Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 13:06   #751
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
nocnik? cewnik? ... może pampersik ?
Na pampersy nie wyrobimy, chyba, że kupie już te wielorazowe na cały okres pieluchowania i najpierw mamusia skorzysta a później dzidziuś

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:06   #752
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38788698]Kurcze a ja się poskarżę, że siku jak siku, ale ja mam problemy z namberem 2 No po prostu nic mnie nie rusza, nawet moje jogurty z ziarenkami....
Dzisiaj rano wypiłam już przegotowaną wodę (z cytrynką), ale póki co cisza w eterze... :/[/QUOTE]

A kawa? Mnie niezawodnie pomaga ...
Stary 2013-01-22, 13:08   #753
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A kawa? Mnie niezawodnie pomaga ...
Kawy już nie pijam, bo nie mogę mocnej ze względu na ew. nadciśnienie, a od słabej mnie odrzuciło niedawno.

Jeszcze to leżenie 24h totalnie mi rozwaliło perystaltykę..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:08   #754
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38788698]Kurcze a ja się poskarżę, że siku jak siku, ale ja mam problemy z namberem 2 No po prostu nic mnie nie rusza, nawet moje jogurty z ziarenkami....
Dzisiaj rano wypiłam już przegotowaną wodę (z cytrynką), ale póki co cisza w eterze... :/[/QUOTE]

Nie pomogę, bo nigdy nie miałam z tym problemów

Mały
Stary 2013-01-22, 13:09   #755
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Naprawdę? Bardzo mi miło Ja też tak siedziałam i zastanawiałam się często co tu się Was dzieje
Pamiętałam o Tobie bo niewiele nas tu ze świętokrzyskiego

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
I na 80% będę miała dziewczynkę!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
U nas niestety cała wyprawka nas czeka. W rodzinie nie było małego dziecka od 7 lat i to wtedy urodziły się bliźniaki, wiec wózka nawet by nie było, no moze jakis ciuszek by sie znalazł. Ale watpie aby bratowa to trzymała, zważywszy, że nic nie wspomniała na ten temat. Także czeka nas przeprawa przez to wszystko z ciuszkami sobie dam radę, ale reszty rzeczy nie ograniam, zostawie to mężowu
My też musimy wszystko kupować, bo w rodzinie najbliższej nie ma małego dziecka no ale pewnie rodzina pomoże i damy radę

Cytat:

Kobity jak ja sie zle czuje ;( mam stan podgorączkowy,głowa mnie boli,gardło mega boli ;( A jak ubranie ociera mi sie o skore to mnie to az zaczyna bolec.Wypiłam Paracetamol,łyknęłam witaminki i Cerutin i ide grzac sie w lózku
Moze pozniej zajrze.
Pan Pies doszedł do siebie,juz nie kuleje Co za ulga.Leży grzecznie przy mnie i nawet bawic mu sie nie chce.Trauma go trzyma.
U mnie tez nasypało sniegu.Ale dzis sie z domu nie ruszam...
Do pozniej
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć Kobity
nie pisałam wczoraj, bo już miałam lenia
Ale Hanula dalej jest Hanią
Wymiarowo bardzo ładnie, ssała sobie kciuk i pokazała nam łapkę
długie paluchy ma jak nie wiem po ojcu swoim
usg i OM nam się już zrównały i mała sobie rośnie

My już niedługo zaczniemy kompletować wszystko,żeby nas po kieszeni tak nie walnęło z resztą ja czekam na letnią wymianę odzieży w lumpku, która jest jakoś pod koniec lutego

I na koniec dwie foteczki Hani
Gratuluje udanej wizyty. Hania

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Miałam ostatnio okazję przyjechać się takim na olbrzymich kołach http://allegro.pl/jedo-bartatina-alu...951054155.html i powiem Wam, że prowadzi się rewelacyjnie tylko nie podoba mi się kolorystyka i ogólnie wygląd tego wózka, jeszcze głęboki bym przełknęła, ale spacerówki już nie
Podoba mi się ten wózeczek bardzo

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja wczoraj objadłam się u babci kanapek z wędlinką, zagryzłam czekoladkami i popiłam słodką herbatką malinową. Po powrocie do domku zrobiłam sobie drzemkę, po której strasznie mnie muliło. Powiedziałam do męża, ze idę haftnąć i tak też zrobiłam Czułam smak herbaty malinowejAle po hafciku zawsze się lepiej robi
A ja nie umiem czasami wieczorem mnie tak muli, że szok ale jakoś nie umiem iśc i se

Idę zaraz chyba do sklepu bo mam ochotę na lody któraś coś pisała i sobie mega smaka narobiłam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:09   #756
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a dostalas probki mleka czy tylko miska? bo mialy byc tez a u mnie sam misiek doszedl chodziaz i tak jest fajny)
ja dostałam samego misia

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:09   #757
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38788764]Kawy już nie pijam, bo nie mogę mocnej ze względu na ew. nadciśnienie, a od słabej mnie odrzuciło niedawno.

Jeszcze to leżenie 24h totalnie mi rozwaliło perystaltykę..[/QUOTE]
To moze jakis syropek z apteki? Tabletki? Nie jestem pewna czy w ciazy mozna pic syrop ,,Lactulosum"...ale podobno skuteczny jest.
Stary 2013-01-22, 13:10   #758
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście już na L4? 4 lutego mam lekarza i zastanawiam się czy mogę go już poprosić będę wtedy w 16-17tyg jestem przedstawicielem handlowym pozatym swędzi was tez skora na brzuchu?? mnie strasznie niemoge wytrzymać chociaż smaruje oliwka i kremem
ja 3-4 dni w tyg byłam mobilna w pracy. Po oznajmieniu o ciąży przestaje jeździć, wykonuję pracę tylko stacjonarnie-dostałam nowe obowiązki. A teraz jestem na L4.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
o rety wstałam tak wcześnie
Zawsze jak mąż wstaje do pracy to zajmuję jego połówkę łóżka, dziś jak wychodził przebudziłam się, przełożyłam a po chwili wrócił, bo się okazało, że jest 3 w nocy
Jadę zaraz na badania. Ważyłam się i waga w miejscu cały czas 49,5 kg ;/

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ja tak z teściowa a temat wyprawki rozmawiałam, ze na razie nie kupuję nic ponieważ mówią że powinno się zacząć dopiero od 5 miesiąca takie zabobony, a ona stwierdziła ze kiedyś nie było tylu rzeczy i kupowało się nawet na poczatku ciaży bo później można było nie dostać i jakoś nic się nie działo i dzieci się rodziły zdrowe i było ok. Ja i tak na razie nie mam zamiaru kupować bo to dopiero 9 tydzień. Muszę zrobić miejsce w szafkach i może wtedy zacznę myśleć...ale już nie mogę się doczekać układania małych ciuszków
Co do zabobonów to moja mama wczoraj zaczęła gadać, że jak ktoś mi coś daje to powinnam zapłacić, żeby dziecko się dobrze chowało.
Najechałam na nią, że w te zabobony wierzy, a w inne nie. Stwierdziła, że nie będzie mi więcej głowy mącić bo mi się ciśnienie szybciej teraz podnosi

Cytat:
Cześć Kobity

Śliczna Hania

Cytat:
Czesc ale naskrobalyscie ho ho :P
Jak robicie taka domowa pizze?[COLOR="Silver"]
Oto mój przepis na ciasto zaciągnięty z internetu na 2 blachy (takie czarne, które mamy w piekarnikach) cienkie ciasto:
2 szkl ciepłej wody
0,5 kostki drożdży (50g)
2 łyżki oleju
2 łyżeczki soli
700g mąki

Sporządzenie: wrzucam wszystko do miski, daje ciepłą wodę, ugniata mąż, zostawiam do wyrośnięcia.

U mnie dziś na obiad kurczak z ryżem i warzywami oraz buraczki czerwone ze słoiczka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:12   #759
czarownica1
Zakorzenienie

śliweczki suszone namoczone wieczorem dnia poprzedniego, otręby popite na czczo wodą przegotowaną, mus jabłkowy na czczo ciepły...
wersja hard: ogórek kiszony popity mlekiem (reklamacji nie uwzględniam).

jeszcze suszone morele, mnie prowadzą na kibelek w ciągu 2-3 h od zjedzenia kilku

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-01-22 o 13:13
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:13   #760
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Oto mój przepis na ciasto zaciągnięty z internetu na 2 blachy (takie czarne, które mamy w piekarnikach) cienkie ciasto:
2 szkl ciepłej wody
0,5 kostki drożdży (50g)
2 łyżki oleju
2 łyżeczki soli
700g mąki

Sporządzenie: wrzucam wszystko do miski, daje ciepłą wodę, ugniata mąż, zostawiam do wyrośnięcia.
A można to ciasto zamrozić?

Mały
Stary 2013-01-22, 13:13   #761
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście już na L4? 4 lutego mam lekarza i zastanawiam się czy mogę go już poprosić będę wtedy w 16-17tyg jestem przedstawicielem handlowym pozatym swędzi was tez skora na brzuchu?? mnie strasznie niemoge wytrzymać chociaż smaruje oliwka i kremem
ja 5 tyg jestem na l4..

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U nas lepsze cuda Śnieg przykryła gruba warstwa lodu
Krk to teraz jedno wielkie lodowisko... wszystko jest skute lodem
no wlasnie wczoraj to dramat byl mamusia mnie prosila tylko zebym nigdzie nie wychodzila zebym sie nie wywrocila a nie trudno o to.. wszystko wygladalo jakby bylo lukrem blyszczacym przykryte..

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczyny z samego rana chcialam wam napisac o wspanialmym wynalazku jakim sa biustonosze bezszwowe
sprawilam sobie takowy i ja i moje piersi kochamy go miloscia bezmienna i nieskonczona.....i polecam wszystkim z calego serca....
a gdzie kupilas? bo ja myslalam o sportowym..

Cytat:
a kiedy macie zamiar szykować łóżeczko? ja w ciąży uszykowałam na 2 tygodnie przed porodem i jeszcze przenosiłam dzidzię 10 dni nie mogłam się doczekać
ja to najchetniej juz jak kupie to bym to wyszykowala ale to za wczas hahaha :P

Cytat:
Cześć Kobity

My już niedługo zaczniemy kompletować wszystko,żeby nas po kieszeni tak nie walnęło z resztą ja czekam na letnią wymianę odzieży w lumpku, która jest jakoś pod koniec lutego

ale fajny dziubek zrobila na zdjeciu,wklejam na pierwsza strone zaraz foto moge nie?
Gratulacje))
My pewnie zaczniemy wszystko w Marcu kupowac...

Cytat:
Skąd to bierzecie Ze stronki www (tj.wypełniacie jakis formularz) ????
wklajalam chwile wczesniej link do stron na ktorych musisz sie zalogowac tzn no wchodzisz na Johnsona i rejestrujesz sie u nich i tak po kolei na wszystkich wkleje jeszcze raz ten link..

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3101

Cytat:

Moje smyranko też dziś czuję, i to musi być On bo gazy zdecydowanie inaczej maszerują mi po jelitach
Pierwszego smyranka nie zapamiętałam kiedy ale było to jakieę 2 tyg temu czyli 12 -13 tyd. czyli co.... urodzę ze 2 tygodnie wcześniej?
az tak wczas czulas smyranko? to mozliwe?:P

Ja dzis ogorkowa mmmmm

Dzieki Margosia za link,pewnie jakos niebawem zrobie pizze...mmm

Cytat:
Ej... a jak te Dzieci jedzą na początku co 2-3 h to to jest czas od rozpoczęcia karmienia czy skończenia karmienia?
Długo tak mniej więcej ciągną cyca?
Bo jak je co dwie godziny od rozpoczęcia poprzedniego karmienia i ciągnie godzinę to ja się tak nie bawię i podam mu od razu ze słoika, co by dłużej wytrzymało
niewiem jak jest ale kuzynka mowila ze co 3 godziny i ciagnie wlasnie godzine bo tu sobie przyspi tu to tu nieraz trzeba mu dorobic i wogole jest dramat :P

ale sie nacytowalam szalenstwo

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:13   #762
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
To moze jakis syropek z apteki? Tabletki? Nie jestem pewna czy w ciazy mozna pic syrop ,,Lactulosum"...ale podobno skuteczny jest.
Piłam to w poprzedniej ciąży i oprócz zrobienia mi pralki w żołądku nie przyniosło żadnych efektów

Niestety jestem trudnym przypadkiem Mam z tym problemy od dawna, właściwie to zaczęło się od głodzenia się w liceum (odchudzałam się znaczy, z kości na ości), potem jadłam już normalnie, teraz nawet mam lekką nadwagę, ale straty w jelitach są nieodwracalne do dziś :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:15   #763
sarna405
Zadomowienie

nie wiem ile ciągnie , nie pamiętam , ale to są małe cwaniaki przy cycu zasypiają przestaja ciągnąć tylko śpią trzeba im cycem poruszać żeby zaczęli znowu ciągnąć a jak już ssie na raty to raczej najedzone i dalej śpi
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:15   #764
katarzynkajg
Zadomowienie

Ja mam niestety ten sam problem, próbowałam już chyba wszystkiego , dużo wody pije, jem jogurty, kefiry jabłko na noc też zjadałam i nic, w takich sytuacjach zawsze pomagała mi maślanka ale teraz nie mogę jej tknąć obrzydlistwo

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:15   #765
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wersja hard: ogórek kiszony popity mlekiem (reklamacji nie uwzględniam).
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO to jest faktycznie hard wyczysci Cie jak tralala

Ej a mozna sobie pomylic smyranie naszych malenstw z czyms innym..? bo Wy tu tak piszecie ze juz wczas czulyscie ( nie wszystkie ale pare tez) i tak sobie mysle ze ja tez moglam juz to czuc a pewnie stwierdzilam ze to cos innego??

Ale mam ochote na kakao zrobie sobie po zupce ogorkowej lol...

hm Margosia i co..Wyprasowalas wszystko? bo moje nadal czeka na popoludniu hahah

Zuza

Razem
Stary 2013-01-22, 13:16   #766
Rockyyy
Zakorzenienie

Ojoj :/
Stary 2013-01-22, 13:17   #767
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
niewiem jak jest ale kuzynka mowila ze co 3 godziny i ciagnie wlasnie godzine bo tu sobie przyspi tu to tu nieraz trzeba mu dorobic i wogole jest dramat :P

ale sie nacytowalam szalenstwo
Cytat:
nie wiem ile ciągnie , nie pamiętam , ale to są małe cwaniaki przy cycu zasypiają przestaja ciągnąć tylko śpią trzeba im cycem poruszać żeby zaczęli znowu ciągnąć a jak już ssie na raty to raczej najedzone i dalej śpi
Skubańce... Mówiłam- moje od urodzenia będzie dostawać normalny obiad a co Jej będę żałować

Mały
Stary 2013-01-22, 13:17   #768
sarna405
Zadomowienie

mój mąż akurat ciasto do pizzy robi z mlekiem nie wodą...
pragnie."
Stary 2013-01-22, 13:18   #769
dzoan
Zakorzenienie

Ja też mam problemy z zaparciami. Często pomaga wypicie kawy rozpuszczalnej z mlekiem, choć niestety nie zawsze. No i też słyszałam, żeby namoczyć suszone śliwki w wodzie i następnego dnia wypić wodę i zjeść śliwki. Ale nie próbowałam. Wczoraj wieczorem zjadłam same śliwki i mnie ruszyło..tylko niestety dopiero dzisiaj w pracy ale lżej jest jadłam też jogurty z otrębami owsianymi i piłam kefir, ale za słabe działanie mają

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
P
A ja nie umiem czasami wieczorem mnie tak muli, że szok ale jakoś nie umiem iśc i se
Do niedawna też nie umiałam na zawołanie, a teraz mi jakoś wychodzi choć nie jest to tak zupełnie na zawołanie..musi mocno mulić, wtedy da radę coś 'wyciągnąć'

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:18   #770
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Skubańce... Mówiłam- moje od urodzenia będzie dostawać normalny obiad a co Jej będę żałować
a pewnie,co sie bedziesz rozdrabniac

Zuza

Razem
Stary 2013-01-22, 13:19   #771
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO to jest faktycznie hard wyczysci Cie jak tralala
naturalna lewatywka przenicuje na amen
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:21   #772
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
hm Margosia i co..Wyprasowalas wszystko? bo moje nadal czeka na popoludniu hahah
Ale jeszcze mam w co się ubrać to pewnie poczeka

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
naturalna lewatywka przenicuje na amen
A mnie takie połączenia nie ruszają... Nigdy Matka nie mogła tego zrozumieć

Mały
Stary 2013-01-22, 13:21   #773
sarna405
Zadomowienie

przypomni ało mi się jak mój synuś ciągnął cyca z jednego ciągnął a z drugiego leciało samo takie ciśnienie . Raz to miałam takie na pęczniałe że zanim mu wsadziłam cyca do buzi to calą buźke mu opryskało Leciało jak z krowy
pragnie."
Stary 2013-01-22, 13:22   #774
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
przypomni ało mi się jak mój synuś ciągnął cyca z jednego ciągnął a z drugiego leciało samo takie ciśnienie . Raz to miałam takie na pęczniałe że zanim mu wsadziłam cyca do buzi to calą buźke mu opryskało Leciało jak z krowy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:23   #775
kiss12550
Zadomowienie

Jeju nadrobienie Was graniczy z cudem

któraś z Was (wybacz kochana nie zapamiętałam Twojego nicku ) pisała abym napisała coś o sobie (tak wiem inteligentnie brzmi to zdanie )
tak wiec mam 20 lat , chodzę od technikum i jestem własnie w klasie maturalnej , chcemy z Tztem wziąć ślub cywilny we wrześniu a w siepniu kolejnego roku kościelny ze skromnym weselem na poczatku będziemy mieszkać z moimi rodzicami (Tż po urodzeniu maleństwa będzie miał jeszcze 1,5 roku studiów) więc dopiero jak skończy studia będziemy kombinowac żeby zamieszkać samemu, a razie jednak mimo wszystko pasuje mi mieszkanie z mamą bo namówiła mnie żebym od razu po maturze poszła na studia a ona jako ze nie pracuje w czasie moich zajęć będzie zajmowac się maluszkiem, to duzo ułatwi

aa i któraś z Was podała taką listę wyprawki , zapisałam ja sobie i na pewno wykorzystam
mam wizytę 5 lutego, to będzie 13 tyd , myslicie że uda się już poznać płeć czy to jeszcze za wcześnie ?
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:23   #776
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja bym chciala juz teraz dopoki sa wyprzedaze np w f&f czy h&m. w ogole w gazetce tesco od czwartu jest minus 20% na wanienki, smoczki itp kusi kusi

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:24   #777
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A można to ciasto zamrozić?
ja mrożę jak się upiecze, surowego nigdy nie mroziłam

kiedyś też robiłam z mlekiem ciasto i z rozczynem, ale odkąd jestem na swoim nie mam tyle weny i na 2 osoby cudować się nie chce, tylko żeby jak najszybciej zrobić coś do jedzenia

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:24   #778
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ale wytrysk

Bleeee wlasnie płukałam gardło Salviaseptem i niechcący troche połknęłam
Stary 2013-01-22, 13:24   #779
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
właśnie tego się boje , jak ja będe wytrzymywała na wykładach kiedy też będe miałą takie "ciśnienie"
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:24   #780
bellsml
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe mamuśki
Dołączam się do Was
Obecnie jestem w 15 tc - i wiem, że będzie to chłopczyk
bellsml jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości