|
|
#2491 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Jak po raz kolejny czytam, co Miko wyprawia, to jednak nie powinnam narzekać na swoje. Rozrabiaka jest, ale zdecydowanie mniejszy. No gwiazda... super fotki Cytat:
![]() A u nas? A żyjemy sobie. Tak w skrócie... Michał gaduła, buzia mu się cały dzień nie zamyka, a i w nocy przez sen gada. Z niemowlęcego darcia się, nadal nie wyrósł i kilka razy dziennie mu się zdarza. Aktor niezły, nie wiem, jak udaje mu się te "sztuczne" łzy wytworzyć. Pomiędzy jednym a drugim wyciem potrafi być grzeczny jak aniołek. Ogólnie jest dzieckiem bardzo pogodnym i uśmiechniętym, tylko właśnie te napady marudzenia i wrzasku. Po tacie odziedziczył zamiłowanie do niszczenia zabawek. Od ponad roku, niezmiennie fascynują go pociągi. Nadal warzywny (i nie tylko) niejadek, za to kocha serki homo, pierogi ruskie, maślankę, czekoladę i soki Leon w tubce. Teraz zima i trochę się nudzimy, w oczekiwaniu na wiosnę i nasze wypady rowerowe. Na wszelkich wycieczkach nie poznaję swojego dziecka, taki grzeczny ![]() A ja, podobnie jak kilka dziewczyn z naszego wątku, próbuję wyszczuplić się o kilka centymetrów. Tylko trochę innym sposobem, bo bez diety (kocham jeść), samymi ćwiczeniami. A do Janowa Lubelskiego? Cytat:
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Evi super,że udało Ci się tak fajnie cenowo buty trafić,ale Ty to masz szczęścia do takich rzeczy
Izz i co?trafiłaś na te trampki hello kitty z biedry?ja obleciałam dwie i nic,numeracja zaczynała się od 31 ![]() wzięłam małej 20 bloków,8 paczek kredek bambino,bo mała dużo bardziej woli rysować nimi niż ołówkowymi i bardziej jej one też smakują ![]() No i te klocki drewnanie(alfabet)wzięłam .W lidlu kupiłam jej 2x2 pack puzzli i dziecko przeszczęśliwe.
|
#2493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojegotowanie.pl/ http://przepisy.magazyn-kuchnia.pl/p.../0,121903.html http://www.polska-gotuje.pl/przepisy te gazety kupuję nie można łączyć ogórka z pomidorem bo ogórek zawiera jakis enzym który niszczy witaminę C ,nie można też łączyć pomidora z twarożkiem bo wytwarzają się jakieś szkodliwe dla stawów związki ,jak ktoś tak je często to może zaszkodzić. Wasze śniadania to chyba bym się nie przyzwyczaiła ,za ciężkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja niestety też kocham jeść ,dlatego się męczę . Zazdroszczę Aśce i Anie że mogą jeść ile chcą i są szczupłe ![]() ja mam do roztocza tez mam ponad 600 Cytat:
![]() Ja zamiast bloków kupuję paczkę papieru do ksero,te bloki dzisiejsze niewiele grubsze. Wczoraj mnie dosłownie ścięło o 22.Nawet nie wiem czy Miko się budził w nocy na siku bo nic nie słyszałam ,ale za to o 5 sie obudził zlany po pachy ,przez pampka przeciekło a tyle co przedwczoraj pomyślałam że może zdejmę pampka ,jak tylko tak pomyślę to on mi natychmiast przypomni że lepiej nie.Śniegu nawaliło przez noc ,zaspy ponawiewało ,dzieciaki będą miały radochę. |
|||||
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kredki to u nas migiem schodzą,bo Nina większość gryzie ![]() Chociaż zrobiła mega postęp w kolorowaniu,bo pilnuję linii i stara się kolorować obrazek,a nie wszystko dookoła oj ja sobie też zazdroszczę jak patrzę jak wy się męczycie tak jedzenie to jednak największa przyjemność w życiu Libra a jak do wody dodałam cytryny to normalnie mam co rano napój bogów-pychota straszna.
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja taki napój bogów robię latem do picia ,zwykłą kranówa przegotowana ,zalewam 2 dzbanki ,miód,cytryna i pychota
|
|
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
lind, świństwo straszne, chamstwo w państwie
Cytat:
oluś, nie ma na co czekać-idź po pomoc koniecznie i szybko-tak jak pisze april, teraz są dobre leki, po to żeby pomóc i żyć normalnie (na tyle ile to możliwe) Cytat:
![]() 8 paczek kredek, ładne ma zejście Ja też wzięłam młodej 2 opakowania tych puzli na tacce z lidla, ale dołożę jej do prezentu na urodziny
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Libra na kazdego przyjdzie pora zwolnionego metabolizmu
i Ana bedzie miala za swoje :PJa sie dziwilam ze mojej babci talerz zupy starczyl na caly dzien,i chuda nie byla. Z wiekiem mozna coraz mniej ![]() Ja dzisiaj z chlopcami ide do dentysty. Maly tylko takie pokazanie sie zeby milo kojarzyl(co 6mc sie staram) A starszy po zeszlorocznym wypadku co mial wszystkie zeby luzne,dwojeczka gorna mu krzywo sie ulozyla i tak do poziomu lekko ciagnie . Po tym jak sie ostatnio o aparatach nazebnych naczytalam wole niech dentysta przy tym jednym zadziala niz potem na cala szczenke
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas zima piękna za oknem, dobrze że nie muszę autem wyjeżdżać Sypie u nas takie drobne i śliskie, białe coś. Na termometrze -7 st.Cytat:
.To ja juz wiem dlaczego tych bloków ani kredek nie było, Ana mi wykupiła ![]() Ja wzięłam tę masę plastyczną drobniutką i zestaw do zrobienia zwierzątek. Cytat:
Też taką wodę robię ale na bieżąco. A gdzie Sara ? Bao ?
|
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to o uodzinach nie myślę,moje dziecko jest tutaj ostatnie to jeszcze mam kupe czasu ![]() Cytat:
![]() wczoraj jedna 12-stka,najszczuplejsza z nas wszystkich-same kości dosłownie podeszła do mnie i mnie objęła i mówi"jezu Anka Ty to sam szkielet,nawet dupy nie masz(a mam) a sama wygląda jakby ją głodzili ![]() ale fakt faktem poszło mi z wagi ostatnio przez to niejedzenie zębowe,bo opięte wszystko leci mi z dupska ![]() a nawet jeśli to co się poobżeram to moje
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie gdzie bao i sara?
oliwka, jak danio? megi, jak biedron? aneczka, a maciuś? a u nas w nocy była awaria-wyłączyli prąd i nie mieliśmy ogrzewania-czułam w nocy, że coś zimno, ale mi ogólnie zimno ciągle....nad ranem tż wstał i zobaczył że kaloryfer zimny. A noc była wyjątkowo zimna, poranek zresztą też....szykowanie poranne upłynęło w blasku świec , a jak się malowałam to tż mi dodatkowo latareczką świecił .Nawet do przedszkola wyszłyśmy wcześniej żeby w tej kostnicy nie siedzieć. Już naprawili, ale i tak się namarzliśmy
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Evi uswiadomilas mi ze juz nas urodzinki kolejne gonia :/
Ja chyba pomysle o jakims prezencie praktycznym np na dzialke domwk lub zjezdzalnia od razu zajaczkowo,na tyle wytrzymale zeby starszy tez mogl sie pobawic. Libra powiedz mi jak te plytki co masz sie spisuja? Ty masz chyba takie nierowne?bo my stoimi przed wyborem fajne takie sliskie lub bardzo fajne takie troche jak kamien. Te drugie drugi raz taka cene maja,i niby jestem zdecydowana ale boje sie jak to w uzyciu?. I poradzcie mi czy do prysznica standard ten z ta sluchawka czy z deszczownica ? No i jeszcze jedno pytanie ile placilyscie za kladzenie plytek? O moj tz z moim tata wszystko porobia tylko moj tz boi sie klasc plytek i woli kogos zatrudnic,to pewnie jakos za matr licza? Po 10lutym ruszamy z demolka lazienki to malo czasu zostalo
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się nad tymi z minnie,ale bałam się,że Nina stopy w nie nie zmieści,bo często tak jest przy tego typu tenisówkach.W zeszłym roku kupiłam bez mierzenia jedne w ciemno przez wzgląd na niebywałą urodę i dupa-mała ani razu ich nie włożyła,bo stopa za gruba.
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
madzia, ja mam na podłodze w przedpokoju i w kuchni na ścianach i podłodze płytki z lekko nierówną powierzchnią (takie typu kamień) i drugi raz bym wzięła gładkie jednak
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- a w rossie do 26.01 -40% na wszystkie podkłady
|
|
#2504 | |||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, jak nasze chore dzieci i dorośli ?
Cytat:
Cytat:
A to przecież już, tuż, tuż.Moim zdaniem do deszczowni potrzeba więcej miejsca niż do tradycyjnego prysznica. One zawsze tak mocno są wygięte i jakby "wychodzą" ze ściany i sięgają drzwi kabiny. Prysznic można kupić z opcją deszczowni takiej troszkę mniejszej. Można regulować strumień wody a i "słuchawka" też jest większa. Cena położenia kafelek jest bardzo różna, zależy od powierzchni (niekoniecznie mała znaczy tanio), rodzaju płytek itp. Wiem też że niektórzy podejmują się wyłącznie całej roboty, od początku. Teraz to chyba Dusiaczka najbardziej w temacie ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
#2505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje, coś lepiej dziś? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale śniegu, kto chciał zime?? Monka! ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Evi głosować nadal tak? bo ja wiernie klikam. |
|||||
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Evi a patrzyłaś na rękawiczki w lumpku? Ja też niewiele kupiłam, sporo dostaliśmy, część w lumpie...
U mnie kredek i bloków pełno było, trzeba było mówić W lidlu chętnie bym wzięła puzzle 1000el... Byśmy mieli co robić przez dłuższą chwilę. Ale kurcze nie chce mi się jechać Do urodzin też mamy jeszcze daleko ale mimo że Misiek zabawek aż tak dużo nie ma to ja nie mam pomysłu... Madzia my z deszczownicy bardzo mało korzystamy. Ja chyba ostatnio jak zwykła słuchawka się zepsuła a nie po drodze po nową nam było przez kilka dni ![]() Płytki w łazience mam jasne i lekko chropowate i to najgorszy błąd. Wydaje się że ciągle brudno Śniegu znów nasypało
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Libra akurat na czasie dotyczy złości u dzieci http://dziecko.onet.pl/78820,6,10,at...1,artykul.html
Młoda jak ząb a właściwie Ty po jego usunięciu ?
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, jestem, czytam ale czasu na pisanie niewiele mam
u nas też bunt, ale chyba 2 latka dopiero teraz, bo przeca grzeczne dziecko miałam od niedzieli sika "jak tatuś', już nie siada na desce ale dzyndzla muszę mu trzymać Iza nie chce już za długo sama sobą się zajmować, więc zajmuje mój czas, teraz ma jakiś kryzys - nie chce z butelki mleka pić, ryje jak bóbr, zasmakowała innych rzeczy to mleko jest be ale wciskam sposobem, albo na śpiąco Ehh nawet nie wiem co pisać, wypadam z rytmu jak nie piszę na bieżąco ![]() aaa w sobotę kupiliśmy kanapę, stół i krzesła, przyjdą w sobote, więc wreszcie salon będzie salon przypomniał...jeszcze tylko dywan niebieski kupię i jakiś tryptyk też niebieski, bedzie chyba ładnie
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj juz spoko, wzielam na noc tabsa albo chyba bardziej ze strachu ze bedzie bolalo, bo czulam zemi tam gmerali ale nie bolalo jakos specjalnie... tezet sie wkurzyl ze mi wczesneij rtg nie chcial zrobic - upomnialam sie - ale klocic z facetem sie nie bede skro mowi ze widzi zab na wierzchu - to w takich przypadkach rtg nie robi bo nie ma potrzeby - przez to jeszcze wiekszy strach bo tezetowi tak wyrywal i roztrzaskal cala 8 bo korzenie jak kotwica zadzialaly ale to kilka lat do tylu;/ wcisnal mi tam jakies gabki ze srebrem i niby ma to sie z nimi zespolic a one sie rozpuszcza...
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Bao pisz czasem co u Was, nawet jak w aktualnych tematach nie jesteś
Jak widać u każdego przychodzi czas "buntu" choć nie zawsze wszyscy to samo mają na myśli ![]() Iza rośnie to i mniej śpi a wymaga więcej uwagi. Młoda nie znam się na usuwaniu "8" ale zawsze domniemywam że doktor wie co robi. Chyba pisałaś że widziałaś korzenie to chyba nic Ci nie zostało a i jak nie boli to bardzo dobry znak
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
niee u mnie calutki zab wyszedl ladnie... troche dlugo rwal bo dlugi byl..
tylko ten sam tezetowi rwal z takimi samymi przekonananmi jak u mnie i mu sie roztrzaskal a tezet pozniej musial miec dlutowane, a gdyby mu rtg zrobil to od razu byloby wiadome ze chirurgicznie trzeba usunac
|
|
|
|
#2512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam deszownice i też jestem zadowolona , być może trudność sprawi spłukiwanie po myciu kabiny ale ja akurat myję wodą z octem więc nie jest to jakaś agresywna chemia ceny za kładzenie to nie wiem bo my wszystko sami robilismy Cytat:
zresztą jest duży wybór są różne różniste Cytat:
![]() jak go wyniosę do miejsca wyciszenia to będzie tam wył chyba aż z sił opadnie a jak sie zapytam czy wie co zrobił to powie że nie wie, zawsze głupa pali. U nas nie ma takich typowych napadów złości ,jak rzuca zabawkami to nie że ze złością tylko bawi się w wypadki i zrzuca je z kanapy , na babcię też się jakoś nie rzucił tylko jej ździelił pilotem, sprzątac nie chce tylko jeleni szuka ,ogólnie to odnoszę wrażenie że wychodzi poza wszelkie ramki w poradnikach wychowawczych ![]() Podejrzewam że z nadejściem wiosny i przebywania większości czasu na dworze połowę buntów sie skończy,także pozostaje mi przeczekac i nie dać się
|
||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Libra dzięki. Dodalam stronki to potem będę lukac. Dzięki
![]() Aaa to o witamina c chodziło , a z tym twarozkiem to nie słyszałam , a lubię tak jesc , ale rzadko jem . Nataszka ty nie marudz , ciesz sie ze u was śnieg, u nas miał padać i pada- deszcz ![]() Iza no właśnie 2 tyg? temu o prezentach na urodziny było im za wcześnie a teraz juz nie Madzia powodzenia z remontem, nie wiem ile sie płaci. Ja wiem co kupie , wiem mniej - wiecej Czasem i tak kupuje całkiem cos innego niż planowalam więc juz o tym nie myśle bedzie co ma byc.Młody obudził mi sie o 5 i przyszel powiedział ze bedzie wymiotowal i tak w wc siedzielismy . Męczyło go , ale nie miał czym i tylko głuchy dziwiek wydawał. Libra bo to jest dlugi proces , dziecko dopier po jakism dluzszym czasie zalapuje o co chodzi i wogle jest bardziej kumate. Musi troche potrwac , az nauczy sie nazywac swoje czyny i okreslac je co jest zle i dobre . Na poczatku po zadaniu pytania , dobrze jest pomoc dziecku w okresleniu co zrobil zle, i tak w kolko, az sam kiedys powie. U nas troche trwal, zanim mlody zdawal sobie sprawe co zrbil, zle , wczesniej bylo bez odpwiedzi, albo tekst = nie wiem . Moj maly teraz tez nie kumaty , ale kiedys zalapie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-22 o 11:16 |
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Młoda prawda jest taka że nawet przed usuwaniem każdego innego zęba powinni robić rtg bo korzonki lubią robić "niespodzianki"
Cytat:
Właśnie też bym chciała widzieć jak sami stosują swoje metody .Zawsze sobie coś poczytam moze jednak coś się znajdzie ciekawego no i oczywiście mądrzejsza będę Wydaje mi się że trzeba by całą książkę przeczytać bo to taki krótki tekst, trochę wyciągnięty z kontekstu.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-22 o 11:22 |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy to się skończy?
Rok temu wychodziliśmy 2 razy dziennie a w tym jedno wyjście mnie tak w☠☠☠☠ia że nie mam ochoty wcale. Schemat zawsze ten sam - zaczyna się godz przed że on nie chce, on jest głodny, on się bawi, chce siku... potem nie chce tych spodni (na szelkach od kombinezonu).... a jak już wyjdzie to albo chce wracać po 10min albo po godz nie chce słyszeć o powrocie... 0
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze poskutuje dawanie mu wybru co najpierw chce , tak zeby czul ze ma jakis wplyw na to co bedziecie robic. Chocby wybor spodni, daj 2 wybory . Nie dawaj tez ich za duzo, bo to moze byc za wiele . To moze troche trwac , znalezienie sposobu na niego, widac ze ten obecny nie skutkuje ty sie irytujesz on sie wkurza i na koniec walczycie przeciwko sobie. Wiem wiem latwo radzic, ale moze cos pokombinuj . Moze mow , ze idziemy dzis na 1 godzine na dwor, pokaz mu zegarek, nastaw budzik w tele wytlumacz, ze jak zadzwoni to mozecie isc do domu . Albo mow, ze idziecie tam i tam , jakies docelowe miejsce spaceru i potem wracacie do domu. Kombinuj sprawdzaj, a nuz cos zaskoczy. Moze jak sie bawi , to daj mu jasny komunikat , ze ma tyle i tyle czasu i potem chowamy zabawki i idziecie , albo niech skonczy i dopiero idzcie . I tego sie trzymaj. Nie wiem co stosowalas juz, bo pewnie juz tez probowalas co nieco .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-22 o 11:42 |
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kredek nie było;/ jestem jestem nie miałam czasu pisać. W sobote byliśmy na urodzinach u tż bratowej, w niedziele u moich i tż dziadków, wczoraj u drugich dziadków i na cmentarzu. Wieczorem jeszcze poszliśmy do kina na " Życie Pi" i tak zleciało![]() Dzisiaj jade z Zosią do teścia na dzień dziadka. A tak w ogóle to bierze mnie choroba. Gardło mnie boli i mam katar. Zosi na szczęsście katar przeszedł ale dzisiaj zakasłała kilka razy.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka, oby Zosi nic nie wróciło... |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia zrobiła laurki, kupiłam jeszcze dla każdego czekoladki i po bukiecie tulipanów
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
machaj jeszcze sie okaze ze mieszkamy koło siebie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

czy co 

ale wciskam sposobem, albo na śpiąco