|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak wyniki młodego będą w normie ![]() Cytat:
Dziś na obiad zrobiłam sos parówkowy ![]() TŻ nie wiedział, że takie coś istnieje i nie wierzył mi i w necie przepisów szukał i się zdziwił ;] Diabli nie lubię różowego. Tzn jakies pojedyncze sztuki mam, bo mi jest twarzowo w różowym... Mała pewnie cośkolwiek też pewnie będzie miała :| Ale raczej będę szła w zupełnie inne kolory ![]() lonely http://sklep.textilmar.pl/
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-01-22 o 13:25 |
||
|
|
|
#3572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w US to takie są w większości.Ja już nie zwracam na nie uwagi.
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
asmag forte kupiłam bo Pani mi powiedziała, że lepiej i zapłaciłam 7,50, ale zwykły też tyle kosztował. Cytat:
Niestety najbliżyszy chyba w Krakowie. A w Katowicach jest gdzieś bo będę 28 wiec może bym coś kupiła? Edit: Wyczytałam, że w Silesi jest wiec na pewno wejdę zobaczyć bo tam się wybieramy.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-01-22 o 13:33 |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na SR
Niestety oni nawet zlotówkę muszą mieć rozliczoną. Dzisiaj na obiad ogórkowa
|
#3577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W smyku pani z obsługi odradzała nam Recaro 9-36 jak i każdy 9-36 bo przy takiej rozpiętości wagowej traci się na bezpieczeństwie. W zamian polecali Maxi Cosi, bo pytaliśmy o najlepsze ale ogólnie idea taka że trzy foteliki trzeba kupić. Ja na pewno 0-13 kg kupie jeden, bo i tak będę na macierzyńskim to niepotrzebne mi dwa małe foteliki, ale 13-18 kg kupimy już dwa i tak myslę, że w aucie tym jeżdżącym tylko po mieście kupię fotelik montowany na pasy a w tym, którym jeździmy na weekendy itp. będzie Pearl na isofixie. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja też jest od piątku w szpitalu, ale nic jej nie jest, wydziwia jak zawsze. uderzyła się laską i zrobił jej się krwiak i płakała że czerniaka ma ![]() Cytat:
![]() może faktycznie to od kręgosłupa ... ja miałam to badanie jakoś 21-22 tc. też mi się wydaje że za szybko trochę, ale stwierdziłam że lekarz chyba wie co robi- ale momentami dopadają mnie wątpliwości i zastanawiam się czy na własną rękę nie powtórzyć badania? Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-22 o 13:40 |
||
|
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona mówi to tak ma być xD Cytat:
następnym razem poprosze każdą opinię na piśmie ![]() zjadłąm placuchy ziemniaczane... ![]() uwielbiam
|
||
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż dzwonił że ma 39,4C i nie wie czy się dowlecze do lekarza. obym się nie zaraziła
|
|
#3581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak a propos kawowych produktów to uwielbiam kremowy jogurt z bieronki o smaku kawy Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu śmierci w rodzinie... Ja Was ciągle podczytuję, ale w między czasie robie obiad. Tym oto sposobem totalnie rozgotowałam marchewkę w zupie ![]() A zrobiłam ogórkową. Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz w życiu. Sama nie wiem jak to się stało, bo bardzo lubię ogórkową. Po dzisiejszej próbie wiem już, że będzie u nas często gościć, pychotka ![]() Dzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała, że szykują się w pracy jutro z delegacją do mnie Chyba im sernik upiekę z tej radości
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-01-22 o 13:51 |
|||
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale lepiej jak zniknie wyliczona czekoladka do prezentu mikołajkowego niż babcia robi alarm, że serce ... tylko lodówka śmiesznie wygląda, bo jak rodzice mają mieć gości to tata szczelnie owija folią aluminiową i chowa do tyłu na gorne półki ![]() Jak chcesz to Ci powiem co ja robię na kręgosłup, tylko nie wiem, czy Ty z Twoimi dolegliwościami brzuszkowymi możesz, ale to tylko izometryczne. Jak chcesz to podaj mi maila na PW to Ci zrobię fotki instruktażowe ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
#3583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też mnie czeka wymiana dowodu, prawka i paszportu ![]() ja chyba też, ale to później bo na początek zamierzam tylko linomag kupić i Olliatum do kąpieli Cytat:
![]() Banka współczuję tragedii.. dobrze, że masz pozytywne informacje jeśli chodzi o Dawida ![]() Cytat:
![]() tylko te wzory jakieś smutne, zaraz jeszcze popatrzę bardziej wnikliwie Cytat:
)
|
|||||
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jogurt musze wypróbować, bo nigdy nie jadłam
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogórkowa ja teeeż Lonely ja do zdrowej skóry noworodka nie chcę Oilatum ![]() Xal ja ogórkową robię często na wędzonej kości, jak się zagotuje to usuwam szumowiny, dodaję ziemniaki, marchew i pietruchę potartą, kawałek selera, jak się warzywa ugotują dodaję starte ogórki i trochę śmietany Doprawiam tylko pieprzem ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() Lonely Rossmann (przynajmniej moje dwa) nie ma szafy Revlona |
|||
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely mi tam tylko 3-4 wpadły w oko...
A za 14 zł za mb to bardzo tanio jak na bawełnę. Zobaczymy, bo póki co myślę ![]() A to co sprzedają na all to w kawałkach i tak jak Lublana pisała już lepiej kupić gotowy bo na to samo wyjdzie...
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebujemy do budowy wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania i to też załatwiałam. I tam na wniosku pisze, że podstawowa opłata 50zł, a może być nawet max 250 i reszte się dopłaca jak już się wie ile stron jest. Normalne zdierstwo. Ale cóz. I mówię babce w okienku, ze chcę opłate na 50zł, a ona a może 70zł bo pewnie pani będzie miała dopłate. No kurde jak bede miała to będę i dopłace. Tak pisze na podaniu, że 50zł to tyle i już, a ona oczami przewraca. A ja po prostu miałam przy sobie tyle kasy, żeby mi wystarczyło i na prawko miałam odłożone 80zł wiec dobrze, że wzięłam jakąś kasę wiecej bo oczywiście u nas w urzędzie nie płaci się kartą
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra... taką wysoką temperaturę Twój Tż ma ? ![]() lpiej, żeby szybko zbił... A Ty się nie zaraz, zdrówka Wam życzę Cytat:
muszę się w końu nauczyć
|
||
|
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do wody wrzuciłam kawałek surowego żeberka, pęczek natki z pietruszki, kawałek selera, ziele angielskie i liść laurowy. Na patelni podsmażyłam trochę boczku i jedną cebulę. Po zebraniu szumowin i wywaleniu wygotowanej petruszki, dodałam cebulkę z boczkiem do wody. Ziemniaki w kostkę, marchewkę w plasterki i starte ogórki dodałam do zupy, jak warzywa były miękkie zaprawiłam śmietaną i odrobiną mąki. I do tego tez tylko pieprz ![]() Trochę bardziej skomplikowana, ale wymyślałam jak ją robić w międzyczasie i tak wyszło. Ale najważniejszy jest efekt końcowy |
||
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakich kosmetyków dokładnie chcesz używać od początku ? co do marki Revlon, to może nie zawsze jest cała szafa, ale podkłady revlon zawsze widziałam Cytat:
![]() myślałam też o tym żeby kupić taki przyjemny mieciutki kocyk z mikrofibry, czasem można dostać w dobrej cenie. (bo ten plusz minky czy jakoś tak to drogo wychodzi) no i na wierzch jakiś fajny materiał pomyślę jeszcze
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-01-22 o 14:20 |
||
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś przeszłam samą siebie i wstałam o 13:00 ![]() Aż strach się przyznać, tym bardziej, że sporo z Was miało ciężką noc. Ja tylko przy zasypianiu się zwykle męczę do 3-4, a później już śpię długo, ale to pewnie też dlatego, że na razie dzieciaczka nie czuje więc nie budzi kopami w nocy. Cytat:
dobrze, że z Małą wszystko ok, a wyniki mam nadzieję za chwilkę sobie poprawisz.Piszesz, że masz 11 kg w 30 tygodniu, eeee...to już tylko 10 tygodni do końca, nie zdążysz przytyć dużo więcej więc się nie martw. Mysia, słyszałam, że te foteliki Maxi Cosi są najlepsze wiec też sie na nie czaje
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli pierdzielić zdrowe jedzonko,będę znów wcinać wszystko co chcę, wtedy tyle nie tyłam ![]() chciałabym spać do 13
|
|
|
|
|
#3594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo się tak zastanawiałam właśnie, często jest tak np. w empiku że na stronie jest coś taniej a w sklepie cena normalna ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się przejechałam z podkładem też, zamówiłam kiedyś jakieś z seni, ale jeszcze w listopadzie chyba dorzuciłam do jakiejś przesyłki z all. a ostatnio kupiłam takie wielkie podpaski poporodowe, myśląc że tamto to takie duże rozkładane na łóżko ... no i wczoraj odgrzebałam tamto, i to też duże podpaski, a nazywa się podkład ![]() Cytat:
też fajną babcię masz
|
||||
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny w ogóle 3ci dzień z rzędu bez wychodzenia z domu i czuję, że oszaleję.. jutro mam wizytę u dentysty a w piątek muszę zaglądnąć na chwilę do pracy, mam nadzieję, że do jutra przejdzie
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, rzuciłaś hasło z tym smykiem i sie teraz zastanawiam czy po laktator medeli sie nie przejechać... Mam jeszcze świąteczne bony sodexo i tą zniżkę co Ty... Laktator jest za 280zł, dorzuciłabym opakowanie pieluch tetrowych i zapłaciłabym 250 za wszystko... Moja koleżanka ma ten laktator i jest zadowolona, a jest jednak tańszy niż avent i tomee tippee... To mam dziś temat do rozkminiania...
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ale z Ciebie pracowita mróweczka ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
aa, babeczki.. na wszelki wypadek warto przeczytać kartę praw pacjenta- w naszych szpitalach warto wiedzieć co i jak
![]() http://www.bpp.waw.pl/karta_praw_pacjenta2.html |
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj kaszlał straszliwie, wziął jakieś gripexy, dziś miał iść do lekarza a tu gorączka go zwaliła z nóg
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

pit wypełniony,jutro zaniosę..

Ślub 27. X. 2012
teoretycznie skoro masz skończone 23 tygodnie i kesteś w którymś tam dniu kolejnego tygodnia. To jesteś w tygodniu 24, ale w większości lekarze liczą skończone tygodnie.

)

muszę się w końu nauczyć