|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Ewelika - ja też lubię Moje Wypieki
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nic ciekawego , nie odzwonili , jutro z rana bede wisiec na telefonie az im si e odechce
Ewentualnie mam wizyte w srode u lekarza ogolnego i tam tez bede walczyc .. Jutro rano dam znac zdzialalam . Dobranoc ;**
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38781780]Aniqa to czeka was teraz najprzyjemniejsza część
chociaż niestety i najdroższa, my mieszkamy z moimi rodzicami, to przynajmniej budowa nas ominęła. Ale na wyszykowanie poszło nam już tyle kasy, że nie wiem a jeszcze zostało nam zrobić jedno piętro i cała obróbka domu z zewnątrz.[/QUOTE]O tak Właśnie jesteśmy na etapie zamawiania okien i drzwi ![]() My też mieszkamy z rodzicami ( moimi), bo chcieli nam pomóc, żebyśmy mogli więcej pieniędzy sobie odłożyć na nasz domek ![]() Zgadzam się, wyremontowanie czy wykończenie domu/mieszkania pochłania duuużo pieniędzy ![]() Cytat:
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
hej staraczki
mogę się dołączyć, bo widzę że tenbn wątek jest najbardziej pełny życia? a ja muszę z kimś podyskutowac o staraniach, testach i innych ...Kasia, lat 24 Mężatka od sierpnia 2010r Cykl starań : 5 OM : 27.12.2012 Jak widzicie staramy się z mężem juz jakiś czas, przez te 5 miesięcy zrobiłam z niecierpliwości już tyle testów, że głowa mała. Zapisana byłam na bete ale po kilku godz przyszla @ i znowu nadzieja prysła ... Pytania rodziny i znajomych typu "a wy na dziecko sie koedys zdecydujecie" , "Kasia po co wy czekacie z tym dzieckiem, (mąż) już zaraz 30 lat a wy co ..." są tak irytuające i zasmucające mnie że głowa mała. Nie odpowiadam na te pytania tylko sztucznie się uśmiecham bo nie chcę nikomu znajomemu mówić o staraniach i nieudanych próbach ... Jeszcze jakis rok temu rozmwialam z koleżanką która starała się o dziecko ok 6 miesęcy i myślałam - jak to możliwe zeby tak dlugo nie wychodzilo, Teraz sama wiem że jak się chce to to wcale nie jest takie łatwe... No ale nie ma co sie załamywać tylko działać Z niecierpliwością czekam na 27 stycznia żeby zrobic test. Po cichu liczę na cud Przy okazji mojego pierwszego od dawna posta chciałabym życzyć zafasolkowanym dziewczynom dużo zdrówka i gratuluję !!
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kasia
Z pewnością nie jesteś sama w swoich staraniach, ale tak jak wszystkie tutaj piszą trzeba wrzucić na luz wiem, wiem, że łatwo się mówi, ale taka prawda, a masz typowe objawy owulacji? Ja ostatnio pomyliłabym się o kilka dni, ale akurat miałam wizytę u lekarza, który mnie uświadomił, że tego dnia lub następnego będzie owu. Wszystkie tutaj wyczekujemy dobrych wieści, a więc trzymam kciuki i za ciebie! Rokitka - zdecydowałaś już kiedy robisz test? |
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
co do owu nie jestem pewna ale wydaje mi się, że wiem kiedy wypada (śluz i specyficzny ból)
Postanowiłam pójśc do gina w kolejnym cyklu, jeśli @ się pojawi. Ostatnio mialam zamiar kupic sobie ten test owulacyjny Afrodyta ale naczytałam się róznych opinii i odpuściłam. A może jednak warto .... ? |
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Ludzie tak maja My jesteśmy raptem cztery miesiące po ślubie a już każdy się pyta kiedy planujemy dziecko a gdybym zaszła przed ślubem to pewnie każdy mówiłby ,że wpadka no cóż ludzi nie zmienisz , pozostaje jedynie olewać takie komentarze chociaż pewnie nie zawsze jest to takie łatwe ![]() Trzymam kciuki żeby Wam się udało |
|
|
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
czy i ja mogę dołączyć? Agnieszka - 27l (prawie 28) pierwsze starania były już w tym miesiącu czekam na @
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe staraczki
![]() Ja niedawno wstałam ,a w ogóle w nocy dostałam sms-a ok 3.30, że "zaczęło się" moja przyjaciółka urodziła córeczkę Tak się cieszę |
|
|
|
#1030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam zwykłe testy owulacyjne, zrobiłam kilka, w końcu się wkurzyłam bo nic nie wychodziło na nich, kompletnie nic, poczytałam na necie, wiele dziewczyn pisało że im nigdy nic nie wyszło, a są szczęśliwymi mamami.....i właśnie w ten dzień jakoś z przekory zrobiłam ten test i wyszły dwie krechy....przytulaski były, ale co z tego wyjdzie....kto wie....@ powinna być w czwartek ![]() pozdrawiam, życzę powodzenia i trzymam kciuki ![]() p.s. testy nie są drogie więc możesz kupić i popróbować
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie kobitki- stałe bywalczynie i świeży narybek :P
Coraz raźniej zaczyna się nam tu robić ![]() Ja od wczoraj męczę się z katarem. Nienawidzę Anglii i tutejszej pogody.Wystarczy że człowiek wyjdzie z domu, nogi zamoczy i już chory... Malgos_12- na razie czekam na @. Do piątku. Jeśli się nie pojawi to zatestuję w sobotę lub niedzielę. Chociaż gdybym nawet chciała prędzej to i tak nie mam jak się wyrwać do apteki po test bo pracuję od 7 do 19 :/ |
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nic , totalna ignorancja .. Po co wogole dzwonie ? co z tego ze jestem w ciazy ? Zaczynam od zera , tak jak kazda dziewczyna ktora jest w pierwszej ciazy i nigdy nie poronila . Cale procedury , rejestracja u ogolnego i czekanie na skan do 12 tyg mmozecie sobie to wyobrazic ? Boze ja w tym kraju zwariuje , jutro ide do ogolnego ale juz nie mam ani cienia nadzieji ze uda mi sie cos wiecej zdzialac , w weekend zostaje mi polski prywatny . tylko czy on sie czegos dopatrzy jesli zalozmy to 4 tydzien ?
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Również niecierpię pytań kiedy w końcu zdecydujemy się na juniora. "Czas już na Was" czy też "Ile w koncu czekac macie zamiar" słyszy się non stop. Na szczęście moi rodzice tak nie "cisną". Mama jest już 48-letnią babcią dla 3 wnuków i 2 wnuczek
|
|
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to w ogóle zrezygowałabym z usług angielskiej służby zdrowia, która zapalenie płuc leczy paracetamolem Gdzie masz polskiego gina? Słyszałam wiele pochlebnych opinii o polskiej przychodni na Tooting. Mają dwóch ginekologow. I u nich podobno nie ma problemów z uzyskaniem wszelkich niezbędnych dokumentów. |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Didi - tak czulam klucie w pepku , ktore kojarzylam juz z poprzednia ciaza i w sumie to najbardziej dalo mi do myslenia . Procz tego bole takie jak miesiaczkowe , ktore zawsze przychodzily maksimum 3 dni przed @ a teraz trwaly juz drugi tydzien , i nadal trwaja ..
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-22 o 13:34 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A bóle... Ja też mam te @-owe i na brzuchu nie mogę spać. Tak jakby coś mnie uwierało... |
|
|
|
|
#1038 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wróciłam od dziadków, byłam złożyć im życzeniaz okazji ich dnia. A wieczorem jedziemy do dziadków K. A wy poskładałyście życzenia swoim?
|
|||||
|
|
|
#1039 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już trochę wrzuciłam na luz, ale jeśli w tym miesiącu się nie uda to zacznę się martwić, bo wykorzystujemy go na maksa.Cytat:
Cytat:
W takim razie czekamy na radosną wiadomość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38790803]Cześć Ja też ostatnio robiłam test owulacyjny ale kompletnie nie mogłam się z nim połapać. Ja też nie cierpię angielskiej pogody, 3 lata z rzędy spędzałam w Anglii wakacje i pogoda była niesamowicie kapryśna. Czasami wychodziliśmy na zwiedzanie piękna pogoda, wychodzimy z autobusu a tu leje i tak w kółko. Zawsze jak gdzieś jechaliśmy to obowiązkowa była parasolka w torebce Myślę, że najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z polskim lekarzem, przynajmniej będziesz spokojna, że z ciąża wszystko ok. Tym bardziej w twojej sytuacji to lekarz powinien o ciebie dbać dwukrotnie bardziej. Ja właśnie wróciłam od dziadków, byłam złożyć im życzeniaz okazji ich dnia. A wieczorem jedziemy do dziadków K. A wy poskładałyście życzenia swoim? [/QUOTE]my byliśmy tylko u mojej babci, dziadziu nie żyje, a z dziadkami nie utrzymujemy kontaktów. Tz dziadkowie też nie żyją.
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2013-01-22 o 15:33 |
|||||
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- A u mnie jesy dziś 20dc, ostatni cykl miałam 28 dniowy. Bolą mnie piersi i lepiej ich nie dotykac ![]() wczoraj cały dzień oraz dziś do południa miałam jakiś dziwny ból w podbrzuszu ale nie wiem czy to macica czy pęcherz, dziwny ból nie ejstem w statnie określic. Ból okołoowulacyjny miałam od tamtego poniedziałku <12dc>do środy włąćznie < nie wiem dokładnie kiedy była owu> Co o tym myślicie?
|
|
#1041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam bardzo podobnie jak Ty dziś mój 19 dc prawie cały dzień odczuwalam może nie ból ale takie ćmienie podbrzusza, temperatura mam wyższą niż zwykle no i nie wiem jak u Ciebie ale ja zauważyłam coraz wiecęj białego, gęstego śluzu... Moze się nakręcam ale jestem coraz bliższa stwierdzenia że to pierwsze objawy ciąży.... no ale nie zapeszam
|
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też od czasu do czasu mnie ćmi, wczoraj robiłam sobie ciepłe okłady, bo może to jakieś przeziębienie pęcherza. Swoją drogą pęcherz czy macica mnie boli ,, one są chyba blisko siebie.Słuchaj a czy na jakiekolwiek objawy nie jest za wcześnie? ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mierzenie tempki to bardzo dobra sprawa juz teraz widze że coś się zaczyna dziać w tym moim wykresie innego...
Edytowane przez freedom19 Czas edycji: 2013-01-22 o 18:48 |
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
freedom19 jak czytam o Twoich objawach to buzia mi się śmieje bo znajduję potwierdzenie u siebie
Jednak jeśli to tylko moje urojenia i @ jednak się pojawi to... kupuję termometr
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam termometr Microlife, kiedyś mierzyłam temp.ale jego trzeba trzymać dłużej, jeszcze po sygnale, który mówi, że temp.jest zmierzona, najlepiej trzymać do 5 minut-wtedy pokazuje prawdziwą temp.
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny!
Cytat:
Muszę się przyznać, że ja jakoś do tego czasu mało obserwowałam swój cykl, @ mam bardzo regularne, pod koniec cyklu (a bliżej @) mam więcej takiego białego śluzu - nie przeźroczystego, ale jakoś tym razem kilka razy budziłam się w nocy i miałam dziwne bóle ni to jajników ni to jakby kłucie w boku, albo na dole brzucha... mam nadzieję, że to moje objawy ciąży choć piersi mnie bolą normalnie jak na okres, ale częściej mnie ostatnio delikatnie mdli, choć to troszkę za wcześnie niby na takie objawy.Ja wiem, że będę chodziła tutaj do polskiej kliniki i wybiorę ginekolog, żeby prowadziła mi ciążę, zawsze to coś więcej się dowiem od niej, poza tym mimo że nie mam problemów z angielskim to zawsze może wystąpić jakieś słówko którego nie znam,(a będzie ważne) więc wolę wszystko rozumieć. |
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z ciekawosci bo tu sa to naprawde ciekawe koszta ![]() freedom ja tez obstawiam ze to jakas fasolka w Tobie siedzi . jak u mnie jedynie co to czestomocz w moim przypadku to jeden z pierwszych objawow . Zwykle moglam zrobic siusiu 3 razy dziennie , przy poprzedniej ciazy wystarczylo ze zjadlam mandarynke , a juz musialam isc wysikac wiadro wody , i tym razem powoli sie rozkrecam . Ja jutro wizyta u ogolnego , moja jedyna szansa .. Czuje w srodku ze powoli zaczynam panikowac , jak jutro odesla mnie znowu z kwitkiem to chyba sie rozpadne ..
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Trele Morele - tutaj prowadzenie ciąży jest bezpłatne. Oczywiście jeśli chcesz zrobić sobie dodatkowe USG to się płaci, ale wybierasz jednego lekarza i jakby co to do niego chodzisz z pytaniami/problemami.
|
|
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ja jeszcze dwa dni muszę czekać na @....ufff.....czy któraś z Was czytała o ślinotoku na samym początku ciąży? od wczoraj nie nadążam połykać śliny:/ koleżanka miała ze mnie ubaw, bo podczas rozmowy dosłownie ślina wylewała mi się z buzi.... Miłego dnia
|
|
|
|
#1050 |
|
Rozeznanie
|
pierwsze słyszę o ślinotoku jako objawie ciąży, muszę się zagłębić w temat
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

Ewentualnie mam wizyte w srode u lekarza ogolnego i tam tez bede walczyc .. Jutro rano dam znac zdzialalam . Dobranoc ;**
KCIUKI DLA ANI 

a ja muszę z kimś podyskutowac o staraniach, testach i innych ...
a gdybym zaszła przed ślubem to pewnie każdy mówiłby ,że wpadka