|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, to chyba po prostu się gusta zmieniają
Zresztą w w łazience mam tylko płytki na podłodze i 2 szafki, ściany 'gołe". A dół to za 2 lata na gotowe zrobię, teraz nie będę się w koszty wpędzać
|
#3693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wytrzymasz jeszcze trochę z nimi
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim pokoju byście się chyba wściekły. Mam każdą ścianę w innym kolorze: biały, żółty, niebieski i brzoskwiniowy. Tej białej nie widać, bo na niej stoi segment. A na każdej kolorowej jeszcze wiszą puzzle w antyramach (obrazek dobrany do koloru ściany- bardzo mi się podoba santorini na brzoskiwniowej i sahara na niebieskiej
)I podobają mi się też wnętrza jasne beżowe. Jedyne czego nie cierpię to czarno-białe. W ogóle jakie ożywienie na wątku
|
|
|
|
#3695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my mamy salon zielony, sypialnie fioletowa a lazienke chcialam wlasnie taka spokojna....mysle o zielonych/limonkowych/seledynowych dodatkach do lazienki ![]() Cytat:
wrzuce Wam fotki mojej starej lazienki wiec moze bedziecie mialy cos do zaproponowania
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2013-01-18 o 19:40 |
||||
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.sklepzplytkami.pl/greta/cat
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
napisałam długi post i go wcieli ![]() Kotku, ja bym dala jasny dół ![]() Biaa, lubię układać puzzle, odprężają mnie ![]() Ten czas zdecydowanie za szybko leci ![]() W sobotę bylam w kinie, na Django. Film średni. Za długi, gdyby się skończył chociaż 30 min wcześniej, na pewno byłby bardziej dynamiczny i mniej nudny. Ale ratuje go zdecydowanie swietna gra aktorska - szczególnie Dicaprio
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-01-21 o 18:47 |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Znacie jakieś strony internetowe z informacjami o noclegach (o Europę chodzi), gdzie są opinie, podane ceny itp?
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
holidaycheck Tam masz sporo informacji i opinii o noclegach na całym świecie |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się nieśmiało w wakacje marzą austriackie Alpy
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-01-21 o 14:53 |
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak myślę jak by wyglądały niektóre kwestie. Zakładając np 10-dniową objazdówkę samochodem, kierunek Austria. Ile taka przyjemność by wyniosła. Bo takie 2 tyg nad Bałtykiem też swoje kosztują Niektórych wydatków nie uniknę tj benzyna, winiety, nocleg. Niektóre mogę ograniczyć np biorąc część jedzenia ze sobą.Czy to zbyt szalony pomysł spać z 2 dzieci na campingu pod namiotem? Czy szukać noclegów wcześniej czy jechać "w ciemno"?
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie dygam przed wyjazdem teraz- bardzo. Mała jest bardzo ruchliwa. jak w samochodzie nie śpi to po 5 min jest awantura- bo ona nie chce siedzieć Może wynajmijcie bardziej apartament w Alpach..np w Mayrhofen, Aschau, Kaltenbach....cała dolina piękna, super miasteczka, serce Alp. Tam można wypocząć. Cenowo jest OK. Nie ma po co targac żarcia z Polski. Masz lidle, Aldiki itp. Ceny normalne- sądze że niektóra spożywka to nawet taniej jak w Polcse. Mięcho tylko drogo wychodzi. My mięcho z polsi zabieramy. Ale nam zimą łatwiej- wrzucamy do trumny na narty i dojeżdża całe i zdrowe No i wiadomo w knajpach drogo. Ale jak będziesz miała apartament z kuchnią to po co knajpy.
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetko, ja podobnie jak Hania nie wyobrażam sobie z dwójką małych dzieci jechać na objazdówkę ani nocować pod namiotem. Jednak myślę, że dużo zależy też od charakteru dziecka.
Haniu, my w sobotę jedziemy do Szczyrku i obawiam się, że jak dojedziemy głowa mi będzie pękać i będę miała dość całej wyprawy. Szymcio w dzień śpi już tylko godzinkę więc będzie wrzask jak nic.
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zostaje koszt noclegów, który w Polsce pewnie może będzie niższy, ale też nie tak całkiem. Myślę, że jak się przyłożysz, jesteś w stanie zorganizować ten wyjazd niewiele drożej niż nad polski Bałtyk, a skoro to wolisz i o tym marzysz, to tym bardziej |
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie wiem jak sie nazywam. Jedziecie pojeździć na nartach? Czy bardziej pospacerować i pooddychać górskim powietrzem. Sanetko drożej nie powinno wyjść. Nad Bałtykim to chyba noclegi od 50 zł od osoby się zaczynają- i to standard gorzej niż zły. na szybko znalazłam: http://www.interhome.pl/polski/austr...l/at6450.100.1 W Solden więc cud miód. Naokoło same 3 tysięczniki. Co rano można ryczeć ze szczęścia jak się widzi okolicę...a wychodzi za osobę 75 zł/noc. Normalna cena.
|
|
#3708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi na wysokim standardzie aż tak nie zależy, byle było gdzie spać i na głowę nie padało Dlatego namiot aż tak mnie nie przeraża, nawet z dziećmi.Podróży z 8-miesięczną Pati raczej się nie boje, z Bartkiem w tym wieku byliśmy w Karpaczu i było spokojnie. Pewnie Bartek byłby teraz większym problemem Wałówki na cały wyjazd nie brałabym ale takie np mleko i słoiczki dla młodszej raczej tak. O samochodzie myślę dlatego że więcej można zobaczyć np zmiedzić Wiedeń czy Bratysławę. Nie muszę maratonu urządzać, mogę rozplanować trasę tak żeby np w jednym miejscu zatrzymać się na 2 dni. Z rezerwacją jakiegokolwiek noclegu problem byłby taki że ciężko ustalić dokładną datę, TZ zwykle dopiero tydzień przed dowiaduje się że będzie miał urlop. Muszę się rozeznać w temacie i może się uda coś zorganizować
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-01-21 o 17:16 |
||||
|
|
|
#3709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też myślę Sanetko, że autem fajnie, można dużo zwiedzić, zobaczyć Mamy dwa malutkie, już dość wiekowe autka - strach się wybrać gdzieś dalej
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobi się przed wyjazdem przegląd na wszelki wypadek
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już pozbyłam się złudzeń, że to szybko minie. W związku z czym moje plany powiększenia rodziny zostały odłożone na nieokreślony termin, bo nie mam sił ani fizycznych ani psychicznych. Jedziemy pojeździć na nartach Nigdzie dalej nie chcieliśmy jechać ze względu na Synka, bo to pierwszy dalszy wyjazd więc nie wiadomo jak będzie.
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() jakos czasu nie mam na nic ![]() w sobote zakupilismy plytki do lazienki ogolnie w calym salonie nie mamy nic na scianach i tak lyso jest tak samo jak na szafce z tv.....i taki niedokonczony ten pokoj jest i mnie wqrza ![]() widzialam w temacie dzieci horrory u mnie odpukac horror w normie i juz sie przyzwyczailam ze lepiej nie bedzie a kolejne dziecko odlozone w czasie na "niewiadomokiedy" ![]() aaa no i pochwale sie od tygodnia cwicze ten slawetny skalpel jak na poczatku moja kondycja lezala i kwiczala tak teraz jest powiedzmy spoko
|
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorsze są początki, ale tydzień to już spoko. zobaczysz jak szybko wejdzie Ci w krew ![]() za dwa tygodnie mam wolne. marzą mi się jakieś góry
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Moje koleżanki z roku były dziś w DDTVN: http://dziendobry.tvn.pl/video/czarn...est,74019.html
Fajne dziewczyny, i robią fajne wnętrza!Ja mam dziś za sobą 14 treningów z Chodakowską - Skalpel i, jak na razie, 1 trening z gwiazdami. Skalpel już mi się nudzi. Ćwiczę od 30.12. Muszę więcej rygoru wprowadzić do diety, bo waga mi się waha. Chodakowska niby "zakazuje" się ważyć, ale jednak sprawdzam się
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Co tu tak cicho? Chcę zmienić sobie operatora sieci komórkowej - wziąć pakiet bez telefonu na rok i kupić sobie smartfona we własnym zakresie. Ponoć można złożyć wniosek o przeniesienie już 6 miesięcy przed datą końca umowy ze starym operatorem, ale nie wiem na razie, jak to jest w praktyce i z czym to się wiąże. W sobotę Ewa ma imprezę urodzinową - kończy 2 latka
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Nie wiem, jak to jest z przeniesieniem, ale nie powinno być to trudne. Na pewno w salonie wszystko za Ciebie załatwią. Jaki telefon być chciała? Mi się marzy samsung galaxy III note Asiuk, wiem, że już kiedyś Cię o to pytałam, ale mogłabyś wrzucić info o Teneryfie - ofertę, którą wybraliście na wakacje? Jak zwykle ogarniam zimą różne opcje, od wyjazdów własnych do zorganizowanych... |
|
|
|
|
#3717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba wybiorę się do Karpacza, ale dopiero w marcu ale to tak połazić bo nie umiem jeszcze na nartach jeździć ![]() Cytat:
ale efekty widzę, lekko luźniejsze portki, bardziej płaski brzuch ![]() Cytat:
i jaki telefon wybierasz?
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki ma mój mąż.Wyjeżdżamy 28. lutego, na 15 dni, tutaj: http://www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kan...p?SEARCH_HOTEL[duration]=7&SEARCH_HOTEL[wyloty]=KTW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=01&SEARCH_HOTEL[date]=2013-01-25 Cytat:
![]() Mam Orange od wielu lat i też chcę uciec do Play. Płacę teraz 79 zł za 150 minut do wszystkich, umowa na 2 lata i beznadziejny telefon Moja kumpela teraz przeszła z T-Mobile do Play, wzięła sobie ofertę bez telefonu (bo kupiła sobie smartfona sama) i dostała 650 minut do wszystkich za 59 zł... Jak tu się nie wkurzyć?
|
||
|
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Superaśnie że jedziecie z rodzicami. Lubię Szczyrk. W sumie to jedyny ośrodek narciarski w Polsce w którym byłam ![]() Kurcze ja mam nadzieję że któregoś dnia koleżanki mnie podratują i zostaną z Manią a ja pojeżdże z mężem ![]() Cytat:
![]() Tyle fajnie że teraz mamy telefony na firmę (mąż w końcu zalegalizował swoją działalność muzyczną) więc jakoś koło kwietnie dostaniemy super ofertę. ![]() Robicie dużą imprezę rodzinną czy skromnie tort i kawa? -------- Dzizas co się dzieje na drogach to koszmar. Samochód dziś odmrażałam 30 min No ale i tak kocham zimę ![]() I jeszcze muszę wykrzyczeć- MOJE DZIECKO SPAŁO DZIŚ BEZ POBUDKI DO 4
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie tak ostatnio Tusia rozpieszcza, śpi od 21 do 8 z jedną krótką pobudką na jedzenie. Haniu, asiuk pochwaliłybyście się córeczkami
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

wytrzymasz jeszcze trochę z nimi

Niektórych wydatków nie uniknę tj benzyna, winiety, nocleg. Niektóre mogę ograniczyć np biorąc część jedzenia ze sobą.