Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 14:27   #3211
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiem i rozumiem Cię. Ja w ciazy płytyłam jak narazie 3,5kg i ważę 69kg z tym, że ja mam 175 wzrostu i waga jaką zazwyczaj miałam czyli 62, a później 64 mieściła się w normie i bmi było ok wiec się nie przejmowałam.
no to jesteś dużo wyższa... nie no grubo tez jakoś nie wyglądam , ale nie rozumiem troche dlaczgo tak waga leci do góry:P Jem duzo ale żeby aż tak tragiczne ilosci??

chyba ze źle to oceniam no ale np:Z
sniadanie 2 kromki z serem np białym i szklanka kakao
drugie śniadanie powiedzmy że owoc i jogurt albo coś słodkiego
obiad: no np ziemniaki, polowa udka z kurczaka , surówka czasem zupa
podwieczoek: no liczmy np kromkę jabłko
kolacja: 2 kromki np z zółtym serem... aż tak źle??:P

kolacja:
Stary 2013-01-21, 14:30   #3212
Mysia mysz
Zakorzenienie

Uff nadrobiłam Was od piątku

W weekend zahaczyliśmy o biedronke i kupiłam za 15 zł taką fajną ośmiornicę dla pączka

mieliśmy też szczęście w nieszczęściu bo małżowi babka przejechała nadkole, ale czekała na nas i napisała oświadczenie więc git
Stary 2013-01-21, 14:30   #3213
diabli
Zakorzenienie

pierwsze wrazenia z pieluszkami wielorazowymi

http://swiat-wg-kalbarczykowej.blogs...odpada-mi.html

kurcze! kusza mnie oj kusza...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:35   #3214
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przerobiłam eksploatację pieluch
Wyszło mi, przy założeniu, że każdy miesiąc ma 30 dni, co dzień dziecko przebiera się 6 razy ...
pranie+bibułki - 121,2 zł
pampersy - 225 zł

Czyli, jeśli kupię 20 sztuk pieluch po 25 zł, to koszt wychodzi na zero w 6 miesiącu uzytkowania. Wiadomo, że jeśli pieluchy droższe czy więcej wkładów to później, czy jeśli tańsze pieluchy, a w przypadku, gdy dziecko więcej pieluszek zabrudzi niż 6 na dobę to wcześniej.
Lekcja odrobiona
jejku..aż tyle Ci wyszło..??
nigdy nie wydałam tyle pieniędzy na pampersy w miesiącu..
za 162 szt pampersów w kartonie z reguły w promocji płaciłam 95zł..
ogólnie jak był malutki to za rozmiarówkę 2 czy 3 zawsze starałam się kupic w większej(ekonomicznej) paczce zeby właśnie nie przepłacic..
i na prawdę miesięcznie mieściłam się w stówce...potem coraz mniej się uzywa pieluch..a już dady np. kosztują około 29zł..nawet trzy paki jak się kupi to i tak nie jest to taki duży koszt..

rozmiar jeden kupiłam tylko dwa razy ..po trzech tygodniach przeszłam na dwójkę...
nie przesadzałam też że po każdym siusiu szybko biegłam i przebierałam..raczej noworodka się tyle razy przebiera bo ciągle robi kupki..
potem to się unormowało i robił rzadziej w sensie ilościowo na dzień..to i ograniczałam przebieranko bo i po co..jak pampers "super chłonny a noworodek to tylko psiuka a nie sika
taka moja refleksja tylko

tak w ogóle to cześc

proszę o streszczenie ..co tam dziś się działo..??

tylko pobieżnie przeleciałam Was
bo mi mały dziś nic nie daje zrobic

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:36   #3215
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no to jesteś dużo wyższa... nie no grubo tez jakoś nie wyglądam , ale nie rozumiem troche dlaczgo tak waga leci do góry:P Jem duzo ale żeby aż tak tragiczne ilosci??

kolacja:
wygląda super, jak nie jesz słodyczy ani fast foodów to zdrowo jesz
Stary 2013-01-21, 14:37   #3216
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

w porownaniu do mnie jesz bardzo malo, bo ja potrafie zjesc ze 3 sniadania i kolacje co chwile musze cos podjadac. waga wyjsciowa 60, wiec juz kolo 7 kg na plusie pewnie mam. wzrost 168 jem, bo potrzebuje i organizm sie domaga. licze na to, ze pod koniec ciazy zwolnie, bo nie bede miala miejsca na zoladek zreszta sporo kobiet tak ma, ze w 2 trymestrze waga szaleje, a pozniej staje w miejscu.

aaa i wydaje mi sie, ze to Twoje menu nie jest powiekszone o iles tam kalorii dla dziecka to taka podstawowa wersja dla doroslej babki na diecie

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-21 o 14:40
Stary 2013-01-21, 14:38   #3217
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
czesc my tak jak mowilam prawie do domu odeslani . ale ordynator zadecydowal ze zostaje na test do jutra rana . wenflon bez problemu dal sobie wsadzic . teraz juz dostal lek i czekam na lpierwsze wymioty
dzielny chłopak no to kciuki za was wszystkich!
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Spróbowałam wczoraj najłagodniejsze co się dało, wytrzymałam z brzuchem między krzesłami, chociaż coś mnie ciągnęlo, a ćwiczenia na brzuchu i dzisiaj troszkę lepiej. Wszelkie wygibasy niestety pogłębiały u mnie ból. Tata powiedział przedwczoraj, żebym rozmasowała, ale tak mocniej, żeby rozgrzać i jak jest stan zapalny, żeby się troszkę rozeszło, efektem tego wczoraj mialam siniaka (podobno dobry objaw, że dobrze rozmasowane) ale to działa powoli ...
I jeszcze sobie przypomniałam o mojej "macie tortur" tzn takie coś do akupresury, podłożyłam pod kręgosłup, żeby się też rozluźniło.
Efektem coś dzisiaj pomoglo bo obudziłam się późno z wyspania, a nie z bólu w nodze
Nadal dolega, ale poćwiczę powoli te izometryczne dzisiaj znowu, bo jak pisałam, wygibasy u mnie w grę nie wchodzą, bo zastygam w dziwnych pozycjach ...
nie lubię masażu, po którym dostaje się siniaków dla mnie to już średnio zdrowo brzmi... aaaale!!! skoro już ci się poprawiło, to baaaaardzo dobry znak. będziesz mogła coraz więcej ćwiczeń wykonywać. koci grzbiet - siodełko!!! pamiętasz to ćwiczenie? to w razie jak byś nie miała dwóch krzeseł w zasięgu ręki
ja też zaczęłam łagodnie, spokojnie... pomocna w ćwiczeniach jest piłka i z każdym dniem bolało coraz mniej, a tym samym coraz ciekawsze ćwiczenia mogłam wykonywać. żadnych wielce wygibasów - wszystko spokojne, powolne
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
fajny ten wątek z oczekiwaniami. Kurcze jak to dużo zależy od charakteru dziecka. Mam nadzieję że moja mała będzie po tatusiu bo on cały czas spał i mało płakał a nie po mnie - darłam się non stop, nie spałam ani w dzień ani w nocy
no się okaże... ale ten dziecięcy "charakterek" to na początku faktycznie sprawa genów. bliźniaki jednojajowe mają taki sam "rytm", podczas gdy dwujajowe już niekoniecznie

a teraz relacja z wizyty:
w sumie co tu opowiadać - wszystko bardzo dobrze wyszło, maluszek ma sprzęt między nogami więc zostaje chłopak ma przesłodki profil, był grzeczniutki, otwierał buziaka, obie pięści trzymał przy głowie wszystkie organy są jak trzeba, rośnie też prawidłowo. no nie ma się do czego przyczepić on jest taki kochany, że aż dumna z niego jestem jak paw! tak sobie leży, kopnie mamusię na znak, że wszystko gra... achhhh
u mnie szyjka super podobno, jak dobrze widziałam to miała ponad 4,5cm. siusiu bez bakcyli, odczyny pH wszędzie takie, jakie mają być. jedynie ciśnienie 90/55 już przesadnie niskie. ale nie ma co panikować, taki mój urok w razie słabszego dnia zapodam sobie kawę i będzie gicior

Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 18.02.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:41   #3218
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

wybaczcie, ale nie moge sie powstrzymac jeszcze jeden! we wrzesniu rok temu odeszla moja jamniczka i ten film chyba jeszcze bardziej mnie przez to wzrusza

http://www.youtube.com/watch?v=GMuZdN84PJg
Super, mam nadzieję, że przy kotach moje dzieciątko będzie się tak samo zaśmiewało

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
moja kotka żżerała mięsko, ser biały, masło i bitą śmietanę z takich normalnych rzeczy. twója kotka jest wyjątkowa (albo niedożywiona i z desperacji je co popadnie)
Marne szanse na to niedożywienie, karme suchą mają cały czas, a mokrą 2x dziennie...więc może jeść ile chce. Poza tym na swoje 10 miesięcy ładnie już waży 6 kg ( choć kocur ma 7 kg). Ale Amber to faktycznie żarłok...nie wiem skąd jej się to bierze, nawet kocurowi podżera np. mokrą karmę
Ale robaków też nie ma, odrobaczane regularnie i sprawdzane czy na pewno nie ma.
Tak więc po prostu taki już jej charakter

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:43   #3219
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w sumie co tu opowiadać - wszystko bardzo dobrze wyszło, maluszek ma sprzęt między nogami więc zostaje chłopak ma przesłodki profil, był grzeczniutki, otwierał buziaka, obie pięści trzymał przy głowie wszystkie organy są jak trzeba, rośnie też prawidłowo. no nie ma się do czego przyczepić on jest taki kochany, że aż dumna z niego jestem jak paw! tak sobie leży, kopnie mamusię na znak, że wszystko gra... achhhh
u mnie szyjka super podobno, jak dobrze widziałam to miała ponad 4,5cm. siusiu bez bakcyli, odczyny pH wszędzie takie, jakie mają być. jedynie ciśnienie 90/55 już przesadnie niskie. ale nie ma co panikować, taki mój urok w razie słabszego dnia zapodam sobie kawę i będzie gicior

za wizyte i malego mezczyzne!
Stary 2013-01-21, 14:44   #3220
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę i zdrowego maluszka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:44   #3221
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
e, to widzę, że wiesz doskonale czego Ci trzeba a rozmasować na szczęście ma kto
Sama sobie masowałam Więc siniak to moje dzieło ...
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
że tez Ci się chciało liczyća liczysz te 25 zł na pieluchę razem z wkładem? Mi w tej chwili średni koszt pieluchy z wkładem wychodzi w okolicach 60 zł, ale ja kupuje polskie pieluchy a one są droższe. Ale tak czy inaczej wyjdą mi taniej niż jednorazówkiW tej chwili wydałam równe 600 zł i mam 8 pieluch (1x all in one, 1x otulacz, 6x kieszonka), 9 wkładów chłonnych i 3 wkłady sucha pupa. Myślę, że do czasu porodu dokupię jeszcze ze 2 otulacze, 1 formowankę, 1-2 kieszonki i 3 wkłady z tetry bambusowej
Wiesz, ja tak w przybliżeniu dałam te 25 zł za pieluchę z wkładem według jednej ze stron.
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jejku..aż tyle Ci wyszło..??
nigdy nie wydałam tyle pieniędzy na pampersy w miesiącu..
za 162 szt pampersów w kartonie z reguły w promocji płaciłam 95zł..
ogólnie jak był malutki to za rozmiarówkę 2 czy 3 zawsze starałam się kupic w większej(ekonomicznej) paczce zeby właśnie nie przepłacic..
i na prawdę miesięcznie mieściłam się w stówce...potem coraz mniej się uzywa pieluch..a już dady np. kosztują około 29zł..nawet trzy paki jak się kupi to i tak nie jest to taki duży koszt..
Nie wiem po ile są inne firmy jednorazówek, wczoraj widziałam w carefurze 75 zł za 60 sztuk i na tym bazowałam. A że ludzie z wózkiem się zatrzymali i stwierdzili, że fajna promocja to myslałam, że to standard.
Wróciłam ze sklepu, miałam isć na nogach i tylko przeparkować auto bliżej, bo wczoraj parking był zawalony i stanęliśmy na wygwizdowie na trawie. A na szybie normalnie taki lód, że nic nie widać. W międzyczasie zaczęło coś padać. Skuwałam ten lód, auto go grzało i po długim czasie się udało, przynajmniej na przedniej szybie na tyle, żeby przeprakować i wiecie, stwierdziłam, że jak już tak się umordowałam dodrapię dalej i pojechałam samochodem. Jak szłam z parkingu do sklepu to lodowisko, dobrze, że jednak auto wzięłam bo chodniki śliskie strasznie, no a chleba w lodówce na jutro by brakło.
Przypomniałam sobie, że mam taką folię aluminiową na styropianie co się kładzie na szybę, połozyłam na zewnątrz, przytrzasnęłam drzwiami. Jak ukradną to tylko 5zł, a jak zostanie to będzie mniej drapania następnym razem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:46   #3222
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ej można teraz jeść świeże ogórki i pomidory?? wiadome, że teraz nie ma sezonu więc...
pewnie, że można. Ale na pewno nie jest to to samo co w sezonie. No i lepiej nie wybierać polskich pomidorów, bo są naszprycowane chemią

Cytat:

120-140zl w zaleznosci od rozmiaru. komplet z poduszka 150-160. czesto sa promocje, ja swoj mam zarezerwowany za 80zl i podusie gratis ale dzieki za linki, moja mama jest z zawodu kusnierzem, wiec nasza rodzinna krawcowa. pytala niedawno czy nie uszyc malej poscieli i ochraniacza...moze skusze sie do stworzenia swojego wzoru.
za 80zł to już bym się zastanowiła ale 140 to na razie dla mnie za dużo. A z jakiej okazji trafiłaś na tę promocję

Cytat:
a tak w innym temacie, jadla ktoras jadla ktoras jarmuz? jak to smakuje?
nie jadłam, ale to warzywko z rodziny kapustnych, jest bardzo bogate w witaminę C i nawet teraz można zbierać jarmuż z pola-->czyli obecnie mamy dostępny świeży jarmuż

Cytat:

kolacja:
łeeee.. nie wygląda to jakoś źle. w porównaniu z moim jadłospisem to jesz dosyć skromnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:48   #3223
xal
Zakorzenienie

Cytat:
nie lubię masażu, po którym dostaje się siniaków dla mnie to już średnio zdrowo brzmi... aaaale!!! skoro już ci się poprawiło, to baaaaardzo dobry znak.

1. Podobno takie coś trzeba mocno, żeby się rozeszło ...
2.

A, przyszedł dzisiaj miś z bebilonu. Wróciłam z zakupów i widzę pod drzwiami małą paczuszkę, myślałam że to większe. Ale jak rozpakowałam to taki malutki i taki słodziutki pyszczek ... moje hormony wariują, ale myślałam że się popłaczę, mała chyba też się ucieszyła na misia bo poszalała

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:51   #3224
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
w porownaniu do mnie jesz bardzo malo, bo ja potrafie zjesc ze 3 sniadania i kolacje co chwile musze cos podjadac. waga wyjsciowa 60, wiec juz kolo 7 kg na plusie pewnie mam. wzrost 168 jem, bo potrzebuje i organizm sie domaga. licze na to, ze pod koniec ciazy zwolnie, bo nie bede miala miejsca na zoladek zreszta sporo kobiet tak ma, ze w 2 trymestrze waga szaleje, a pozniej staje w miejscu.

aaa i wydaje mi sie, ze to Twoje menu nie jest powiekszone o iles tam kalorii dla dziecka to taka podstawowa wersja dla doroslej babki na diecie
hmmmm...Ja właśnie pod koniec ciąży zaczęłam przybierac..i to znacznie...
i to niby wtedy się tłuszczyk odkłada na energie coby po porodzie czerpac z zapasów a nie tracic czas na posiłki..bo przy dziecku i z obolałym kroczem to dośc że się nie chce korzystac z toalety to jeszcze nie ma się totalnie apetytu

w ogóle to ja jakaś chudzina przy Was zupełnie a jem też jak słonica co najmniej 53kg/169
pocieszam się że w 9 miesiącu będę ważyc co najmniej 65kg

Cytat:
dzielny chłopak no to kciuki za was wszystkich!

nie lubię masażu, po którym dostaje się siniaków dla mnie to już średnio zdrowo brzmi... aaaale!!! skoro już ci się poprawiło, to baaaaardzo dobry znak. będziesz mogła coraz więcej ćwiczeń wykonywać. koci grzbiet - siodełko!!! pamiętasz to ćwiczenie? to w razie jak byś nie miała dwóch krzeseł w zasięgu ręki
ja też zaczęłam łagodnie, spokojnie... pomocna w ćwiczeniach jest piłka i z każdym dniem bolało coraz mniej, a tym samym coraz ciekawsze ćwiczenia mogłam wykonywać. żadnych wielce wygibasów - wszystko spokojne, powolne

no się okaże... ale ten dziecięcy "charakterek" to na początku faktycznie sprawa genów. bliźniaki jednojajowe mają taki sam "rytm", podczas gdy dwujajowe już niekoniecznie

super że maluszek zdrowiutki

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:54   #3225
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jak się pcha po równym chodniku to nie czuć ciężaru. Lżej mi się go
o pchanie się nie martwię, ale będę dużo po schodach nosić

Cytat:
[/B]w sumie co tu opowiadać - wszystko bardzo dobrze wyszło, maluszek ma sprzęt między nogami więc zostaje chłopak ma przesłodki profil, był grzeczniutki, otwierał buziaka, obie pięści trzymał przy głowie wszystkie organy są jak trzeba, rośnie też prawidłowo. no nie ma się do czego przyczepić on jest taki kochany, że aż dumna z niego jestem jak paw! tak sobie leży, kopnie mamusię na znak, że wszystko gra... achhhh
gratki

oczka mi się zamykają. zaś noc nieprzespana, po 3 zasnęłam, od 5 do 7 zaś nie spałam, o 10.30 obudził mnie listonosz

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:54   #3226
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
za 80zł to już bym się zastanowiła ale 140 to na razie dla mnie za dużo. A z jakiej okazji trafiłaś na tę promocję
pisalam z ta babeczka, wypytywalam o ceny i wzory. kilka kocykow ma na stanie i obnizyla ich ceny. ten "moj" jest rozmiarowo mniejszy niz wiekszosc (ma jakies 70x80), wiec przypuszczam, ze zostal zrobiony z resztek materialow. a mnie wlasnie zalezalo na takim mniejszym, zeby byl do wozka albo nosidelka.
za 140 tez pewnie nie zdecydowalabym sie na zakup i zlecila szycie babci.

Cytat:
nie jadłam, ale to warzywko z rodziny kapustnych, jest bardzo bogate w witaminę C i nawet teraz można zbierać jarmuż z pola-->czyli obecnie mamy dostępny świeży jarmuż
dzieki
Stary 2013-01-21, 14:58   #3227
nuna2
Zakorzenienie

cloche gratuluje udanej wizytyi grzecznego chłopca

diabli no na początku miałam mega apeyt i jadłam o wiele więcej i moze temu waga tak wystrzelila... teraz dopiero czuje, że mogę jeść normalnie:P zobaczymy co bedzie na nastepnej wizycie ile kg wiecej no nic najwazniejsza dzidzia
Stary 2013-01-21, 14:58   #3228
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
dla zdrowego i kochanego chłopczyka
co do ciśnienia, to ja mam identyczne
90/55 to u mnie standard, wczoraj nawet takie miałam. U lekarza jakimś dziwnym sposobem zawsze mam 110/60 i nie wiem czy przez to, że się denerwuję, czy ma zepsuty aparat
ostatnio jak mi położna mierzyła ciśnienie to aż w szoku była bo miałam jakoś ok 86/49
ale zawsze miałam niskie cieśnienie i nie przejmuję się tym

Stary 2013-01-21, 14:58   #3229
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
o pchanie się nie martwię, ale będę dużo po schodach nosić
szukaj czegos naprawde lekkiego, wozek plus dziecko plus zakupy...szkoda mi Twojego kregoslupika.
Stary 2013-01-21, 15:08   #3230
vil84
Wtajemniczenie

mam pytanko do tych z Was, które farbowały albo farbują włosy na odcienie rudego. czy jak się zafarbuje taką trwałą farbą to potem przy myciu jeszcze długo się spłukuje ta czerwień? ja do tej pory farbowałam sporadycznie, raz-dwa razy do roku i tylko zmywalnymi farbami, do 28 myć, ostatnio zafarbowałam na rudawo i strasznie mi się podoba, ale potem prawie miesiąc mi leciała czerwona woda przy myciu - a teraz jak już się nie nachylam nad wanną tylko myje podczas kąpieli w wannie to nie chce się taplać potem w tej chemii ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:25   #3231
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Justi, widocznie nie na all.
nie oglądałam aż tak dokładnie
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

ej no są np. mama alles od 50 zł wzwyż http://allegro.pl/listing.php/search...+alles&order=d
o super i nawet rozmiary porządne
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Jak dla mnie to nie trzeba tam nic doszywać Sama struktura tego polarku mi się podoba
Z tym, że onesą jednostronne Ja przemyślę sprawę, mam osobę, która lubi i potrafi szyć Policzę ile taniej by wyszedł taki kocyk bo już wiem, że taki chcę
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tyle, że one są welurowe a my rodzimy w lecie
ale body bawełniane, cienkie, idealne na lato

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pierwszy raz słyszę o kocie który je coś słodkiego
moja też lubi, jak zostawię ciastka na stole to pierwsza przy nich jest

Cytat:
ej można teraz jeść świeże ogórki i pomidory?? wiadome, że teraz nie ma sezonu więc...
a co mogłoby Ci się od tego stać? Ja przestałam bo mi nie smakują...

Cytat:
Gratuluję

---
Cześć
Ja dopiero niedawno doszłam do domu a wyszłam 7:20... byłam w Lidlu, ZUS-ie, lumpku, u jednej babci, drugiej, na zakupach i padam No ale obkupiłam małego w bodziaki i piżamki

Odpoczęłam trochę i biorę się za obiad bo umieram z głoduuu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:25   #3232
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mam pytanko do tych z Was, które farbowały albo farbują włosy na odcienie rudego. czy jak się zafarbuje taką trwałą farbą to potem przy myciu jeszcze długo się spłukuje ta czerwień? ja do tej pory farbowałam sporadycznie, raz-dwa razy do roku i tylko zmywalnymi farbami, do 28 myć, ostatnio zafarbowałam na rudawo i strasznie mi się podoba, ale potem prawie miesiąc mi leciała czerwona woda przy myciu - a teraz jak już się nie nachylam nad wanną tylko myje podczas kąpieli w wannie to nie chce się taplać potem w tej chemii ...
jak się ostatnio malowałam to miesiąc na pewno ciekło na czerwono (włosy były krwisto czerwone, takie walące z kilometra).. a o dziwo jak się farbowałam na brązowo-czerwono tzn braż ale z poświatą czerwoną to w ogóle nie leci zaden kolor, więc może od farby zależy?? albo intensywności czerwieni??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:26   #3233
Aaś
Zakorzenienie

czeeeeść!
nadrabiałam od soboty ale potem koleżanka zadzwoniła i rozmawiałyśmy 40 min i soory ale tylko część zacytuję

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Aaś śniłaś mi się dziś w nocy i Twoje córy. Kupowałyśmy wózek
ooo jaaa i kupiłysmy coś?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Twardnienie brzucha, czyli innymi słowy skurcze macicy mają prawo pojawić się do kilku razy dziennie po 20 tc. Macica w ten sposób przygotowuje się do porodu. Tym nie należy sie bardzo martwić.
Dopiero jeśli jest to nagminne, brzuch twardnieje nam na dłuższy czas, często to należy zadzwonić/ pójść do lekarza. Dla spokoju każdemu polecam magnez, bo bardzo szybko go tracimy, byle stres, kawa, wysiłek (nawet małe sprzątanie, gotowanie obiadu, zakupy) i już możemy mieć niedobory a to skutkuje skurczami. Kolejną rzecz jaką polecam to poprostu położyć się i odpocząć.
mi gin zawsze to samo mówi. najlepiej się położyc. jak zaraz przechodzi to spoko, jak nie to zadzwonić bo to wcale takie pożądane nie jest :niee:

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale tu spokojnie dzisiaj..
ćwiczycie mięśnie Kegla
o własnie dzis o tym z kumpelą rozmawiałam. że podobno te cwiczenia to gucio pomagają przy porodzie. tak jej dr powiedział. ale ćwiczyć można. nie zaszkodzi na potem

cloche za wizytę
dobrze że przynajmniej czyjeś dzieci są grzeczne

kurde, już mam dosyć leżenia
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:30   #3234
karooolka
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny! Nieśmiało przyłącze się do waszych rozmów.Termin mam na 10.05 i już wiem, że to będzie dziewczynka. Imię zostało jednogłośnie wybrane- Zosia. Czas płynie, termin rozwiązania coraz bliżej a decyzji GDZIE brak (jestem z Warszawy). Na razie mam trzy typy: Inflancka, Madalińskiego i Medicover. Może któraś z mam z Warszawy pomoże...ehh idę się oswajać z wizazem bo to dla mnie całkowicie nowe miejsce.
karooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:37   #3235
lonely_lady
Zakorzenienie

Justi za zakupy i pracowity dzień a kupiłaś coś w lidlu ?

Stary 2013-01-21, 15:40   #3236
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
o własnie. kupiłaś?
bo kumpela mi napisała że kupiła tę matę patchworkową i jest bardzo fajna. a mama jej kupiła matę muzyczna. ale to już dla starszego dziecka.
ja męża wysłałam bo bodziaki bo są w dwupaku
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:46   #3237
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Z tym, że onesą jednostronne Ja przemyślę sprawę, mam osobę, która lubi i potrafi szyć Policzę ile taniej by wyszedł taki kocyk bo już wiem, że taki chcę
a ja pogadam z mama moze uszylaby nam hurtowo i wtedy to juz w ogole byloby tanio
Stary 2013-01-21, 15:46   #3238
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hej

witam się z katarkiem macie jakieś domowy sposoby, napary czy inne czary na odetkanie nosa?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
j
Mogłabyś wstawić zdjęcie swojego brzuszka?

obiecuję, że wstawię, ale jutro
Stary 2013-01-21, 15:47   #3239
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam body ale niebieskie zielonych nie było i rajtki zielone
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
o własnie. kupiłaś?
bo kumpela mi napisała że kupiła tę matę patchworkową i jest bardzo fajna. a mama jej kupiła matę muzyczna. ale to już dla starszego dziecka.
ja męża wysłałam bo bodziaki bo są w dwupaku
myślałam o niej ale olałam póki co i dobrze, szykuję się na kocyk

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
a ja pogadam z mama moze uszylaby nam hurtowo i wtedy to juz w ogole byloby tanio
o widzisz, super

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 15:50   #3240
karooolka
Przyczajenie

Witajcie wszystkie Mamuśki! Nieśmiało się dołączę do waszych rozmów. Termin mam na 10.05 i już wiem, że to będzie dziewczynka. Imię zostało jednogłośnie wybrane - Zosia. Zapowiada się z Niej ziółko kopie jak szalona. Czas płynie, terminy rozwiązania coraz bliżej a decyzji GDZIE brak (jestem z Warszawy) Na razie mam trzy typy: Inflancka, Madalińskiego i Medicover...
ehh idę oswajać się z wizazem bo to dla mnie czarna magia
karooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości