|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Niby wszystkie o tym wiemy ale warto sobie przypomnieć czasem http://dziecko.onet.pl/79203,6,10,za...u,artykul.html
|
#2432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pakuj małego do łóżka może poleży trochę i się wygrzeje Cytat:
Cytat:
Cytat:
mamusi bronił ![]() piękna gwiazdeczka |
||||
|
|
|
#2433 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiem,że pewnie Was męczę tymi pytaniami ale mam tyle non stop watpliwości,dzisiaj się zastanawiałam nad tym syropem przeciwkaszlowym(bo tylko taki mam mu dawac)ale po co hamowac kaszel,przeciez on jest po to zeby wykrztusic te zarazki ze środka,teraz jak zlapalam od niego to wiem jak on się czuł-czuje,boli mnie w klacie i plecach chyba coś tam siedzi
kusi mnie zeby jednak zrobic ihalacje jednak z soli i troszke mucosolvanu zeby jednak łatwiej to odkasłac,bo w nocy jak śpi to ma kluchę,której nie może przełknąc i wtedy kaszle,czyli cos tam siedzi a kataru nie ma,czyli ma kasłac czy zapobiegac?dzisiaj ide ze sobą do dr to się wypytam też Cytat:
ja też musze ławę przesuwac Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna malutka i jaka dumna na saneczkach ![]() Cytat:
Twój tż jest lekarzem czy farmaceutą?ja zauwazylam,że u nas farmaceuci bardziej wlasnie informują na co jest dany lek i czy dac czy nie lub czym zastąpic,a lekarze przepisują wszystkim to samo praiwe jak leci miałas napisac co u Was słychac Cytat:
Libra Daniel nauczyl sie sprzątac po sobie w ten sposób często się z nim bawię w różne zabawy np najpierw zabawkami w straż pożarną,póxniej malowanie a później w skep ale nie będzie nigdy kolejnej zabawy dopóki nie posprząta po poprzedniej,po którymś razie już nie protestował a teraz nawet nie muszę mówic tylko sam już zbiera bo jak np. gramy balonem to nie może byc autek na podłodze bo przeszkadzaja itp |
|||||
|
|
|
#2434 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jak się nie ma kogoś blisko do pomocy to czasami jest ciężko (dziadków, ciotki, bliskiej koleżanki itp). Czasami ktoś by się przydał dosłownie na 5 minutek i życie byłoby prostsze . Cytat:
. Ja mam ok. 60 km do Krasnobrodu.Cytat:
) i po kilku godzinach pomogło. Jak boli ucho to jeszcze polecają włożyć do niego wacik nasączony olejkiem kamforowym (ale tego nie sprawdzałam to nie wiem czy to dobre).Super fotki . Fajnie Twoja gwiazdeczka wygląda na tych odjazdowych saniach |
|||
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ja też mam dość tego potwora.
Scena za sceną. Robi tak durne rzeczy, że mam dość. Siedzę z nim w domu, bo chory. Najpierw 3 dni płakał i marudził, a teraz jakiś diabeł w niego wstąpił. Ja mu zabraniam czegoś, a on się stawia. Zabieram go do pokoju, przytrzymuje, żeby zrozumiał, że żarty się skończyły, a on swoje. Nie wiem, jak mam mu wytłumaczyć, że granica przekroczona. Spierdzieliłabym stąd jak najdalej.
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do leków nie pomogę ,nie znam się kompletnie. Miko miał przepisywane leki do inhalacji ale to na tle astmatycznym i właśnie jak miał syropy to często przeciwkaszlowe ale nazwy nie pamiętam bo powyrzucałam już wszystko. Cytat:
Księdzu ile dawałyście ,ja 2 dychy dam a ministrantom po 5 .Spanie mnie łamie a nie wiem o której przyczłapie. ![]() Słodkiego mi się chce że mało się nie wścieknę ,jestem przed @ Megi
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nigdy nie mialam przewianego ucha wiec nie wiem jak to boli..;/ w sumie mnie ne boli - chyba ze zaczne dotykac lub buzia ruszac, o tym czosnku czytalam ... moze sprobuje ale zaraz do dentysty smigam i nie chce mu tam smierdziec
w sumie to nie wiem jak dam rade tam z otwarta buzia;/
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda a może coś Ci się tam robi w środku jakiś wrzód
, albo może od zęba ząb Cię nie boli?
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Do lekarza nie dojechalam bo mi sie ten mechanizm pod fotelem zepsul i mi fotel jezdzi
. No nie dalo rady jechac . Musialam za to pruc z mlodym na nogach , spoznilismy sie 20 min, na barana go nioslam . Goraczka u lekarza 39 , poza tym nic . Mamy jeszcze szczochy zbadacLibra zrob sobie te dietetyczne owsiane ciasteczka , wczoraj w tv Guzik pokazywala . Wymieszala pare sklandikow i wsio zrobione a to tylko platki owsiane, slonecnzik, orzechy ziemne, zorawina, morele i miod , ciut wody . Ja dzis dokupilam slonecznik , orzehy i morele i miod plynny i bede robic. Maly wcina . Mloda a moze od zeba cie boli . Megi oczywisccie , ze sie bedzie stawial tym bardziej, ze on chce cos zrobic a ty mu zabraniasz , takze to normalne . Nie daj mu sie , walcz by wygrywac . Mi sie wydaje, zeby za duzo tez nie gadac , raz powiesz wytlumaczysz i koniec.Powiem, cie ze z niektorymi dziemci tak sie trzeba srac i z tego ne wyrastaja , inne szajby dochodza . No moj to chyba aniol. Nie mamy jakis wiekszych jazd . Czasem cos sfochuje, albo nabroi , ale zabieram i nara . Przeprosi oddam i ladnie sie bawi. Gorzej jak mi dwoje zaczynaja truc kolo dupu Patrzylam na ta srone z ksiazkami, ale oni chyba nie wysylaja do UK .Nie wiem ile daje sie ksiedzu, ja w tamtym roku nic nie dalam, zapomnialam , albo sie nie dawalo bo tak ksiadz mowil. |
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda może to być ucho, może być zapalenie zatok przyzębowych a może być zapalenie węzłów chłonnych. Może trzeba iść zwyczajnie do dentysty.
Libra ja miałam przygotowane 20 pln a dla ministrantów 5 pln. Tak zaaferowana byłam wizytą księdza że jego życzenia przyjęłam i sama grzecznie mu złożyłam życzenia i o kopercie zapomniałam. Ministrant dostał do puszki jak wrócił po kurtki (u nas zostawili na przechowanie), zbierali na caritas bytomski.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-21 o 14:19 |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ale tam tłuszczu żadnego ,masła nie dajesz? bo ja robiłam podobne ale z masłem i cukrem ,teraz bym sobie stewii dosypała z owoców suszonych mam tylko żurawinę od biedy może być ,ziarna różne mam i płatki
Coś wam przepisał? Iza tak pytam bo wiem że więcej dają ,ale myślę że 20 to akurat będzie, bez przesady. Mój brelok sobie wymyślił pielgrzymkę do francji latem,pogięło ją do reszty chyba nie obraziła się ,smiała się z tego
Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2013-01-21 o 14:24 |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
izz- myślałam, że chodzi o to, że w ogóle nie chce się ubierać. ja jakoś nie nalegam na to żeby się sama ubierała. czasem ubiera się sama- zaczyna jej to coraz lepiej wychodzić- ale jak mi się spieszy np. przed pracą to wolę sama ją ubierać. Nie mam parcia na to, że zawsze musi sama to robić, raczej większe ma ona
wszystko "siama, siama".U mnie ogólnie sprawdza się metoda liczenia do trzech, jakoś ją to liczenie chyba "stresuje" bo nie chce nigdy doczekać do "trzy" i zabiera sie do roboty a jak nie to wykonuję "egzekucję" bez tłumaczeń, nawet jakby to miało się wiązać z mega rykiem. Mi na razie mała daje "odpoczywać". Wczoraj była aniołem, dziś na razie też... ciągle powtarza "wczoraj byłam bardzo grzeczna na baseniku, dziś tez jestem grzeczna, jesteś ze mnie dumna?" ![]() Ja zauważyłam, że im bardziej chcę być stanowcza w sytuacji gdzie mała wpada w szał tym jest jeszcze gorzej. lepiej jak mowie wtedy do niej spokojnie, delikatnie, tak jakby nic się nie działo... mój gniew wzbudza w niej jeszcze większy nerw. Im bardziej mi puszczaja nerwy tym ona staje się bardziej "wredna", złośliwa itp. Muszę wysłać sporą paczkę. waga ok. 6-7 kg (tak myślę), wymiary 40x40x50. jak myślicie, lepiej kurierem czy pocztą?? Chodzi o koszt... Byłam zobaczyć te trampki, d.u.p.y nie urywają, wiec sobie podarowałam. No i faktycznie same giganty...
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka nie wiem jaką dokładnie Wy mieliście diagnozę ale Zosia przy oskrzelach jak dostała inhalacje i syrop to do inhalowania miała na zmianę lek wykrztuśny (wiadomo mamy sie pozbyć zalegającej wydzieliny) a drugi hamujący kaszel na wieczór. Raz żeby dziecko odpoczęło od męczącego odrywającego się kaszlu a dwa że jak zaśnie to żeby się tymi wydzielinami na zadusiło. Syrop mieliśmy na ułatwienie odkrztuszania.
Jak Danielek ma zawalone gardło a skrzela czyste to może potrzebny jest syrop przeciwkaszlowy żeby tego biednego gardła nie męczyć bardziej, zakleić je tym syropem i złagodzić drapanie. Trudno powiedzieć, doktorem nie jestem. Monka zdrówka dla młodego ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
.No nie urywają dupy, dużo ładniej wyglądają w gazetce. Tż kupił z Minnie. Ja kupiłam zestaw z tą masą i zapas. Oj będę narzekać jak mi się po domu piasek będzie szwędał . Libra wiem że dają więcej ale ja chciałam dać tyle ile mogłam a i tak wyszło jak wyszło, trudno
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-21 o 14:36 |
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero tluszczu. 2 garsci platkow owsianych 2 lyzki pestek slonecznika 2 lyzki sezamu 2 lyzki posiekanych orzechow wloskich 4 lyzki miodu 4 -5 szt pokrojonych suchych moreli garsc suszonej zurawiny 2 lyzki wody Wsypac wszystko, dodac wode dodac miod , wymieszac i nakladac na papier po lyzce , na oko , piec 10 do 20 min w tem. ok 160 stopni. Ja wczoraj zrobilam z platkow owsianych, zurawiny, rodzynek, sliwek, orzechow wloskich, sezamu , wiurki kokosowe- bo nie mialam tych sklanikow, dzis dokupilam. Ale tamte pyszne . Zdrowe Nic nie przepisala ![]() Cytat:
Wychodzi na to , ze nie miala co dawac- bo na co ? na temperature wiaodmo syrop paracetamol , nurofen. Powiedziala, ze moze cos sie rozwija, okaze sie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-21 o 14:46 |
||
|
|
|
#2445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Jeśli chodzi o trampki to chyba te kupię Agatce (jeśli je trafię w H&M) http://www.hm.com/pl/product/04165?article=04165-B. Na dniach ma być kupon -25% więc cenowo wyjdą podobnie jak te w biedrze. |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie, dobrze się bawi.
Megi dużo cierpliwości Asiu moja maluda działa w ten sam sposób, jak delikatnie to ona spokojna jak wnerw to ogólny ![]() no i na moją działa (jak już jest wściekła strasznie) jak udaje jej kotka, poprostu miauczę i ona odrazu jest mamą tego kotka i sprawy nie było. Momentalnie, zawsze działa![]() idę wieczorem do Mamci, mała jej tydzień nie widziała, ale będzie radość. Młoda ale się narobiło szybkiego dojścia do siebie!
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie zaraz sie okaze bo wlasnie sie do niego wybieram - chyba zeba mi zrobal;/- 6tke ... a przy okazji moze rzeczywiscie od tych 8 mnie to ucho boli;/ kurde bo jedna w strone policzka mi rosnie a na dole tylko kawalek widac...grr
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Potworowaty śpi.
Wzięłam go na spokojną rozmowę do łóżka - przytrzymałam, gadałam i kazałam spać. Przytulił się i zasnął. Może obudzi się w lepszym nastroju. Myślę, że go trochę rozpuściłam na dniach przy okazji ospy i teraz fika. Albo taki okres w życiu... Więc musimy na nowo ustalić pewne rzeczy między sobą... no życie.
|
#2450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Monka sanki są dmuchane i mają jakieś 7 lat bo jeszcze Wojtkowe
. Niestety przetarły się na oparciu ale już są sklejone, musimy jeszcze korek wymienić bo zrobił się twardy i nie trzyma powietrza tak jak powinien. Dla mnie panikary nie nadają się do zjazdów z górki bo bardzo szybko się rozpędzają i są wywrotne dla takich małych dzieciaków jak nasze. W ubiegłym roku na wersji dla dorosłych babka wylądowała na ogrodzeniu wyciągu i połamała nogę. Sama widziałam jak wpadła bez żadnej kontroli, całe szczęście że się dalej nie wbiła bo zrobiła by jeszcze krzywdę tym co na wyciągu byli
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech śpi Moja też śpi idę po kawkę, ktoś się pisze na popołudniową?? |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Libra tu masz ciasteczka, tak wyglądają z wczorajszych składników.
Mały znowu je , zasmakowaly mu A ja taka głupia kiedyś takie podobne kupowalam w Tesco bo mi tak smakowaly , nawet nie myśle ile tam cukru było. A to Takie proste i zdrowe .
|
|
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja maluda też śpi po spacerze wymęczona. Zimnica dziś straszna, u nas -11.---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- bao- gdzie się podziewasz?? ana też ostatnio zamilkła??
|
|
#2455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym to zobaczyć . ![]() Cytat:
Mało rzeczy juz pamietam związanych z młodym . Czarna dziura. Czasem jakieś przeblyski albo jak ktos cos pisze to mi sie przypomina. Cytat:
, czyli dobre są do takiego spokojnego normalnego ciagniecia , dziec sie trzyma nie wypadnie. Ja w piątek mojego zgubilam Ja pewnie bym z góry zjechala bo lubię adrenaline .Nataszka oo ja kawke tyz chce, zaraz zrobię jak górę posprzatam i za dół sie wezmę . Nic nie mam jeszcze zrobione .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-21 o 15:23 |
|||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
monka- jak mogłaś zgubić dziecko
heheh...ja w zeszłym roku też małą "zgubiłam". Najechałam na miejsce gdzie nie było śniegu i jako że było większe tarcie to mała fiknęła koziołka do przodu a ja na nia najechałam sankami przestraszyła się i w zeszłym roku sanki leżały bezużyteczne, bała się. W tym roku pokonujemy duże odległości zamiast wózkiem i lubi
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe no właśnie mój juz niechce siadać zreszta śniegu nie ma
to za rok może jak spadnie , nie bedzie pamietal . Dzieci pózniej traume maja przez Sanki Libra a ja ci płytki miałam dziś wysłać jak do lekarza szlam , przed wyjściem sprawdzilam i powim ci ze kuwa są puste . Nosz kurka . dobrze ze je sprawdzilam .Właśnie pisze z jego żona o co biega . Jak wróci z pracy to bedzie sie go pytać . Jakieś dwa komunikaty mi wyskakuja a potem ze płyta jest zablokowana jakimś podpisem hasłem czy czymś
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Lind heloł, gdzie jesteś ?
Cytat:
Babka tez chyba lubiła adrenalinę i zupełnie nie myślała o konsekwencjach i wlazła na taką wyższą wyślizganą górkę i się puściła w dół. Miała szczęście że ratownicy mieli swoją bazę tuż przy zboczu także reakcja była natychmiastowa. Zepsuła ferie swoim dzieciom bo jak mówiła dopiero co przyjechali a i z podsłuchanych ratowników to złamanie nie wyglądało na ciekawe. Ja na zwykłych sankach zjeżdżałam z bardziej łagodnej górki (pomijałam celowo stromy kawałek) a i tak prędkość była zabójcza
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zapraszałam Ją wczoraj na basen
to pisała, że jest u rodziców, więc może dlatego nie pisze?
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem już wróciliśmy, bo przecież tz wreszcie do pracy chodzi (w pt już był) Babcia i dziadek zadowoleni z kartek (które ja zrobiłam a Misiek tylko podpisał - cwaniak) W biedronce też już byliśmy, trampki mamy na wiosnę bo za duże jesienią kupiłam ale faktycznie szału nie ma, no poza super elastycznością Kupiliśmy za to kredki bambino, wcześniej jakieś noname mieliśmy zawsze więc dla nas miła odmiana, fajnie rysują. Zimno jak diabli... buu, jeszcze się nie nagrzało w chałupie, coś pieca nie mogę rozbujać ![]() Jakie macie młynki do kawy? Da się w nich np ziarna zmielić, czy przyprawy jakieś, cukier na puder? Mama szuka coś fajnego... Macie jakieś namiary na ozdoby do kościoła na I komunię? (to z kolei ciotka )I jeszcze kogoś sprawdzonego szukam i niedrogiego do zrobienia opłatka z nadrukiem takim na tort ![]() Siostrzeńca mam to Miśka z głowy pół dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

ale agnet 
i go zaczelo brac w weekend . Ma gorączkę , poliki rozpalone . Oczy czerwone.
Zwykle to co powiemy do nich wróci do nas ze zdwojoną siłą.

. Jak się nie ma kogoś blisko do pomocy to czasami jest ciężko (dziadków, ciotki, bliskiej koleżanki itp). Czasami ktoś by się przydał dosłownie na 5 minutek i życie byłoby prostsze

, albo może od zęba ząb Cię nie boli?
. Mamy jeszcze szczochy zbadac

to za rok może jak spadnie , nie bedzie pamietal .