Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 09:52   #3451
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja ostatnio mam to gdzieś, jem co i kiedy chce. Oj będę później płakać

mi teraz pomidory nie smakują. Ale piję te soki więc może mam przesyt

ja się smaruję CODZIENNIE od 12 tc czyli już całe 14 tygodni

ja jestem z dwujajowych i ja diablica a braciszek istny aniołek
ja szukam pomidorów z Hiszpanii i są niezłe, oczywiście jak na zimowe, mam za to mega fazę na truskawki i kupuje codziennie w biedronce - zbankrutuje na tym

ja smaruje od pozytywnego testu 2x dziennie - na razie rozstępów brak, ale zobaczymy
Stary 2013-01-22, 09:53   #3452
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nienawidzę nocy ostatnimi czasy
położyłam się koło 1, leżałam, nie mogłam zasnąć, leżałam grzecznie na lewym boku, przez co zaczęła mnie znów boleć cała prawa strona, od pachwiny w górę ... leżenie na lewym boku przestało być możliwe, na prawym też, musiałam leżeć na plecach, a nigdy tak nie zasypiam, i do tego czułam co chwilę twardnięcia brzucha i skurcze, ale nawet nie miałam potem siły ze zmęczenia oczy otworzyć, śniły mi się jakieś koszmary ze smerfami z kinder niespodzianek które ożywały a teraz tradycyjnie jak po wyjściu męża do pracy czytam sobie bo nie chce mi się spać.
ja nie wiem jak to jest że leżę sobie w salonie i nic mnie nie boli, a przenoszę się na nasz super wygodny materac do sypialni i ruszyć się z bólu nie mogę i spanie mi się tylko z bólem kojarzy ostatnio?

a poza tym zaczęłam swoją pierwszą produkcję mleka

wieczorem tak sobie leżałam przed tv i miałam całą koszulkę na piersi mokrą, ale obejrzałam okolicę pod koszulką, i stwierdziłam że to chyba mi się kot zaślinił bo akurat spała mi z głową w tamtej okolicy ale potem położyłam się i poczułam nową plamę, mokro-lepką. chyba czas kupić jakieś wkładki laktacyjne ... a jaka zgodność z suwaczkiem

edit: w Rossmanie do 26.01 wszystkie podkłady -40%

Witaj w klubie! Dzisiejsza noc do najłatwiejszych nie należała. Wieczorem leżałam i czekałam jak zwykle na kopniaczki a tu nic - mały śpi. Za to o 2.00 przebudziła mnie seria mocnych kopów po lewej stronie. Po dwóch godzinach próbowałam zasnąć, ale na prawym boku synkowi było niewygodnie, więc raczył mnie kuksańcami w jajniki, na plecach strasznie bolały mnie lędźwia (w ogóle dzisiaj plecy dają się we znaki), więc ułożyłam się na lewym, obłożyłam poduszkami i tak zasnęłam koło 7.00.

Ale widzę, że wszystkie mamy nocne problemy

Dzisiaj idę do Rossmana, co prawda nic mi jeszcze nie leci, ale były wkładki j&j za 14,99, więc jeśli będą to wezmę. Ooo i jeszcze w pepco widziałam za 19,90 babyono.

Idę w końcu na śniadanko , obejrzę serial the River i wypiję herbatkę koperkową, mam strasznie twardy brzuszek. Do później!
Stary 2013-01-22, 09:54   #3453
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się w 26 tc

diabli cudne te bodziaki, sama bym zakupiła niektóre, ale mi to chyba w ogóle nie będzie dane zrobić jakiekolwiek zakupy dla małej, bo już siostra męża powiedziała, że też nam odkłada i ma spakowane ubranka dla nas - no cieszę się strasznie, ale też wiem jaka frajda jest jak się coś samemu kupi

Moja babcia leży w szpitalu od piątku, a dowiedziałam się dopiero wczoraj.... Miała atak astmy Na szczęście wszystko opanowane, ale poleżeć swoje teraz musi...

Jenny wpisz mi proszę usg 26.01, glukoza 05.02, wizyta 06.02 Dziękuję
za 26 tc
fajnie, że macie od kogo dostać ciuszki. zawsze jakąś drobną rzecz możecie dokupić, a odpada Wam spory koszt
dużo zdrówka dla babci. Moja też ma astmę i ja też mam
a co do glukozy, to zdążysz ją zrobić na wizytę ? bo ja też wizytuję 6lutego i na glukozę zamierzam iść 4 lutego a może nawet wcześniej..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:55   #3454
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Kinga za 26t

ja w pracy siedzę 8h przed komputerem. ale przecież te nowoczesne monitory nie wydzielają tyle szkodliwego promieniowania, i oczy też przy nich nie bolą, więc nie widzę powodu żeby rezygnować z komputera
Racja, ale są ogólne zalecenia żeby jednak nie przekraczać tych 4h dziennie:
http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/p...e-a-ciaza.html

To jest bardzo ogólnikowy artykuł, ale myślę, że wszystko wyjaśnia

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:56   #3455
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Kinga za 26t

ja w pracy siedzę 8h przed komputerem. ale przecież te nowoczesne monitory nie wydzielają tyle szkodliwego promieniowania, i oczy też przy nich nie bolą, więc nie widzę powodu żeby rezygnować z komputera

nie wydzielają, ale skoro mamy zapis taki w prawie to można z niego korzystać
Stary 2013-01-22, 09:58   #3456
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
za 26 tc
fajnie, że macie od kogo dostać ciuszki. zawsze jakąś drobną rzecz możecie dokupić, a odpada Wam spory koszt
dużo zdrówka dla babci. Moja też ma astmę i ja też mam
a co do glukozy, to zdążysz ją zrobić na wizytę ? bo ja też wizytuję 6lutego i na glukozę zamierzam iść 4 lutego a może nawet wcześniej..
Myślę, że zdążę, wyniki mam zawsze tego samego dnia, czy na glukozę się dłużej czeka? Nie chcę iść w poniedziałek, bo pewnie będzie kupa ludzi =/ a wizytę mam na 16.00 w środę, więc nawet jak na następny dzień miałyby być to będzie ok. Ale dla pewności jeszcze zadzwonię zapytać jak to jest.

No moja niestety przestała brać leki na astmę i widać czym to się skończyło.... Mam nadzieję, że teraz trochę zmądrzeje i przestanie sobie sama ustalać plan leczenia.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-01-22, 09:58   #3457
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja szukam pomidorów z Hiszpanii i są niezłe, oczywiście jak na zimowe, mam za to mega fazę na truskawki i kupuje codziennie w biedronce - zbankrutuje na tym

ja smaruje od pozytywnego testu 2x dziennie - na razie rozstępów brak, ale zobaczymy
ale jakie truskawki?? takie mrożonki??
Stary 2013-01-22, 09:59   #3458
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale jakie truskawki?? takie mrożonki??
prawdziwe w koszyczku
Stary 2013-01-22, 10:01   #3459
angie83
Raczkowanie

Gratulację 26 tygodnia Kinga!

A tu macie jeszcze artykuł do poczytania. Makabra...
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1feda
Stary 2013-01-22, 10:03   #3460
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie śniadanka to jak zwykle płatki owsiane, trochę kakao do tego, a później popijam kawkę zbożową też
ja też jak załapię na coś bakcyla to non stop to wcinam. ale staram się jednak urozmaicać posiłki. Raz owsianka, raz jajka, naleśniki, białe ser z dżemem, sparzone parówki albo frankfurterki zawsze coś tam wymodzę
a kawusię popijam z dodatkiem błonnika, bo dobrze na mnie działa

Cytat:

dlatego właśnie wczoraj pisałam nunie żeby teraz, zimą lepiej nie kupować krajowych pomidorów bo są naszprycowane chemią

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie! Dzisiejsza noc do najłatwiejszych nie należała. Wieczorem leżałam i czekałam jak zwykle na kopniaczki a tu nic - mały śpi. Za to o 2.00 przebudziła mnie seria mocnych kopów po lewej stronie. Po dwóch godzinach próbowałam zasnąć, ale na prawym boku synkowi było niewygodnie, więc raczył mnie kuksańcami w jajniki, na plecach strasznie bolały mnie lędźwia (w ogóle dzisiaj plecy dają się we znaki), więc ułożyłam się na lewym, obłożyłam poduszkami i tak zasnęłam koło 7.00.

Ale widzę, że wszystkie mamy nocne problemy

Dzisiaj idę do Rossmana, co prawda nic mi jeszcze nie leci, ale były wkładki j&j za 14,99, więc jeśli będą to wezmę. Ooo i jeszcze w pepco widziałam za 19,90 babyono.

Idę w końcu na śniadanko , obejrzę serial the River i wypiję herbatkę koperkową, mam strasznie twardy brzuszek. Do później!
kolrjna z problemami nocnymi
ajj takie uroki tego błogosławionego stanu
smacznego śniadanka

Stary 2013-01-22, 10:04   #3461
sharpnowaja
Zakorzenienie

cloche za wizytę

ada na prawdę chudzinka z Ciebie!!!

karooolka witaj

color gratuluję synka

MoTyleKsw gratuluję córci

vil porąbany ten kurier!!! co za koleś składaj składaj reklamację.
Stary 2013-01-22, 10:05   #3462
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że zdążę, wyniki mam zawsze tego samego dnia, czy na glukozę się dłużej czeka? Nie chcę iść w poniedziałek, bo pewnie będzie kupa ludzi =/ a wizytę mam na 16.00 w środę, więc nawet jak na następny dzień miałyby być to będzie ok. Ale dla pewności jeszcze zadzwonię zapytać jak to jest.

No moja niestety przestała brać leki na astmę i widać czym to się skończyło.... Mam nadzieję, że teraz trochę zmądrzeje i przestanie sobie sama ustalać plan leczenia.
no właśnie któraś z dziewczyn też pisała, że myślała że wyniki na drugi dzień a musiała dłużej czekać. Lepiej zadzwoń i się upewnij

Stary 2013-01-22, 10:09   #3463
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulację 26 tygodnia Kinga!

Ja już nie mogę czytać takich rzeczy.... Nożyk się sam otwiera.....

Cytat:
ja też jak załapię na coś bakcyla to non stop to wcinam. ale staram się jednak urozmaicać posiłki. Raz owsianka, raz jajka, naleśniki, białe ser z dżemem, sparzone parówki albo frankfurterki zawsze coś tam wymodzę
a kawusię popijam z dodatkiem błonnika, bo dobrze na mnie działa
Oj na mnie też zbożówka dobrze działa

Cytat:
no właśnie któraś z dziewczyn też pisała, że myślała że wyniki na drugi dzień a musiała dłużej czekać. Lepiej zadzwoń i się upewnij
Aha no widzisz, zadzwonię i się upewnię jak to jest dokładnie, dzięki

Stary 2013-01-22, 10:10   #3464
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 26 tc

Jenny wpisz mi proszę usg 26.01, glukoza 05.02, wizyta 06.02 Dziękuję
za 26 tc

Wizyty dopisane

---
Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:11   #3465
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 26 tc
Stary 2013-01-22, 10:13   #3466
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że Mysia postanowiła skorzystać z tego zapisu w ustawie, ze ciężarna może tylko 4h dziennie pracować przed kompem i szef musi zapewnić jej inne zadania na pozostały czas pracy, a jak takie nie istnieją to ona idzie do domu. To jest trochę martwy przepis, bo z czasów kiedy minitory były kineskopowe i rzeczywiście szkodliwe, niemniej jednak wciąż funkcjonuje i gdybym ja wciaż pracowała to tez bym się na niego od 5-6 m-ca ciąży powoływała. Popraw mnie Mysia, jeśli rzeczywiście przechodzisz na pół etatu, ale mam nadzieję, że nie.
szef wcale nie musi tylko MOŻE, konsultowałam to z prawnikiem z jednej z najlepszych krakowskich kancelariiteż byłam przekonana, że ten przepis mówi, że musi i że to się idzie do szefa i sie mu mówi "panie i tak się ciesz, że od początku ciąży nie chce 4h pracować" a okazuje sie, że to nieprawda, także zanim dziewczyny pójdziecie "pewne swego" do pracodawcy opierając sie o ten przepis to przemyślcie ton wypowiedzi, bo ja pracodawca będzie uświadomiony to wyjdziecie na idiotkiniestety takie mamy w Pl prawo, że jednoznacznie tego przepisu interpretowac nie można. Z resztą jak dla mnie to hipokryzja powoływac sie na przepis o 4h po czym siedzieć cały dzień przy kompie w domu. Można przecież powiedzieć szefowi wprost, że jest sie zmęczonym, siedzenie jest uciążliwe i jeśli nie chce, żeby sie szo na L4 to w jego interesie jest sie zgodzić, ja sie z moim szefem tak dogadałam na krótsza pracęale skorzystałam ledwie 2 czy 3 dni i wylądowałam na L4ale miło z jego strony, że się zgodził

Cytat:
ja nie wiem jak to jest że leżę sobie w salonie i nic mnie nie boli, a przenoszę się na nasz super wygodny materac do sypialni i ruszyć się z bólu nie mogę i spanie mi się tylko z bólem kojarzy ostatnio?
a jak wkładasz sobie poduszke między nogi to eż? Może to spojenie łonowe?

Cytat:
Lublana ale w jakim mieście te warsztaty w M1?
w krk
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:14   #3467
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
za 26 tc

Wizyty dopisane

---
Cześć
Cytat:

Stary 2013-01-22, 10:16   #3468
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Kinga- za 26 tc!
Ja na glukozę idę w sobotę- mam nadzieję, że będzie mniej ludzi niż w tygodniu...

Ale mi się dzisiaj nic nie chce...
Jednak jak chodziłam do pracy to byłam bardziej zorganizowana, miałam masę rzeczy zrobionych, energię na większość, a teraz...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:16   #3469
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
nawet nie czytam, wystarczy mi źródło tych rewelacji

Cytat:
krew musi być przebadana tego samego dnia, kwestia wprowadzenie wyników a to z kolei zależy od laboratorium, więc nie u każdego długo sie czeka

Ja się zastanawiam czy jutro się nie wybiorę na tą glukozę.
Stary 2013-01-22, 10:21   #3470
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja na glukozę idę w sobotę- mam nadzieję, że będzie mniej ludzi niż w tygodniu...
A to nie za prędko ?
Mi gin mówił, żeby iść po 24 tc

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja na razie zaczelam od sukienek
oto jedna z kreacji Nelci

http://allegro.pl/rocha-little-rocha...942570166.html rozmiar troche na wyrost, ale nie moglam sie powstrzymac mysle, ze bedzie dobra kolo wrzesnia :P
Śliczna!

Cytat:
mialam jeszcze pochwalic moja siostre i siostrzenca oto ich prezent na dzien babci

http://i47.tinypic.com/1zz45xj.jpg
http://i48.tinypic.com/wy2x.jpg
-patyczki do lodow,
-autko z kinder jajca,
- kwiatki i biedronki z modeliny albo gabki
- fotka

maly zdenerwowal sie, bo przez babcie i dziadkow stracil pokazna kolekcje autek
dobranoc!!!
Fajny prezent

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hmm Jenny, faktycznie można to załatwić jednym wyjazdem, tylko ciekawe ile czasu nam zejdzie w szpitalu
Zawsze można w sumie pójść na kawę za dużo czasu zostanie, bo zakupy w centrum katowic to chyba nie jest najlepszy pomysł.
Coś wymyślimy

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale mi mała dziś szalejecoś cudownego takie łaskotki
Super!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kalendarz ciąży i połogu:
...
dzień 42: rzyganie o 8:14 - przygotować sobie miskę i chusteczki...
...
dzień 117: zasłabnięcie o 15:32 (ważne, położyć się minutę wcześniej, żeby nie rąbnąć w nic łbem)
...
dzień 280: w południe mały skurczyk, 3 razy przemy i maluszek wyskakuje. ważne - dać szefowi dwa miesiące wcześniej znać, że o 11tej zbierasz się tego dnia do szpitala
---
dzień 3 życia maluszka: młody robi już do nocnika i sam potrafi przygotować sobie śniadanie. można wracać do pracy. ważne - dać znać szefowi, żeby zaplanował mój powrót czwartego dnia po porodzie w budżecie!!!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:23   #3471
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
A to nie za prędko ?
No właśnie czytając kiedy Wy idziecie stwierdzam, że chyba za prędko, ale na karcie badań mam wpisany test obciążenia między 20 a 22 tc... Chyba lekarz wie co robi
Aż specjalnie teraz sprawdziłam czy mi się nie pokiełbasiło i nie, jak byk 20-22 tc.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:24   #3472
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ale glukoze się robi między 24+0 a 28+0, dlaczego chcesz robić w 20 tc???

doczytałam... dziwne
Stary 2013-01-22, 10:25   #3473
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
zareagował spoko, zapytał od kiedy chce kończyć krócej i poprosił żebym jeszcze w tym tygodniu pomogła przy nowym projekcie, ale nic na siłę i kosztem mojego zdrowia więc ustaliłam, że w tym tygodniu będę kończyć wcześniej jak będę zmęczona, a od przyszłego juz po 4h
no to fajny Twój szef

Cytat:
Witam witam
Wczoraj miałam totalny dzień lenistwa. Jedynie co zrobiłam to obiad i siedziałam z TŻtem jak robił płytki. I strasznie szkoda mi go było bo ja cały dzień leżałam a on z jednej pracy do drugiej, jeszcze wczoraj co chwilę mu się coś chrzaniło. Aż mi się ryczeć chciało z tego wszytskiego i szczerze to w szoku jestem że w pewnym momencie nie rzucił tymi płytkami i miał je gdzieś. No ale on musi wszystko SAM!
cierpliwy TŻcik

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:25   #3474
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
...a tam najtańszy pakiet za 6 tys!!!!

Nawet nie ma w tym pakiecie możliwości cc czy też zewnątrzoponowego, to dopiero w wyższych pakietach, gdzie ten naj kosztuje 16 tys.!!! Masakra.
Pokoje co prawda mają piękne, ale bez przesady.
To jakaś masakra cenowa
Cytat:
mialam jeszcze pochwalic moja siostre i siostrzenca oto ich prezent na dzien babci

http://i47.tinypic.com/1zz45xj.jpg
http://i48.tinypic.com/wy2x.jpg
Super pomysł z prezentami dla babć i dziadków.
Cytat:
nienawidzę nocy ostatnimi czasy
położyłam się koło 1, leżałam, nie mogłam zasnąć, leżałam grzecznie na lewym boku, przez co zaczęła mnie znów boleć cała prawa strona, od pachwiny w górę ... leżenie na lewym boku przestało być możliwe, na prawym też, musiałam leżeć na plecach, a nigdy tak nie zasypiam, i do tego czułam co chwilę twardnięcia brzucha i skurcze, ale nawet nie miałam potem siły ze zmęczenia oczy otworzyć, śniły mi się jakieś koszmary ze smerfami z kinder niespodzianek które ożywały a teraz tradycyjnie jak po wyjściu męża do pracy czytam sobie bo nie chce mi się spać.
To może śpij w salonie?
Ten ból po jednej stronie z tego co opisujesz to mi wygląda na ból od kręgosłupa tak jak u mnie, spróbuj go wzmocnić.
Cytat:
zjadłam dziś na śniadanko 3 jaja gotowane na miękko, oczywiście z majonezem, świeżą papryką i świeżą kajzerką posmarowaną masłem
a teraz piję kawusię zbożową
O, ja też jajka na miękko ale kawa tradycyjna latte.

Z zasypianiem mam średnio ostatnimi czasy, ale wstaję po 9 rano od kiedy ból nogi i całego boku mnie nie budzi i jak ja wstanę na glukozę o 7 rano to nie wiem ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:25   #3475
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga- za 26 tc!

Ale mi się dzisiaj nic nie chce...
Jednak jak chodziłam do pracy to byłam bardziej zorganizowana, miałam masę rzeczy zrobionych, energię na większość, a teraz...
Ja też byłam bardziej zorganizowana... teraz to jak wiem, że mam cały dzień na załatwienie czegoś to mi się to rozwleka w czasie strasznie A co do glukozy to ja idę w 27 tc

Stary 2013-01-22, 10:26   #3476
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
w krk
kusisz

szprotka ja byłam w sobotę i praktycznie w ogóle nie było ludzi w lab
Stary 2013-01-22, 10:28   #3477
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
krew musi być przebadana tego samego dnia, kwestia wprowadzenie wyników a to z kolei zależy od laboratorium, więc nie u każdego długo sie czeka

Ja się zastanawiam czy jutro się nie wybiorę na tą glukozę.
tak, krew musi być przebadana zaraz po pobraniu. Ale tak jak piszesz cała procedura wprowadzenia wyników może potrwać.. Zwłaszcza kiedy laboratoria są tak oblegane jak teraz.. Dlatego czasem można się zdziwić jak każą czekać dłużej na wynik

Stary 2013-01-22, 10:30   #3478
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
tak, krew musi być przebadana zaraz po pobraniu. Ale tak jak piszesz cała procedura wprowadzenia wyników może potrwać.. Zwłaszcza kiedy laboratoria są tak oblegane jak teraz.. Dlatego czasem można się zdziwić jak każą czekać dłużej na wynik
A to może ja faktycznie pójdę wcześniej, w sobotę np. Nie chciałam iść w poniedziałek, bo w niedzielę mamy chrzciny, więc musiałabym ostatni posiłek koło 18-19 zjeść

Stary 2013-01-22, 10:31   #3479
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czytając kiedy Wy idziecie stwierdzam, że chyba za prędko, ale na karcie badań mam wpisany test obciążenia między 20 a 22 tc... Chyba lekarz wie co robi
Aż specjalnie teraz sprawdziłam czy mi się nie pokiełbasiło i nie, jak byk 20-22 tc.
mi też mówił, że po 24 tyg.
Stary 2013-01-22, 10:32   #3480
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie za prędko ?
Test obciążenia glukozą wykonuje się między 24 a 28 tc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości