|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
my bedziemy robić w domu
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam zamiaru prxy garach stac a cenowo jak liczylismy wychodzi to samo praktycznie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziecina dziś ma dzień śpiocha wiec mam czas nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie raz pojawiła się taka jakby wysypka na brzuszku i klatce i wiąże to z mleczkiem pielęgnacyjnym z hippa, raz małą posmarowałam i ją wysypało, teraz nie smaruję ją niczym, kąpie tylko w oilatum i jest oki. Wiec może u Ciebie też coś zewnętrznego uczuliło? Cytat:
![]() W tym tygodniu czeka nas szczepienie, ale ostatnio zauważyłam, że czasami mała sobie kaszlnie, ale nie wiem czy to kaszel czy jest to spowodowane śliną (tak dziwnie połyka, jakby miała za dużo śliny i odkaszluje). I teraz nie wiem iść na szczepienie czy nie ? Do szczepienia musi być zdrowa, u lekarza na pewno nie zaprezentuję kaszlnięcia i jestem w kropce. A druga sprawa to nie wiem czy na rota szczepić? ostatnio wśród znajomych coraz więcej o jelitówce słyszę, co prawda nigdzie nie wychodzimy, ale tz do pracy i trochę się boję. Lecę się ogarnąć, ugotować obiad i wreszcie do pzu muszę się wybrać bo już prawie 3 miesiące po, a jeszcze nie dotarłam po wypłątę ubezp. trzymajcie się dziewczęta w ten ponury dzień |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie !!!
Łoooo dawno mnie tutaj nie było..mój mąż jest na wolnym i łatwiej mi wtedy szybko zaglądnąc na fb. Póki co zrezygnował z drugiej pracy i chodzi teraz wyłącznie na służby tak więc będzie mnie zdecydowanie mniej, ale postaram się w dni jego służby się odzywac. U nas wszystko ok. Alicja dzisiaj skończyła 2 miesiące ! Co do chrztu to myslimy o kwietniu i w lokalu. Zaraz postram się wrzucic fotkę córci do galerii dla tych, które nie widziały na fb.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | ||
Zakorzenienie
|
przyjęta
![]() już możesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
#1629 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
na dowód wstawiłam do albumu zdjęcia śmiejącego się synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Rozeznanie
|
niech ktoś mi powie jak się ogląda zdjęcia w albumach pliiizzz.
![]() a co do gryzienia w cycka, to mi mówili, że jak się tak zdarzy że jak ugryzie, to trzeba mu szybko tego cycka "za karę" zabrać, to od razu się nauczy że ma nie gryźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
M na tym zarabia, wiec musi umieć to i owo
![]() Dziś odbyła się u nas kolejna noc pod hasłem - Tańczymy-nie śpimy ![]() ![]() ![]() W zasadzie nad tymi kupami się zastanawiamy, bo słychać jak stęka i popłakuje we śnie przy robieniu, i czasami ją to budzi. No ale konsystencja, kolor i częstotliwość są ok ![]() Zaczynam sobie już wkręcać że jestem zła matka i coś pominęłam ![]() ![]()
#1634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis położna mi powiedziała, że jak kupka idzie w jelitach to niemowlę czuje ból dlatego tak się pręży, potem sie przyzwyczai Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2013-01-21 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Jagnna- zajrzałam do albumu, fotka rewelacyjna !!!
Co do wędzonego to ja jem i łososia i makrelę i tuńczyka z puszki również zajadam.. karmię cały czas tylko piersią i nie zauważyłam aby Alicji coś dolegało.. zresztą ja jem prawie wszystko..nawet ogórki korniszony ostatnio.. Swarowska- my mieliśmy jeszcze 2 tygodnie temu takie jazdy po kąpieli, że hej.. zmieniliśmy porę kąpieli i jest o niebo lepiej. Z 19 zmieniliśmy na 18. Niby tylko godzina, ale Mała lepiej zasypia. Wczoraj spała już o 21. Tak wiec tylko 2,5 godziny nie spała po kąpieli..wcześniej to było nawt 4/5 godzin męczarni.. Mam pytanie- czy Wasze dzieci się rozkopują z kocyków bądź kołderki ?? Ja już zapatrzyłam sie w śpiworek do spania, bo musiałabym nie spac siedząc non stop przy łóżeczku i przykrywac Małą..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2013-01-21 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak w dzień pod kocykiem śpi to kocyk aż "lata" ![]() nogi i ręce w górze ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Jagna to zdjęcie wymiata ![]() dziś moje dziecko wstało przed 9 i zasnęło dopiero teraz ![]() no ale dobrze że chociaż w nocy spał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
ktoś mi zaczarował Syna, normalnie nie poznaję własnego dziecka. Jak zasnął o 10 tak dopiero o 12 obudził się na karmienie. Nakarmiłam go i dalej spał do 15 i pobudka na kolejne karmienie. A jak nie śpi to leży na łóżku i sam do siebie coś "gada', śmieje się, nie zapłakał ani razu. A zazwyczaj było tak, że co godzinę musiałam go w dzień karmić, spać nie chciał i ciągle płakał, jak się go odkładało do łóżka, bo chciał na ręce
![]() Weekend- sobotę i niedzielę, spędził u moich rodziców, bo ja miałam zajęcia na uczelni. I też było to samo, spał sobie grzecznie, wytrzymywał trzygodzinne przerwy w jedzeniu- dopiero wtedy mogłam zerwać się z zajęć i go nakarmić i wrócić z powrotem na uczelnię. Mam nadzieję, że to nie jest chwilowe ![]() Fajnie, bo mogłam w końcu na spokojnie posprzątać, zrobić obiad. Choć oczywiście, jak to przewrażliwiona mamusia, co chwilę chodziłam do niego i patrzyłam czy oddycha, chciałam go budzić, bo te przerwy wydawały mi się zbyt długie jak na moje dziecko, ale jakoś nie miałam serca. I ogólnie zastanawiam się czy z nim wszystko ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak chcecie dbać o bioderka Waszych maleństw to zwracajcie uwagę czy śpioszki, pajacyki nie ograniczają ruchów dziecka - chodzi o ten ruch, kiedy dziecko przyciąga nóżki w stronę brzuszka, nie opatulajcie ich w rożki czy ciasno w kołderki, kocyki bo to ogranicza ruchy. Ortopeda zabroniła również zakładania spodni jeansowych dziecku ( chodzi mi o takie maleństwa jak nasze), bo są sztywne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z rożka zrezygnowałam jak miał 3 tygodnie właśnie ze względu na to że już wierzgał ostro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() my chrzciny nie wiem kiedy robimy..jakos latem-lipiec, sierpien, razem ze slubem koscielnym (mamy cywilny)..idziemy w przyszlym tyg do ksiedza i bedziemy sie orientowac na pewno bedziemy w lokalu bo mieszkamy w bloku i nie mamy miejsca jak czyscicie uszka dzidziom???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
My też myślimy o lokalu Tym bardziej że mamy miec 20 osób zaproszonych! Nie mam ich gdzie pousadzac no i przy garach bym się zaj....ebała Myslę że po lokalach juz trza dzwonic ![]() Cytat:
Mnie powiedziała pediatra że jeżeli nie mam zamiaru posyłac dziecka do żłobka ani nie ma rodzeństwa chodzacego do przedszkola lub złobka nie ma sensu. Ja nie szczepię Cytat:
No jasne! Kopie jak szalony! Ale to dobrze. Dziecko aktywne dziecko zdrowe! Cytat:
Ja zauważyłam że małym dzieciom tak się zmienia. Raz jest lepiej raz gorzej. Mój mały lubi mnie tak zaskakiwac. Jeden tydzien- nie mam do niego nerwów drugi- aniołek ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- T'ai jaki duży Jasiek- ile waży! Słodziaśny jest!
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() właśnie miałam się z nim zważyć bo sama jestem ciekawa, ale w sumie na koniec stycznia mamy szczepienie to pewnie pediatra to zrobi ![]() rośnie mi chłopak niesamowicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
albo jestem ślepa albo głupia albo nie wiem co bo nie widzę i w związku z tym nie mogę zobaczyć zdjęcia jagnny którym się tak zachwycacie
![]() w statach mam tylko ilość wiadomości, wpisy, blog, ogólne informacje. nie wiem o co chodzi - może nie mam dostępu do albumów, bo nie mam tam pododawanych przyjaciół czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | ||
Zakorzenienie
|
Kamila - córcia ma śliczne oczki
![]() Cytat:
![]() A wracając do tematu. Ja wcześniej też opatulałam w rożek, nie wiedziałam, że takie ściskanie może mieć negatywny wpływ na bioderka. Choć już też dosyć dawno z niego zrezygnowałam. Na za duże śpiochy czy pajacyki też warto zwrócić uwagę - mojej często nogi się klinowały na wysokości kolan. Teraz najczęściej używamy rajstopek - u mojej najlepiej się to sprawdza jak jesteśmy w domu. Podobno też pozycja spania na boku nie jest za dobra dla bioder. Wiadomo na samym początku lepiej tak układać, żeby dziecko nie zakrztusiło się jak uleje się, bo to większe ryzyko. Ale jak dziecko już potrafi odwracać głowę na boki to lepiej żeby spało na wznak ze skręconą na bok główką, a w dzień również ćwiczyć na brzuszku. Moja w sumie jak zaczęła obracać sama główką to sama wybrała taką pozycję. Twój synek chyba z tego co kojarzę również. Ale piszę to ogólnie dla wszystkich. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
A weszłaś na profil Jagnny czy swój? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.