Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 13:54   #2521
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Sara zdrówka dla Was

Lind my właśnie wróciliśmy ze spaceru.
Bardzo różnie wygląda ubieranie i nie zawsze jest wesoło. Jak już nie raz, również w innych sytuacjach, się przekonuję, że im jestem spokojniejsza tym Zośka mniej "przeszkadza". Jak już zaczynam myśleć "co to znowu będzie przy ubieraniu" to już wiadomo że lekko nie będzie także nie nastawiam się wcale.
Dzisiaj np. miała opory przed spodniami ocieplanymi więc wpadło mi do głowy że będzie miała ubranko kangurzycy (po Kubusiu i Hefalumpach bardzo lubi Maleństwo) więc zamiast złości była wielka radość .
Może daj Misiowi inne ubranie, przedstawiaj same przyjemne (dla niego) aspekty wyjścia. Podobno naprawdę dobre efekty daje użycie minitnika i hasło "kto pierwszy" albo "Ty na pewno nie ubierzesz się" itd. Niestety trzeba próbować i próbować.
Wychodzimy po jedzeniu, zabawie, sikaniu itp.
Na powroty u nas działa gorąca zupka, makaron z mlekiem, owsianka a dziś budyń czekoladowy .

Dla zmarzniętych wiecznie zimą dziewczyn. Zima to też nie jest moja ulubiona pora roku ale teraz, zawłaszcza w czasie kiedy mamy dzieci, jest sposób żeby ją przetrwać. Można się bezkarnie wygłupiać na śniegu a przy tym nie marznąć bo w końcu jak się ruszamy to i cieplej jest. Można też zaopatrzyć się w spodnie narciarskie (teraz są spore przeceny) a w nich nie jest zimno - sama mam sprawdzone. Do tego bielizna również na narty, lekki polarek i jest ciepło, nie ma siły. Do tego oczywiście się ruszamy i biegamy za dzieciem, kleimy kulki, bałwany, kopiemy w śniegu i podobne czynności. Nie stoimy jak na skazaniu i nie odliczamy czasu i kombinowaniu co by tu zrobić żeby już do domu uciec
Dla mnie dużo gorsze jest uwiązanie w domu i brak możliwości wyjścia.
Stary 2013-01-22, 14:00   #2522
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra bo to jest dlugi proces , dziecko dopier po jakism dluzszym czasie zalapuje o co chodzi i wogle jest bardziej kumate. Musi troche potrwac , az nauczy sie nazywac swoje czyny i okreslac je co jest zle i dobre . Na poczatku po zadaniu pytania , dobrze jest pomoc dziecku w okresleniu co zrobil zle, i tak w kolko, az sam kiedys powie.
U nas troche trwal, zanim mlody zdawal sobie sprawe co zrbil, zle , wczesniej bylo bez odpwiedzi, albo tekst = nie wiem . Moj maly teraz tez nie kumaty , ale kiedys zalapie.
tylko dziwne że jest wystarczająco kumaty do cwaniakowania, szukania jeleni i kłamania wiem wiem że to trzeba klepać do łba dzień w dzień to samo może zajarzy
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Wiesz, my mamy naprawdę malutką łazienkę i deszczownia w żaden sposób by się nie mieściła. Do tego mamy wannę i ona jest sporym ograniczeniem. Może gdyby była większa kabina a nie ta wanna byłyby inne możliwości.

Właśnie też bym chciała widzieć jak sami stosują swoje metody .
Zawsze sobie coś poczytam moze jednak coś się znajdzie ciekawego no i oczywiście mądrzejsza będę Wydaje mi się że trzeba by całą książkę przeczytać bo to taki krótki tekst, trochę wyciągnięty z kontekstu.
No może w takim przypadku słuchawka wypada lepiej
NO czytać to ja też czytam , wiedzy nigdy dość ,tylko nie zawsze da się to przełożyć na rzeczywistość niestety

Znowu w radio mówili że gdzieś tam światła nie ma ,no nie wyobrażam sobie takij sytuacji jak tak na dłużej wyłanczają ,ani ciepła anie prądu ,a jak tu ktoś z dzieckiem małym? chyba czas zakupić agregat bo kto wie

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dla mnie dużo gorsze jest uwiązanie w domu i brak możliwości wyjścia.
to tak jak dla mnie

Zawsze możecie jeszcze osiedlowe chodniki poodśnieżać
ja zaraz idę podwórko odśnieżać bo tak nam nasypało w nocy że miejscami aż zaspy ponawiewało.
Jak poszłam biegać to w niektórych miejscach po kolana było ,już dawno takiej zimy ,tyle śniegu nie było
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:22   #2523
monka23
Zakorzenienie

Sara zdrowka dla ciebie i oby małej nie rozlozylo całkiem.

Edzia ale jaja byłyby , może sie znacie

Libra a bo dzieci są cwane , no ale wiesz o co chodzi , bardziej o taka świadomość złego czyny i samej kary. Ja dawno moich nie karalam , narazie gadanie starcza . Skończyłam książkę i biorę sie za drugie czytanie zeby sobie utrwalić .
Co do touch sniadan tz- ta to jak juz kiedyś pisałam , nie je ich z ranca to raczej pora lunchu . Późno je. Ale późno tez wieczorem ostani posiłek zjada.

Mój tz dziś miał robić baklazan , cukienia, papryke nadziewana . Stanęło na nadziewanej paprce , Duszona w piekarniku . Jeszcze nie wyciagalam z garnka. Fotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (141,8 KB, 21 załadowań)
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 15:27   #2524
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Znowu w radio mówili że gdzieś tam światła nie ma ,no nie wyobrażam sobie takij sytuacji jak tak na dłużej wyłanczają ,ani ciepła anie prądu ,a jak tu ktoś z dzieckiem małym? chyba czas zakupić agregat bo kto wie[COLOR="Silver"]
brr też słyszałam o tym.

agregat dobra rzecz,nam życie ratował jak Nina miała 8 miesięcy i byliśmy bez prądu 4 dni z powodu zimy,a dzięki studni mieliśmy też wodę

u nas śnieg nie pada od paru dni,tyle dobrego,że odśnieżać nie trzeba.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 15:42   #2525
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dajcie spokój tak bez prądu i ciepła w zimie. Brak wody też nie lepszy o każdej porze
Stary 2013-01-22, 15:46   #2526
mrowak
Zakorzenienie

Libra, robiłam rybę tym Twoim sposobem w sosie jogurtowo-jajecznym, sama ryba wyszła b.dobra, ale powiedz mi czy Tobie ten sos ala omlet też wychodzi taki kwaśny? To mi nie smakowało-jakiś pomysł?,

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
A ma to może podłoże depresyjne? Jak wspomniałam mężowi o tym braku snu, stresach i nerwach, to taka była jego pierwsza myśl. Na to są leki, takie nowej generacji, nie uzależniają, nie otumaniają, a jak sytuacja wróci do normy, można je bez problemu odstawić. Nie wiem, jak to ująć, żeby dobrze zabrzmiało... one po prostu powodują, że człowiek ma wszystko w d... , bez skutków ubocznych.
April, nie wiem czy ma depresyjne. Śmiem podejrzewać, że raczej nerwicowe. Nie mam(chyba) i nigdy nie miałam skłonności depresyjnych. Usłyszałam to też kiedyś od lekarza specjalisty. Strasznie chciałabym mieć wszystko w d...-choćby przez tydzień-dwa.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:08   #2527
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzięki dziewczyny za rady. To ja lepiej jeszcze raz wybiorę inne opłytki, bo te co wybraliśmy to matowe i chropowate

Mrowak Najchętniej to bym Ciebie na swojskie wino zaprosiła
Mnie trzyma w dość dobrej kondycji psychicznej to że mogę czasami wyjść i z ludzmi na bieganiu pogadać, taka forma terapi. Ale jaka w skowronkach bym nie była czasami tz coś powie bezmyślnie i czuję się jak małe zaszczute dziecko w ciemnej piwnicyOn od razu przeprasza że go poniosło, a to już mi nie tyle chodzi o to co powie tylko o ton głosu taki co jakby nim powiedział nawet coś cudownego mnie przeszywa zgrozą i taką beznadzieją istnienia. Ale na szczęście to sporadycznie się zdarza. Moim zdaniem Ty jesteś kobieto bardzo ale to bardzo przemęczona tym niewysypianiem, i sądzę że jakby się w tym spaniu coś zmieniło to będziesz całkiem inaczej na świat patrzyła.

Ja po wizycie u stomatologa. U Eryka narazie czekamy do września czy się coś wyprostuje, foto panoramiczne, i wtedy coś wymyśli. A Erwi nosz to szok sam wyrwał się na fotel ja nawet do gabinetu nie wchodziłam tylko w drzwiach stałam, pozwolił sobie zrobić przegląd, ma wszystko jak należy, i dostałam pochwałę że dzieciaki mają wyjątkowo zadbane zęby. Powiedział że o ile czegoś nie zauważe to mogę przyjść następny raz jak zacznie zęby na nowe wymieniać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 17:13   #2528
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tz dziś miał robić baklazan , cukienia, papryke nadziewana . Stanęło na nadziewanej paprce , Duszona w piekarniku . Jeszcze nie wyciagalam z garnka. Fotka
fajnei wygląda,smakowicie ,też coś ostatnio za mną papryka chodzi a czym faszerujesz? bo ja zawsze mięsem z ryżem i pieczarkami jakos nie lubię innych farszy ,tak samo robię też cebulę ,duże cebule wydrążam ,obgotowuję parę minut i napełniam farszem i zapiekam ale do cebuli robię jeszcze sos pomidorowy ,nawet wolę cebule od papryki
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
brr też słyszałam o tym.

agregat dobra rzecz,nam życie ratował jak Nina miała 8 miesięcy i byliśmy bez prądu 4 dni z powodu zimy,a dzięki studni mieliśmy też wodę

u nas śnieg nie pada od paru dni,tyle dobrego,że odśnieżać nie trzeba.
agregat na pewno kupimy bo jakby mi tak na kilka dni wyłączyli to cała zamrażarka mięsa psu w dupę o cieple już nie wspominając bo nie mamy grawitacyjnego centralnego tylko na pompy.
studnię też mamy swoją
a ja dzisiaj przez godzinę walczyłam ze śniegiem i tylko pół podwórka odśnieżyłam
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Libra, robiłam rybę tym Twoim sposobem w sosie jogurtowo-jajecznym, sama ryba wyszła b.dobra, ale powiedz mi czy Tobie ten sos ala omlet też wychodzi taki kwaśny? To mi nie smakowało-jakiś pomysł?,

April, nie wiem czy ma depresyjne. Śmiem podejrzewać, że raczej nerwicowe. Nie mam(chyba) i nigdy nie miałam skłonności depresyjnych. Usłyszałam to też kiedyś od lekarza specjalisty. Strasznie chciałabym mieć wszystko w d...-choćby przez tydzień-dwa.
co do ryby to widocznie trafił Ci się mocno kwaśny jogurt nie raz się trafi taki kwasior,zawsze można też jogurt zamienić na śmietanę albo jogurt grecki one nie są takie kwaśne
Jeśli chodzi o depresję to znalazłam taką stronkę może poczytaj i zobaczysz czy masz jakieś objawy co pasują do czegoś tu jest i o depresji i o nerwicy ,jednak moim zdaniem to bardzo indywidualne sprawy ,bo każdy przecież ma inny charakter i nie można włożyć człowieka w jakiś tam ramki i tabelki http://www.stres-depresja.pl/depresja

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady. To ja lepiej jeszcze raz wybiorę inne opłytki, bo te co wybraliśmy to matowe i chropowate

Mrowak Najchętniej to bym Ciebie na swojskie wino zaprosiła
Mnie trzyma w dość dobrej kondycji psychicznej to że mogę czasami wyjść i z ludzmi na bieganiu pogadać, taka forma terapi. Ale jaka w skowronkach bym nie była czasami tz coś powie bezmyślnie i czuję się jak małe zaszczute dziecko w ciemnej piwnicyOn od razu przeprasza że go poniosło, a to już mi nie tyle chodzi o to co powie tylko o ton głosu taki co jakby nim powiedział nawet coś cudownego mnie przeszywa zgrozą i taką beznadzieją istnienia. Ale na szczęście to sporadycznie się zdarza. Moim zdaniem Ty jesteś kobieto bardzo ale to bardzo przemęczona tym niewysypianiem, i sądzę że jakby się w tym spaniu coś zmieniło to będziesz całkiem inaczej na świat patrzyła.

Ja po wizycie u stomatologa. U Eryka narazie czekamy do września czy się coś wyprostuje, foto panoramiczne, i wtedy coś wymyśli. A Erwi nosz to szok sam wyrwał się na fotel ja nawet do gabinetu nie wchodziłam tylko w drzwiach stałam, pozwolił sobie zrobić przegląd, ma wszystko jak należy, i dostałam pochwałę że dzieciaki mają wyjątkowo zadbane zęby. Powiedział że o ile czegoś nie zauważe to mogę przyjść następny raz jak zacznie zęby na nowe wymieniać
płytek nie bierz matowych każdą smugę znać pod światło. z moich podłóg to najbardziej mi odpowiada płytki połysk ,jasny kolor bo jakbym nie starła to nie widać ,ciemne na połysk mam kawałek koło kominka to też beznadzieja a z paneli to lekki połysk w kolorze sosny najlepiej się sprawują ,matowe do kitu.

widzę że z Twoją psychiką też nie wesoło ,dobrze że masz taką odskocznię.
Chociaz u mnie to kto wie czy bym na głowę nie dostała jakbym nie wychodziła biegać ,jak dam sobie w kosć to jakoś się lepiej czuję.

dobrze że mały się nie boi dentysty bo nie będziesz miała problemu jakby co.
Stary 2013-01-22, 17:40   #2529
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

płytek nie bierz matowych każdą smugę znać pod światło. z moich podłóg to najbardziej mi odpowiada płytki połysk ,jasny kolor bo jakbym nie starła to nie widać ,ciemne na połysk mam kawałek koło kominka to też beznadzieja a z paneli to lekki połysk w kolorze sosny najlepiej się sprawują ,matowe do kitu.

ja w łazience mam piękne matowe ni to bordo ni to brąz,ale mimo,że one tylko 3 letnie to tak ich nie cierpię,że tż wyjścia nie ma i będzie tą podłogę zmieniał na jasny mat,bo mnie szlag trafia.Świeżo umyta podłoga człowiek raz,drugi się przejdzie i od nowa za mopa trza się brać

od razu go wykorzystam i panele w salonie(ciemne)też mi zerwie i kładziemy te wielkie kafle 60 na 60(jeszcze się zastanawiam czy oby na pewno)koty drzemy,bo tż chcę też od razu zmienić podłogę w kuchnio-jadalni,a ja chcę je zostawić,bo ładna i nie brudząca,a on chcę już puścić jednolitą podłogę po całości.Sama nie wiem jak lepiej zrobić
Nie wiem też połysk na salon rzucić czy mat

w kuchni mam jasne płytki właśnie,matowe i nic brudu nie widać.

Madzia fajnie,że Ci mały tak poszedł na fotel.Też bym chciała,żeby mała sobie w paszczę zajrzeć dała.No i super,że w zębiszczach wszystko gra

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-22 o 17:41
Stary 2013-01-22, 17:56   #2530
libra777
Zakorzenienie

Ana te płyty duże są świetne ,bardzo mi się podobają też bym z chęcią wymieniała tą moją ciemną podłogę na inną
Stary 2013-01-22, 18:04   #2531
monka23
Zakorzenienie

Madzia u mnie za to problem z mycie , ile ja sie musze nagadac , starszy stanowczo za krótko myje a ja aż kipie. Zakladalam jesc słodyczy , dopóki nie nauczy sie myć dłużej . Brawa dla małego , odważny .

Libra ta, w środku było miecho i ryż ale nie ugotowany , surowy . Sol pieprz, czosnek, pietruszka zielona , koncentrat paprykowy ,pomidor starty , cebula pokrojona,oliwa z oliwek , ryz , mieso mielone i potem zalac papryke woda z koncentratem zalac .
Zjadlam pycha, musiałam sie troche nagrzebac bo ten ryż wyciagalam i mały go zjadł hehe . Pyszne wyszły .
Cebula ? Hmmm nigdy nie robiłam ale to jakaś duża musiała byc , co ?
Jutro powiem zeby zrobił nadziane cukinie ( te małe) dziś nie miał jak wydrazyc ten środek . Tak sobie myśle , chyba mu powiem zeby zamiast ryżu dał kaszę bulgur bedzie zdrowsze.

Śnieg pada dla nas git ale dla sklepu lipa , tz mowil , ze klientów nie ma , mały ruch .
Stary 2013-01-22, 18:07   #2532
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia u mnie za to problem z mycie , ile ja sie musze nagadac , starszy stanowczo za krótko myje a ja aż kipie. Zakladalam jesc słodyczy , dopóki nie nauczy sie myć dłużej . Brawa dla małego , odważny .

Libra ta, w środku było miecho i ryż ale nie ugotowany , surowy . Sol pieprz, czosnek, pietruszka zielona , koncentrat paprykowy ,pomidor starty , cebula pokrojona,oliwa z oliwek , ryz , mieso mielone i potem zalac papryke woda z koncentratem zalac .
Zjadlam pycha, musiałam sie troche nagrzebac bo ten ryż wyciagalam i mały go zjadł hehe . Pyszne wyszły .
Jutro powiem zeby zrobił nadziane cukinie ( te małe) dziś nie miał jak wydrazyc ten środek . Tak sobie myśle , chyba mu powiem zeby zamiast ryżu dał kaszę bulgur bedzie zdrowsze.

Śnieg pada dla nas git ale dla sklepu lipa , tz mowil , ze klientów nie ma , mały ruch .
ano, bo ludziom się tyłeczka ruszyć nie chce jak tak pada...

niech wraca do ciebie do ciepłego i zamknie
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:08   #2533
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana te płyty duże są świetne ,bardzo mi się podobają też bym z chęcią wymieniała tą moją ciemną podłogę na inną
daj małemu śrubokręt i powiedz,żeby Ci ładne wzory wyrysował,pózniej powiedz tż,że trza wymieniać i koniec

ja tylko nie wiem czy z połyskiem czy nie?w łazience masz połysk czy mat,bo nie pamiętam?bardziej mi się z połyskiem podobają,ale nie wiem,które są bardziej praktyczne,bo nigdy nie miałam takich.Same maty mam.

Stary 2013-01-22, 18:13   #2534
lindsley
Zakorzenienie

Siadł mi laptop, tz komputer jeszcze jest ale mi się tu źle czyta i pisze, w komórce nie mam netu... także jak tz nie naprawi to będę sporadycznie zaglądać chyba

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:24   #2535
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
nie aż taka duża ,może taka wielkości średniego jabłka
Cytat:
daj małemu śrubokręt i powiedz,żeby Ci ładne wzory wyrysował,pózniej powiedz tż,że trza wymieniać i koniec

ja tylko nie wiem czy z połyskiem czy nie?w łazience masz połysk czy mat,bo nie pamiętam?bardziej mi się z połyskiem podobają,ale nie wiem,które są bardziej praktyczne,bo nigdy nie miałam takich.Same maty mam.
w łazience mam połysk jasne beż i są ok.
a w salonie mam koło kominka taki pół połysk pół mat ciemne i do kitu , ogólnie bardziej podoba mi się połysk
tż coś przebąkiwał że fajnie byłoby zrobić podłogówkę w salonie no fajnie by było ale teraz kuć to wszystko ale wtedy byłaby okazja do wymiany podłogi jednak to już na pewno nie w tym roku.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Siadł mi laptop, tz komputer jeszcze jest ale mi się tu źle czyta i pisze, w komórce nie mam netu... także jak tz nie naprawi to będę sporadycznie zaglądać chyba
przekichane ,może się da naprawić
mój tez coś nawala ,wczoraj mi się tak nagrzał że musiałam wyłączyć bo dosłownie gorący był a chodził głośno jak młockarnia
Stary 2013-01-22, 18:34   #2536
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
nie aż taka duża ,może taka wielkości średniego jabłka

w łazience mam połysk jasne beż i są ok.
a w salonie mam koło kominka taki pół połysk pół mat ciemne i do kitu , ogólnie bardziej podoba mi się połysk
tż coś przebąkiwał że fajnie byłoby zrobić podłogówkę w salonie no fajnie by było ale teraz kuć to wszystko ale wtedy byłaby okazja do wymiany podłogi jednak to już na pewno nie w tym roku.[COLOR="Silver"]
eee to stary urobiony

o syfie nic mi nie mów,ja to i tak zabiorę dziecko i się wyprowadzam do mamy na ten czas.Wrócę jak będzie już wszystko zrobione i posprzątane
Od razu też wszystkie ściany góra-dół odświeżymy,bo zdążyły się załapać na łapki Ninki i ogólnie się pobrudzić.
Mogę sobie wejście na górę i gabinet przemalować na inne kolory i szukam inspiracji.Muszę coś myśleć,bo mi tż po duńsku wszystko na biało zachlasta

z połskiem bardziej mi się podobają,jak mówisz,że spoko to jestem spokojna

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Lind trzymam kciuki za lapka

Stary 2013-01-22, 18:44   #2537
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
osz.... do Asiulka dzwoń będzie Ci czytać i pisać
Stary 2013-01-22, 18:48   #2538
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

przekichane ,może się da naprawić
mój tez coś nawala ,wczoraj mi się tak nagrzał że musiałam wyłączyć bo dosłownie gorący był a chodził głośno jak młockarnia
Karta graficzna... Jutro szwagier zajrzy bo ma sprzęt lepszy... ale jak nic nie zrobi to trzeba będzie poczekać na lepsze czasy Taka moja ostatnia przyjemność i się rypła też, buuuuuuuuuuuuuuu

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
osz.... do Asiulka dzwoń będzie Ci czytać i pisać
Asiulek sama nie ma czasu za dużo tu posiedzieć...

Michaś
Stary 2013-01-22, 18:52   #2539
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Karta graficzna... Jutro szwagier zajrzy bo ma sprzęt lepszy... ale jak nic nie zrobi to trzeba będzie poczekać na lepsze czasy Taka moja ostatnia przyjemność i się rypła też, buuuuuuuuuuuuuuu

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Asiulek sama nie ma czasu za dużo tu posiedzieć...
ja mam, dawaj numer, będę ci czytać.
A tak poważnie to jak się wali to się wali, a czemu na tym kompie tak źle?
Stary 2013-01-22, 18:58   #2540
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam, dawaj numer, będę ci czytać.
A tak poważnie to jak się wali to się wali, a czemu na tym kompie tak źle?
Klawiatura sie zacina, ekran wielki, biurko male, kabel od myszki krotki (moja ręka też krótka) i nosem przy ekranie siedze no i komp w graciarni, nie moge jednoczesnie Miska dogladac;( Poza tym, tz tez chce, teraz siostrzeniec jeszcze... Takze póki sie nie da naprawić to pewnie zajrze chociaz raz dziennie...

U nas sie wali wszystko po kolei od 1.5r odkad tz stracil poprzednia prace..

Libra ja nie zamawialam tego wszystkiego u anioła stróża więc skąd? Kiedys bylam marzycielka i marzylam o w sumie rzeczach mozliwych do osiagniecia i co? Wtedy aniol stroz tez mial mnie w dupie... takze Twoja teoria o pozytywnym mysleniu u mnie sie nie sprawdza

Michaś
Stary 2013-01-22, 19:14   #2541
nataszka25
Zakorzenienie

Beata znów nic nie pisze.....

Beata???

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Klawiatura sie zacina, ekran wielki, biurko male, kabel od myszki krotki (moja ręka też krótka) i nosem przy ekranie siedze no i komp w graciarni, nie moge jednoczesnie Miska dogladac;( Poza tym, tz tez chce, teraz siostrzeniec jeszcze... Takze póki sie nie da naprawić to pewnie zajrze chociaz raz dziennie...

U nas sie wali wszystko po kolei od 1.5r odkad tz stracil poprzednia prace..

Libra ja nie zamawialam tego wszystkiego u anioła stróża więc skąd? Kiedys bylam marzycielka i marzylam o w sumie rzeczach mozliwych do osiagniecia i co? Wtedy aniol stroz tez mial mnie w dupie... takze Twoja teoria o pozytywnym mysleniu u mnie sie nie sprawdza
Lind, zdrowi jesteście, reszta się kiedyś ułoży.
miejmy nadzieje że prędzej niż później.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

12 marca będzie dopiero rok jak z Wami jestem, tak mi się wydawało że dłużej, od 10 części

a wy tu już tak długo.....
Stary 2013-01-22, 19:30   #2542
sara 85
Zakorzenienie

Libra kiedyś dawałas przepis na tarte z brokułami, pomidorami i szynką. Zalewało się ją jakimś sosem, możesz napisac ten przepis jeszcze raz. Wiem że spód albo sos brało się z tarty alzackiej z jabłkami

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:35   #2543
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
eee to stary urobiony

o syfie nic mi nie mów,ja to i tak zabiorę dziecko i się wyprowadzam do mamy na ten czas.Wrócę jak będzie już wszystko zrobione i posprzątane
Od razu też wszystkie ściany góra-dół odświeżymy,bo zdążyły się załapać na łapki Ninki i ogólnie się pobrudzić.
Mogę sobie wejście na górę i gabinet przemalować na inne kolory i szukam inspiracji.Muszę coś myśleć,bo mi tż po duńsku wszystko na biało zachlasta

z połskiem bardziej mi się podobają,jak mówisz,że spoko to jestem spokojna

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Lind trzymam kciuki za lapka
no trochę urobiony
ja nie mam tak dobrze żeby się wynieść ,nienawidzę takiego syfu ,malowanie też musimy zrobić ,albo może sama sobie przemaluję latem
ja lubię ciepłe kolory w domu na ścianach
Cytat:
Karta graficzna... Jutro szwagier zajrzy bo ma sprzęt lepszy... ale jak nic nie zrobi to trzeba będzie poczekać na lepsze czasy Taka moja ostatnia przyjemność i się rypła też, buuuuuuuuuuuuuuu.
złośliwość rzeczy martwych
Cytat:
u mnie moja teoria się sprawdziła na mnie samej
może jednak podświadomie myślisz co innego niż mówisz ,tak myślę bo nigdy nie piszesz nic pozytywnego. Wiem że nie jest Ci lekko życie nie jest lekkie ale ja wierzę że się odmieni,fortuna kołem się toczy ,dzisiaj masz jutro nie.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Libra kiedyś dawałas przepis na tarte z brokułami, pomidorami i szynką. Zalewało się ją jakimś sosem, możesz napisac ten przepis jeszcze raz. Wiem że spód albo sos brało się z tarty alzackiej z jabłkami
i jedno i drugie brałam z tarty alzackiej tyle że bez cukru , moja ulubiona tarta wytrawna ,chyb ana przyszły tydzień zrobię sobie ,przypomniałaś mi
brokuły do tego trzeba zblanszować 3 minuty w gotującej wodzie
Stary 2013-01-22, 19:39   #2544
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
i jedno i drugie brałam z tarty alzackiej tyle że bez cukru , moja ulubiona tarta wytrawna ,chyb ana przyszły tydzień zrobię sobie ,przypomniałaś mi
brokuły do tego trzeba zblanszować 3 minuty w gotującej wodzie
dzięki
zaraz zapisze przepis bo znowu zapomne

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:50   #2545
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie moja teoria się sprawdziła na mnie samej
może jednak podświadomie myślisz co innego niż mówisz ,tak myślę bo nigdy nie piszesz nic pozytywnego. Wiem że nie jest Ci lekko życie nie jest lekkie ale ja wierzę że się odmieni,fortuna kołem się toczy ,dzisiaj masz jutro nie.
Bo sie malo pozytywnie dzieje... Kiedys tu pisalam pozytywnie, ba! w dawnych czasach za psychologa i pocieszyciela wśród znajomych robiłam, teraz sama nie mam komu posmucić... Teraz w nic i w nikogo juz nie wierze

Zmykam, miłego wieczoru

Michaś
Stary 2013-01-22, 20:27   #2546
libra777
Zakorzenienie

Lind zawsze możesz tu sobie posmucić
widzisz a u mnie było odwrotnie byłam straszną pesymistką ,pomału pomału poprzestawiałam sobie w głowie.
Stary 2013-01-22, 20:31   #2547
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
ano, bo ludziom się tyłeczka ruszyć nie chce jak tak pada...

niech wraca do ciebie do ciepłego i zamknie
Cos sie tam jeszcze kręci ale wiadomo jak to w ziemie, jeszcze jak tu śnieg spadnie to juz wogole marny ruch .

Libra tam jeszcze do farszu , dodać trzeba suszona miete.

Lind cieżko myśleć pozytywnie gdy zycie sie nie układa , niekiedy czlowiek traci juz nadzieje na to ze wogole bedzie kiedyś dobrze. To jest normalne . Człowiek myśli ze tak juz bedzie zawsze ,czasem bywa ze tak właśnie jest i to jest najsmutniejsze , a czasem karta w życiu sie układa i nastepuje poprawa albo calkowita zmiana na lepsze.
Nie jesteśmy w stanie przewidzieć co bedzie za rok , co bedzie za 5 lat - to jest nierealne nie jesteśmy jasnowidzami .
Wypadałoby napisać ze trzeba wierzyć , wszystko sie zmieni , tak sie mowi ale na koniec dnia to człowiek któremu sie radzi pociesza , w dalszym ciagu pozostaje sam ze swoimi dolami . Ja chce tylko powiedzieć ze cie rozumiem , ale mam nadzieje ze choć troche zaczniesz myśleć inaczej bo wasza sytuacja powoli zmieni sie na lepsze bo tak powinno byc.
Szkoda ze tych których pocieszas nie stać na chwile aby teraz to oni cie wysłuchali , pocieszyli . Przykre tez jest to ze straciłas wiarę w drugiego człowieka , musi ci byc naprawdę złe .
Czy to jest próba? Taka która prawie każdy w życiu przechodzi ? Czy sie złamie czy podola przeciwnoscia losu . Czy to jest sprawdzenie wiary? Czy jest tak ze dostajemy tyle ile jesteśmy udźwignąć ?
Stary 2013-01-22, 20:32   #2548
libra777
Zakorzenienie

Sara a robiłaś wytrawną tartę alzacką http://atinabc.blox.pl/2011/04/Tarte-flambe.html
jest pyszna ,ja zamiast boczku u zywam szynkę szwarcwaldzką z lidla
Stary 2013-01-22, 20:36   #2549
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Lind. Ja chyba mam z wami wiecej wspolnego niz mysle , ot i nastepny przyklad ...padl mi laptop o 5 kurier zabral go do naprawy wiec czytam was x tel hehhe ale pisze sie tu buuu ochydnie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:37   #2550
libra777
Zakorzenienie

Monka ja myślę że jesteśmy w stanie udźwignąć więcej niż nam się wydaje.
Czasem jednak pomaga jak się komuś wyżali człowiek wypłacze ,wysmuci bo to tak jakby ten ciężar ktoś mu pomagał nieść.
Niestety czasem tak jest że ludzi poznajemy dopiero jak jesteśmy w trudnej sytuacji ,dopiero się okazuje kto jest człowiekiem.

Mięta do farszu ? dla mnie mięta to tylko w gumach i herbacie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości