Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 20:46   #3391
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkSlateGray] babcia zachwycona dniem babci .. to pierwszy wiec tak liczyłam że będzie ..
dziś nie mam szans nadrobić ...
Iwoncia widziałam foty i jest podobizna chociaż Alanek drobniejszy jest niż Ty bąbelku
Krzesełko do karmienia super .. moje to poracha więc nie polecam zobaczymy jak się spisze jak Dusia będzie ładnie siedziała ..
Bo Alan ma na tej fotce 4m-ce, a ja około 6-7
Poza tym ja byłam "jadkiem" a Alan to katastrofa mała sie robi i mam piekielnego stresa dlaczego nie chce jesc
Odstawiam kaszki i kleiki i za godzine podamy samo mleko, zobaczymy czy zje.
Bedziemy dawac bez zagęszczenia już całkiem jak na razie... Chociaż wątpie czy to pomoze.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:05   #3392
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
no właśnie też tak myślalam ale lekarz robiący usg pytał się ile ma tygodni powiedziłam że 16 i wpisal 4 miesiącę
Pewnie sobie zaokrąglił

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam doła... Nie mam już siły Mąż ma teraz dużo pracy, nie ma go, a mały sobie wymyślił, że tylko dwie drzemki na dzień będzie miał... I jeszcze taki mróz mamy, że nie chce mi się na spacer chodzić. Mam ochotę gdzieś sobie wyjść bez dziecka! Dobrze, że jutro do szkoły idę...

Dziś mam taki dzień, że leżę z małym na łóżku i przeglądam internet, aż mam wyrzuty sumienia...
Ej, każda ma taki dzień, nie jesteś wyjątkiem Ja już czekam aż skończy u mnie się cieżki czas w pracy ( styczeń ) i pojadę sobie na zakupy do Poznania z mamą i Paulą

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jestesmy juz w domu. musze leciec bo się maja obudziła

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Kochane potzrebuję Waszych sugestii: o co może chodzic mojemu dziecku?
Od kilku dni Filip okropnie szaleje przy piersi - possie chwilę, zaczyna sie preżyć, rzucać, stękać...znowu chwyta sutek na chwilę i od nowa to samo kiedyś robił tak tylko wieczorem i to nie codziennie, zwalałam to na zmęczenie i przestymulowanie całym dniem, ale teraz zdarza sie to przy każdym karmieniu oprócz porannego ( przesypia prawie całą noc), kiedy piersi mam pełne i twarde do tej pory odmawiał mm, wczoraj mąż wysunął hipotezę, że może Młody wkurza się, bo za mało leci...zrobiłam butlę i zrezygnowana podałam, a Filip jak chwycił to wydudnił całą butlę. Dzisiaj znowu pięknie wypił - zero prężenia się, płaczu. A przy cycu dalej jazda nie wiem, przystawiam go w ciągu dnia co 2 godziny, piję karmi, herbatkę laktacyjną, mnóstwo płynów...jednak rzeczywiście jakieś miękkie te cyce zęby zębami, ale świrowałby chyba również przy butelce, prawda? jak myślicie, możliwe, że pierś nie zaspokaja dostatecznie jego głodu?
Nie doradzę nic nowego. Odciągaj i dawaj z butli jeśli młody się denerwuje przy cycu, a jeśli mało po karmu to pobudzaj laktację.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
DJ Pola

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
boże, aż nie wiem co mam ze soba zrobic przy takim spokojnym dziecku

przyzwyczailam się do calych dni wypelnionych robieniem wszystkiego by nie plakala, to teraz nie mam co ze soba zrobic nawet katar już mnie tak nie meczy

czy wasze dzieci też tak zasysaja dolną warge często, bo Jagoda od dwóch dni robi tak na potęgę i ćmoka na głos przy tym
Mato też ciągle wargę zasysa
I nie narzekaj matka tylko ciesz się luzem

Cytat:
mam pyt moge podać malej sloczek po 6mc:
jabłko, banan +brzoskwinia?
bo mezul miał wziasc po 4 mc banan+ brzoskwinia+ marchewka i sie pomylił
swoją droga to czemu tak dziwnie, je zrobili nie logicznie tak teraz patrze
Głupie to. jabłko z bananem jest po 4-tym, z brzoskwinią też, a wszystko razem po 6-tym? Ja bym dała o ile zna już te smaki.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witam,
Pozniej bede nadrabiac.Powiem tylko tyle ze bylam w Mopsie i sa mi w stanie pokryc czesc remontu-a mam tego sporo bo jezszcze cala lazienka (wc,wannna,umywalka itd) . Musze tylko napisac kosztorys wycene .Masakra jak ja to ogarne Ale jestem bardzo szczesliwa

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Tamlin doradź mi wprowadzanie tego glutenu, Niunia chora to odpuścić do wyzdrowienia ???
A dlaczego odpuścić? Dawaj. A co mam doradzić?

Cytat:
Tamlin tz wie co u Mai,ja mogę dzwonic,tyle,zze on tam ma slaby zasieg i często dodzwonic się nie mogę, a jaak mu przyjdzie sms,że dzwonilam to on dodzwonic się nie moze. Często probuje,w koncu się udaje. Jtr. Po prostu kupie sobie staarter tymczasowy,az bedzie mozna odebrac te karte.

Katee tak wstawiala zdjecia że szpitala - jej synka w masce od inhalacji, pod ta komora do inhalacji, onna oparta o lozeczko itp....

Troche zalamana jesstem moimi studiami... Bo wszyystko ladnie i pieknie, wszyscy pozwalaja mi pozaliczac że wzg.na sytuacje,ale w nastepny weekend,a ja niewiele umiem... Maja jest taka absorbujaca,a już po szpitalu t w ogole,że pewnie niewiele wiecej umiec bede... A zostalo mi tak malo. Beede się starala... Ale co z tego wyjdzie to nie wiem...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Ogolnie mam jakby mniej pokarmu... Teen stres w szpitalu się do tego przyczynil. Mala miala zmieniany welfron (jejku i znowu nie wiem jak napisac) i tak plakala,a ja razem z nia... Ja to pamietam i nigdy nie zapomne... Wczesniej jak w raczke wkladali to oczywiscie plakala ,ale inaczej. Potem za kazdym razem przy antybiotyku wrzask taki,że ciezko cokolwiek było zrobic, musialam ja na sile trzymac razem z pielegniarka.

Nozki nie miala zaczerwienionej,alle ja się ballam,że moze źle wbilinze nie weszlo do zylki tylko gdzies. W skore i dlatego tak ja boli. Tamlin mozliwe,że to co Ty napisalas,że moze jakis zastoj się robil,bo dziś już byl zapchany calkowicie... I cale szczescie,że do domu wychodzilysmy,bo inaczej znowu mialaby zmieniany...

Nie wiem czy Wam pisalam,ale ta babka o ktorej opowiadalam jak jej synkowi zmieniali welfron to stala. Niedaleko zabiegowego i smiala się,rozmawiala z innymi mamami, skomentowala tylko: oj jak placze...Ja nie wiem czy to ja dziwna jestem,ale ja plakalam razem z Maja.. Wiem,że musiala miec go wbitego,ale co z tego... Serce mi pekalo...
Boze ta baba to jakiś koszmar.
A Ty się nie martw, nadgonisz wszytsko, dasz radę, wierzę w Ciebie

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Iwa Matiemu daję te same smaki, aż się z nimi oswoi. Na razie dostaje jabłko samo, z bananem, z brzoskwinią, winogronem, marchewką, zupę marchewkową, jarzynową, ziemniaki z dynią. Pokarmami zielonymi ziemniaki ze szpinakiem i brokułami pluje na odległość więc u nas szkoda wydawać na nie pieniądze I tak na zmianę. Do końca 5 tego miesiąca będzie miał te, później dostanie kolejne plus mięsko i może wprowadzę kaszkę rano.

Iwoncia Ty na zdjęciu taka jesteś pyzata jak większość dzieci a Alanek to jak dla mnie takie bardzo wyraziste dziecko. Ma szczególne rysy, takie już dorosłe, no jest taki... taki po prostu Alanek. Nie typowy, ten uśmiech, dziureczki w policzkach, usteczka, no taki jest inny niż większość pyzatych maluchów.
Stary 2013-01-21, 21:10   #3393
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Panika mnie ogarnęła bo zmierzyłam Maksowi temperaturę i ma 37,7 i ma wypieki na twarzy Przeczytałam wcześniej, że od 38 daje się czopek tak?
O matko jak się boję, że się coś zaczyna.. tfu tfu.
Może być od tego, że mam gorąco w mieszkaniu?
a ile macie stopni w mieszkaniu?

nie wiem ale mi pediatra mówiła ze jak temperatura powyzej 38 to wtedy cos na zbicie temperatury.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:17   #3394
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
No to u nas to samo. Zasypiać to tylko z cycem. Mi się udaje ją na rękach ululać. Musze ją owinąć, zaslonić sobą świat, żeby jej nic nie rozpraszało, dać smoka i szumieć do uszka. Jak nie jest glodna to tak da radę, ale tylko w dzień. Na noc koniecznie musi być cyc....
U nas cyc też jest number 1 do usypiania, ale jak tylko odłożę zołzę to się zaczyna... ona ma jakiś czujnik, najchętniej śpi na rękach. Do tego cycek w ustach i jest błogość.

Cytat:
Tak, to jest Rossmannowa marka - Alterra. Ja najbardziej lubię ten szampon z granatem albo z marakują.
Jak nie kupuję swojego Pharmaceris Keratium, to kupuję Alterrę. No i odżywkę i maskę Alterry stosuję - genialne.
A to niespodzianka, muszę spróbować. Miałam żel pod prysznic tej linii i strasznie śmierdział :/

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Przyjechałam do domu się wykąpać, a tutaj telefon ze szpitala od mojej mamy, że idziemy do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Superekstra wiadomość!!!!

Cytat:
Dziewczyny, mam doła... Nie mam już siły Mąż ma teraz dużo pracy, nie ma go, a mały sobie wymyślił, że tylko dwie drzemki na dzień będzie miał... I jeszcze taki mróz mamy, że nie chce mi się na spacer chodzić. Mam ochotę gdzieś sobie wyjść bez dziecka! Dobrze, że jutro do szkoły idę...
Dziś mam taki dzień, że leżę z małym na łóżku i przeglądam internet, aż mam wyrzuty sumienia...
Mam to samo. Tżt non stop w pracy bo kolega z którym pracuje na zmianę jest na urlopie. A moja Zosia też nie chce spac w dzień więc doskonale cię rozumiem Więc jak mam taki dzień jak Ty siedzę z cyckiem na wierzchu, wtedy zołza drzemie, a ja oglądam jakiś serial albo czytam.

Cytat:
Super !
PS. To normalne że Ci łzy lecą na widok bólu dziecka, a ta kobita z sali to jakaś poperdolona.

Cytat:
Gda rozumiem doskonale, Filip juz od dawna nie ma praktycznie drzemki w ciągu dnia to jest masakra, zaśnie jedynie na spacerze ( ale aktualnie pogoda do d...y) lub w aucie jak np. do lekarza jedziemy. Czasem drzemka 10 minut także jak męża akurat nie ma, to moje potrzeby szlag trafiłczasem te nawet najbardziej podstawowe, zwłaszcza,że dziecko mam absorbujące i wymagające nieustającej uwagi. Nie pamiętam, kiedy wyszłam z domu bez Młodego

Od kilku dni Filip okropnie szaleje przy piersi - possie chwilę, zaczyna sie preżyć, rzucać, stękać...znowu chwyta sutek na chwilę i od nowa to samo kiedyś robił tak tylko wieczorem i to nie codziennie, zwalałam to na zmęczenie i przestymulowanie całym dniem, ale teraz zdarza sie to przy każdym karmieniu oprócz porannego ( przesypia prawie całą noc), kiedy piersi mam pełne i twarde do tej pory odmawiał mm, wczoraj mąż wysunął hipotezę, że może Młody wkurza się, bo za mało leci...zrobiłam butlę i zrezygnowana podałam, a Filip jak chwycił to wydudnił całą butlę. Dzisiaj znowu pięknie wypił - zero prężenia się, płaczu. A przy cycu dalej jazda nie wiem, przystawiam go w ciągu dnia co 2 godziny, piję karmi, herbatkę laktacyjną, mnóstwo płynów...jednak rzeczywiście jakieś miękkie te cyce zęby zębami, ale świrowałby chyba również przy butelce, prawda? jak myślicie, możliwe, że pierś nie zaspokaja dostatecznie jego głodu?
Afternoon ja mam takie same obawy. Pisałam o tym kiedyś, na jakiś czas minęło ale teraz znowu jest taka sama jazda.
Do tego teraz ssie przez jakiś czas, nagle odrywa się od piersi i np. zaczyna gapić w lampę. Potem znów chwyta, puszcza, chwyta, puszcza nie zasysając się, łapie nerwa, i pręży jak przy kolce
Wtedy zmieniam jej pierś i zwykle to pomaga, więc może faktycznie jest pusta

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
u mnie tak sie dzieje, gdy mala jest rozdrazniona, dzisiaj np. zagapilam sie i nie podalam piersi przy pierwszych lekkich oznakach glodu i juz koniec, ryk i tylko butla, bo mleko od razu leci, a piers trzeba troche possac zeby lecialo, tak z 20 sekund, przynajmniej moje flaki...
Oj trzeba, trzeba się napracowac... dopiero wczoraj zauważyłam że napływ pokarmu z tym charakterystycznym swędzeniem jest dopiero po jakimś czasie.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
moja tez dzisiaj 1,5 h na macie spala, uspily ja odglosy natury mamy mate rainforest
Ech, żeby moją coś tak usypiało .... też mam rainforest ale za nic nie chce na niej spać ;-)
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:21   #3395
afternoon
Rozeznanie

Lourose u mnie zmiana piersi nie pomaga prężenia właśnie jak przy kolkach, albo odlot - gapi się na mnie jakby mnie pierwszy raz widział, zagaworzy coś, zassie i jazda od nowa
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:31   #3396
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Witam,
Pozniej bede nadrabiac.Powiem tylko tyle ze bylam w Mopsie i sa mi w stanie pokryc czesc remontu-a mam tego sporo bo jezszcze cala lazienka (wc,wannna,umywalka itd) . Musze tylko napisac kosztorys wycene .Masakra jak ja to ogarne Ale jestem bardzo szczesliwa
No to super

Jutro mamy kolędę między 20 a 20:30 o tej godzinie to Jaśko chodzi spać więc nie wiem jak to będzie ...
Stary 2013-01-21, 21:31   #3397
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A jak nocki? Mój w dzień ma 3-4 drzemki ale po 30 min, natomiast w nocy.... horror, począwszy od godz 2 budzi się co godzinę, nie zawsze chce jeść, nie wiem o co chodzi, rzuca się w łóżeczko. Chyba to znowu wzdęcia bo popierduje czasami. Czasem już mi w nocy łzy ze zmęczenia i złości lecą.
oj współczuje
mi też się zdarza płakać ze zmęczenia, bezradności i nerwów...
a tam płakać, ja po prostu czasem wyję prawie tak samo głośno jak Lena...

Lena ma wiele wad ale nocki mamy piękne od samego początku. nawet gdy karmiłam ją piersią w nocy jadła góra 2 razy i to praktycznie przez sen.
teraz też zasypia w trakcie jedzenia, odkładam ją i mam spokój do rana.
buzi się raz, dwa razy , wciągnie ekspresowo butlę i dalej śpi.
czasem nawet prześpi do rana.

ale w dzień nie śpi prawie wcale

Cytat:
Mala miala zmieniany welfron (jejku i znowu nie wiem jak napisac) i tak plakala,a ja razem z nia... Ja to pamietam i nigdy nie zapomne... Wczesniej jak w raczke wkladali to oczywiscie plakala ,ale inaczej. Potem za kazdym razem przy antybiotyku wrzask taki,że ciezko cokolwiek było zrobic, musialam ja na sile trzymac razem z pielegniarka.

Nozki nie miala zaczerwienionej,alle ja się ballam,że moze źle wbilinze nie weszlo do zylki tylko gdzies. W skore i dlatego tak ja boli. Tamlin mozliwe,że to co Ty napisalas,że moze jakis zastoj się robil,bo dziś już byl zapchany calkowicie... I cale szczescie,że do domu wychodzilysmy,bo inaczej znowu mialaby zmieniany...
dobrze Cię rozumiem, bo Lena też przez tydzień miała wenflon w rączce
najpierw w jednej, potem w drugiej.
aż mi łzy w oczach stały jak na to patrzyłam...

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Panika mnie ogarnęła bo zmierzyłam Maksowi temperaturę i ma 37,7 i ma wypieki na twarzy Przeczytałam wcześniej, że od 38 daje się czopek tak?
O matko jak się boję, że się coś zaczyna.. tfu tfu.
Może być od tego, że mam gorąco w mieszkaniu?
Lena też ma dzisiaj podwyższoną temperaturę i nie mam pojęcie od czego
co jakiś czas sprawdzam, by czegoś nie przeoczyć.
na szczęście nie idzie w górę, oby tak zostało

można podać czopek lub zawiesinę, ja mam nurofen
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:35   #3398
marta1986222
Zakorzenienie

Weronika strasznie pozno u Was ksiadz chodzi.

My mamy kolęde w sobotę do południa.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:39   #3399
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A co Wy na te dwa podobne pyszczki powiecie??
wow, jaki podobny synuś do ciebie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
nie nadrabiam bo nie mam siły, choroba mnie rozłożyla, gorączke mam niewielką, cała rozpalona jestem i w dodatku łeb mi chce pęknąć a jeszcze do czwartku musze chodzić na nauki ..

oby tylko Iga się nie zaraziła, dziś cały dzień moja mama się nią zajmuje..
no to zdrówka kochana i dla ciebie i oby na Igę nie przeszło
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:40   #3400
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
a ile macie stopni w mieszkaniu?

nie wiem ale mi pediatra mówiła ze jak temperatura powyzej 38 to wtedy cos na zbicie temperatury.
Nie wiem ile jest stopni w mieszkaniu, nie mam termometra
Na razie śpi, jak się obudzi na jedzenie zmierzę mu bo niestety mam termometr do dupki a nie bezdotykowy.
Stary 2013-01-21, 21:46   #3401
kraven
Zakorzenienie

Pomiar w pupie jest u takich małych najlepszy. Tylko trzeba pamiętać, żeby odjąć 0,5 stopnia!!! Pamiętasz o tym Marzenka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:46   #3402
aga_ton
Wtajemniczenie

a ja nadal sama, męża jeszcze nie ma

dziewczyny, znikam na jakiś czas, proszę mnie nie usuwać z listy bo wrócę

przez kilka dni nie będę miała dostępu do internetu a w lutym Tż wyjeżdża na trochę więc pojadę do mamy.

pewnie ze 2 tyg albo więcej mnie nie będzie, już się boję zaległości w czytaniu, pewnie nowa część już będzie
w międzyczasie spróbuję przesłać zdjęcia do prezentacji Katee.

buziaki
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:48   #3403
katiem
Wtajemniczenie

Zdróweczka dla naszego Jaska kochanego.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
nie nadrabiam bo nie mam siły, choroba mnie rozłożyla, gorączke mam niewielką, cała rozpalona jestem i w dodatku łeb mi chce pęknąć a jeszcze do czwartku musze chodzić na nauki ..

oby tylko Iga się nie zaraziła, dziś cały dzień moja mama się nią zajmuje..
Zdrówka

Matko ale mi ślinka cieknie - tyle przepisów super.
Ja właśnie robię sos serowy bo mam mascarpone z terminem ważności do dzisiaj i ser pleśniowy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:53   #3404
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
no to super!

co do glowki działania przy próbie trakcji to nam neurolog kazała czekac z tym do 10tyg, jak skonczyla 12skierowali nas na rehabilitacje i po tyg cwiczen już ja ladnie trzymała przy ciagnieciu za raczki. nie wiem czy to dzięki cwiczeniom czy poprostu przyszła jej pora

w ogóle nie wiem czy to kogokolwiek tu interesuje, ale Jagoda od piatku jest tak grzeczna, ze nie moge uwierzyc nawet nie wiem co to płacz
nie zgadniecie czemu...

bo nie je z butelki!

tylko rano jak zaspana jest to zje, później tylko z lyzeczki i w ogóle nie placze, a co najwazniejsze nie krzyczy
mleko teraz tylko muszę częściej albo zageszczac albo przemycac
a teraz spi juz dwie godziny po zjedzeniu pierwszy raz całego sloiczka jabluszka! wcześniej jej po pół tylko dawalam wszystkie sloiczki.

w ogóle już wszystko przetestowane mamy po 4mc i nic jej nie szkodzi
jak myslicie mogę próbować z tymi sloiczkami po 5 czy poczekać?

dodam, ze dziś konczy 4,5mc, a zaczęłam jej wprowadzac mc temu owoce i warzywa.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

no jak bliźniaki i to jednojajowe!
ej to chyba męczące jest mleko dawać łyżeczką takiemu maluszkowi czy się mylę?
najważniejsze, że doszłaś czemu tak krzyczy

Cytat:
Przyjechałam do domu się wykąpać, a tutaj telefon ze szpitala od mojej mamy, że idziemy do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj mieliśmy robione znowu zdjęcie rtg, ale na obchodzie nikt nawet nie wspomniał, że mamy na to szanse! Ale jestem szczęśliwa!!! Ubieram się i jedziemy po Niuńka.
no fantastycznie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tyle dobrych przepisów podajecue a ja nawet nie mam gdzie tego zapisać...

Angel to dobrze rozumiem ze mleko tez dajesz jej z lyzeczki? Dobrze ze juz nie płacze

U nas nocka okej Jaś ładnie spał. Jutro prxylatuje nasz pediatra i beda z tutejszym naszym lekarzem rozmawiać co dalej.

A i po za tym moj Jaś ma bardzo rzadka grupę krwi
trzymam kciuki za Jasieńka-niech szybko zdrowieje

trzy strony mi zostały do nadrobienia ale nie dam już rady

zmykam się myjać i spać
oczy mi się same zamykają
dobranoc
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:01   #3405
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Lourose u mnie zmiana piersi nie pomaga prężenia właśnie jak przy kolkach, albo odlot - gapi się na mnie jakby mnie pierwszy raz widział, zagaworzy coś, zassie i jazda od nowa
A leci jak ściśniesz brodawkę?

A propo glutenu to prosiłam męża o te herbatniki z hippa. I kupił, ale tam napisane, że od 7 miesiąca. I nie wiem czy przez ten gluten czy jeszcze coś innego. Gda o tych pisałaś??

Dziewczyny może się któraś orientuje po jakim czasie po antybiotyku mogę iść na szczepienie?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Agaton gdzie Ty nam uciekasz?
jedź - postaraj się odpocząć

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:06   #3406
marzenka1984
Rozeznanie

Kraven nie wiedziałam o tym, że się odejmuje 0,5 stopnia czyli wynika z tego, że wszystko ok ufff jak macam mu polisie to nie ma ciepłych ani czółka.
Stary 2013-01-21, 22:06   #3407
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Weronika strasznie pozno u Was ksiadz chodzi.

My mamy kolęde w sobotę do południa.
A u nas dopiero zaczyna od 16 ...

Katiem te do mleczka z hippa przy wprowadzaniu glutenu to te:http://hipp.pl/zywienie-0-1/produkty...category%5D=38
Stary 2013-01-21, 22:06   #3408
Katiaskaa
Zadomowienie

Witam się z wieczora Ostatnio głównie podczytywałam bo kończyłam pracę, a promotor mnie olał trochę i kazał pełno rzeczy dopisać a do 30 muszę oddać, bo inaczej powtarzam rok. Już mam dosyć tych studiów. W ogóle złapałam doła... i się czuję złą matką a jutro idziemy na wizytę do neurologa, więc proszę o trzymanie kciuków.
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Chwalę się, bo zapomniałam wcześniej Krystianek z dnia na dzień zaczął podnosić głowę i to razem z przedramionami Po prostu w jeden dzień się złościł i podnosił, po czym od razu mu opadała i kończyło się to darciem i ogromnymi nerwami, potem była przerwa chyba dwudniowa, bo był po szczepieniu i nie chciałam żeby się raził w rączkę, a kolejnego podnosił elegancko i robi tak do tej pory Ależ jestem z niego dumna... Tylko jak się podpiera rączkami, to jedną chce prostować i tak jakby samą dłonią się opierać i kończy się to tak, że się chwieje i przewraca na jedną stronę, bo nie może wtedy utrzymać równowagi. Coś z tym zrobić (co? ustawiam mu z powrotem tą rączkę tak jak powinna być, ale zaraz robi to samo)? Czy nie zwracać na to uwagi?
Brawa dla Krystianka za podnoszenie główki. Obserwuj te rączki, ale to raczej nic złego
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Też zakupiłam to krzesełko, a od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...918843426.html
Polecam, bardzo szybko dostałam krzesełko.

Samo krzesełko jest fajne. Czasami mnie denerwuje jak mi się oparcie zatnie i nie mogę obniżyć, ale tak poza tym super. Dodaję też zdjęcie.
Super jest to krzesełko. Czekam na becikowe i jest moje
Cytat:

Dzisiaj mieliśmy robione znowu zdjęcie rtg, ale na obchodzie nikt nawet nie wspomniał, że mamy na to szanse! Ale jestem szczęśliwa!!! Ubieram się i jedziemy po Niuńka.
Wspaniale
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tyle dobrych przepisów podajecue a ja nawet nie mam gdzie tego zapisać...

Angel to dobrze rozumiem ze mleko tez dajesz jej z lyzeczki? Dobrze ze juz nie płacze

U nas nocka okej Jaś ładnie spał. Jutro prxylatuje nasz pediatra i beda z tutejszym naszym lekarzem rozmawiać co dalej.

A i po za tym moj Jaś ma bardzo rzadka grupę krwi
Dobrze, że już lepiej a i pozazdrościć lekarza, to chyba rzadkość by lekarz, aż tak się intresował losem pacjenta. Zdrówka dla Jasia
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
U naj jest do zdecydowaniebunt na mleko zebt dac jej cos innego bo herbatki i soki normalnie z butelki pije
A może jej to mleko nie smakuje? Wcześniej piła? Bo jak ja spróbowałam te Pepti to dla mnie okropne
Cytat:
Super , a jeśli chodzi o Twoją "znajomą" ze szpitala, to nie wiem czy takie osoby powinny mieć dzieci. To, że płakałaś razem z Majeczką jest całkiem normalne i tylko pokazuje jak cudowną mamą jesteś
Cytat:
To brzmi faktycznie jakby było mało mleka, skoro mówisz, że gdy piersi są twarde jest spokój. Nie poddawaj się tylko karm, stymuluj piersi poprzez ściąganie mleczka po kązdym karmieniu. Ja też miałam kryzys, ale piłam karmi i przystawiałam małego bardzo często, teraz znowu pełno mleka, a miałam już straszne flaki
Cytat:

hm... i jak ją tu przenieść? najlepsze, ze jak konczy grać to sie budzi, więc gra już tak 40minut
Słodziutka
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
DJ Pola
Hahaha, ślicznotka
Cytat:
Witam,
Ale dobre wieści
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:22   #3409
kraven
Zakorzenienie

No i w cudowny sposób ciocia Kraven wyleczyła Maksia

Katiem co najmniej 2 tygodnie po antybiotyku można dopiero szczepić.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:24   #3410
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witajcie
przepraszam za nieobecność,ale w weekend nie miałam czasu a teraz mąż ma takie zmiany od 10-18,że jeżdzę do mamy na cały dzień.
Chłopcy zdrowi,u Nas się nic nie dzieje tylko masakryczna zima jest sypie tak masakrycznie,że nic nie widać. Jak ja nie lubię zimy.
Postaram się Was nadrobićdoczytałam tylko,że dzieciaczki wyszły ze szpitala,super

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:25   #3411
LadyBeatta
Zadomowienie

hej
po pierwsze duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow, Dusi, Jasinka dobrze, ze Antos juz w domciu

dzis mija rok, kiedy zrobilam test i zobaczylam 2 kreski bylam wtedy w 5
tygodniu ciazy. kiedy to zlecialo!

nie mam za bardzo czasu, ale ostro Was nadrabiam!
Stary 2013-01-21, 22:38   #3412
marzenka1984
Rozeznanie

Kurczę nie chce mi cytować

Kraven dziękuje
Stary 2013-01-21, 23:00   #3413
anesh_
Zakorzenienie

Katiaska ja mam troche przerwy w wizazu,bo się ucze... Tzn.probuje przynajmniej,bo moje dziecie mi nie pozwala... Wobec tego nie nadrabiam wszystkiego. Napiszesz cos o sobie i swoim maluszku specjalnie dla mnie?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:16   #3414
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Katiaska ja mam troche przerwy w wizazu,bo się ucze... Tzn.probuje przynajmniej,bo moje dziecie mi nie pozwala... Wobec tego nie nadrabiam wszystkiego. Napiszesz cos o sobie i swoim maluszku specjalnie dla mnie?
Jasne po pierwsze powodzenia w nauce i w zaliczeniu Ja mam na imię Kasia i też jeszcze jestem ucząca się, jesteśmy z Trójmiasta. Antoś urodził się 16 września, ciąża i poród bez żadnych probelmów, urodziłam naturalnie. Aktualnie wprowadzamy powoli stałe posiłki do diety cyckowej Mój synuś raczej z tych dorodniejszych, jutro wkleję jakieś foto, bo teraz Tż stoi nade mną, bo chce w czołgi grać
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:25   #3415
kaczuszka69
potworkowa

dziękuję za dostęp do klubu

przepraszam, że mnie tak mało ostatnio albo jakiś skok przechodzimy, albo ząbki idą, bo mała marudna całymi dniami, wieczorami problem z zasnięciem, kręci się godzinę w łóżeczku i w nocy też źle spi...

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:41   #3416
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Koszmar! Straszne A ta matka to jakaś nieludzka! Ja mam łzy w oczach jak widzę cierpiące dziecko, a co dopiero moje!
byłam w pt z koleżanką w kinie na "baby blues" i się poryczałam. całą noc mi sie głupoty śniły. w sobotę też wyłam...
Cytat:
Afternoon nie wiem, co Ci poradzić i jak pomóc... trzymam kciuki, zeby Filipek znów zaczął ładnie jesć, a Tobie mleczka nie brakowało
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Katiem co najmniej 2 tygodnie po antybiotyku można dopiero szczepić.
zgadza sie Zuzia miała 15 dni przerwy po antybiotyku

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:48   #3417
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Jakby mogła to by dwie na raz włożyła. Ehhh, ciężko odgadnąć czasem co może być.
A powiedz mi, po tym jabłku znowu podasz jabłko czy coś innego?
Jutro jeszcze podam jabłko, cały słoik. A pojutrze próbujemy marchewkę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 00:22   #3418
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor dzisiaj miałam Polska nią wolnego Tesciowa z mężem sie zmieniali i nie miałam Neta

Moj Jasiu ma 0 rh - gdzie my z mezem jestesmy plusowcy

Super ze nasze dzieciaczki szpitalowe juz w domku no jeszcze my zostaliśmy.

Dzisiaj byłam pierwszy raz na płazy dopiero po 2 tygodniach nie dxiwne skoro wiekszosc czasu jestem z Jasiem no i po babsu poprawilam sobie humor zakupami

Gda wiem co czujesz bo jak zuza była mała to mieszkaliśmy e Poznaniu i tak oprocz meza nie miałam nikogo wiec czasami miałam wrazenie ze wariuje i sie cofan bo ciagle tylko z zuza gugalam ;p zaraz ci sie lepiej zrobi bo jak zamieniać jeden mleczny posiłek na obiadek to bedziesz miała troche czadu by uciec z domu dasz rade

Dziękujemy dziewczyny za przesyłanie fluifow pozytywnych Jasiowi

Co do wenflonu to tutaj jest masakra pierwszy raz jak stałam i patrzyłem 40 min jak mu die wbijala w żyle i jego wzrok pomóż mi a ja nie mogłam nic zrobic tylko wyłan to teraz uciekam jak najdalej sie da byle nie słyszeć płaczu po wszystkim wpadam i go uspokajam no i ja nie kojarzy mu die z tymi zabiegami.

Ta matka od fb tragedia! Brak słów
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 07:56   #3419
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
To mamy takie same objawy... trudno, zobaczymy... trzeba się przemęczyć, może faktycznie przejściowy kryzys? Ja muszę chyba zacząć więcej jeść, bo chciałam zejść kilka kilo ale to chyba jeszcze nie ten moment.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a ja nadal sama, męża jeszcze nie ma
dziewczyny, znikam na jakiś czas, proszę mnie nie usuwać z listy bo wrócę
przez kilka dni nie będę miała dostępu do internetu a w lutym Tż wyjeżdża na trochę więc pojadę do mamy.
pewnie ze 2 tyg albo więcej mnie nie będzie, już się boję zaległości w czytaniu, pewnie nowa część już będzie
w międzyczasie spróbuję przesłać zdjęcia do prezentacji Katee.
buziaki
Będziemy czekać

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
byłam w pt z koleżanką w kinie na "baby blues" i się poryczałam. całą noc mi sie głupoty śniły. w sobotę też wyłam...

Afternoon nie wiem, co Ci poradzić i jak pomóc... trzymam kciuki, zeby Filipek znów zaczął ładnie jesć, a Tobie mleczka nie brakowało

zgadza sie Zuzia miała 15 dni przerwy po antybiotyku
Podobno film masakra. Mój kolega (z resztą gej) nie mógł się pozbierać przez cały następny dzień. Teraz wiem że na pewno długo tego filmu nie zobaczę.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:31   #3420
afternoon
Rozeznanie

Lourose, no to jedziemy na jednym wózku ja jem normalnie, aczkolwiek w ciągu tygodnia schudłam 1,5 kg może stąd mniej mleka? chocia,z mąż sugeruje, że wg niego nie dojadam

Dzięki za wsparcie w tej materii Dziewczyny, kochane jesteście

A tak w ogóle to witam a rana
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości