|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3274 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zdrowego synka!Cytat:
Wydaje mi się, że jak ma się osobę, która umie szyć, to wyjdzie taniej kupić "składniki" i samemu zrobić takie cudo Leż i nie marudź! ![]() Cytat:
W Polsce na NFZ też robią tylko 3 USG. Cytat:
za zdrowego synka! hump- dzisiaj ja przejęłam od Ciebie spuścik w pochłanianiu słodkości. Opierniczyłam już ciastka, dwa batony, lody i kilka domowych rogalików z dżemem i dalej mi mało...
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
gratki Color
![]() a ja mam zonka ... odebraliśmy wyniki i nie mam bakterii w moczu jednak a nadal boli tak paskudnie jak wtedy w grudniu i nie wiem o co biega :/ tzn nie boli cały czas ale momentami, bardzo. po jednej stronie. za 1,5 tyg wizyta, poczekam, nic się w sumie nie dzieje poza tym. dziwne.ale crp się zmniejszyło już nie 26 jak w grudniu a 18 ufffff
|
|
|
|
#3276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, tak fajnie się dowiedzieć, że wszystko dobrze z maluchem... aż oczka się mokre robią ze szczęścia
![]() Cytat:
dziewczyny chodzą prywatnie i płacą za wizytę, to gin wszystko zrobi, byleby pacjentka zadowolona była.jeśli się idzie na kasę chorych tylko, to są standardowo też 3 usg ja w niemczech mam też 3 usg ciążowe, ale pierwsze, to na potwierdzenie, się nie liczyło, drugie też nie, bo było kontrolą (miałam plamienia). czyli też to różnie bywa i jeśli chcę dodatkowo jakieś usg, to mówię lekarzowi i dopłacam. dogadałam się z nim, czy i kiedy najlepiej zrobić te dodatkowe usg, i tego planu będę się trzymać hihi, gratulacje a że chłopak - no co... lalek nie będzie trzeba kupować, na podpaski też się nie wykosztujesz... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też sobie wyobrażałam, że jakoś zdrowiej będzie u mnie... ale w sumie nie jest źle! też mnie do słodyczy nie ciągnie, za to do owoców i warzyw bardzo Cytat:
ja sypię normalną sól, trzeba tylko z ilością uważać. roztwór ma być około 1%, czyli 2,5 grama soli na 250 ml wody (letnio-ciepłej).
|
|
#3277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zapisałam się
także do zobaczeniaCytat:
nie ma słodyczy, ani fast foodu jak u mnie, więc dla mnie idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla syneczka, i za wizytę ![]() Cytat:
ja po obiedzie (kurczak z curry i bananami jest pyszny ) pochłonęłam 4 kawałki sernika. dobrze że chodzę do pracy to przynajmniej mam przerwę od buszowania po szafkach i lodówce
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jem obiad
wiem, wiem, wczas ![]() mam ryż z sosem pieczarkowo-paprykowo-brokułowym i pierś z kury
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam ok 20 minut temu - i to moja normalna pora obiadowa w tygodniu
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a śniadanie dziś zaliczyłam o 7:00 także miałam długą przerwę (choć po drodze wpadło jabłko, pomarańcz i kawałek ciasta u babci)
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Zaraz Was nadrobię ![]() Wszystko z maleństwem w porządku ze mną też. Zdrowe jak byk. Najważniejsze. Jednak CÓRCIA ![]() ![]() Ma piękny mały zgrabny nosek, tak Pan doktor powiedział, później wstawię foto. Jenny jak możesz to zmienić.
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i waży 475 gram
![]() I lekarz powiedział, że w sam raz, taki średniak
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gin powiedział, że na ten dzień przewidywana waga do porodu to 3500g no ale wiadomo, że to nic pewnego
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wkłada się nos do szklanki z wodą i dmucha?
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
motylek ekstra!
ale mi poddałaś pomysł z tą matyldą super imię ![]() mąż do mnie dzwoni że jedzie do lidla i pyta się jakie rozmiary jakby coś. ja mu mówię że 56,62 - najmniejsze. a on mi mówi: a możesz mi wysłać smsa bo ja nie zapamiętam |
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Stópki widzę, a w dowód męskości ... wierzę
ja chyba ślepa jestem na tych USG.Cytat:
gratulacje.Mężuś dzwoni "będę jak będę, muszę auto oskrobać a nic nie idzie" hehe a mówiłam mu ... podpowiadałam co ja robiłam, a on, że to nic nie daje, przecież nie będę chłopa uczyć auta skrobać niech się męczy. Jedno powiedziałam, że nie ma co odmrażaczem lać, o ile w ogóle ma w bagażniku.
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za wizytę!!! Jednak te siuraki z 12-13 tygodnia lubią się zmieniać ![]() U mnie na Usg w 12 tyg powiedziano mi,że może to być chłopiec i faktycznie tak zostało
|
|
|
#3291 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE )))) najważniejsze, że zdrowy, a kochać będziesz tak samo no i z wyprawką mniejszy problem Tymek i Antoś- bardzo mi się podobają, mąż już wie???Cytat:
królowe w domu na dzień kobiet tyyyyyyyyyyyle kwiatów ![]() Cytat:
i super, że się udało na darmowe załapać Cytat:
Cytat:
to już mamy komplet, czy kogoś brakuje?
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
xal całe chłopy. i tak nie posłuch nawet jakby mu sam schumacher powiedział
|
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylek gratuluje córeczki
ale się wqrw.... 9.01 zamówiłam sobie na all 3 opakowania podpasek poporodowych - nie pamiętałam jaką przesyłką, ale nawet ekonomiczną powinno dojść. napisałam maila do sprzedawcy, i okazało się, że paczka została wysłana kurierem następnego dnia, a sprawdziłam status przesyłki i została doręczona 11.01 w południe - biorąc pod uwagę to że nic nie dostałam a siedzę ciągle w domu - wtf mąż podpowiedział, żeby zapytać w aptece na dole, bo kurier z tej firmy (Siódemki) już dwa razy nam tam rzeczy zostawiał, ale zawsze dawał znać. poszłam, i faktycznie, paczka czeka ponad tydzień nosz qwa ... nie dość że problem w aptece, bo im to leży, to jeszcze mogło sobie tam leżeć wieczność ... a kurierowi po prostu nie chciało się ruszyć d .... na drugie piętro ani chociaż dać znać!!!!! ahhh tego już nie daruje, składam reklamację na kuriera :/ zwłaszcza że już ostatnio mu mówiliśmy jak dzwonił że zostawił w aptece żeby tego NIE ROBIŁ :/
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-21 o 18:24 |
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ja mam termin z USG na 12.05 więc podobnie![]() Ja się zastanawiam nad Madalińskiego (nie mam nic załatwione).. Muslalam też o Medicoverze, ale porozmawiałam z kolezanką-pielęgniarką i mi odradzała.. Mówiła, że sporo kasy trzeba wydać a jak nie daj boże coś się z dzidzią dzieje to i tak wywożą do państwowego szpitala bo by się zbankrutowało jakby oni to po stawkach swoich przeliczyli.. i zrezygnowałam.. bo jak sie zastanowic czy miec czy nie mieć 15 tys. zł to lepiej mieć ![]() Inflanckiej nie bralam pod uwagę.. Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-21 o 18:29 |
||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co będziemy wybierać sukieneczki??![]() ![]() ale mnie moja mała skopała ciekawe czy aż tak lubi jabłka bo wtedy zaczęła kopać jak jadłam jabłko i ostatnio też albo nie lubi tylko tak nad moją psitką i to takie yyy fajne
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko. to zaraz pewnie znowu bedzie dzwonił bo to juz calkiem zburzy jego światopogląd
Cytat:
eeee... składaj składaj. w kulki sobie leca? |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW dobrze, ze w tej aptece tego nie wywalili.. bo to w sumie nie poczta i czemu oni maja wam przesyłki odbierać... |
|
|
|
|
#3300 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale pannice były już na świecie i oby dwie w różowym ![]() Cytat:
![]() Najważn iejsze, że zdrowiutki ![]() Super stópki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale i u mnie i u TŻ w rodzinie zawsze pierwsza dziewucha to nie wiem na co ja liczyłam Albo lepiej. Dwa tyg temu kupiłam sukienkę i stwierdziło, że nie chce by matka zakładała mu sukienki i odpadł siurak ![]() Dzięki dziewczyny za gratulacje ![]() Teraz muszę się pozbyć męskich ubranek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

więc zostaje chłopak
za zdrowego synka!
bo już wiem, że taki chcę 

a nadal boli tak paskudnie jak wtedy w grudniu i nie wiem o co biega :/ tzn nie boli cały czas ale momentami, bardzo. po jednej stronie. za 1,5 tyg wizyta, poczekam, nic się w sumie nie dzieje poza tym. dziwne.
i jeśli chcę dodatkowo jakieś usg, to mówię lekarzowi i dopłacam. dogadałam się z nim, czy i kiedy najlepiej zrobić te dodatkowe usg, i tego planu będę się trzymać
ale Tż zawsze mogę wysłać. Tylko, że z tego co pamiętam, dziewczyny pisały, że ta woda morska jest do niczego
) pochłonęłam 4 kawałki sernika. dobrze że chodzę do pracy to przynajmniej mam przerwę od buszowania po szafkach i lodówce 

wiem, wiem, wczas 

nosz qwa ... nie dość że problem w aptece, bo im to leży, to jeszcze mogło sobie tam leżeć wieczność ... a kurierowi po prostu nie chciało się ruszyć d .... na drugie piętro ani chociaż dać znać!!!!! ahhh tego już nie daruje, składam reklamację na kuriera :/ zwłaszcza że już ostatnio mu mówiliśmy jak dzwonił że zostawił w aptece żeby tego NIE ROBIŁ :/

no to kciuki za was wszystkich!
i soory ale tylko część zacytuję