|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Co do piosenek moja je uwielbia jak tylko gdzies cos wysłucha zaraz pupa jej sie rusza. Jak byliśmy na weselu to kamerzysta za nia latał tylko zeby ja nagrać, oczywiście kiedy były kaczuchy to od razu wyskakoczyla na parkiet, była taka szczęśliwa ze kaczuchy grają. Generalnie w zlobku cały czas piosenki leca i śpiewają i tańczą jak robią cos innego to jest wyl, ale np my jesteśmy krasnolutki to śpiewa jej tylko babcia i ciocia i stoi i pokazuje
jak na trąbce grają jakie maja czapki jak robią lulu komiecznie to wyglada. Ja dzis lepiej sie czuje katar mnie nie męczy, co prawda dopiero wstalysmy ale wiem ze jest lepiej. Dama ma tygodniowe L4 od mamy do zlobka
|
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
A ja mam pytanie czy sa jeszcze na forum dzieci kóre nie śpia same w łózeczkach? Pewnie jest jeszcze sporo co?
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
myha nasz Karolek nie spi w łózeczku, nauczył się w październiku do nas i nie idzie go nawet przełożyc, odrazu się budzi i płacz.
|
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest spanie tak gdzies do 22-potem nie chce spac w łózeczku tylko ze mna. A wczesniej wytrzymywała chociaz do 1-2 w nocy
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Myha Lilka śpi od miesiąca z nami bo nie mamy materaca w łóżeczku
![]() Ale w tym tyg musze kupić, żeby tż nie uraziła w tą nogę jak wróci do domu.. I znowu będzie meka żeby ją odzwyczaić od spania z nami :/ |
|
|
|
#1836 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hania jest baaaaardzo słodka, dziewczęca- miód malina - zakochałam się w niej Marzenko - a masz już dla niej kawalera? Jeśli nie to mój Rafcio na pewno jest chętny Cytat:
![]() Cytat:
A Ty wróciłaś do pracy po zwolnieniu (niepamiętam) czy już do końca ciąży będziesz w domu? Cytat:
Nie tylko u Was rok się nie najlepiej rozpoczął. U nas ciągle też jakieś nieplanowane wydatki Cytat:
![]() Korzystajcie z zimy... Mały tylko raz w yum roku był na sankach, bo ciągle chory i pewnie jak wyzdrowieje, to śnieg zniknie. Cytat:
U nas jest baaardzo mroźno. Ładne ubranka kupiłaś. Na jaki rozmiar, Tymuś chyba nie jest bardzo wysoki? Pokaż misia! Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-01-21 o 12:18 |
|||||||
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie umiem się jakoś wbić w rozmowę po weekendzie ![]() myha Szymon śpi od urodzenia w swoim łóżeczku Kiedyś go nawet chciałam wziąć na jedną noc do nas, ale nie umie spać z nami - nasze łóżko kojarzy mu się z zabawą ![]() Dziewczyny jak można się bawić jednocześnie z Szymonem i roczną dziewczynką? Dzięki z góry za podpowiedzi
|
#1838 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U Was widać pozytywny wpływ przedszkola na rozwój. Dobrze, że z Tobą już lepiej - kuruj (cie) się! A mała pewnie przeszczęśliwa, że może spędzić tydzień z mamą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj lepiej - widać że i mąż i mały troche lepiej!. Mąż oczywiście poszedł do pracy - nie dokońca zdrowy. Mały już nocą nie gorączkował, ale wczoraj po paracetamolu, ktory dostał o 14:30 spał od 15 do 18:20, co spowodowało, że nie chciał zasnąć do 24 - chciał się bawić, stać na parapecie i obserwować niebo, bawić się w ciągniecie mnie za włosy w łóżku, wkładanie palca do mojego nosa/ust/ ucha. Nie wiem ile piosenek mu prześpiewałam, w kóncu ja chyba padłam szybciej niż on, wiem że było ju dzisiaj.... O 2 zrobił pobudkę na mleko i dałam mu bo koniecznie chciał am am- a miał już nie dostawać O 6 jak podawałam leki to widać było, że chce dalej spać. Jak wychodziałm do pracy smacznie spał, wstał cwaniak o 10:15. Pewnie już bylo to pytanie, ale do jakiej temperatury wychodzicie z dzieckiem na spacer? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
My juz po grupie. Było miło i przyjemnie. Wiki bawiła sie swietnie, tylko za krótko. Brumku dzis juz Troche lepiej z tym paraliżem. Główne drogi czarne, niestety osiedlowe oblodzone. Widziałam dzis jak babka w krawężnik bokiem walnela. Nie mogła wychamowac przed skrzyżowaniem. Całe Szczescie nic nie jechało i uniknęła kolizji. Ale tak to jest jak sie ma letnie opony i zero pojęcia o jeździe w takich warunkach. Chodniki tez nie odsniezone, oblodzone. Niebezpiecznie Troche jest. Niektóre szkoły dzis zamknięte. Anka akurat ta fotka przy samochodzie sąsiada była. Zgarnela z niego Troche śniegu i lizala ![]() Wiki spi u siebie. Czesto jednak ok 4-5-6 ląduje u nas. Wypija mleko i spi dalej juz z nami. Mamy duuuze łóżko więc sie mieścimy spokojnie w trójkę. |
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Łapaliśmy rano mocz S, 2 godziny tp trwało zanim sie zlała. Na szczęście grzecznie leżała na łóżku oglądając tv rzecz jasna Proszę o kciuki za wyniki, jak zwykle niepewność mnie ogarnia.Madziulka myślę że nie ma dużego rozróżnienia w zabawach dla dziecka rocznego i 1,5...baw się tak samo jak z Szymonem. Tym bardziej jak dziecko chodzi ? Anka w takim wieku dziecko już może wychodzić na dwór bez względu na temp. Ale wiadomo, że przy -20 to sama bym tyłka nie wysadziła. Wypadłam z obiegu całkowicie. Szalejecie z przytulankami hand made.Macie talent laski Sara śpi w łóżeczku od urodzenia i w swoim pokoju. Nie umie spać z nami, bawi się. U nas śniegu po pachy, ledwo wyjechałam z podwórka. I ciągle pada od rana. Zima na całego.
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
anka nie ja juz nie wracam do pracy i patrzac po tym jak Marysia co troche chora to dobry wybor, bo i tak bym na zwolnieniu na nia siedziec musiala
Witam sie dzieki dziewczynki za mile slowa lece umyc podlogi bo mi Marysia wreszcie zasnela, wiec mam 1,5 h
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Patik mała chodzi
Biega jak Szymek tylko ostrożniej ![]() Będę opiekowała się roczną dziewczynką i myślę nad ułożeniem planu dnia. Chciałabym oprócz karmienia, przewijania i spacerów uczyć ją nowych rzeczy i urozmaicić jej czas No i przede wszystkim żeby jej mama była zadowolona z opieki
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
bry Kuny
Piękne te wasze pluszaczki ja nie zrobię bo Żbik chyba by zemdlał ze śmiechu ![]() ale ale mamy sukces saneczkowy pierwsze mały pchał misia w sankach i przykrywał kocykiem co by mu zimno nie było
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj wieczorem wyruszyliśmy do rodziców, żeby Hania mogła spędzić dzień babci z dziadkami- teraz ma drzemkę, więc zaglądam do Was. Później jeszcze czeka Nas maraton z wizytami u drugich dziadków i pradziadków. Kalendarz zrobił furorę, już został powieszony. ![]() Brumku, wyszyłam buzię przed zaszyciem królika. Stronczku, śliczna zimowa Wiki Anka, dziękujemy za komplementy. Ja wychodzę z Hanią do -10 i to na 30-40 minut góra jeśli jest bardzo zimno. Po tym odmrożeniu polika wolę uważać.Crazy, niezła gaduła z Idy. Hania potrafi dużo części ciała pokazać, ale mówi jedynie "cycki". Może pokażesz Nam gadającą Idę? ![]() Myha, czuje dziewczyna rytm-niezłe wygibasy. ![]() Hania nadal ląduje u Nas w łóżku w okolicach 1, choć ostatnio spała u siebie do 6.30. ![]() DDewik, w takim razie miłego wypoczynku w Karpaczu , pewnie powoli już się pakujecie?Carmela, rzeczywiście pediatra ma dziwne podejście, dobrze że ją zmieniacie. A Sara równomiernie cały czas przyrasta? Jeżeli tak to chyba nie ma się czym martwić- rośnie w swoim tempie. Ile Sarka miała cm jak się urodziła? |
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa to co sie nie chwalisz? czyli można powiedzieć że masz pracę? Myślałam że to jednorazowo masz się zając dzieckiem czy ktoś z wizytą przychodzi. Jak tak to musisz już przemyśleć. Myślę że intuicyjnie wszystko samo przyjdzie. Tak jak z Szymkiem.
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko kombinuje co by robić, nawet sekundy nie uleży w łóżku ![]() Własnie nie jest to równomierne. Startowała od 10 centyla, później 3, póżniej ciut niżej niż 3, a teraz to normalnie wyglada na minus 25. |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia razem to się bawić nie będą, raczej obok siebie. Wszelkie piosenki i tańczenia, kółko graniaste, baloniku nas malutki, jakieś zabawy paluszkowe. Wierszyki z pokazywaniem. I polecam Zabawy Fundamentalne, jak chcesz mam troche w pdf to mogę przesłać
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Odnośnie mojej tarczycy, to nie nie biorę leków, bo własnie od nich teraz pogorszyły mi się wyniki, ale to narazie na miesiąc do kolejnej wizyty. Dziubku, a co Ci jeszcze jest oprócz tarczycy? Marzenka- mam siłę na zumbę, bo jeszcze nie wrociłam do pracy, a jak wrócę, to pewnie już mi się nie będzie chciało. Ponadrabiam Was troszkę- jestem u rodziców na dniu babci i dziadka ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
co ją odłożę do łóżeczka, to wstaje na nogi i spowrotem do nas.
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna klaskac, spiewac piosenki z pokazywaniem...
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
help::!!!!! zaczął się juz prawie 3 tydzień, kiedy to Emil je duzo mniej. Trochę mnie to martwi. nie to że nie je w ogóle bo je, ale np. w żłobku poza śniadaniem nie je nic więcej. bawi się super i poza tym , że był przeziebiony i gorączkował w tamtym tygodniu trochę, nic więcej wydawać by się mogło mu nie dolega. w domu tez jest wielki problem co zjeść. on mógłby życ na jogurcie i kilku biszkoptach. pije 180 ml mleka rano i wieczorem, w dzień jogurt, kawałek tosta, w żłobku trochę płatków na mleku i tosta, i w sumie tyle.kiedyś zjadał cały słoik, albo jakąś dużą porcję obiadku, a teraz zje połowę, albo i nie tknie. musze go tak zabawiać, żeby coś zjadł. kaszle jeszcze, wiec może jakiś wirus go dopadł i tak po mału będzie dochodził do siebie?? macie jakieś pomysły co to może być? i kiedy powinnam zacząć panikować??![]() |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Agni ja myślę że nie jest to jeszcze stan do zagłodzenia się, nie je tak strasznie mało. Może być że po chorobie apetyt mu nie wrócił, albo wkroczył po prosty w taki okres niejadztwa. poczekaj jeszcze
|
#1853 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tym bardziej ze biszkoptom nie odmawia i szaleje jak zawsze. a może to być od ząbkowania? bo mamy już 9, i chyba coś tam sie jeszcze wyżyna. a to jest coś takiego jak okres niejadztwa?? Ser io może tak być?
|
|||
|
|
|
#1854 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Do mnie tez dzisiaj rodzice przyjezdzaja, ale dlatego ze tata ma lekarza, nie zaszkodzi to w świętowaniu (prezent tylko nie dotarl-fotoksiazka , trudni bede musiala im wyslac)Jeszcze nie jestem spakowana, przeraza mnie to ile rzeczy trzeba zabrac, jutro zaczne
|
||
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Agni kiedyś czytałam ze kiedy dziecko intensywnie rośnie czy cos takiego to jedno mniej je a drugi ma większy apetyt, wiec moze to taki okres
)Amyha moja spi sama. Z nami tylko teraz jedna nic ja wszyscy mieliśmy gorączkę :| |
|
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi
Tak Patik można tak powiedzieć zaczynam za 3 tyg.Pracy nie szukałam, sama przyszła więc myślę, że fajnie skorzystać z takiej okazji Dalej będę z Szymciem, u siebie w domu, a jednocześnie zarobię fajne pieniążki Scio poproszę, dzięki Agni ja zawsze wychodzę z założenia, że dziecko sobie krzywdy nie zrobi. Nie jest tak, że nic nie je. U nas też były takie okresy
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzena u nas też kalendarz zrobił furorę. rodzice od razu powiesili, przeżywali i wszystkim pokazywali ![]() Agni Radzio tez ostatnio mniej je. Nie wiem od czego to. Czasem jest tak, że tylko śniadanie zje porządne a później tylko skubie. 2x UU dostanie, a ile on już z nich wyciągnie to ja nie wiem. Najwyraźniej mu to starcza bo nie stracił na wadze i nieźle wygląda. Dzieciaki teraz biegają, szaleją i nie mają czasu na jedzenie ![]() Madziulka super, ze Ci się taka praca trafiła. Shira zaraz sobie wyobraziłam mdlejącego Żbika |
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
coś tam podczytałam ![]() ostatnio każdą wolną chwilę zajmuje mi....szydełko wklejam co wyczarowałam - jeszcze super wprawy nie mam ta lalka to próba ile się namęczyłam to moje ![]() ale Hania ją przygarnęła - jak za lalkami nie przepada muszę dokupić normalniejszych kolorów włóczki (bo to z resztek było) popracować nad buzią lalek i jeszcze dla Ali zrobię pozdrawiam Was cieplutko
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak u Ciebie 2x mleko rano i wieczorem, i tylejest szczupły, widac że raczej apetytu wielkiego to on nie ma i tez sie zastanawiam kiedy zacząć panikowac? hej ale pogoda..... dzisiaj byłam w sklepie firmowym befado, kiedyś pisałam że ich fabryka jest w Bielsku, a dzisiaj miałam okazję tam być i zaliczyłam zakupy kapciowe do szpitala ![]() kiedyś zabiorę Dawidka na przymiarki i zakup kapci, bo mieli fajne na miękkiej podeszwie, oddychające, ale nie chciałam zgadywać rozmiaru i tęgości, wiec nie kupiłam poczytam po cichutku co tam naklikałyście jak mnie nie było ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Iwa_iw, ale Ty zdolna jesteś! taką lalkę na szydełku zrobiłąś???? szok! to mega trudne na pewno! szalik i kołnierzyk też ładne córa urocza ![]() ja pamiętam że babcia mi kołnierzyki do fartuszka szkolnego robiła, z koronki, haftowane, czy zwykły biały koronką obszyty.....
|
|
#1860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super! Cytat:
Ew. jakieś chusteczki, czy coś tego typu. I drobiazg dla starszego Cytat:
Może po prostu ma ten etap, kiedy cały świat jest ciekawszy niż jedzenie, szkoda na nie czasu? ja bym sie chyba w ogóle nie przejmowała póki co, taki maluch sam sobie krzywdy nie zrobi Ale ślizgawica dzisiaj, koszmar. Samochodem rzucało na wszystkie strony. Co prawda marzy mi się taki kurs doszkalający, jazda w poślizgu itp, ale na pustym placu a nie na ulicach ![]() Mam nadzieję że szybko TŻ wróci, kolejna noc do bani, W dzień Adaś znosi dzielnie, ale mam wrażenie że w nocy za to przeżywa tęsknotę. Zawsze się budzi raz, czasem wcale, a ostatnie noce to 2-3 razy co najmniej. Dziś zbudził się z płaczem, zawołał mnie, a potem nic tylko tata i tata. Dwie godziny wyrwane ze snu...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

zapraszam

Zakończone: 2
. Dziewczyny na fb już widziały. Tylko się nie śmiać proszę 
kaszle, goraczka, inhalujemy sie wojujac.

zębole