|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Diabli podoba mi sięęęę
Lonely Bartuś to samo pytanie zadaje ![]() wizaż się chrzani, pokazuje mi, że są nowe posty a ich nie widzę
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-21 o 23:48 |
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
mialam jeszcze pochwalic moja siostre i siostrzenca
oto ich prezent na dzien babcihttp://i47.tinypic.com/1zz45xj.jpg http://i48.tinypic.com/wy2x.jpg -patyczki do lodow, -autko z kinder jajca, - kwiatki i biedronki z modeliny albo gabki - fotka ![]() ![]() ![]() maly zdenerwowal sie, bo przez babcie i dziadkow stracil pokazna kolekcje autek ![]() dobranoc!!! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-22 o 00:46 |
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
nienawidzę nocy ostatnimi czasy
położyłam się koło 1, leżałam, nie mogłam zasnąć, leżałam grzecznie na lewym boku, przez co zaczęła mnie znów boleć cała prawa strona, od pachwiny w górę ... leżenie na lewym boku przestało być możliwe, na prawym też, musiałam leżeć na plecach, a nigdy tak nie zasypiam, i do tego czułam co chwilę twardnięcia brzucha i skurcze, ale nawet nie miałam potem siły ze zmęczenia oczy otworzyć, śniły mi się jakieś koszmary ze smerfami z kinder niespodzianek które ożywały a teraz tradycyjnie jak po wyjściu męża do pracy czytam sobie bo nie chce mi się spać. ja nie wiem jak to jest że leżę sobie w salonie i nic mnie nie boli, a przenoszę się na nasz super wygodny materac do sypialni i ruszyć się z bólu nie mogę i spanie mi się tylko z bólem kojarzy ostatnio? ![]() a poza tym zaczęłam swoją pierwszą produkcję mleka ![]() wieczorem tak sobie leżałam przed tv i miałam całą koszulkę na piersi mokrą, ale obejrzałam okolicę pod koszulką, i stwierdziłam że to chyba mi się kot zaślinił bo akurat spała mi z głową w tamtej okolicy ![]() edit: w Rossmanie do 26.01 wszystkie podkłady -40%
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-22 o 05:26 |
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Vil - ja też spać nie mogę
co prawda od 5 i pewnie przez ten mój nos, ale cierpię i łączę się w bólu ![]() Cytat:
ale i tak dzięki
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie syzkuje i jade do szpitala do mojego malego kochane synusiaa poadrabiam pozniej .. Color gratulacje chclopca , super ze wszytko dobrze i foty sliczne , kurde na NFZ zrobili ci 3d? i foty dali suuper heheh mi 2 d na super sprzecie ale nawet na 3d nie zajrzeli heheh aaa i jak chlopaki zareagowali na kolejnego facetaa??
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od 6 nie śpię...
Idę poczytać Was, no i dzień dobry
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
W pracy się wkurzyli, że nie załatwiła tego polubownie tylko oficjalnie itp, więc 4 h pracowała "normalnie" przy komputerze, a pozostałe na recepcji - wypisywala faktury, przyklejała znaczki, uzupełniała księgi listów itp.. i była bardzo niezadowolona bo była na specjalistycznym stanowisku a tu zagoniono roboty poniżej jej kwalifikacji.. |
||
|
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
vil współczuję spania...też mnie ciągle biodra bolą jak za długo na jednym boku poleżę...
Cytat:
Cytat:
Biorę Luteinę, nospę, magnez, żelazo i witaminy. Duphaston tylko w szpitalu mi dawali przez 4 dni. Lekarz powiedział, że ten krwiak to niby nic groźnego, ale mam prowadzić spokojny tryb życia. Dobrze, że tą nianię mam, bo by się nie dało spokojnego trybu prowadzić...![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
Vil, Banka wspolczuje nocnych przejsc ![]() Ja spalam ok ale wstawanie o 6 rano zawsze wywolyje u mnie mdlosci, doslownie. Wracam wlasnie od lekarza, jechalam tylko.po posiew z szyjki (po antybiotyku 2 tyg temu), ale przy okazji dostalam skierowanie na gukoze- mam 75g i pobranie krwi po 1h i 2h. Nie wiem czemu do tego zapytalam o basen i ginka powiedziala, ze sprobowac moge, bez przemeczania sie, ale moge |
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli cudowna sukienka... Pochodziłam po all i chyba nie da się nie kupić różowych rzeczy dla córki. Wszechobecny róż... Niewiele jest innych kolorów...
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile u Ciebie jest pracownikow, ale jakby mieli np 5 takich ciezarnych, ktore zabiegaja o respektowanie tego przepisu, to wszystkich ich na recepcji nie posadza. U mnie jakby dziewczyny o to zabiegaly (ale nie zabiegaja) to mysle ze conajmniej 10-15 osob byloby do takiego zagospodarowania wiec jestem.pewna, ze szly by do domu. Znam tez korporacje gdzie od momentu jak przyniesiesz zaswiadczenie o ciazy, od razu zaczynasz pracowac 4h i nie musisz o to zabiegac. Wszedzie jest inaczej.
|
|
|
|
|
#3436 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli 6 tysi za standard... wolę nie myśleć, jak by ta cena eksplodowała w nagłym wypadku...Cytat:
![]() niech te wasze maluchy nie będą takie cwane... kolorów mają póki co nie rozróżniać ![]() Cytat:
jakaś kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego na odprężenie... głaskający mąż przez całą noc potem poduchy porozkładane wkoło... coś trzeba kombinować! a w razie czego walnij się na kanapie, o! no i gratuluję mleka Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
i w ogóle mało kto idzie na chorobowe w czasie ciąży. musi być naprawdę coś nie tak, ciąża zagrożona itp... jeśli któraś ciężarna pracuje w nieodpowiednich warunkach, np. kontakt z groźnymi substancjami, to pracodawca ma jej zapewnić inną robotę. nie wiem, co się dzieje, jak innej roboty nie ma
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio takie fajne promocje były na te komplety.. do -70% ale sam 9-12 miesięcy i 2-3 lata ![]() Nie nadrabiam więcej ![]() Poszalałyście wczoraj nieźle ![]() Prosze o krótkie streszczenie
|
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Vidze, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem... mało tego-nie umiem usnąć na lewym boku
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
witam się wtorkowo, idę po kawusię zbożową i zaraz do Was wracam
|
|
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle, że przepis jest troche jednak przestażały.. Ja tam nie wierze, że ciężarne wracają do domu i nie włączają kompa.. w domu co - nie jest on już niebezpieczny?? bardziej jest niewygodnie na tyłku wysiedzieć 8 godzin bo to jednak brzuch ciąży i czasami się napompuje i boli i spać się chce.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ustaliłam, że w tym tygodniu będę kończyć wcześniej jak będę zmęczona, a od przyszłego juz po 4h
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam
Wczoraj miałam totalny dzień lenistwa. Jedynie co zrobiłam to obiad i siedziałam z TŻtem jak robił płytki. I strasznie szkoda mi go było bo ja cały dzień leżałam a on z jednej pracy do drugiej, jeszcze wczoraj co chwilę mu się coś chrzaniło. Aż mi się ryczeć chciało z tego wszytskiego i szczerze to w szoku jestem że w pewnym momencie nie rzucił tymi płytkami i miał je gdzieś. No ale on musi wszystko SAM! ja Cię pocieszę jeśli Ty pocieszysz mnie też już mam na jednej piersi. W sumie się zastanawiałam czy to rozstępy czy popękane naczynka bo tak dziwnie to wyglądało. Ale im więcej czasu mija tym bardziej jestem przekonana że to przeklęte rozstępy. Okropność!!! nie chce ich! Lublana ale w jakim mieście te warsztaty w M1? |
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
Boziu, jaka zimnica... Na podwórku teraz -15 to i mieszkanko wyziębiło się. Trzeba kaloryfery odkręcić
|
#3445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te jedne krokodylki, faktycznie w kuszącej cenie ![]() czemu jak ostatnio byłam w tesco to nie znalazłach takich bodziaków a specjalnie patrzyłam ![]() Cytat:
dla wykonawcówCytat:
![]() Cytat:
smarujesz tylko troszkę pod noskiem/nad górną wargą,a nawet przy dziurkach na pewno nic Ci nie rozgrzeje.. a wdychając ten aromat nos się oczyszcza. Jak się boisz to odkręć sobie słoiczek z tą maścią i wąchaj, albo zrób sobie inhalacje Cytat:
[QUOTE=cloche;38784120] niech te wasze maluchy nie będą takie cwane... kolorów mają póki co nie rozróżniać /QUOTE]oj tam oj tam, nasze są wyjątkowe
|
||||
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 26 tc
![]() diabli cudne te bodziaki, sama bym zakupiła niektóre, ale mi to chyba w ogóle nie będzie dane zrobić jakiekolwiek zakupy dla małej, bo już siostra męża powiedziała, że też nam odkłada i ma spakowane ubranka dla nas - no cieszę się strasznie, ale też wiem jaka frajda jest jak się coś samemu kupi ![]() Moja babcia leży w szpitalu od piątku, a dowiedziałam się dopiero wczoraj.... Miała atak astmy Na szczęście wszystko opanowane, ale poleżeć swoje teraz musi...Jenny wpisz mi proszę usg 26.01, glukoza 05.02, wizyta 06.02 Dziękuję
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam dziś na śniadanko 3 jaja gotowane na miękko, oczywiście z majonezem, świeżą papryką i świeżą kajzerką posmarowaną masłem
![]() a teraz piję kawusię zbożową
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga za 26t
![]() ja w pracy siedzę 8h przed komputerem. ale przecież te nowoczesne monitory nie wydzielają tyle szkodliwego promieniowania, i oczy też przy nich nie bolą, więc nie widzę powodu żeby rezygnować z komputera
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

)
a teraz tradycyjnie jak po wyjściu męża do pracy czytam sobie bo nie chce mi się spać. 
co prawda od 5 i pewnie przez ten mój nos, ale cierpię i łączę się w bólu 
suuper heheh mi 2 d na super sprzecie ale nawet na 3d nie zajrzeli heheh aaa i jak chlopaki zareagowali na kolejnego facetaa??

Biorę Luteinę, nospę, magnez, żelazo i witaminy. Duphaston tylko w szpitalu mi dawali przez 4 dni. Lekarz powiedział, że ten krwiak to niby nic groźnego, ale mam prowadzić spokojny tryb życia. Dobrze, że tą nianię mam, bo by się nie dało spokojnego trybu prowadzić...

do tego zapytalam o basen i ginka powiedziala, ze sprobowac moge, bez przemeczania sie, ale moge
jakaś kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego na odprężenie... głaskający mąż przez całą noc