|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() co do glowki działania przy próbie trakcji to nam neurolog kazała czekac z tym do 10tyg, jak skonczyla 12skierowali nas na rehabilitacje i po tyg cwiczen już ja ladnie trzymała przy ciagnieciu za raczki. nie wiem czy to dzięki cwiczeniom czy poprostu przyszła jej pora ![]() w ogóle nie wiem czy to kogokolwiek tu interesuje, ale Jagoda od piatku jest tak grzeczna, ze nie moge uwierzyc nie zgadniecie czemu... bo nie je z butelki! ![]() tylko rano jak zaspana jest to zje, później tylko z lyzeczki i w ogóle nie placze, a co najwazniejsze nie krzyczy mleko teraz tylko muszę częściej albo zageszczac albo przemycac ![]() a teraz spi juz dwie godziny po zjedzeniu pierwszy raz całego sloiczka jabluszka! wcześniej jej po pół tylko dawalam wszystkie sloiczki. w ogóle już wszystko przetestowane mamy po 4mc i nic jej nie szkodzi jak myslicie mogę próbować z tymi sloiczkami po 5 czy poczekać? dodam, ze dziś konczy 4,5mc, a zaczęłam jej wprowadzac mc temu owoce i warzywa. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- no jak bliźniaki i to jednojajowe!
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-21 o 14:27 |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Teraz na zdjęciu jest w jeansach
![]() Cytat:
Też patrzyłam na swoje zdjęcie jak byłam niemowlakiem, ale zupełnie inna byłam niż moja Aleńka ![]() To nie dobrze, że nie chce jeść... może gardło go boli, albo ma afty? |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Iwa, od kogo na all kupowałaś to krzesełko?
bo jeszcze czytam o nim opinie na necie i tak trochę mam mętlik w głowie. Boo są różne. A ja już się na nie zafiksowałam no i 2 razy natknęłam się na kogoś, kto odradza jednego sprzedawcę z all. Ale drugi, który je sprzedaje na all ma więcej opinii negatywnych, więc już nie wiem. Tak się sram z tym, bo miałam kilka niefajnych sytuacji na all ze sprzedającymi. Cytat:
ale jak jest troszkę tylko, to laktator nie wyciąga i ręcznie wiecej poleci (ale i dużo się rozlewa). generalnie jestem z niego zadowolona, ale moduł byłby spełnieniem marzeń Gda, jak już rozkminisz z kaszą manną to pamiętaj o mnie i mów co i jak robiłaś Bo Zuzanka mm nie dostała ani razu. to jabłuszko to pierwszy posiłek łyżeczką i nie moje mleko, więc jest mega zdziwiona czemu mi tak zimno?
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja też lubi jeść z łyżeczki. Jak jest bardzo głodna to tak fajnie zasysa to jedzenie z łyżeczki już co raz mniej się opluwa jedzeniem.Mimo wszystko cycuś dalej najważniejszy.
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Iwonka podobny do Ciebie maluszek.
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gardełko moze troszke boli no bo kaszel, ale kaszle od dwoch dni a niejadek sie zrobił znacznie wczesniej. A co to są "afty" bo nie wiem?
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
maggie kupowałam od sprzedającego pogorze. Wszystko ok!
A co do różnych opinii na temat samego krzesełka... jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. I ja zawsze biorę na to poprawkę
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...918843426.html Polecam, bardzo szybko dostałam krzesełko. Samo krzesełko jest fajne. Czasami mnie denerwuje jak mi się oparcie zatnie i nie mogę obniżyć, ale tak poza tym super. Dodaję też zdjęcie. |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są dość bolesne, przeszkadzają w jedzeniu. Ja miałam często w ciąży. Z wyglądu białawe plamki, czerwona otoczka. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- No taka ze mnie małpa Ten był najładniejszy
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Angel ja bym dala po 5 :p ale ja to ja
zosia np pije soczki po 6msc i nic sie nie dzieje rozrabiam je tylko troche woda ale sklad maja taki sam jak te po 4 co niektore. Iwoncia Zoska je mmleko tylkoww nocy i tylko przez sen w ciagu dnia jemy tylko zupki i owoce i zapijammy herbatkami. czasem udaje mi sie przemycic mleko ale po ok 10 minutach wrzasku. zadnych niepokojacych zmian w buzi nie ma bo ogladal ja wczoraj lekarz. mam karmuc tak jak karmie a w nocy pasc na spiocha mlekiem bo mleko tez jesc musi. na jedno posiedzenie wcina caly sloik zrobionej przeze mnie zupy a czasem jej malo owoce tez po calym sloiku. jak wprowadzam nowy smak to daje i tak caly sloik bo mi jej szkoda jak placze jak sie lyzeczke zabiera:p wczoraj jadlam danio i dalam jej na czubku lyzeczki tak ze 3porcje tam jest mleko i widze ze nie ma zadnych objawow alergicznych Tamllin jak myslisz moge sprobowac wrocic na zwykle mm?? Oczywiscie nie mam zamiaru pasc jej danonkami dalam tylko sprobowac bo patrzyla na mnie jak jadlam jak kot ze szreka :p
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
A ten kto się nie dostał do prezentacji niech mi napisze na priv to podam linka z którego można ją ściągnąć. Wyszła super.
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechałam do domu się wykąpać, a tutaj telefon ze szpitala od mojej mamy, że idziemy do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj mieliśmy robione znowu zdjęcie rtg, ale na obchodzie nikt nawet nie wspomniał, że mamy na to szanse! Ale jestem szczęśliwa!!! Ubieram się i jedziemy po Niuńka.
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mojej niuni nie pójdą ząbki bo tak pchała rączki i szorowała po dziąsłach płacząc przy tym,posmarowałam jej dziąsełka dentinoxem i zasnęła,biedactwo moje
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle dobrych przepisów podajecue a ja nawet nie mam gdzie tego zapisać...
Angel to dobrze rozumiem ze mleko tez dajesz jej z lyzeczki? Dobrze ze juz nie płacze U nas nocka okej Jaś ładnie spał. Jutro prxylatuje nasz pediatra i beda z tutejszym naszym lekarzem rozmawiać co dalej. A i po za tym moj Jaś ma bardzo rzadka grupę krwi
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które walczą z ciemieniuchą u dzieciaczków spróbujcie ją posmarować emolium . Nam tak pediatra kazała i faktycznie ładnie znika tylko my niestety mamy ten problem że za jakiś czas się nam pojawia znowu i tak w kółko ... ale chociaż już nie muszę małego męczyć z wyczesywaniem jej .
|
|
#3319 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczne macie fronty w kuchni! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może na klubie osobny wątek? i np przepisy na dania dla maluchów naszych?
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sojka, no to nasze dzieciaki mają chyba obrzyd do mleka ![]() A z czego i jak robisz zupke wlasnej roboty? Spi juz dwie godziny i jak sie obudzi dostanie deserek jabłkowy. Chłopa musiałabym wysłać po zupke jakąś chyba ![]() A czy któraś jeszcze z Was robi sama zupki? Rzućcie jakiś przepis jak i z czego robicie bo tylko Was podczytuje, na neta brak czasu by szukać. |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałaś ją? Też jesteś na tej prezentacji
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Di
Cytat:
To ja mam jeszcze ciemniejsze i niestety widać bardzo, także wniosek taki że powinny być w kolorze pomiędzy. Dziewczyny, TŻtów którzy podpadają należy podpinam pod takie ustrojstwo http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne przepisy sa na www.osesek.pl
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tfu tfu odpukać ;p
|
||
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie fantastyczne wiadomości
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja zanim zaczęłam mu dawać jabłuszko, to kilka razy jak sama jadłam, to mu dałam na smaczek, minę miał niezłą ![]() A teraz wcina równo ![]() A właśnie - dziewczyny na razie mam jeden posiłek dziennie zastąpić słoiczkiem, tak? |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie super wieści!!!
A Henio dziś strasznie ulewa i przez to trochę śmierdzi od niego tym mlekiem ulanym, a już przebierałam i myłam mu buzię i szyjkę, ale nadal czuć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.