|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
Nie czuję się obrażona strojem kogoś kto chce się ubrać w siatkową bluzkę czy dres - jego sprawa, jak chce wyglądać idiotycznie to ma do tego prawo Na mój elegancki strój też ktoś może krzywo popatrzeć, ale ja mam to gdzieś Nie interesuje mnie to, w jaki sposób ktoś się ubiera i nie chcę żeby ktoś "przeżywał" to, co ja wkładam na siebie Tyle w tym temacie
|
|
#4682 |
|
AGA :)
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
W temacie podkładów to ja używam ostatnio annabelle minerals (polecane z resztą przez którąś z Was w poprzedniej części wątku) i jestem bardzo zadowolona!
Pozostając w temacie kosmetyków - błękitne niebo pamiętasz, że obiecałaś podzielić się z nami swoim nowym odkryciem kosmetycznym, kiedy już do końca je sprawidzisz/przetestujesz? Ja czekam z niecierpliwością
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, blekitne_niebo !
![]() Ja używam aktualnie Clinique Redness Solution i to według mnie najlepszy podkład na świecie Z chęcią przetestowałabym też Wake me up Rimmela, ale mam do wykończenia też próbkę Vichy Dermablend (wyjątkowo się nie polubiliśmy).
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulubieńcami są maska drożdżowa Babuszki Agafii, serum do 35 lat, szampon z chili i pomarańczą, czarne mydło, czarna glinka z Morza Martwego i balsam do włosów na kwiatowym propolisie
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna z moich ulubionych Youtubowiczek (megilounge) też poleca kosmetyki rosyjskie. Coś musi w tym być. Pewnie zamówię, siła wizażu.
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jeszcze znajdę troszkę więcej czasu i opiszę moich ulubieńców - mam nadzieję że to komuś pomoże w wyborze. Ogólnie polecam - nie ma wśród nich kosmetyków słabych, są co najmniej dobre
|
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Lena faktycznie na jednym zdjęciu był kawałek labradora
zawsze, zawsze kiedy robię zdjęcia to on musi być![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
już pisałam, że kosmetyki mnie specjalnie nie kręcą, od 6 lat używam tych, które mąż z pracy przynosi, mogłabym otworzyć małą hurtownię Jedynie Twoja recenzja czarnego mydła zachęciła mnie do zakupu czegoś innego i właściwie jestem z tego specyfiku bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie je kupujesz? W jakimś sklepie online?
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam labradory
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2013-01-22 o 12:13 |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do stroju, to ze komus przeszkadza czy nie przeszkadza jak inni wygladaja nie zmienia faktu, ze ubranie sie niestosownie do okazji nie jest brakiem gustu czy pieniedzy lecz brakiem wychowania. Nikt nbie mowi o obcasach i garsonce, ale ubranie sie jak na dyskoteke lub na plaze jest po prostu niestosowne. Wybaczcie brak polskich znakow, telefon mi wariuje
|
|
|
|
|
#4695 | |||
|
|
Cytat:
Planuję teraz zakup wspomnianej przez Ciebie maski drożdżowej i tego balsamu na propolisie Chciałabym jeszcze jakiś krem do twarzy na dzień ![]() Niestety, z produktami do włosów będę musiała się wstrzymać bo mam jeszcze trochę odżywek i masek do zużycia a obiecałam sobie nie gromadzić kosmetyków. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, odzywam się wreszcie w Waszym wątku, bo wywiązała się tu na ostatnich stronach bardzo ciekawa dyskusja, zresztą ten cały wątek jest dla mnie jedną, wielką, interesującą wymianą poglądów.
Chciałam Wam tylko powiedzieć, że podczytuję Was bardzo regularnie, jesteście dla mnie w pewnym sensie inspiracją i w wielu kwestiach zgadzam się z Wami. Sama lubię prostotę, elegancję i klasykę, czyli kierunek w jakim i Wy dążycie. Pewnie nie tylko ja czerpię od Was inspiracje nie ujawniając się przy tym. Co mnie jednak cieszy najbardziej, to propagujecie tu właściwie taki podstawowe, oczywiste zasady dbania o swój wygląd jak to, by wyglądać schludnie, czysto, mieć wyprasowane ubrania, wyczyszczone buty, świeże włosy, strój dopasowany do okoliczności, etc., a o których ludzie jakoś nie pamiętają, co jest rzeczą straszną. Niekoniecznie to wszystko przy użyciu nie wiadomo jak wielkich nakładów i funduszy, chociaż oczywiście wiele z Was posiada w swoim sortymencie drogie kosmetyki, ubrania, akcesoria, co ułatwia dbanie o siebie. Sama jestem studentką n utrzymaniu rodziców, więc na wiele z tych rzeczy pozwolić sobie nie mogę, a jeśli tak to wymaga to ode mnie oszczędności czy jakiegoś dodatkowego wysiłku. Nie przeszkadza mi to jednak w dbaniu na co dzień o to jak się prezentuję, a już broń Boże nie jest to wymówką do bycia niechlujnym. Wszystkim tutaj chyba chodzi przede wszystkim o to, by wyglądać dobrze po to, by czuć się świetnie same ze sobą, by czuć się komfortowo, pewnie dla wielu by czuć się kobieco, a jednocześnie zachować tę "kulturę ubioru". I taki styl Was wyróżnia, wydajecie się też pewnymi siebie, niezależnymi kobietami, o wyrobionym guście, a to też mi się podoba Mnie styl innych, nawet najbardziej niechlujny czy kompletnie niedopasowany do okoliczności nie razi, takie osoby mają w domu lustra i własne poczucie estetyki, jeśli chcą tak wyglądać to ich sprawa, być może nie znają zasad savoire vivre, być może nie wyniosły tego z domu, być może postępują tak celowo w imię jakiejś własnej idei, a być może są młode i potrzebują czasu na to, by zacząć zauważać, że czasem wypadałoby ubrać się odpowiednio do okazji. Muszą się pewnie godzić z tym, iż naturalnym jest, że ludzie w pierwszej chwili oceniają drugiego człowieka na podstawie głównie prezencji. Ja wolę skupiać się na swojej osobie. W każdym razie, szalenie inspirujecie mnie w kwestii klasycznych elementów ubioru, rzeczy ponadczasowych, które można wystylizować bardziej bądź mniej formalnie, "zaaranżować" w zależności od potrzeby i dzięki Wam za to Wstawiacie czasem zdjęcia własnych, codziennych "outfitów", z których wiele trafia w moje gusta, bądź jest bodźcem do jakiegoś zestawienia mojej garderoby. I to chyba dzięki Wam dużo większą uwagę przykładam do jakości rzeczy, a nie jak kiedyś do ilości.Wiele jeszcze ciekawych tematów związanych i z ubiorem, z kosmetykami i nawet wystrojem wnętrz padło, ale już i tak rozpisałam się strasznie Jeśli przez to przebrnęłyście to cieszę się i gratuluję ![]() To tak podsumowując, super wątek, śledzę, czytam i czytać będę, oby tak dalej
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ohmonique, w takim razie zapraszamy do częstszego wypowiadania się bardzo przyjemnie czytało się Twój post ![]() julka910 zdrówka dobrze kojarzę, że to już któraś z kolei choroba w krótkim czasie? zastanawiałaś się nad przyczyną? to ten poród to musi być całkiem przyjemna sprawa, skoro wolisz to od dentysty ja co prawda w ciąży nie jestem, póki co nie planuję, ale porodu sobie nie wyobrażam... panicznie się boję. A o ciele po ciąży to już w ogóle nie chcę myśleć. Nawiasem pisząc masz cudowną figurę, zazdroszczę |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś o sobie - też lubię prostotę, ale z wyjątkami na rzecz szaleństw, których nie umiem sobie odmówić od czasu do czasu
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny blog, będę zaglądać ![]() Idę sobie zrobić drzemkę przed nauką w czwartek ostatnie zaliczenie, a potem już tylko trzy egzaminy |
|
|
|
|
#4702 |
|
|
Witam nowe dziewczęta!!
![]() Ja rosyjskie kosmetyki też kupuję w sklepie Kalina Moje ostatnie odkrycie - mydło oliwko laurowe alepp
|
|
#4703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos blogów, kilka z Waszych blogów też odwiedzam - Mirell i Anies, choć ten stracił na regularności , Kasiulkowy blog, kilka z Waszej listy na początku postu również jest w moim folderze z blogami o tematyce mody
Edytowane przez ohmonique Czas edycji: 2013-01-22 o 14:56 |
|
|
|
|
#4704 |
|
|
Bardzo ubolewam, że Anies już nie pisze :/
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja,Anies podgladam na instagramie Ostatnio wstawiła zdjęcia w cudnych sukienkach Sylwii Majdan
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

Nie czuję się obrażona strojem kogoś kto chce się ubrać w siatkową bluzkę czy dres - jego sprawa, jak chce wyglądać idiotycznie to ma do tego prawo

Jedynie Twoja recenzja czarnego mydła zachęciła mnie do zakupu czegoś innego i właściwie jestem z tego specyfiku bardzo zadowolona

Pomożesz znaleźć? Chciałam rzucić okiem na opinie.
Wstawiacie czasem zdjęcia własnych, codziennych "outfitów", z których wiele trafia w moje gusta, bądź jest bodźcem do jakiegoś zestawienia mojej garderoby. I to chyba dzięki Wam dużo większą uwagę przykładam do jakości rzeczy, a nie jak kiedyś do ilości.