|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miewam gorsze dni. Ostatnio przez mrozy jestem skazana na emu i też nie czuję się z tym komfortowo ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708]kupiłam podkład nie wiem czy trafiłam z kolorem bo bardzo się spieszyłam...dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE] Pokazywali właśnie w wydarzeniach Kraków. U mnie nie ma szklanki, jest mróz więc nic się nie stopiło i nie przymarzło... Odczuwalna -16
|
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do sposobu ubiera się dziewcząt z małej miejscowości problem polega na tym, że w takiej 15-tys. mieścinie są cztery sklepy na krzyż i we wszystkich jest to samo. Nie ma wyboru za wielkiego i dziewczyny kupują to co jest. |
||
|
|
|
#4595 | |||
|
Zadomowienie
|
Tytuł wątku jest ok, nie zmieniajmy go
![]() Cytat:
Zdrówka [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708] dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE] U mnie tafla lodu - w taką pogodę wbrew pozorom łatwiej się przemieszczać samochodem, ulice są posypane solą, a chodniki porażka jak na lodowisku w szpilkach na 15cm![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-01-21 o 19:08 |
|||
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla chcącego nic trudnego. Poza tym, te dziewczyny teraz mieszkają w dużym mieście, sklepy mają na każdym kroku, a dalej wyglądają jak wyglądają.
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się coś! W gimnazjum siedzieliśmy sobie od 10 minut na lekcji, nagle wpada zadyszana koleżanka, przeprasza za spóźnienie, siada pod ścianą, podłącza prostownicę do kontaktu i się tłumaczy, że "w domu już by nie zdążyła"
|
|
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
Odchodząc od tematu dbania o higienę i częstotliwość mycia włosów.
Jakiej muzyki słuchacie? Teraz mnie to zastanowiło, bo często jest tak, że jak ktoś ubiera się bardziej w stylu rockowym, to słucha też 'ostrzejszej muzyki'. A jak jest z Wami? |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708]kupiłam podkład
nie wiem czy trafiłam z kolorem bo bardzo się spieszyłam...dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE] Zgadzam sie, tragedia w Krakowie! I na drogach tez kiepsko, jechalam co prawda ok 11 i juz bylo pewnie lepiej niz rano, ale i tak czulam ze mam slisko pod kolami
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4601 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zdrowiej szybko! |
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Zupełnie nie na temat, ale czy któraś z Was zamawiała czarne mydło na Allegro? Albo macie jakiś sprawdzony sklep internetowy?
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamiłowanie do "ostrzejszej muzyki" zostało. Jednak nie wyrażam już tego swoim strojem
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny w moim otoczeniu kompletnie nie dbają o wygląd, moje sukienki i makijaż powodują ich uśmiech politowania. Nie mogą się nadziwić po co się stroję, skoro i tak najczęściej w czasie zajęć muszę być w całości przebrana w strój szpitalny (czyli szpitalną bluzę, spodnie i fartuch ). A ja po prostu lubię być zadbana i wypielęgnowana Mój elegancki strój budzi zdziwienie, bo większość koleżanek nie rozumie że można w zwykłe dni zakładać białą koszulę czy szpilki![]() Kocham sukienki, uwielbiam się malować, pisać na wizażowych wątkach , chodzić po sklepach lub robić zakupy na stronach internetowych. Już się tego nie wstydzę przed znajomymi, a wręcz jestem dumna że potrafię zadbać i o rozwój umysłu i o ciało
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie dyżuruję w ramach kół naukowych i wolontariatu
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
muszę mieć naprawdę dobry dzień żeby założyć sukienkę czy buty na obcasie i nie ukrywam że wewnętrznie źle mi z tym
|
|
|
|
|
#4608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38777003]a ja przyznam się bez bicia, że z powodu osób w pracy przystopowałam ze strojem, tzn nadal trzymam się prostoty, ale często kończy się na tym, że do pracy zakładam czarne rurki+sweter/koszula i ewentualnie marynarka
muszę mieć naprawdę dobry dzień żeby założyć sukienkę czy buty na obcasie i nie ukrywam że wewnętrznie źle mi z tym [/QUOTE]Ja to rozumiem O ile dobrze zrozumiałam Twój post? Ludzie, którymi się otaczamy determinują nasz styl. I chcemy się z nimi "stopić". Jak chodziłam do liceum, to w ostatnich tygodniach szkoły lubiłam sobie pozwolić na fajne ubrania, sukienkę itd. To od razu wychowawczyni się na mnie krzywo patrzyła, a koleżanki wszystkie w jeansach i t-shirtach też średnio to przyjmowały. Jak miałam 17 lat to zainwestowałam w pierwszy klasyczny i elegancki płaszcz. To co usłyszałam od koleżanki? "Coś się tak odwaliła?" Myślałam, że na studiach będzie inaczej. Ale też nie. Mam doświadczenie i z prywatną i z państwową uczelnią. Na jednej i drugiej widzę ten świdrujący mnie wzrok czy słyszę komentarze wykładowców (kobiet). Ale teraz jestem dorosła i już się tym nie przejmuję. Myślę, ze ubieram się skromnie i elegancko. Nie noszę głębokich dekoltów ani za krótkich spódnic. Uważam, ze w tym wieku dres, albo sportowa bluza czy adidasy to nie strój na uczelnię Kiedyś nie miałam takich funduszy, ale nosiłam basicowe topy, sweterki i czarne rurki lub jeansy. To zestaw na jaki może sobie pozwolić każda dziewczyna.
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam podkład w rossmann - MaxFactor . Mają teraz -40 % na podkłady z kilku marek.
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie znoszę rocka i metalu Lubię Adele, Lykke Li, MGMT, Duffy, Selah Sue, Foster the people. Calvin Harris. Ella Fitzgerald, U2
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny! kupiłam dziś buty w Re, a teraz mam wyrzuty sumienia
nigdy nie kupowałam tam butów, ciekawe czy będą wygodne
|
|
|
|
#4613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i właśnie ciągłe komentarze na temat mojego wyglądu spowodowały to, że odpuściłam, choć i tak na szczęście nie do końca
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
A mam do Was dziewczyny pytanie. A czy nie macie wyrzutów sumienia, że macie np. fajne ciuchy, zgodne z trendami itd.? Chodzi mi o to, że nie wszyscy mają aż tyle pieniędzy, nie mogą sobie pozwolić na wszystko. Na studiach mam osoby o bardzo różnej sytuacji materialnej, od takich co się same utrzymują i liczy się każdy grosz po takie, których bez najmniejszego problemu mogą utrzymać rodzice ( w tym ja). Albo podczas moich prac wakacyjnych spotkałam się z osobami samodzielnymi, które mogą na swoje przyjemności wydać tylko 100-300 zł miesięcznie. Jak reagujecie? Ja z wiekiem staję coraz bardziej uczuciowa i czasem się zastanawiam na co mi to wszystko, ja mam a ktoś nie? Te ubrania i dodatki. Nadmienię, że jestem przeciwna głosom typu "nie kupuj tyle, daj na dzieci w Afryce".
|
|
|
|
#4615 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bardzo prawdopodobne, że osoby mające teraz mniej pieniędzy i "startujące" w życiu, całkiem niedługo będą zarabiać więcej, od czegoś trzeba zacząć sama uważam, że dopiero zaczynam swoje życie zawodowe
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2013-01-21 o 20:19 |
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kojarzę, że była podobna rozmowa, ale tam pytanie dotyczyło czy nie uważamy, że wydajemy za dużo, czy z tego powodu nie mamy wyrzutów sumienia. A mnie bardziej chodziło o to jak widać, że kogoś na coś nie stać a też chciałby to mieć, jak reagujecie na pogłębiające się różnice materialne w społeczeństwie. |
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam od sprzątanie domów (to było na pierwszych latach studiów), później zajmowałam się innymi rzeczami. Mam stabilną sytuację materialną dzięki własnej pracy i samozaparciu. Podobnie jak ja, mogą postępować też inne osoby którym zależy na większej ilości pieniędzy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Tylko proszę, żadnych rymowanek
Jedna z nich to mała czarna z TRF - może ktoś kojarzy, dość duży dekolt, troszkę luźniejszy fason, srebrna ozdoba w pasie. Na dziale damskim dorwałam dopasowaną ołówkową z elementami skóry
na tle osob z ktorymi macie na codzien do czynienia???
miewam gorsze dni. Ostatnio przez mrozy jestem skazana na emu i też nie czuję się z tym komfortowo 
jak na lodowisku w szpilkach na 15cm