Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 18:59   #4591
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Szczerze, to ja poczułam się urażona tą wypowiedzią.
Mieszkam na wsi i ani problemów z higieną nie mam, ani z wyczuciem stylu. Moi znajomi (którzy też mieszkają na wsi) z tym problemów nie mają. Chodzę do szkoły w małym miasteczku i owszem zdarzają się osobniki wybitne pozbawione gustu i potrzeb higienicznych, ale to naprawdę skrajne przypadki.
Naprawdę nie to miałam na celu Ale napisałam, że w liceum też nie zauważyłam tego problemu oprócz pojedynczych jednostek. A jednak na uczelni jest od groma dziewczyn, które wyglądają jakby przed chwilą z łóżka wyskoczyły i spały w tych ciuchach. I nie zgaduję, a stwierdzam z całkowitą odpowiedzialnością - w znakomitej większości nie są to miejscowe.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:00   #4592
201606210931
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślcie nad nowym tytułem kolejnej części wątku Tylko proszę, żadnych rymowanek

Ja już po kolejnych zakupach Kolejne sukienki z Zary wpadła do kolekcji Jedna z nich to mała czarna z TRF - może ktoś kojarzy, dość duży dekolt, troszkę luźniejszy fason, srebrna ozdoba w pasie. Na dziale damskim dorwałam dopasowaną ołówkową z elementami skóry

Zrobiłam listę zakupów i zamierzam się jej trzymać - na pierwszy ogień idzie czarny żakiet i paleta Urban Decay Naked 2
ja tak bardzo bym chciała chodzić zimą w sukienkach ale nie umiem ich zestawiać, nie mam pomysłu na buty....
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:02   #4593
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też czasem czujecie się hmm takie "wystrojone" i "panciowate" na tle osob z ktorymi macie na codzien do czynienia???
Bo ja czasem mam wrażenie, że sie z choinki urwałam (nie zrozumcie mnie źle) wśród częstego niechlujstwa, szarych myszek, bylejakości i braku dbałości o własny wygląd.
Ja nie czuję się nigdy zbyt wystrojona. Właśnie czasem czuję się byle jak miewam gorsze dni. Ostatnio przez mrozy jestem skazana na emu i też nie czuję się z tym komfortowo
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708]kupiłam podkład nie wiem czy trafiłam z kolorem bo bardzo się spieszyłam...

dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE]
Pokazywali właśnie w wydarzeniach Kraków. U mnie nie ma szklanki, jest mróz więc nic się nie stopiło i nie przymarzło... Odczuwalna -16
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:05   #4594
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
No to chyba dobrze, że się mylę, prawda? Odniosłam się do tego, co zauważyłam
Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Naprawdę nie to miałam na celu Ale napisałam, że w liceum też nie zauważyłam tego problemu oprócz pojedynczych jednostek. A jednak na uczelni jest od groma dziewczyn, które wyglądają jakby przed chwilą z łóżka wyskoczyły i spały w tych ciuchach. I nie zgaduję, a stwierdzam z całkowitą odpowiedzialnością - w znakomitej większości nie są to miejscowe.
Nie wiem, co powoduje brak zainteresowania higieną, najprawdopodobniej wynieśli takie zachowanie z domu.
A co do sposobu ubiera się dziewcząt z małej miejscowości problem polega na tym, że w takiej 15-tys. mieścinie są cztery sklepy na krzyż i we wszystkich jest to samo. Nie ma wyboru za wielkiego i dziewczyny kupują to co jest.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:07   #4595
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Również jestem za tym, aby tytuł wątku pozostał bez zmian
Tytuł wątku jest ok, nie zmieniajmy go

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Hipokryzja obiecałam Ci inspiracje do mieszkania. Przejrzałam moje zdjęcia, które sobie szukałam 1,5 roku temu po zakupie mieszkania ale one nie pasują do tego co Cię interesuje. Po prostu musiałam iść na kompromis z mężem i częściowo zaakceptować jego gust

Ale
Mam kilka zdjęć w związku z tym, że bawię się projektowaniem nieco i czasem szukam inspiracji by łatwiej się rysowało od dwóch lat siedzę na projektem własnego domu wymarzonego, który być może kiedyś wybudujemy

Może coś Cię zainteresuje.
I zerknij TU https://www.google.pl/search?um=1&hl....1.0KuwR_gccag

sporo fajnych zdjęć, zaraz sobie zapiszę dla siebie najciekawsze.

Mogę jeszcze poradzić w sprawie zakupu kanapy - fajnie żeby można było ją rozebrać do prania - moja jest całkowicie rozbierana, prałam ją w pralce na 30 stopni kilka razy i nic jej nie jest a wiadomo czasem się coś rozleje, z czasem się ubrudzi, u mnie jeszcze dodatkowo działa dziecko . warto zwrócić uwagę na wypełnienie poduszek - niektóre szybko się wygniatają i odkształcają.

Dziewczyny ja tylko w sumie po to... chyba znów będę chora. mam temp i opuchniętą krtań chyba bo mówić wcale nie mogę. śnieg sypie, musiałam małą do żłobka odstawić, psa wyprowadzić... więc wypiję fervex i idę do łózka poleżeć kilka godzin.
Świetne wnętrza
Zdrówka

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708]
dziewczyny czy u Was też jest taka tragedia na mieście jak u mnie? szklanka na chodnikach, nie da się iść, jeszcze my młodzi to pół biedy, ale starsi ludzie... żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jak wygląda moja okolica... dawno nie widziałam czegoś takiego[/QUOTE]

U mnie tafla lodu - w taką pogodę wbrew pozorom łatwiej się przemieszczać samochodem, ulice są posypane solą, a chodniki porażka jak na lodowisku w szpilkach na 15cm

Cytat:
Dziewczyny czy Wy też czasem czujecie się hmm takie "wystrojone" i "panciowate" na tle osob z ktorymi macie na codzien do czynienia???
Bo ja czasem mam wrażenie, że sie z choinki urwałam (nie zrozumcie mnie źle) wśród częstego niechlujstwa, szarych myszek, bylejakości i braku dbałości o własny wygląd.
Mnie to akurat pasuje

Cytat:
Też nie rozumiem filozofii "nie można myć codziennie włosów, bo to niszczy". No bez sensu, co w tym złego, że codziennie są świeże ? Ja myję codziennie, bo tak potrzebuję i nie widzę żadnego zniszczenia.
Nie wyjdę z domu, jak nie umyję włosów, wolę się spóźnić do pracy

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-01-21 o 19:08
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:08   #4596
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, co powoduje brak zainteresowania higieną, najprawdopodobniej wynieśli takie zachowanie z domu.
A co do sposobu ubiera się dziewcząt z małej miejscowości problem polega na tym, że w takiej 15-tys. mieścinie są cztery sklepy na krzyż i we wszystkich jest to samo. Nie ma wyboru za wielkiego i dziewczyny kupują to co jest.
Ale jest Internet Dla chcącego nic trudnego. Poza tym, te dziewczyny teraz mieszkają w dużym mieście, sklepy mają na każdym kroku, a dalej wyglądają jak wyglądają.
Stary 2013-01-21, 19:10   #4597
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość

Nie wyjdę z domu, jak nie umyję włosów, wolę się spóźnić do pracy
Przypomniało mi się coś! W gimnazjum siedzieliśmy sobie od 10 minut na lekcji, nagle wpada zadyszana koleżanka, przeprasza za spóźnienie, siada pod ścianą, podłącza prostownicę do kontaktu i się tłumaczy, że "w domu już by nie zdążyła"
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:10   #4598
zekori
Wtajemniczenie

Odchodząc od tematu dbania o higienę i częstotliwość mycia włosów.
Jakiej muzyki słuchacie? Teraz mnie to zastanowiło, bo często jest tak, że jak ktoś ubiera się bardziej w stylu rockowym, to słucha też 'ostrzejszej muzyki'. A jak jest z Wami?
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:10   #4599
Lilotron
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38774708]kupiłam podkład nie wiem czy trafiłam z kolorem bo bardzo się spieszyłam...

Zgadzam sie, tragedia w Krakowie! I na drogach tez kiepsko, jechalam co prawda ok 11 i juz bylo pewnie lepiej niz rano, ale i tak czulam ze mam slisko pod kolami
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:12   #4600
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiej muzyki słuchacie? Teraz mnie to zastanowiło, bo często jest tak, że jak ktoś ubiera się bardziej w stylu rockowym, to słucha też 'ostrzejszej muzyki'. A jak jest z Wami?
Depeche Mode
Stary 2013-01-21, 19:12   #4601
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Hipokryzja obiecałam Ci inspiracje do mieszkania. Przejrzałam moje zdjęcia, które sobie szukałam 1,5 roku temu po zakupie mieszkania ale one nie pasują do tego co Cię interesuje. Po prostu musiałam iść na kompromis z mężem i częściowo zaakceptować jego gust

Ale
Mam kilka zdjęć w związku z tym, że bawię się projektowaniem nieco i czasem szukam inspiracji by łatwiej się rysowało od dwóch lat siedzę na projektem własnego domu wymarzonego, który być może kiedyś wybudujemy

Może coś Cię zainteresuje.
I zerknij TU https://www.google.pl/search?um=1&hl....1.0KuwR_gccag

sporo fajnych zdjęć, zaraz sobie zapiszę dla siebie najciekawsze.

Mogę jeszcze poradzić w sprawie zakupu kanapy - fajnie żeby można było ją rozebrać do prania - moja jest całkowicie rozbierana, prałam ją w pralce na 30 stopni kilka razy i nic jej nie jest a wiadomo czasem się coś rozleje, z czasem się ubrudzi, u mnie jeszcze dodatkowo działa dziecko . warto zwrócić uwagę na wypełnienie poduszek - niektóre szybko się wygniatają i odkształcają.

Dziewczyny ja tylko w sumie po to... chyba znów będę chora. mam temp i opuchniętą krtań chyba bo mówić wcale nie mogę. śnieg sypie, musiałam małą do żłobka odstawić, psa wyprowadzić... więc wypiję fervex i idę do łózka poleżeć kilka godzin.
dziękuję Ci bardzo zwłaszcza za ten pomysł z google, nawet nie wpadłam na to, żeby wyszukiwać pod takim hasłem

zdrowiej szybko!
Stary 2013-01-21, 19:13   #4602
Fionaaa
Zakorzenienie

Zupełnie nie na temat, ale czy któraś z Was zamawiała czarne mydło na Allegro? Albo macie jakiś sprawdzony sklep internetowy?
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:13   #4603
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już "okres buntu" wyrażany całą moją osobą mam za sobą ale zamiłowanie do "ostrzejszej muzyki" zostało. Jednak nie wyrażam już tego swoim strojem
Stary 2013-01-21, 19:16   #4604
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak od lat, powoli się przyzwyczajam Dziewczyny w moim otoczeniu kompletnie nie dbają o wygląd, moje sukienki i makijaż powodują ich uśmiech politowania. Nie mogą się nadziwić po co się stroję, skoro i tak najczęściej w czasie zajęć muszę być w całości przebrana w strój szpitalny (czyli szpitalną bluzę, spodnie i fartuch). A ja po prostu lubię być zadbana i wypielęgnowana Mój elegancki strój budzi zdziwienie, bo większość koleżanek nie rozumie że można w zwykłe dni zakładać białą koszulę czy szpilki

Kocham sukienki, uwielbiam się malować, pisać na wizażowych wątkach, chodzić po sklepach lub robić zakupy na stronach internetowych. Już się tego nie wstydzę przed znajomymi, a wręcz jestem dumna że potrafię zadbać i o rozwój umysłu i o ciało
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:23   #4605
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak od lat, powoli się przyzwyczajam Dziewczyny w moim otoczeniu kompletnie nie dbają o wygląd, moje sukienki i makijaż powodują ich uśmiech politowania. Nie mogą się nadziwić po co się stroję, skoro i tak najczęściej w czasie zajęć muszę być w całości przebrana w strój szpitalny (czyli szpitalną bluzę, spodnie i fartuch). A ja po prostu lubię być zadbana i wypielęgnowana Mój elegancki strój budzi zdziwienie, bo większość koleżanek nie rozumie że można w zwykłe dni zakładać białą koszulę czy szpilki

Kocham sukienki, uwielbiam się malować, pisać na wizażowych wątkach, chodzić po sklepach lub robić zakupy na stronach internetowych. Już się tego nie wstydzę przed znajomymi, a wręcz jestem dumna że potrafię zadbać i o rozwój umysłu i o ciało
Pamiętam, że skończyłaś medycynę, ale mogę zapytać na jakim jesteś teraz etapie ? Robisz specjalizację, prowadzisz zajęcia ze studentami czy może pracujesz w szpitalu ?
Stary 2013-01-21, 19:26   #4606
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że skończyłaś medycynę, ale mogę zapytać na jakim jesteś teraz etapie ? Robisz specjalizację, prowadzisz zajęcia ze studentami czy może pracujesz w szpitalu ?
Nie skończyłam jeszcze studiów, jestem na ostatnim roku Na razie dyżuruję w ramach kół naukowych i wolontariatu
Stary 2013-01-21, 19:29   #4607
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
a ja przyznam się bez bicia, że z powodu osób w pracy przystopowałam ze strojem, tzn nadal trzymam się prostoty, ale często kończy się na tym, że do pracy zakładam czarne rurki+sweter/koszula i ewentualnie marynarka muszę mieć naprawdę dobry dzień żeby założyć sukienkę czy buty na obcasie i nie ukrywam że wewnętrznie źle mi z tym
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:33   #4608
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Zupełnie nie na temat, ale czy któraś z Was zamawiała czarne mydło na Allegro? Albo macie jakiś sprawdzony sklep internetowy?
Ja zamawiałam, ale ten sprzedawca nie ma już w ofercie savon noir. Zamówiłam z Mydlarni Franciszka i wiem, że sporo dziewczyn z tego wątku je tam zamawia - jestem też z niego bardzo zadowolona. Teraz mam z Organique, jest ok - trzeba tylko szukać mydeł bez dodatków typu gliceryna, czy olejki eteryczne, niektórych podrażniają

Cytat:

To tak jakby się wstydzić swojego dobrego samopoczucia rozumiem, co masz na myśli, stereotypowe myślenie o kobietach mocno o siebie dbających = pustych, z którymi nie ma o czym rozmawiać jest dobijające z tym, że ja mam to już gdzieś - staram się otaczać osobami o podobnych preferencjach i - o dziwo - są to dziewczyny studiujące kolejny kierunek, uczące się języków i rozwijające swoje pasje

Cytat:
Ja pogrążam się od kilku lat w klimacie smooth-jazzowym, lounge, chillout i staram się w tej muzyce rozwijać, bo bardzo mi odpowiada. Rozwój polega na razie na poszerzaniu wiedzy na jej temat, bo jest tego sporo Z klasyki uwielbiam miłością bezgraniczną U2, lubię AHA, Hurts. Miewam fazy na Mozarta, walce Straussa i Vivaldiego
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:42   #4609
catarina11
Rozeznanie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38777003]a ja przyznam się bez bicia, że z powodu osób w pracy przystopowałam ze strojem, tzn nadal trzymam się prostoty, ale często kończy się na tym, że do pracy zakładam czarne rurki+sweter/koszula i ewentualnie marynarka muszę mieć naprawdę dobry dzień żeby założyć sukienkę czy buty na obcasie i nie ukrywam że wewnętrznie źle mi z tym [/QUOTE]

Ja to rozumiem O ile dobrze zrozumiałam Twój post? Ludzie, którymi się otaczamy determinują nasz styl. I chcemy się z nimi "stopić". Jak chodziłam do liceum, to w ostatnich tygodniach szkoły lubiłam sobie pozwolić na fajne ubrania, sukienkę itd. To od razu wychowawczyni się na mnie krzywo patrzyła, a koleżanki wszystkie w jeansach i t-shirtach też średnio to przyjmowały. Jak miałam 17 lat to zainwestowałam w pierwszy klasyczny i elegancki płaszcz. To co usłyszałam od koleżanki? "Coś się tak odwaliła?" Myślałam, że na studiach będzie inaczej. Ale też nie. Mam doświadczenie i z prywatną i z państwową uczelnią. Na jednej i drugiej widzę ten świdrujący mnie wzrok czy słyszę komentarze wykładowców (kobiet). Ale teraz jestem dorosła i już się tym nie przejmuję. Myślę, ze ubieram się skromnie i elegancko. Nie noszę głębokich dekoltów ani za krótkich spódnic. Uważam, ze w tym wieku dres, albo sportowa bluza czy adidasy to nie strój na uczelnię Kiedyś nie miałam takich funduszy, ale nosiłam basicowe topy, sweterki i czarne rurki lub jeansy. To zestaw na jaki może sobie pozwolić każda dziewczyna.
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:42   #4610
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam.Wybrałam czarne mydło Alep z certyfikatem Ekocert.

Kupiłam podkład w rossmann - MaxFactor. Mają teraz -40 % na podkłady z kilku marek.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 19:45   #4611
catarina11
Rozeznanie

Cytat:

Nie znoszę rocka i metalu Lubię Adele, Lykke Li, MGMT, Duffy, Selah Sue, Foster the people. Calvin Harris. Ella Fitzgerald, U2 Do tego muzyka lat 60, 70, 80
Stary 2013-01-21, 19:47   #4612
201606210931
Konto usunięte

Dziewczyny! kupiłam dziś buty w Re, a teraz mam wyrzuty sumienia
nigdy nie kupowałam tam butów, ciekawe czy będą wygodne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg W2808.jpg (23,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-01-21, 19:49   #4613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem O ile dobrze zrozumiałam Twój post? Ludzie, którymi się otaczamy determinują nasz styl. I chcemy się z nimi "stopić". Jak chodziłam do liceum, to w ostatnich tygodniach szkoły lubiłam sobie pozwolić na fajne ubrania, sukienkę itd. To od razu wychowawczyni się na mnie krzywo patrzyła, a koleżanki wszystkie w jeansach i t-shirtach też średnio to przyjmowały. Jak miałam 17 lat to zainwestowałam w pierwszy klasyczny i elegancki płaszcz. To co usłyszałam od koleżanki? "Coś się tak odwaliła?" Myślałam, że na studiach będzie inaczej. Ale też nie. Mam doświadczenie i z prywatną i z państwową uczelnią. Na jednej i drugiej widzę ten świdrujący mnie wzrok czy słyszę komentarze wykładowców (kobiet). Ale teraz jestem dorosła i już się tym nie przejmuję. Myślę, ze ubieram się skromnie i elegancko. Nie noszę głębokich dekoltów ani za krótkich spódnic. Uważam, ze w tym wieku dres, albo sportowa bluza czy adidasy to nie strój na uczelnię Kiedyś nie miałam takich funduszy, ale nosiłam basicowe topy, sweterki i czarne rurki lub jeansy. To zestaw na jaki może sobie pozwolić każda dziewczyna.
dokładnie to miałam na myśli
i właśnie ciągłe komentarze na temat mojego wyglądu spowodowały to, że odpuściłam, choć i tak na szczęście nie do końca
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:05   #4614
catarina11
Rozeznanie

A mam do Was dziewczyny pytanie. A czy nie macie wyrzutów sumienia, że macie np. fajne ciuchy, zgodne z trendami itd.? Chodzi mi o to, że nie wszyscy mają aż tyle pieniędzy, nie mogą sobie pozwolić na wszystko. Na studiach mam osoby o bardzo różnej sytuacji materialnej, od takich co się same utrzymują i liczy się każdy grosz po takie, których bez najmniejszego problemu mogą utrzymać rodzice ( w tym ja). Albo podczas moich prac wakacyjnych spotkałam się z osobami samodzielnymi, które mogą na swoje przyjemności wydać tylko 100-300 zł miesięcznie. Jak reagujecie? Ja z wiekiem staję coraz bardziej uczuciowa i czasem się zastanawiam na co mi to wszystko, ja mam a ktoś nie? Te ubrania i dodatki. Nadmienię, że jestem przeciwna głosom typu "nie kupuj tyle, daj na dzieci w Afryce".
Stary 2013-01-21, 20:11   #4615
Konto usunięte

Cytat:
A mam do Was dziewczyny pytanie. A czy nie macie wyrzutów sumienia, że macie np. fajne ciuchy, zgodne z trendami itd.? Chodzi mi o to, że nie wszyscy mają aż tyle pieniędzy, nie mogą sobie pozwolić na wszystko. Na studiach mam osoby o bardzo różnej sytuacji materialnej, od takich co się same utrzymują i liczy się każdy grosz po takie, których bez najmniejszego problemu mogą utrzymać rodzice ( w tym ja). Albo podczas moich prac wakacyjnych spotkałam się z osobami samodzielnymi, które mogą na swoje przyjemności wydać tylko 100-300 zł miesięcznie. Jak reagujecie? Ja z wiekiem staję coraz bardziej uczuciowa i czasem się zastanawiam na co mi to wszystko, ja mam a ktoś nie? Te ubrania i dodatki. Nadmienię, że jestem przeciwna głosom typu "nie kupuj tyle, daj na dzieci w Afryce".
nie, ponieważ nikt mi tych pieniędzy nie dał i nikomu ich nie ukradłam, to samo tyczy się rodziców utrzymujących dzieci, to oni sami zarobili te pieniądze i mają prawo dać je dziecku

bardzo prawdopodobne, że osoby mające teraz mniej pieniędzy i "startujące" w życiu, całkiem niedługo będą zarabiać więcej, od czegoś trzeba zacząć sama uważam, że dopiero zaczynam swoje życie zawodowe

Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Czas edycji: 2013-01-21 o 20:19
Stary 2013-01-21, 20:12   #4616
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
A mam do Was dziewczyny pytanie. A czy nie macie wyrzutów sumienia, że macie np. fajne ciuchy, zgodne z trendami itd.? Chodzi mi o to, że nie wszyscy mają aż tyle pieniędzy, nie mogą sobie pozwolić na wszystko.
Już była tu podobna dyskusja... Jak nikt niczego nie ukradł, nie oszukał i nie zabił, to w czym problem?
Stary 2013-01-21, 20:17   #4617
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Już była tu podobna dyskusja... Jak nikt niczego nie ukradł, nie oszukał i nie zabił, to w czym problem?

Kojarzę, że była podobna rozmowa, ale tam pytanie dotyczyło czy nie uważamy, że wydajemy za dużo, czy z tego powodu nie mamy wyrzutów sumienia. A mnie bardziej chodziło o to jak widać, że kogoś na coś nie stać a też chciałby to mieć, jak reagujecie na pogłębiające się różnice materialne w społeczeństwie.
Stary 2013-01-21, 20:20   #4618
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ja chyba nie polecam ombre... tzn. to chyba trzeba wypróbować na własnych włosach i się samemu przekonać ale nie da się uniknąć zniszczenia włosów, to jest rozjaśnianie, nawet jak dobrym rozjaśniaczem robione, chyba, że jakaś porządna pielęgnacja pomaga, ale ja używałam odżywek, olejek arganowy, a i tak musiałam potem ściąć to co miałam rozjaśnione, bo włosy były wysuszone
Ja dokładnie tak samo. Ścięłam co najmniej 10 cm. Teraz to ombre jest jeszcze troszkę widoczne na końcówkach, ale są już w super stanie.
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:22   #4619
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Kojarzę, że była podobna rozmowa, ale tam pytanie dotyczyło czy nie uważamy, że wydajemy za dużo, czy z tego powodu nie mamy wyrzutów sumienia. A mnie bardziej chodziło o to jak widać, że kogoś na coś nie stać a też chciałby to mieć, jak reagujecie na pogłębiające się różnice materialne w społeczeństwie.
wiadomo, że lepiej żeby każdego było stać, ale z drugiej strony to tym, że nie kupimy sobie nowej bluzki nie sprawimy, że kogoś innego nagle na nią będzie stać

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 20:23   #4620
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie mam wyrzutów sumienia, bo w większości sama zarabiam na swoje zachcianki Zaczęłam od sprzątanie domów (to było na pierwszych latach studiów), później zajmowałam się innymi rzeczami. Mam stabilną sytuację materialną dzięki własnej pracy i samozaparciu. Podobnie jak ja, mogą postępować też inne osoby którym zależy na większej ilości pieniędzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości