MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 14:42   #2821
bzinka
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Moja mama zawsze gdy jej takie newsy mówię, powtarza:
Za naszych czasów czegoś takiego nie było, a dzieci jakoś zdrowe się rodziły....
Mnie akurat bardzo denerwuje, jak słyszę coś takiego, dla mnie to często bagatelizowanie różnych istotnych spraw.
Poza tym czasy się zmieniły, a i więcej jest różnego rodzaju bakterii i zarazków wkoło, których kiedyś nie było.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 14:51   #2822
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
To chyba ma korek na dole
no nawet ale co będziesz wsadzać to do wanny? żeby można było zlać? czy do brodzika?

po prostu sobie nie wybrażam czegos takiego żebym tyle kg nosiła zeby dziecko wykąpać.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 14:51   #2823
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
Ja momentami też czuje się jak zwyrodna, ponieważ nigdy nie mam pytań u lekarza. Żadko kiedy zadam mu jakieś pytanie. ;/
to juz wiem ze nie jestem sama - Chwala ci Panie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
I pokazuję Wam brzuchola - bardzo mnie śmieszy od kiedy jest większy niż biust
nieeeee no tak sie nie bedzimy bawic ....
gdzie wy te dzieci miescicie
do Wywalenia

nie no sliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, ponieważ teraz więcej czasu spędzam w łóżku i leżę na plecach ale pod głową kilka poduszek więc prawie siedzę.
Czy taka pozycja jest bezpieczna? Bo niby na plecach nie można ale tak w ciągu dnia np oglądając tv inaczej było by mi nie wygodnie? Więc już nie wiem? Jak myślicie?
yhmm ja ci powiem u mnie jest tak
- jak korzystam z Lapka - pozycja siedziaca na krzesle
- jak ogladam film. pozycja boczna lewa lezaca
- jak zasypiam - kazda boczna lezaca jest OK
a i tak budze sie na Plecach Plackiem Lezaca

qrde chcialam mamie Psikusa zrobic - i napisac jej sms ''wszytskiego naj z okazji dnia babci'' ale chyba by mnie zabila haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 14:52   #2824
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mnie akurat bardzo denerwuje, jak słyszę coś takiego, dla mnie to często bagatelizowanie różnych istotnych spraw.
Poza tym czasy się zmieniły, a i więcej jest różnego rodzaju bakterii i zarazków wkoło, których kiedyś nie było.
Mi właśnie się to podoba, bo w wielu kwestiach daje mi to dystans do wielu spraw jesli chodzi o macierzyństwo i o dziecko Nie mówię tutaj o zarazkach czy coś, bo mama szczepiła nas i chodziła z nami do lekarza jak trzeba, ale nie zawracała sobie głowy przy żadnym z nas czy np. wanienka jest odpowiednio dopasowana, łóżeczko najbardziej optymalne z X funkcjami, a mata edukacyjna jest na wystarczająco dobrym poziomie.

Osobiście uważam, że wiele firm zbija ogromny majątek na kobietach, które spodziewają się dzieci. Masa zbędnych rzeczy, dodatków i akcesoriów bez, których idzie się obyć. Wiadomo, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, ale dystans też trzeba do pewnych rzeczy mieć i pod tym względem zgadzam się ze swoją mamą

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 14:55   #2825
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi właśnie się to podoba, bo w wielu kwestiach daje mi to dystans do wielu spraw jesli chodzi o macierzyństwo i o dziecko Nie mówię tutaj o zarazkach czy coś, bo mama szczepiła nas i chodziła z nami do lekarza jak trzeba, ale nie zawracała sobie głowy przy żadnym z nas czy np. wanienka jest odpowiednio dopasowana, łóżeczko najbardziej optymalne z X funkcjami, a mata edukacyjna jest na wystarczająco dobrym poziomie.

Osobiście uważam, że wiele firm zbija ogromny majątek na kobietach, które spodziewają się dzieci. Masa zbędnych rzeczy, dodatków i akcesoriów bez, których idzie się obyć. Wiadomo, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, ale dystans też trzeba do pewnych rzeczy mieć i pod tym względem zgadzam się ze swoją mamą
zgadzam się
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 14:56   #2826
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Masz rację, marketing na tym rynku robi swoje, a producenci trzepią wielką kasę na naiwnych matkach, szczególnie takich niedoświadczonych.
Ale ja wychodzę z założenia, że owszem, "zwykłe" rzeczy są OK, da się je używać, ale skoro mogę sobie ja sama coś ułatwić, a i dziecku może być wygodniej, lepiej, to czemu nie dopłacić za taką wygodę lub oszczędność czasu, nerwów itp.... Oczywiście w granicach rozsądku.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:17   #2827
Villga
Zadomowienie

Corka rosy: zgrabniutki brzusio!

A ja zostałam ciocią!!!!!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:21   #2828
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Gratulujęklask i: jaka waga w końcu?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:24   #2829
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje

idę się zdrzemnąć, pojadłam niech się tłuszcz odkłada

Stary 2013-01-21, 15:25   #2830
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Corka rosy: zgrabniutki brzusio!

gratulacje
Stary 2013-01-21, 15:27   #2831
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ponieważ nigdy nie mam pytań u lekarza.
widocznie wszystko książkowo

Cytat:
I pokazuję Wam brzuchola
piękny

Cytat:
Czy taka pozycja jest bezpieczna?
no ja się staram w dzień większość czasu spędzać na lewym boku, bo w nocy śpię na prawym. czasem też w Twojej pozycji, ale długo nie wytrzymuję. wygodnie mi na boku, brzuch nie twardnieje....

Cytat:

Gratuluję!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:33   #2832
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Gratulujęklask i: jaka waga w końcu?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Gratuluje
:
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Gratuluję!
Dziękuję
Młody waży 4390 i ma 59 cm. Jednym słowem spora dzidzia
Stary 2013-01-21, 15:36   #2833
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Co do wanienki- ja biorę najzwyklejszą ze stojakiem. Mamie została jeszcze po moim bracie. Wody i tak nie leje się zbyt dużo takiemu małemu dziecku, a i kręgosłup mi nie pęknie ) Nie wymyślam, bo taka najzwyklejsza najczęściej na długo wystarcza.
Ja chcialam kupic z ikei wanienke, bo jest dosyc krotka, odpowiada mi dlugosc i mialabym na nia miejsce w lazience, ale wiecie co - bylismy w sobote, zeby ja kupic i co? Nie ma, producent sie nie wyrabia i nie wiadomo czy w ogole bedzie

Ale co do jakichs tekstow rodzicow, to wczoraj moj maz sie na swojego ojca wkurzyl. Ja w sumie jakos nie zwrocilam na to uwagi. Ale cos tam siedzimy przy stole i mowimy, ze sobie wyprobujemy zakupy z tesco przez neta z dowozem. Kosztuje to 6 zl ok, a przynosza do domu. Ze sobie bedziemy czas oszczedzac, po co lazic po sklepach, stac w kolejkach i marnowac czas i energie. Po takie jakies warzywka, owoce lub drobnostki to warzywniak i lidl kolo domu, czy miesny. To podczas spaceru sobie bede kupowac. A tesciu na to, ze ze spokojem, zeby nie panikowac, ze oni to dopero w koljkach musieli stac i tak dalej itp. Ale mojego TZ zdraznil Ja do niego, ze my sie nie denerwujemy, ze sobie nie poradzimy, ale po co mam meza po pracyw ieczorem gonic na zakupy, jak moze ten czas z nami spedzic i dzieckiem. Kosztowo wychodzi pewnie podobnie, a oszczednosc czasu i energii na to. Nie mowiac o tym, ze przez neta mozna ze spokojem sobie sprawdzic co w lodowce i spokojnie wybrac, a tak, to wiecznie sie cos zapomina Ale oni znowu swoje, zeby sie nie denerwowac, ze w komunie to bylo - i tak w kolko. Ehhh myslalam, ze TZ normalnie wyjdzie z siebie. Jak pojechali to wqrw***ny chodzil jeszcze przez 2 h
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:36   #2834
AniolekGirl
Przyczajenie

Cytat:
Witaj

Witaj na kiedy masz TP?
Termin z miesiączki mam na 7kwietnia, a z USG na 30 marca
Stary 2013-01-21, 15:42   #2835
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Kurcze, dziwne, że piszecie że jest malutka, a w opiniach dziewczyny piszą, że trzylatki kąpią spokojnie no ześwirować można.

Tak, ma korek.
A to moze ja widzialam w sklepie jakas mniejsza wersje? Sa rozne rozmiary tego? Generalnie jak ogladalam to na necie, to wydawala mi sie super, ale w sklepie te laczenia jakies takie dziwne, musi byc porzadniej wypelniona woda, zeby sie "rozepchala" na tych laczeniach i miala ksztalt wanienki. Bo dopiero woda ja rozpycha do tych docelowych ksztaltow. No i tak poza tym rewelacyjnie to jakos nie wygladalo. Od razu dalam sobie spokoj z nia po 5 minutach ogladaniach i jak sprzedawca mi pwoiedzial co i jak, nie dopytalam sie czy sa wieksze. Moze babki kapia 3latki ale na wyjazdach? W sensie tak aby umyc. Tak dokladnie nie wiem, ale one sa w tych wiekszych sklepach, to moze sama ogladnij zanim kupisz lub sie rozmyslisz.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez AniolekGirl Pokaż wiadomość
Termin z miesiączki mam na 7kwietnia, a z USG na 30 marca
O to termin (ten z miesiaczki, bo ja tylko na ten patrze) mamy ten sam Ciekawe, ktora pierwsza urodzi
Stary 2013-01-21, 15:45   #2836
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
idę się pokręcić po mieszkaniu, może uśpię Młodego, póki co dość intensywnie demonstruje mi, że posiada rączki/nóżki (?) sama nie wiem co wypycha.
widzę, że nie tylko ja jak Maluch zaczyna być rozszalały postanawiam łazić i go uśpić. A udaje Ci się to? Bo mnie od pewnego czasu już nie... szaleje cały czas, nawet jak chodzę!

A dzisiaj żałowałam, że wyszłam na zewnątrz! Jest taka szklanka na chodnikach, że idąc tip topami nawet miałam stresa. Ale za to poszalałam i kupiłam naszemu urwisowi spodnie bagatela 5 par za kwotę 12zł nadszarpałam budżet domowy, że ho hoho!

Cytat:
dla cioci 59cm

Cytat:
Ja chcialam kupic z ikei wanienke, bo jest dosyc krotka, odpowiada mi dlugosc i mialabym na nia miejsce w lazience, ale wiecie co - bylismy w sobote, zeby ja kupic i co? Nie ma, producent sie nie wyrabia i nie wiadomo czy w ogole bedzie
poważnie? Ja w sobotę w Krakowie oglądałam i się też nad nią zastanawiałam bo myślę raczej nad małą wanienką, a dodatkowo jest fajna od spodu - podgumowana, że nie będzie się ślizgać...
No, ale u nas było ich sporo... hm... może jednak kupimy już teraz...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:47   #2837
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
J

Ale co do jakichs tekstow rodzicow, to wczoraj moj maz sie na swojego ojca wkurzyl. Ja w sumie jakos nie zwrocilam na to uwagi. Ale cos tam siedzimy przy stole i mowimy, ze sobie wyprobujemy zakupy z tesco przez neta z dowozem. Kosztuje to 6 zl ok, a przynosza do domu. Ze sobie bedziemy czas oszczedzac, po co lazic po sklepach, stac w kolejkach i marnowac czas i energie. Po takie jakies warzywka, owoce lub drobnostki to warzywniak i lidl kolo domu, czy miesny. To podczas spaceru sobie bede kupowac. A tesciu na to, ze ze spokojem, zeby nie panikowac, ze oni to dopero w koljkach musieli stac i tak dalej itp. Ale mojego TZ zdraznil Ja do niego, ze my sie nie denerwujemy, ze sobie nie poradzimy, ale po co mam meza po pracyw ieczorem gonic na zakupy, jak moze ten czas z nami spedzic i dzieckiem. Kosztowo wychodzi pewnie podobnie, a oszczednosc czasu i energii na to. Nie mowiac o tym, ze przez neta mozna ze spokojem sobie sprawdzic co w lodowce i spokojnie wybrac, a tak, to wiecznie sie cos zapomina Ale oni znowu swoje, zeby sie nie denerwowac, ze w komunie to bylo - i tak w kolko. Ehhh myslalam, ze TZ normalnie wyjdzie z siebie. Jak pojechali to wqrw***ny chodzil jeszcze przez 2 h
ja też tak zamawiam, ale tym razem moja mama była zbulwersowana, bo "przeciez ona mi to mogła kupić" a tata przywiedź, no niby tak ale sama sobie wszytko wybrałam a pan wtachał na górę dobrych 20-30 kilo, juz widze zadowolną minę ojca jak nosi zgrzewki wody, soki, mąki, puszki......
Stary 2013-01-21, 15:52   #2838
AniolekGirl
Przyczajenie

Cytat:
O to termin (ten z miesiaczki, bo ja tylko na ten patrze) mamy ten sam Ciekawe, ktora pierwsza urodzi
Haha wyścig :p a skąd jesteś?
Oby tylko maluda za bardzo przed terminem nie wystrzeliła. Niech się jej tam wszystko ładnie wykształci.
Ciekawi mnie czy to wyjdzie w końcu dziewczynka, czy chłopiec.. na żadnym USG lekarze nie było w 100% pewni co będzie, a bo się chowała, a bo pępowina zasłoniła, ostatnio mi powiedział, że "siedzi na genitaliach" i nie może dojrzeć dokładnie czy jest coś między nogami czy nie.

Edytowane przez AniolekGirl
Czas edycji: 2013-01-21 o 15:53
AniolekGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 16:05   #2839
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja mam tą wanienkę dostałam od bratowej, bo jej dwumiesięczne dziecko już z niej wyrosło i musiała kupić drugą
Stary 2013-01-21, 16:06   #2840
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

a to my w 34 tyg , i moje grube nogi i do tego jeszcze + 23 kg
Jak to są grube to poczułam się jak wieloryb

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A ja dzis mam dzień przeokropny...a wieczorem mam sama jechac na SR i az się boje wychodzic bo dziś:
1. zaniosłam to nieszczęsne, poprawione l4 do ZUS-u i pytam się kiedy będa te pieniązki, bo zwolnienie się skonczyło 6.I a oni, ze od dziś mają 30 dni!! i pewnie będzie za okm 2 btygodnie...To mówię, ze moze wczesniej będzie to następne, co mam do 2 lutego, a ona, ze za tamto to pewnie w drugiej połowie lutego bedzie... 2 miesiace bez grosza!!
2. POjechałam po ten zaległy wynik do szpitala, poszli szukac,czekałam z 40minut w końcu lekarz mówi, że nie ma tego wyniku, że jest na wypisie...Ja sie pytam, jak to?Przecież kazali mi po 3 dniach odebra go,a on, ze tak, ale jak mi o tym mówili, to nie było tego wyniku, a jak wypeniali wypis to przyszedł i wklepali wyniki w wypis....Ale nikt mi o tym nie powiedział-bo po co? A ja na łacinie się nie znam.... Zatem niepotrzebnie jeźziłam 2 razy po wynik, którego nie ma...., a właściwie, który już mam;p
3. Wracając jakiś pirat wyjechał mi na zakręcie, wiec musiałam uciekac w prawo i wjechałam w zaspę, ok.50zm od latarni....Na szczęscie nic sie nie stało, odpadł tylko plastikowy zderzak Myślę, sobie nic mnie już dzis nie moze złego spotkac...podjeżdzam pod bramę pod domem i...
4.zakopałam sie, bo oczywisice nieodsniezona ulica... Próbuje na półsprzęgle-ja uzył mnie tż do przodu do tyłu i nic, skręcam kołami cuda wianki wyprawiam nic...zataranowałam ulicę.... Szło 2 chłopaczków próbowało mnie wypchac, ale nic...ani do przodu ani do tyłu, kola dokopały się do lodu i slizały. Oczywiscie w koło domkijednorodzinne, sąsiadów mnóstwo nikt nie widzi nikt nie słyszły, ze ja z brzuchem pod nosem latam ze szpadlem, snieg odrzucam, bo się zakopałam...Dzwonie do sąsiada, zeby mi pomógł, a on, ze nie moze BO MA kręgosłup chory.... Poleciałam do domu po sól, podsypałam pod koła, zeby ten lód rozpuścic i w końcu jakiś Pan się zatrzymał i pyta czy mi pomóc, ja, ze chętnie, bo już nie mam siły i powolutku, powolutku wyjechał mi z tej zaspy i zaparkował przed domem-złoty człowiek! Ale ludzka znieczulica jest nieprawdopodobna. Wróciłąm do domu spocoina jak mysz, wyglądam przez okno, a tam 2 sąsiadów sobie podjazd odsnieża... Wystarszyli się pewnie, ze tez sie zakopia tak jak ja...TYlko szkoda, ze jak stałam na środku ulicy to nikt nie wpadł na pomysł, zeby mi pomóc..... Ufff jestem już w domu, zadzwoniłam poskarżyc sie Tżtowi i kazał mi na szkołe rodzenia taxi jechac;p Moze odsnieżą troszkę do 17.00 bo sama nie wiem jak dam radę...
Teraz jłade sie i odpoczywam, bom wykończona fizycznie i umysłowo;p

Co do paciorkowca, to trzeba podac antybiotyk- wtedy dziecko przy porodzie bezpieczne, i lepiej tez wymaz soie zrobic, bo jak sie choruje i sie nie wie, to dziecko może zachorowac na sepse czy inne dziadostwo.
Oj faktycznie kiepski dzień...
Cytat:
Cześć dziewczyny Trochę późno ale wkońcu zamierzam się do Was przyłączyć Termin urodzenia mojej córeczki to 19 marzec, chociaż jak to lekarz mi powiedział, to jeśli dziecko urodzi się w terminie to zwykły przypadek.
Od lutego muszę zmienić lekarza prowadzącego ciąże. bo mój obecny niestety odchodzi z przychodni. Trochę się obawiam bo jakoś już do niego przywykłam.
Zaczynam się martwić zakupami Co muszę kupić już, żeby później o tym nie myśleć. Póki co mam tylko wózek i łóżeczko. Wanienka i fotelik będzie wnet. Ale co ja potrzebuje do szpitala i zaraz po?

Jakie macie dolegliwości? Mnie tylko bolą strasznie nogi, przez co w nocy spać nie mogę.
Hej, masz taki termin tp jak ja (; i też dziewczynka (;

Cytat:

I pokazuję Wam brzuchola - bardzo mnie śmieszy od kiedy jest większy niż biust
Super!

Cytat:

Oo z tym się zgodzę... Jak nie raz słyszę co powinnam lub nie to aż mnie coś bierze... niektórzy naprawdę przesadzają...
Cytat:
Gratulacje!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 16:11   #2841
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
widzę, że nie tylko ja jak Maluch zaczyna być rozszalały postanawiam łazić i go uśpić. A udaje Ci się to? Bo mnie od pewnego czasu już nie... szaleje cały czas, nawet jak chodzę!

A dzisiaj żałowałam, że wyszłam na zewnątrz! Jest taka szklanka na chodnikach, że idąc tip topami nawet miałam stresa. Ale za to poszalałam i kupiłam naszemu urwisowi spodnie bagatela 5 par za kwotę 12zł nadszarpałam budżet domowy, że ho hoho!

dla cioci 59cm

poważnie? Ja w sobotę w Krakowie oglądałam i się też nad nią zastanawiałam bo myślę raczej nad małą wanienką, a dodatkowo jest fajna od spodu - podgumowana, że nie będzie się ślizgać...
No, ale u nas było ich sporo... hm... może jednak kupimy już teraz...
Kurcze z Poznania do Krakowa troche daleko. To moze jak sie zastanawiasz nad nia to kup, dopoki sa Nie wiem, nam tak powiedzieli w ikei.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja mam tą wanienkę dostałam od bratowej, bo jej dwumiesięczne dziecko już z niej wyrosło i musiała kupić drugą
Dwumiesieczne, czy dwuletnie? Az tak mala chyba nie jest

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AniolekGirl Pokaż wiadomość
Haha wyścig :p a skąd jesteś?
Oby tylko maluda za bardzo przed terminem nie wystrzeliła. Niech się jej tam wszystko ładnie wykształci.
Ciekawi mnie czy to wyjdzie w końcu dziewczynka, czy chłopiec.. na żadnym USG lekarze nie było w 100% pewni co będzie, a bo się chowała, a bo pępowina zasłoniła, ostatnio mi powiedział, że "siedzi na genitaliach" i nie może dojrzeć dokładnie czy jest coś między nogami czy nie.
U mnie tez raz siedzial na genitaliach Pamietam, ze sie az wkurzylismy wtedy Ale jakos od 3 tygodni wiemy i mamy super zdjecie, jak nic chlopak Jestem z Poznania. Ja to sie znowu obawiam, ze bedzie przenoszone Moja mama 2 ciaze przenoszone miala.
Stary 2013-01-21, 16:12   #2842
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Młody waży 4390 i ma 59 cm. Jednym słowem spora dzidzia
to jak niemowlaczek a nie noworodek. Jest co złapać. a jak się siostra czuje?!

Cytat:
Az tak mala chyba nie jest
jest
o ile mówimy o takiej biało - niebieskiej

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 16:15   #2843
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

jest
o ile mówimy o takiej biało - niebieskiej
no wlasnie na zywca nie mialam okazji jej zobaczyc, no bo jej nie mieli Kurcze, a to ja chyba wyobrazni nie mam jakiejs, patzryalm ile to mnei wiecej mierzy i nie mowcie, ze 2 miesieczne dziecko juz za duze na nia jest :/ No naprawde, 2 miesieczne ???
Stary 2013-01-21, 16:18   #2844
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze z Poznania do Krakowa troche daleko. To moze jak sie zastanawiasz nad nia to kup, dopoki sa Nie wiem, nam tak powiedzieli w ikei.

Dwumiesieczne, czy dwuletnie? Az tak mala chyba nie jest
na allegro są, ale z przesyłką już 50 zł Mogę Ci ją kupić i jakoś przesłać hihih

Wanienka jest mała, ale ja mam plan kąpać szkraba krótko w wanienkach i dość szybko przerzucić się na wannę no i miejsca mniej zajmie... a kolejnym plusem (poza tymi antypoślizgami) dla mnie jest jej kształt - wiem, że takie super sprawdzają się na wsi dla starszych dzieciaków jako "basen"

Terry Pratchett
Stary 2013-01-21, 16:20   #2845
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
dla cioci 59cm
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
J

Gratulacje!
Cytat:
Dziękuję
Na razie czuje się kiepsko, bardzo ją boli, pomimo środków przeciwbólowych, nie może karmić małego właśnie przez te przeciwbólowe. Żeby tylko dobrze się wszystko goiło.
Stary 2013-01-21, 16:22   #2846
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie na zywca nie mialam okazji jej zobaczyc, no bo jej nie mieli Kurcze, a to ja chyba wyobrazni nie mam jakiejs, patzryalm ile to mnei wiecej mierzy i nie mowcie, ze 2 miesieczne dziecko juz za duze na nia jest :/ No naprawde, 2 miesieczne ???
ja mówię o tej
ona ma 70 cm z hakiem to taka większa balia ale mnie się podoba Ciężko mi sobie wyobrazić, że siędziecko 2 miesięczne w niej nie mieści - zależy jak kto kąpie, i co potrzebuje - wszystko to kwestia przecież gustu i upodobań.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie-1.jpg (417,9 KB, 14 załadowań)

Terry Pratchett
Stary 2013-01-21, 16:23   #2847
kasia86bgo
Zakorzenienie

Villga
wow no to spory dzieciaczek

wiecie co jestem okropna !!!
właścicielka domku przyniosła 3 kawałki tortu bo jej syn miał wczoraj 6 lat - co zjadłam wszystkie 3 !!!
ani dla Agi ani dla Krzysia nic nie zostało
nie umiałam sie powstrzymać taki dobry biszkoptowy torcik z truskawkowa galaretka yhmmm .... nic im nie powiem wiec może mnie nie zabija haha

Stary 2013-01-21, 16:29   #2848
AniolekGirl
Przyczajenie

Oglądałyście zaklinacza dzieci? Ciekawe metody uspokajania maluchów w nim są
http://blog.zapytajpolozna.pl/niemow...niemowle-film/
Stary 2013-01-21, 16:30   #2849
kasia86bgo
Zakorzenienie

http://www.sfora.pl/Poszukiwana-suro...lczyka--a51719

ciekawe czy się jakaś chętna znajdzie

Stary 2013-01-21, 16:33   #2850
Mi6ka
Rozeznanie

Dobra dziewczyny, juz wyszykowana spadam na SR Ciekawe, co dzis pwoiedza. Do pozniej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości