, ja lubie z granatem, choc teraz kupilam z papaja i tez super!! teraz sa w promocji jak sie nie myle

jesli chodzi o kurczaka z KFC to najbardziej zblizony do niego jest z tego przepisu http://www.youtube.com/watch?v=Taw_ND7aMOg moj tz mial swego czasu obsesje na punkcie granderow wiec sie troche tych przepisow wyprobowalo

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
co do rozszerzania diety to właśnie czytam gazetkę, w której jest napisane, że na początku podania nowego dania może się zdarzyć, że wyjdzie ono drugą stroną w stanie niezmienionym
pielucha może być więc pełna marchewki

nie należy wtedy odstawiać słoiczka tylko spróbować kolejny raz.

aga a jakiego smoczka dasz do kleiku? bo tez masz dr brownsa i nie wiem czy rozmiar wiekszy po prostu czy kupic ten Y?

robilam w sobote burrito pomidorowe Konczi i pycha!!! wiec polecam!! dodalam tylko jeszcze ekstra papryke do farszu. wiec weronika mozesz sprobowac ja robilam z mielonym z indyka ale z kurczaka tez by bylo ekstra.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-21 o 13:43
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:39   #3285
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

aga a jakiego smoczka dasz do kleiku? bo tez masz dr brownsa i nie wiem czy rozmiar wiekszy po prostu czy kupic ten Y?
ja do kleiku kupiłam babydream też pasują nic nie cieknie

a my za chwilę będziemy się zajadać poraz pierwszy zupką jarzynową
Stary 2013-01-21, 13:46   #3286
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
no identyko prawie!
Cytat:
Tamlin, Iwa
nie wpadłabym na tą kaszkę. a tak prosto będzie.
tylko trzeba mleka udoić. Matko, jak ja nienawidzę ciagnąć laktatorem. teraz to już bez sensu, ale kiedyś przy drugim dziecku dokupię sobie ten elektryczny moduł. bo jak mam ściagać, to krew mnie zalewa. i właśnie mi się zapasy w zamrażalniku skonczyły i trzeba je uzupełnić. Która to miała tyle mleka, przyznawać się proszę, to podeślę pojemniki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:46   #3287
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
nie nadrabiam bo nie mam siły, choroba mnie rozłożyla, gorączke mam niewielką, cała rozpalona jestem i w dodatku łeb mi chce pęknąć a jeszcze do czwartku musze chodzić na nauki ..

oby tylko Iga się nie zaraziła, dziś cały dzień moja mama się nią zajmuje..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:46   #3288
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
ja do kleiku kupiłam babydream też pasują nic nie cieknie

a my za chwilę będziemy się zajadać poraz pierwszy zupką jarzynową
niestety moja nie bedzie ciagła z innego smoczka probowalam juz avent i lovi. a ten babydream to jaki numer?

Stary 2013-01-21, 13:48   #3289
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

to Ty?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-21, 13:51   #3290
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, tą kaszkę według bobovity podaje się płaską łyżkę na 100 ml więc ciężko Ci to będzie łyżeczką podać. Ale czytałam że można ugotować pół łyżeczki zwykłej kaszy manny na wodzie i to wymieszać na papkę ze swoim mlekiem i wtedy podać łyżeczką. Nie wiem tylko na jaką ilość wody wsypać tą kaszkę by ugotowała się na gęsto, wydaje mi się że na te pół łyżeczki to ok 30-40 ml wody bym dała...

Ale jak będziesz podawać cały słoiczek, to możesz tą kaszkę z bobovity dodać do posiłku. Tylko ona zawiera mm, nie wiem, Henio toleruje?

Ja jedzonko podaję zawsze ok godz 13 - po spacerze - potem albo sobie dojada cycka albo nie, zależy jaką ilość wciągnie. Ale generalnie - zawsze PRZED mlekiem

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
dla Krystianka
poproszę o przepis jeśli to nie problem

też dość często robię tż tak się nimi zajada zresztą zacznijmy od tego czego on nie lubi hehe
Hehe mój też wsuwa wszystko, byleby z mięsem było

Iwoncia to Twoja podobizna??? Słodkie! Muszę nam też taki mix przygotować

Maggie, ja mam ręczny laktator z tomee tippee i użyłam może ze 2 razy, no nie umiem nim ściągać, i na dokładkę sutki mnie po nim bolą, dużo sprawniej idzie mi palcami

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-21 o 13:54
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:52   #3291
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

kupiłam obydwa rodzaje, ten o poziomie 3 oraz do kaszki Y.
pewnie jak mleko będzie tylko trochę zagęszczone to 3 da radę, ale przy gęstym pewnie tylko Y.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:56   #3292
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
nie nadrabiam bo nie mam siły, choroba mnie rozłożyla, gorączke mam niewielką, cała rozpalona jestem i w dodatku łeb mi chce pęknąć a jeszcze do czwartku musze chodzić na nauki ..

dużo zdrówka i oby Igunia się nie zaraziła

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-21, 14:00   #3293
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie identyczni!

Cytat:
Wiesz co, tą kaszkę według bobovity podaje się płaską łyżkę na 100 ml więc ciężko Ci to będzie łyżeczką podać. Ale czytałam że można ugotować pół łyżeczki zwykłej kaszy manny na wodzie i to wymieszać na papkę ze swoim mlekiem i wtedy podać łyżeczką. Nie wiem tylko na jaką ilość wody wsypać tą kaszkę by ugotowała się na gęsto, wydaje mi się że na te pół łyżeczki to ok 30-40 ml wody bym dała...

Ale jak będziesz podawać cały słoiczek, to możesz tą kaszkę z bobovity dodać do posiłku. Tylko ona zawiera mm, nie wiem, Henio toleruje?
Hmm no właśnie to kiepsko z tym mm, bo nie wiem czy nie jest uczulony jednak na to mleko

To ten pomysł ze zwykłą kaszą manną chyba lepszy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:01   #3294
kraven
Zakorzenienie

Co do przepisu na kurczaka to ja robię taki - kroje kurczaka w paseczki i na godzine wkładam do maślanki wymieszanej z ziołami prowansalskimi. PO godzinie takie mokre obtaczam w rozwałkowanych krakersach ( najlepsze cebulowe ) to na blache i do piekarnika aż sie zarumienią. Bez dodatku tłuszczu i z sosem serowym niebo w gębie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:02   #3295
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka straszne Ale kochana, to koncowka juz! Niedlugo w domku bedziecie, odpoczniecie

Jeju jak ja się nie wysypiam!!!
Czy jak dziecko bierze mój palec i jeździ sobie nim po dziąsłach górnych, to znaczy że go swędzą?
swedza, swedza Jagoda tez tak robi

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:06   #3296
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Co do przepisu na kurczaka to ja robię taki - kroje kurczaka w paseczki i na godzine wkładam do maślanki wymieszanej z ziołami prowansalskimi. PO godzinie takie mokre obtaczam w rozwałkowanych krakersach ( najlepsze cebulowe ) to na blache i do piekarnika aż sie zarumienią. Bez dodatku tłuszczu i z sosem serowym niebo w gębie
wow brzmi pysznie!!! musze sprobowac tym bardziej ze bez smażenia!!!

Stary 2013-01-21, 14:07   #3297
angel166
Zakorzenienie

[QUOTE=Agnus21;3876611

Na zdjęciu ma spodnie sztruksowe, które dostała w prezencie chyba z tesco. Jeansy kupiłam w reaserved. Zdjęcie wstawię później.
D[/QUOTE]

a myślałam, ze to takie miekkie jeansy ciemne

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:09   #3298
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

to Ty?
Czarnobiałe to ja

Cytat:
Iwoncia to Twoja podobizna??? Słodkie! Muszę nam też taki mix przygotować

tak, to ja
Mama mi zbalazła takie właśnie i wypisz wymaluj jak mój synuś tylko dołeczków takich nie miałam fajnych jak Alanek

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Zdrowiej kochana i oby maleńką ominęło

Alan mi kaszle niestety co jakiś czas.
Niby nie często, ale nawet w nocy potrafi przez sen zakaszleć a ja na równe nogi potem i do niego zaglądam.

A ja dzisiaj choinke musze rozebrać, nie chce mi sie strasznie.
Już z okien pościągane lampki i inne pierdółki i spokój znowu bedzie

Kurde dziewczyny, ile razy na dzień jedzą Wasze pociechy pomijając deserki, zupki i herbatki pomiędzy mleczkami?
Zaczyna mnie to martwić bo jak mu daje to ryczy i nie chce, dopiero jak zasnie to na spaniu zje.
Nie jest ani zimne ani za ciepłe i nie wiem co jest grane.
Dzisiaj po 13 godzinach jak mu dawałam to nie chciał nadal.
Wczoraj o 21:30 zjadł bo cudem tż mu wcisnął ale też nie obyło sie bez wrzasku, potem o 5 chciałam mu dać mleczko to zas ryk i nie dałam, rano po 10 znowu nie chciał i w końcu dostał na spaniu i zjadł.
Ktoś przypuszcza co jest grane?
Sojka Twoja Zoska chyba też tak ostatnio miała nie??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:14   #3299
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Ivoncia jestescie jak dwie krople wody

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-21, 14:18   #3300
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

robilam w sobote burrito pomidorowe Konczi i pycha!!! wiec polecam!! dodalam tylko jeszcze ekstra papryke do farszu. wiec weronika mozesz sprobowac ja robilam z mielonym z indyka ale z kurczaka tez by bylo ekstra.
a gdzie znajdę przepis? już trochę od Was mam na kompie ale tego akurat nie zapisałam :/

ten z rossmana mam trójkę i kaszka/ kleik ładnie leci no ale skoro próbowałaś już innych i mała nie chce to może lepiej nie wydawać pieniędzy jak mają leżeć.
Cytat:
Ooo może być dobre

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Czarnobiałe to ja

tak, to ja
Mama mi zbalazła takie właśnie i wypisz wymaluj jak mój synuś tylko dołeczków takich nie miałam fajnych jak Alanek
o jaaa cała mamusia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości