|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Hej dziewczyny.
Trele morele- gratki gratki !!! Trzymam kciuki Wreszcie pozytywna informacja na wątku.Ja spedzałam weekend z małymi dziećmi i naprawdę czuję, że chcę mieć dziecko. A myślałam, że mnie nigdy nie ruszy instynkt macierzyński. Póki co w oczekiwaniu... @ niechciana może być w okolicach 24-28 stycznia (u mnie coś się ostatnio zaburzyło stąd taka rozbieżność) Ale mam jakieś nieciekawe przeczucia. Oczywiście witam cieplutko nowe staraczki
|
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() Trele_Morele GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Super że w końcu się udało, oby przyjęli Cię na ten oddział i też myślę, że skoro test był wcześniej negatywny a teraz pozytywny to jest WIELKA SZANSA :da u mnie coś nie tak.. znaczy nie wiem, moja@ się spóźniła w tym miesiącu, a jak już była to była nie do zniesienia. Leżałam i z bólu płakałam, jakias dziwna była aż w końcu 3 dnia wyleciało coś ze mnie dziwnego jakaś kulka czy coś i myślałam że umrę, Zapisałam się do gin poszłam w ubiegłą środę i powiedział, że za późno by coś stwierdzić co to mogło być o_O ale jest wiele możliwości.. czyli w sumie nic nie wiem a oprócz tego w ubiegły poniedziałek stomatolog rozwaliła mi zęba tak że do dzisiaj mam wolne w pracy z racji stanu zapalnego... przez pierwsze 2 dni umierałam z bólu dosłownie a potem 3 dni nie widziaałam na jedno oko bo zaszło mi ropą. Antybiotyki i stan ustępuje.. co nie zmienia faktu, że od poniedziałku nie jem więcej niż 2 zupki chińskie/ z knorra/amino na dzień. Masakra, jak gotuje Mojemu jakieś potrawki z kurczaka, chili con corne albo tego typu dania to aż muszę wyjść z domu bo nie mogę się ogarnąc tak jestem głodna i spragniona moich ubulionych potraw.. a stan ten trwać ma jeszcze tydzień :O ehh.. cięzkie życie..tak trochę ponarzekałam i jakoś mi lepiej ? hehe, nie miejcie mi za złe, że zrobiłam to tutaj..
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
Heh... a kOmorowska dalej @ nima :P
TRELE-MORELE - gratulacje
Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-01-21 o 11:48 |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziekuje jescze raz
Nie chce zapeszac ..Dzis rano zrobilam kolejny test , taki zwykly , jak ten poprzedni na ktorym kreseczka byla blada i krecha juz prawie taka sama jak kontrolna . Ciagle nie trace nadzieji , ale ciagle mam stracha ze nie potrzebnie sie napalam Dzwonilam do szpitala przed chwileczka , kazali poczekac , zapoznaja sie z moja dokumentacja i oddzwonia .. Co do dentysty to nawet o tym niemysle , musialabym sie wybrac jak najszybciej ale tak strasznie sie boje dentysty od zawsze , wszczegolnosci tutaj ..
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Trele_Morele będzie ok
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
w śnieżny poniedziałek U Nas od rana pada śnieg , a Ja na L4 do końca tygodnia jeden plus tego, że odpocznę, ale tak mnie meczy karat i kaszel, że ledwo funkcjonuję wszystko mnie boli
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam z dentystą najgorszy błąd jaki mogłam zrobić. A mianowicie stwierdziłam, że znajdę nowego lepszego dentystę więc zapisałam się tam gdzie kilka osób polecało bo chodziło ok. rok temu.. tylko że tam zmieniło się wszystko, od wyglądu do personelu i obecnie pracuje tam 4 stomatologów, którzy skończyli studia a ich doświadczenie miało może z rok.. tak przynajmniej wyglądają , choć pozory mylą..
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga ryba zauwazylam ze jestes z Bytomia ? Mam tutaj bardzo duzo znajomych z Bytomia , i Radzionkowa Sama chodzilam tam kiedys do szkoly
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-21 o 12:49 |
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Ana985, to ja piję 3 jak coś
![]() Może to za dużo, ale jakaś taka senna dziś jestem przy poniedziałku. Ja będę próbować z tymi testami, zobaczymy co będzie. Oby się udało, a jak nie to do lekarza. Niby wszystkie badania mam zrobione i są ok, ale hormonów mi dziad nie sprawdził ![]() Dziewczyny, ja jeszcze muszę się ten tydzień pomęczyć, bo mam jeszcze jeden egzamin, a później wracam już na stałe
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jakbym zdecydowała się iść do gina to jakie kroki w pierwszej kolejności podejmie? jakieś badania? np. na hormony?
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zamówiłam testy na allegro i w tym cyklu będę testowała, zobaczymy czy pomogą. Strasznie bym chciała żeby w końcu nam się udało.
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczeta
![]() Trele-Morele bez zlych mysli tutaj bo .... ![]() Co do badań to ja do gina szlam z testosteronem i prolaktyną i badaniem nasienia tz i dodatkowo umówilam sie na początku powiedzmy dni płodnych żeby mi potwierdził owu - no i miałam monitoring. Co do testów owu - to ja robiłam raz potwierdziły mi że mam owu ale przez trzy dni był pozytywny - u gina dowiedzialam sie że to nie feler testów tylko akurat mi w tamtym cyklu nie pękl pęcherzyk bo na monitoringu były dwa ![]() Później już nie robiłam bo jeździlam do gina na monitoring no a poźniej później to już była cala zabawa z hsg i naszą służbą zdrowia.---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Teraz mam pierwszy cykl po hsg z owu po drożnej stronie, ale i tak czuje że z tego to
|
|
|
|
#675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja testy zamówiłam ale jeszcze nie używałam więc nie pomogę Cytat:
![]() Nie ciekawie wygląda opis ostatniej @ a jesteś pewna że to nie było coś nerkowego? Taki ból to mi się z kamieniami kojarzy i niech nie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niech mąż Twój kochany szybko przemieni się w doktora
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
czytać nie nadążam, tak żeście się rozszalały :P
justiii zdrowia ). tak, że leż i się kuruj. trele informuj na bieżąco co tam nowego się dowiesz. trzymam kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli ![]() jeśli chodzi o badania- nie wiem jak to jest kiedy stara się od kilku cykli. ja właściwie zaczęłam drugi ( pierwszy był bo był- chciałam bardzo, ale nie "przykładałam się"). w ubiegły poniedziałek kiedy powiedziałam gin że chciałabym spojrzał w kalendarz i kazał mi się w środę stawić z testem owu w gabinecie. powiedział, że na razie będziemy tak próbować. i żeby nie przejmować się nieregularnymi cyklami, bo nie to jest teraz najważniejsze. cieszę się, że nie odesłał mnie z kwitkiem i nie kazał przyjść jak nie uda się za x cyklem ![]() kurczę, pogoda taka, że tylko na sanki
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po pracy
)Dziewczyny ja uzywam testów owu i ciaziwych z all ale kasetowych te paskowe poprostu nie umiem robic ) wskazuja owu Trele - Morele bedzie dobrze tylko nas informuj na bierzaco )u mnie nadal brak @ wiec juz trochę mnie to wkurza moja siostra sie smieje ze te testy z all sa mylne ale ja sie juz nie ludze mam jeszcze jeden jak @ nie przyjdzie do piatku to zatestuje jesli wyjdzie negatyw a dalej nie bedzie@ to kupie z apteki i zobaczymy ) ale sie nie nakrecam )
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie staraczki
I ja również rozpoczęłam starania w tym miesiącu, aktualnie czekam do piątku na @. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam w sumie ze 3 testy...negatywnie wyszły - oczywiście
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
patrycjja- o tak na sanki
Uwielbiam takie dziecinne zabawy, wspomnienia wracają wspaniałe dzieciństwo---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Oby Twoje przeczucia były trafione
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-21 o 20:56 |
|
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak można się odprężyć
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Mam taką nadzieję
boli mnie podbrzusze i krzyż, odrzuciło mnie od papierosów, piję kawę z jednej łyżeczki a nie dwóch, 2 dni temu zaczęła mnie boleć lewa pierś, a TŻ stwierdził, że jest większa i bardziej twarda. Non stop bym spała i często chce mi się siku i cały czas mnie suszy jak na mega kacu mam nadzieję, że aż tylu objawów sobie nie wkręciłam ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
zauważyłam, że z Lbn jesteś ...ja też i na wąwozy to z psem chodzę
|
|
|
|
|
#683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Ostatnio byliśmy na kuligu w Zakopanym i była świetna zabawa Teraz przez chorobę na pewno się nie wybierzemy , a szkoda bo piękna śniegowa pierzynka jest
|
||
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jest gdzie zaparkować tuż obok . tak żeby za daleko w mokrych ciuchach nie spacerować ale czaję się trochę na okolice dysa- ciecierzyna tam to dopiero strome zbocza ![]() co do objawów- coś w tym jest ale nie nakręcaj się (taaa ) poczekaj na 2 krechy. niemniej trzymam kciuki prze-najmocniej
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
To o tym samym wąwozie myślimy
Ja od Jana Sawy dochodzę z psem aż tam do wiaduktu, albo i do Nadbystrzyckej jak pogoda dopisuje Ja się wcale nie nakręcam...grzecznie czekam do piątku na planowaną @Także wsparcia szukam na wizażu ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Na jakim etapie starań jesteście? Niby przeglądałam ten wątek, ale ciężko wszystkie historie spamiętać...tak na jeden raz
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na jakim etapie ? we wrześniu poroniłam, 3 miesiące spokoju i od tamtego cyklu odstawiliśmy anty. niestety nie udało się (chociaż też miałam wszystkie objawi, a i @ przesunęła się o jakiś tydzień ). w ubiegły poniedziałek biegiem do lekarz: co jest i w tym cyklu już przy pomocy gina będziemy określać te najlepsze dni w środę pierwsze podejście- wizyta z samego rana zobaczymy jak to będzie więc to tak w skrócie ![]() co do wąwozów- proszę jaki ten Lublin mały ja wcale nie mieszkam tam w okolicach, ale jednak najbliżej. kiedyś była górka w parku ludowym, ale wszystko popsują :Pdobra, idę spać dziewczynki, bo mąż goni a jutro czeka mnie daaaleka delegacja. aż się boję ruszać w podróże w taką pogodę. DOBRANOC
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-21 o 21:58 Powód: dopis |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie du**. Nie oddzwonili , jutro z samego bede wisiec na telefonie . Nie wiem czy zapomnieli czy zignorowali , jako kolejna rozchisteryzowana po poronieniu , ktorej sie wydaje ze pstrykla palcem i jest w ciazy
![]() Nie wiem , jutro sie dowiem.. W razie czego na srode rano mam wizyte z lekarzem ogolnym i tam tez zrobie rozp****el
|
#688 | |
|
Rozeznanie
|
Trele_Morele gratuluje i trzymam kciuki
![]() Cytat:
i zastanawiam się czy na tak wczesnym etapie ciąży możliwe są takie objawy. Rozumiem że piersi mogą boleć, podbrzusze i krzyż też ale senność i tego typu rzeczy to raczej na dalszym etapie...Dla mnie takie wszystkie nakręcania kończyły się zawsze rozczarowaniem, dlatego jestem sceptyczna do objawów. Tym bardziej, że jak kobieta nie stara się o ciążę to pewnie by tego nawet nie zauważyła. Teraz próbuje trochę psychicznie odseparować się od starań i w miarę nie nakręcąć, szukam sobie jakiegoś zajęcia, ale w pracy mam luzy ostatnio i nie odciąga to tak moich myśli. Tak czy inaczej życzę Ci żeby Twoje objawy były zapowiedzią ciąży
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Witam Serdecznie, czy mogłabym się do Was dołączyć? My staranie zaczęliśmy w zasadzie od wczoraj (tzn wczoraj padła decyzja, że zaczynamy się starać no i pierwsze staranie hihi), od jutra zaczynam stosować test owulacyjny.
Szczególne pozdrowienia dla Małgoś i Paradip z którymi znamy się z innego wątku
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam test i 1 kreska, niby wiedziałam,że nic nie będzie ale jednak iskierka nadzieji była a teraz musze czekać na tą wredną@, spoznioną już 9 dni....
Kawa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Wreszcie pozytywna informacja na wątku.

a oprócz tego w ubiegły poniedziałek stomatolog rozwaliła mi zęba tak że do dzisiaj mam wolne w pracy z racji stanu zapalnego... przez pierwsze 2 dni umierałam z bólu dosłownie a potem 3 dni nie widziaałam na jedno oko bo zaszło mi ropą. Antybiotyki i stan ustępuje.. co nie zmienia faktu, że od poniedziałku nie jem więcej niż 2 zupki chińskie/ z knorra/amino na dzień. Masakra, jak gotuje Mojemu jakieś potrawki z kurczaka, chili con corne albo tego typu dania to aż muszę wyjść z domu bo nie mogę się ogarnąc tak jestem głodna i spragniona moich ubulionych potraw.. a stan ten trwać ma jeszcze tydzień :O ehh.. cięzkie życie..
KCIUKI DLA ANI

i naszą służbą zdrowia.