|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
To ja też tak chyba zrobię
![]() A jak Henio dzisiaj spał bo u mnie jest co raz gorzej, dzisiaj budziła się co 1,5 godziny... Jeśli chodzi o wprowadzanie glutenu to ja kupiłam coś takiego http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx i myślałam, żeby jej po prostu dawać łyżeczką przed cyckiem, albo np. dodać do jabłka ze słoiczka. Mnie boli gardło, ale mam nadzieję, że nie pójdzie nic dalej.
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem zasnął jeszcze do 7.20. Wolałam jak spał do 8.30 cholera Ja tego chyba nie mogę przez to, że to mleczna kaszka....
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta ,pozwoliłam sobie założyć na klubie wątek , w którym możemy wrzucać nasze ulubione przepisy
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Witam się po śniadanku. Córcia własnie ma drzemkę,o już nie właśnie się obudziła ![]() Ale przynajmniej śniadanie dała zjesć ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kropek ma znów wolne więc ja mam wolne od Matiego Jejku jak ja nie raz potrzebuję tego kiedy ktoś się nim zajmuje a ja tylko karmię. Ostatnio Kropek ma dużo wolnego, roboty nie mają więc albo będzie się kręcił po firmie albo ma brać urlop, i tym sposobem pomaga mi bo jest w domu. Co będzie jak zacznie znów pracować do wieczora ? Komu podrzucę dziecko??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas dziś rocznica... II kresek. Pamiętam jak dziś mój szok i przerażenie, które utrzymywało się prawie całą ciążę. No ale ta pierwsza chwila... Ale to zleciało. Rok temu II kreski, a dziś leży obok mnie taki mały wspaniały człowiek bez którego nie wyobrażam sobie swojego istnienia |
||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=8Kbta...ature=youtu.be a to moj synek
|
|
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
. U mnie rocznica 2 kresek 15.02 i też szok i przerażenie przede wszystkim, też złość na cały świat, a teraz mm córeczkę kochaną, bez której nie wyobrażam sobie zyciaMy wstałyśmy o 8:30 i piję sobie kawkę, a Kinga kopie powietrze i piszczy, muszę ją zaraz pozabawiać trochę, bo głupio mi tak sobie siedze na kompie, a ona się sama sobą musi zajmować |
||
|
|
|
#3428 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy tą samą matę. Maks nie lubi jak gra ciągła melodyjka z pozytywki, od razu płacze, włączam mu żeby sobie uderzał w małpiszona i też bardzo często zasypia na macie ![]() Cytat:
A co do zostawiania dziecka żeby sobie samej odpocząć, ja jadę do siostry żeby sobie porozmawiać i pośmiać się bo siostra to moja najlepsza przyjaciółka, co z tego, że mnie przy dziecku nie ma jak po moim wyjściu mam co chwilkę telefon od M ale muszę pochwalić Go bo ostatnio poradził sobie z kupą i zadzwonił do mnie żeby powiedzieć jaki on jest dzielny i męski hahaha.
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-22 o 09:58 |
||
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
Dzwonilam do Pup i dowiedzialam sie ze teraz zasilek przez 12mies dotyczy tylko osob powyzej 50 r.ż z 25letnim stazem pracy. wogole musze wziasc sie za ten kosztorys i wszystko musi byc podbite przez np castorame ze faktycznie to tyle ksoztuje. Niemam pojecia jak sie to robi.czy kazda rzecz na osobnej kartce? nie mam pojecia Wogole dziekuje za opinie w sprawie remontu.Bede sie rozgladac za jasniejszymi scianami i ciemnymi panelami Teraz jak sa mi w stanie pomoc co do remontu to jestem spokojniejsza bo nawet jak dadza te 2 tys czy chociaz kupia piecyk lazienkowy typu junkers to to naprawde bardzo duzo. |
|
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
Ja test robiłam 29.01. zesszłego roku
![]() Dziewczyny czym nawilżacie ciało w sezonie grzewczym? Jak spojrzałam dzisiaj na swoje łydki to się załamałam , są strasznie suche. Smaruję się granatowym balsamem Nivea, ale widocznie nie dał rady |
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
ja podobno 8.01 zaszlam w ciaze a dokladna date 2 kresek nie pamietam kiedy zobaczylam
jakos pod koniec stycznia chyba. Zreszta testy to co prawie codziennie robilam.
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka jak malutki?
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
my dziś w nocy zaliczyliśmy dwie pobudki na mleczko ![]() muszę iść do apteki coś na katar tżtowi kupić bo coś go łapie :/ Cytat:
![]() w książeczce którą mam jest że 1-2 ciasteczka
|
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałabym, mamusie borykające się z ciemieniuchą u swoich maleństw, u Filipa były początki , kupiłam kremowy olejek hipoalergiczny na ciemieniuchę do mycia ciała i głowy Ziajka, umyłam pare razy główkę i jest spokój, polecam
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
co do testu to ja robiłam wiem na pewno że w niedzielę i to był chyba 14 styczeń
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Pozwolę sobie napisać na temat glutenu. Gda jeśli twój Henio nie może tych kaszek co mają mm, to może kup kaszke manna błyskawiczną. Ja ja przygotowuje tak że wlewam do garnka małego 100ml wody, zagotowuje i dosypuje pół lyzeczki kaszki. Gotuje z3 min ciągle mieszając. Jeśli nie będziesz mieszać to zrobią ci się grudy. Potem przelewam ta wodę z kaszka przez siteczko małe. I do takiej gotowej kaszki dodaj tyle swojego mleczka, żeby było odpowiednie do karmienia lyzeczka |
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Przeszukałam wątek staraczkowy i tesciki pozytywne ujrzałam 20.01.2012
Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2013-01-22 o 10:21 |
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
A jak sobie przypomne jak krwawilam na poczatku ciazy jak strasznie sie bałam,co chwile szpital,wiecznie krew,niepewnosc czy wszystko w porzadku i to jak walczyłam i sie udalo. Ile ja wycierpiałam ;( ale bylo warto!!!
|
|
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje
ma poranną drzemkę. Po wczorajszej informacji, że odejmuje się 0,5 stopnia nie mierzyłam mu już bo jak zasnął tak spał do rana Co do testów ja dwie wyraźnie kreski zobaczyłam 14 lutego wcześniej zrobiłam z osiem testów i były bladziutkie cienie i myślałam, że nic z tego nie będzie aa jednak ![]() Ja zostawiłam sobie teścik na pamiątke ![]()
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-22 o 10:29 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Też schowałam na pamiątkę ale ostatnio patrzę a tu ta druga kreseczka taka blada,wyblakła
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
Której z Was dzidziolek miał przepuklinę pępkową?
wieczorem pochwalę się jak mojemu się ładnie wchłonęła i ciekawa jestem jak u którejś z Was to wygląda. Hmm..
|
|
|
|
#3442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zrobiłam test w drugi dzień świąt, po tym jak wigilię miała przyjść @ i nie przyszła. Ale w sumie ten test to była tylko formalność, bo byłam praktycznie pewna że się udało Wstrzeliliśmy się w samą owulację, dzięki NPR jestem w stanie niemal co do godziny określić kiedy zaszłam w ciążę
|
||||
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
hello
Ja od rana na allegro bo w sobotę impreza babcino-dziadkowa i coś trzeba wybrać. Cytat:
Weronika własnie te ciasteczka mam. I można je już podac??? ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Asiulka 0 rh- ma moja mama i mój mąż no i koniec wizażu - dziecię mnie woła. |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chcesz już wprowadzić gluten to
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie, że ja pyzata w porównaniu z Alanem, ale to jest róznica w około 2,3 miesiącach. Alanek teraz nie je dużo przez chyba chorobe bo jeszcze ciut gorączki widze ma no i kicha i kaszle ![]() Dzisiaj zjadł mleczko o 6 i o 11 więc jest oki, no i herbatke z lekarstwem wypił. Własnie sie budzi i marudzi. Eeeh... Cytat:
Pogruchało ich czy cos?? |
||
|
|
|
#3446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też zostawiłam. Paulinki też mam ![]() Cytat:
Gdybyś mi położyła 10 dzieci to Alanka rozpoznam bo taki jest wyrazisty, a większość dzieci podobna do siebie, małe, pyzate i uśmiechnięte ![]() Idę robić zupkę ogórkową
|
|||
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
M_moni a nie masz dostępu do klubu? Jeśli nie to ja wnioskuję o Twój dostęp tam, przecież jesteś z Nami od początku!
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
ale mam to pisac z wyszczegolnieniem tzn panele takie a takie jaka cena itd? czy moge po prostu napisac panele podlogowe 50m2-x paczek cena za m2 18zl. czy musze dokladnie opisywac nr modelu i itd. I czy potem faktury bede im musiala pokazac? niewiesz moze? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- wlasnie zapomnialam wogole o klubie.ale juz nadrobilam i napisalam co nieco
|
|
|
|
#3450 |
|
Rozeznanie
|
Zielona odniosłam się do Twoich postów w klubie
Tamlin zaintrygowałaś mnie tym jedwabiem, poszukam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Potem zasnął jeszcze do 7.20. Wolałam jak spał do 8.30 cholera 

. Jak ja nie lubię zimy.

Ale jestem bardzo szczesliwa 
wieczorem pochwalę się jak mojemu się ładnie wchłonęła i ciekawa jestem jak u którejś z Was to wygląda. Hmm..