|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Jednak już do samochodu nie doszłam, po 3 krokach już byłam na śniegu na pieska. Dobrze, że na SR Kinga kopała. Nic to, bo jeszcze po zajęciach podeszłam do położnej pożalić się. Kochana kobieta wzięła mnie na kozetkę i słuchałyśmy serduszka ![]() Dziewczyny, jak nie musicie to siedzieć w domku proszę
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa i zapomniałam cały dzień coś chciałam wam napisać
pozostało 70 DNI ![]()
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak sobie radzicie z rozstepami? Mi sie pojawily na brzuchu i z dnia na dzien sa coraz wieksze.
I jeszcze jedno pytanie do was. Co jest najlepsze na skurcze lydek? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2915 |
|
Przyczajenie
|
Ja wypiłam jednym duszkiem, aż się piguła zdziwiła.. Słodkie strasznie, ale jakoś przełknęłam. Wynik miałam tylko po 2h. Mój zabrał mnie do domu. Po tym poczułam się strasznie ospała i zasnęłam. Na badanie ledwo wstałam, jak z niego wróciłam, to znów do łóżka i spałam parę godzin. Wynik po 2h miałam jakoś 68 a na czczo 77.
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w DE -na www.baby-markt.de jest wlasnie promocja - Pampersy rozmiar 1, 25 sztuk za 1€ (mozna zamowic 3 opakowania, od kwoty 20€ przesylka gratis)
![]() http://www.baby-markt.de/Markenshop-...25-Stueck.html
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jelp jest ok
|
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję i doskonale rozumiem, co czujesz, bo ja też przed kilkoma godzinami odebrałam wyniki
Cytat:
Cytat:
Mnie się robiło słabo, ale na szczęście TŻ był ze mną, więc pół godziny spędziłam w półśnie oparta na nim i całe szczęście zrobiło mi się lepiej. A kubas dostałam ogromny! W rossmannie jest promocja na proszek Lovella, chyba właśnie to kupię na początek.
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2921 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
duży maluszek !Cytat:
ciary mnie przechodzą jak to czytam.... a co dopiero miałabym oglądać .... masakra , już wszystko mnie boli , a słowo krocze wywołuje u mnie spazmy , a nacinanie , masowanie krocza .to tyle ,dodam ,że już to wszystko 2 razy przeżyłam - ale słowo daję :do teraz nie wiem jak?wariatki Cytat:
Cytat:
choć tym stwierdzeniem "na śniegu na pieska " mnie rozbawiłaś ... Cytat:
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle
widzisz - ja to odczulam Telepatycznie ze juz pora na kolejna dawke Humoru no a tak Btw - wrocili i zrobili zapiekanki - zjadlam 3 !!! nie wiem co dzis mam z ta 3 |
|
|
|
|
#2923 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
dla synka!Cytat:
![]() Nestelle, nie jesteś gruba, tylko w ciąży
|
||
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy Sławek też już taki jest, ale może lepiej nie, bo chciałabym urodzić w terminie ![]() Trzymam kciuki za szyjkę! kyokushinkai Na rozstępy nie ma jednego lekarstwa. Polecam nawilżanie balsamami i/lub oliwkami na rozstępy. Ja używam od początku ciąży (a raczej jak trzeba od 4mc) Ziaji Mamma Mia i chociaż mam nawilżoną i jędrną skórę to i tak rozstępy się pojawiły, bo mały ulubił sobie jedno miejsc do siedzenia. A na skurcze, nawet w łydkach, magnez ![]() Jutro będę chyba czołgać się do przychodni na badania. Masakra jak tam ślisko!
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-21 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
no nic moje drogie panie
![]() Lecem spać - jutro na 13 do lekarza by udało mi się załatwić z L4 tak jak chceoczywiście my tez trzymamy za wasze jutrzejszebuziole i uważajcie tam na siebie na tej ślizgawce |
|
|
|
|
#2926 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje Kawal chłopaCytat:
? Tzn., któraś z mamus tak pisala ale nie wiem któraCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2928 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój w podobnym wieku a ma ok. 1,6kg![]() Cytat:
![]() No, nadrobiłam Dziekuję Lasencje za kciuki Jedyne "ale" to to, że sprawdzała przepływy w tętnicach macicznych i po prawej stronie jest w normie ale po lewej "podwyższony opór naczyniowy PI 1,6" no i kazała mi codziennie mierzyć cisnienie i przyjść do kontroli w nastęny czwartek Kurcze... niby cisnienie zawsze mam ok... No ale powiedziała, że trzeba będzie kontrolowac i cisnienie i wagę malucha. No więc chyba jutro muszę nabyć ciśnieniomierz![]() a tak poza tym to w końcu mam jakies fotki buzi malucha ![]() Potem pojechalismy do Lidla, bo miałam nadzieję, że upoluje ten dwupak body, ale niestety lipa Same różowe zostały... Z tych chłopięcych w sumie były jeszcze te welurowe pajacyki i kompleciki, ale za 19.90 to stwierdziłam, że wole w Smyku cos kupić skoro piszecie, że są wyprzedaże
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-01-21 o 23:03 |
|||
|
|
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na skurcze to magnez a na rozstępy tylko cud, niestety jak mają być to będą, najważniejsze natłuszczać brzuch, byle czym Cytat:
![]() u mnie już tylko 39 dni do P ))Cytat:
za wizytę koleżanka też mówiła że w lidlu u niej wszystko wykupione
|
|
|
|
#2930 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać że mały leży głową w dół więc ok
![]() i musze wstawać o 5 rano żeby zażyć isoptin a o 5:15 fenoterol Cytat:
ja miałam 2 lata temu a teraz nie wyszedł.. ale poproszę gina żeby mi jeszcze zrobił badanie ![]() co do kolezanki to masakra.. nie dlatego że chciała wywołać poród, tylko z jakiego powodu chciała to zrobić Cytat:
![]() akurat pampers to taki wynalazek który tylko pomaga i w niczym nie szkodzi.. nawet Ci co żyją ekologicznie stwierdzili że prąd, woda i proszki do wyprania pieluch są mniej ekologiczne niż pampersy ![]() a pieluchy tetrowe zawsze się sprzydadza jak np. dziecko ulewa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze żebyś się czuła komfortowo.. ja jak leżę zbyt płasko w wyprostowanymi nogami to w momencie czuje spinanie brzucha i wiem że muszę zmienić pozycje albo chociaż zgiąć nogi i jest ok ![]() na plecach to płasko na plecach, a na pół siedząco to co innego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w 23tc i ważył 680g.. fajnie że smyk jest duży ale kurcze jak ja go urodzę.. ![]() wogole? Czy poprostu zwykłe płyny? Bo sama się nad tym zastanawiam ![]() Cytat:
Super że maluch zdrowy ![]() A maluch może spokojnie jeszcze przytyć ja osobiście jestem dumna z mojego ale trochę przerażona... ![]() Nestelle pięknie wyglądasz! |
|||||||
|
|
|
|
#2931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
body szerokie pod szyją, kupiłam młodej kiedys takie własnie z lidla, jedno ramie jej wystawało tak było szeroko pod szyją, a pajace welurowe nie rozpinane w kroku, wiec po co sie męczyć jak mozna kupic bardziej praktyczne wogole to ja jestem maniaczką ułatwiania sobie życia; poluje na kopertowe body, roozpinane w kroku spodnie, obowiazkowo, i wogole rzeczy nie zapinane na pleckach do momentu az dziecko siedzi, pamietam kiecki dla noworodków zapinane na guziki na całej długości na plecach albo ogrodniczki rozpinane tylko w ramiączkach, kto to wymyśla??
|
|
|
#2932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko z tego co zrozumiałam to na te przepływy rózne rzeczy mogą mieć wpływ a m.in. chyba za wysokie cisnienie... A za wysokie cisnienie, no to wiadomo - bardzo niebezpieczna sprawa w ciąży. Dlatego też mam przyjść na kontrolę za 1,5tyg i ona jeszcze raz to sprawdzi. Ja myślę, że ona te przepływy tez z tego wzgledu sprawdzała, że mały jednak niezbyt duzy jest No ale ważne, że w normie. Mi się od początku marzył malutki (ale oczywiście zdrowiutki) bobasekCytat:
|
|
|
#2933 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Chanel, flamaster, corka_rosy bardzo ładnie wyglądacie
Witam nowe mamusie! Cytat:
![]() A teraz nie piję już nawet Inki, tylko kakao (żeby uzupełniać żelazo). Cytat:
jak przygotowania nabrały rozpędu.Cytat:
Cytat:
![]() Jak to moni_ka.g pisała głowa paruje od planowania i zastanawiania się co, jakie kupić ![]() Co o dodatków to ja na samym początku byłam zachwycona baldachimem nad łóżeczko - fakt, wygląda to pieknie, ale jak poczytałam to niewiele to daje. Na dodatek mam alergię na kurz, więc mały też może mieć a taki baldachim to siedlisko kurzu. A jakbym miała to co po chwilę prać i prasować - ooo nie, za wygodna jestem Poza tym mamy mały pokoik, więc takie wypasione łożeczko może przytłoczyć pokój.Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() -------------------- Pytanie: jak wcześnie powinnam pomalować pokój dla małego? Słyszałam, że 6 tygodni przed wystarczy, jak myślicie ?? |
|||||||||
|
|
|
|
#2934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ależ jestem zła
miało być wenge a jest sosnowe-wygląda jakby w ogóle nie było pomalowane ![]() jakbym chciała taki kolor to bym kupiła u kogo innego tańsze, bo akurat w tym odcieniu sa najtańsze tż mówi, że nie opłaca się odsyłać, bo będziemy musieli pokryć koszty przesyłki itd twierdzi że pomaluje mi na jaki chcę kolor ale ja tak nie chce. dlaczego niby mamy jeszcze tracić pieniądze na farbę? zamawiałam taki a nie inny kolor i taki chcę i już będę do nich pisać, ale dopiero wieczorem, bo chcemy najpierw wypakować te łóżeczko i sprawdzić w ogóle czy wszystko z nim ok, bo jeśli miałoby zostać to wole stoczyć jedną batalię z tą firmą a nie dwie jak można tak denerwować kobietę w ciąży już nasłałam myszy na tą firmę, niech im tak wszystko pogryzą ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i dla dużego małego a dlaczego masz rodzić w 37tc? będą wywoływać, robić cesarkę czy w sensie, że prawdopodobnie naturalny wcześniej się zacznie?Cytat:
w mieszkaniu, które wynajmujmy mamy ochydną wannę, która ma jakieś dziwne przebarwienia i ciągle wygląda jak brudna mimo tego, że jest czysta i śniło mi się kiedyś, że synek powiedział, że nie ma zamiaru się w takiej wannie kąpać więc póki co mu oszczędzę tej "przyjemności" ![]() Cytat:
![]() fajnie, że masz takiego czujnego lekarza ja nawet nie słyszałam o takim badaniu
|
|
|
#2935 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A pewni jesteście że jak się reklamuje w sklepie internetowym, to kosztów nie ponosi sprzedawca ? poszukajcie info w sieci, bo wd mnie może być inaczej.. A z ciekawości powiedzcie doświadczone Mamy, ile kg spadło Wam zaraz po porodzie, czytam wątek styczniówek i tam każda się zaraz mieści w spodnie przed ciąży..jestem w szoku... . jakoś mi się nie widzi żebym 3 dni po się w swoje zmieściła ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- kwiatuszku na szybko poszukałam, Twój TŻ nie ma racji w przypadku uzasadnionej reklamacji koszty przesyłki ponosi sprzedawca, pod spodem link i opis sytuacji http://reklamacjatowaru.pl/poradnik/...-w-internecie/ nie ustępujcie - czasu trochę jest niech wymienią łóżeczko, albo zwrócą Wam kaskę. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- I jeszcze z allegro http://allegro.pl/help_item.php?item=3552 Kto pokrywa koszty wysyłki w przypadku reklamacji towaru z tytułu niezgodności z umową? Jeżeli reklamacja została uznana, sprzedający ma obowiązek zwrócić koszty przesyłki towaru. W przypadku odrzuconej reklamacji koszty przesyłki pokrywa kupujący.
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki, na razie dam jeszcze szanse tej ikei, moze ktos dziwnie spanikowal z tym producentem i jednak nie bedzie tak zle z tymi dostawami Jest jeszcze 2,5 miecha teoretycznie
|
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry z zasypanego na bialo Wolfsburga
![]() Pozniej zagladne na forum, a teraz uciekam do dermatologa... ciezko sie wstaje tak wczesnie rano, kiedy trzeba... ![]() Do pozniej
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma opcji, zebym jeszcze dziecko tam targala, o nie.
|
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Doturlałam się na badania i z powrotem. Na szczęście praktycznie nie było ludzi więc nie stałam w kolejce i szybko się uwinęłam. Chociaż nie będę ukrywać, że tak się zmachałam w tym śniegu, że musiałam na chwilę przystanąć i pooddychać- myślałam, że urodzę pod Lidlem
![]() Smutna wiadomość jest jednak taka, że mój lekarz prowadzący pracuje w przychodni do 18 lutego.... Buuuu..... Muszę go zapytać co potem, ale chyba będę do niego chodzić prywatnie. Nie chcę zmieniać lekarza na miesiąc przed porodem. Wczoraj złapał mnie jeszcze krótki skurcz. Hasło męża: Mogłas mnie zawołać! Tak, przecież będę go wołać gdy stoję w łazience próbując zdjąć majtki i to już w połowie naga. Ciekawe w czym by mi pomógł
|
|
|
#2940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak juz po 1,5 miecha napisali dumni z siebie, ze wyslali juz wlasciwa przesylke, to maz im odpisal, zeby nie byli z siebie tacy zadowoleni, bo po 1,5 miecha to juz moze rozmiar znowu nie pasowac - w koncu to ciazowe !!! A przedtem im pisal z grozbami, ze pewnie wczesniej urodze, niz te getry dostane ![]() Ale z lozeczkiem o tyle gorzej, ze przesylka pewnie wiecej kosztuje, no ale moim zdaniem powinni oni zaplacic, ich wina i to ewidentna - venge a sosna
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

12-08-1997

nie wiem jakim cudem taki kolos... jeszcze gin mówił że USG nie jest dokładne ale później zbadał mi brzuch i stwierdził że faktycznie jest to dzidziuś na 2,5 kg.. ale mam się też przygotować że będę rodzić w 37tc więc może tak dużo nie przytyje 

, masowanie krocza
.to tyle ,dodam ,że już to wszystko 2 razy przeżyłam - ale słowo daję :do teraz nie wiem jak?

by udało mi się załatwić z L4 tak jak chce
? Tzn., któraś z mamus tak pisala ale nie wiem która
najważniejsze żebyś się czuła komfortowo.. ja jak leżę zbyt płasko w wyprostowanymi nogami to w momencie czuje spinanie brzucha i wiem że muszę zmienić pozycje albo chociaż zgiąć nogi i jest ok