|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ja byłam "jadkiem" a Alan to katastrofa mała sie robi i mam piekielnego stresa dlaczego nie chce jesc ![]() Odstawiam kaszki i kleiki i za godzine podamy samo mleko, zobaczymy czy zje. Bedziemy dawac bez zagęszczenia już całkiem jak na razie... Chociaż wątpie czy to pomoze. |
|
|
|
|
#3392 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie narzekaj matka tylko ciesz się luzem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty się nie martw, nadgonisz wszytsko, dasz radę, wierzę w Ciebie ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Iwa Matiemu daję te same smaki, aż się z nimi oswoi. Na razie dostaje jabłko samo, z bananem, z brzoskwinią, winogronem, marchewką, zupę marchewkową, jarzynową, ziemniaki z dynią. Pokarmami zielonymi ziemniaki ze szpinakiem i brokułami pluje na odległość więc u nas szkoda wydawać na nie pieniądze I tak na zmianę. Do końca 5 tego miesiąca będzie miał te, później dostanie kolejne plus mięsko i może wprowadzę kaszkę rano.Iwoncia Ty na zdjęciu taka jesteś pyzata jak większość dzieci a Alanek to jak dla mnie takie bardzo wyraziste dziecko. Ma szczególne rysy, takie już dorosłe, no jest taki... taki po prostu Alanek. Nie typowy, ten uśmiech, dziureczki w policzkach, usteczka, no taki jest inny niż większość pyzatych maluchów. |
||||||||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ale mi pediatra mówiła ze jak temperatura powyzej 38 to wtedy cos na zbicie temperatury.
|
|
#3394 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super ! PS. To normalne że Ci łzy lecą na widok bólu dziecka, a ta kobita z sali to jakaś poperdolona. Cytat:
Do tego teraz ssie przez jakiś czas, nagle odrywa się od piersi i np. zaczyna gapić w lampę. Potem znów chwyta, puszcza, chwyta, puszcza nie zasysając się, łapie nerwa, i pręży jak przy kolce Wtedy zmieniam jej pierś i zwykle to pomaga, więc może faktycznie jest pusta Cytat:
Ech, żeby moją coś tak usypiało .... też mam rainforest ale za nic nie chce na niej spać ;-) |
||||||
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Lourose u mnie zmiana piersi nie pomaga
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mamy kolędę między 20 a 20:30
|
|
#3397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też się zdarza płakać ze zmęczenia, bezradności i nerwów... a tam płakać, ja po prostu czasem wyję prawie tak samo głośno jak Lena... Lena ma wiele wad ale nocki mamy piękne od samego początku. nawet gdy karmiłam ją piersią w nocy jadła góra 2 razy i to praktycznie przez sen. teraz też zasypia w trakcie jedzenia, odkładam ją i mam spokój do rana. buzi się raz, dwa razy , wciągnie ekspresowo butlę i dalej śpi. czasem nawet prześpi do rana. ale w dzień nie śpi prawie wcale ![]() Cytat:
![]() najpierw w jednej, potem w drugiej. aż mi łzy w oczach stały jak na to patrzyłam... Cytat:
![]() co jakiś czas sprawdzam, by czegoś nie przeoczyć. na szczęście nie idzie w górę, oby tak zostało ![]() można podać czopek lub zawiesinę, ja mam nurofen |
|||
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika strasznie pozno u Was ksiadz chodzi.
My mamy kolęde w sobotę do południa.
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
wow, jaki podobny synuś do ciebie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na razie śpi, jak się obudzi na jedzenie zmierzę mu bo niestety mam termometr do dupki a nie bezdotykowy. |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Pomiar w pupie jest u takich małych najlepszy. Tylko trzeba pamiętać, żeby odjąć 0,5 stopnia!!! Pamiętasz o tym Marzenka
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nadal sama, męża jeszcze nie ma
![]() dziewczyny, znikam na jakiś czas, proszę mnie nie usuwać z listy bo wrócę przez kilka dni nie będę miała dostępu do internetu a w lutym Tż wyjeżdża na trochę więc pojadę do mamy. pewnie ze 2 tyg albo więcej mnie nie będzie, już się boję zaległości w czytaniu, pewnie nowa część już będzie ![]() w międzyczasie spróbuję przesłać zdjęcia do prezentacji Katee. buziaki |
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zdróweczka dla naszego Jaska kochanego.
Cytat:
Matko ale mi ślinka cieknie - tyle przepisów super. Ja właśnie robię sos serowy bo mam mascarpone z terminem ważności do dzisiaj i ser pleśniowy. |
|
|
|
|
#3404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że doszłaś czemu tak krzyczy Cytat:
Cytat:
trzy strony mi zostały do nadrobienia ale nie dam już rady zmykam się myjać i spać oczy mi się same zamykają dobranoc |
|||
|
|
|
#3405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propo glutenu to prosiłam męża o te herbatniki z hippa. I kupił, ale tam napisane, że od 7 miesiąca. I nie wiem czy przez ten gluten czy jeszcze coś innego. Gda o tych pisałaś?? Dziewczyny może się któraś orientuje po jakim czasie po antybiotyku mogę iść na szczepienie? ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Agaton gdzie Ty nam uciekasz? jedź - postaraj się odpocząć
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
Kraven nie wiedziałam o tym, że się odejmuje 0,5 stopnia
czyli wynika z tego, że wszystko ok jak macam mu polisie to nie ma ciepłych ani czółka.
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katiem te do mleczka z hippa przy wprowadzaniu glutenu to te:http://hipp.pl/zywienie-0-1/produkty...category%5D=38
|
|
#3408 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z wieczora
Ostatnio głównie podczytywałam bo kończyłam pracę, a promotor mnie olał trochę i kazał pełno rzeczy dopisać a do 30 muszę oddać, bo inaczej powtarzam rok. Już mam dosyć tych studiów. W ogóle złapałam doła... i się czuję złą matką a jutro idziemy na wizytę do neurologa, więc proszę o trzymanie kciuków.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a i pozazdrościć lekarza, to chyba rzadkość by lekarz, aż tak się intresował losem pacjenta. Zdrówka dla Jasia Cytat:
Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hahaha, ślicznotka ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
No i w cudowny sposób ciocia Kraven wyleczyła Maksia
![]() Katiem co najmniej 2 tygodnie po antybiotyku można dopiero szczepić.
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
przepraszam za nieobecność,ale w weekend nie miałam czasu a teraz mąż ma takie zmiany od 10-18,że jeżdzę do mamy na cały dzień. Chłopcy zdrowi,u Nas się nic nie dzieje tylko masakryczna zima jest sypie tak masakrycznie,że nic nie widać . Jak ja nie lubię zimy.Postaram się Was nadrobić doczytałam tylko,że dzieciaczki wyszły ze szpitala,super |
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
hej
po pierwsze duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow, Dusi, Jasinka ![]() dzis mija rok, kiedy zrobilam test i zobaczylam 2 kreski bylam wtedy w 5 tygodniu ciazy. kiedy to zlecialo! nie mam za bardzo czasu, ale ostro Was nadrabiam!
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę nie chce mi cytować
![]() Kraven dziękuje |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Katiaska ja mam troche przerwy w wizazu,bo się ucze... Tzn.probuje przynajmniej,bo moje dziecie mi nie pozwala... Wobec tego nie nadrabiam wszystkiego. Napiszesz cos o sobie i swoim maluszku specjalnie dla mnie?
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po pierwsze powodzenia w nauce i w zaliczeniu Ja mam na imię Kasia i też jeszcze jestem ucząca się, jesteśmy z Trójmiasta. Antoś urodził się 16 września, ciąża i poród bez żadnych probelmów, urodziłam naturalnie. Aktualnie wprowadzamy powoli stałe posiłki do diety cyckowej Mój synuś raczej z tych dorodniejszych, jutro wkleję jakieś foto, bo teraz Tż stoi nade mną, bo chce w czołgi grać
|
|
|
|
|
#3415 |
|
potworkowa
|
dziękuję za dostęp do klubu
przepraszam, że mnie tak mało ostatnio albo jakiś skok przechodzimy, albo ząbki idą, bo mała marudna całymi dniami, wieczorami problem z zasnięciem, kręci się godzinę w łóżeczku i w nocy też źle spi...
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadza sie
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
dzisiaj miałam Polska nią wolnego Tesciowa z mężem sie zmieniali i nie miałam Neta Moj Jasiu ma 0 rh - gdzie my z mezem jestesmy plusowcy Super ze nasze dzieciaczki szpitalowe juz w domku no jeszcze my zostaliśmy. Dzisiaj byłam pierwszy raz na płazy dopiero po 2 tygodniach nie dxiwne skoro wiekszosc czasu jestem z Jasiem no i po babsu poprawilam sobie humor zakupami Gda wiem co czujesz bo jak zuza była mała to mieszkaliśmy e Poznaniu i tak oprocz meza nie miałam nikogo wiec czasami miałam wrazenie ze wariuje i sie cofan bo ciagle tylko z zuza gugalam ;p zaraz ci sie lepiej zrobi bo jak zamieniać jeden mleczny posiłek na obiadek to bedziesz miała troche czadu by uciec z domu dasz rade Dziękujemy dziewczyny za przesyłanie fluifow pozytywnych Jasiowi Co do wenflonu to tutaj jest masakra pierwszy raz jak stałam i patrzyłem 40 min jak mu die wbijala w żyle i jego wzrok pomóż mi a ja nie mogłam nic zrobic tylko wyłan to teraz uciekam jak najdalej sie da byle nie słyszeć płaczu po wszystkim wpadam i go uspokajam no i ja nie kojarzy mu die z tymi zabiegami. Ta matka od fb tragedia! Brak słów |
|
|
|
#3419 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
Lourose, no to jedziemy na jednym wózku
może stąd mniej mleka? chocia,z mąż sugeruje, że wg niego nie dojadam![]() Dzięki za wsparcie w tej materii Dziewczyny, kochane jesteście A tak w ogóle to witam a rana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Mąż ma teraz dużo pracy, nie ma go, a mały sobie wymyślił, że tylko dwie drzemki na dzień będzie miał... I jeszcze taki mróz mamy, że nie chce mi się na spacer chodzić. Mam ochotę gdzieś sobie wyjść bez dziecka! Dobrze, że jutro do szkoły idę...
do tej pory odmawiał mm, wczoraj mąż wysunął hipotezę, że może Młody wkurza się, bo za mało leci...zrobiłam butlę i zrezygnowana podałam, a Filip jak chwycił to wydudnił całą butlę. Dzisiaj znowu pięknie wypił - zero prężenia się, płaczu. A przy cycu dalej jazda
nie logicznie tak teraz patrze

czyli wynika z tego, że wszystko ok