|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przestój ślubny teraz mamy, ale w marcu znów ruszamy! PM 2013 cz. 38
A my chyba cywilny bedziemy mieli 7 czerwca ,dzien przed Koscielnym Slubem
. Dzwonilam dzis do Pani od nas z Muncipality i mowi ,ze date mozemy jaka chcemy ale w soboty dodatko chca 150 euro...wiec lacznie by nas wyszlo 430 euro chyba ich pogielo
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
malamenda2009 ... ja generalnie na moich teściów nie mogę narzekać.. ale pewnie dlatego, że widujemy się z nimi, tak jak z moją mamą raz na dwa, trzy miesiące.. Teraz jesteśmy najkochańszymi dziećmi pod słońcem. W przerwach między obiadkami, kolacyjkami, wciskaniem wałówek nie ma czasu na wpieprzanie się w nasze życie.. Choć muszę przyznać, że coś tam teściowa próbowała przy weselu mieszać.. Ale sprawę szybko ucięliśmy z TŻtem. Kasy od rodziców nie bierzemy - więc wesele od początku do końca będzie po naszemu.
Wracając do toksycznej mamuśki.. A może właśnie by tak uciąć trochę kontakt? Mieszkacie w tym samym mieście? To dorosła kobieta, ma dorosłą córkę.. Nie możliwe, żeby nie dała sobie rady sama. Kurde, moja mama też od wielu lat jest sama.. i zosia-samosia sama sobie wszystko załatwia, śruby przykręca, dziury w ścianach wierci, skrzynkę z narzędziami ma prawie taką jak mój TŻ .. A są przecież i sąsiedzi, którzy chętnie pomogą.. Nie mówię, że ja z moim TŻtem i mój starszy brat nie staramy się pomóc jak możemy.. ale ona rozumie, że mamy swoje życie, które niestety zapier*&%.. jak szalone i czasem brakuje czasu nawet na głupii telefon.. Uszy do góry kochana.. a ja ze swojej strony powiem tak, może to drastyczne ale najlepszą metodą na uzrowienie relacji z teściami jest ograniczenie tych relacji!
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Czy mogę do Was dołączyć? Bierzemy ślub kościelny 15 sierpnia, co prawda cywilny wzięliśmy w 2011, ale ten jest dla Nas ważniejszy.
|
#304 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Matko czy u Was auta tez pokryte całe lodem jakby by je ktos wodą obrał i w sekunde zamarzła ta woda na nich? normalnie szok! Wogóle wróciłam z Urzędu Pracy wbrew pozorom w świetnym humorze i dumna z siebie jak nigdy
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka - wiem wlasnie, ze czasem na taka tosyczna relacje pomoze tylko odseparowanie - i Tzt teraz i tak mniej sie z nia kontaktuje niz kiedys i rzadko do niej jezdzimy, ale jak juz, to czesto mna nerwy szarpia, jak tam jestem...
Ona mieszka w innym miescie z 87 letnia mama i jest bardzo niezaradna zyciowo - np. dzwoni do Tzta zeby przyjechal jej kupic tusz do drukarki, bo ona nie wie, jak to sie robi wiec mowie, zeby ja nauczyl, bo kiedys bedziemy miec dzieci, mniej czasu, i jak ona sobie poradzi?im wydaje sie, ze jak jej pomoga to zrobia dobrze, a przez to tym bardziej ja utwierdzaja w jej niezaradnosci i robia jej szkode - wiec Tzt mowi:'choc mamo, pokza Ci jak to wymienic' - a ona: "nie, nie , to za trudne, na pewno sobie nie poradze" - i tak jest od kiedy tata Tzta wyjechal za granice, ona byla przywyczajona, ze zawsze ktos za nia cos robi - i jest z tym problem![]() a siostra Tzta mieszka w tym miescie co my... mysle tez, ze ona czasem widzi we mnie rywalke - ze jej Tzta zabralam i ze juz mamusia nie jest najlepsza - niby jest mila i chce dobrze, ale takie nastawienie jest toksyczne na szczescie Tz rozumie to i jest ze mna zawsze, ale wczoraj to juz wymknelo sie spod kontroli i tez nie chce, zeby nasz zwiazek przez to kiedys ucierpial - a czesto sie slyszy takie historie... btw, znacie ten test?rozwiazywalyscie kiedys dla zabawy ?http://www.enneagram.pl/www/test/index.php
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
[1=707920bde07bc02b01ed489 e026909d73929f2d3_6556ad0 28195c;38787075]Dzień dobry!
Matko czy u Was auta tez pokryte całe lodem jakby by je ktos wodą obrał i w sekunde zamarzła ta woda na nich? normalnie szok! [/QUOTE] U nas już wczoraj rano był ten sam prolem
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w związku z przyszłymi teściami to powiem tak, najlepiej mieszkać osobno ![]() Mieszkałam z Tż u jego Rodziców przez jakieś 2 lata i 3 miesiące i mieliśmy oboje dość. Jeszcze jego siostra się wtrącała w nasz związek (bo sama miała problemy w swoim, potem się rozeszła ze swoim)...Mieszała strasznie, Teściów nastawiała przeciwko nam...Jeździła po Rodzinie opowiadając niestworzone historie...Czułam się zaszczuta, bo wiedziałam, że ona woli mieć swojego brata tylko dla siebie...Widziałam niechęć w stosunku do mnie prawie na każdym kroku..Jak już była miła, to i wiadomo, że miała jakiś interes (pożyczyć lakier do paznokci, tampony albo wydrukować ci zrobić jej cv)... Dobrze, ze się wyprowadziliśmy od Teściów w grudniu tamtego roku..Mamy spokój, nikt się nie wtrąca...Tak samo z Weselem...My finansujemy większą część, a Rodzice moi i Tżecika dokładają się (my wszystko organizujemy sami)... Smutno mi trochę bo mój Tż ma tylko jedną siostrę i ja zawsze dbałam żeby jej nie zaniedbywał, żeby chodził z nią na piwo, imprezy...On bardzo chętnie z nią wychodził i ja nie miałam o nic pretensji...A ona tak się odwdzięczyła, że teraz się do niego nawet nie odzywa (od Wigilii jej nie widzieliśmy)...On już tyle razy wyciągał rękę na zgodę a ona tego nie doceniała...Powiedział, że już am tego dość...
Edytowane przez myszeczka87 Czas edycji: 2013-01-22 o 12:00 |
|
|
|
|
#308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
[1=707920bde07bc02b01ed489 e026909d73929f2d3_6556ad0 28195c;38787272]mój TZ zaprotestował jak powiedziałam że bedziemy miec na dużym łóżku każde swoją kołdrę i powiedział że stanowczo to nie przejdzie!
[/QUOTE]W końcu Wam przejdzie
|
#314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- znajac jego to bedzie wolał spac bez niż pod swoją bo juz mu nieraz to proponowałam
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
malamenda przecież Twojej teściowej jest wygodnie być niezaradną kobietką... Wszystko za nią Twój TŻ zrobi a przy okazji ma pretekst, zeby do niej synuś przyjechał... Szkoda tylko, że jesteście wplątani w rozgrywki pt. próba sił, która kobieta najsilniejsza i przeciągnie Twojego TZta na swoja stronę...
Poza tym wygląda na to, że siostra TŻta doskonale wzoruje się na matce.. taka biedna, że trzeba jej wszystko zasponsorować... Rozumiem, ze jest Ci przykro z powodu tej niesprawiedliwości, ale możesz być z Was dumna
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiedz coś o was
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
cowie... ja lojalnie uprzedzałam, że do normalnych nie należę.. Na bezludną wyspę MUSIAŁABYM zabrać lapka, żeby w excellu rozplanować zdobywanie pokarmu, zbudowanie chatki i określić czas na opalanie
![]() [1=707920bde07bc02b01ed489 e026909d73929f2d3_6556ad0 28195c;38787223]ja tez bym ja chciała bielizna... kolejny problem.. ja kompletnie nie mam koncepcji.. chciałabym coś ładnego..ale z drugiej strony myślę, że po prostu coś praktycznego i modelującego byłoby odpowiedniejsze.. Dziewczęta... a macie jakieś pomysły na kolczyki i bransoletkę - coś okrągłego nawiązującego do groszków na sukience.. Tylko błagam.. nie perły, bo ja się w nich okropnie czuję.. Może być coś okazałego, bo ja duża dziewczynka jestem ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja też.. ale gdzie jest opis do wyniku? ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [1=707920bde07bc02b01ed489 e026909d73929f2d3_6556ad0 28195c;38787310]mój tez chrapie i niestety zawsze mnie budzi wiec ja musze jego budzic by się przewrócił na boczek [/QUOTE] A ja już jakiś czas temu przestałam się z nim cackać. Jak chrapie to go po prostu kopę albo nawalam po plerach... rano i tak nie pamięta.. Prośby pomagały na kilka chwil..
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
myszeczka - dobrze, ze nie mieszkacie juz z Tesciami - pomsylec, ze kiedys dla mlodego malzenstwa bylo to norma
![]() na pewno teraz jest inaczej i lepiej a co do siostry, to szkoda ze tak niepowaznie do tego podchodzi kiedy macie slub?moze uda sie Wam zrobic jakies spotkanie przed i pogodzic mimo wszystko?[1=707920bde07bc02b01ed489 e026909d73929f2d3_6556ad0 28195c;38787272]mój TZ zaprotestował jak powiedziałam że bedziemy miec na dużym łóżku każde swoją kołdrę i powiedział że stanowczo to nie przejdzie! [/QUOTE]my spimy pod jedna i dajemy rade - ale ja jestm mala, wiec niewiele mi trzeba ![]() i co Ci wyszlo ?Cytat:
dziobun, dokladnie jest tak jak piszesz a co do tego - to ja nie mam ambicji, zeby byc we wszytkim najlepsza, najmadrzejsza i najpiekniejsza ty lko po prostu ostatnio czuje sie wciaz niewystarczjaco dobra/odpowiednia na cokolwiek - jestem ciagle niezadowolona z siebie, rozumiesz?po prostu chyba ostatnio sama siebie nie lubie, mimo ze mi sie wydawalo, ze juz dawno sobie poradzilam z takimi odczuciami, ale znow chyba jakos sie pogubilam ostatnio i widze wszytko w czarnych barwach...
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Olgietka;38787476]
ja też.. ale gdzie jest opis do wyniku? ![]() [/QUOTE] http://www.enneagram.pl/ |
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z banku. Nie ma mnie w systemie. Czyli niby prawidlowo, ale sprawia, że list jest jeszcze dziwniejszy.
My mamy jedna wielką kołdrę i to jest dobre. Zaczynalismy od dwóch normalnych, ale tak jest dużo lepiej. Chociaż i tak zazwyczaj każde śpi na swojej stronie, czasy spania wtulonym w siebie mineły bezpowrotnie Missbennet mój TZ je: 1) Mięsa wszystkie poza bardzo tłustą wieprzowiną, kabanosami, kiełbasą itp. 2) Ryby i owoce morza 3) Jajka 4) Względnie chudy nabiał W dowolnych ilościach codziennie. Do tego otręby i trochę oliwy z oliwek. Co drugi dzień dodaje do tego warzywa (oprócz strączkowych i awokado). Pije duużo płynów. Pewnie wychodzi mu lekko licząc ze 3 litry na dobę. Przez pierwsze 5 dni jadł tylko bialko. Gdy dojdzie do swojej docelowej wagi przejdzie na etap stabilizacji, gdzie wprowadza się chleb, żółty ser, owoce itp. w ograniczonych ilościach + raz w tygodniu masz posiłek, gdzie jesz wszystko co chcesz. Ten etap trwa 10 dni na każdy kilogram.
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Yavanna84;38787539]
Cytat:
Jedynka ze skrzydłem dziewięć: 1w9 - "Idealista" Jedynka z tym skrzydłem ma podobną do dziewiątki aurę spokoju, choć nadal możliwe są u niej wybuchy gniewu. Często jest introwertyczna i sprawia wrażenie nieobecnej zupełnie jak piątka. Ma tendencję do tworzenia zasad, które rzadko zadowalają innych, ale to też jest jej siła. Gdy jedynka jest zdrowa, może obiektywnie patrzeć na świat, jest spokojna i powściągliwa w swoich ocenach. W ubiorze często jest bardzo tradycyjna i konserwatywna. Wiele jedynek z tym skrzydłem preferuje ubranie funkcjonalne i odpowiednie do okazji, ale niczym się nie wyróżniające. Gdy jest w stresie, może mieć zbyt wysokie oczekiwania, wymagać od innych rzeczy, które nie są możliwe do realizacji przez przeciętną osobę. Może okazywać polityczne i socjalne opinie, które są logiczne ale bardzo rygorystyczne i całkowicie pozbawione współczucia lub jakichkolwiek innych ludzkich emocji. Najważniejsze stają się zasady, nie zależnie jakim kosztem. Jedynka może być bezlitosna i nieświadomie okrutna. Dawaj, dawaj!
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie taką bieliznę wymyśliłam, nie jest szczególnie oryginalna i pewnie więcej tu uroku modelki niż samej bielizny, ale podoba mi się
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas jeszcze dochodzi to że TZ jest jak piec, spiac z nim to nawet przy 15 stopniowym mrozie w górach potrafiłam okno na rozcież otwierac
Edytowane przez 707920bde07bc02b01ed489e026909d73929f2d3_6556ad028195c Czas edycji: 2013-01-22 o 12:14 |
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba bezpiecznie czułabym się w gorsecie... ale jak pomyślę o 30 stopniowych upałach.... Z resztą.. sukienka będzie wiązana, więc może gorset będzie zbędny?
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
[1=707920bde07bc02b01ed489 e026909d73929f2d3_6556ad0 28195c;38787310]
znajac jego to bedzie wolał spac bez niż pod swoją bo juz mu nieraz to proponowałam [/QUOTE]ja tez bede miała osobną kołdrę ale na szczecie TŻ nie protestuje zresztą ostatnio sam mi kupił nową bo moja już była okropna ale to nic "wypiere ją" i przerobe na taki kocyk do zabawy dla dziecka
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz chwalić się podwiązkami! gdzie kupowałyście?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

. Dzwonilam dzis do Pani od nas z Muncipality i mowi ,ze date mozemy jaka chcemy ale w soboty dodatko chca 150 euro...wiec lacznie by nas wyszlo 430 euro chyba ich pogielo

wiec mowie, zeby ja nauczyl, bo kiedys bedziemy miec dzieci, mniej czasu, i jak ona sobie poradzi?im wydaje sie, ze jak jej pomoga to zrobia dobrze, a przez to tym bardziej ja utwierdzaja w jej niezaradnosci i robia jej szkode - wiec Tzt mowi:'choc mamo, pokza Ci jak to wymienic' - a ona: "nie, nie , to za trudne, na pewno sobie nie poradze" - i tak jest od kiedy tata Tzta wyjechal za granice, ona byla przywyczajona, ze zawsze ktos za nia cos robi - i jest z tym problem
?

i czym?! Przymiarką?! To ja nawet nie chcę myśleć, co będzie się ze mną działo 2. sierpnia