|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Będę monotematyczna i polecam Cypr
(mam do niego straszny sentyment - dużo zwiedzania i świetne plaże) choć myślę, że wszystkie wysepki greckie są bardzo klimatyczne. Choć i sama Grecja (ta lądowa) też mi się podobała a np klasztory na Meteorach są niesamowite.
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam tam z narzeczonym i było cudownie
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Paralia fajna, ja byłam w Katerini - ale wyspy są jak dla mnie fajniejsze
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Podróżniczka
|
A jakie hotele polecacie na Rodos, Kos lub Korfu
? No i która z tych trzech wysp lepsza ? Może być więcej lenistwa niż zwiedzania ![]() Byliśmy już kilkakrotnie Grecji, ale zastanawiamy się teraz nad jedna z tych trzech wysp. |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała wyspa można bez problemu autem objechać.W 2013 znowu tam jedziemy. co do hotelu to My jedziemy do Kalithea Mare Palace świetny hotel Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-11-19 o 20:13 |
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Konto usunięte
|
ja polecam Hotel Mitsis La Vita na Rodos (znajduje się w centrum miasta Rodos- zależy co kto lubi ale dla mnie lokalizacja idealna)
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
A ja polecam hotel Lindos Princess na Rodos
|
|
#1149 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Cytat:
Za to na Rodos dwa dni można poświęcić na wycieczki. Wynająć auto i trochę pojeździć po wyspie, ale szkoda lenistwa przy tygodniu wypoczynku. Szukamy hotelu z AI, inne nie wchodzą w rachubę. No i raczej poza centrum. Ten Kalitea Mare Palace wygląda zachęcająco A z jakim biurem się wybierałyście na Rodos ? |
||
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
My lecimy z Tui
wybraliśmy 3 posiłki. W kalithea Mare nie ma all tutaj masz opinie o tym hotelu http://www.holidaycheck.pl/hotel-Inf...hid_17966.html a tym kompleksie masz jeszcze jedn hotel tam jest all http://www.holidaycheck.pl/hotel-Inf...id_147810.html bardzo dużo chodzenia tam jest to ten kompleks jest bardzo duży. do miasta Rodos bardzo blisko.
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Rodos latwo sie poruszac, bo wlasciwie jest jedna droga dookola calej wyspy i sa znaki do kazdej plazy czy miasteczka. Rodos slynie z wiecznego slonca, wiec polecam pojechac nie w samym sezonie, bylismy na samym poczatku czerwca i byl niesamowity upal, nie wiem czy wytrzymalabym w sierpniu.http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_R...odecanese.html
|
|
|
#1152 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile za wynajęcie takiego kabriolecika - pytam z ciekawości ? ![]() Niestety mój mąż nie dostanie urlopu inaczej tylko w lipcu. Taki mają w pracy regulamin. Ja wolę jeździć w czerwcu nie ma tyle ludzi i takich upałów no i ceny... . Dwa razu udało się tak jechać, ale tym razem to nie przejdzie. Poczytam jeszcze o tym hotelu. |
||
|
|
|
|
#1153 |
|
Konto usunięte
|
hej, przeczytalam wczoraj watek i zdecydowalam sie na wakacje w Grecji. Zamierzam wszystko sama zorganizowac, stad pytanie - czy mozecie polecic jakis hotel na Santorini?
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Czy któraś z Was była może na Krecie w miejscowości Platanias? Zastanawiam się, czy warto tam jechać (nie chcę jechać do malutkiej miejscowości, gdzie nic się nie dzieje). Chciałabym wiedzieć jaka jest tam plaża (piasek, żwirek czy kamienie) oraz woda (czystość, przejrzystość). Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Mam taki pomysl na nastepne wakacje i chcialabym prosic o rade. Chcialabym polaczyc Santorini i Krete, ale nie jako wycieczke z Krety. Chce poleciec najpierw na Santorini (byc tam w sobote ok 14stej) + cala niedziela i w poniedzialek rano poplynac promem na Krete i tam juz zostac, a potem wyleciec z Krety do domu. Tylko tak mysle jak to zrobic logistycznie z walizkami, czy promy te to sa takie male wycieczkowe, moge zabrac ze soba walizki? Wodolotem chyba na pewno nie? Czy wystarczy mi 1,5 dnia na Santorini? Zalezy tez od rozkladu promow. znalazlam mnostwo stron o promach, ale moze macie taka zaufana gdzie mozna zarezerwowac bilet jeszcze przed wyjazdem? I ostatnnie pytanie Czy warto probowac zobaczyc cos jeszcze (mysle o wyjezdzie na 10 dni w sume, ale moge tez 14) na przyklad leciec przez Ateny.Mieszkam w Londynie, wiec mam tez opcje Londyn-(Milan/Palermo/Madryt)-Santorini-Kreta-Londyn, ale nie wiem czy to nie za duzo naraz.
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Wybieramy sie na Krete w tym roku i chcialam sie poradzic osob ktore byly... Mianowicie czy ktos sie orientuje ktory region Krety jest najlepszy? Gdzie najlepiej wybrac hotel,aby w dzien polezec sobie na piaszczystej plazy a wieczorem zeby bylo gdzie wyjsc,aby tetnilo zycie, jakies kluby itd... Ktory region najczesciej wybiraja mlodzi ludzie? Zalezy nam aby bylo duzo mlodych osob, mniej starszych i z dziecmi... Mozecie cos polecic?
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj w necie. |
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Przyczajenie
|
Którą z greckich wysp najlepsza do zwiedzania?
Witam
Na podróż poślubną planujemy polecieć na jedną z wysp greckich. Moje pytanie brzmi którą wybrać żeby nie tylko siedzieć w hotelu ale również coś ciekawego zobaczyć. Thassos odpada bo było tam strasznie nudno, a wyspę można zwiedzić w jeden dzień. Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Którą z greckich wysp najlepsza do zwiedzania?
Jeśli chodzi o zwiedzanie to chyba Kreta ma najwięcej do zaoferowania.
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Santorini albo Kreta
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Szanelowa Madżesti
|
Kreta ale jej zachodnia część, o wschodniej możesz poczytać u mnie na blogu
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam Cypr... zwłaszcza, że jak wypożyczysz autko to więcej zwiedzisz (chyba, że będzie ci przeszkadzała jazda lewej stronie). Są góry, wykopaliska archeologiczne, kościółki, fajne miasteczka itp. Można również wybrać się na stronę turecką.
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Polecam Kretę, Rodos(tylko na 1 tydzień) na Kos jest nuuuudno. Jeśli polecisz na Rodos to możesz popłynąć do Turcji albo na inne wysepki. Z Krety łatwo dostaniesz się na Santorini. Choć Kreta sama w sobie jest bardzo atrakcyjna.
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) ), na Korfu już byłam z malutkim synkiem, więc wakacje też innego typu. Jednak udało nam się zjechać większość Korfu i to autobusami, więc na podróżowanie jak najbardziej ( potrzeba tylko cierpliwości, bo autobusy jeżdżą jak chcą) . Z Korfu skorzystaliśmy z wycieczek fakultatywnych ( już kupionych w porcie, nie u rezydenta). Piękne wycieczki statkiem na błękitne laguny itd. Zależy czy leżymy czy zwiedzamy ) Udanej podróży!
|
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Hej,szukam jakiegoś imprezowego miejsca na Krecie. Czytałam ze Hersonissos jest takim... Ktoras z was spędzała tam wakacje?
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwazam, zeby na Kos bylo nudno. Spedzilam tam dwa tygodnie i nie nudzilam sie ani chwili
Oczywiscie w gre wchodza takie wypady jak rejs do Bodrum(Turcja), park wodny Lido, wyspa wulkan - Nisyros. itp. Dla chcacego nic trudnego. Jedyny minus to wszechobecni Brytyjczycy, przez co czulam sie jakbym nigdzie nie wyjezdzala:/ Podsumowujac, z wakacji na Kos mam same mile wspomnienia i piekne widoczki przed oczami ![]() Troche zdjec dla zainteresowanych: http://watermelonsquare.blogspot.co....nd-greece.html http://watermelonsquare.blogspot.co....back-home.html http://watermelonsquare.blogspot.co..../kos-town.html http://watermelonsquare.blogspot.co....7/nisyros.html Pozdrawiam
Edytowane przez różowiutka Czas edycji: 2013-01-26 o 02:33 |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam na KOS na początku października. Wycieczki fakultatywne były okrojone, rejs do Bodrum nam odwołali bo był bardzo silny wiatr i całą wyspę przejechaliśmy w ciągu tygodnia. Miejscowość w której mieszkaliśmy to była dziura dosłownie. Nasz hotel a obok wielki śmietnik i poooooooole, najbliższa miejscowość 4 km. Jeśli ktoś jedzie w lato i hotelik jest blisko kurortu to na 100% nie będzie się tam nudził. Ale w październiku na 2 tygodnie to już w 2 tygodniu to już nie jest tak fajnie. Więc w lato każda wyspa jednak jesienią to trzeba już się zastanowić
|
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam w czerwcu, wiec inne odczucia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

(mam do niego straszny sentyment - dużo zwiedzania i świetne plaże) choć myślę, że wszystkie wysepki greckie są bardzo klimatyczne. Choć i sama Grecja (ta lądowa) też mi się podobała a np klasztory na Meteorach są niesamowite.