|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
chyba ze źle to oceniam no ale np:Z sniadanie 2 kromki z serem np białym i szklanka kakao drugie śniadanie powiedzmy że owoc i jogurt albo coś słodkiego obiad: no np ziemniaki, polowa udka z kurczaka , surówka czasem zupa podwieczoek: no liczmy np kromkę jabłko kolacja: 2 kromki np z zółtym serem... aż tak źle??:P kolacja:
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam Was od piątku
![]() W weekend zahaczyliśmy o biedronke i kupiłam za 15 zł taką fajną ośmiornicę dla pączka ![]() mieliśmy też szczęście w nieszczęściu bo małżowi babka przejechała nadkole, ale czekała na nas i napisała oświadczenie więc git
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze wrazenia z pieluszkami wielorazowymi
http://swiat-wg-kalbarczykowej.blogs...odpada-mi.html kurcze! kusza mnie oj kusza... |
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
??nigdy nie wydałam tyle pieniędzy na pampersy w miesiącu.. za 162 szt pampersów w kartonie z reguły w promocji płaciłam 95zł.. ogólnie jak był malutki to za rozmiarówkę 2 czy 3 zawsze starałam się kupic w większej(ekonomicznej) paczce zeby właśnie nie przepłacic.. i na prawdę miesięcznie mieściłam się w stówce...potem coraz mniej się uzywa pieluch..a już dady np. kosztują około 29zł..nawet trzy paki jak się kupi to i tak nie jest to taki duży koszt.. ![]() rozmiar jeden kupiłam tylko dwa razy ..po trzech tygodniach przeszłam na dwójkę ...nie przesadzałam też że po każdym siusiu szybko biegłam i przebierałam..raczej noworodka się tyle razy przebiera bo ciągle robi kupki.. ![]() potem to się unormowało i robił rzadziej w sensie ilościowo na dzień..to i ograniczałam przebieranko bo i po co..jak pampers "super chłonny a noworodek to tylko psiuka a nie sika ![]() taka moja refleksja tylko tak w ogóle to cześc proszę o streszczenie ..co tam dziś się działo..?? tylko pobieżnie przeleciałam Was ![]() bo mi mały dziś nic nie daje zrobic
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co chwile musze cos podjadac. waga wyjsciowa 60, wiec juz kolo 7 kg na plusie pewnie mam. wzrost 168 jem, bo potrzebuje i organizm sie domaga. licze na to, ze pod koniec ciazy zwolnie, bo nie bede miala miejsca na zoladek zreszta sporo kobiet tak ma, ze w 2 trymestrze waga szaleje, a pozniej staje w miejscu.aaa i wydaje mi sie, ze to Twoje menu nie jest powiekszone o iles tam kalorii dla dziecka to taka podstawowa wersja dla doroslej babki na diecie
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-21 o 14:40 |
|
|
|
|
#3217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to kciuki za was wszystkich! Cytat:
dla mnie to już średnio zdrowo brzmi... aaaale!!! skoro już ci się poprawiło, to baaaaardzo dobry znak. będziesz mogła coraz więcej ćwiczeń wykonywać. koci grzbiet - siodełko!!! pamiętasz to ćwiczenie? to w razie jak byś nie miała dwóch krzeseł w zasięgu ręki ![]() ja też zaczęłam łagodnie, spokojnie... pomocna w ćwiczeniach jest piłka Cytat:
![]() a teraz relacja z wizyty: w sumie co tu opowiadać - wszystko bardzo dobrze wyszło, maluszek ma sprzęt między nogami więc zostaje chłopak on jest taki kochany, że aż dumna z niego jestem jak paw! tak sobie leży, kopnie mamusię na znak, że wszystko gra... achhhh u mnie szyjka super podobno, jak dobrze widziałam to miała ponad 4,5cm. siusiu bez bakcyli, odczyny pH wszędzie takie, jakie mają być. jedynie ciśnienie 90/55 już przesadnie niskie. ale nie ma co panikować, taki mój urok w razie słabszego dnia zapodam sobie kawę i będzie gicior ![]() Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 18.02.
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
( choć kocur ma 7 kg). Ale Amber to faktycznie żarłok...nie wiem skąd jej się to bierze, nawet kocurowi podżera np. mokrą karmę ![]() Ale robaków też nie ma, odrobaczane regularnie i sprawdzane czy na pewno nie ma. Tak więc po prostu taki już jej charakter
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i malego mezczyzne! |
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i zdrowego maluszka
|
|
#3221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc siniak to moje dzieło ...Cytat:
Cytat:
Wróciłam ze sklepu, miałam isć na nogach i tylko przeparkować auto bliżej, bo wczoraj parking był zawalony i stanęliśmy na wygwizdowie na trawie. A na szybie normalnie taki lód, że nic nie widać. W międzyczasie zaczęło coś padać. Skuwałam ten lód, auto go grzało i po długim czasie się udało, przynajmniej na przedniej szybie na tyle, żeby przeprakować i wiecie, stwierdziłam, że jak już tak się umordowałam dodrapię dalej i pojechałam samochodem. Jak szłam z parkingu do sklepu to lodowisko, dobrze, że jednak auto wzięłam bo chodniki śliskie strasznie, no a chleba w lodówce na jutro by brakło. Przypomniałam sobie, że mam taką folię aluminiową na styropianie co się kładzie na szybę, połozyłam na zewnątrz, przytrzasnęłam drzwiami. Jak ukradną to tylko 5zł, a jak zostanie to będzie mniej drapania następnym razem.
|
|
#3222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale 140 to na razie dla mnie za dużo. A z jakiej okazji trafiłaś na tę promocję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() A, przyszedł dzisiaj miś z bebilonu. Wróciłam z zakupów i widzę pod drzwiami małą paczuszkę, myślałam że to większe. Ale jak rozpakowałam to taki malutki i taki słodziutki pyszczek ... moje hormony wariują, ale myślałam że się popłaczę, mała chyba też się ucieszyła na misia bo poszalała
|
|
#3224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to niby wtedy się tłuszczyk odkłada na energie coby po porodzie czerpac z zapasów a nie tracic czas na posiłki..bo przy dziecku i z obolałym kroczem to dośc że się nie chce korzystac z toalety to jeszcze nie ma się totalnie apetytu ![]() w ogóle to ja jakaś chudzina przy Was zupełnie a jem też jak słonica co najmniej ![]() pocieszam się że w 9 miesiącu będę ważyc co najmniej 65kg Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
o pchanie się nie martwię, ale będę dużo po schodach nosić
![]() Cytat:
![]() oczka mi się zamykają. zaś noc nieprzespana, po 3 zasnęłam, od 5 do 7 zaś nie spałam, o 10.30 obudził mnie listonosz
|
|
|
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 140 tez pewnie nie zdecydowalabym sie na zakup i zlecila szycie babci. Cytat:
|
||
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
cloche gratuluje udanej wizyty
i grzecznego chłopcadiabli no na początku miałam mega apeyt i jadłam o wiele więcej i moze temu waga tak wystrzelila... teraz dopiero czuje, że mogę jeść normalnie:P zobaczymy co bedzie na nastepnej wizycie ile kg wiecej no nic najwazniejsza dzidzia
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zdrowego i kochanego chłopczyka ![]() co do ciśnienia, to ja mam identyczne 90/55 to u mnie standard, wczoraj nawet takie miałam. U lekarza jakimś dziwnym sposobem zawsze mam 110/60 i nie wiem czy przez to, że się denerwuję, czy ma zepsuty aparat ostatnio jak mi położna mierzyła ciśnienie to aż w szoku była bo miałam jakoś ok 86/49 ![]() ale zawsze miałam niskie cieśnienie i nie przejmuję się tym |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
szukaj czegos naprawde lekkiego, wozek plus dziecko plus zakupy...szkoda mi Twojego kregoslupika.
|
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanko do tych z Was, które farbowały albo farbują włosy na odcienie rudego. czy jak się zafarbuje taką trwałą farbą to potem przy myciu jeszcze długo się spłukuje ta czerwień? ja do tej pory farbowałam sporadycznie, raz-dwa razy do roku i tylko zmywalnymi farbami, do 28 myć, ostatnio zafarbowałam na rudawo i strasznie mi się podoba, ale potem prawie miesiąc mi leciała czerwona woda przy myciu - a teraz jak już się nie nachylam nad wanną tylko myje podczas kąpieli w wannie to nie chce się taplać potem w tej chemii ...
|
|
|
|
#3231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie oglądałam aż tak dokładnie
![]() Cytat:
i nawet rozmiary porządne Cytat:
Ja przemyślę sprawę, mam osobę, która lubi i potrafi szyć Policzę ile taniej by wyszedł taki kocyk bo już wiem, że taki chcę ale body bawełniane, cienkie, idealne na lato moja też lubi, jak zostawię ciastka na stole to pierwsza przy nich jest ![]() Cytat:
Ja przestałam bo mi nie smakują... Cytat:
--- Cześć Ja dopiero niedawno doszłam do domu a wyszłam 7:20... byłam w Lidlu, ZUS-ie, lumpku, u jednej babci, drugiej, na zakupach i padam Odpoczęłam trochę i biorę się za obiad bo umieram z głoduuu
|
||||
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeść!
nadrabiałam od soboty ale potem koleżanka zadzwoniła i rozmawiałyśmy 40 min i soory ale tylko część zacytuję ![]() ooo jaaa i kupiłysmy coś? ![]() Cytat:
o własnie dzis o tym z kumpelą rozmawiałam. że podobno te cwiczenia to gucio pomagają przy porodzie. tak jej dr powiedział. ale ćwiczyć można. nie zaszkodzi na potem ![]() cloche za wizytę ![]() dobrze że przynajmniej czyjeś dzieci są grzeczne kurde, już mam dosyć leżenia
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny! Nieśmiało przyłącze się do waszych rozmów.Termin mam na 10.05 i już wiem, że to będzie dziewczynka. Imię zostało jednogłośnie wybrane- Zosia. Czas płynie, termin rozwiązania coraz bliżej a decyzji GDZIE brak (jestem z Warszawy). Na razie mam trzy typy: Inflancka, Madalińskiego i Medicover. Może któraś z mam z Warszawy pomoże...ehh idę się oswajać z wizazem bo to dla mnie całkowicie nowe miejsce.
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Justi
za zakupy i pracowity dzień a kupiłaś coś w lidlu ?
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie. kupiłaś?
bo kumpela mi napisała że kupiła tę matę patchworkową i jest bardzo fajna. a mama jej kupiła matę muzyczna. ale to już dla starszego dziecka. ja męża wysłałam bo bodziaki bo są w dwupaku
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze uszylaby nam hurtowo i wtedy to juz w ogole byloby tanio
|
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam body ale niebieskie
zielonych nie było i rajtki zielone ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3240 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie Mamuśki! Nieśmiało się dołączę do waszych rozmów. Termin mam na 10.05 i już wiem, że to będzie dziewczynka. Imię zostało jednogłośnie wybrane - Zosia. Zapowiada się z Niej ziółko kopie jak szalona. Czas płynie, terminy rozwiązania coraz bliżej a decyzji GDZIE brak (jestem z Warszawy) Na razie mam trzy typy: Inflancka, Madalińskiego i Medicover...
ehh idę oswajać się z wizazem bo to dla mnie czarna magia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

??
jem, bo potrzebuje i organizm sie domaga. licze na to, ze pod koniec ciazy zwolnie, bo nie bede miala miejsca na zoladek
no to kciuki za was wszystkich! 

07.07.2012
za wizyte i malego mezczyzne!
Więc siniak to moje dzieło ...

ale 140 to na razie dla mnie za dużo. A z jakiej okazji trafiłaś na tę promocję 

i soory ale tylko część zacytuję